Forumi Horizont | Gjithsej 6 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 » Trego 251 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Politika Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=45)
-- Vajmedet (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18769)
Citim:Jam kurioz ta di se a jane ne listen e Tahirit qe ja dergoi presidentit para ca diteshi gjykatesi me gjithe prokurorin qe kane dhene nje denim qesharak per nje vrasje.
Po citoj ato që tha raid
Sa pjelle e keqe kjo Luiza Xhuvani. Cfare gruaje e peshtire.
Ky plehra, djali i saj, paska histori te gjate lufte me policine, krimesh dhe gjithmone ka pasur mbrojtjen (madje edhe te paligjshme) e kesaj gruaje monster.
Edhe sot u kujdes qe t'i rrinte prane djalit te saj, edhe kur pikerisht sot dhe publikisht. Se ate kishin merak njerezit te dinin qe kjo do i rri prane djalit te saj.
Edhe Rama, ky pallosh i pa turp, harxhoi 90 te kohes duke folur per 23 qershorin dhe duke i ndenjur afer familjes Xhuvani.
Viktimat permendesh shkarazi. O pallosh u vrane 4 njerez te pafajshem per 1 fjale goje. Duhet te kishe folur vetem per ta, t'i rrije afer familjeve te tyre, jo Xhuvaneve.
ishte viti 2011
E humbe rastin qe te mos flisje o Piktor.
Citim:
Po citoj ato që tha raid
Sa pjelle e keqe kjo Luiza Xhuvani. Cfare gruaje e peshtire.
Ky plehra, djali i saj, paska histori te gjate lufte me policine, krimesh dhe gjithmone ka pasur mbrojtjen (madje edhe te paligjshme) e kesaj gruaje monster.
Edhe sot u kujdes qe t'i rrinte prane djalit te saj, edhe kur pikerisht sot dhe publikisht. Se ate kishin merak njerezit te dinin qe kjo do i rri prane djalit te saj.
Edhe Rama, ky pallosh i pa turp, harxhoi 90 te kohes duke folur per 23 qershorin dhe duke i ndenjur afer familjes Xhuvani.
Viktimat permendesh shkarazi. O pallosh u vrane 4 njerez te pafajshem per 1 fjale goje. Duhet te kishe folur vetem per ta, t'i rrije afer familjeve te tyre, jo Xhuvaneve.
I peshtire je ti, qe je pa tru.
Nuk ishte as vendi e as momenti qe t'i jepej nje dore e ngrohte te birit kriminel, vetem disa ore pasi ai ka vrare 4 vete. Ajo me shume vajtonte gjemen e vet sesa fatkeqsine e vertete qe ishin 4 te vraret. Ajo eshte person publik, jo njeri nga rruga.
Leje pastaj kur e mori fjalen palloshi qe aq shume i lavderoi familjen saqe filloi te ne vinte keq per Konstandinin qe nuk vrau nja 10 apo 15.
Kurse si prind nuk diskutohet qe ajo e ka bir dhe nuk e mohon dot. Ne privacine e saj mund t'i rrije afer te birit sa te doje. Cdo prind do ta bente.
Plus qe ajo del e fituar nga gjithe kjo histori. Djalin e saj do ta denojne me 20 apo 30 vjet burg, nga te cila ai mund te kryej nja 7 a 8. Me ate rast edhe rritet pak e kalon keto kohet e turbullta dhe pastaj vazhdon jeten mire e bukur.
p.s. Edhe meqe ra fjala e mohimit te femijeve, nuk eshte edhe aq e padegjuar. Kemi degjuar keto kohe kur disa te rinj perendimore (jo emigrante) qe konvertohen ne islam e shkojne te luftojne neper Siri, mohoen nga familjet e tyre. Po kjo kerkon nje sere tjeter fisnikerie, nuk mund t'i presesh nga pjellat bastarde.
Une e vleresoj gabim ose me sakte, mungese te perceptimit te funksionit si Kryeminister nga Edi Rama, daljen ne konference shtypi bashke me nje Deputet, pse po jepte doreheqien!!! ???
As dhe komentimin e ngjarjes-vrasjeve, nuk del nje Kryeminister dhe jep komente-konference!
Ka Minister te mbrendshem si dhe Polici e cila jep Komente apo Konference shtypi ne raste te tille!
Politikanet shqiptare por, ne pergjithesi Politikanet e vendeve lindore (ish komuniste), i vene shume rendesi Shout, daljen ne konferenca vend e pa vend, edhe kur nuk ngjarja nuk ka lidhje me funksionin drejtues qe ato kane!
Nje Kryeminister del ne konference shtypi kur jep doreheqie Presidenti, Kryetari i Kuvendit, Guvernatori i Bankes kombetare, Shefi i Inteligjences, Kryeprokurori dhe krytari i gjykates kushtetuese.
Nuk del Kancalarja Merkel per cdo p...o...rdhe qe ben nje Deputet.
Sa vrasje ndodhin ne dite ne gjermani, sa fenomene Pedofelie ne rang funksioneresh etj.etj. por, Qeveria i ka te ndame detyrat, ka Minister perkates per konferenca shtypi.
Kete vit ketu kane dhe doreheqie disa Deputete per korrupsion etj, nder tyre njeri dha doreheqie dhe eshte okoma ne ndjekie penale per Pedofeli por, nuk doli Merkel ta komentoje!
Fundjaven e kaluar ndodhen ketu perleshje te renda ndermjet Policise dhe disa Selafisteve dhe joselafisteve. U plagosen Police dhe u shkaterruan dyqane por, nuk doli fare Kanzelarjane konferenca, doli Ministri i mbrendshem dhe shefi i Policise.
Edhe ne rastin ne fjale, ngjarjes ne Tirane, Kryeministri nuk kishte pune fare te dilte te komentonte dhe, aq me shume ne krah te Deputetes.
Kryeministri, me veprime te tilla, humb Reputacionin!
Citim:
Po citoj ato që tha arturm
ishte viti 2011
Kjo ngjarja e fundit me forcon akoma me shume mendimin qe nuk qeveriset pushteti qendror si me qene bashkia e tiranes.
