Forumi Horizont | Gjithsej 4 faqe: « 1 2 3 [4] Trego 178 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Politika Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=45)
-- fatkeqia kombetare ....politikanet Shqipetare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17800)
Varet se per cilen fisnikeri behet fjale.
Nese flasim per kuptimin fillestar te fjales, atehere duhet te kthehemi ne kohen kur fisnike quheshin vertet te pasurit dhe fjala fisnik ishte titull.
Ne kemi nje kuptim te formes morale dhe nese i referohemi ketij kuptimi, fisniku mund te jete edhe fukara, por une do te shtoja qe sa me fukara te jesh aq me pak qendron mundesia e te qenit fisnik.
Do doja qe te ishte e kunderta, se keshtu ishte edhe me e madhe mundesia per te pasur me teper fisnike, por sikur nuk e besoj kete gje.
Vertet me shon me shume te them fukarallek maskarallek.
Qe te heqesh mendjen shiko kulturat e Evropes veriore. A jane njerezit maskarenj kur kane pak te ardhura? A ka korruptim masiv ne peridha te keqija ekonomike? A korrupton dot nje polic gjerman aq kollaj sa korrupton cdo polic (madje cdo minister) shqiptar?
Ne te vertete ne duam te justifikojme injorancen kombetare me aspekte ekonomike dhe padrejtesi historike. Prandaj kemi ca shprehje te gatshme qe legjitimojne gjendjen aktuale. Dhe te gjithe fleme rehat se fajin e ka ekonomia, jo ne qe jemi te pacipe. Gjitmone faji do gjehet atje jashte, dihet ajo pune. Ne te shkretet i nenshtrohemi koheve.
Citim:Ka pasur, ka pasur. por edhe ka familje fisnike, pavarsisht te ardhurave.
Po citoj ato që tha Fajtori
Fisnikeria presupozon pasuri? Apo ideja fukarallek maskarallek duhet te mbizoteroje se s'ben?
S'me duket normale. Ka patur dhe ka plot njerez me te ardhura te uleta qe jane fisnike.
Citim:
Qe te heqesh mendjen shiko kulturat e Evropes veriore. A jane njerezit maskarenj kur kane pak te ardhura? A ka korruptim masiv ne peridha te keqija ekonomike? A korrupton dot nje polic gjerman aq kollaj sa korrupton cdo polic (madje cdo minister) shqiptar?
Ne te vertete ne duam te justifikojme injorancen kombetare me aspekte ekonomike dhe padrejtesi historike. Prandaj kemi ca shprehje te gatshme qe legjitimojne gjendjen aktuale. Dhe te gjithe fleme rehat se fajin e ka ekonomia, jo ne qe jemi te pacipe. Gjitmone faji do gjehet atje jashte, dihet ajo pune. Ne te shkretet i nenshtrohemi koheve.
Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Me duket se gabohesh ne princip.
Po, edhe ne Evropen veriore, qendron ajo thenje. Problemi eshte me filozofik dhe shtrihet ne nivele botkuptimore Faje. Ka shume mundesi me teper nje i pasur qe te fisnikerohet.
A korruptohet nje polic gjerman? Po, sigurisht, por ai ka frike se humbet shume me teper nese kapet duke marre 100Euro ne menyre te paligjshme. Me kalimin e kohes formohen parimet. Njeriu nuk lind i tille. Parimet ekzistojne por jane perhere te kushtezuara. Kjo eshte qenja humane, jeton nepermjet kushtezimesh.
