Forumi Horizont Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 »
Trego 212 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Ne na krijoi nje krijues po krijuesin kush e krijoi? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6777)

Postuar nga bleta punetore datë 01 Korrik 2007 - 02:35:

Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas

Ndonje kthjellim mbi rregullat e perjashtimit???

ti thu e urrej matematiken... e vecse kur te del noi matematikan qe te ben te dashurosh universin!

Postuar nga Jarigas datë 01 Korrik 2007 - 02:37:

Citim:
Po citoj ato që tha bleta punetore

ti thu e urrej matematiken... e vecse kur te del noi matematikan qe te ben te dashurosh universin!

Galileo thoshte se matematika eshte gjuha e universit(Zotit)....A mund te urrehet gjuha e Zotit????(pa ofeze per arabishten, kuptohet)

Postuar nga bleta punetore datë 01 Korrik 2007 - 02:40:

Citim:

Galileo thoshte se matematika eshte gjuha e universit(Zotit)....A mund te urrehet gjuha e Zotit????

....prandaj kur njoha matematikanin thash: "ky e perendia!"

Postuar nga briseide datë 01 Korrik 2007 - 02:41:

ahahahahahahahahah

Postuar nga Jarigas datë 01 Korrik 2007 - 02:44:

Citim:

....prandaj kur njoha matematikanin thash: "ky e perendia!"

Duhet te me ngjaje shume ky tipi......A mund te me pershkruash karakteristikat me perpikmeri matematike??

Postuar nga bleta punetore datë 01 Korrik 2007 - 02:47:

Citim:

Duhet te me ngjaje shume ky tipi......A mund te me pershkruash karakteristikat me perpikmeri matematike??

perendia nuk perkufizohet dot me nje katror binomi, jarigas... me duhet tabela e universit ta pershkruaj...

Postuar nga Jarigas datë 01 Korrik 2007 - 02:53:

Citim:

perendia nuk perkufizohet dot me nje katror binomi, jarigas... me duhet tabela e universit ta pershkruaj...

Tabela e universit qe eshte shkruar ne fund te shpirtit, me gjuhen e zemres dhe qe flitet vetem nepermjet bebes se syrit?????
Po ate, patjeter qe e ke.....Perendia eshte brenda cdonjerit nga ne.....mos e harro kete.....bleta....lozonjare.....

Postuar nga bleta punetore datë 01 Korrik 2007 - 02:56:

Citim:

...Perendia eshte brenda cdonjerit nga ne.....mos e harro kete.....bleta....lozonjare.....

...tani po kuptoj qe s'qenkam dhe aq e vogel!

wow! do ia them ndonje matematikani kete... e do ia heq trunin!

Postuar nga x4Clubs datë 01 Korrik 2007 - 03:10:

Deri me tani, ne qdo forum qe kam vizituar, kerkush sme ka jep nje pergjigje te sakt ne kete pytje:

Me jepni Perkufizimin e termes "Zot" apo "Allah".

Qofse doni te dini qka eshte perkufizim me tregoni sepse kam par njerez qi i ngatrrojn 2 sende, perkufimin dhe pershkrimin.

Jarigas, shume mire e pate per ate Horoscopin, sepse prej 500 mij veta qi e lexojn 300 mij i qellon sepse eshte shume gjenerale.

Si pershembull te shtunen ka met ndodh diqka shume e mire etjetj, kjo mund ti rrok 300 mij veta prej 500 mij, sepse eshte plotsisht gjenerale.

Postuar nga bleta punetore datë 01 Korrik 2007 - 03:35:

Citim:
Po citoj ato që tha x4Clubs
Deri me tani, ne qdo forum qe kam vizituar, kerkush sme ka jep nje pergjigje te sakt ne kete pytje:

Me jepni Perkufizimin e termes "Zot" apo "Allah".

perendia eshte nene, babe, moter, vella, i dashur, shok, bir e bije, dashuri, pasion, loje... cdo gje qe te ploteson ne kete jete eshte nje copez mozaiku e asaj qe gjendet pertej.
(pak a sh nga ato qe kam degjuar kjo eshte me e mira)

Postuar nga hebeja datë 01 Korrik 2007 - 16:00:

Keshtuqe te mos mundohemi te lidhim fene me shkencen se jane dy gjera qe s'para shkojne mire me njera tjetren...Shkenca kerkon prova te dukshme, te prekshme, te llogaritshme, te riperseritshme.....Feja kerkon te kunderten, pranimin e padiskutueshem te cfaredo fjale te shkruajtur ne librat e shenjte.....

Ne Kuran pastaj, cfare???Pranohet egzistenza e alieneve????Hik se tallesh..... [/B][/QUOTE]

Po shkenca i kerkon provat, por edhe ato qe jane shkruar ne Kuran jane te prekshme dhe shihen, shume gjera qe jane thene aty jane konkrete mund te shihen..Sa per helikopteret e kam pare ne nje emision qe eshte ne gjuhen angleze dhe qe tregonte per kete fakt, pastaj dhe bletet se si e gjejne nektarin e tyre, se si salmonet kthehen perseri ne vendin ku kane lindur pas shume vitesh per t'i leshuar vezet e tyre..mos valle e gjithe kjo mund te quhet si nje rastesi....nejse, ke bindjet tua...une te miat...
Nuk e di a e ke lexuar Kuranin, aty ne nje interpretim(nuk me kujtohet ne cilin ajet se e kam lexuar para 7 vjetesh) thuhet se me keto fjale Zoti na ben me dije se ka dhe qenie te tjera qe jetojne ne planete te tjera.

Postuar nga Jarigas datë 01 Korrik 2007 - 21:57:

Ti se nese une e kam lexuar Kuranin, kurse une jam i bindur se ti nuk njeh Omar Khayyam-in.....
Mos i vish logjike shkencore Kuranit, pasi nuk ka...Cdo gje shkencore ne Islam vjen nga shkrimet e dijetareve te ndryshem, te cilet ne interpretimin qe i benin vargjeve kuranore, kerkonin te provonin vertetesine shkencore te tyre....(shih Apicenen).....
Kur flet per bindje, i ke rene pikes....Myslimanet ortodokse, jane te "bindur", dhe asnje logjike nuk mund ti zhbinde.....Nga ana tjeter, Kurani kerkon bindje dhe jo logjikim, apo jo????Per kete arsye , interpretimi i ajeteve te ndryshme, i lejohet vetem dijetareve dhe jo besimtareve te thjeshte....tamam si ne ushtri si me thene.......e ne fakt bota islamike eshte si nje ushtri e madhe...urdhrat nuk mund te thyhen kurre e kush e ben eshte heretik......