Nuk duket hajd se po bejme shtet duke bere aksion kush kalon me semafor te kuq apo kush ska pagu dritat, por behet duke zhduk me rrenje e dhemballe struktura dhe institucione te mykura si ne kohen e xhaxhit, duhet zhduk ajo polici e mykur qe sjane te zot per asnje gje dhe ajo drejtesi e cale dhe e korruptuar.( Spo flas per fusha te tjera se mjekesi arsim kulture etj etj se eshte akoma me bloze)
Shqiptaret e duan ndryshimin duan te rilindin por sduan ta bejne kete sot per sot sa per vizibilitet por e duan sot per gjithmone ne te ardhmen dhe kjo vjen me reforma me strategji jo kshu ec se me hipi 1 ide sot mua dhe te genjejme boten qe po ndryshon Shqiperia.
Sa per Luizen si njeri me vjen keq qe ka deshtuar si nene dhe shpresoj mos i kem fatin, sa per Luizen politikane dicka e mire qe dha doreheqjen nese kjo ka qene nga mendja e vet gjithmone jo e diktuar nga Rama.
Sa djal i mire mor aman! 4 vrasje beri menjehere, pervec nja dy qe i kish bere me pare dhe nja 5 te tjera kur te dali prape. Por un e kam hallin tek nje kriminel tjeter, qe kish vjedhur 5 mij lek te vjetra energji elektrike; ky po, ky ka per tu kalbur ne burg, se e meriton! Por jo ai i shkreti,Xhuvani, qe vetem se mban pistoleten ne xhep dhe e ve nganjehere ne perdorim qe te mos ndryshket!
OZot! As Zot nuk paska me duket, ashtu sic nuk ka as ligj!
Citim:
Po citoj ato që tha robert
Sa djal i mire mor aman! 4 vrasje beri menjehere, pervec nja dy qe i kish bere me pare dhe nja 5 te tjera kur te dali prape. Por un e kam hallin tek nje kriminel tjeter, qe kish vjedhur 5 mij lek te vjetra energji elektrike; ky po, ky ka per tu kalbur ne burg, se e meriton! Por jo ai i shkreti,Xhuvani, qe vetem se mban pistoleten ne xhep dhe e ve nganjehere ne perdorim qe te mos ndryshket!
OZot! As Zot nuk paska me duket, ashtu sic nuk ka as ligj!
Citim:Mire po e formuloj ndryshe mendimin.
ishte viti 2011
Citim:Jo vetem kaq Vizioner. Ai duhej te kishte dale ne Tv te ngushllonte familjet e te vrareve dhe jo te ngushllonte Luizen qe e ka djalin shendosh e mire.
Po citoj ato që tha Vizioner
Une e vleresoj gabim ose me sakte, mungese te perceptimit te funksionit si Kryeminister nga Edi Rama, daljen ne konference shtypi bashke me nje Deputet, pse po jepte doreheqien!!! ???
As dhe komentimin e ngjarjes-vrasjeve, nuk del nje Kryeminister dhe jep komente-konference!
Ka Minister te mbrendshem si dhe Polici e cila jep Komente apo Konference shtypi ne raste te tille!
Politikanet shqiptare por, ne pergjithesi Politikanet e vendeve lindore (ish komuniste), i vene shume rendesi Shout, daljen ne konferenca vend e pa vend, edhe kur nuk ngjarja nuk ka lidhje me funksionin drejtues qe ato kane!
Nje Kryeminister del ne konference shtypi kur jep doreheqie Presidenti, Kryetari i Kuvendit, Guvernatori i Bankes kombetare, Shefi i Inteligjences, Kryeprokurori dhe krytari i gjykates kushtetuese.
Nuk del Kancalarja Merkel per cdo p...o...rdhe qe ben nje Deputet.
Sa vrasje ndodhin ne dite ne gjermani, sa fenomene Pedofelie ne rang funksioneresh etj.etj. por, Qeveria i ka te ndame detyrat, ka Minister perkates per konferenca shtypi.
Kete vit ketu kane dhe doreheqie disa Deputete per korrupsion etj, nder tyre njeri dha doreheqie dhe eshte okoma ne ndjekie penale per Pedofeli por, nuk doli Merkel ta komentoje!
Fundjaven e kaluar ndodhen ketu perleshje te renda ndermjet Policise dhe disa Selafisteve dhe joselafisteve. U plagosen Police dhe u shkaterruan dyqane por, nuk doli fare Kanzelarjane konferenca, doli Ministri i mbrendshem dhe shefi i Policise.
Edhe ne rastin ne fjale, ngjarjes ne Tirane, Kryeministri nuk kishte pune fare te dilte te komentonte dhe, aq me shume ne krah te Deputetes.
Kryeministri, me veprime te tilla, humb Reputacionin!
Citim:Tregojne nje histori te vjeter. Po po shume te vjeter. Andej nga Vlora ka ndodhur me duket ose diçka e tille se e kam degjuar nga nje vlonjate.
I peshtire je ti mor zoteri qe flet keshtu per nje nene qe i ka rene nje fatkeqesi.
Me ate qe pashe e lexova une kjo zonje as nuk "e mbroi" as nuk e "justifikoi" ne ndonje fare menyre djalin e saj, bile tha qe drejtesia duhet te vendoset.
Eshte normal qe nga ana humane e ka pjellen e saj dhe nje nene nuk mund ta abandonoje pjellen e vet.
Nga ana jone thone "c'te ben femija s'ta ben perendia" prandaj mos gjykoni asnjehere prinder te cileve per fat te keq femijet u marrin rrugen e shejtanit.
Kjo s'do te thote qe i biri mos te marri denimin e merituar.
Pa cfaj ka e ema e tij njehere?! ska lidhje aspak, as babai, pavarsisht se rraca e robit eshte faktori kryesor dhe mashkulli mer me shume nga baba ne ket rast. prinderit skane faj se ky eshte i rritur. nuk e kuptoj clidhje kane prinderit e mij si e bej une jeten tani dhe si rreagoj dhe kush jam sot si i rritur?! si per mire apo keq nuk kane dore aspak me kyt muhabet.
nejse, njerz kot rrac kot jemi gjithe ne shqipot.
ktij cunit duhet mej qij ropt e mutit si garip qe eshte dhe duhet mej fut plumin ballit meqe qenka aq pathetic selfcentered spoliled bastard legen se as trim as gangstjer nuk eshte, thjesht nje fucking insect tipik i ktij vendi.
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Jo vetem kaq Vizioner. Ai duhej te kishte dale ne Tv te ngushllonte familjet e te vrareve dhe jo te ngushllonte Luizen qe e ka djalin shendosh e mire.
