Forumi Horizont Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 »
Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- A jeni ateista apo besimtare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5338)

Postuar nga diabolic datë 21 Qershor 2007 - 22:39:

Erzen tani spo kuptoj dicka.
Perse kur fyen ky njeriu ketu siper qe do ta crgjistrojn me fyerje te tipit (morracak,prostituta te forumit,te cmendur,hitlerian) nuk jane sharje dhe kur shajm ose perdorim ironi indirekte ne te tjeret duhet te na terhiqet vemendja.
Ky diskutim ketu u acarua qe nga momenti kur ky tipi i mesiperm perdori ato terma qe te kam thene me siper.
Eshte e vertet qe pastaj edhe une e kam degjeneruar fjalorin dhe fajet e mia i pranoj por cdo gje lindi si pasoj e asaj qe shkruajti njeriu qe do te cregjistrohet.
Si guxon ky tip ne menyre indirekte dhe direkte te thote qe une dhe ndonje tjeter jemi prostituta te forumit dhe perfaqsojm rrugacerin.
A ka mend ne koke se cfar thote.
Nje njeri normal si do ti pergjigjej ketij njeriu duke i thene ke te drejt miku im keshtu eshte ?
Nese i lexon shkrimet nga fillimi provokatori ka qene ky njeri sepse ishte nje diskutim ne nivele normale.
Une dhashe mendimin tim dhe ishte ndryshe nga mendimi i Jarigasit dhe te ketij tipi.
Jarigas me tha e respektoj mendimin tend dhe aty mbaroi.
Ndersa ky njeri meqense nuk isha dakort me te filloi me ofendimet.
Une jam njeri impulsiv dhe sjam mesuar qe dikush te me drejtohet ne ate menyre .
Nese dikush me thote qe jam prostitut e forumit dhe shkruaj cmendurira atehere une sipas jush cfar duhet ti them ke te drejte?
Ti Erzen do te thuash pse nuk e denoncove?
U ben vite ne kete forum dhe mendimi dhe fjala ime kane qene gjithmon te lira.
Jam sjellur gjithmon korrekt me njerzit pervecse ndonje ironie te tepruar
Pastaj me njerzit qe me pare kam pasur konflikte jam ber mik se problemet zgjidhen duke folur.
Keshtu une ju pergjigja me te njejten monedhe.
I kam thene ketij njeriut me siper te mos me permendi me emrin dhe mos te flasi me per mua por ky njeri ngaqe do te vazhdoj avazin nuk ndalet.
Sa me shume njoh te tille njerez aq me shume i dua kafshet ...
Nejse se edhe ti ske faj Erzen jo se fajet e kemi ne te tjeret po ska rendesi gjerat gjithmon shkojn ne vendin e duhur.

Pastaj ta leme njeriun qe do te cregjistrohet . (po flas per malukatin)
Si mundet nje njeri te thote qe shqiptaret jane tradhetare ?
A nuk eshte fyerje kjo per te gjithe shqiptaret?
Keshtu mos te bejm sikur jemi te gjithe te shenjte ketu.
Mos te bejm sikur te tjeret jane djalli dhe une jam fjala e perendise.

Shnet e pare Erzen ...(se mbaja mend te te flisja kaq shume po ka gjithmon nje here te pare :p)

Sa per ty Malukat eshte e kot te te bej replik.
Sic thone qesh mire ai qe qesh i fundit.
Me ty do te qeshi identiteti yt i humbur shqiptar.
Nese sje krenar qe sje shqiptar atehere pune per ty.
Por historine mos e trego si do ti OK ?
Nese ne te tjeret jemi krenar qe jemi shqiptare atehere ti duhet ta respektosh mendimin tone.
Hajd edhe ti shnet e pare dhe azhornohu pak me historin...

Postuar nga malukati datë 21 Qershor 2007 - 22:51:

Citim:
Po citoj ato që tha diabolic

Sa per ty Malukat eshte e kot te te bej replik.
Sic thone qesh mire ai qe qesh i fundit.
Me ty do te qeshi identiteti yt i humbur shqiptar.
Nese sje krenar qe sje shqiptar atehere pune per ty.
Por historine mos e trego si do ti OK ?
Nese ne te tjeret jemi krenar qe jemi shqiptare atehere ti duhet ta respektosh mendimin tone.
Hajd edhe ti shnet e pare dhe azhornohu pak me historin...

Ky eshte forum, i nderuar zoteri. GJithsekush thote mendimin e vet, por pa sharje dhe banalitete. Sic mund ta kesh vene re postimet e mia jane mendime te miat dhe jo sulme banale ndaj te tjereve. Une nuk shaj e acarohem kur dikush nuk ka te njejtin mendim me mua. Nese ty s'te pelqen ajo qe shkruaj une ke dy mundesi, ose ta injorosh ose te me argumentosh te kunderten. Kjo tregon kulture dhe njekohesisht perben thelbin e nje forumi.

Gjithe te mirat

Postuar nga Jarigas datë 22 Qershor 2007 - 04:27:

Citim:
Po citoj ato që tha malukati

Fakti qe irritohesh kaq shume, perdor fjale abuzive dhe nuk jep as edhe nje argument per te qene, me qetesi, urti e dinjitet, tregon krizen tende te thelle te identitetit.

Shendet

Pse ti na fole me argumenta????Une si pashe as hijen, per bese....A po mi rradhit pak?????ku i ke????
Pastaj ma shpiego edhe mua se ç'jane fjalet abuzive, se se mora vesh, me thone te drejten......
Sa per qetesine , urtine dhe dinjitetin, ai sarkazmi yt mbi shqiptaret e mjere i permledh te gjitha......Te lumte, mysliman.......

Postuar nga Sunny datë 22 Qershor 2007 - 19:01:

po shumee

jam muslimane dhe besoj te Zoti shume, dhe praktikoj fene...per cdo gje

qe jam lutur Zotit ai me ka ndihmuar...kam besim te forte...mendoj qe

shuem gjera kane vertetetuar egzistencen e Zotit

Ata qe thone se jane ateista nuk ma merr mendja se jane me te vertete...po

thjesht vetem thone...se njeher ne jete te pakten kane thene Zot me

ndihmo...puna eshte se ata nuk kane rene ne ndonje situate shume te

keqe dhe nuk besojne, se po te kishin patur ndonje situate te keqe do t'i

luteshin Zotit, bile me shume se ne qe pohojme egzistencen e Zotit.