Po te kujtoj nje film kur nje avion ra diku mes maleve dhe pasagjeret e mbetur gjalle luftuan per mbijetese. Besoj se e di kete histori
Korrupsioni eshte dicka tjeter dhe fisnikeria eshte dicka tjeter --Korupsioni , apo nevoja per tu pasuruar nuk ka lidhje me fisnikerine e njeriut --------
---------Njeriu edhe mund te beje korupsion , dhe prape te jete fisnik
--Ne fakt termi fisnikeri eshte njejcike i vjeteruar ,--por sot ,fisnik mund te quhet cdo njeri qe sillet me miresjellje me me te dobetin
-Dmth sillet me dashamiresi dhe e respekton te drejten edhe te atij qe eshte me i dobet -
-----------Pra Fisnik eshte dikush qe eshte Gentleman ne maredheniet me njerezit , apo edhe me etnite e tjera ,sic jane emigrantet ne rastin tone
Dhe kete veti e kane vetem amerikanet ---PSh nje shqiptar fitoi ne nje Kazino Austrikae nje 3 milion Euro dhe ata nuk ja dhane parate emigrantit shqiptar--Kjo eshte nje sjellje jo fisnike e atij shteti , apo ehde e njerezve te asaj Kazinoje
-Ketu ne USA edhe po te jesh emigrant pa dokumenta ke te drejte ti marresh parate e llotos nqs fiton-
Dhe para disa ditesh nje hispanik fitoi Lloton nja 3 milion dollare ,dhe megjithse ishte emigrant ilegal ,parate i mori --Kjo eshte nje shembull i sjellkljes fisnike dhe e demorkacise funxionale per United States
-Gjermanet dhe gjithe europianet perendimore jane fisnike per FISNIKERINE vete ( qe ne terminologjine e vjeter quhen vetem te pasurit apo kombet e fuqishem , por jo per popujt e vegjel dhe te pa pazhvilluar
--Europa perendimore, popujt e vegjel dhe ndaj te cileve nuk ka interesa , i shqyen --I shkateron totalisht -
----------Ndersa United States qe me presidentin Willson nxori parimet e RESPEKTIMIT TE TE DRJETES SE KOMBEVE TE VEGJEL ,
ne nje kohe kur Anglia,Italia, Franca i shkelnin me kembe te drejtat e popujve te vegjel
-Mos permendim gjermanet qe kane qene gjithmone nje komb kriminal , me mungese te thexuar te respektimit te se drejtes se kombeve te tjere
------ Ndersa maredheniet brenda per brenda kombit i regullon respekti ndaj ligjit ,dhe niveli i larte i mireqenies qe keto shtete te fuqishme kane
-Dhe megjithate korupsiuon ka kudo. Ne cdo vend te botes moderne, por zbatimi ligjeve per nje kohe te gjate ka bere qe njjereizt ne keto vende te kene nje fare edukate dhe t ejene me te sofistikuar ne korupsion ---Por natyrisht korupsioni s'ka asnje lidhje me fisnikerine ...
Shume bukur raimond.
Para pak kohesh duke search per dicka online hyra ne nje forum evropian ne nje teme ku te gjithe kishin shkruar gjera te kqija per shqiperine.
Menjehere une hapa mje prfil dhe i shkruajta: imagine a big family where all the big bigger guys unite together hatin the little guy. Not picking on him out of love, but from ganiune hate and that demostrates lack of character of all european continent historicaly for not only negelcting albania but uniteting together to step on it!
faggots have more manly character then you lame pathetic existences.
Ma fshine profilin shpejt dhe me pejashtuan.
Dje hapa nje account tjeter dhe shkruajta me sense humori por memesazh te njejte dhe nuk ma kishin delete lol
Raimondi gjykon drejte ne kto gjera. Sepse veten ne amerike thenia e nje autori ka effect: do well and it doesnt matter who your ancester are.
Te jesh fisnik , duhet ne radhe te pare t'kesh nje ideal( ta respektosh ate) e te jesh i paster ne ate qe fiton dhe dhuron..
Per mendimin tim , kete fjale , plot nga ju lart ,
t'mos e zejn me goj fare,, se e perlyejn.
per politik ska thot skapem me kto
Citim:E kush e ka thene kete? Shen francesku?
Po citoj ato që tha lule
Te jesh fisnik , duhet ne radhe te pare t'kesh nje ideal( ta respektosh ate)
Citim:Sa per fitimin e paster, ajo qe fiton nuk te del ty dhe jo me ta dhurosh, lere qe edhe françesku pasurine e te atit te tij u jepte fakirave .
Po citoj ato që tha lule
e te jesh i paster ne ate qe fiton dhe dhuron..
Citim:Kjo po nje keshille fisnike.
Po citoj ato që tha lule
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
E kush e ka thene kete? Shen francesku?
Sa per fitimin e paster, ajo qe fiton nuk te del ty dhe jo me ta dhurosh, lere qe edhe françesku pasurine e te atit te tij u jepte fakirave .
Kjo po nje keshille fisnike.
Citim:Pyetja ime kishte te bente me paqartesine time , çfare lidhje kishte ideali me fisnikun, une mund te kem ndonje ideal qe nuk eshte aspak fisnik.
Po citoj ato që tha lule
Kushdo shpreh ate qe din e qe ndjen , un ashtu e konceptoj.
E ska lidhje as Shen francesku as e shoqja.
Mendoj se kemi te drejten e fjales apo jo??
Citim:
Pyetja ime kishte te bente me paqartesine time , çfare lidhje kishte ideali me fisnikun, une mund te kem ndonje ideal qe nuk eshte aspak fisnik.