Hipokrizi totale.
Citim:
Po citoj ato që tha kurt
Pa cfaj ka e ema e tij njehere?! ska lidhje aspak, as babai, pavarsisht se rraca e robit eshte faktori kryesor dhe mashkulli mer me shume nga baba ne ket rast. prinderit skane faj se ky eshte i rritur. nuk e kuptoj clidhje kane prinderit e mij si e bej une jeten tani dhe si rreagoj dhe kush jam sot si i rritur?! si per mire apo keq nuk kane dore aspak me kyt muhabet.
nejse, njerz kot rrac kot jemi gjithe ne shqipot.
ktij cunit duhet mej qij ropt e mutit si garip qe eshte dhe duhet mej fut plumin ballit meqe qenka aq pathetic selfcentered spoliled bastard legen se as trim as gangstjer nuk eshte, thjesht nje fucking insect tipik i ktij vendi.
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
Tani nese nuk do ishte biri mames se vet nuk do diskutohej kaq shume kjo ngjarje e para kjo dhe e dyta, fenomeni cuni i mamave dhe babave pushtetare te fuqishem qe mund te bejne cju do trapi dhe nuk burgosen apo lirohen nga drejtesia shqiptare kjo po qe eshte arsye e forte per te diskutuar dhe per te sha nga mengjesi ne darke.
P.sh do kisha deshire to isha diktator ktu per nja 6 muaj apo nje vit. Jo me shume. Te pakten nga 50 pushkatime ne dite do beja.
Tani mushku 40 vjec ecen me motorr midis pjaces 100k/o ku edhe 15/o eshte shume veshtire mos me shtyp diken.
Ky ishte te pakten nja 40 vjec, as adoleshent jo se te pakten ajo moshe e ka sadopak justifikim.
Nga Vizioner: "Te dy(vrasesi dhe hajduti), per mua, jane Kriminela, Kriminela ne llojin e tyre-aktit te tyre."E nise mire diskutimin dhe e prishe kot ne fund! Kjo esht ajo qe dallohen ligjberesit nga ne komentatoret. Ne na lejohen emocionet, ndersa ligjbersve jo! Cfar d.t.th., qe vjedhesi i energjise nuk esht kriminel, pasi nuk demton ndonje njeri direkt fizikisht, si i tille ka tjeter denim nga vrasesi, i cili esht kriminel, sepse demton dike fizikisht (plagosje, vrasje, perdhunim, etj.).
Dhe mua me duket se ka ligje edhe per vjedhjen e energjise! Perse nuk zbatohen!? Perse duhet pritur urdhera me goje nga autoriteti i pare (i dyte) i vendit!? Dhe pale! Urdhera qe me duket se jane ne kundershtim me ligjin per kete akt kundraligjor.
Por jam i sigurte se keto urdhera vijne nga budadalleku qe bene para pak javesh me nacionalizmin fallco, e tani duan te harrohet budadalleku me masa dragoniane qesharake.
Edhe dicka, se harrova! Duhet kuptuar se vrasja e nje njeriu esht vepra me kapitale e krimit, ndaj nuk duhet habitur nga habia e te gjithe te habiturve, qe njerzit qe vrasin po dalin nga burgu me pak muaj dhe vjet! Kjo esht ajo qe te con tek krahasimet e ndryshme.
po ky edi ca ... e semes kerkon te konfenca shtypit!!! kjo mania per te qen ne qender te vemendjes edhe kur nuk duhet do e mari ne qaf!
sa per kte ish ministren nuk kam te shtoj me shum pas asaj historis se vjeter qe tha piktori
Citim:
Mire po e formuloj ndryshe mendimin.
A jane ne fokusin e reformes se drejtesise keta dy persona qe kane denuar per vrasje nje njeri me me pak se nje vit burg.
Thjesht te pastrohet drejtesia nga keto dy persona.
gjithashtu desha te them qe shume bij te politikaneve te majte jane te te njejtes kategori te ketij plehres, por me krahasim me baballaret e ketyre te fundit per Xhuvanet kam nje respekt te vecante.
P.s. po deshe te bej nje liste edhe te prokuroreve qe duhen pastruar Piktor
Citim:
gjithashtu desha te them qe ............................ per Xhuvanet kam nje respekt te vecante.
Prandaj dhe une u pergjigja ne kete rast o Vizio, sepse me duket rasti tipik i nje fatkeqesie familjare ku "c'te ben femija ta ben perendia".
Shpresoj qe te kene aq guzim ata prinder dhe ta lene te kalbet ne burg ate femije, te pakten do ta kene gjalle se keshtu si e ka nisur do ta gjeje patjeter nje me "hundelesh" se vetja dhe do ta qerojne.
Citim:
Shpresoj qe te kene aq guzim ata prinder dhe ta lene te kalbet ne burg ate femije, te pakten do ta kene gjalle se keshtu si e ka nisur do ta gjeje patjeter nje me "hundelesh" se vetja dhe do ta qerojne.
Teme shume e gjere dhe e diskutuar ne shekuj. (nature vs nurture)
Megjithate nja dy fjale. Roli i edukates ne familje ka qene dhe eshte shume i mbivleresuar.
Ka mbizoteruar gjate mendimi qe njeriu lind me "blank slate" pra tru si nje flete e bardhe ku familja shkruan edukaten.
Kjo eshte e gabuar.
Gjenet e trasheguara kane rendesine kryesore ne sjelljen e njeriut. Njeriu lind i predispozuar per te qene i mire, i keq, i dhemshur apo psikopat.
Psh ky Konstandini, vetem disa minuta pasi vrau 4 vete i kishte thene policeve "me lini te shkoj se me fiket jeta".
Kjo tregon per nje psikopati te theksuar, dmth njerez me mendje te ftohte mund te vrasin e presin, pa ndjere asnje dhemshuri, e nderkohe duke u kujdesur per veten e tyre.
Te njejten sjellje m'u duk, por me doza to vogla, shfaqi edhe Luiza tek shprehte per "gjemen" qe i kishte rene asaj dhe familjes se saj, nderkohe qe gjema e vertete ishin 4 te vdekur.
Nuk eshte faji as i saj e as i djalit qe kane doza psikopatie. Tipart e trurit jane te trasheguara, sic jane te trasheguara tiparet e cdo organi tjeter (dikush ka zemer te forte e dikush te dobet, dikush ka metabolizem te mire e dikush jo).
