Forumi Horizont Gjithsej 67 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »
Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime te ngjarjeve nga Shqiperia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=307)
-- Lajmet e fundit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15860)

Postuar nga Balerina datë 03 Nëntor 2009 - 05:58:

Citim:
Po citoj ato që tha erious
.

mbrem po lexoja nje gazete shqipetare, me nje artikull te shkurter (pa interes)

qe...

ne nje fshat nga dibra ne nje kolibe me derresa e llamarina kane gjetur dy femra (motra) te lidhura me zinxhire.

i marre ne pytje babai 70 vjeçar i motrave shpjegon qe vajzat vuajne nga problemet mendore... nena e vajzave ka vite qe ka vdekur, ndersa ai ne pamundesi te ruajtjes se tyre i ka lidhur me zinxhire ne kete kolibe per plot 22 vjet.

22 vjet te lidhura me zinxhire... kulmi.

Cfare kane bere te meritojne kete fat keto vajza dhe ky baba valle?

Postuar nga AndreaPirelli datë 03 Nëntor 2009 - 06:37:

E paska ngrenur Mero Baze mbreme .............. .

Postuar nga AngelDevil datë 03 Nëntor 2009 - 12:43:

e pra turll, ngeli tu henger dru i ziu mendo eshte e cepells dmth tepelens vetem per te urte si njof une keta.

Postuar nga erious datë 03 Nëntor 2009 - 16:05:

Citim:
Po citoj ato që tha turll
E paska ngrenur Mero Baze mbreme .............. .

lexoj qe e paska gri ne dru ne nje lokal Taçi pronari i naftes ne ballsh dhe i shume pikave karburanti, hotele qe ka ne ç'do cep te shqiperise

s'ka mbushur akoma 39 vjeç... mik i familjes berisha

ku tentoje ne vere te blinte skuadren e futbollit bolonja, deshtoj kerkoje me vone te behej aksioner i milanit

ky eshte (i shemtut sa s'ka ku shko me) miliardier, i rane nga qielli parate e pa para ku as ky vete spo i jep shpjegim se si, jo te jetoj ne prajvazi totale si perandor por çben ? vazhdon e zihet si rrugaç neper klube me grushta e shkelma si pa te keq.

ja pse une i them me plot bindje shejtones qe ai eshte vend per njerez te eger...

Postuar nga AngelDevil datë 03 Nëntor 2009 - 16:18:

paskan arrestu vetem truprojat e atij te shemtutit akoma Rezart Taci-n kshu quhet ai.

Baze ka shkruar te gazeta e tij dhe ka akuzuar Taçin për kontrabandë.

Ja ca shkruan balkanweb-i
Botuesi i Temës është autor i dhjetra shkrimeve por edhe i disa emisioneve që kanë patur në qendër pikërisht praktikat e ndjekura për privatizimin e ndërmarrjes më të madhe të rafinimit dhe tregtimit të naftës në Shqipëri ARMO, e cila u ble një vit më parë nga biznesmeni Rezar Taçi, ndonëse fillimisht ky privatizim u shpall sikur ishte kryer nga një firmë amerikane. Në artikujt e tij, Mero Baze ka folur për një aferë korruptive në këtë privatizim si dhe ka denoncur ato që i ka cilësuar si lidhje të interesit financiar
mes sipërmarrësit Taçi dhe kryeministrit Berisha. Këto fakte duket të kenë qenë shkaqet e sulmit të dhunshëm të sipërmarrësit ndaj gazetarit Baze.

personalisht skam ndonje simpati per Meron dhe kur e kam taku person i neveritshem me eshte duk nga bisedat qe ka bere nejse ... por ne ket rast me vika keq vertet.

Postuar nga erious datë 03 Nëntor 2009 - 16:46:

.

ne shqiperi dhe ne zimbabue ndodhin te tilla gjera

nderkoh vazhdojne protesta ne bregdetin ''perle'' te shqiperise

ne orikum (vlore) shoku i ngushte i birit te sali berishes ka privatizuar 350.000 metra katrore toke, fshataret e zones jane akoma ne tip metingjesh dhe kane bllokuar punimet aty, ku s'dihet çdo behet... berisha i ben thirrje fshatareve qe tokat do ti meri, un i mbaj te gjitha premtimet

jale, e gjitha prone tashme e dhendrrit te sali berishes, ku s'figuron as edhe nje dokument pronesie, dhe ato tre shtepia qe kan qene jane ofsajd

ne borsh, pronaret e vjeter dhe te rinjte akuzojne keshilltarin e sali berishes qe po u rremben tokat ky i fundit.

s'di ku do ndaloje ky njeri... ju kan erresuar syte familjarisht, por megjithate un jam optimist, nje dit do tu behet gjyqi te gjitheve, pak a shume si qeverise sadamit ne irak ku askush s'do gezoj asgje.

Postuar nga AngelDevil datë 03 Nëntor 2009 - 17:03:

masaker po behet me tokat e bregut

ne Vlore shoku i Shkelzenit Rrahman Selmanllari, llamanin Ilir Meta, Kakomene Fatos Nano, ne Borsh e kane pak te veshtire mendoj une por qe jane te pandalshem si frikson asgje , dhendri i Sales Jamarber Malltezi Jalen dhe Bunecin sikur degjova etj etj Ky i fundit ka punuar ne fushen e mjedisit me organizma te huaj ne Shqiperi shoqnia e vete dhe nuses se tij jane ne pikat me kyce te qeverise aktualisht ... ka 1 shoqate mjedisi dhe nen petkun e saj 'studion" zonat me me interes per tu blere e ja propozon vjerrit me pas mendo ca behet.

Postuar nga erious datë 03 Nëntor 2009 - 22:06:

kush eshte rezart mustafa taçi

Emri i plote

Rezer Mustafa Taçi

Ditelindja
6 qershor 1971

Vendlindja
Erseke

Profesioni
Biznesmen

President i Taci Oil
President i Sportk Klub Gramozi, Erseke bashke me te atin Mustafa
President i Liges se Shahut

U kthye ne Shqiperi nga Italia ne 2002

Rezar Taçi ka qenë një ndër emrat e njohur në tregun e karburanteve në Shqipëri.

Ai u përmend në vitin 2005 nga zoti Berisha përpara fitores së zgjedhjeve të qershorit, si një ndër kontrabandistët kryesor të karburanteve në Shqipëri.

Por në vitin 2008, zoti Taçi do të jetë pas gjithë operacionit për blerjen e kompanisë Armo, e cila fillmisht u shpall sikur i ishte besuar një kompanie amerikane. Sipërmarrësi Taçi u bë kështu zotërues i pjesës më të madhe të treguet të karburanteve dhe ndërkohë u kujdes për imazhin e kompanisë së tij duke shpenzuar sasi të mëdha në reklama në thuajse të gjitha mediat kryesore të vendit. Në korrik të këtij viti madje ai hyri në bisedime për blerjen edhe të një klubi futbolli në Itali, atë të Bolonjës, operacion nga i cili u tërhoq pa dhënë shpjegime 24 orë përpara nënshkrimit të kontratës.

mare nga shekulli

---------------------------------------------

si i ben per vete klani i sales pisat... siç jane dhe vete

pak a shume me kujton historine e nje prokurori te pergjithshem (nje lushnjar me duket) ku s'la mbledhje parlamenti ne 2005 te mos e diskutonte si prokuror i korruptuar, mbron krimin, etj. apo dhe ne tv e gazeta... kerkonte heqjen e tij nga ai posti, nuk la pasuri pa i nxier ne shesh, sot ai vazhdon po ne ate vend pune i qete dhe me i forte se me pare... pra o me mua o tjeter opsion s'ka.

