Forumi Horizont Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 »
Trego 216 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Referendum ne forum (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9728)

Postuar nga Gazmori datë 19 Korrik 2006 - 23:13:

Te largohet thote !!??
Me gjithe lecka , jashte nazifashistet greke nga trojet shqiptare !!!
Vota ime nuk do mend !

Aaa se mos haroj , edhe ata qe i perkrahin nje ore e me pare

Postuar nga Stanley datë 22 Korrik 2006 - 07:08:

Re: Re: Pershendetje.

Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be

Te paska shkare dore me duket Stenli....

Jo more Erzen jo. Nuk me ka shkare dora, sepse ne shkolle kam dale i pari ne gjuhe shqipe, lexim, sintakse, letersi, hartime dhe ese qe edhe mesuesit duartrokisnin dhe, per kuriozitet, me ofruan pune qe ne vitin e dyte te shkolles se mesme, ne shtepine botuese "KOTTI", Korce, si redaktor dhe kontrollues. Nejse, nuk dua t'i mburrem nje turme qe nuk e njoh dhe anasjelltas; jo per gje, por nuk fitoj ndonje gje, per te mos thene asgje.

Me duket se ty te paska shkare pak nga mendja qe, ate moderim qe ke bere tek tre postime me siper, fatkeqesisht e ka cituar djali nga Myzeqeja. Me duket se duhet ta "moderosh" edhe ate, sepse do te lexohet nga te tjeret mosha stenliane e Myzeqar Babait.

Dhe . . . nuk mendoj se "shkarja ime e dores" mund te provokoje te zgerdhirura nga ana jote. Jam une dhe te tjeret qe duhet te qeshim me antimoderimet e moderatoreve, qe fatkeqesisht, tek "Besimet Fetare" kane nje moskontrollim medioker te vetvetes.

Erzen, mua me vjen shume keq qe shprehem keshtu, por edhe ti te lutem mos u shpreh ashtu, sepse vertet nuk eshte mire.

Me fryme tolerance,

Stenli nga Korca.

Te me falesh stentli qe po e jap mendimin tim nepermjet postimit tend sepse per arsye teknike nuk numnd te postoj ne forum.
Te mesazhet e mesiperme nuk kam bere asnje dallim kam moderaur ato qe ishin per t'u moderuar perfshire ironine tende dhe agresivitetin e myzeqarit.
erzeni

Postuar nga Stanley datë 24 Korrik 2006 - 06:24:

Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari

Degjo Stenli po qe se do te njihemi muajin tjeter jam ne Tiran dhe bejme nje dore muhabet nga afer Po sdo boll na grise ....!
!

Ahahahahahahahahaha............................................

Po ti more djale nga Myzeqeja, pse do qe te merresh me mua? Ti po te jesh kaq trim sa na del ketu, shko dhe ia thuaj vete Janullatosit ato qe ke ndermend te mi thuash mua. Aty e gjen, tek "Rruga e Kavajes" dhe te Dielave tek Kisha Katedrale tek e njejta rruge. Shko po ta mbajti.

Por . . . me duket se nuk do te ta mbaje; sepse ju qe llomotisni shume, jeni tamam si ata qente qe vetem lehin, por qe kane shume frike te kafshojne.

Ti, jo se je qen, por thjesht bera nje krahasim, qe mos ma marresh per keq.

Them se do te kesh edhe ndihme. Ke Ksenian, Petrit xha Kolen, qe thone qe jetojme ne Tirane. Hajdeni, behuni tre vete dhe ... sulm.

Po sdeshet boll na griset ....!

Stenli.

P.S Kete te fundit e shkrova si ty.

Postuar nga myzeqari datë 24 Korrik 2006 - 07:46:

Erzen mbahu se mos bie , na mbyti agresiviteti , ngadal gjakrat !!
---------------------------------------------------------

Stenlush , po cpate mo ''flori'' , une i ziu nje kafe propozova dhe ti i mbushe tre faqe , sa per keq i merni gjerat dhe ju , jo or jo nje kafe te bejme nje dore muhabet , si thua ??!
Se qe thua ti , jane disa shqipo ketu qe jane kurioze , sa cibuqe i ben mengjes , dreke , darke idhullit tend ?? Mundesisht kolektivisht , apo i ploteson ti te gjitha kushtet ??!
Kaq ishte ! Sa zhurme qe beni ?!!

p.s Sa per ''qenin '' ska gje , e thua ne cdo postim tashme dhe perderisa ''polici i lagjes'' nuk e ka per gje , dhe mua

p.s1 Ai sondazhi pak me siper nuk thote tre , apo jo ?!!