Citim:Edhe une po shkruaj nja dy fjale sa per te shkruar. E di se nuk i lexon ashtu si duhet. Kjo eshte teme me vete me te njejtin titull. Ku trajtohet psikoza e njeriut pse ai eshte gjithmone i prire per te besuar gjera qe nuk duhen besuar. Reales dhe shpifjes. objektives dhe subjektives. Meqe keto nderthuren keqas ndermjet tyre.
absolutisht po
edhe nga ata qe dekretuan qe Trebicken e vrau qeni i vet
edhe nga ata qe shpetuan Lulin me procedure
edhe nga ata qe shpetuan Fatmir Mediun
edhe nga ata qe vendosen qe video e Ilir Metes ishte e manipuluar
edhe nga ata qe liruan Llupon apo Prendin
edhe nga ata qe liruan Fullanin
.
.
.
edhe nga Gjin Gjonajt e Jarencat e rradhes
etj etj etj
nga te gjithe Piktor, ti e di se si e mendoj une.
Une te fola per anen njerezore sepse (pavaresisht fajeve prinderore, e kush nga ne nuk ka gabuar me femijet, edhe pse jo ne grade te tille) nga cfare kam pare ketu ne Itali me te droguarit meshiroj c'do familje qe, per nje arsye apo per nje tjeter femija i hyn ne tunelin e droges.
Piktor, shikon qe (rastesisht) nganjehere kuptohemi ne te dy?
E lexova (ashtu si duhet) dhe jam dakort 100% me ty.
Ti gabon vetem ne nje aspekt, atehere kur thua "do heqin te vetet per te vene te tyret". Kjo nuk mund te behet Piktor, edhe teknikisht, sepse ne gjykate nuk eshte bashki ku mund ti nderrosh njerezit si te duash, per te vetmen arsye se ata jane (detyrimisht) nje rreth i kufizuar.
Keshtu qe, maksimumi mund ti nederrosh neper poste, ku ne postet kyce te vesh ata qe "politikani mendon" anojne nga ana jote.
Por kjo nuk nderron "sistemin e kalbesuar gjyqesor" apo jo?
Ok, tani une nuk jam utopist qe te mendoj se do kemi nje sitem gjyqesor "alla americana", dhe jemi dakort per kete apo jo?
Cfare duhet bere?
Ne rradhe te pare duhet qe te ndryshoje vete politika, ku te mos kete guxim politika (nga ana frika e opinionit publik) qe te hidhet ne mbrojtje te kujtdo politikani qe ndeshet me drejtesine.
Besoj qe Rama, me mospolitizimin e ceshtjeve, psh, Gjika dhe Fullani, e ka bere (te kuptohemi, nuk jam aq naiv qe te mos besoj qe luhen ndoshta guret mbrapa, por de jure u soll korrektesisht)
Ne rradhe te dyte duhet qe ti jepet dinjiteti qe i takon drejtesise. Si behet kjo? Duke hequr Gjinat me shoket e tjere 6 mujorsh,pjelle e nje mendjejeje idiote te kohes (ose, ne mos hiqen dot, te pakten ti vene neper gjykata fshatrash nqs ka, por jo ne KLD apo kryetare gjykatash se eshte turp).
Se treti ajo qe thua ti, te denohen gjyqtaret e korruptuar (ekonomikisht te pakten, sepse ka edhe korruptime te tjera).
Si behet kjo Piktor?
Jo duke grisur Nishani ate listen per te cilen flet ti, por (me inteligjence) ti shtoje asaj liste edhe emra te tjere, ne menyre qe perderisa PS-ja do qe "ti prese krahet" PD-se, me te njejten sepate kjo e fundit te prese edhe krahet e PS-se. Keshtu ndoshta pastrohet sistemi ne dyanesisht nga shume plehera.
Keto jane disa nga zgjidhjet qe mendoj une por ka edhe te tjera.
Shiko Piktor!
Perseris, une nuk jam utopist qe te mendoj qe ne nje vend fisnor/klanor/krahinor dhe ne si Shqiperia te jete Drejtesia qelibar.
Por ne vitet e Berishes u krijua nje proces shume i rrezikshem ku, politikani nuk te jepte leke per te shpetuar (une jam i bindur qe Jarenca apo ata te Lulit nuk kane marre asnje lek per proceset gjyqesore) POR TE JEPTE MBROJTJE QE GJYQTARI TE KORRTE SA ME SHUME ME PROCESET NORMALE (Jarenca nuk ka marre leke per zgjedhjet, por ato leke i ka marre 100 fish me proceset normale qe ka ndejekur gjate vazhdimit te detyres duke e ditur qe kishte imunitetin e politikanit qe kish shpetuar).
Ky eshte nje proces shume i rrezikshem sepse me ane te ketyre "qokave" keta gjyqtare (por edhe prokurore) kane bere kerdine me sistemin gjyqesor te shkalles se dyte e te trete (+ ate civil).
Dhe qytetari nuk ka cfare tu beje.
Sistemi gjyqesor eshte i rendesishem ne jeten e nje vendi Piktor. A e ke pyetur ndonjehere veten pse sillet korrektesisht policia (psh) me neve ne shtetet ku jetojme? Jo se na duan fort se nuk do na kursenin, jo! Sepse e dine qe nqs dalin jashte gardhit shumica e probabilitetit eshte qe ta paguajne. Kjo ben qe shteti te funksionoje Piktor.
Eshte fiziollogjike qe edhe ketu politikanet, apo super te pasurit, nuk "pergjigjen" ne te njejten menyre para Drejtesise si ai qytetari i thjeshte, por te pakten ne problematikat e jetes se perditeshme Drejtesia (mire apo keq) funksionon.
Po s'funksionoi Drejtesia nuk funksionon asgje Piktor (mendo vetem pronat).
Perseris, eshte nje beteje e rendesishme kjo e Drejtesise ne Shqiperi dhe mendoj se (deri tani) Rama ka vepruar drejt dhe Berisha gabim (kjo ne baze te sjelljes se Rames ne rastet Fullani, Gjika, Xhuvani). Kjo s'do te thote qe une pretendoj 100%-shin, por jane hapat e para, dhe duhet te vazhdojne ne kete drejtim.
Prandaj thuaji Jarit, qe ne vend qe ta grisi ate listen e PS le ti shtoje po aq emra nga ana e tij (me zgjuarsi) dhe le ti denoje te gjithe ata gjykates. Kjo do sherbeje si mesim per te tjeret.