Postuar nga diabolic datë 22 Qershor 2007 - 22:18:

Citim:

Ky eshte forum, i nderuar zoteri. GJithsekush thote mendimin e vet, por pa sharje dhe banalitete. Sic mund ta kesh vene re postimet e mia jane mendime te miat dhe jo sulme banale ndaj te tjereve. Une nuk shaj e acarohem kur dikush nuk ka te njejtin mendim me mua. Nese ty s'te pelqen ajo qe shkruaj une ke dy mundesi, ose ta injorosh ose te me argumentosh te kunderten. Kjo tregon kulture dhe njekohesisht perben thelbin e nje forumi.

Gjithe te mirat

Tani se kush eshte forumi une e di se u beme pleq ne kete forum.Dhe ne pergjithsi jam dakort me ato qe thua.Por me duket se me keto qe thua po perpiqesh te mesh moral mua.Une miku im respektoj cdo mendim deri ne momentin ku fillojn ofendimet personale.Nese te dy do diskutojm per cfar do lloj argumenti dhe biseda nuk do kaloj ne banalitet atehere une mund te diskutoj me ty gjithmon.
Pastaj clidhje kishte kjo qe nese sme pelqen ta injoroj ose te argumentoj te kunderten.Une gjithmon kam argumentuar gjerat qe kam thene. Une mund te jem shume dakort me ty ne shume gjera e vetmja gje qe mua nuk me pelqejn eshte fondamentalizmat.Por edhe nese dikush eshte fondamentalist ne mendim eshte pune per te deri ne momentin qe ta ka kam thene me siper qe te mos me ofendoj kur une jam kunder mendimit te tij.
Respektoj mendimin tend dhe shpresoj te diskutojm perseri.
Gjithe te mirat Diabolic A'S

Postuar nga Vlonjati99Tave datë 22 Qershor 2007 - 22:55:

Re: po shumee

Citim:
Po citoj ato që tha Sunny
jam muslimane dhe besoj te Zoti shume, dhe praktikoj fene...per cdo gje

qe jam lutur Zotit ai me ka ndihmuar...kam besim te forte...mendoj qe

shuem gjera kane vertetetuar egzistencen e Zotit

Ata qe thone se jane ateista nuk ma merr mendja se jane me te vertete...po

thjesht vetem thone...se njeher ne jete te pakten kane thene Zot me

ndihmo...puna eshte se ata nuk kane rene ne ndonje situate shume te

keqe dhe nuk besojne, se po te kishin patur ndonje situate te keqe do t'i

luteshin Zotit, bile me shume se ne qe pohojme egzistencen e Zotit.

cja ke fut kot...

po kur egziston.. pse se shofim ndonje her.. te pakten dhe ne enderr.. eshte thjesht nje mendim ne mendjen e njerzve asgje me teper.. se ka dal nje budalla para shum mijra vjetesh e ka then egziston.. e per arsye perfitmi ka nxjer fene dhe gjith kjo tuf budallenjsh sot ne bote besojn ne dicka qe nuk shifet( do thuash qe shkencerisht eshte vertetuar qe ka gjera qe nuk shifen, por egzistojne).. per mua eshte absurde.. dhe un i perkas nje feje sic kam then asajbektashjane.. po un si besoj fese.. i besoj dervishit.. i besoj per ate qe shof dhe veprat qe ben.. e jo meshave e biblave e kuraneve e ku di un.

ehh c'eshte prish dynjaja.... .

Postuar nga briseide datë 22 Qershor 2007 - 23:07:

O Kota me fal per injorancen,a ndoshta eshte termi qe nuk kuptoj ne shqip,po kush eshte Dervishi?Nga vjen kjo fe,dhe kur thua s'i besoj fese po atij,cdo te thote ti besosh atij?dmth si te ndihmon ky njeri ...cdo te thote ti besosh diçkaje qe sheh dhe eshte fe qe te eshte percjelle apo ke vendosur vete?...me pak fjale...se s'po te kuptoj xhano

Per temen...akoma besimtare pa fe...

Postuar nga Vlonjati99Tave datë 22 Qershor 2007 - 23:22:

Citim:
Po citoj ato që tha briseide
O Kota me fal per injorancen,a ndoshta eshte termi qe nuk kuptoj ne shqip,po kush eshte Dervishi?Nga vjen kjo fe,dhe kur thua s'i besoj fese po atij,cdo te thote ti besosh atij?dmth si te ndihmon ky njeri ...cdo te thote ti besosh diçkaje qe sheh dhe eshte fe qe te eshte percjelle apo ke vendosur vete?...me pak fjale...se s'po te kuptoj xhano

Per temen...akoma besimtare pa fe...

si te ta shpjegoj un xhano.. dervishi eshte ai qe te thot.. neser ti do pengohesh, dhe do thyesh dy dhembet e pare... dhe del qe: neser ti pengohesh dhe thyen dy dhembet e par

Postuar nga briseide datë 22 Qershor 2007 - 23:59:

Citim:
Po citoj ato që tha Vlonjati99Tave

si te ta shpjegoj un xhano.. dervishi eshte ai qe te thot.. neser ti do pengohesh, dhe do thyesh dy dhembet e pare... dhe del qe: neser ti pengohesh dhe thyen dy dhembet e par

Aaaaaaa po keshtu thone dhe kur me shohin filxhanin ore...nejse

Postuar nga Ari. datë 23 Qershor 2007 - 02:09:

dervishi

ne fe dervishiane, ose bektashllinjt hyne te gjithe ata qe bjen pjese ne grupin shiite,o sunite,nuk me kujtohet,por eshte nje fe shume tolerante, e njejte pak a shume me katoliket nga menyra sesi i trajtojne gjerat,dhe nuk kane xhami por kane TEQE,eshte vendi ku shkojnedhe falen eshte nje lloje ndertese si kishat bizantine,jugu kryesisht eshte bektashlli,feja bektashiane,ka dervish,kurse ajo qe quhet si "myslimane"kane hoxhe

Postuar nga Jarigas datë 23 Qershor 2007 - 02:18:

ari, une te propozoj si "babane " e forumit......Si babaxhan qe je, e ben tamam ......