Postuar nga sarandaebukur datë 04 Nëntor 2009 - 03:11:

Policia e Tiranes e ka shpallur person ne kerkim por menjehere i eshte pergjigjur Taci ne linje telefonike : Une nuk fhihem jam gati te perballem me drejtesine...

Ah e shkreta drejtesi sec do heqe...Babiloni hesapi...Paraja shkrin dhe gurin...

Postuar nga AndreaPirelli datë 04 Nëntor 2009 - 03:20:

Tjetri thote qe s'e ka prekur me dore .........

Postuar nga sarandaebukur datë 04 Nëntor 2009 - 03:41:

INTERVISTE - Mero Baze shprehet mosbesues ndaj policisë, duke thënë se "policët janë të aftë por të diktuar". Sipas tij në krye të Ministrisë së Brendshme është një ministër nën akuzë, tek i cili nuk beson se do të ndalojë agresorin Rezart Taçi.

Zoti Baze, një përshkrim të shkurtër të ngjarjes?

Dy kolegët e mi, Andi Bushati dhe Arban Hasani, më ftuan për një kafe pasi përfundoi emisioni "Zonë e Ndaluar". Shkova rreth orës 23 tek lokali ku po më prisnin, diku afër bllokut. Ndërsa po bisedonim normalisht, në tavolinë shfaqet Rezart Taçi nga errësira e fundit të lokalit. U gjendëm shumë të papërgatitur dhe thjesht tentova të tërhiqem pas kur ai më qëlloi duke më sharë. Por befas pashë që tavolina ishte rrethuar nga bodyguard-ë të tij, të cilët nën shembullin e pronarit të vet nisën të gjuajnë. Nuk mbaj mend shumë detaje se humba vetëdijen për pak çaste, por me ç'pashë më vonë, pozicioni ku isha, më kishte mbrojtur nga ndonjë dëmtim fatal. Po ashtu kolegu im Bushati, që ishte para meje, ishte bërë në një farë mënyre barrikadë për të mos më qëlluar dot në pjesën përpara.

A dukej se sulmi ishte i menduar apo i çastit?

Nuk di të them sa kohë më parë ka qenë i menduar, por natyrisht që ka qenë diçka që mund ta kenë menduar dhe kanë pritur të gjejnë rastin. Mënyra si u sollën me dy kolegët e mi, duke bërë kujdes të mos i preknin, do të thotë se nuk janë sjellë si vrasës të papërgjegjshëm, por si mafiozë të mirëinstruktuar. Dhe përpjekja për të qëlluar vetëm në pjesën e pasme të kokës, ku dhe mund të traumatizohesh përjetë, ishte kriminale. Mendoj se ata kanë vendosur të qëllojnë kur kanë parë që unë hyra në lokalin ku ata rrinin. Ndoshta pas 20 minutash ata vendosën të sulmojnë, dhe na rrethuan papritur duke më sulmuar.

Sa i vetëdijshëm keni qenë për rrezikun për shkak të profesionit?

Rreziku i shoqëron gazetarët si ndryshku hekurin. Sa herë që shoqëria degradon, sa herë për lirinë ka mjedis të papërshtatshëm, aq herë ky ndryshk priret të sulmojë që të brejë profesionin e gazetarit. Nuk është në dorën tonë shmangim rreziqet. Jemi të dënuar të bashkëjetojmë me to. Në dorën tonë është të bëjmë punën tonë. Rrezikun nga mjedisi ynë duhet ta zhdukë shteti ligjor dhe një qeverisje që jep shembull frymëzimi kundër krimit, kundër këtyre personave dhe pro standardeve të lirisë për median. Fatkeqësisht qeveria ime dhe e bashkëqytetarëve të mi është aleate e këtij banditi, frymëzuese e keqe kundër lirisë së medias dhe degraduese e standardeve të lirisë në këtë vend.

Kryeministri bëri një deklaratë ku dënoi aktin e dhunës?

E dëgjova dhe mu dhimbs sa i pafuqishëm është të përmendë emrin e Rezart Taçit. E di që emri i viktimës i krijon probleme, por së paku emrin e kriminelit duhet ta përmendte dhe ta dënonte. S'ka denjuar as vetë të bëjë deklaratë, por zyra e tij ka bërë një deklaratë të modës kineze të viteve '70 ku në vend që tu adresohet problemeve, flet për parime që i shkel nga mëngjesi në mbrëmje. Është e dhimbshme të shikosh kryeministrin e vendit tënd në atë pozicion, peng të një njeriu të përzgjedhur prej familjes së tij për tu bërë miliarder brenda natës.

Ç'mund të thoni për reagimin politik në përgjithësi?

Nuk pres të ngushëllohem nga reagimi politik, por nga shteti ligjor. Reagimi politik vlen vetëm për të kuptuar sa e inkriminuar është politika me krimin dhe sa fuqi ka të ndahet prej tij. Po të lexosh deklaratat e partisë së Berishës dhe partisë së Ilir Metës, e kupton sa të pafuqishëm janë të zënë në gojë emrin e kriminelit dhe t'i adresohen problemit me kurajë. Për kaq vlen reagimi politik. Vlen për të qenë shembull frymëzimi ose model i bashkëjetesës me krimin. Ajo ç'më kujton reagimi i partisë së Berishës dhe partisë së Ilir Metës është reagimi i njeriut në hall, kur djali i shtëpisë kapet në krim dhe përpiqesh të mos flasësh më për djalin, por për atë çfarë atij duhet t'i mësojnë në shkollë. Ato po sillen si njerëz në hall. Por shteti ligjor duhet të sillet më me dinjitet se pushteti politik.
Si ka qenë reagimi i forcave të rendit?

Nëse ka njerëz në hall pas gazetarëve në këtë vend, janë ata. Ekziston një polici që kërkon të bëjë detyrën e saj dhe një frymëzim politik kundër misionit të saj. Nuk mund të thuash asgjë të qortueshme për policët e Tiranës si profesionistë ose njerëz kurajozë. Ata janë shumë të mirë. Por ata nuk janë të lirë të jenë policë. Dhe ndryshe nga ne gazetarët që e kemi në dorë lirinë tonë, për ta mbrojtur apo dorëzuar, ata nuk e kanë dhe aq në dorë lirinë e tyre për të qenë profesionistë. Ata u sollën shumë korrekt me ngjarjen, erdhën në vendngjarje, më shoqëruan në spital dhe më dorëzuan tek mjekët. Morën provat dhe u larguan. Drejtori i policisë së Tiranës dhe Drejtori i Përgjithshëm më vizituan dhe në spital. Pastaj më tej ata s'kanë asgjë në dorë. Të vinte keq për ta. Rezart Taçin nuk kishin fuqi ta arrestonin. Ai i merrte në telefon dhe u tregonte se kur mund të kishte kohë të shkonte t'i takonte. Përfytyroni një shtet që nuk ndalon dot një miliarder, që i ka zyrat në mes të Tiranës dhe që nga mëngjesi në mbrëmje përmend vetëm emrin e kryeministrit. Si mund të afrohet polici tek një njeri që sapo i afrohesh, bën sikur flet në telefon me Sali Berishën.

Cilat mund të jenë shkaqet që Rezart Taçi nuk u ndalua qysh në fillim?