Kaq se u zgjata shume.
P.s. Sa per rastet:
E Metes jam dakort me ty (por denimi i Metes do ishte ai 100%-shi ku une nuk shpresoj, thejsht per te qene objektiv)
E Lulit, nga ana ime mendoj (ndoshta ti jo) qe nje rruge 53 km qe te kushtoje 1 miliard dollare duhet te kete korrupsion patjeter (kjo ne parim), por edhe gjyqi ndaj Lulit (edhe po te me thuash qe te respektojme Drejtesin) nuk u mbyll me pafajesi POR ME PROCEDURE. Duhet te jesh dakort me mua qe "procedura" nuk do te thote pafajesi, apo jo? Keshtu qe nuk hyn paragjykimi ne kete rast. Po ti, a je i bindur qe, si thua ti, po te permiresohet ligji per te rihetuar Lulin apo te tjere si ai, ti, apo te tjere, nuk do akuzoni qe po sulmohet opozita? Ketu eshte problemi.
Citim:
Po citoj ato që tha raid
Teme shume e gjere dhe e diskutuar ne shekuj. (nature vs nurture)
Megjithate nja dy fjale. Roli i edukates ne familje ka qene dhe eshte shume i mbivleresuar.
Ka mbizoteruar gjate mendimi qe njeriu lind me "blank slate" pra tru si nje flete e bardhe ku familja shkruan edukaten.
Kjo eshte e gabuar.
Gjenet e trasheguara kane rendesine kryesore ne sjelljen e njeriut. Njeriu lind i predispozuar per te qene i mire, i keq, i dhemshur apo psikopat.
Psh ky Konstandini, vetem disa minuta pasi vrau 4 vete i kishte thene policeve "me lini te shkoj se me fiket jeta".
Kjo tregon per nje psikopati te theksuar, dmth njerez me mendje te ftohte mund te vrasin e presin, pa ndjere asnje dhemshuri, e nderkohe duke u kujdesur per veten e tyre.
Te njejten sjellje m'u duk, por me doza to vogla, shfaqi edhe Luiza tek shprehte per "gjemen" qe i kishte rene asaj dhe familjes se saj, nderkohe qe gjema e vertete ishin 4 te vdekur.
Nuk eshte faji as i saj e as i djalit qe kane doza psikopatie. Tipart e trurit jane te trasheguara, sic jane te trasheguara tiparet e cdo organi tjeter (dikush ka zemer te forte e dikush te dobet, dikush ka metabolizem te mire e dikush jo).
Citim:Thuji Rames te plase ne burg ata te Vlores Sarandes Durrsit e Lezhes si fillim se eshte qelb rende muhabeti. Kur te mbaroje me keta kam gati listen tjeter.
Piktor, shikon qe (rastesisht) nganjehere kuptohemi ne te dy?
E lexova (ashtu si duhet) dhe jam dakort 100% me ty.
Ti gabon vetem ne nje aspekt, atehere kur thua "do heqin te vetet per te vene te tyret". Kjo nuk mund te behet Piktor, edhe teknikisht, sepse ne gjykate nuk eshte bashki ku mund ti nderrosh njerezit si te duash, per te vetmen arsye se ata jane (detyrimisht) nje rreth i kufizuar.
Keshtu qe, maksimumi mund ti nederrosh neper poste, ku ne postet kyce te vesh ata qe "politikani mendon" anojne nga ana jote.
Por kjo nuk nderron "sistemin e kalbesuar gjyqesor" apo jo?
Ok, tani une nuk jam utopist qe te mendoj se do kemi nje sitem gjyqesor "alla americana", dhe jemi dakort per kete apo jo?
Cfare duhet bere?
Ne rradhe te pare duhet qe te ndryshoje vete politika, ku te mos kete guxim politika (nga ana frika e opinionit publik) qe te hidhet ne mbrojtje te kujtdo politikani qe ndeshet me drejtesine.
Besoj qe Rama, me mospolitizimin e ceshtjeve, psh, Gjika dhe Fullani, e ka bere (te kuptohemi, nuk jam aq naiv qe te mos besoj qe luhen ndoshta guret mbrapa, por de jure u soll korrektesisht)
Ne rradhe te dyte duhet qe ti jepet dinjiteti qe i takon drejtesise. Si behet kjo? Duke hequr Gjinat me shoket e tjere 6 mujorsh,pjelle e nje mendjejeje idiote te kohes (ose, ne mos hiqen dot, te pakten ti vene neper gjykata fshatrash nqs ka, por jo ne KLD apo kryetare gjykatash se eshte turp).
Se treti ajo qe thua ti, te denohen gjyqtaret e korruptuar (ekonomikisht te pakten, sepse ka edhe korruptime te tjera).
Si behet kjo Piktor?
Jo duke grisur Nishani ate listen per te cilen flet ti, por (me inteligjence) ti shtoje asaj liste edhe emra te tjere, ne menyre qe perderisa PS-ja do qe "ti prese krahet" PD-se, me te njejten sepate kjo e fundit te prese edhe krahet e PS-se. Keshtu ndoshta pastrohet sistemi ne dyanesisht nga shume plehera.
Keto jane disa nga zgjidhjet qe mendoj une por ka edhe te tjera.
Shiko Piktor!
Perseris, une nuk jam utopist qe te mendoj qe ne nje vend fisnor/klanor/krahinor dhe ne si Shqiperia te jete Drejtesia qelibar.
Por ne vitet e Berishes u krijua nje proces shume i rrezikshem ku, politikani nuk te jepte leke per te shpetuar (une jam i bindur qe Jarenca apo ata te Lulit nuk kane marre asnje lek per proceset gjyqesore) POR TE JEPTE MBROJTJE QE GJYQTARI TE KORRTE SA ME SHUME ME PROCESET NORMALE (Jarenca nuk ka marre leke per zgjedhjet, por ato leke i ka marre 100 fish me proceset normale qe ka ndejekur gjate vazhdimit te detyres duke e ditur qe kishte imunitetin e politikanit qe kish shpetuar).
Ky eshte nje proces shume i rrezikshem sepse me ane te ketyre "qokave" keta gjyqtare (por edhe prokurore) kane bere kerdine me sistemin gjyqesor te shkalles se dyte e te trete (+ ate civil).
Dhe qytetari nuk ka cfare tu beje.