Bile te kerkoj leje te bej nje sondazh......hehe....si thua???

Postuar nga Ari. datë 23 Qershor 2007 - 02:24:

Talking jari

ele hyq mylyla tojbe ektrsfulla

shejtani rraxhim..aahhhahahahhahaa

Postuar nga Jarigas datë 23 Qershor 2007 - 02:26:

Re: jari

Citim:
Po citoj ato që tha ari77labi
ele hyq mylyla tojbe ektrsfulla

shejtani rraxhim..aahhhahahahhahaa

Tamon, mer, lal......Ditke edhe bejtet......hahahahahahahahh.......Po nuskat adin me i bo, se, v'allahi, bilahi, ketu me ket teme, paska nevoje fort.........hehehehe

Postuar nga Ari. datë 23 Qershor 2007 - 02:29:

Talking jari

i di ,i di pak a shume.. do te te shikoj dhe filxhan,???aahahhhahaaa

Postuar nga Jarigas datë 23 Qershor 2007 - 02:32:

Re: jari

Citim:
i di ,i di pak a shume.. do te te shikoj dhe filxhan,???aahahhhahaaa

hahahahahahahaha, i modh je.......po une se pi kafen......osht njisoj filxhani i çajit???????

Postuar nga Ari. datë 23 Qershor 2007 - 02:33:

Talking Re: Re: jari

Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas

hahahahahahahaha, i modh je.......po une se pi kafen......osht njisoj filxhani i çajit???????

nuk ka problem ,vetem pije nga e djathata e filxhanit..ahaa

Postuar nga Jarigas datë 23 Qershor 2007 - 02:38:

Re: Re: Re: jari

Citim:
nuk ka problem ,vetem pije nga e djathata e filxhanit..ahaa

Ehi, po ky filxhani nga e ka te djathten?

Postuar nga Ari. datë 23 Qershor 2007 - 02:43:

Talking Re: Re: Re: Re: jari

Citim:

Ehi, po ky filxhani nga e ka te djathten?

nuk te shpeton gje ..mendova se tani naten ta hodha..ahaahahhahahahaa

Postuar nga Jarigas datë 23 Qershor 2007 - 02:47:

Re: Re: Re: Re: Re: jari

Citim:

nuk te shpeton gje ..mendova se tani naten ta hodha..ahaahahhahahahaa

Jo, po e kam filxhanin me vegje te thyer....hahahahahahah.....Meqe ra fjal ke vegja, munt ta shkruajme ke fjalet e harruara??????

Postuar nga Sunny datë 23 Qershor 2007 - 02:57:

Re: Re: po shumee

Citim:
Po citoj ato që tha Vlonjati99Tave

cja ke fut kot...

po kur egziston.. pse se shofim ndonje her.. te pakten dhe ne enderr.. eshte thjesht nje mendim ne mendjen e njerzve asgje me teper.. se ka dal nje budalla para shum mijra vjetesh e ka then egziston.. e per arsye perfitmi ka nxjer fene dhe gjith kjo tuf budallenjsh sot ne bote besojn ne dicka qe nuk shifet( do thuash qe shkencerisht eshte vertetuar qe ka gjera qe nuk shifen, por egzistojne).. per mua eshte absurde.. dhe un i perkas nje feje sic kam then asajbektashjane.. po un si besoj fese.. i besoj dervishit.. i besoj per ate qe shof dhe veprat qe ben.. e jo meshave e biblave e kuraneve e ku di un.

ehh c'eshte prish dynjaja.... .

Nese ti cuni nuk beson...atehere te lutem mos u shpreh ne menyren me te poshter dhe idioteske..kuraneve...te pakten pak respekt trego...pastaj car j\ke ti ore...bindjet e mia jane ato, kam mendimin tim dhe respektoje ate...ti mos beso por do te vije dita kur do besosh.....
po behu real dhe trego se nje here ne jete ke thene O ZOT, mos e moho kete....
Zotin do ta shohin njerezit qe do te shkojne ne parajse...pastaj Zoti ne Kuran thote qe mendja e njeriut nuk mund te imagjinoje se si mund te duket Zoti....
Po si mendon kush na krijoi neve dhe boten..faktet e shumta qe jane permend ne Kueran dhe me vone jane vertetuar nga shkencetaret..he si thua..po nuk dije pse kerkoj kete prej teje ku ti nuk ke lexuar nje resht per fene..sa keq..sa injorant qenke ka feja..cudi

Postuar nga Jarigas datë 23 Qershor 2007 - 03:17:

Re: Re: Re: po shumee

[QUOTE]Po citoj ato që tha Sunny

Zotin do ta shohin njerezit qe do te shkojne ne parajse...

Po ai , qe do te shkoje ne ferr, cilin do te shohe???hahahahahahahaha...pa te keq.....

Postuar nga Sunny datë 23 Qershor 2007 - 16:44:

Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:
[QUOTE]Po citoj ato që tha Sunny

Zotin do ta shohin njerezit qe do te shkojne ne parajse...

Po ai , qe do te shkoje ne ferr, cilin do te shohe???hahahahahahahaha...pa te keq.....

Ate qe kam shkruar nuk e kam thene une..po jane ajete Kuranore...me vjen keq qe nuk paske lexuar...nuk ja fus kot une....

Postuar nga Jarigas datë 23 Qershor 2007 - 19:15:

Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:

Ate qe kam shkruar nuk e kam thene une..po jane ajete Kuranore...me vjen keq qe nuk paske lexuar...nuk ja fus kot une....

Drejt, drejt......Ma ha mendja qe nje neri i pjekur, gjera te tilla nuk do ti thoshte kurre......Vetem neper libra re shkruar ne kohen e Babaqemos, mund te shkruhen te tilla gjera.....Pershendetje....