Ata duan të shkatërrojnë provat. Mos harroni që tani Ministër i Rendit është një person në kërkim, që i ka shpëtuar një dënimi me procedurë. Ata thjesht duan të shikojnë dëshmitë tona dhe pastaj të shpikin ose shkatërrojnë prova të reja për rrethana lehtësuese për të. Ky është regjimi që ka shpikur mosndëshkimin me ligj, por me vetëgjyqësi. Vetëm ky regjim ka mundur të mbyll çështje të mëdha, për të cilat bota mund të kishte bërë luftëra civile, me procedura afatesh apo imunitete ministrash. Vetëm ky regjim ka mundur të mbyllë me procedurë gjykimin për vrasje të 26 personave apo pastrime të pastra paresh përmes sekserëve të familjes në pushtet. Mosndëshkueshmëria e krimit është identiteti i këtij regjimi. Lexoni progres-raportin e Bashkimit Europian se sa qartë e ka theksuar me dëshpërim faktin që në Shqipëri po krijohet modeli i të pandëshkueshmëve. Rezart Taçi, nëse më lejohet në krahasim, në këtë rast, është "kriminel race".

Si e gjykoni solidaritetin e medias?

As që kam dyshuar ndonjëherë tek solidariteti i kolegëve të mi. Nuk më ka munguar kurrë. Edhe kur regjimet në këtë vend janë përpjekur të izolojnë gazetarë të veçantë përmes trustit mediatik, gazetarët nuk e kanë braktisur njëri- tjetrin. Në këtë rast duhet që solidariteti të mos jetë një gjest në mbështetje time, por një instrument për të vrarë frikën dhe për tu shkuar deri në fund të vërtetave të hidhura të këtij regjim. Solidariteti më i madh për mua, është që të shikoj sa më pak lajme të gënjeshtra për Rezart Taçin, sa më pak gënjeshtra të paguara prej tij, sa më pak përpjekje për të penguar shtetin të hetojë evazionin e tij fiskal prej qindra miliona eurosh për shkak të lidhjeve me pushtetin. Solidaritet për mua është që kolegët e mi të kenë mundësinë të thonë të vërtetën për këtë njeri që ka blerë pushtetin politik dhe atë publik me para që ua merr nga xhepat taksapaguesve shqiptarë. Ky solidaritet më bën të ndjehem i dobishëm për kolegët e mi.
* * * * *
Rezart Taçi në TV: Nuk po fshihem. Policia: Është person në kërkim

Biznesmeni Rezart Taçi ka duke deklaruar ne linje telefonike per disa TV se "une nuk po fshihem dhe jam gati te perballem me drejtesine".

Ndersa policia e Tiranes thote se e ka shpallur person ne kerkim, per rrahjen e gazetarit Mero Baze. Në pranga jane qe prej mengjesit dy nga agresorët e gazetarit Mero Baze Bledar Lilo dhe Jurgen Selfo . Sipas policisë dy personat qëlluan Bazen për shkak të detyrës. Policia e Tiranës ka bërë me dije se gazetari Mero Baze ka bërë kallëzim penal për ngjarjen.

Z.Taçi pretendoi se kanë qenë bodygard-et ata që kanë qëlluar, pas provokacioneve, sipas tij, të Bazes në lokalin ku kishin rastisur se bashku mbremjen e së hënës.

Ai mohon te kete qelluar vete mbi Bazen. "Hedh poshtë me indinjatë këtë akuzë të ulët në drejtimin tim dhe siguroj të gjithë opinionin publik se jo vetëm nuk është në karakterin tim të shmangem por jam i gatshëm të përballem me këto shpifje në çdo kohë përpara drejtësisë së vendit tim", tha Rezart Taçi.
Më parë, policia e Tiranës, informoi se pas kallëzimit të bërë nga Mero Baze, policia ka ndaluar dy persona të akuzuar si agresorët e gazetarit dhe ka shpallur në kërkim policor Rezart Taçin.

Gjatë një konference për shtyp, zedhenesia e Policise, tha se "janë shoqëruar shtetasit Bledar Lilo dhe Jurgen Selfo, punonjës te kompanisë "Taçi Oil", truproja te Taçit.

Gazeta Shekulli

Postuar nga sarandaebukur datë 04 Nëntor 2009 - 04:20:

Ngelen duke e rrahur kete te shkretin... Mero...si thone ca ..mbas qafe te ardhte..

Postuar nga Tulipani datë 04 Nëntor 2009 - 15:49:

Citim:
Po citoj ato që tha sarandaebukur
..mbas qafe te ardhte..

Se mora vesh ca eshte kjo ironi?

Postuar nga sarandaebukur datë 04 Nëntor 2009 - 18:32:

Tulipan vajze e nenes kjo nuk eshte ironi ..ka shume shprehje .. Te arthte nga mos e pandefsh etj. etj..une e thashe kete: sepse duke qene mir e bukur me shoke ne lokal , vjen tjetri si (gjel kaposh ) e te qellon nga mbrapa kokes... keshtu qe mos guxo te flasesh e tu nxjeresh te palarat ne publik..

-----------------------------------------------

Postuar nga Deb* datë 04 Nëntor 2009 - 19:40:

Citim:
Po citoj ato që tha turll
Tjetri thote qe s'e ka prekur me dore .........

Kush e di sa do jene paguar qe te heshtin ata qe ishin te pranishem  ulur ne ate lokal.

Postuar nga AndreaPirelli datë 04 Nëntor 2009 - 21:34:

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*

Kush e di sa do jene paguar qe te heshtin ata qe ishin te pranishem  ulur ne ate lokal.

......... Nuk kane nevoje te paguhen ........ e pane se c'i pret ........

Postuar nga AngelDevil datë 04 Nëntor 2009 - 21:39:

dolen ne proteste sot ne perkrahje te M.Bazes para kryeministrise ...

ja 1 lajm nga TCH per ju qe nuk jetoni ketu

Me teper se dhune ndaj nje personi Shoqatat e Gazetareve e cilesojne ate si censure mediatike ushtruar nga kryeministri Berisha .

”Perderisa nuk kapet agresori, atehere shteti eshte agresor ndaj gazetarit Mero Baze dhe jo vetem, por edhe ndaj gjithe kolegeve te tij”, u shpreh botuesi Ylli Rakipi.

”Sot kemi vetem nje agresor, qe eshte kryeministri Berisha, i cili e ka treguar cdo gje me fakte”, u shpreh Filip Cakuli, drejtues i ”Fiks Fare” ne Top Channel.

Te pranishem ne kete proteste emra nga me te njohur te gazetarise ne vend deklarojne se nuk do te lejojne askend te cenoje fjalen e lire por t’i japin asaj pushtetin qe meriton .

Protesta e shoqatave te gazetareve u mbeshtet edhe nga qyetare te thjeshte te cilet ne fund te protestes leshuan kepuce drejt selise se kryeministrise, si simbol i peruljes se qeverise para kembeve te nje biznesmeni, si Rezart Taci.

Postuar nga Roi datë 05 Nëntor 2009 - 03:40:

Me gjithe antipatine therrese qe kam per nje gazetar si Mero Baze,ajo qe ka ndodh eshte absurde dhe te le vertet nje shije te keqe! Vetem ne nje vend te botes se trete nje bisnesmeno-batakci-mafioz mund te urdheroje gorrillat e tij te rrahin nje gazetar !!

