Forumi Horizont | Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 » Trego 42 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Skulpture & Skalitje (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=246)
-- Auguste Rodin (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=1544)
shume interesante jeta e tij.......
mendimtari
Nje nga skulpturat me te famshme te Auguste Rhoden "Mendimtari" aktualisht gjendet ne muzeun e artit ne Detroit (Michigan). Kur e pashe live kete veper u ndieva aq e emocionuar, nuk po me besohej qe isha duke pare origjinalin, saqe per siguri pyeta dike qe punonte aty. Nqs ka ndonje person qe jeton ketu dhe e pelqen artin e Rhoden e keshilloj te shkoj ta shikoje se eshte fantastike.
Une "Mendimtarin"(e vertete),e kam pare para ca koheve ne muzeun Rodin ne Paris.Saktesisht ne kopeshtin e ketije muzeumi
Me thene te drejten edhe mua mu duk pak e pabesueshme qe ajo skulpture te ishte ne ate muze (ku nuk eshte se frekuentimi ishte ne maksimum), por vetem nqs me ka genjyer personeli mbetet. Kam bere dhe foto dhe do i dergoj sa me pare te me krijohet mundesia.
Pershendetje
Camille Claudel
Nese flitet per Rodin nuk besoj qe mund te lihet pa permendur Camille Rodin.
Camille,nje nga femrat me te talentuara qe binte ne kontrast me boten maskiliste atehere!
Familja e saje shkoi te banonte ne Paris,aty kjo kishte si profesor Boucher pastaj Rodin.
Rodin i jepte ne atelier e tije materiale te ndryshme sa per ti bere qejfin por nuk dinte per talentin e sajè.
Nderkohe keto te dy kishin nje lidhje dashurie,Camille ishte 15-16 vjec kurse Rodin mund te ishte shume mire i ati!
Familja nuk e perkrahte aspak lidhjen e tyre por kjo dashuronte Auguste me teper se veten...
Camille kishte pregatitur nje suprize per ditelindjen e Auguste,kishte bere nje statuje vete por Auguste e zbuloi surprizen dhe kuptoi qe Camille ishte me mire se ai.Qe nga ky moment filluan problemet per Camille,Auguste i thyente punimet e saja,i jepte kritika qe e dekurajonin,e trajtonte keq ne pranine e miqeve dhe keshtu Camille perfundoi ne nje qender psikiatrike duke mos dalur mè deri ne vdekje.
Disa nga veprat e saja kane ngelur te ruajtura dhe po te kishte vazhduar te punonte njerezit mendojne qe do kishte qene nje nga igurat me te njohura!
Ja dhe Camille Claudel ketu poshtè:
Camille Claudel dhe jo Camille Rodin*
Hi Amour
Me ne fund shkova prape tek muzeumi i Detroit dhe kete rradhe pyeta mire e mire per statujen e mendimtarit . Me thane qe eshte origjinal i punuar nga Rodin, por nuk eshte i vetmi sepse ai paska bere dhe kopje te tjera. Shpresoj mos me kene genjyer, sepse kete ma thane mbasi une i thashe qe e dija me siguri qe orgjinali gjendej ne Paris. Nejse, kot dhe une per fiksim se isha shume e lumtur qe pashe nje origjinal nga Rodin, por prape u zhgenjeva pak se doja te shikoja ate te parin fare.
Ok pra, kalofsh mire, bye.
Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius
Camille Claudel dhe jo Camille Rodin*
Citim:
Po citoj ato që tha darke
hahahaahhaha it's not so grave![]()
...anyways she was his lover so she deserved to take his surname, don't you think?:p
Amor, shume te bukura fotot qe ke sjelle.
Dua te te pyes, te gjitha skulpturat erotike i ka bere perhere ky artist?
Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 » Trego 42 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.