Pastaj nese flet per egzistenzen e alieneve, bie ndesh me Kuranin vete , i dashur...Kush do te ishte arsyeja e krijimit te qenieve te tjera jashtetokesore????A nuk i mjaftonin arabet Allahut si sherbetore dhe adhurues?????

Postuar nga hebeja datë 02 Korrik 2007 - 16:40:

e ke shume gabim se e njoh shume mire kajamin...bile bile kam lexuar edhe vepra nga ai...mos gjyko kot.

Alienet Allahu i ka krijuar.

Po sipas mendimit temd si jemi krijuar ne....qenie aq te nderlikuara sic jemi.....pasi permenda me pare se po te mblidheshin te gjithe dijetaret e te gjitha kohrave nuk do te mund te krijonin nje mize qe eshte aq ebezdisshme....

per me shume shume shkenctare jane kthyer ne fene islame....bile bile edhe ateistet me te medhej..ngase kane pare perputhshmeri me ate qe ata kane zbuluar dhe qe nga shkenca eshte vertetuar shume me vone....

Postuar nga Jarigas datë 03 Korrik 2007 - 01:31:

Citim:
Po citoj ato që tha hebeja
e ke shume gabim se e njoh shume mire kajamin...bile bile kam lexuar edhe vepra nga ai...mos gjyko kot.

Alienet Allahu i ka krijuar.

Po sipas mendimit temd si jemi krijuar ne....qenie aq te nderlikuara sic jemi.....pasi permenda me pare se po te mblidheshin te gjithe dijetaret e te gjitha kohrave nuk do te mund te krijonin nje mize qe eshte aq ebezdisshme....

per me shume shume shkenctare jane kthyer ne fene islame....bile bile edhe ateistet me te medhej..ngase kane pare perputhshmeri me ate qe ata kane zbuluar dhe qe nga shkenca eshte vertetuar shume me vone....

Jo, jo, jo.......Nuk jemi hic ne teme i dashur.....Nese e ke lexuar Khajamin, do ta kesh kuptuar shume mire se sa mysliman ishte ai...(flas per myslimanet ortodokse)....
Sidoqofte, dridhu e dridhu , por prape si je pergjigjur pyetjes i dashur.....Veshtire qe nje mysliman te jete ne gjendje.......pershendetje......

P.S. Nuk te duket e cuditshme qe myslimanet(une njoh pak a shume), mburren te gjithe me ata qe kane nderruar fene e tyre ne ate islamike......Me besimtaret e feve te tjera , kjo gje nuk ndodh, edhe pse ka konvertime edhe ne kahun tjeter....A mund te me shpiegosh perse???

Postuar nga hebeja datë 03 Korrik 2007 - 02:21:

Citim:

Jo, jo, jo.......Nuk jemi hic ne teme i dashur.....Nese e ke lexuar Khajamin, do ta kesh kuptuar shume mire se sa mysliman ishte ai...(flas per myslimanet ortodokse)....
Sidoqofte, dridhu e dridhu , por prape si je pergjigjur pyetjes i dashur.....Veshtire qe nje mysliman te jete ne gjendje.......pershendetje......

P.S. Nuk te duket e cuditshme qe myslimanet(une njoh pak a shume), mburren te gjithe me ata qe kane nderruar fene e tyre ne ate islamike......Me besimtaret e feve te tjera , kjo gje nuk ndodh, edhe pse ka konvertime edhe ne kahun tjeter....A mund te me shpiegosh perse???

me ke keqkuptuar, se une permenda aty edhe ateistet...une nuk e kisha per ate se jane kthyer ne fene myslimane per njerezit e zakonshem, por me ate qe thashe doja tua bej me dije se pasi e kane lexuar Kuranin jane kthyer, d.m.th. pasi kane gjetur perputhshmeri me ate qe kane lexuar dhe ate qe ata vete e kane zbuluar me pas...lexo mire pastaj gjyko.

Postuar nga hebeja datë 03 Korrik 2007 - 02:29:

Pastaj, dhe ti nuk me dhe nje pergjigje mua..
te pyeta sipas mendimit tend si jemi krijuar ne....he si mendon ti...

Postuar nga Jarigas datë 03 Korrik 2007 - 03:46:

Citim:

me ke keqkuptuar, se une permenda aty edhe ateistet...une nuk e kisha per ate se jane kthyer ne fene myslimane per njerezit e zakonshem, por me ate qe thashe doja tua bej me dije se pasi e kane lexuar Kuranin jane kthyer, d.m.th. pasi kane gjetur perputhshmeri me ate qe kane lexuar dhe ate qe ata vete e kane zbuluar me pas...lexo mire pastaj gjyko.

Prape po e dredh i dashur...Pyetja ishte tjeter...
1)-...Kush do te ishte arsyeja e krijimit te qenieve te tjera jashtetokesore????A nuk i mjaftonin arabet Allahut si sherbetore dhe adhurues?????
2)- Nuk te duket e cuditshme qe myslimanet(une njoh pak a shume), mburren te gjithe me ata qe kane nderruar fene e tyre ne ate islamike......Me besimtaret e feve te tjera , kjo gje nuk ndodh, edhe pse ka konvertime edhe ne kahun tjeter....A mund te me shpiegosh perse???
Theksoj, meqe se kuptovese mburren??(s'eshte e rendesishme ne ishin ateista apo jo)..