Por ama s'duhet harruar qe Baze dikur lepinte nga koka tek kemba Berishen dhe sapo ky i fundit i hidhte ndonje "kocke" ...direkte shkruante artikullin e radhes shpifes e demagog kundra te majtes !
Tani ka filluar e demaskon cdo pisllek te familjes Berisha....e ben per hir te vertetes,te idealit e etikes,pasi mene fund hapi syte e sheh kush eshte vertet Sali Berisha,apo ndoshta pasi zoti kryeminister i ka prek ndonje bisnes ne menyre direkte apo indirekte ???
Kjo eshte gjeja qe ma shpif tek gazetari me emrin Mero Baze !! Sdq e perseris,ca ka ndodhur eshte vertet e turpshme !!

Postuar nga AndreaPirelli datë 05 Nëntor 2009 - 03:43:

Citim:
Po citoj ato që tha Roi

S'nuk punon video ......... do e kete mbyllur taci .......... .

Postuar nga AndreaPirelli datë 05 Nëntor 2009 - 03:45:

Tani qe e quotova punonte ..........

Ca bari shemtut ....... ku i ka gjet ato karrige .......

Postuar nga Fajtori datë 07 Nëntor 2009 - 01:51:

Ambasadoret skandalizohen nga justifikimi i dhunes ndaj Mero Bazes

Ja cfare thote ambasadori amerikan, troç fare:
"Kam lexuar me kujdes gjithcka qe eshte shkruar dhe reagimet ndaj sulmit. Me duhet te them qe disa prej atyre reagimeve une i gjej qe jane tejet te veshtire per t’u kuptuar. Ne fakt kam lexuar editorial dhe komente te tjera qe lene te kuptoje se ajo qe Mero Baze ka bere ka qene e merituar dhe se ai e ka provokuar kete me shkrimet e tij. Ishte e trishtueshme qe ne bisedat e mia personale me disa qeveritare dukej sikur i bashkangjiteshin ketij qendrimi. Ne fakt duhe te them qe u shokova kur mbreme degjova nga zotin Frangaj gjate emisionit “Opinion” qe rrahjet jane te justifikuara ne kete situate. Jam kategorikisht kunder asaj qe ai shprehu, por gjithashtu doja t’i thoje se une i jap te drejten qe ai te shprehi mendimin e tij pavaresisht se nuk jam dakort me te”, u shpreh Withers.

Pastaj shton:
“Shqiperia ka nevoje ta provoje veten se e ka merituar anetaresimin ne keto aleanca te fuqishme (ref. NATO). Ajo qe une dua t’ju them eshte qe nje test i kesaj gadishmerie do te jete menyra sesi institucionet shqiptare do te pergjigjen ndaj ketij sulmi.

Ne te njejten vije me zyrtarin amerikan ishte edhe ambasadori i OSBE-se ne Tirane, Robert Bosch.

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=166991

--------------------------------------------
Ike plaku Merre...
Me ne fund po perplaset ne fytyre mentaliteti i poshter qe kane shqiptaret e te gjitha niveleve. Ai mentalitet qe justifikon dhunen me idene "e kruajti vete".

Postuar nga erious datë 07 Nëntor 2009 - 02:06:

.

ky ambasadori lexova sot qe kishte perkrahur berishen per denimin e shpejte qe i kishte bere agresorit.

budalliqe...

ne fakt fajtori une jam i idese, qe tjetri nese ta ben borxhe (''e krruajti vete'') o vrite o mos e ngacmo kot sa per zhurme

pak a shume siç bejne ne rusi... hiqe qafe e mbaroj muhabeti

Postuar nga Tulipani datë 07 Nëntor 2009 - 04:39:

Citim:
.
tjetri nese ta ben borxhe (''e krruajti vete'') o vrite o mos e ngacmo kot sa per zhurme

pak a shume siç bejne ne rusi... hiqe qafe e mbaroj muhabeti

Hajde hajde ca arsyetimi.Po po se nga burgu del shpejt nese do ta konsiderojme idene e burgut si frenim te impulseve te dhunes qe kemi. Se neve para se te sqarohemi, rrihemi pastaj po i pati ngelur ndonje pike fryme tjetrit i themi: ca kishe per te thene ti si version?

Kur mendoj per Shqiperine ne mendje me krijohet imazhi i atij kalamanit te prape ne kopesht grindavec qe s'merr vesh, kujton se i di te gjitha ... e nderkombetareve qe i ka rene per hise te jene edukatoret e ca edukatoresh ...

Postuar nga Roi datë 07 Nëntor 2009 - 04:54:

E bukura eshte qe ky Taç Vajguri eshte aq plehre,sa i dergoi Tgcom-it (te pseudo shokut te tij,Berlusconi) nje mesazh ku bente si viktime !! Sipas versionit te Taçit, nuk kish pas asnje kontakt midis tij dhe Meros,e jo me ta kishte rrahur !! Jane te tera shpifje te qellimshme pasi un jam biznesmen i fuqishem e duan te me shkaterrojne !!

Tallu Taçi tallu ....per me shume ka filluar e i ben qejfin vetes,ben dhe si interesant e thote qe do te bleje Milanin por Berluska nuk ja shet
E kush,Rezart Taçi .... po ik bli ndonje Shkumbin apo Beslidhjen thuaj e leri pordhet e shumta se grisin breket e reja ....thote populli !

Postuar nga Deb* datë 07 Nëntor 2009 - 04:58:

Kjo eshte e keqja e Shqiptareve ne pergjithesi. E shikojne dhunen si dicka normale, te pranueshme. Dhuna eshte e vetmja zgjidhje, dhe me e keqja i ben te ndihen me krenar e triumfant ne syte e te tjereve. Eshte me e rendesishme opinioni i te tjereve se vet ligji.

Postuar nga Fajtori datë 07 Nëntor 2009 - 05:24:

Pavaresisht nese Taçi ka rrahur Mero Bazen apo jo, llogjika e politikaneve tregon se jemi nje popull barbar, pa elite dhe pa rregulla. Ambasadori amerikan nuk e ka hallin tek Mero Baze, por tek fakti qe njerez te qeverise arrijne te perdorin llogjiken "e kruajti vete". Me pak fjale qeveritaret konfirmojne se nuk ka drejtesi ne Shqiperi.

Fjalet e ambasadorit jane nje leksion sesi ndertohet shteti. Ne amerike ja bejne femijeve 5 vjeç, kurse ne Shqiperi duhet t'ia beje gomereve qe perdorin teorine "e kruajti vete". Baza e demokracise eshte shprehja e mendimit te lire. Nese Mero Baze abuzon, ofendon apo shpif duhet te funksionojne institucionet e drejtesise dhe jo druri pas qafe. Prandaj "i jep te drejten Frangajt te thote ate qe do, sepse eshte e drejta e tij"... edhe kur thote budalleqe.

Ah si eshte kjo pune, njerezit ankohen per politikanet dhe politikanet vazhdojne te mbijetojne fale injorances se njerezve.

Postuar nga Fajtori datë 07 Nëntor 2009 - 06:15:

Nga Erl Murati

-----------------------------------------------------------
E vërteta është tkurrur aq shumë saqë sot, atë duket se e thotë vetëm një njeri -imagjinoni - Mero Baze. Ç’tragjikomedi”.
Kështu e mbyllja një koment për dosjen e Gërdecit, të botuar në gazetë më 1 shtator të këtij viti.

