Forumi Horizont Gjithsej 578 faqe: « E parë ... « 385 386 387 388 389 390 391 392 393 [394] 395 396 397 398 399 400 401 402 403 » ... E fundit »
Trego 5771 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=263)
-- Mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18442)

Postuar nga cecilia datë 13 Tetor 2012 - 15:20:

M.çasti: Gjumi eshte menyra e trurit per te zgjidhur probleme qe vetdija e perditshme nuk mundet.

Postuar nga kurt datë 13 Tetor 2012 - 16:40:

E forta eshte se une paskam vajtur ne kaliforni per dy dite dhe vetem tani e kuptova qe paskam harruar ne shpi patenten karten a bankes pa asnje lloj identifikimi me vete.
Asqe po e besdis veten te shoh nese siguracioni i makines eshte i skaduar meqe e kam paguar per tre muaj por u bene ca kohe me duket.
Edhe ku! Nje shtet qe me ka nxire jeten me gjoba.. lucky:p

Postuar nga RAIMONDI datë 13 Tetor 2012 - 17:41:

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor

e kisha fjalen para se te behej goli jone

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 13 Tetor 2012 - 20:19:

Po mendoj nese thyhen apo s'thyhen ato deget atje, se si shume po tunden..

Postuar nga shelgu datë 14 Tetor 2012 - 02:45:

C'ju punojne te shkretave nena. E forte vertet ajo " e nenes qe vrau te birin me thike" tipike ruse per nga madheshtia.
Por per koincidense po aq e forte eshte edhe ajo e "zemres se nenes" qe pyeti te birin: Au vrave o bir? Tipike franceze.

Po ne shqiptaret si mund te trajtonim nje teme te tille: nene-bir?

Postuar nga kurt datë 14 Tetor 2012 - 03:08:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
C'ju punojne te shkretave nena. E forte vertet ajo " e nenes qe vrau te birin me thike" tipike ruse per nga madheshtia.
Por per koincidense po aq e forte eshte edhe ajo e "zemres se nenes" qe pyeti te birin: Au vrave o bir? Tipike franceze.

Mardheniet nen-bir tek shqiptaret eshte dicka e vecante besoj une. Madheshtore biles, Dhe nuk hyjn ne rangun e italise apo greqise qe thjesht jane cuna mamaje.
Ne shqiperi djali eshte ktenaria e nenes

Nje amerikane grua apo angleze kishte thene dicka te bukur ne lidhje me kte
Dashuria e nenes shqiptare i ben shqiptaret te perbadhojn cdo gje ne jete dhe kudo.
Me beri pershtypje analizq e saj. ngrohtrsia e vecante qe merr femija nga nena shqiptare thoshte loz nje rol to vecant

Edhe kenga e rexhes qe eshte nje vajtim i nenes shqiptare eshte dicka bukur e rradhe dhe dicka teper e dhimbshme vetem kur mendojm per nenen e rexhes.
Vargjet:
cow more rexho dil te lana
darsem t'madhe po t'ban nana

..o ju krushq hani a pini
neser rexhen n'dhe t'ma shtini

Pra kto vargje vajtimi tingellojn kaq tragjike e origjinal vetem tek shqiptaret.

Postuar nga lezhjani-82 datë 14 Tetor 2012 - 03:09:

Po nigjoj ca metal...

Postuar nga lorie datë 14 Tetor 2012 - 05:05:

Perse banjat publike te femrave kane dhe 'handicap sign' gjithashtu? Pse s'e klane kete dhe banjat e meshkujve? Mos nodhsta se femrat jane me te dhimbsura per te ndihmuar?

S'iu nda roli i 'caretakers' femrave as neper banja lol

Postuar nga RAIMONDI datë 14 Tetor 2012 - 09:45:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu

Praprakisht do thosha se ajo q e nena vret te birin , pse nuk ben familje , mua nuk me pelqen dhe aq dhe nuk me duket shume e drejte

Por ka edhe nje shpjegim tjeter per kete rast

Gorki me duket , ka bere nje tregim me titull __Nena e Tradhetarit _

.........Ushtrite e huaja ne kohe te shkuar kishin rethuar ....qytetin , dhe ushtria e huaj drejtohej nga nje komandant qe ishte bir i atij qyteti, dicka e ngjashme me pashallaret qe mburr Piktori

Uhstria e huaj e pushtoi qytetin , dhe Komandanti i asaj ushtrie qe ishte bir i atij qyteti
vajti ne shtepine e feminise se tij dhe takoi te jemen

E jema u takua me te birin , dhe i biri vsndosi te qendronte vetem me te emen ate dite...

Nga darka e jema i tha : Hajde mer nje sy gjume ketu tek preheri im , si dikur
Dhe i biri, komandanti i ushtrise se huaj pushtuese , vuri koken tek preheri i nenes.......dhe e zuri gjumi....
Atehere e jema nxori nje thike dhe e vrau te birin......

Ne lidhje me kete subjekt , eshte bere nje pikture nga nje piktor rus qe une e kam pare

Nena ishte e veshur me te zeza, dhe me nje shami te zeze mbi koke --Tamam si gjyshet tona dikur., por ajo koishte marre nje pamje ne fytyre ..qe dukej si qyqe, ..