Postuar nga tolstoy86 datë 03 Korrik 2007 - 16:26:

Mburrja vertet eshte e cuditshme, ne fjalet, veprimet apo qofte mendimet e muslimaneve, pasi 'profesori' me i mire i islamit, Muhammedi s.a.v ne shume hadithe shpreh se sa e ulet eshte mendjemadhesia, ai thote qe askush, me mendjemadhesi qofte sa nje kokerr elbi, nuk mund te futet ne xhenet. Ato qe mburren, nuk e kane kuptuar mire ceshtjen, jane si tifoze, qe gezohen se u shtohen rradhet, vetem aq.
Tani, ato qe jane me te ndergjegjshem, gezohen pasi shohin cdo njeri qe kthehet ne islam (qe ben shehadetin me zemer), si njeri te shpetuar. Pra nuk mburren se ju shtuan rradhet e partise, por gezohen qe dikujt me shume, ju shtua shpresa per shpetim. Ku bazohet ky gezim??? Ne fene tone, ne parimet islame. Gjynahi me i rende dhe i pafalshem eshte mohimi i Zotit, apo berja shoke te tij (te thenit qe ka zota te tjere apo qe Zoti ka femije). Tani kush kthehet nga kristianizmi, i bie te kete lene besimin qe krishti eshte Zot, pra ka lene politeizmin, ai qe kthehet nga ateizmi, ka hequr dore nga mohimi, pra ka shpetuar nga zjarri ne perjetesi.
Sigurisht te degjosh qe shume persona ne dite kthehen ne muslimane, kryesisht ne europe dhe amerike, na gezon ne muslimaneve, por ska pse te na japi mendjemadhesi. Kujt i rritet mendja, me mire mos ta marri vesh fare, se ato andej shpetojne, ky zhytet ne harame..
Gezimi sigurisht shtohet me teper, shtohet edhe shpresa ne fakt, kur sheh qe ne muslimane kthehen intelektuale te fuqishem. (bej nje xhiro nga youtube se ti freskon icik mendimet). Kurse ato qe kthehen nga islami (nga nje ne vit, qe i ben reklame te madhe The Times-i, qellojne te jene gjithmone, 'bujq fshaterash ku jane futur stacionet televizive amerikane,andej nga Bangladeshi'' E tepruar?? Icik si fjali, por thelbi, aspak... te sjell shifra sa te duash ti, po do me thuash 'po shet mend'. Ti na thuaj ndonje rast te kthimit te ndonje intelektuali nga islami ne kristianizem..jo se sikur the qe rastet jane pakashume te balancuara...

Postuar nga hebeja datë 04 Korrik 2007 - 03:05:

po te jap pergjigjen e pyetjes se pare jarigas...ngase te dyten e ke nga tolstoy...

Nese ARABET DO T'I MJAFTONIN ALLAHT ATEHERE NUK DUHEJ

TE KRIJOHESHIM AS NE ASPAK..PERSE, PERDERISA ISHIN

ARABET...I TERE KY UNIVERS NUK ESHTE KRIJUAR VETEM PER

ARABET...I NGATERRON GJERAT TI.....

Postuar nga hebeja datë 04 Korrik 2007 - 03:06:

Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86
Mburrja vertet eshte e cuditshme, ne fjalet, veprimet apo qofte mendimet e muslimaneve, pasi 'profesori' me i mire i islamit, Muhammedi s.a.v ne shume hadithe shpreh se sa e ulet eshte mendjemadhesia, ai thote qe askush, me mendjemadhesi qofte sa nje kokerr elbi, nuk mund te futet ne xhenet. Ato qe mburren, nuk e kane kuptuar mire ceshtjen, jane si tifoze, qe gezohen se u shtohen rradhet, vetem aq.
Tani, ato qe jane me te ndergjegjshem, gezohen pasi shohin cdo njeri qe kthehet ne islam (qe ben shehadetin me zemer), si njeri te shpetuar. Pra nuk mburren se ju shtuan rradhet e partise, por gezohen qe dikujt me shume, ju shtua shpresa per shpetim. Ku bazohet ky gezim??? Ne fene tone, ne parimet islame. Gjynahi me i rende dhe i pafalshem eshte mohimi i Zotit, apo berja shoke te tij (te thenit qe ka zota te tjere apo qe Zoti ka femije). Tani kush kthehet nga kristianizmi, i bie te kete lene besimin qe krishti eshte Zot, pra ka lene politeizmin, ai qe kthehet nga ateizmi, ka hequr dore nga mohimi, pra ka shpetuar nga zjarri ne perjetesi.
Sigurisht te degjosh qe shume persona ne dite kthehen ne muslimane, kryesisht ne europe dhe amerike, na gezon ne muslimaneve, por ska pse te na japi mendjemadhesi. Kujt i rritet mendja, me mire mos ta marri vesh fare, se ato andej shpetojne, ky zhytet ne harame..
Gezimi sigurisht shtohet me teper, shtohet edhe shpresa ne fakt, kur sheh qe ne muslimane kthehen intelektuale te fuqishem. (bej nje xhiro nga youtube se ti freskon icik mendimet). Kurse ato qe kthehen nga islami (nga nje ne vit, qe i ben reklame te madhe The Times-i, qellojne te jene gjithmone, 'bujq fshaterash ku jane futur stacionet televizive amerikane,andej nga Bangladeshi'' E tepruar?? Icik si fjali, por thelbi, aspak... te sjell shifra sa te duash ti, po do me thuash 'po shet mend'. Ti na thuaj ndonje rast te kthimit te ndonje intelektuali nga islami ne kristianizem..jo se sikur the qe rastet jane pakashume te balancuara...

PAJTOHEM PLOTESISHT ME TY...KE SHKRUAR SHUME BUKUR..ME PELQEN SHUME.....

Postuar nga Jarigas datë 04 Korrik 2007 - 04:30:

Citim:

Edhe mua me pelqen se si shkruan, e ta them pa te lige...E ke filluar shume mire, por pak nga pak ke rreshqitur per te dale prape ne fis....A nuk ndjen njefare ngazellimi kur shkruan se intelektuale te "fuqishem", (kushedi se cdo te thuash me kete fjale), jane kthyer ne fene islame??Intelektuale, fjale qe do te thote njeri me inteligjence te eperme ne krahasim me mesataren,njeri mendja e te cilit fluturon me lart se jona, perqafojne Islamin duke pranuar te fshijne cdo lloj mundesie mendjes se tyre qe te bredhe e lire!!!!!Mah...Edhe mund te jete, po pse te ngazellen, ne nje koke kur per nje mysliman ai s'eshte vecse nje shpirt tjeter i shpetuar njesoj si bujku????

Kur flet per Kristianizmin , mendoj se e ben hapin me te gjate se sa kemba...Flet per politeizem, dmth qe ja fut kot....Nga ana tjeter eshte e pashmangsme, kur degjon vetem fyellin e islamit.....Po deshe te thellosh pak dijenite e tua ka teme te posacme per trinitetin......

