Forumi Horizont | Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 » Trego 82 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ceshtja kosovare dhe me gjere (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=162)
-- Pavarsia e Kosoves (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=351)
Mendimi im eshte se nqs Kosova nuk bashkohet me Shqiperine ska per te pasur ndonjehere pavaresi.Uroj tju plotesohet deshira por nuk ka kuptim i njejti vend me dy pavaresi?
Une them qe 2006 me se voni 2007 pamvaresi per Kosoven,hyrja ne Be e Shqiperis nenkupton bashkimin e Shqiperise Etnike gje qe te cone te mendosh,dhe te pregaditesh per festen e madhe 2012.Jam shume optimist per kete.
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Mendimi im eshte se nqs Kosova nuk bashkohet me Shqiperine ska per te pasur ndonjehere pavaresi.Uroj tju plotesohet deshira por nuk ka kuptim i njejti vend me dy pavaresi?
Bazuar ne historine e Kosoves do nenvizoja, se asnjehere dhe ne asnje periudhe nuk ka qen me afer hapit vendimtar(pamvaresise)
Shpresoj se klasa politike Kosovare nuk do pranoje zgjillje alternative..ndersa persa i perket bashkimit me Shqiperine, mendoj se do te ndolli vetem nen flamurin e perbashket Europian.
Citim:
Po citoj ato që tha Petrit Kola
Amoxil,
Mendoj se dhe e kunderta eshte e vertet. Shqiperia do te jete e rezikuar. Ne 1997 Greqia pati vertet nje synim praktik ne jugun e Shqiperise...
BASHKIMI I KOSVES ME SHQIPERINE - ILUZION I EMBEL, POR I PA REALIZUESHEM
PREJ REZULTATEVE TE DIKSTUIMEVE TE DERITANISHME KATER FAKTORE JANE TE QARTE LIDHUR ME STARUISN E KOSOVES:
1. Jo kthim ne gjendjen para Marsit 1999
2. Jo bashkim me vendet fqinje
3. Respektimi i pakicave
4. Jo nderrim te kufinjeve te tanishem...
Ma merr mendja se keto kater pika e sqarojne detalisht at PIKEPYTEJTEN E MADHE per bashkimin me Shqiperine.
Kjo definitivisht se kurre per jete nuk do te ndodhe...
Dihet ku eshte Shqiperia me zhvillimin e saj politik dhe ekonomik e mos te flasim me per Kosoven e cila po i ve themelet ne kete drejtim.
BE, NATO dhe Keshilli i Sigurimit nuk do te pranojne nje levizje te tille te bashkimit, defakto kjo as nuk do te shqyrtohet ne negociatat e ardhshme sepse cdo qe eshte e definuar ne kete drejtim.
Se fundi nje bashkim i tille, do te rezultonte me trazira te tjera ne Ballkan dhe destabilizim te situates politike dhe te sigurise ne Evropen Juglindore.
E kjo eshte gjeja e fundit qe bota do te kishte pritur.
Keshtu qe Kosova po ndjek nje rruge mjaft te drejte dhe me hapa te sigurte po shkon ne nje konkluzion te merituar.
TOXICX
Pershendetje!
E rendesishme eshte qe Kosova kete vite te merr pavaresin, shqipetaret kete gje po presin shume kohe.Nuk dua te jap ndonje mendim per bashkimin e tokave etnike,megjithate te them nje gje pa marr parasysh qe prinderit kur i vjen koha e vjekjes, vellezerve ua ndan tokat ata duhet te jene te vetedijshem, unik per nga shpirti, te harmonizojn gjerat ne pergjithesi per gjithcka dhe ne menyre te drejte te veprojne, bashkepunimi eshte gjeja e rendesishme per te mbajtur pasurin.
Respekte
Art
besoj shume shpejt , duke pare edhe zhvillimet e fundit ne ish republiken jugosllave , ku Mali i zi fitoj pavarsine me ane te referendumit, kjo do ta pershpejtoj rrugen drejt pavarsise te KOSOVES
Mos po avancojme shume?
Mendoj se duhet zgjidhur njehere pavaresia,pastaj te enderrojme per gjera te bukura.
Duhet te dijme se politikanet serb jane skile te vjetra dhe ja kam friken ndonje rrengu nga ana e tyre,i cili do ta cungonte pavaresine e Kosoves.Ne tavoline jane shume opsione disa edhe te kobeshme per kosovaret.Cdo gje varet nga vendosmeria e kosovareve.Nqse ata nuk do te perkulen per te mbrojtur teresine tokesore te vendit te tyre ata do te fitojne,ne te kundert Kosova do te gjymtohet.
Kosovaret nuk duhet te terhiqen para kerkesave te tyre te drejta dhe Serbine ta konsiderojne si shtet te mundur ne lufte.Keshtu ata do t'ja dalin me sukses mendoj une.
Per Shqiperine ditet e mira pasketaj vine...... thoshte Samiu.Me vone ,kur te arrihet pavaresia e plote dijme se si ta hedhim vallen.Tani eshte pak shpejt per keto endrra.
Re: Mos po avancojme shume?
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Mendoj se duhet zgjidhur njehere pavaresia,pastaj te enderrojme per gjera te bukura.
Duhet te dijme se politikanet serb jane skile te vjetra dhe ja kam friken ndonje rrengu nga ana e tyre,i cili do ta cungonte pavaresine e Kosoves.Ne tavoline jane shume opsione disa edhe te kobeshme per kosovaret.Cdo gje varet nga vendosmeria e kosovareve.Nqse ata nuk do te perkulen per te mbrojtur teresine tokesore te vendit te tyre ata do te fitojne,ne te kundert Kosova do te gjymtohet.
Kosovaret nuk duhet te terhiqen para kerkesave te tyre te drejta dhe Serbine ta konsiderojne si shtet te mundur ne lufte.Keshtu ata do t'ja dalin me sukses mendoj une.
Per Shqiperine ditet e mira pasketaj vine...... thoshte Samiu.Me vone ,kur te arrihet pavaresia e plote dijme se si ta hedhim vallen.Tani eshte pak shpejt per keto endrra.![]()
Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 » Trego 82 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.