Myzo, beje nje ze andej nga FM per mua, se qe nga e premtja kaluar jam anetar i pakonfirmuar dhe s'mund me te postoj ne forum. Te adresa ime email me vijne njoftimet per postimet e reja ne çdo teme, por s'me ka ardhur asnje link per t'u konfirmuar.
S'mund te dergoj as MP asgje
erzeni

Postuar nga Stanley datë 25 Korrik 2006 - 06:09:

Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari
Ai sondazhi pak me siper nuk thote tre , apo jo ?!!

[/B]

Mund t'i marresh edhe ata; ke lejen time te plote.

He, je me i sigurt tani qe ke 68 anetare te cetes me shume?

Ahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahah
ahahahaha ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahha
hahahahaha ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
ahahahahaha

Postuar nga Petrit Kola datë 25 Korrik 2006 - 06:17:

Stanly,

Kaq me je neveritur sa qe te mos vjelle dhe te nxjerre zorret do ta ndryshoje voten per Qelliomandron tend, vetem qe te shpetoje nga ty...
Une thashe se Qilloja qe kafsha me e neveritur por kam gabuar...

Postuar nga Amstel datë 03 Gusht 2006 - 15:37:

do e gjej edhe kjo tem kuptimin e vet vetem do pak kohe sa te stabilizohet vendi...

Postuar nga lost_soul datë 25 Gusht 2006 - 05:37:

Citim:
Po citoj ato që tha NIK_SERIOZI
do e gjej edhe kjo tem kuptimin e vet vetem do pak kohe sa te stabilizohet vendi...

ndersa une mendoj te anasjellten.. duhet qe kjo teme ta gjej kuptimin e vet njehere (dmth te shporret caci), pastaj do te stabilizohet vendi..

Postuar nga Perendia datë 25 Gusht 2006 - 06:51:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
ndersa une mendoj te anasjellten.. duhet qe kjo teme ta gjej kuptimin e vet njehere (dmth te shporret caci), pastaj do te stabilizohet vendi..

Edhe ti e ke gabim. "Caci" s'është as qëllimi e as mjeti ynë, është thjesht 1 nga mjetet e grekëve. U duhet hequr ajo armë grekëve (më mirë akoma, t'u kundërvihet), por vetëm me të... s'arrijmë qëllimin.

Postuar nga lost_soul datë 25 Gusht 2006 - 07:07:

Citim:
Po citoj ato që tha Perendia

Edhe ti e ke gabim. "Caci" s'është as qëllimi e as mjeti ynë, është thjesht 1 nga mjetet e grekëve. U duhet hequr ajo armë grekëve (më mirë akoma, t'u kundërvihet), por vetëm me të... s'arrijmë qëllimin.

mendon se e kam gabim se i je referuar atyre qe ke menduar vete jo atyre qe kam thene une.. une s'thashe qe me largimin e cacit dhe vetem me largimin e tij shqiperia do te stabilizohet... ajo qe kam thene une eshte qe largimi i cacit eshte kusht i nevojshem por jo i mjaftueshem per stabilizimin e shqiperise.. ose me fjale te tjera akoma, mjafton te jete caci aty dhe shqiperia nuk do te stabilizohet..

pastaj kjo nuk eshte teme per stabilizimin e shqiperise, por largimin e cacit, keshtu qe ne kete teme, qellimet e pergjithshme te shqiperise duhet te projektohen brenda kesaj teme, .. brenda ketij projeksioni barazohen stabilizimi i shqiperise me largimin e cacit...

gjithsesi jam plotesisht dakort me ate qe ke thene ne kuptimin e pergjithshem..

Postuar nga Green_Mamba datë 25 Gusht 2006 - 21:03:

Thumbs up

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

mendon se e kam gabim se i je referuar atyre qe ke menduar vete jo atyre qe kam thene une.. une s'thashe qe me largimin e cacit dhe vetem me largimin e tij shqiperia do te stabilizohet... ajo qe kam thene une eshte qe largimi i cacit eshte kusht i nevojshem por jo i mjaftueshem per stabilizimin e shqiperise.. ose me fjale te tjera akoma, mjafton te jete caci aty dhe shqiperia nuk do te stabilizohet..

pastaj kjo nuk eshte teme per stabilizimin e shqiperise, por largimin e cacit, keshtu qe ne kete teme, qellimet e pergjithshme te shqiperise duhet te projektohen brenda kesaj teme, .. brenda ketij projeksioni barazohen stabilizimi i shqiperise me largimin e cacit...

gjithsesi jam plotesisht dakort me ate qe ke thene ne kuptimin e pergjithshem..