Sa per balancimin e konvertimeve(nderrimeve te fese), nuk jam shprehur, pasi nuk kam statistika qe te flas....Them vetem se ka nga te dyja palet....Por a me thua pak se c'paraqet per bashkesine myslimane nje mysliman qe nderron fene???

Postuar nga Jarigas datë 04 Korrik 2007 - 04:38:

Citim:
po te jap pergjigjen e pyetjes se pare jarigas...ngase te dyten e ke nga tolstoy...

Nese ARABET DO T'I MJAFTONIN ALLAHT ATEHERE NUK DUHEJ

TE KRIJOHESHIM AS NE ASPAK..PERSE, PERDERISA ISHIN

ARABET...I TERE KY UNIVERS NUK ESHTE KRIJUAR VETEM PER

ARABET...I NGATERRON GJERAT TI.....

Atehere pergjigju pyetjes dhe mos kerko me kot ti shmangesh.....
Them arabet dhe nenkuptoj myslimanet, pasi Allahu e zbriti fjalen e vet ne gjuhen e "bukur" dhe te "rrjedhshme" arabe sic shkruante nje djale i mbare nga Kosova...Pra zgjodhi ata si popullin e vet te parapelqyer, sic pati bere me perpara me cifutet.....Dhe meqe ne Kuran shkryhet se Allahu krijoi njeriun qe ti falet dhe ta adhuroje, pyetja lind vetiu...
Po alienet pse???

Postuar nga tolstoy86 datë 04 Korrik 2007 - 12:40:

Citim:

Edhe mua me pelqen se si shkruan, e ta them pa te lige...E ke filluar shume mire, por pak nga pak ke rreshqitur per te dale prape ne fis....A nuk ndjen njefare ngazellimi kur shkruan se intelektuale te "fuqishem", (kushedi se cdo te thuash me kete fjale), jane kthyer ne fene islame??Intelektuale, fjale qe do te thote njeri me inteligjence te eperme ne krahasim me mesataren,njeri mendja e te cilit fluturon me lart se jona, perqafojne Islamin duke pranuar te fshijne cdo lloj mundesie mendjes se tyre qe te bredhe e lire!!!!!Mah...Edhe mund te jete, po pse te ngazellen, ne nje koke kur per nje mysliman ai s'eshte vecse nje shpirt tjeter i shpetuar njesoj si bujku????

Kur flet per Kristianizmin , mendoj se e ben hapin me te gjate se sa kemba...Flet per politeizem, dmth qe ja fut kot....Nga ana tjeter eshte e pashmangsme, kur degjon vetem fyellin e islamit.....Po deshe te thellosh pak dijenite e tua ka teme te posacme per trinitetin......

Sa per balancimin e konvertimeve(nderrimeve te fese), nuk jam shprehur, pasi nuk kam statistika qe te flas....Them vetem se ka nga te dyja palet....Por a me thua pak se c'paraqet per bashkesine myslimane nje mysliman qe nderron fene???

Te thashe qe do me thoje : Po shet mend.. (intelektuale te fuqishem, nga mendja e kam fjalen, mgjs kohet e fundit ka shume doktore qe bejne palester dhe muskuj..nejse, )
Kam degjuar shume fyella lali, kam pare qe vetem islami jo vetem qe nuk stonon (si cdo fyell tjeter), por leshon melodi aq te bukura, saqe cdo perpjekje te behet per te nxjere tinguj te tjere, nuk do rezujtoje vecse ne melodi mediokre. Ne kete kontekst, 'ngazellimi' qe nje njeri tjeter shpeton (fare mire mund te jete edhe babai im, e te mos gezohem as ate here?) vjen nga tinguj te ketij 'fyelli'; Ja nje tingull te bukur:

Pejgamberi s.a.s ka thënë: " Nuk ka besuar askush prej jush derisa te dëshironi për vëllain tuaj atë që dëshiron për vete" (transmetojne Buhariu dhe Muslimi)

se cdo thote vellai, duhet te jete e qarte, po ashtu, te deshiruarit per vellane ate qe duam per veten, i bie qe te 'ngazellehemi' per shpetimin e tij por kurrsesi te bejme 'kaposhllik', ehh sna le 'fyelli':

Pejgamberi a.s.v ka thene "Allahu më shpalli mua: bëhuni modest, mos mburreni njëri tjetrit dhe mos i bëni padrejtësi njëri tjetrit." (Transmeton Muslimi)

Tema e trinitetit, haha, po cili nga ju e di se ceshte mer daj, po ku e di qe nuk jam munduar shume here te kuptoj se cdoni te thoni (e jo nga budallelliqet qe shkruhen ketu, por kam fole edhe me prifterinj) e prape gjeja me e 'qarte' ne gjithe kete mesele, eshte fjala 'politeizem. Mos ju fut asaj teme se eshte pika juaj me e dobet.. mos shko si cjapi te kasapi

nqs di anglisht shiko pak kete videon

http://www.youtube.com/watch?v=E6K0627FiCk

shendet

Postuar nga hebeja datë 04 Korrik 2007 - 18:46:

Citim:

Atehere pergjigju pyetjes dhe mos kerko me kot ti shmangesh.....
Them arabet dhe nenkuptoj myslimanet, pasi Allahu e zbriti fjalen e vet ne gjuhen e "bukur" dhe te "rrjedhshme" arabe sic shkruante nje djale i mbare nga Kosova...Pra zgjodhi ata si popullin e vet te parapelqyer, sic pati bere me perpara me cifutet.....Dhe meqe ne Kuran shkryhet se Allahu krijoi njeriun qe ti falet dhe ta adhuroje, pyetja lind vetiu...
Po alienet pse???

Ne letrat e meparshme shume mire kam thene qe komentatoret e Kuranit

kane thene se me kete ajet Zoti ndoshta na ben me dije se egzistojne edhe

qenie te tjera ne planete te tjera...por nga ana tjeter Zoti nuk jep shume

shpjegime per to....