Sistemi gjyqesor eshte i rendesishem ne jeten e nje vendi Piktor. A e ke pyetur ndonjehere veten pse sillet korrektesisht policia (psh) me neve ne shtetet ku jetojme? Jo se na duan fort se nuk do na kursenin, jo! Sepse e dine qe nqs dalin jashte gardhit shumica e probabilitetit eshte qe ta paguajne. Kjo ben qe shteti te funksionoje Piktor.
Eshte fiziollogjike qe edhe ketu politikanet, apo super te pasurit, nuk "pergjigjen" ne te njejten menyre para Drejtesise si ai qytetari i thjeshte, por te pakten ne problematikat e jetes se perditeshme Drejtesia (mire apo keq) funksionon.
Po s'funksionoi Drejtesia nuk funksionon asgje Piktor (mendo vetem pronat).
Perseris, eshte nje beteje e rendesishme kjo e Drejtesise ne Shqiperi dhe mendoj se (deri tani) Rama ka vepruar drejt dhe Berisha gabim (kjo ne baze te sjelljes se Rames ne rastet Fullani, Gjika, Xhuvani). Kjo s'do te thote qe une pretendoj 100%-shin, por jane hapat e para, dhe duhet te vazhdojne ne kete drejtim.
Prandaj thuaji Jarit, qe ne vend qe ta grisi ate listen e PS le ti shtoje po aq emra nga ana e tij (me zgjuarsi) dhe le ti denoje te gjithe ata gjykates. Kjo do sherbeje si mesim per te tjeret.
Kaq se u zgjata shume.
P.s. Sa per rastet:
E Metes jam dakort me ty (por denimi i Metes do ishte ai 100%-shi ku une nuk shpresoj, thejsht per te qene objektiv)
E Lulit, nga ana ime mendoj (ndoshta ti jo) qe nje rruge 53 km qe te kushtoje 1 miliard dollare duhet te kete korrupsion patjeter (kjo ne parim), por edhe gjyqi ndaj Lulit (edhe po te me thuash qe te respektojme Drejtesin) nuk u mbyll me pafajesi POR ME PROCEDURE. Duhet te jesh dakort me mua qe "procedura" nuk do te thote pafajesi, apo jo? Keshtu qe nuk hyn paragjykimi ne kete rast. Po ti, a je i bindur qe, si thua ti, po te permiresohet ligji per te rihetuar Lulin apo te tjere si ai, ti, apo te tjere, nuk do akuzoni qe po sulmohet opozita? Ketu eshte problemi.
Po te varej nga Rama do ja kerkoja por varet nga Nishani.
Keshtu qe Nishani te marri listen e PS-se, le ti shtoje keta qe thua ti dhe le ti denoje se bashku te tere.
Si e shef une jam dakort si per njeren pale dhe per tjetren, me duket se je ti qe po thua jo kete po ate.
Hallall rames. Ky qenka trim per zotin.
Re: Vajmedet
Citim:
Tjetri thote nuk e kam ftu akoma e ky rri e thote do shkoj ne Beograd. Shko mor po kur te mos te presi Km i serbis por ndonje pastruese kryeministrie.
Tani ai serbi ka thene dhe nje tjeter gje. pres qe shqiptaret te kerkojne falje.
Kjo tingellon disi e rende me kete vizite.
Une them ta shtyje viziten. Mbaj mend se do shkonte edhe andej nga dimri i kaluar porse serbet i paskan bere mire llogarite e i thane hajde ne Tetor dmth pas kesaj ndeshje. Jo se jam tifoz komplotesh por mendja e shkrete ketu te çon.
gjella me krip e kripa me zarar! po ky edi ja ... nenen ne permbledhje foli bukur e mbajti nje qendrim qe esht per ti ber komplimentat. po u be i besdis'shem duke perserit 100 her te njejtat fjal!!
Ore tashi po kuptoj qe keto serbet qekan popull shume i frikesuar.
Shendet t'u thuash, provokim e quajne. E kam degjuar 100 here kete fjale deri tashi.
Re: Re: Vajmedet
Citim:Tani nuk mund te flasesh keq per Ramen per faj te serbeve.
Piktoro
na thuaj ndonje gje
Citim:Une them se nuk behet me nderrime personash. Ka 25 vjet qe politika jone Gabon, me dashje ne te njejten pike. nderrim emrash. Heq te atyre e vendos tonet. Kjo praktike duhet te ndalet.
Po te varej nga Rama do ja kerkoja por varet nga Nishani.
Keshtu qe Nishani te marri listen e PS-se, le ti shtoje keta qe thua ti dhe le ti denoje se bashku te tere.
Si e shef une jam dakort si per njeren pale dhe per tjetren, me duket se je ti qe po thua jo kete po ate.
Citim:
Me pak fjale pas tere ketyre llafeve te bukura te miat gjen ti ndonje ndryshim tek Zotni Rama nga paraardhesit?
Vizio!
Jam dakort me piken e pare por plotesisht kunder me te dyten.
Per korrektese i kam thene njehere Piktorit qe justifikimi i Rames me Berishen (dmth "fajin e ka kush iku") mund te perdoret, natyrisht, per nje kohe te caktuar.
Nuk mund te vazhdojme ne pafundesi me justifikimin "e kane fajin ata qe iken" sipas meje.
NJe vit nuk eshte pak Vizio, eshte 25% e mandatit. Rama tashme e ka ekzekutivin te konsoliduar, keshtu qe arritjet duhet te shikoheshin. Eshte e vertete qe Sala "i ka lene litarin jashte" me kukullat qe ka vene ne krye te disa istitucioneve, por mos harrojme qe EDI RAMA KA 84/85 VOTA NE PARLAMENT dhe nuk mund te justifikohet per asgje.
Nqs duhet te nderroje Presidentin, Kryetarin e Shishit, Kryeprokurorin e te tjere per te realizuar ato qe ka premtuar, le ta beje, dhe mos mendohet shume (po te ishte Sala me keto numra e kish bere brenda nates pa pyetur per njeri).
Votat i ka, le te beje cfare duhet bere sepse koha ecen dhe "humbja e kohes" eshte e vetmja gje qe nuk mund ti lejojme vetes ne shqiptaret.
Citim:
Me pak fjale pas tere ketyre llafeve te bukura te miat gjen ti ndonje ndryshim tek Zotni Rama nga paraardhesit?
Citim:
Vizio!