Postuar nga x4Clubs datë 25 Qershor 2007 - 07:48:

Creation : An action by which a unit creates another unit. Creation actions can specify that the newly-created unit is to be at a given location or inside a given unit.

Create : To bring into existence something that has never existed before.

Qofse zdini anglisht me tregoni jau perkthej.

Mbasi ju fetaret besoni ne krijotizum, VET definicion i krijotizmit e kundershton ate.
Thjesht, qofse "Zoti" e krijoj Universin, kush e krijoj "Zotin" ? thjesht, shkon per gjithmon kjo pytje, gjeja qi e krijoj "Zotin" kush e krijoj "gjejen" e kshtu me radh.

por ka shume arye pse njerzimi pranon fen, shume nje pik e fort eshte sepse besojn qi pa "fe" dhe pa "Zot" ska mire dhe keq apo drejt dhe gabim, mendojn qi pa "fen" qi e kan smujn te dallojn qka osht keq dhe mire pra thjesht moral, nuk mujn te jen moralisht te mir pa "Fe" normalisht qi mundesh, shembull i mire jam Une vet, jam atheist.

Per disa individ ju vyn nje "Krijues" i cili i denon dhe i shperblen per qka bejn ata, sepse mendojn qi jeta nuk ia vlen pa nje shperblim pas jetes.

Pra nje "Zot" i cili mund ta le nje individ te VUAJ per infinit koh ne "Ferr" eshte "Zot" i cili nuk isha devotuar une personalisht.

Kuraani eshte i mbushur me fjal te tilla siq "Qofse nuk beson do te vuash ne ferr" "kjo eshte e vetmja fe e vertet e "Zotit" pra qofse nuk eshte kjo diqka abzurde me thuani qka eshte?!

Shume me vjen keq qi skeni kapacitet me menduar me gjer se "Zoti" i ka krijuar gjith gjerat dhe pik, shume me duket jo-logjike ndaj vet vetes.

Me humb koh duke falur 5 here ne dit, dhe femnat me mbajt shamija pershkak se burrat i thojn qi duhen apo nje liber i thot qi duhet eshte shume absurde dhe jo e barabart.

Egzistence = Materia apo Energji.(Besoj qi kuptoni qka po du me thon me kete)

Ju kisha kshilluar me lexu libra filozofike dhe me zgjeru opinionin ne kto tema dhe jo vetem me qen kokfort dhe injorant.

Postuar nga malukati datë 25 Qershor 2007 - 17:35:

Citim:
Po citoj ato që tha diabolic

Por edhe nese dikush eshte fondamentalist ne mendim eshte pune per te deri ne momentin qe ta ka kam thene me siper qe te mos me ofendoj kur une jam kunder mendimit te tij.
Respektoj mendimin tend dhe shpresoj te diskutojm perseri.
Gjithe te mirat Diabolic A'S

Te lutem, a mund te me japesh perkufizimin e fjales fondamentalist?
Faleminderit paraprakisht.

Postuar nga Jarigas datë 26 Qershor 2007 - 01:55:

Citim:

Te lutem, a mund te me japesh perkufizimin e fjales fondamentalist?
Faleminderit paraprakisht.

Nese s'ta vjen keq , po ta jap une.
Fjala fondamentalizem, paraprakisht eshte perdorur per te treguar te gjithe ata njerez, ftillesisht protestante, qe i jepnin vlera dogmatike çdo fjale te shkruajtur ne librat e shenjte(ne bibel), duke mos pranuar ne asnje menyre interpretimet filozofike apo burimore te te tillave shkrime.Te tille fetare, merrnin si vertetesisht te ngjare perpikmerisht siç eshte shkruar ne liber, te çdo lloj ndodhie historike apo proverbiale, pa marre parasysh asnje lloj probabiliteti gabimi apo interpretimi prej vete atyre qe i kane shkruar ata libra, duke marre çdo fjali si themelore(ne italisht -fondamentale) nga ku dhe fjala fondamentalizem dhe fondamentalist.Sot e kesaj dite, kjo fjale ka marre kuptim me te gjere edhe ne fushat jofetare.Fondamentalista sot jane pershembull deshmitaret e Jehovait, mormonet,disa rryma evangjelistesh,myslymanet e pakulturuar,etj....Shpresoj se kam qene i qarte....Pershendetje.......

Postuar nga Vlonjati99Tave datë 29 Qershor 2007 - 04:39:

Re: Re: Re: po shumee

Citim:

Nese ti cuni nuk beson...atehere te lutem mos u shpreh ne menyren me te poshter dhe idioteske..kuraneve...te pakten pak respekt trego...pastaj car j\ke ti ore...bindjet e mia jane ato, kam mendimin tim dhe respektoje ate...ti mos beso por do te vije dita kur do besosh.....
po behu real dhe trego se nje here ne jete ke thene O ZOT, mos e moho kete....
Zotin do ta shohin njerezit qe do te shkojne ne parajse...pastaj Zoti ne Kuran thote qe mendja e njeriut nuk mund te imagjinoje se si mund te duket Zoti....
Po si mendon kush na krijoi neve dhe boten..faktet e shumta qe jane permend ne Kueran dhe me vone jane vertetuar nga shkencetaret..he si thua..po nuk dije pse kerkoj kete prej teje ku ti nuk ke lexuar nje resht per fene..sa keq..sa injorant qenke ka feja..cudi

o cuni prap vazhdon ti tja futesh kodra pas bregu!

edhe ti fol mir i her.. se me ate gjuhe u bere harrem sipas fes tende.. nq se kerkon respektimin e mendimeve te tua.. respekto dhe ti te tjerve.. mos i quaj te poshtra, idiote e ku di une...se i bi pastaj qe te tua te jen debileske..
un ta garantoj o ti filan fistek qe skam then asnje her 'o zot'.. kam then o perendi.. dhe per me shum eshte shprehje nga ne andej.. " perendi e madhe" me kete... ose "allah allah" me kete .. kru bejne ndonje budallallek njerzit apo sdegjojne... ti mbase falesh 5 her ne dit.. kurse un se kam ne mendje ate qe ke ti gjith diten.. se kam fare biles.. un spo te them qe sbesoj.. po nuk besoj ate qe beson ti o njeriu mir i perendis.. besoj ne ate fe qe dhe kam shpjeguar.. dhe per mendimin tim eshte nje nga fet me te perkryera , tolerante, efikase, i ben gjerat me vepra, jo me fjali librash.. falesh kur ta ndjen shpirti, dhe nuk te detyron te falesh 20 her ne dit( dmth detyrim figurativ,, dmth sipas rregullit te fes tende)..pra me pak llafe ti cuni.. je gabim.. ky eshte mendimi im.. sepse po te shofesh shumice terroristve.. behen fli se ashtu u thot feja.. dhe vrasin njerz te pa fajshem, e di qe do nxjeresh pretendime per kete .. po ja qe keshtu qendrojne faktet... ata kur vrasin e kur hedhin helikoptere.. thone hallahu hekber, si kam degjuar te thone jezus.

ciao.