Postuar nga diellza26 datë 13 Shtator 2006 - 18:35:

Edhe une po them nje POoooooooooo te madhe per largimin e janullatosit, ops se e shkrujta dhe me te vogel, po varja, me te vogel shkruhet, emer i pergjithshem eshte .

Postuar nga erzeni_be datë 13 Shtator 2006 - 21:48:

Citim:
Po citoj ato që tha diellza26
Edhe une po them nje POoooooooooo te madhe per largimin e janullatosit, ops se e shkrujta dhe me te vogel, po varja, me te vogel shkruhet, emer i pergjithshem eshte .

S'ka thua ndonje kategori me te pershtatshme ...

Postuar nga jasemina datë 17 Shtator 2006 - 18:23:

Sa shume qenka zgjatur kjo teme. Por, perfundimi si doli, sepse ka mundesi qe Janullatosi te kete ikur, dhe ketu diskutohet te iki ose jo
Nejse me qe shkrova po them dhe une nje POOOOOOOOO (te madhe)
Me kaq po e mbyll dhe do te kethehem kur te perfundoje sondazhi , te di perfundimin.

Postuar nga Simona datë 20 Shtator 2006 - 17:04:

Te largohet Janullatosi i bie te largohet gjithe CIA e Greqise nga Shqiperia,eshte e zonja qeveria jone ta beje kete gje kur gatuhet cdo dite nga menyja greke?????????????????????????????????????????????????????????????

Megjithate si shqiptare qe jam dhe me vjen keq per kombin tim qe ska pasyre te sakte te dije te dalloje miqte dhe armiqte e tij votoj per pro,Janullatosi e ka kryer misionin e tij fetar per mire apo per keq ,ai duhet te largohet  ,ndejtja e tij akoma me teper verteton cdo dite qellimet e keqia greke.

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 01 Janar 2007 - 13:42:

te largohet Janullatos e te gjithe shovinistet greke e progreke ne shqiperi

Postuar nga ridii datë 17 Maj 2007 - 11:24:

votova po ...fundja ja tek eshte Shqiperia vjen prap po deshi po le te ik njeher

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 17 Maj 2007 - 13:33:

aman te iki dhe te marri gjithe vorioepirotet me vete, para se ti mbyllim ne kampe perqendrimi

Postuar nga trojani datë 19 Maj 2007 - 01:52:

Ja si i pergjigjet vete autori sondazhit:
Marre nga Shekulli.

Janullatos: Nuk jeni komb tipik musliman

Intervistoi: Auron Dodi
18-05-2007

Kryepeshkopi Janullatos, rrëfen ardhjen dhe arsyet e qëndrimit në krye të Kishës Ortodokse Shqiptare dhe komenton përqindjet e përkatësive fetare

Janullatos: Pse rri në drejtimin e Kishës

"Unë pyeta vetëm ortodoksët, nuk pyeta myslimanët dhe ateistët, nëse juve u pëlqen të rri këtu"

Më kërkuan ortodoksët shqiptarë që të rri këtu". Kështu e nis rrëfimin kryepeshkopi Janullatos, në lidhje me debatin që ka nisur mes klerit Ortodoks për drejtimin e kishës nga një kryepeshkop jo shqiptar. Në një intervistë për radion "Dojçe Vele", kryepeshkopi Janullatos rrëfen si rrallë herë arsyet që e detyrojnë të rrijë këtu. Ndërkohë që shton se nuk mund të flasin për punët e kishës Ortodokse deputetët apo njerëz që janë myslimanë. Janullatos rrëfen edhe punën e tij gjatë këtyre viteve në kishën Ortodokse, duke hedhur poshtë dhe akuzat për greqizim të kishës shqiptare. Sipas tij, numri i priftërinjve grekë është shumë më i vogël në krahasim më ata shqiptarë.

Fortlumtuaria juaj gjatë gjithë kohës që ju keni qenë në krye të kishës shqiptare ka vazhduar të jetë e pranishme nga zëra kritikë pyetja se: Përse në krye të Kishës Shqiptare Autoqefale duhet jetë një grek? Kjo është shoqëruar me një drojë se kisha shqiptare do të humbas karakterin e saj autoqefal. Kritikët kanë përmendur kohët e fundit çështje të tilla si metropolitani i një rrethi jugor të Shqipërisë është sërish një grek, tani grekët po përpiqen të vënë njerëzit e tyre në krye të kishës dhe po e greqizojnë plotësisht kishën shqiptare. Cila është përgjigja juaj?