“Tragjikomedi” – tragjike sepse njerëzit që thonë të vërtetat janë gjithnjë e më të paktë dhe komike sepse Mero Baze është një gazetar që të vërtetat i ka po aq subjektive sa ç’ka edhe interesat e bindjet politike ndër vite. Fati i keq e desh që Mero Baze të bëhej këto ditë protagonist i një ngjarjeje të shëmtuar ku ai ishte viktima. Pa i hyrë debatit për shkaqet e këtij incidenti, vlen për t’u theksuar se Mero Baze atë natë tek “Capriccio” përfaqësoi median shqiptare duke duruar pasojat e tentativës së rradhës për t’i mbyllur asaj gojën. Ky rast, duhet të na bëjë të reflektojmë edhe një herë mbi situatën e komunikimit në Shqipëri.

Shumëkush tenton të hedhë baltë mbi punën e gazetarëve, politika e sulmon sistematikisht, biznesi mundohet ta joshë dhe opinioni publik, për të qenë të sinqertë, qëllon që ia përbuz faktet që s’ia pëlqen. Por, duhet thënë në krye të herës që media në mos më i besueshmi, është ndër institucionet me të besueshme të shoqërisë. Media ka për qëllim të informojë të vërtetën dhe të vërtetat nuk janë asnjëherë të thjeshta. Ndaj, ka gazeta dhe televizione “të pavarura” dhe të pavarura, të majta e të djathta, të gjitha këto informojnë. Në një botë që nuk ka vetëm dy ngjyra, informacioni s’mund të jetë bardhezi. I takon publikut ta shohë realitetin me sytë e “Gazetës Shqiptare”, “Shekulli”-t apo “Standard”-it, “News 24”-s, “Top”-it apo “Klan”-it. Secili mund të zgjedhë atë që dëshiron, bota e informacionit funksionon mrekullisht. Fatkeqësisht dhe fatmirësisht, misioni i medias mbaron tek informimi. Eshtë shoqëria dhe institucionet e tjera të saj që duhet të bëjnë punën e tyre.

Pak ditë më parë, një koleg i tha gazetarit Tedi Blushi, i cili zbuloi skandalin e “dhurimit” të Jonit nëpërmjet marrëveshjes për kufijtë detarë me Greqinë: Hë, s’po shkruani më për detin apo e kuptuat që e kishit gabim?! Më duhet të kujtoj se “Gazeta Shqiptare” publikoi për gati 1 muaj, çdo ditë, informacione ekskluzive që hodhën dritë mbi këtë marrëveshje dhe bënë transparente arsyet e nxitimit të qeverisë për ta ratifikuar atë në Kuvend. Misioni ynë mbaroi aty: i takon Gjykatës Kushtetuese, Parlamentit dhe Presidentit të Republikës të bëjnë detyrën që ia ngarkon Kushtetuta. “New York Times” botoi vetëm një shkrim, tek-pullë, për trafikun ndërkombëtar të armëve dhe ngriti në këmbë Kongresin amerikan, Pentagonin, Departamentin e Shtetit dhe Departamentin e Drejtësisë. Ata bënë detyrën e tyre, ndaj sot Efraim Diveroli rrezikon 5 vite burg. Por “New York Times”-i nuk botohet sigurisht në një vend ku gazetat konsiderohen letra higjenike dhe gazetarët “prostituta të fjalës së lirë”.

Ç’duhet të bëjë media më tepër: a nuk ishte e përditshmja “Albania” ajo që hodhi dritë e para mbi skandalin e rrugës Rrëshen-Kalimash, 63 kilometrat e së cilës po na kushtojnë mbi 1 miliardë euro? Mediat e tjera i dhanë zë aferës: prokuroria nisi hetimet, zbuloi një vjedhje 320 milionë euro, por drejtësia e mbylli dosjen. Ministri përgjegjës u gradua në një post më të rëndësishëm. Si për ironi, Lulzim Basha është personi që sot duhet të japë urdhrin për ndalimin e agresorëve ndaj Mero Bazes.
Liria për të folur është ngjizja, thelbi, fillesa e demokracisë. Liri për t’ia futur kot, edhe me deklarata të tipit: po qe grua dhe po e pate mbiemrin Qirjako, ke lidhje me drejtorin e Hipotekave – Mero Baze apo dhe inate personale të tipit: mirë ia bënë, se Mero është kampioni i shpifjes – Aleksandër Frangaj. Rrota e demokracisë ecën për sa kohë lubrifikohet nga liria e të shprehurit; më tej, përgjegjësia është personale, syri i Zotit dhe i ligjit na vëzhgon e na gjykon të gjithëve.

Ndaj u ndjeva mirë që kolegu Aleksandër Çipa ndërmori dje nismën e një proteste për t’u solidarizuar kundër rrahjës së kolegut Baze; ndaj u ndjeva mirë që kolegë që nuk thanë asnjë fjalë në mediat e tyre për incidentin (normale, media është biznes, as kishë – as xhami) ishin të pranishëm në këtë protestë. Ndaj u ndjeva keq, kur pashë njerëz të aparatit të PSSH-së dhe të G99 që tentuan të na e vjedhin këtë protestë duke hedhur këpucë të vjetra në oborrin e kryeministrisë.

Askush nuk ka moralin të flasë në emër të mediave apo t’i përfaqësojë ato, sepse mediat flasin vetë. Në këto 10 vite të punës sime si gazetar, presionet nga “e majta” kanë qenë po aq intensive sa ato nga “e djathta”. Ndoshta është normale të jetë kështu, për sa kohë politika jeton përmes medias.

Unë e di që ka gazetarë që e kanë filluar karrierën e tyre me “Mountain Bike” dhe po e vazhdojnë me “Tuareg”-ë. Siç do të thoshte Montanelli: ata s’kanë lidhje me gazetarinë pasi ky zanat nuk të bën të pasur. “Nëse takoni një gazetar të pasur, mos i zini besë”, shton ai.

Por, di edhe që në festat e fundivitit të kaluar, “Canale 5” e çeli edicionin e lajmeve me një intervistë bajate të Berluskonit, ku ‘Kavalieri’ foli mbi 10 minuta për dashurinë e tij për popullin italian dhe planet për rindërtimin e Italisë europiane.

Dua të them, media nuk është perfekte. Askund.
Por, a është vallë faji i medias që prokuroria druhet të thërrasë dëshmitarë Fatmir Mediun e Shkëlzen Berishën në gjyqin e Gërdecit? Apo është faji i saj që Gjykata Kushtetuese tallet dhe në vend që të shqyrtojë ligjshmërinë e marrëveshjes me Greqinë, ka shpallur në kërkim statutin e Partisë Socialiste?

Aq më pak është përgjegjëse ajo, për faktin se 10 shqiptarë nuk bëhen dot bashkë për të protestuar për rritjen katastrofike të çmimeve, për energjinë që po rifillon të mungojë, për tarifat abuzive të telefonisë, karburanteve etj.

Eshtë momenti që në bangën e të akuzuarve të ndërgjegjes së opinionit publik, të vihen ata që po bëjnë simfoni me shurdhërinë ndaj skandaleve që po zbardhen në media. Ka ardhur momenti që ky opinion t’u jetë mirënjohës gazetave dhe televizioneve. Sepse ndoshta ai ka qeverinë që meriton, por duhet të bëjë më tepër për të merituar median që e informon.

--------------------------------------

Nje koment:
Nje nga shkrimet me te llogjikshme qe kam lexuar. Eshte rasti me i mire per ti vene zjarrin oligarkise dhe per te distancuar median nga pushtetet e tjera. Vecse nuk kuptoj pse Erl Murati me rezulton shok me Shkelzen Berishen ne Facebook.
http://www.facebook.com/people/Erl-Murati/708620132

Pak ore me pare TV italian tregoi jeten e Peppino Impastato-s, djalit qe tallej me mafiozet siçiliane. Dhe te mendosh qe ai nuk i jepte as doren mafiozeve kur i erdhen ne varrimin e te atit. Ndersa ketu dora i jepet edhe ne largesi, duke i bere shoke ata qe neser ndoshta duhen denoncuar neper artikuj.