Nuk besoj se eshte shume fisnike ideja ime sesi te bej sa me shume para, une mund te kem qellime fisnike pastaj, pasi ti bej parate apo jo?
Ne nuk duhet ta zeme ne goje fjalen fisnik sepse nuk kemi te drejte sipas teje. Pse?
Ne fillim merru me akuzat qe na ben neve dhe pastaj bej viktimen.
Citim:
Po citoj ato që tha lule
Te jesh fisnik , duhet ne radhe te pare t'kesh nje ideal( ta respektosh ate) e te jesh i paster ne ate qe fiton dhe dhuron..
Citim:Po pse xhanem duhet te kalojme patjeter tek personalja!!!
Po citoj ato që tha lule
Nese mendon qe ishte per ty , ajo qe thashe puna jote.
Kujt ti djegi le ta mbaje!
Un s'jam e s'behem viktime...rri i qet se edhe un jam e kthjellet ne ato qe shpreh.
Citim:
Po citoj ato që tha kendrevica
Une ju jap te drejte per cka thoni.Fisniket koha qe lame mbas i c'fisnikeroi,i depersonalizoi si njerez me mjetet me te dhuneshme qe njihen sot.Por ata qe ishin dje i grabiten dhe i bene pasuri te shtetit,por si t'ua beshe ketyre te sotmeve,kelyshve te ish nomenklatures se pushtetit te vjeter.Keta nga shteterore i kane kthyer ne private ne pronesi te tyre.Por jo ato tokat tek mali i Saliut,por ne buze te detit,nga Velipoja e gjer ne Kep te Stillos.Edhe ata pak qe kane mundur ti marrin kane ruajtur dokumentacionin e vjeter,sespe kush nuk ka ruajtur dokumenta ka dale me gisht ne goje.Jane falsifikuar gjer ne arkivin e shtetit.Ligesia ,veprimi i tyre mafioz nuk njeh kofij.Rasti me i fresket ishte vrasja e gjyqtarit Skerdelajd Konomi,djale i nje familjeje fisnike te qytetit te Vlores.Ai kish fituar 150 hektare toke qe kish qene prone e kesaj familjej fisnike,kur ne te njejtn kohe disa te tjere te lidhur me fijet e pushtetit kishin falsifikuar qe nga arkivi e gjer ne hipoteke.Rezultati mafja e vrau babin e dy femijeve,djalin 33 vjecar.Kjo mafie e ka qendren ne qeverine e e sali Berishes.Ekzekutimi ne mes te dites e ne mes te qytetit tregon e thote:kujdes ju pronar e fisnik,se qelbashet,bajgat e kombit ju vrasin.Ju s'keni per t'i marre tokat tuaja kurre.Ish komunistet dhe te pjellet e tyre,kjo fare shit-i po i pengojne familjet fisnike te percojne fisnikerine e tyre edhe tek keto bajga gomaresh.
Zonjushe koha e te ligjeve ka filluar qe me 1941 e po vazhdon akoma.Edhe forumet e faqet e internetit jane te mbushur me keto ndyresira.
Po ta inlustroje:http://youtu.be/sp-7U0NDQnI
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
Shume bukur raimond.
Para pak kohesh duke search per dicka online hyra ne nje forum evropian ne nje teme ku te gjithe kishin shkruar gjera te kqija per shqiperine.
Menjehere une hapa mje prfil dhe i shkruajta: imagine a big family where all the big bigger guys unite together hatin the little guy. Not picking on him out of love, but from ganiune hate and that demostrates lack of character of all european continent historicaly for not only negelcting albania but uniteting together to step on it!
faggots have more manly character then you lame pathetic existences.
Ma fshine profilin shpejt dhe me pejashtuan.
Dje hapa nje account tjeter dhe shkruajta me sense humori por memesazh te njejte dhe nuk ma kishin delete lol
Raimondi gjykon drejte ne kto gjera. Sepse veten ne amerike thenia e nje autori ka effect: do well and it doesnt matter who your ancester are.
hahahahahahaha Epo kur flet kjo gomarja qe sa here ja shof emrin ketu me kujton nje barsoelete me Titull : LULE BYTHE
--Te jesh fisnik thote kjo e cakorduara duhet te kesh Ideal -- Kesaj i duhet vene ban se ngateron edhe gjerat me elemntare , e jo me te shtjelloje kjo ndonje ide qe e ben hale fare
--O Fajtor Veri ban kesaj lule thybes se eshte me trape se ty loooooooooooooooooooooooooool u dhivaaaaaaa --Emri i agjensise prestigjoze ky, ndaj mos tu shkoje mendja per keq
Kam frike se do marresh ti ban kesaj rradhe Raimond se ka kohe qe po diskutohet ne staf. Ketu flasim e perflasim, por ofendime te thata nuk gelltiten kollaj.