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 07 Korrik 2007 - 20:36:

Citim:
Po citoj ato që tha gt2xf
Po shoh se kam ngaterruar adresen me ty...)))
A beni pizza te mira andej nga napoli, me sa di une pizzat jane shfaqur per here te pare ku jugu italise ishte muslimane mandej italiant e moren dhe e perhapen me tej, bashke me makaronat biles....

Lexo, Njerezit maten me te vertete e jo e verteta me njerez, fjelat e njerezve te cilet nuk kundertshtojne ate te Zotit mirren, fjalet e njerezve qe e kundershotjne fjelet e Tij hidhen ne kosh te plehrave.

Sa per interpretimin Allahu eshte i qarte po thote vete se eshte me bujari se te gjithe, pra ai po sfidon krijimin edhe gjithcka ...kjo tregon superioritetin e tij TOTAL:

Allah, eshte nje ng aemrat e tij, ai ka 99 emra dhe ka emra qe ne nuk i dijme, prandaj ai e ka quajtur veten Allah, ar.rahman, ar-rahim, al-gafurr, etj etj e ti mund ta therresesh ne ato emra te cilet ai i ka dhene vetes, por nuk ka gje te keqe ta therresesh edhe Lord apo DIo apo Zot, si dush ti, por e rendesishme eshte te keshe kuptimin e drejte te Tij jo te shtremeber, sic dis psh zot quajne gomarin, gurin, varrin, apo lopen, apo edhe njerezit, e keshtu me rrahde....

Tahsti nuk do perseris veten time over and over again bjeri edhe njehere pas te gjitha cka kam shkruar edhe nxirr konkluzionet...
Fute ne puen te shkreten edhe lere te "bluaj" pak....

Me sa di une Pizza-t jane shpikur nja 600 vjet para se te lindte Muhamedi. Cudi si i paskan sjelle muslimanet ne Napoli. Mbase kane kaluar shpejtesine e drites duke ngare devete dhe jane kthyer mbrapa ne kohe. Cfare nuk ben vaki...

Postuar nga ariskratos datë 21 Tetor 2007 - 16:28:

Kush na flet sot me gjuhen e zotit, pasi ka 1500 vjet qe s'degjojme me per te

Kush na flet sot ne per zotin, se ç'ben ai, apo ç'fare mendoi ai per njerzit, pasi qe kur u shkrua Bibla dhe Kurani askush s'ka te drejte te flase ne emer te Zotit!

Postuar nga Jarigas datë 22 Tetor 2007 - 00:26:

Re: Kush na flet sot me gjuhen e zotit, pasi ka 1500 vjet qe s'degjojme me per te

Citim:
Po citoj ato që tha ariskratos
Kush na flet sot ne per zotin, se ç'ben ai, apo ç'fare mendoi ai per njerzit, pasi qe kur u shkrua Bibla dhe Kurani askush s'ka te drejte te flase ne emer te Zotit!

O risto,a ka mundesi te jesh pak me i qarte kur shkruan??

Postuar nga tolstoy86 datë 22 Tetor 2007 - 11:41:

Re: Re: Re: Re: po shumee

... sepse po te shofesh shumice terroristve.. behen fli se ashtu u thot feja.. dhe vrasin njerz te pa fajshem, e di qe do nxjeresh pretendime per kete .. po ja qe keshtu qendrojne faktet... ata kur vrasin e kur hedhin helikoptere.. thone hallahu hekber, si kam degjuar te thone jezus.

ciao. [/B][/QUOTE]

te tjapi nje dru te mire njeri e ne te njejten kohe te bertasi 'rroft skenderbeu', i ve fajin skenderbeut ti? ka te marre plot qe bejn gjera te tilla. pastaj po te qe puna per te pare krime qe behen gjoja ne emer te krishtit, shko kerko pamje te mlladicit, te sllobodanit, te karagjicit etj etj, i ke gjithmone me nga nje prift ne krah qe i bekon. Kur do te shohesh vetem ato qe do te shohesh, nuk ka gje ne bote ta mbushi mendjen qe e ke gabim . Para se te thuhet 'behen fli se ashtu u thot feja.. dhe vrasin njerz te pa fajshem', qe eshte nje akuze dhe fyerje e madhe shume, jepet nje fakt, qofte nje.

Postuar nga Jarigas datë 26 Tetor 2007 - 01:28:

Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:
[i]

te tjapi nje dru te mire njeri e ne te njejten kohe te bertasi 'rroft skenderbeu', i ve fajin skenderbeut ti? ka te marre plot qe bejn gjera te tilla. pastaj po te qe puna per te pare krime qe behen gjoja ne emer te krishtit, shko kerko pamje te mlladicit, te sllobodanit, te karagjicit etj etj, i ke gjithmone me nga nje prift ne krah qe i bekon. Kur do te shohesh vetem ato qe do te shohesh, nuk ka gje ne bote ta mbushi mendjen qe e ke gabim . Para se te thuhet 'behen fli se ashtu u thot feja.. dhe vrasin njerz te pa fajshem', qe eshte nje akuze dhe fyerje e madhe shume, jepet nje fakt, qofte nje. [/B]

Une do ta quaja "idiot", e natyrisht nuk do 'i vija fajin Skenderbeut.Para se gjithash sepse Gjergj Kastrioti nuk ka shruar libra  ne te cilet veteshpallet profet.E kjo eshte edhe prove e faktit se nuk ka ndodhur ndonjehere qe dikush te vrase ne emer te tij.