Postuar nga Fajtori datë 07 Nëntor 2009 - 06:24:

Postuar nga erious datë 07 Nëntor 2009 - 16:10:

Citim:
Po citoj ato që tha Tulipani
Hajde hajde ca arsyetimi.

ç far ka qe nuk shkon tulipan ?

ja shiko rusine me ket putin, eshte kthyer ne identitet... dhe bravo i qofte, te gjitha ça ishin falur nga shtepi i sekuestroje dhe i beri me te forta se kurre (gazprom, sa per te dhene nje ide)

gazetaret problematik i shfarosi nga toka... e mire ja u beri

turqia ça mendon se eshte...? e kontrodhuar 24 ore ne dite nga gjeneralet ushtarake qe komandojne tashme kane me shume se 30 vjet parlamentin sidhe korrupsionin, e punet u ecin mese miri... pra ate qe vete ai mentalitet popull kerkon.

albania nashti... e keqja e shqipetarit eshte majmunlliku, imitimi i botes, imituam turkun, italianin, rusin, kinezin sot europen duke harruar qe ne jemi trungu e jo deget, ne duhet ta gjejme rrugen tone pa u ndikuar nga te tjeret

rasti i fundit qe me vjen ne mend eshte ky ambasadori amerikan 1m e 15cm i gjate, dhe keta plerat e osbe-se ku kane tre dite po shkelyhen duke kerkuar te drejtat e ''lirise per shtyp'' te nje gazetari prostitut (siç jane shumice e gazetareve, pothuaj se te gjithe)

duke harruar qe per vjedhjen e votes se nje populli te tere as edhe nje deklarate se bene...

jo jo ky sistem nuk i pershtatet popullit shqiptare, nuk funksionon ne mentalitetin tone, ai popull ka nevoje te filloje abetaren nga ''a'' e vogel e shtypit... sekuestrime pronash (imagjino, vazhdojne e meren akoma me tapite e turkut aty, duke e dite qe turku ka qene pushtues aty), pushkatime e varje pa gjyqe

vetem me nje pastrim te tille fillohet dhe jetohet ne begati.

Postuar nga AngelDevil datë 07 Nëntor 2009 - 18:17:

E di si eshte puna e ketij muhabeti njesoj si ajo shprehja fshati digjet e k.... krifet

Mediat dhe njerzit jo te merren me problemet kryesore qe ka Shqiperia por merren me M.Bazen e Tacin kane me shume se 1 jave. OK ndodhi ai incident ligji te veproje e kaq ska pse behen martira kot me kot apo skane me ca te mbushin gazetat dhe emisionet televizive ....

Postuar nga BIONDIA datë 07 Nëntor 2009 - 18:35:

Sa kam qesh me kete Tac Vajgurin po ku ja gjete re Roi ...po dje ku taci tha qe nuk ishte faji i tij kishte hyre me i nda ...po mund te di dicka nga u be kaq i pasur ky se se kam idene ...

Postuar nga kurt datë 08 Nëntor 2009 - 12:29:

nuk e di a i ndjek kush ktu kto mma fights dhe ufc fights por Fedor Emenialenko eshte me te vertet me i forti ne bote sot per sot.

33 fitore, i rrah njerzit dy here me te medhenj se veten dhe te gjithe kampiona bote ne marshall arts, ne boxing, ne mui tie, etj te gjithe pa perjashtim i ka rrahur, fedor eshte numer 1 ne bote dhe i pamposhtur.

33 fitore e vetmja humbje qe ka eshte kur eshte gedhishtur nje here nga kundershtari dhe nuk e humbi ndeshjen por ishte vet stili i ndeshjes se cili gerdhishtet i pari (dicka kshtu). nje tip i qete dhe nuk duket i tmerrshem kur e shikon por eshte me i forti ne bote. pa asnje egzegjerim.
hallall.

oh! se harrova sonte fitoi ne menyre spektakulare ne rounding e dyte kunder brett rogers edhe ai nje kampion dhe me mi madh fizikisht se fedor.
por fedor e futi ne gjume sic ben me te gjithe

Postuar nga AngelDevil datë 09 Nëntor 2009 - 16:56:

Argita Malltezi: Taçi jo klient i studios sime ligjore. Pse e refuzova Bazen

Argita Malltezi hedh poshtë faktin se Rezart Taçi është klient i studios së saj ligjore. Duke iu referuar shkrimit të botuar në gazetën "Tema", vajza e Kryeministrit Berisha del sërish në skenë për të mohuar përmbajtjen e tij, ku e përditshmja "Tema" bënte me dije se biznesmeni Rezart Taçi ishte klient i studios së saj ligjore të këshillimit. Në deklaratën e saj, juristja Malltezi thekson se biznesmeni Rezart Taçi nuk është klient i saj dhe më pas bën me dije edhe arsyet që e kanë çuar atë për të refuzuar Mero Bazen të bëhej klient i studios që ajo drejton. Duke iu referuar çështjes "Taçi" dhe deklaratave të bëra në emër të saj, Malltezi tregohet e hapur për të sqaruar cilindo që pretendon të kundërtën e asaj që ajo thotë. "Sqaroj më përgjegjësi të plotë se Rezart Taçi në asnjë rast dhe në asnjë rrethanë nuk ka qenë klient i studios sime.

"Në fakt, e vërteta është se Mero Baze ka qenë klient i studios sime deri në kohën kur studioja i refuzoi të përpilonte sipas kërkesave të tij një praktikë për rimarrjen pa shpërblim të gazetës ‘Tema‘, të cilën ai më parë e kishte shitur me një çmim qindra milionësh", thotë ajo. Në vazhdim të deklaratës së saj, Malltezi shton se "kur ne i bëmë të qartë se një praktikë e tillë binte erë pastrimi parash, zoti Baze vendosi të mos ishte më klient i studios sonë dhe nisi serinë e tij të shpifjeve". Duke përgënjeshtruar shkrimin e ditës së djeshme në gazetën "Tema", ajo bën me dije se "në fletushkën personale "Tema", pronari dhe gazetari i saj Mero Baze vijoi me shpifjen e radhës, sipas së cilës Rezart Taçi ka qenë klient i studios sime ligjore". Por në fund të deklaratës së saj, juristja Malltezi sqaron se dënon ashpër dhunën ndaj cilitdo gazetar, duke e cilësuar si një akt që lëndon mbarë shoqërinë.

(G. Shqip)

Postuar nga kurt datë 10 Nëntor 2009 - 11:00:

(ishte kenaqesi per mua te lexoj ket artikull marre nga balkan insight)

An upcoming documentary will highlight a little know episode in World War II in which Albanian families sheltered and saved Jews during the Holocaust.

As highlighted recently by US broadcaster CBS, "God's House" shows how many Albanians risked their lives to shelter Jews in their houses.

Infact, according to the International School for Holocaust Studies, Albania did not turn over a single Jew to the Nazis, CBS reports.

When the Germans demanded the Albanians provide lists identifying Jews in their country, the Albanian government did not comply. Futhermore, it even warned Jews to hide and urged its citizens to help them.

After the war, there were more Jews living in Albania than there were before.