Postuar nga Jarigas datë 04 Korrik 2007 - 18:48:

Citim:

Pejgamberi s.a.s ka thënë: " Nuk ka besuar askush prej jush derisa te dëshironi për vëllain tuaj atë që dëshiron për vete" (transmetojne Buhariu dhe Muslimi)

Tema e trinitetit, haha, po cili nga ju e di se ceshte mer daj, po ku e di qe nuk jam munduar shume here te kuptoj se cdoni te thoni (e jo nga budallelliqet qe shkruhen ketu, por kam fole edhe me prifterinj) e prape gjeja me e 'qarte' ne gjithe kete mesele, eshte fjala 'politeizem. Mos ju fut asaj teme se eshte pika juaj me e dobet.. mos shko si cjapi te kasapi

shendet

Fjalen :"duaje te afermin tend si veten tende", po te kesh degjuar fyej te tjere duhet ta dish se e ka thene me pare se Muhameti, njefare Jesu Krisht....Nejse, ne gjuhen tende te ka stonuar, kurse ne arabisht te eshte me e embel.......Pune shijesh, nuk hyj ne to........

Sa per trinitetin, ta perseris shkruaj ne temen tjeter po pate gje per te thene......Atje te pergjigjem......

Videon e pashe, e te them te drejten ishte sic e prisja....S'ma ha mendja se mund te fliste ndryshe...

Por a me thua pak se c'paraqet per bashkesine myslimane nje mysliman qe nderron fene???...Kjo ishte pyetja ime per ty, te ciles akoma nuk i je pergjigjur......

Postuar nga hebeja datë 04 Korrik 2007 - 18:51:

Citim:

Te thashe qe do me thoje : Po shet mend.. (intelektuale te fuqishem, nga mendja e kam fjalen, mgjs kohet e fundit ka shume doktore qe bejne palester dhe muskuj..nejse, )
Kam degjuar shume fyella lali, kam pare qe vetem islami jo vetem qe nuk stonon (si cdo fyell tjeter), por leshon melodi aq te bukura, saqe cdo perpjekje te behet per te nxjere tinguj te tjere, nuk do rezujtoje vecse ne melodi mediokre. Ne kete kontekst, 'ngazellimi' qe nje njeri tjeter shpeton (fare mire mund te jete edhe babai im, e te mos gezohem as ate here?) vjen nga tinguj te ketij 'fyelli'; Ja nje tingull te bukur:

se cdo thote vellai, duhet te jete e qarte, po ashtu, te deshiruarit per vellane ate qe duam per veten, i bie qe te 'ngazellehemi' per shpetimin e tij por kurrsesi te bejme 'kaposhllik', ehh sna le 'fyelli':

Pejgamberi a.s.v ka thene "Allahu më shpalli mua: bëhuni modest, mos mburreni njëri tjetrit dhe mos i bëni padrejtësi njëri tjetrit." (Transmeton Muslimi)

shendet

Sa bukur shkruan dhe sa mire i sqaron gjerat...me pelqen shume...te lumte..

Postuar nga tolstoy86 datë 04 Korrik 2007 - 21:12:

Citim:

Fjalen :"duaje te afermin tend si veten tende", po te kesh degjuar fyej te tjere duhet ta dish se e ka thene me pare se Muhameti, njefare Jesu Krisht....Nejse, ne gjuhen tende te ka stonuar, kurse ne arabisht te eshte me e embel.......Pune shijesh, nuk hyj ne to........

Sa per trinitetin, ta perseris shkruaj ne temen tjeter po pate gje per te thene......Atje te pergjigjem......

Videon e pashe, e te them te drejten ishte sic e prisja....S'ma ha mendja se mund te fliste ndryshe...

Por a me thua pak se c'paraqet per bashkesine myslimane nje mysliman qe nderron fene???...Kjo ishte pyetja ime per ty, te ciles akoma nuk i je pergjigjur......

Cka pune mer daje, e para, nuk eshte e njejta shprehje:
Rasulullahu ve direkt ne dyshim 'te qenit musliman', ne fakt mohon ate, te nje njeriu qe nuk do te miren e cdokujt. Kurse shprehja e Jezu Krishtit, eshte keshille....sigurisht jane te ngjashme.. por edhe me shume ndryshim.
E dyta, te gjeja nje shprehje te Jezusit, qe do mendoja se do reflektonte ate qe doja te shprehja per momentin, nuk do nguroja asnje cast ta perdorja. Ti vertet ngulmon ne nje pike inekzistente, besoje mer lal se nuk kemi perse genjejme, Jezusin e duam.

Nje njeri qe kthehet ne musliman cperfaqeson per ne? ne njeri qe shpeton pra..Nje njeri qe kthehet nga islami ne nje fe tjeter? E pamundur te ndodhi per dike qe e ka njohur mire islamin, ndaj theksoj dhe te gjithe shembujt qe di, jane njerez injorante, ku mundesia te kete njerez qe nuk e dine mire islamin, eshte e madhe.

Tani videoja, mire e paske pritur ate qe degjove, por aty flitet per boshllikun e konceptit te trinitet, te dhashe nje video ti bie shkurt, komente per te po pate, beji, nqs jo, mund te kalojme ke temat e trinitetit, mgjs mjaft tema i kemi ne diskutim qe tani..komentet?

Postuar nga Jarigas datë 05 Korrik 2007 - 01:53:

Citim:

Cka pune mer daje, e para, nuk eshte e njejta shprehje:
Rasulullahu ve direkt ne dyshim 'te qenit musliman', ne fakt mohon ate, te nje njeriu qe nuk do te miren e cdokujt. Kurse shprehja e Jezu Krishtit, eshte keshille....sigurisht jane te ngjashme.. por edhe me shume ndryshim.
E dyta, te gjeja nje shprehje te Jezusit, qe do mendoja se do reflektonte ate qe doja te shprehja per momentin, nuk do nguroja asnje cast ta perdorja. Ti vertet ngulmon ne nje pike inekzistente, besoje mer lal se nuk kemi perse genjejme, Jezusin e duam.

Nje njeri qe kthehet ne musliman cperfaqeson per ne? ne njeri qe shpeton pra..Nje njeri qe kthehet nga islami ne nje fe tjeter? E pamundur te ndodhi per dike qe e ka njohur mire islamin, ndaj theksoj dhe te gjithe shembujt qe di, jane njerez injorante, ku mundesia te kete njerez qe nuk e dine mire islamin, eshte e madhe.

Tani videoja, mire e paske pritur ate qe degjove, por aty flitet per boshllikun e konceptit te trinitet, te dhashe nje video ti bie shkurt, komente per te po pate, beji, nqs jo, mund te kalojme ke temat e trinitetit, mgjs mjaft tema i kemi ne diskutim qe tani..komentet?