Pastaj nese ti do te na thuash se ata qe vrasin veten dhe te tjere individe te species se tyre ne emer te nje zoti, jane idiote, ok.Jam njemendje me ty.Vecse ne keto kohet e fundit numri i ketyre idioteve anon shume nga myslimanet.

Sidoqofte nuk mund te besh asnjelloj paralelizmi me te krishteret, qofshin ata katolike apo ortodokse.Njihet boterisht se Krishti  flet kunder cdo lloj dhune, madje edhe kunder atij qe te ka vrare.Gjakmarrja per te nuk duhet te egzistoje.Ky eshte ndryshimi themelor ndermjet dy filozofive.

Ti kerkon fakte, kur mjafton te shikosh cdo kronike te ketyre tmerreve qe shkaktojne "kamikazet".Atehere ose kuptimi i fjales "fakt" per ne nuk eshte i njejte(dhe je i lutur te na shpjegosh se cfare nenkupton ti me kete term), ose fjalet e tyre mbi ndjelljen e vdekjes se te gjithe cifuteve apo te kundershtareve te Islamit jane mjalte i kulluar.

Ty ,pergjigja........

Postuar nga Elbasanas datë 26 Tetor 2007 - 05:33:

A T E I S T

Postuar nga Elbasanas datë 26 Tetor 2007 - 05:36:

.............

R E A L I S T

.............!!!

Postuar nga sabina nr1 datë 26 Tetor 2007 - 12:31:

Sa gjate e kishe biografine si realist Elbasanas !!!

Postuar nga Jarigas datë 26 Tetor 2007 - 14:38:

Ai vetem nick-un ka elbasanas.....

Postuar nga bleta punetore datë 26 Tetor 2007 - 15:59:

doja me pa, me letren e vet a do ish vertet kaq realist elbasanasi ?

Postuar nga tolstoy86 datë 26 Tetor 2007 - 16:58:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:

Une do ta quaja "idiot", e natyrisht nuk do 'i vija fajin Skenderbeut.Para se gjithash sepse Gjergj Kastrioti nuk ka shruar libra  ne te cilet veteshpallet profet.E kjo eshte edhe prove e faktit se nuk ka ndodhur ndonjehere qe dikush te vrase ne emer te tij.

Pastaj nese ti do te na thuash se ata qe vrasin veten dhe te tjere individe te species se tyre ne emer te nje zoti, jane idiote, ok.Jam njemendje me ty.Vecse ne keto kohet e fundit numri i ketyre idioteve anon shume nga myslimanet.

Sidoqofte nuk mund te besh asnjelloj paralelizmi me te krishteret, qofshin ata katolike apo ortodokse.Njihet boterisht se Krishti  flet kunder cdo lloj dhune, madje edhe kunder atij qe te ka vrare.Gjakmarrja per te nuk duhet te egzistoje.Ky eshte ndryshimi themelor ndermjet dy filozofive.

Ti kerkon fakte, kur mjafton te shikosh cdo kronike te ketyre tmerreve qe shkaktojne "kamikazet".Atehere ose kuptimi i fjales "fakt" per ne nuk eshte i njejte(dhe je i lutur te na shpjegosh se cfare nenkupton ti me kete term), ose fjalet e tyre mbi ndjelljen e vdekjes se te gjithe cifuteve apo te kundershtareve te Islamit jane mjalte i kulluar.

Ty ,pergjigja........

Muhammedi a.s.v e ka 'shpallur veten' profet ashtu sic e ka shpallur cdo tjeter. Ka thene jam derguar nga Zoti si udherrefyes per njerezit.
Nqs do te jesh cinik apo qofte 'realist', qendroji besnik llogjikes tende der ne fund, me fjalet qe thua per krishtin, shihet qarte qe e beson si jo njeri normal, po ashtu si une. Po qe ai eshte i derguar, ku shkruhet, ne qiell, apo e tha vete..

Sadoo shembuj te jap per mesazhet e paqes dhe per jeten e krijeses me perfekte qe ka nderu token Muhammedin a.s.v, nuk do mjaftojne qe koka jote te heqi paragjykimet. Ti e ato si ty, qe thone qe ai e islami nxit dhunen, urdheroni, jepni shembujt.

Nuk do merrem me banalitete e shembuj vulgare, 'ky bertet Allahu ekber kur vret' etj etj. Ne afrike, mijera femije vrases bertasin 'rrofte liria'kur vrasin femije te tjere, keta pa kallash..

tani, qe jane te gjithe nje kategori:'idiote', jemi dakord te dy.. faktet qe kete 'idiotllik' e kane te kuptuarit te drejte te islamit, apo qofte nga nje te shkruar a citim ne islam, na e jep dot???

Jepe, pastaj kam radhen une

nuk do merrem me te pjerdhura ne ajer

Postuar nga Jarigas datë 26 Tetor 2007 - 22:25:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86

Muhammedi a.s.v e ka 'shpallur veten' profet ashtu sic e ka shpallur cdo tjeter. Ka thene jam derguar nga Zoti si udherrefyes per njerezit.
Nqs do te jesh cinik apo qofte 'realist', qendroji besnik llogjikes tende der ne fund, me fjalet qe thua per krishtin, shihet qarte qe e beson si jo njeri normal, po ashtu si une. Po qe ai eshte i derguar, ku shkruhet, ne qiell, apo e tha vete..

Sadoo shembuj te jap per mesazhet e paqes dhe per jeten e krijeses me perfekte qe ka nderu token Muhammedin a.s.v, nuk do mjaftojne qe koka jote te heqi paragjykimet. Ti e ato si ty, qe thone qe ai e islami nxit dhunen, urdheroni, jepni shembujt.

Nuk do merrem me banalitete e shembuj vulgare, 'ky bertet Allahu ekber kur vret' etj etj. Ne afrike, mijera femije vrases bertasin 'rrofte liria'kur vrasin femije te tjere, keta pa kallash..

tani, qe jane te gjithe nje kategori:'idiote', jemi dakord te dy.. faktet qe kete 'idiotllik' e kane te kuptuarit te drejte te islamit, apo qofte nga nje te shkruar a citim ne islam, na e jep dot???