The report shows how in the lead-up to the outbreak of the war, and during the first year of the war, the Albanian culture of honour or ‘besa’ ensured that the Jews that managed to escape Eastern Europe and get to Albania were protected from danger.

‘It has to do with a certain sense of honor, an honor code that they take very seriously,’’ Deborah Dwork, an author who has published a book on Jewish refugees told CBS. "It's not simply to give someone something -a bed for a night, a hot meal. It's really to offer protection, full protection,’’ she added.

This whole episode was then buried and forgotten, primarily due to Albania’s isolation after the war, in which there was virtually no communication between the country and the outside world.

Postuar nga kurt datë 10 Nëntor 2009 - 11:43:

Jews saved by Albanians

kjo eshte pjese e dokumentarit trasmetuar ne CBS ktu ne us, eshte kenaqesi te degjosh gjera te mira per vendin/populin tend nga te huajt.

Postuar nga AIR-FORCE-ONE datë 10 Nëntor 2009 - 18:14:

Ok Kurti shume interesante ,po doja te dija kemi gjera zyrtare nga shteti Izraelit qe ne paskemi shpetuar 2 mi familje Izraliane ne Shqiperi ,se dhe Anjshtanine nxorrem qe paska udhetuar me pashaport shqiptare drejt Amerikes ,dhe kjo ngjarje qe paskemi ndihmuar ka ndodhur kur ne Shqiperi drejtonte Mbreti Zog ,i cili mercedesin kabrio e mori dhurate nga A.Hitkeri, i cili mbante maredhenie me Italianet , i cili dhuroi She Nanoi se juve SHqiptaret na dolet kudo.... Di nje dicka familje cifute ,familje them un ska pas fare cifut mbas luftes .....Se mos ta ngatrrosh me Armenet a po ishin ne te gjithe Shqiperin 10 familje dhe shqiptaret i ngatrronin dhe i therrisnin cifute ....

Postuar nga erious datë 10 Nëntor 2009 - 19:25:

.

ne vlore ka qene nje lagje me çifute, bile dhe varreza (ku pronari i tokes me vone i pastroje i hodhi ne det)

çifuti me me fame ne shqiperi mbetet ai korçari qe beri formulen e konjakut famoz me 5 yje, nuk tregonte formulen edhe se e burgosen ku dhe vdiq me vone

nejse,

ne 90' ramizi fshehurazi i dha ok shtetit izraelit te merrte çifutet shqiptare... me duket se ja dyqind gjith e gjith, ku me vone jane kthyer nje pjese e mire ne tirane me punera kyçi (siç e kan zakon) si pershembull konsilieri i presidentit aktual bamir topi, eshte çifut i kthyer ne shqiperi.

kshu pra ti air-force-one, qe mban dhe ate nen titull ''politikan''

Postuar nga kurt datë 10 Nëntor 2009 - 20:01:

Citim:
Po citoj ato që tha AIR-FORCE-ONE
Ok Kurti shume interesante ,po doja te dija kemi gjera zyrtare nga shteti Izraelit qe ne paskemi shpetuar 2 mi familje Izraliane ne Shqiperi ,se dhe Anjshtanine nxorrem qe paska udhetuar me pashaport shqiptare drejt Amerikes ,dhe kjo ngjarje qe paskemi ndihmuar ka ndodhur kur ne Shqiperi drejtonte Mbreti Zog ,i cili mercedesin kabrio e mori dhurate nga A.Hitkeri, i cili mbante maredhenie me Italianet , i cili dhuroi She Nanoi se juve SHqiptaret na dolet kudo.... Di nje dicka familje cifute ,familje them un ska pas fare cifut mbas luftes .....Se mos ta ngatrrosh me Armenet a po ishin ne te gjithe Shqiperin 10 familje dhe shqiptaret i ngatrronin dhe i therrisnin cifute ....
haha airforce! rendesi ka qe cifutet na kane marre me sy te mire:p cfar ka ndodhur dhe si ka ndodhur thjesht po i mesoj nepemjet ktij dokumentari.
por te kesh cifutet ne krahun tone tani qe neve na nevjoitet nje propagante e mire neper ballkan dhe evrope, kemi aletin me te mire ne bote per ket pyne. dhe kjo vlen jo vetem pak:p

sidoqoft pershkruajn shume mire codin "besa" tregon traditat shqiptare.

ne israel ka 35 emra shqiptaresh ne listen a richious people. njerzit me te lart aty ku eshte edhe schindler, from schindler's list. ko eshte mirenjohje e madhe nga ana e cifteve.

dhe gjeja me interresante per izraelin ne lidhje me shqiptaret eshte:
kur kryeministri i izraelit erdhi ktu ne usa, e kritikuan ashper gazetaret per urdherin te bombartojn familjet e vetvraseve arab, ai iu pergjigj:
ne bazohemi nga codi=kanuni me i vjeter ne evrope qe akoma egziston ne shqiperi. nje sy per nje sy, nje dhemb per nje dhemb, ia kthen ai.

Postuar nga AIR-FORCE-ONE datë 10 Nëntor 2009 - 20:23:

Erious po te them akoma me R. Aline qe pa pike turpi genjeu perpara nje jave,interviste tek Top-CH dhe ka nje jete qe genjene per historine e vertet te Shqiperise....

Krenaria jone per kete eshte legjitime ,madje ne kushtet e ringjalljes se antisemitizmit sot ,kjo krenari e ripohon me kuraji kete program morla.Nderkaq,duhet thene se ,prohebreizmi shqiptar nuk mund te sherbeje as si alibi ,as si pasaporte qe u jep shqiptarve te drejten te shpallen si nje popull qe nuke njeh rracizmin...

Thjesht me plot gojen mund te themi se ,per fat te keq si shume te tjere ,populli yne ka qene dhe mbetet i prekur nga kjo semundje e rende .Eshte po aq e vertet se historia shqiptare nuk njeh as pogrome,fushata psikoza e programe raciste ,por kjo sdo te thote qe shqiptaret jan engjej....Emertimet qe ne i japim ...jevg,magjyp, gabel jane disa deshmite si perfaqesore te tij ,ka qene dhe vazhdon te jete i pranishem ne jeten e shqiptarve..Ne shumicen e rasteve nen nje petk bablok e tolerances te dyshimte nga anae shqiptarve,pjella e ndjenjes se superioritetit...

Ne jemi racista kunder fqinjve tane kryesisht sllaveve,emrtimet ..shkja shkine ,me nder grek shule ,turqve halldup anadollak turkoshak ,italianit pepino ,breshkaxhi ,me thuaj i lam gje pa i gjetur te tjerve se kur mbarojme shajme vetveten ...

E dini qe Konti francez Gobino dhe fyhreri A.H na kane percaktuar si Ariane !!! Biseda te tilla,edhe sot i vene bashkombasit tane nen hutim te plote ,ngaqe ne vend te simpatise qe presin nga degjuesi ,shkaktuar sipas mendjes se tyre ,nga nje bashkefajesi luksoze,ata ndeshin moskuptimin e plote shoqeruar me percmim dhe tmerr...

Ok Kurti pershendetje ...dakord nese keto qe the ekzistojne nese ai ka folur kshu ja dime per faleminderit ......Por ama dime na shkoi jeta duke ngirtur flamujt e tjetrit po kurr nuk hodhem syte nga flamuri jone .....

Postuar nga erious datë 10 Nëntor 2009 - 20:34:

Citim:
hostoria

shkruhet historia

----------------------------------------

shiko: eshte hapur nje teme per ate interviste te ramiz alise, kerkoje dhe diskutojme aty... sidhe s'kuptoj çfar ka mashtruar ramizi ne lidhje me çifutet.