Jam dakort me piken e pare por plotesisht kunder me te dyten.
Per korrektese i kam thene njehere Piktorit qe justifikimi i Rames me Berishen (dmth "fajin e ka kush iku") mund te perdoret, natyrisht, per nje kohe te caktuar.
Nuk mund te vazhdojme ne pafundesi me justifikimin "e kane fajin ata qe iken" sipas meje.
★ ★ ★
Nqs duhet te nderroje Presidentin, Kryetarin e Shishit, Kryeprokurorin e te tjere per te realizuar ato qe ka premtuar, le ta beje, dhe mos mendohet shume (po te ishte Sala me keto numra e kish bere brenda nates pa pyetur per njeri).
Votat i ka, le te beje cfare duhet bere sepse koha ecen dhe "humbja e kohes" eshte e vetmja gje qe nuk mund ti lejojme vetes ne shqiptaret.
Citim:arturm si ta kuptoj kete qe thua ti.
Me kryesori eshte qe Rama eshte nje kryeminister qytetar.
Si nata me diten per c'do gje, sipas meje.
Megjithate ta kam thene edhe here tjeter, une nga pikepamja ekonomike nuk pres shume nga Rama. Kjo sepse sipas mendimit tim Shqiperia nuk ka ekonomi te veten, por varet ne masen me te madhe nga emigrantet o nga pune e "huazuar" nga jashte. Dhe sidomos tani qe vendet nga te cilat varet ekonomia shqiptare jane ne krize, Shqiperia nuk mund te lulezoje.
Vetem kur Shqiperia te beje ate qe duhet te bente gjithe shekullin e shkuar, TURIZEM dhe BUJQESI do te mundemi te flasim per ekonomi shqiptare.
Ajo qe pres une nga Rama eshte nje konceptim europian (dhe jo bajraktar) i shteti. Krijimi i nje shteti europian eshte detyra/bast i Rames. Nqs ja arrin do ngelet ne historine e shqiperise, perndryshe do harrohet shpejt.
Ne kete drejtim mendoj se po punon mire. Per here te pare nuk shikojme c'do gje qe rrotullon rreth kryeministrit, ose llogje pas llogjesh te thena ne mbledhje live te Qeverise.
Shof psh qe per shume gjera per policine flet Ministri i Brendeshem, per Ekonomine ai i Ekonomise etj.
Megjithese ka probleme te medha me Nishanin sa here ka vajtur Rama te bisedoje me te o Piktor? Disa here?
Kjo jo se e do shume Nishanin, por mendoj se respekton shtetin.
Sa here ka shkuar Berisha te Topi?
Krijimi i nje shteti te modelit europerendimor, kete shpresoj une te Rama, dhe deri tani mendoj se po punon mire.
Natyrisht nuk jam utopik, por rendesi ka te shkeputemi nga modeli Berishian/bajraktar i shtetit dhe pastaj hap pas hapi do ecet perpara.
Per politiken e jashtme te foli Vizio.
Citim:Nga anet tona thuhet se trimi eshte budall.
Po citoj ato që tha kurt
Hallall rames. Ky qenka trim per zotin.
Citim:Tani nuk mund te mohosh se gjate mandatit te Berishes u bene disa arritje madheshtore ne hapsiren nderkombetare.
Une, shoh dhe gjej shume ndryshim.
Edi Rama nuk eshte ai qe ka qene para 23 Qershirit, ku dhe aq sa ishte adhurohesh nga shumica e shqiptarve, Edi Rama, mbas 23 Qershorit dhe cdo dite qe kalon, po tregon se po "piqet" me shume Politikisht, se po behet nje Lider-Udheheqesi me vizione te qarta per te ardhmen e begate te Shqiperise ne rrugen e VESHTIRE qe ka perpara.
1-Politika e jashtme e Edi Rames, eshte ajo politike qe i ka munguar Shqiperise per 24 vjet.
Shqiperia nepermjet Politikes se Edi Rames, po vendos veten ne vendin e (humbur) munguar te dinjitetit si komb ne arenen nderkombetare por, me prekshem ne ate Europiane e Ballkanike.
Politikat 24 vjecare e cuan Shqiperine, popullin e saj, deri ne percmim ne syte e shteteve perendimore.
Poiltika 8 vjecare e Sali Berishes, me krimet,lidhjet me Mafien dhe korrupsionin ne cdo qelize te jetes shqiptare, e futi Shqiperine te shihej me percmim, te mos merrej seriozisht si shtet dhe te lihej larg tryezave-takimeve nderkombetare(pervec atyre protokollare/kortezie).
Edi Rama i ka dhene Shqiperise nje tjeter "fytyre", gje e cila pasqyrohet ne dy takimet e tije me Merkel dhe ku Merkel shpreh hapur simpatine e saje per kete Politikan.
Gjithashtu, qendridrimi i Edi Rames ne ngjarjet e fundit me Serbine si dhe ai i djeshmi ne Beograd ku , doni apo sdoni JU pjesa fjeter e shqiptareve=PD-ista, me paturpesine me te madhe, me ate qe i ka karakterizuar dhe i karakterizon akoma, ngrihen dhe japin deklarata kundra Kryeministrit te tyre!!! Qendrim qe asnje opozite e asnje shteti se ben per qeverine e saje kur behet fjale per Politiken e jashtme.
Por kjo eshte fytyra e vertete e Krimineleve dhe Mafiozeve fe PD-se, njerez qe se kane pasur kurre dhe as nuk e kane mendjen per Shqiperine por vec interesat e tyre gllaberuese te cdo gjeje shqiptare!
TURP...!
Tjeter gje qe verej ne Politiken e jashtme te Edi Rames-Qeverise se tije se, per 8 vjet rrjesht, Ambasadoret Amerikane ishin cdo dite prezent ne jeten politike te Shqiperise, ishin cdo dite ne takime dhe ne Media me deklarata etj, etj. Ka mese mbi nje vit qe Ambasadoret e huaj kane rene ne qetesi, kane rene ne qetesi se shohin tek Edi Rama njeriun e paqes, njeriun e vizioneve, njeriun e punes per te miren e popullit te tije.
Citim:
artum,
Une aty nuk desha te theksoj "fajin" ose fajtorin. Si fajtori dhe fajet dihen por, une doja me shume te theksoja qe, koha e kryer e ketyre fajeve nga fajtoret (24 vjet), eshte ne propocion te zhdrejte me kohen e riparimit (nje vit) nga njerezit e tanishem (Edi Rama) dhe qeveria e tije.