Jepe, pastaj kam radhen une

nuk do merrem me te pjerdhura ne ajer

Kurse Skenderbeu nuk e ka shpallur veten profet dhe as shpetimtar, por the se lirine e gjeti mes popullit.Pra e pranon dhe vete se nuk mund te behet paralelizem mes tyre.Mire deri ketru.

Ne fjalet qe them une nuk duket aspak besimi im se Krishti eshte jonormal, bile te sfidoj te me gjesh nje shkrim timin , ne cilendo teme qofte , ku duket nje gje e tille .Une thjesht citoj fjalet e tij.Pike.Nese ti pastaj don medoemos te besh krahasimin midis "krijeses perfekte"(harron te shtosh se i tille , eshte sipas teje) dhe Krishtit,le te fillojme te themi ca fakte qe ndoshta ty te duken te pakuptimta,por qe sipas meje jane themelore.Muhameti  eshte ai qe ka urdheruar dhe ka marre pjese ne lufte, ai qe ka vendosur per jeten e njerezve rreth tij.Krishti ka predikuar gjithmone paqen, bile edhe ndaj armiqve te popullit te tij, pushtuesve romake.Nuk ka vendosur kurre per jeten e ndokujt duke predikuar gjithmone dashurine si armen e vetme te lejuar prej atit Zot. 

Nese do shembuj te nxitjes se dhunes apo armiqesise  ne Kur'an fillo e  lexo pak : 58.10  , 3:118-120, Corano 5:51, 9:29.   9:113. Nese nuk te mjaftojne, ma thuaj se te jap shembuj te tjere..

Pastaj , kur lexon shkrimet e mija , lexoji me kujdes.Nuk ka kategori idiote, por individe te tille.Nje njeri qe vret duke therritur "rrofte Skenderbeu" eshte po aq idiot sa ai qe vret duke therritur "allahu ekber".Kurse ne Afrike sic e thua vete jane femije ata qe bejne idiotesira, femije te pashkolluar e paedukuar.Zgjedh gjithmone paralelizma te gabuar.Apo beson se ata qe thone "allahu ekber" jane ne nje nivel me ata femijet atje.??

Kur flas per "idiotllik", e kam fjalen per ata qe perdorin si sebep per te perdorur dhunen nje fjale apo shkrim te dikujt , pa e peshuar me trurin e vet.Dhe ne pergjithesi shumica e atyre qe perdoren si vegel dhune kundrejt armiqve te Islamit, jane krejt "idiote" nga ana intelektuale.Apo nuk je njemendje me mua??

Sa per kuptimin drejt apo shtrember te Kur'an-it, une nuk kam pike dyshimi se asnje mysliman, i cilitdo grupacioni apo fraksioni eshte ne te drejte kur thote se ai e kupton drejt fjalen e Muhametit ne te.Thjesht pasi nuk ka nje kuptim te vetem....Eshte si puna e Horoskopit, mund ta interpretosh si te duash.Pra, ti nuk je idiot nese beson fjalen e Muhametit apo Krishtit, je i tille nese vret ne emer te tyre.Qarte???

Radha jote...

Postuar nga Piktor datë 27 Tetor 2007 - 00:23:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:

.Pra, ti nuk je idiot nese beson fjalen e Muhametit apo Krishtit, je i tille nese vret ne emer te tyre.Qarte??? 

shume e qarte.

Postuar nga altruisti datë 10 Nëntor 2007 - 03:26:

A jeni ateista apo besimtare?

Besimtarë!

Postuar nga Elbasanas datë 10 Nëntor 2007 - 13:13:

Pershendetje or Besimtare...!

Feja eshte Opium, per njerezit me mendje-llogjike te dobet, te cilet nuk dine te Argumentojne Realitetin...!
Feja s'eshte gje tjeter vecse Politike, dhe nje Politike Mashtruese!
C'eshte Bibla dhe Korani ?! Esgje tjeter vec se Kushtetute (sic e quajme NE tani ne kohrerat ku jetojme) dhe Ligje per te mbajtur njerezit-shoqerine ne Rregull...! Ne ato kohera ja vune emrin Bibel a Koran kurse tani quhet pra, Kushtetute!!!

TE BESOSH TEK DICKA E PADUKSHME, ESHTE E LEHTE,
TE BESOSH KE REALITETI ESHTE VESHTIRE...!!! Poooor, sigurisht VETEM per disa mendje-llogjike te argumentojne e t'i perballen Realitetit...!!!

PRA; une JAM Realist dhe jo Demagog...!!!

Tschüß

Postuar nga altruisti datë 10 Nëntor 2007 - 19:14:

Re: Pershendetje or Besimtare...!

Citim:
Po citoj ato që tha Elbasanas
Feja eshte Opium, per njerezit me mendje-llogjike te dobet, te cilet nuk dine te Argumentojne Realitetin...!
Feja s'eshte gje tjeter vecse Politike, dhe nje Politike Mashtruese!
C'eshte Bibla dhe Korani ?! Esgje tjeter vec se Kushtetute (sic e quajme NE tani ne kohrerat ku jetojme) dhe Ligje per te mbajtur njerezit-shoqerine ne Rregull...! Ne ato kohera ja vune emrin Bibel a Koran kurse tani quhet pra, Kushtetute!!!

“Kush sulmon dhe e shkatrron fenë, ai ka rrënuar themelin e shoqërisë"(PLATONI)

sepse...

“Vërtetë roli i Zotit dhe i jetës së mbrëmë është shumë i madh, për shkak se këto dyja janë dy themele të platformës së moralit” (VOLTERI)

Postuar nga Jarigas datë 10 Nëntor 2007 - 23:36:

Kam nje pyetje per ty altruister çfare feje e kishte fjalen Platoni?

Sa per citimin qe i ben Volterit, ndoshta ti nuk e ke kuptuar as vete, por aty i jepet te drejte Elbasanasit.