Kur erdha në Shqipëri, erdha në këtë vend si ambasador i patrikanës Igumenike për të parë se çfarë ka mbetur. Pastaj ishin shqiptarët ortodoksë ata që më kërkuan të qëndrojë në Shqipëri. Unë nuk qëndrova vetë. Kur erdhi koha që të kthehesha në Greqi, sepse tashmë isha profesor i rregullt i universitetit të Athinës, dhe isha edhe metropolitan, kisha një punë të tërë për të bërë dhe do të kandidoja për Akademinë e Athinës. Atëherë shqiptarët më thanë: "Do të ikni tani, kur ju i dini hallet dhe vështirësitë tona"?!. Kështu që u ndodha përpara një dileme. Nuk ishte diçka që e zgjodha vetë. Dhe përgjigja ime ishte, e para, nëse ju vërtet e doni këtë? Dhe unë pyeta vetëm ortodoksët, nuk pyeta myslimanët dhe ateistët nëse juve u pëlqen kjo.

Dhe nëse Patrikana Igumenike e pranon vërtet këtë dhe nëse qeveria e pranon vërtet këtë. Atëherë këto janë tri predispozita që do të më drejtojnë mua për vendimin tim. Pastaj, një përfaqësi zyrtare e kishës së Shqipërisë shkoi te patrikana dhe i kërkoi që i dërguari i patrikanës të qëndrojë tek ne dhe të na organizojë. Ky ishte fillimi. Nuk ishte një situatë ku njeriu shkon të marrë pushtet. Dhe kur ti nis këtëdhe nuk gjen gjë, nuk është një pozitë pushteti, është një pozitë shërbimi dhe sakrifice. Kjo është një gjë që ata nuk e kuptojnë. Ti nuk vjen në Athinë ku ke të gjitha mundësitë financiare e kështu me radhë, e të jesh i pushtetshëm, i fuqishëm. Ti vjen në Shqipëri për të ndërtuar nga asgjëja. Asgjëja, ose ajo që unë përshkrova më parë. Dhe kjo është arsyeja se përse ortodoksët e Shqipërisë kur ne kishim këtë plan për Kushtetutën në vitin 1994, e cila përmbante një paragraf për kryepeshkopin ortodoks, ishin shqiptarët që mblodhën mijëra, nuk më kujtohet numri i saktë, që mblodhën shumë "jo", për të kërkuar që ne nuk duhet të votojmë për këtë Kushtetutë. Kriza shumë herë nuk vjen nga komuniteti ortodoks. Kur ju flisni për autoqefalinë, meqenëse kjo është një fjalë greke, le të shohim se çfarë do të thotë ajo. Fjala është autosefalos edhe prej atyre që nuk janë ortodoks ne nuk mund ta pranojmë se deputetët, që janë mysliman ose ateistë, t'i tregojnë rrugën ose t'i japin këshilla kishës ortodokse. Kisha ortodokse e Shqipërisë ka shumë njerëz patriotë, shumë të rëndësishëm dhe shumë seriozë. Ata kanë mundësi të vendosin.

Dhe kjo kritikë që thatë ju vjen nga disa zëra tipikë për zërat radikalë, që shikojnë rreziqe dhe shikojnë armiq. Cila është saktësisht kritika? Kam lexuar disa artikuj, jo shumë kohë më parë në ta thuhej, nuk dëshiroj të përdor emra, por në ta thuhej, se ka kaq shumë priftërinj grekë. Sa priftërinj grekë ka tani në Shqipëri? Tre. Janë shumë këta tre! Pyet sa ka në kishën Romano Katolike? Sa murgj dhe sa murgesha ka atje? Sa shumë mijëra janë nga Komuniteti mysliman? Ka një tendencë për të thënë gënjeshtra. Gënjeshtra të kulluara. Të pyes sërish, sa priftërinjtë janë këtu? Dhe kur flasim për kishën, kisha nuk është vetëm Kryepeshkopi. Kisha janë peshkopët, priftërinjtë, 136 priftërinj shqiptarë që erdhën prej asgjësë. Kryepeshkopi i edukoi ata, u përpoq t'i mbështesë ata apo familjet e tyre gjatë kohës së shkollimit, dhe tani ai është një ndihmues për t'u ofruar atyre një jetë me dinjitet, dhe për këtë çështje e gjithë kisha ortodokse, ne jemi një e vetme. Atëherë ku është saktësisht problemi. Kështu që unë nuk i kuptoj frikërat. Natyrisht le të jemi pak më të saktë dhe më provokativë. Natyrisht që ka njerëz që shohin në mënyrën e vjetër me dyshim që kryepeshkopi është një i huaj. Unë asnjë herë nuk i kam bërë bisht të them. Është e qartë se unë nuk kam lindur në Shqipëri. Nganjëherë me humor unë them se nuk është faji im se ku kam lindur. Ishte ndoshta faji i prindërve të mi dhe prindërit e mi, siç mund ta dini, vijnë nga Preveza.