1. eshte normale (natyrale) qe te jemi raciste (ngaqe jemi te bardhe)... nje i bardh te ziun nuk e oneps dot, i ziu te bardhin e adhuron jane gjera qe i dine dhe bufi keto

2. ti e din qe çifutet kishin piketuar shqiperine per te bere aty shtetin e tyre...? flitet per vitet 1920, jane bere dhe mareveshje nje grup kongresmenesh ebrenj me mbretin zog.

Postuar nga Fajtori datë 10 Nëntor 2009 - 20:37:

Kam pershtypjen se jane te bardhet (ndoshta dhe Erious), qe adhurojne zezaket nga ana seksuale. Dhe prandaj si honepsin dot verdalle. Kane friken se dalin jashte loje po hyjne zezaket... ne loje.

Postuar nga erious datë 10 Nëntor 2009 - 20:42:

.

fajtori, them natyrale sepse eshte e provuar shkencerisht

sidhe mos shiko endrra me hajdaret e zezakeve... ja pyet femrat ketu, palla sa e nje zezaku si hyn shum ne pune femrave, pra s'eshte faji i bibilushit kur raporti nuk funksionon

Postuar nga AIR-FORCE-ONE datë 10 Nëntor 2009 - 20:43:

Eriossss mund te thuash se cfar jan Shqiptaret..........Pellazge Iliria kristian turq komunista dashuruat bolshevizmin tashti cirreni amerikaneeeee ,Eriosi Izraliannnnnnnn ....SHALOM.... Ai mbreti jot kuj nuk po ja shiste Shqiperine ,dhe kjo doli qe Izraeli te krijonte shtetin e tyre ne Shqiperi ,as vete si kuptoj Greket jan krenar per token e vet Armenet jan krenar atje ku jetojne ,po keto pseudo Shqiptaret deshir te madhe paskan pasur ta shesin ate truadh os ete quajne provinc Turke ,ose sju merret vesh ................

Postuar nga Fajtori datë 10 Nëntor 2009 - 21:02:

Citim:
.

fajtori, them natyrale sepse eshte e provuar shkencerisht

Ku e njeh shkencen ti lali? Ke ndonje diplome a shkolle? Ndonje studim mbi kete pune? Apo me te degjuar?

Me te degjuar... lajmet e djeshme folen per nje ilaç dhe mbyllen kroniken me fjaline "nuk ekziston siguria shkencore se funksionon".

Ka nje kleçke ama. Shkenca pikesepari nuk ka siguri absolute. Ka vetem probabilitete statistike dhe konstrukte teorike. Ne asnje artikull shkencor nuk do gjesh 100% siguri. Edhe atomi apo molekula jane konstrukte teorike. Ndoshta gjejne konfirmim ne eksperimente, por jane konstrukte teorike, jo vertetesi absolute.

Dhe kur nuk eshte i sigurte as ekzistenca e atomit e molekules, imagjino sa e sigurte mund te jete kjo shkenca jote, e degjuar apo lexuar cope cope gjekundi. Nje sondazh shkencor mund te tregoje (me nje fare probabiliteti) se ka nje efekt ne shoqeri, por jo nga buron kjo. Me fjale te tjera mund te çoj ty ne Afrike, te lash banjot e afrikaneve dhe te zbulojme pas dy muajsh se adhuron zezaket sepse jane me te pasur se ty. Ky eshte nje efekt ne shkence, jo nje shkak (apo burim konkluzionesh) mbi ndarjet bardhe e zi. Ne menyre analoge eshte kollaj te flasesh per adhurime, kur kemi 5 shekuj qe trajtojme zezaket si skllever, hajdute, etj. Keto qe thua ti nuk kane asnje baze ne shkence, ne ate te verteten se paku. Ashtu siç nuk eshte zbuluar ndonje korrelacion mes madhesise se organit seksual dhe races ku ben pjese.

Para se te flasesh ne emer te shkences duhet ti njohesh parimet e shkencave sociale. Te kuptosh statistiken, korrelacionet, sondazhet, tendencat e eksperimentuesit, raportin mes shkakut dhe efektit, etj., etj. Te vertetat shkencore nuk dine ti kuptojne as gazetaret me shkolle te televizioneve qe flasin dokrra çdo dite, jo me nje qytetar/emigrant i thjeshte qe adhuron hitlerin, gjermanine naziste, dhe ndarjet raciste me "honepsje" dhe "adhurime".

Postuar nga AngelDevil datë 10 Nëntor 2009 - 21:18:

hajde muhabet hajde nga diskutimet e ngjarjeve nga Shqiperia kaluam te studimet e organit seksual hahahaaa per ket ceshtjen e fundit ka studime Faje qe tregon lidhjen e races me permasat e organit po qe se te intereso po hap 1 teme me vete anej nga erosi e flasim

na lini tani te shajme Berishen se jam per sherr tashi :p

Postuar nga erious datë 10 Nëntor 2009 - 21:20:

.

me mjafton ta thojne 2 shkencetare e jo 2 gazetar, per te aritur ne konkluzion qe ashtu eshte, duke u bazuar dhe nga ndjenjat apo eksperienca e jetes gjithashtu

fajtori, shpjegoji air-force-one se ça jane shqipetaret, mos u merr me mua, se genjen veten e s'ka ku shkon me keq.

Postuar nga AIR-FORCE-ONE datë 10 Nëntor 2009 - 21:26:

Eri eri top sheqeri....Jo tiiiiiiiiiiiiiii po nese do te debatojme virtualisht me ty ose me ndo nje tjeter, dhe nga ato qe mbajne poste ne qeveri nuk i kan as shkolle as eksperience ,dhe skam nevoj te me tregojne se kush jane Shqiptaret se atje nga vjen mbiemri im, atje ka lindur cilivizimi ....

Postuar nga AngelDevil datë 10 Nëntor 2009 - 21:27:

Citim:
Eri eri top sheqeri....Jo tiiiiiiiiiiiiiii po nese do te debatojme virtualisht me ty ose me ndo nje tjeter, dhe nga ato qe mbajne poste ne qeveri nuk i kan as shkolle as eksperience ,dhe skam nevoj te me tregojne se kush jane Shqiptaret se atje nga vjen mbiemri im, atje ka lindur cilivizimi ....

ca je ti mo vlla sje shqiptar???!!!!

Postuar nga Fajtori datë 10 Nëntor 2009 - 21:40:

Angeldevil, disa studime nuk kane gjetur korrelacion mes madhesise se penisit dhe races. Te tjera ndoshta po.

Fshati ne feste... Dy veta mjaftojne qe diçka te jete e vertete? Atehere i bie qe cigarja s'ben asnje dem ndaj shendetit se gjehen kollaj dy shkencetare qe e thone.

Ne fund fare secili do besoje ate qe do. Por "adhurimet dhe honepsjet" e te bardheve jane diskutime te semura qe s'kane as intelekt, as njohuri, as shkolle brenda. S'vlen te harxhoj kohen, shpresoj vetem qe viktimat ne kete rast te mbeten viktima perjetesisht, sepse po u bene katile do viktimizojne boten. Siç beri viktima tjeter, Hitleri, qe kishte mamane sherbetore ne familje çifutesh.

Kalofshi mire.

Postuar nga AIR-FORCE-ONE datë 10 Nëntor 2009 - 21:44:

jam Izralian SHqiptar

Gjithsej 67 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »
Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.