Postuar nga altruisti datë 11 Nëntor 2007 - 04:01:

Re: Re: Pershendetje or Besimtare...!

Citim:
Po citoj ato që tha altruisti

sepse...

“Vërtetë roli i Zotit dhe i jetës së mbrëmë është shumë i madh, për shkak se këto dyja janë dy themele të platformës së moralit” (VOLTERI)

Filozofet ishin ne kerkim te nje moneteizmi te paster, i cili s'kishte kurrfare lidhjeje me paganizem e ide idhujtaresh, prandaj ata kur kundershtonin fene, e kishin fjalen per krishterizmin (te krishteret), te cilet ngrisnin aq larte figuren e nje njeriut te quajtur Jezus, sa qe e shpallnin Zot, dhe kete Zot ata e mohonin. Ndersa ne anen tjeter ata bindshem besonin ne ekzistimin e nje Zoti Absolut, porse jo ne njeri me 'status' te Zotit.

Ne te gjithe e dime se Imanuel Kanti ishte ekzekutuar nga kisha katolike, pasi qe sipas tyre ai ishte armik i Zotit. Ndersa ne librat e filozofise, nga theniet e Kantit citohet edhe kjo se: “Fe është ndjenjë dhe njohje e detyrave të cilat themelohen në urdhërin e Zotit, por detyrat nuk kryhen vetëm pse janë urdhër, po pse janë shprehje e mendjes më të lartë”.

Gjithe te mirat,
Altruisti!

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 11 Nëntor 2007 - 06:23:

Altruisti kontrollo te dhenat e tua pasi Kanti nuk eshte ekzekutuar nga Kisha Katolike, por ka vdekur nja 90 e ca vjec, si i thone llafit rrojti sa desh dhe vdiq kur desh. Pastaj qe filozofe kane kundershtuar krishterimin ka ndodhur sepse kane jetuar ne nje ambient kur mund tju lejohej ta benin kete gje. Mendo ti ndonje filozof musliman te hidhte poshte islamin, do i fluturonte koka brenda minutit. Kurse ne Evrope me renien e influences se Kishes Katolike, (qe nga koha e Luterit e me tej) rrethanat ne te cilat kane jetuar filozofet apo dijetaret kane qene me te buta se sa ato ne te cilat mund te jetonin koleget e tyre islamike. Me gjen dot ndonje filozof qe ka kundershtuar krishterimin gjate Mesjetes?
Pikerisht atehere feja katolike kishte nje force kontrolluese te popullsise te ngjashme me fene islame dhe nuk lejonte kundershtime mbi baza fetare. Kurse me vone, gjerat ndryshuan, bota e krishtere filloi te percahej dhe te behej me e jetueshme per ata qe kishin nje mendim ndryshe mbi fene.
Dhe mundohu te mos fusesh mesazhe propagandistike neper postimet e tua (si puna e "Jezusi nuk eshte zot" etj etj)

Postuar nga Elbasanas datë 13 Nëntor 2007 - 03:33:

....Une Besoj vetem tek nje; Zoti, sepse eshte qenie e padukshme, e pa prekshme!!!Sepse, ate nuk mund ta gjykoj...!
Gjerat e dukshme, te prekshme, analizohen dhe gjykohen...!
Dua te them;
Roli i Fese, hecurine, "kontributin" e saje ne zhvillimin e shoqerine qe jetojme, eshte i prekshem dhe mund te analizohet!!!

ANALIZA DO TE JETE SHUME E HIDHUR PER TE GJITHE ATA,qe, mendojne se Besojne...!!!

Shkenca sjell Progres...

Me metodat fetare te zhvillimit, shoqeria jone, Bota, do te ishte dhe 1000 vjet mbrapa!

Ishte Feja-besimtaret e saje, qe digjnin ne trumat e drureve Shkencetare duke i vene epitetin "Magjistare" etj. etj.

Feja e zbuloi Internetin ku NE shkruajme tani.....hmm...po po !!!

Ne te ASHTUQUAJTUREN, ne emer te Fese, vriten
qindra njerez...nga "Besimtare" me Bomba ne trup ?! NDYRESI...POSHTERSI...

Vatikani; Shteti me i PASUR ne Bote,-nga ana Financiare, e kam fjalen.
Si mund te jete me i pasuri, vendi me i Shenjte, ku predikohet Paqia, Mireqenia dhe ne Bote vdesin ne dite MIJERA Femije nga uria !!!???
........... ............ .............

Hasta la vista, viva unita!

Tschüß

Postuar nga Elbasanas datë 13 Nëntor 2007 - 03:53:

Re: Re: Pershendetje or Besimtare...!

Citim:
Po citoj ato që tha altruisti

sepse...

............
Pershendetje i nderuar.... alturisti !

Po,sa per dijeni PLATONI donte te thonte me ate thenie (qe ne te vertete nuk e ka thene ashtu si po e shkruan ti) se ;

...Shoqeria eshte e mekuar-injektuar-infektuar me Fene deri ne rrenje dhe qe te shkaterrosh-shkulesh kete rrenje do te shkaterrosh atomatikisht SHOQERINE ne te cilen eshte shtrire kjo Fe-Besim!(Te kujtoj historine e Romakeve).
Eshte llogjike thenia e tije dhe s'ka ase per te komentuar, poooor, njerez si ty, marrin frazen qe ju intereson dhe e interpretoni asht sic doni...! Prap dhe kjo ka te beje me injorance!

I nderuar zoteri alturist i !
Nuk dua te them se une jam me i zgjuar-mencur se sa ty(GJE PER TE CILEN NUK E DISKUTOJ SE PO) por te keshilloj te zgjedhesh nje rruge tjeter ne jete nga kjo e Fese.... m.gj.se po te mos kishte si Ty, s#do kishja dhe une me ke te debatoja!
Problem i madh ky....ok. bej si te duash....!!!

Tschüß

Postuar nga jolanda datë 14 Nëntor 2007 - 00:08:

Besimtare

Postuar nga Elbasanas datë 14 Nëntor 2007 - 11:58:

A me sherben Faja mua dhe ku ?

Teme e hapur per Ateistat dhe Besimtaret.

Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 »
Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.