Pac fat.
Citim:
Nuk e kuptoja se çhynte ideali ketu moj fisnike?![]()
Citim:
Po pse xhanem duhet te kalojme patjeter tek personalja!!!
Une as u fyeva as e mora per te keq thjesht doja ta zgjeroja debatin. Me vjen keq qe jemi keqkuptuar.
Citim:
Kam frike se do marresh ti ban kesaj rradhe.
Pac fat.
nuk me vjen mire aspak kur kaloni ne ofendime personale, kte e kam shprehur 100 here.
nejse..
Citim:
nuk me vjen mire aspak kur kaloni ne ofendime personale, kte e kam shprehur 100 here.
nejse..
Citim:
Po citoj ato që tha lule
thjesht un jam ca e veshtire per t'me kuptuar.
Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Per cilat tapi te vjetra flet ti or mik?
Bejleret e Shqiperise kisin shume toka, por ishin te falura nga pushtuesi. Ne cdo vend te botes ka nje ligj: pronaret qe zoterojne prona te paluejtshme te fituara nga pushtuesit shpronesohen.
keshtu ka bere gjithe bota. Vetem Shqiperia njeh akoma pronat e fituara ne kohen e Perandorise otomane.
Une e shoh reformen zgjedhore qe te ulim qeverine bashke me opoziten si kryesore. Bashkepunimi per te vene standarde te ndershme ne zgjedhjet e ardhshme. Mos te kemi parregullsira dhe trazira te kota. Ku keshilli evropian bashke me komisionin e venecias, osbe dhe odihirin te na ngeli ne klase. Ne ende nuk e dijme nese do marrim statusin kandidant muajin qe vjen. Ka shanse dhe mos ta marrim. Dhe pastaj gjithe bashke qytetaret ne shqiperi do e pesojne. Gjithe kjo sepse kemi nje klase politike jo te pjekur. Ku ne nje far menyre eshte pasqyra e njerezve ne shqiperi. Prandaj keta te fundit duhet te kryqezojne gishtat dhe shpresojne qe BE ti japi statusi kandidant.
BE muajin qe vjen mund ti japi gishtin e mezit Shqiperise. Sepse ne nje muaj nuk mund te behen dot reforma qe duhet ishin bere 2 vjet me pare. Dhe ndoshta do kene meshire dhe t'ja japin vetem sepse te dy grupet politike jane ulur ne tryeze. Shpresoj te jete kjo e fundit.
Citim:
nejse..
Citim:
Po citoj ato që tha arturm
Kete e kemi kuptuar
Mendoj se fatkeqsi komebtare eshte kreu i opozites-Sepse ai nuk reagon aspak kur pushteti gabom
Sepse dihet fakti qe pushteti do gaboje ,dhe opozita duhet te reagoje kur gabon pushteti -
------Por nqs opozita nuk reagon ne keto raste , atehere opozita gabon-
Dhe kjo eshte e pafalshme ........... se prish mekanizmin e funxionimit te demokracise , dhe nje opozite e fjetur ben te rije ne krye nje pushtet qe nuk e meriton
Topi: Berisha ka dalë jashtë kontrollit, e mëshiroj
Topi:
“Kalimi në sulme kaq violente natyrisht që kupton që tjetrin ta mëshirosh sepse kur del nga kontrolli duhet ta mëshirosh”.
I ftuar në emisionin “Top Story”, Topi u shpreh rreth 21 Janarit se:
“Një mungesë totale e etikës qytetarë që do të ishte tërësisht e dënueshme në atë pozicion. E thënë në atë pozicion dhe për kreun e shtetit dhe për kryeprokuroren. Kalimi në sulme kaq violente natyrisht që kupton që tjetrin ta mëshirosh sepse kur del nga kontrolli duhet ta mëshirosh. Kjo është më e rëndë kur vjen nga një ish miku yt kur kemi ndarë aksione politike”. Deri më dje kemi parë një president që nuk ka preferuar të përplaset me ish-mikun e tij Berisha, por tashmë duket se lufta politike mes tyre do të ashpërsohet shumë".
http://www.shekulli.com.al/shekulli...lit-e-meshiroj/
Gjithsej 4 faqe: « 1 2 3 [4] Trego 178 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.