Ne fakt fjalet e Jezusit jane gjithmone keshilla, vetem ne Islam ka urdhera...
Mundesia pastaj qe shumica e myslimaneve te mos e njohin mire Islamin, vertet eshte e madhe.....Shiko myslimanet shqiptare...

Komente per videon??
Pervec citimeve te ndryshme te atij apo ketij shkencetari te islamit, me "pelqeu " jashte mase nje kokerr mencurie qe i gajas fare te pranishmit....Myslimani i ri thote dukje u mburrur:Ne asnje liber tjeter te shenjte nuk permendet Kurani, kurse ne Kuran permenden te gjithe te tjeret.......Si me thene qe ai trapi i Abrahamit nuk e ka permendur fare Muhametin.....Ose qe stergjyshi nuk ka folur asnjehere per sternipin e vet, kurse ky i fundit e njeh mire dhe flet shume per stergjyshin e vet...Nga ku mund te themi se sternipi eshte shume me i drejte dhe i zgjuar se sa stergjyshi....Sa gje e zgjuar...

Postuar nga hebeja datë 05 Korrik 2007 - 03:06:

[QUOTE]Po citoj ato që tha Jarigas
[B]

E me permend urdherat e Islamit...? Se per cudi nuk i kam hasur askund! Islami te tregon rrugen e drejte, e nuk jep urdhra...ama keto medime e tua hic nuk me ngjajne te nje njeriu te rritur....

Ik lexo Kuranin pastaj shkruaj...

Postuar nga Jarigas datë 05 Korrik 2007 - 18:02:

Citim:
[QUOTE]Po citoj ato që tha Jarigas
[B]

E me permend urdherat e Islamit...? Se per cudi nuk i kam hasur askund! Islami te tregon rrugen e drejte, e nuk jep urdhra...ama keto medime e tua hic nuk me ngjajne te nje njeriu te rritur....

Ik lexo Kuranin pastaj shkruaj...

S'i ke hasur kund??Atehere s'paske lexuar ti Kuranin, ose s'ke degjuar imamin....Zgjidh vete.....

Postuar nga hebeja datë 05 Korrik 2007 - 18:06:

Citim:

S'i ke hasur kund??Atehere s'paske lexuar ti Kuranin, ose s'ke degjuar imamin....Zgjidh vete.....

Cuni, une te thash qe ne Islam nuk ka urdhra por vetem te tregon rrugen e

vertete Islami, te keshillon, asgje ne Islam nuk behet me imponim....e tashi,

pasi ti e permende se Islami jep urdhra tashi me trego ato urdhra ...se une per

vete ne Kuran nuk kam lexuar urdhra por vetem keshilla...te lutem mos u

mundo t'u besh bisht pergjigjeve.

Postuar nga Jarigas datë 05 Korrik 2007 - 18:55:

Citim:

Cuni, une te thash qe ne Islam nuk ka urdhra por vetem te tregon rrugen e

vertete Islami, te keshillon, asgje ne Islam nuk behet me imponim....e tashi,

pasi ti e permende se Islami jep urdhra tashi me trego ato urdhra ...se une per

vete ne Kuran nuk kam lexuar urdhra por vetem keshilla...te lutem mos u

mundo t'u besh bisht pergjigjeve.

M'rregull "cuni"......Po te permend njerin...
Cdo mysliman duhet te fale namazin, 5 here ne dite , i drejtuar kah Meka, pasi te jete lare ....etj . etj....
Kush nuk e ben, ska per te pasur palqimin e Allahut, kur te paraqitet tek ai....Me urdher se sa ky...!!!!!

Postuar nga hebeja datë 06 Korrik 2007 - 04:09:

Citim:

M'rregull "cuni"......Po te permend njerin...
Cdo mysliman duhet te fale namazin, 5 here ne dite , i drejtuar kah Meka, pasi te jete lare ....etj . etj....
Kush nuk e ben, ska per te pasur palqimin e Allahut, kur te paraqitet tek ai....Me urdher se sa ky...!!!!!

Jo, absolutisht jo, une per vete nuk e shoh si urdher por si nje keshille..se nese don qe te jesh afer Zotit tend, dhe nese don qe edhe ne boten tjeter te jetosh mire...atehere zgjidh kete rruge, ti mund te mos i respektosh keto gjera dhe kuptohet merr denimin e duhur...pastaj e falura ka shume demethenie.

1. pastrohesh pese here ne dite, nga ndytesite.
2. ben ushtrime te trupit
3. ben te ndihesh me mire, largohesh sadopak nga gjerat e keqija...e shume e shume domethenie te tjera.....

Mendoj, qe asnje fe ne bote nuk te jep urdhra por keshilla, asgje nuk te imponon, se po te mundohesh qe te imponosh dicka te njerezit atehere dije mire se asgje nuk do te arrish....
Jep keshilla se si te jesh me afer Zotit...dhe kuptohet te mires, se per te ditur cka eshte e mire duhet kuptuar koncepti i se keqes........

Postuar nga Jarigas datë 06 Korrik 2007 - 04:15:

Citim:

Jo, absolutisht jo, une per vete nuk e shoh si urdher por si nje keshille..se nese don qe te jesh afer Zotit tend, dhe nese don qe edhe ne boten tjeter te jetosh mire...atehere zgjidh kete rruge, ti mund te mos i respektosh keto gjera dhe kuptohet merr denimin e duhur...pastaj e falura ka shume demethenie.

1. pastrohesh pese here ne dite, nga ndytesite.
2. ben ushtrime te trupit
3. ben te ndihesh me mire, largohesh sadopak nga gjerat e keqija...e shume e shume domethenie te tjera.....

Mendoj, qe asnje fe ne bote nuk te jep urdhra por keshilla, asgje nuk te imponon, se po te mundohesh qe te imponosh dicka te njerezit atehere dije mire se asgje nuk do te arrish....
Jep keshilla se si te jesh me afer Zotit...dhe kuptohet te mires, se per te ditur cka eshte e mire duhet kuptuar koncepti i se keqes........

Pikerisht, e imja ishte pergjigje Tolstoyt, qe thoshte se fjalet e Jezusit, ishin vec nje keshille....per te thene se fjalet e Muhametit jane dicka me teper......kur ti nderhyre pa kapur thelbin e diskutimit.....Jam njemendje me ato cka shkruan mesiper.......tjeta...