Megjithatë ku qëndron ekzaktësisht problemi? Unë nuk jam në Shqipëri për të ngritur një koloni. Të gjithë njerëzit që kanë qenë këtu e dinë se në kohë kritike unë e kam ngritur i vetëm zërin tim kundër shumë prej atyre gabimeve që ata dëgjonin këtu. Njerëzit që i dinë punët nga brenda, e kuptojnë shumë qartë se nuk ka kontribut më të rëndësishëm se i kishës ortodokse dhe i këtij kryepeshkopi. Unë jam i vetëm, vizioni im është saktësisht të shoh brezin e ri të marrë udhëheqjen. Kjo është saktësisht perspektiva. Më thuaj sa njerëz nga Shqipëria janë graduar kryepeshkopë në kishën Romane Katolike apo te protestantët? A mund t'i gjesh? Mua nuk më pëlqen të flas për këtë. Unë kam një dëshirë dhe respekt të thellë për vëllezërit dhe motrat e mia atje. Por e përmend këtë për të vendosur vetëm kontakte. Nuk kemi diçka specifike. Ka njerëz që nuk mund t'i kuptojnë motivet se përse ndodhet këtu kryepeshkopi. E vetmja mundësi që disa po përpiqen të thonë tani është, në mënyrë që të kuptosh kryepeshkopin Anastasios ju duhet të kuptoni qëndrimin e Nënë Terezës. Nënë Tereza e la Ballkanin dhe shkoi në Indi. Ajo ishte një person i besimit dhe i dashurisë. Kryepeshkopi la vendin e tij dhe mundësitë e bukura që kish në Greqi dhe në të gjithë botën dhe erdhi në Shqipëri për të ndarë me ne vështirësitë, dhimbjen, problemet. Natyrisht, por njerëz që nuk besojnë te Zoti dhe njerëz që nuk besojnë te dashuria, është e pamundur të kuptojnë. Ata përpiqen të bëjnë analizën e gjithë kësaj me analizën e teorisë marksiste.

Mendoni se mund ta gjejmë shpjegimin në histori me projektimin nga kritikët të një të kaluare historike në situatën aktuale?
Ka gjithashtu një shpjegim tjetër, që ata nuk janë shumë të lumtur me zhvillimin e Kishës Ortodokse dhe gjithë zhvillimin që ajo ka tani në jetën sociale. Shumë nga ata që menduan se kisha ortodokse ka vdekur dhe le të ecim në këtë drejtim, por kisha ortodokse është e gjallë. Ky është një kontribut i madh për Shqipërinë. Sepse tani në Shqipëri ju nuk keni të bëni me një komb tipik mysliman. Ne jemi një shoqëri multifetare dhe kjo madje e ndihmon Shqipërinë drejt Bashkimit Evropian. I gjithë ky zhvillim ka qenë shumë i rëndësishëm. Në fillim të viteve 1990 shumë njerëz, kuptohet, që menduan se për të pasur një identitet duhet të kemi një identitet të ndryshëm nga ai i fqinjëve tanë. Por ishte naive, Shqipëria nuk është në Arabinë Saudite apo në Afrikë, por është në Ballkan dhe Kisha Ortodokse është një urë me fqinjët. Nuk është kërcënim, por është bekim, kur ne shkojmë për shembull në Rumani dhe ata e shohin që gjuha shqipe flitet në Rumani, në Rusi nga peshkopi grek, i cili flet shqip, kremton atje me patriarkun dhe me njerëzit e tjerë. Çdo njeri që e di, dhe ortodoksët i dinë shumë mirë këto detaje.

Sa e fortë është nga pikëpamja islamike Shqipëria në të vërtetë?
Ne nuk kemi statistika. Ju e dini se statistikat e fundit zyrtare janë të Luftës II Botërore. Në këtë periudhë, nga burimet italiane jepen këto shifra, 68 për qind myslimanë syni dhe bektashinj, 22 për qind ortodoksë dhe 10-11 për qind roman katolik. Por këto shifra janë shumë relative. Është shumë interesante që në kujtimet e Stalinit ka një diskutim mes Stalinit dhe Enver Hoxhës, ku Stalini e pyeti Hoxhën se sa ortodoksë ndodhen në vendin tuaj, dhe përgjigja e tij ishte rreth 30 për qind. Ata nuk kanë qenë kaq të saktë në shifra, dhe sot ka njerëz që nuk janë kaq të saktë në shifra. Por është e qartë se pas periudhës së komunizmit jo çdo njeri u bë fetar. Ka shumë njerëz tani që thonë "faleminderit, ne nuk u përkasim komuniteteve fetare".