Kohe e cila duhet t'i jepet sepse pasojat e lena jane shume katrastofike dhe duan si kohe(ne kuptimin e vertete te fjales) por dhe momentin e duhur te dbenies se injeksionit.
Nje piresi duhani (mua), me cfare do ligjesh, propogande, gjoba etj. nuk mund tma besh aq shpejt te padeshirueshme pirjen e zigares.
E theksoj: Nuk duhet qe vetem Doktori tme thote se vuaj nga "x" semundje si perderues zigarje por, edhe une duhet ta ndjeje dhimbjen, qe do te thote; une duhet ta ndjeje qe vuaj dhe jo vetem pse ma thote Doktori e ta leje pastaj.
Keshtu eshte dhe puna e Shqiperise. Jane 24 vjet "ilace-serum-injeksion" anarshie, korrupsioni =perceptim menyre jetese per shumicen e shqiptareve dhe, qe t'i sherosh nuk del-mundet nje vit, sepse shumices nuk i pelqen ndryshimi-sherimi dhe bejne sikur ste kuptojne, te kundershtojne dhe bejne sikur revoltohen.
Pra, nje vit nuk eshte pak por eshte shume pak ne propocion dhe me veshtiresite qe has ne rruge!
Votat, 85 votat sjane asgje ndonjehere ose ne disa fusha te jetes kur, Europla te thote: Respekto Ligjet dhe mos vepro si veproji paraardhesi sepse, per ate arsye e injoruam kurse ty, po te afrojme, po te japim doren dhe po veprove me maturi na ke ne krah.
Me kupton artum?
P.S.Me fal, jam i sigurte se po. Ishte pyetje retorike.
Citim:
Nga anet tona thuhet se trimi eshte budall.
Citim:
arturm si ta kuptoj kete qe thua ti.
Po dhe une keshtu si ti e shihja punen e qevrise se shkuar. Pikerisht keshtu siç e pershkruan ti qeverine e tanishme.
Do thuash mos u tall ose egzagjero.
Fakti qe ne trurin tim apo ne veshet e mi nuk hynte propaganda infektuese manipuluese e selise roze duke zmadhuar me lentet me te fuqishme mediatike duke rrezikuar sa e sa te shkretet ( vetem te shkrete nuk jane) deputete dhe anetare te saj me gjoba per shpifje çdo muaj sulmi dhe nga dy here te zellshmit pra gabimet e tjetrit dhe duke i infektuar me shpifje nga me absurdet i kane bere njerzit e thjeshte te shohin djallin e te birin si te keqen e ketij vendi dhe tashme kendojne kengen e fitores. Nje dite kjo kenege do pushoje.
Tani demi eshte bere, flas per njerzit qe kujtonin se Ata jane te keqijte Ne jemi te mire. Ata jane kriminele ne jemi engjej.
Nje ilaritet i brendeshem me pershkon derisa shkruaj keto fjale. Hahahaha engjej posi por te bere pis qe ne lindje, ne fakt nje dy muaj para lindjes. Ata e dine mire jo se jane bere pis por se te tille jane ashtu siç eshte vete politika.
Problemi eshte se Rama deri me sot nuk ka asnje kundershtar ne parti, lere çfare them dhe une e kush guxon.
Megjithate megjithate akoma shpejt per te folur per diktat, akoma nuk eshte provuar Rama megjithese shenja bajraktarizmi ka sa te duash sidomos kur tha se do shkonte ne zgjedhje edhe pa opoziten (meqe permende Topi tradhtarin apo votuesin e Rames) Berisha disa here ka takuar Ramen per te rene dakort per zgjedhjet pas hezitimeve te Rames, jo bje shi jo bje bore jo karaklecat jo mizat ne bythe te kalit.
Vajmedet....
...skandal!!!
Lexova qe, Kryeministri ka nxjerr nje urdher ku te gjithe punonjesit e Administrates te sjelline tt'i tregojne Kryeministrit Librezen e pagimit te energjise!!!
Per mua.....Skandal!
Nje Kryeminister, i cili merret me te tilla gjera kur, detyra e tije i jep te drejten te merret me gjera me madhore, eshte nje idiot!
Kryeministri te merret me kontrollin e librezave te pageses......me ze te larte them:Vajmedet!
Kryeminister, je per te bere Ligje, per te drejtuar dhe kontrolluar punen e vartesve te tu, Ministrave, nuk je Drejtor i KESH-it!!!???
Po te arrije deri ketu, turp!
Po te mos i kete paguar ai "x" Administrator dritat, cfare do te besh?! Do ta heqesh nga puna?! Be kete menyre po krijon dhune Psikollogjike mbi punonjesit e Administrates.
Jo gjithmone mospagesa, mundesia e mospageses ka karakter vjedhje.
Kryeminister, ka institucione te tjera qe merren me debitoret, me mospaguesit. Kontrollo zyren-punonjesit ku behen pagesat e dritave dhe atje sheh se kush ka paguar dhe kush jo, por jo kete forme! Eshte jashte cdo standarti. Eshte jashte cdo llogjije.
Shkalle me te ulet Delitantizmi nuk mund te kete!
P.S.Uroj te jete lajm i gabuar.
Vajmedet
Citim:http://youtu.be/EmyqmsWsaJY
Po ti na bere trimereshe Jozin se i foli Boshtinarit (ne vendin e rrezikshem qe quhet UE) o Piktor, apo s'te kujtohet?
Po per Ramen qe do ta priste pastrusja e kryeministrise Serbe e kujton?
Po humbet piket/qetesine o Piktor (evitoi friends-at e keqinj ne facebook, ta kam thene edhe nje here tjeter).
Piktor ekuilibri perfekt nuk mund te arrihet.
Ose do abuzoje pak njera pale (njerezit) ose pala tjeter (policet).
Une them me mire te abuzojne pak policet sesa njerezit. Po u lane njerezit te abuzojne, do te kishim nje vend ku nje lume te marresh do te shkaterronin gjithcka. Pak a shume si ne kohen e Sales.
Qetesi ne kohen e Sales njerezit kishin me pak, se te vinte tjetri e te thonte, do ndertoj shtepine une tashi gjysem metri larg shtepise tende, dhe hajde thuaji jo po deshe.
Gjithsej 6 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 » Trego 251 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.