Postuar nga x4Clubs datë 06 Korrik 2007 - 06:11:

Juve Fetareve ju vyn BESIMI per te konceptuar ate qka BESONI, Pra per ta pranuar apo devotuar ju duhet BESIMI. Sepse pa BESIM ju nuk mundeni.

Definicioni i termes "Besim" : Strong belief in something without proof or evidence, Apo - Belief without evidence, Apo - The confusion of premises for conclusions.

Ne si Ateist nuk na VYN BESIMI per te realizuar te qe dojm, apo ate qe DOJM me tregu, never NUK na vyn BESIMI per argumente, kemi Fakte Shkencore te cilat shume mire jan te spjegume dhe vetem nje njeri ignorant qi ka hy shume thell ne nje stance te fe's nuk provon ti kuptoj por vetem i injoron.

Me thjesht se kjo nuk mundem ta bej.

Postuar nga hebeja datë 06 Korrik 2007 - 18:08:

Citim:

Pikerisht, e imja ishte pergjigje Tolstoyt, qe thoshte se fjalet e Jezusit, ishin vec nje keshille....per te thene se fjalet e Muhametit jane dicka me teper......kur ti nderhyre pa kapur thelbin e diskutimit.....Jam njemendje me ato cka shkruan mesiper.......tjeta...

Po kuptohet qe profeti Muhamed ka dicka me shume pervec keshillave...ai na jep dhe shume argumente...
Se ne muslimanet nuk i bejme shok Allahut, se te krishteret i bejne shok, ose thene me sakt djal...Isen e bejne si djal te Zotit...absurde...

Postuar nga Jarigas datë 06 Korrik 2007 - 22:07:

Citim:

Po kuptohet qe profeti Muhamed ka dicka me shume pervec keshillave...ai na jep dhe shume argumente...
Se ne muslimanet nuk i bejme shok Allahut, se te krishteret i bejne shok, ose thene me sakt djal...Isen e bejne si djal te Zotit...absurde...

Shume argumente????Eshte matematike kjo qe thua , apo varet thjesht nga grada e besimit ne dogmat fetare????

E sidoqofte, shok nuk eshte njesoj si bir.....
Dhe te krishteret, ne Krishtin njeri, shohin misherimin e Zotit, qe zbriti ne toke ne shembelltyren e neriut, e sidoqofte asnjke s'do ta besonte se ishte Zoti vete.....E sidoqofte vete Krishti i drejtohej Zotit me termin Ate......Ti ketu patjeter ke per te me kundershtuar duke thene qe bibla e sotme nuk eshte ajo origjinalja, e bla, bla, bla.....Kurse Kurani eshte oriigjinal, sepse para se ta shkruanin dijetaret e asaj kohe e paten mesuar permendesh, e s'harruan asnje fjale se ishin bisha etj, etj....(sic me shpiegon nje arab mysliman ketu afer meje)...
E sidoqofte ,ju myslimanet, jeni duke pritur Mesine, qe misherohet nga Krishti.....
Si ka mundesi qe Muhameti paska dicka me shume???

Postuar nga hebeja datë 07 Korrik 2007 - 02:40:

Njeriu me i pagdhendur eshte ai qe ka me shume te drejte

Te pershendes....

Postuar nga Jarigas datë 07 Korrik 2007 - 03:25:

Citim:
Njeriu me i pagdhendur eshte ai qe ka me shume te drejte

Te pershendes....

Po kete ne Kuran e ke lexuar o????????
Jo se po na e shton shume kulturen keshtu or trim....Vazhdo njashtu, se drejt e ne xhehenem ke per te perfunduar...

Postuar nga hebeja datë 07 Korrik 2007 - 17:57:

Citim:

Po kete ne Kuran e ke lexuar o????????
Jo se po na e shton shume kulturen keshtu or trim....Vazhdo njashtu, se drejt e ne xhehenem ke per te perfunduar...

Mos i ngaterro gjinite...

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 07 Korrik 2007 - 19:44:

Re: Re: po mundohem ta shpjegoi me nje shembull

Citim:
Po citoj ato që tha x4Clubs

Shume Gabim, i vetmi kufizim qi kemi ne JET si qenie te gjalla eshte KOHA, dhe vetem KOHA.

Ne si specie perdorim vetem 3% te trurit, kjo eshte sepse KOHA sna len me shume dhe sna len mu zhvillu deri me ni moment, sepse supozojm ska KOH, ska as Mbarim/Fillim, dhe ka pakufi "Koh" per te dit te gjitha sendet.

Edhe diqka, kam shkruar me nje pjese tjeter te forumit per Krijitizmin, por e shkruaj apet.

Egzistence = Materie apo Energji.

Create = To bring into existance something that has never existed before. ( Me pru diqka ne egzistence qi kurr ska egzistuar me par )

I marrum parasysh keto definicione.
"Zoti" siq thuani ju ka krijuaj gjithqka, LOGJIKISHT duhet te jet edhe "Zoti" i krijuaj nga diqka, sepse nuk mundesh te krijosh diqka nga "kurgjo" eshte e pamundur dhe shkenctarisht e palogjikshme.

Pra nejse e marrum parasysh qi na ka krijuaj do te thot qi na ka krijuaj nga VET PJES te "tij" pra nga veti, por qofse ashtu ne nuk jemi perfekt, siq dihet nga ju "Zoti" eshte perfekt domethon edhe pjest e "tij" duhet te jen perfekt por siq e shini ne nuk jemi perfekt pra bjen posht qi "Zoti" eshte perfekt.

E pash qi dikush kish shenuar qi mbasi njerzimi ka fillim dhe mbarim perqato mendojn qi gjithqka rreth tyre ka fillim dhe mbarim, shume mire me duk se si e the por tani e prishe me "Zotin" qi e shtine ne tem.
Universi per mua eshte Circular ( Rrumbullak ) dhe vetem vazhdon per pakufi koh dhe vetem ja nis prej fillimit dhe mbaron dhe prap nga fillimi dhe apet mbaron dhe prap nga fillimi e kshtu me radh, qysh ndodh kjo ?