E kam fjalën për qëndrimin e tyre jo vetëm në shifra. Sa të fortë janë myslimanët shqiptarë në qëndrimin e tyre?
Besoj se për këtë duhet pyetur Komuniteti Mysliman. Por ajo që dua të them se gjatë gjithë këtyre viteve, ju folët për kontributin tim që nga fillimi në një kohë shumë kritike, unë insistova për vëllazërinë mes udhëheqësve të ndryshëm fetarë. Gjatë periudhës që kemi pasur gjithë këto shqetësime në Bosnjë- Hercegovinë, në Shqipëria përjetonte marrëdhënie ekselente nëpërmjet feve. Që prej fillimit ne nisëm të kemi jo vetëm tolerancë. Tolerancë tingëllon disi arrogante. Ç'domethënë arrogancë të tolerosh të tjerët, pse duhet të tolerosh. Nuk duhet të flas unë për tolerancë, ne folëm për bashkëpunim vëllazërim. Dhe ky është me të vërtetë një kontribut i madh për shoqërinë shqiptare dhe natyrisht shumë njerëz thonë se ky është i vetmi vend në Ballkan që kemi këto marrëdhënie.

Marrë nga Radio "Dojçe Vele"

E-mail Print

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 19 Maj 2007 - 03:54:

E lexova qe sot ne mengjes kete gje ne fakt, dhe nuk e di pse nuk ma mbush shume mendjen. Janullatos fillon ben krahasimet mes fese ortodokse dhe fese katolike qe paska shume te huaj ne radhet e saj, dhe fese muslimane qe sipas kryepeshkopit paska me mijera te huaj. Ne qofte se donte tju pergjigjej akuzave, sduhet te thoshte "shifni ata se ata jane me keq se ne" por duhej te jepte fakte konkrete qe kleri ortodoks nuk po kontrollohet nga klikat e erreta greke dhe vorioepirote. Vete greket i numerojne ortodokset shqiptare si minoritare, dhe arrijne deri aty sa te thone qe minoriteti grek ne Shqiperi arrin deri ne 15% (kur sipas sondazheve te Bashkimit Europian eshte me pak se 1.5%, duke numeruar dhe tradhetaret e himares).

Postuar nga ridii datë 19 Maj 2007 - 12:55:

Pertoj ta lexoi gjith ate shkrim ..keshtu qe spo them gje fare

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 13 Korrik 2007 - 03:55:

Po voto "po" dhe ti, se per te miren e atdheut eshte nuk besoj te kete shqiptar qe ta doje kryepeshkopin janullatos, te cfaredolloj feje qofshin. Nuk e di a e keni lexuar por kohet e fundit kur u be pershpirtja per te renet came te genocidit gre, i vetmi komunitet fetar qe nuk mori pjese ishte kisha ortodokse e janullatosit. Katoliket muslimanet e bektashinjte u luten bashkarisht per shpirtrat e te vrareve te pafajshem, kurse zoti Janullatos nuk denjoi as te bente nje meshe me vete (ashtu sic ju rekomandua nga komuniteti cam, meqe kanonet e shenjta ortodokse e ndalokan lutjen me fe te tjera, sic pretendon vete plaku grek mjekercjap). Me kete une kuptoj qe ose Janullatos nuk beson te kete ndodhur kurrfare genocidi, ose e aprovon genocidin.

Postuar nga IQVLORA datë 26 Shtator 2007 - 00:50:

Greket dhe Saliu na i bene peshqesh ate qen.Tani eshte e veshtire qe te largohet,por nqse do te behej nje fushate kunder tij shqiptaret do te thoshin te shporret maskarai.Megjithate nje dite ai qen do te ngordh.Nuk i dihet se deri ku do te shkoj demi qe ai po i bene vendit ton.

Postuar nga Piktor datë 26 Shtator 2007 - 01:05:

Mu kujtua nje inteviste e Dules kur tha se shkelqesine e tij janullatosin e duan Stambolli, etj etj, dhe ne jemi me fat qe e kemi.- thashe me vete po ky pse nuk shkon aty ku e duan. Pastaj kisha jone eshte autoqefale(koke me vete) keshtu qe ne krye te saj duhet te jete nje shqiptar dhe jo grek.

Postuar nga kotka datë 26 Shtator 2007 - 01:10:

Problemi ketu qendron se Shqiptaret jane Shqiptare dhe Janullato eshte Grek.