Ajo ishte ulur ne shesh ., ndoshta kishte shtruar ndonje shilte
Dhe aty dukej koka e te birit mbeshtetur tek preheri i saj, nderkaq qe nje pellg gjaku perhapej poshte trupit te te birit ,.......

Titulli i piktures ishte :.....Nena e Tradhetarit....

Kjo ishte tamam e fuqishme dhe edukuese per brezat qe vijne , se vinte ndjenjen e detyres per Atdheun mbi dashurine saj prej nene......
.
Per mua kjo ishte e jashtezakonshme ne mesazhin moral qe perconte ...

Ndersa shpjegimi tjeter qe bera une per kete rast , ma tregoi rusi ....por sic thashe mua nuk mu duk ndonje justifikim sublime per te vrare djalin pse nuk bente familje
Megjtihse e justifkuar eshte ......

Postuar nga RAIMONDI datë 14 Tetor 2012 - 10:28:

Ne lidhje me nenat shqiptare , po jap une nje shembull

Nuk e di nese e kam thene , por s'ka gje __Ky eshte shembull shqiptar i jetuar

Lexoj ne nje gazete te vjeter Zeri i Popullit , nje tregim real nga lufta e dyte boterore

.......Ne nje fshat te Shqiperise, nazistet po suleshin ta godisnin, dhe ta digjnin se kishin degjuar qe aty ishin partizanet dhe spitali i tyre

Fshataret sa i pane autokolonen gjermne qe qendroi ... u larguan me te shpejte drejt malit prane ku ishte edhe nje shpelle , ne te cilen gjendej spitali partizan,.
U fshehen te gjithe ne shpelle.....Nazistet erdhen ne fshat. E dogjen dhe ju ngjiten malit per te gjetur fshataret, qe ti vrisnin

Hariten tek shpella.por nuk e dinin qe ishte shpella aty prane se hyrja e shpelles nuk dukej kollaj se ishte nga ana e humneres .....

Mirpo brenda ne shpelle nje nuse e re kishte nje djale te vogel reth 1 vjec, Femija po qante ......
Komandanti i partizaneve tha : Po nuk keni mundesi ta pushoni femijen ?
Nderkaq gjermanet ishin tek shpella, dhe degjoheshin hapat e tyre rotull shpelles ....
Gjendja po behe e rezikeshme se nga te qarat e femijes mund ti diktonte gjermani dhe do i vriste te gjithe....

Atehere , nusja e re tha :....Une e sakrifikoj djalin tim qe tu shpetoj ju !

Te gjithe heshten . Askush nuk foli Ra nje hesthje e thelle .......Per fat edhe femija pushoi se qari.......

Gjermanet erdhen edhe disa here rotull shpelles pa gjetur gje dhe iken.....

........Ne fund te atij tregimi ne gazete lexoj qe emri i nuses se re , ishte emri i .Gjyshes sime nga nena _-Ngjarja kishte ndodhur ne Smokthine , nje fshat ne Vlore
U skandalizova kur pash emrin e saj ......U preka shume ne fakt
.E dija qe ajo ishte tip heroik , por kishte zakon qe nuk fliste kurre per kohen e luftes
Nuk ishte tip qe mburrej, per te kaluaren e saj .Asnjehere nuk e kisha degjuar ate te fliste per luften
Interesant ishte se ne ate gazete ishte nje foto e gjyshes ne vitet 50- kur kishte dale Kampione e Shqiperise ne qitje me pushke luftarake

Nuk dija ke te pyesja per kete ngjarje se gjyshja nuk jetonte me , Im me po ashtu kishte vite qe kish nderuar jete --Edhe Daja kish nderuar jete shume vite me pare ........
Ishte vetem tezja e semure .....

_Por une pyeta ca kusherinj te larget nga fshati ku ndodhi ngjarja ....

Ata thoshin se ajo e kishte sakrifikuar djalin per te shpetuar fshatin dhe partizanet ,.....
Ishte bere si legjende ...por gjyshja ime ka pasur vetem nje djale, Keshtu qe nuk e ka sakrifikuar

Gjithe te moshaurit paritzane ne Vlore e dinin kete ngjarje , dhe kur ju thosha ndonjehere se jam nipi i filankes : Ata ngriheshin ne kembe e me puthnin ne balle , pastaj thoshin - Ajo ka qene sume trime ......

Nejse ,, mendoj se ky gjest i gjyshes shpreh gadishmerine morale te nenes shqiptare
se vertet femija eshte i dhembshem , por kur vihet ne loje jeta e gjithe komunitetit per shkak te femijes tend ,
duhet te gjesh forca morale qe te dalesh mbi dhimbjen tende e ti sherbesh te gjitheve ,
duke sakrifkuar dicka , megjtihse shume e shtrenjte, nga vetja juaj ....

Gjithsej 578 faqe: « E parë ... « 385 386 387 388 389 390 391 392 393 [394] 395 396 397 398 399 400 401 402 403 » ... E fundit »
Trego 5771 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.