Mundona me jua spjegu me se lehti qi mundem:

Besoj qi e dini qi "Universi" apo dijenia jon per masat e universit eshte duke zgjeruar, dhe po fillon te shpejtesohet zgjerimi, kjo u konstatu ne 2004 nga shkenctart ne NASA, nje teori shume e zgjeruar ne boten e shkenctarve thot se nj "FORCE" eshte duke e ngre GJITH objektet ne Universe ndaj vetit, besohet qi FORCA GRAVITIONALE e atij objekti eshte 3 trillion sa FORCA GRAVITIONALE e Diellit tone, besohet qi eshte nje BLACK HOLE, pra kur vin ne ate pik qi e arrim ate "FORCE" Gravitetit ka me qen kaq i fort qi ka mi shtyp shume gjer NGAT dhe ma me i mledh SHUME NGAT me nje pik shume te vogel qi kur krejt objektet ndodhem te ate PIK, do te ndodh nje EKSPLODIM Masiv me FORC 10 ne fuqin e 100 ne 0.0001 sekond do te shperndahen pluhuri apo siq thuhet "Nebula" rreth Universit dhe do te lindin YJE te reja dhe Galaksia te reja.

Nuk te vyn nje Krijues per kete vetem eshte, teoria e Krijitizmin nuk ka fund sepse vetem mbaron me pytjen "E kush e krijoj qito" dhe kshtu me radh.

i lutem dikujt te ma perktheje kete shkrim ne shqipe te paster...

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 07 Korrik 2007 - 20:29:

Citim:

hebeja tregohu me tolerante ndaj fese se tjetrit, mos perdor terma si puna e "absurde". Si do te vinte ty sikur te thosha une "Muslimanet besojne tek Allahu, absurde"? Ate qe sdo ta degjosh nga te tjere, mos ja thuaj te tjereve

Postuar nga hebeja datë 07 Korrik 2007 - 22:52:

Citim:
Po citoj ato që tha SEND_ME_AN_ANGEL

hebeja tregohu me tolerante ndaj fese se tjetrit, mos perdor terma si puna e "absurde". Si do te vinte ty sikur te thosha une "Muslimanet besojne tek Allahu, absurde"? Ate qe sdo ta degjosh nga te tjere, mos ja thuaj te tjereve

Une thjesht po shpreh mendimin tim...secili ka te drejte te gjykoje ne

menyren e vet...une them per mua cka eshte absurde e nuk po flas per te

tjeret...mendimi im eshte...

Po dhe ti mund te thuash se muslimanet besojne tek Allahu absurde...pse

jo, ti shpreh mendimin tend, une mund te mos pajtohem me ty, por nuk

mund te te them se nuk ke te drejte..secili ka bindjet e veta.

Me respekt, Hebeja

Postuar nga Jarigas datë 07 Korrik 2007 - 23:13:

Citim:

Mos i ngaterro gjinite...

Kerkoj ndjese , zonjushe..........

Postuar nga bleta punetore datë 07 Korrik 2007 - 23:15:

Citim:

opa, s'ka me iu shqit me zojushes tani!

Postuar nga hebeja datë 07 Korrik 2007 - 23:15:

Citim:

Ndjesa pranohet, zoteri

Postuar nga bleta punetore datë 07 Korrik 2007 - 23:17:

Talking

oho... temat e fese po behen interesante tani...!

Postuar nga briseide datë 07 Korrik 2007 - 23:18:

Citim:

Nuk thua shyqyr...!!!

Pse njerezit duan te dijne gjera qe nuk ju interesojne?Zoti eshte fillimi dhe fundi...s'ka as fillim as fund...pune besimi,kush jemi ne te duam te kalojme kufirin duke arsyetuar mbi gjithçka ai eshte dhe arrin te imagjinoje...perfeksioni s'mund te imagjinohet nga imperfektët!!!

Postuar nga Jarigas datë 07 Korrik 2007 - 23:25:

Citim:

hahahahahahah, bletushe, po paske ngaterru kosherken mi xhane.......hahahahahah

Postuar nga tolstoy86 datë 07 Korrik 2007 - 23:28:

Citim:

Thelb diskutimi? Shko shiko icik me mire dhe do shohesh se ti je ai qe nuk e ka kuptu. Nuk kishte ndonje problem ideologjik, ishte 'gjuhe shqipe'.. si i zgjuar qe je, kishe bere 'zbulimin' se ate shprehje, rasulullahut alejselatu we selam, e paska 'kopjur' nga hz Isai. Ne cdo tregim, ne cdo fjale ne lidhje me hz Isain, (perfshi shume tregime qe i ka treguar per here te pare resulullahu)rasulullahu thote qe Vellai i tij Isai tha keshtu...tha ashtu.. pastaj pse e ben nga nje gomarllik cdokund. Qe ato shprehje jane ndryshem eshte fare e qarte..
Ajo qe te pjell koka jote e semure, eshte se ne islam paska urdhera, ne krishterim vetem keshilla.. un paskam thene ashtu..

'urdherat' e rasulullahut shprehin ato qe jane te ndaluara dhe ato qe duhen bere. Shkurt ato qe do Zoti qe ne te bejme, sipas fese tone. Tani te shprehej resulullahu psh: eshte mire te falni namazin..kush do e falte, si do merrej vesht se ceshte, urdher nga Zoti, apo keshille personale?? Ka rregull daje ne islam, kjo e ka rujt te pandryshume dhe keto rregulla jane per muslimanet, jo per te tjeret. Dmth keto 'urdhera' jane marre parasysh nga ato qe futen ne islam. E per ato qe besojne islamin, urdherat vine nga Allahu, detyra e rasulullahut eshte ti kumtoje dhe e besimtareve, te binden... Ceshtje besimi..do kercesh si gjel, jo bindje, jo keshtu jo ashtu.. bindje pra, besimi islam eshte bindje..ndaj Allahut...
Pavaresisht se islami eshte plotesisht ne perputhje me llogjiken, islami nuk eshte fe e 'logjikes', eshte fe, eshte besim.. ai vjen nga zemra, mgjs duhet te kaloje teste te mendjes

Jezusi ka dhene urdherat e 'vet' lal, urdherat e nisur nga Zoti.. misioni i tyre ai eshte, te kumtojne, pa dyshime, pa lekundje dhe ate e kane bere..

P.s, a te thashe tung? Po por ne nje mesazh lexova qe dikujt i ishe dukur si i njohur.. edhe mua ne fakt, po kush te mban mend tani.. na fresko icik memorjen.. apo te rame ne qafe se koti??

Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 »
Trego 212 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.