Uniteti i dy te kundertave eshte edhe relative apo absolute?????????

Postuar nga Piktor datë 26 Shtator 2007 - 01:15:

Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Problemi ketu qendron se Shqiptaret jane Shqiptare dhe Janullato eshte Grek.

Uniteti i dy te kundertave eshte edhe relative apo absolute?????????

Nuk eshte as reaksion as ekuacion apo derivat. Thjesht funksion nese Noli e beri autoqefale qenia e nje greku ne krye te kishes e ben automatisht te bie autonomia.

Postuar nga kotka datë 26 Shtator 2007 - 01:24:

Citim:
Po citoj ato që tha puntori
Nuk eshte as reaksion as ekuacion apo derivat. Thjesht funksion nese Noli e beri autoqefale qenia e nje greku ne krye te kishes e ben automatisht te bie autonomia.

Ne qofte se do te nisemi nga situata ne te cilen i madhi yne Noli, krijoi Kishen Sshqiptare, (te ta kujtoj, qe nuk u lejua varrimi i shqiptarit nga kisha greke e Amerikes) edhe une pajtohem me mendimin qe greku nuk duhet te jete ne krye te kesaj kishe, ne qofte se ajo eshte autoqefale???????

Ai qe te me bindi mua qe lufton per ceshtjen e shqiptarizimit te kishes ortodokse, vetem kur te ndertoje 2 kisha shqiptare ne Greqi me prift shqiptar dhe me ikona te shkruara ne shqip nje ne Selanik dhe nje ne Athine, atehere do te them se nuk ka dore mafja e kamufluar greke.......

Postuar nga Piktor datë 26 Shtator 2007 - 01:54:

Kurse une them se nese greket na duan te na ndihmojne vertet. te heqin Janullatosin nga kisha autoqefale shqiptare.

Postuar nga kryeministri sh."A.B datë 09 Tetor 2007 - 01:16:

po

ej po akoma nuk ka ikur ky kurva
megjithese kam rrespekt te madh per fen katolike dhe kam shume shoke dhe miq mendoj se ai grek nuk mund te perfaqesoj kishen katolike shqiptare...

Postuar nga bleta punetore datë 09 Tetor 2007 - 01:19:

Re: po

Citim:
Po citoj ato që tha kryeministri sh."A.B
megjithese kam rrespekt te madh per fen katolike dhe kam shume shoke dhe miq mendoj se ai grek nuk mund te perfaqesoj kishen katolike shqiptare...

greke & katolike

c'jane keto kodra pas bregut qe keput more?

Postuar nga briseide datë 09 Tetor 2007 - 01:22:

hahahahaha

Postuar nga RAIMONDI datë 02 Nëntor 2007 - 08:07:

ha ha ha kryeministri  i beri corap ,me keq se  Sala ------------janullatosi te shporret dhe s'ka kuptim te rij--ndenjtja e tij te fyen intelektin se po na ben per budallenj-----po ca ti besh Sales --------Sala vepron sikur do te rije gjithe jeten kryeminister-----------harron se kur ti behet historia kjo do jete turpi i tij------

Postuar nga IQVLORA datë 02 Nëntor 2007 - 19:33:

Re: po

Citim:
Po citoj ato që tha kryeministri sh."A.B

Po jo mer jahu,janullatosi eshte''djale'' grek e vella me serbet e ruset,ortodoks pra.Nuk ka gje ndodhin edhe lapsuse te tilla,ndofta je shume i ri dhe te falet.E rendesishme dhe pozitive eshte se ti e ke kuptuar qe ai eshte vertete kurve kriminele antishqiptare.

Postuar nga altruisti datë 10 Nëntor 2007 - 03:28:

Une jam per largimin e kolonelit,... Ska dyshim se ai i sherben qarqeve greke si spiun, e per te realizuar idiotizmin e ketyre heleneve, pra, aneksimin e tokave te Shqiperise nene.

Postuar nga ELESA datë 29 Nëntor 2008 - 20:59:

HEJ

Postuar nga ELESA datë 29 Nëntor 2008 - 21:02:

HEJ njerez filimisht mendoni a jeni te denje te gjykoni nje njeri te tille.Mos u shtyni nga disa ide ekstremiste por hapni syte e vleresoni faktet.Mos valle ndokush nga ju e rimekembi kishen tone?Mos valle hapet shkolla apo institucione perkujdesjeje per njerezit ne nevoje?k kush prej jush “lyp”neper bote fonde per SHQIPERINE?A mos doli ndokush te predikonte fjalen e Zotit ne mes te rremujes se 1990?He pra me thoni cfare keni bere ju qe duhet ta beje dhe ai ose me sakte cfare kerkoni prej tij?
Me vjen keq qe flisni ne kete menyre per dike qe I ka kushtuar jeten vendit tone>kjo nuk tregon as zgjuarsi as patriotizem por thjesht RACIZEM TE SEMURE

Postuar nga diabolic datë 30 Nëntor 2008 - 00:42:

Citim:
Po citoj ato që tha ELESA
HEJ njerez filimisht mendoni a jeni te denje te gjykoni nje njeri te tille.Mos u shtyni nga disa ide ekstremiste por hapni syte e vleresoni faktet.Mos valle ndokush nga ju e rimekembi kishen tone?Mos valle hapet shkolla apo institucione perkujdesjeje per njerezit ne nevoje?k kush prej jush “lyp”neper bote fonde per SHQIPERINE?A mos doli ndokush te predikonte fjalen e Zotit ne mes te rremujes se 1990?He pra me thoni cfare keni bere ju qe duhet ta beje dhe ai ose me sakte cfare kerkoni prej tij?
Me vjen keq qe flisni ne kete menyre per dike qe I ka kushtuar jeten vendit tone>kjo nuk tregon as zgjuarsi as patriotizem por thjesht RACIZEM TE SEMURE

Kisha shqiptare duhet te drejtohet nga nje shqptar , keshtu e thote statuti dhe keshtu duhet te jete.Meqense janulla eshte grek atehere automatiksht ai sduhet te jete ne krye te kishes ortodokse shqiptare.
Rracizem apo jo nuk ka rendesi , e rendesishme eshte qe ai person nuk duhet te jete aty...

Postuar nga ELESA datë 01 Dhjetor 2008 - 20:02:

Citim:
Po citoj ato që tha diabolic

Kisha shqiptare duhet te drejtohet nga nje shqptar , keshtu e thote statuti dhe keshtu duhet te jete.Meqense janulla eshte grek atehere automatiksht ai sduhet te jete ne krye te kishes ortodokse shqiptare.
Rracizem apo jo nuk ka rendesi , e rendesishme eshte qe ai person nuk duhet te jete aty...

jam dakort me ty,por ti e di shume mire qe pas regjimit komunist Shqiperia ishte ne gjendje te mjeruar dhe nuk kishin mbetur shume prifterinj te cilet te mund ta realizonin me sukses procesin e rimekembjes se kishes keshtu qe Kryepeshkopi Anastas u dergua nga Patriarkana e Kostandinopojes si Eksark(i derguar)per t'i dhene Shqiperise dijen dhe energjite e tij ne funksion te rimekembjes se Kishes Ortodokse.Sot te gjithe i shohim frytet e punes se tij dhe nuk me duket e drejte mosmirenjohja juaj.Duhet te didh dicka ti dhe gjithe lexuesit qe cdo njeri qe vesh me bindje rroben e prifterise pranon te behet sherbetor i Zotit dhe perhapes i fjales se tij ne bote dhe duke u nisur nga ky fakt ai heq dore nga te qenet grek shqiptar apo ku di une se cfare por vesh rroben e perulesise e te shebimit pa kurefare interesi.Kete ka bere edhe Kryepeshkopi e asgje me teper.

Postuar nga diabolic datë 02 Dhjetor 2008 - 02:39:

Citim:

jam dakort me ty,por ti e di shume mire qe pas regjimit komunist Shqiperia ishte ne gjendje te mjeruar dhe nuk kishin mbetur shume prifterinj te cilet te mund ta realizonin me sukses procesin e rimekembjes se kishes keshtu qe Kryepeshkopi Anastas u dergua nga Patriarkana e Kostandinopojes si Eksark(i derguar)per t'i dhene Shqiperise dijen dhe energjite e tij ne funksion te rimekembjes se Kishes Ortodokse.Sot te gjithe i shohim frytet e punes se tij dhe nuk me duket e drejte mosmirenjohja juaj.Duhet te didh dicka ti dhe gjithe lexuesit qe cdo njeri qe vesh me bindje rroben e prifterise pranon te behet sherbetor i Zotit dhe perhapes i fjales se tij ne bote dhe duke u nisur nga ky fakt ai heq dore nga te qenet grek shqiptar apo ku di une se cfare por vesh rroben e perulesise e te shebimit pa kurefare interesi.Kete ka bere edhe Kryepeshkopi e asgje me teper.

Ok mikja ime , arsyet e ardhjes se Janullatosit i di .Nuk dua te diskutoj per meritat e janullatosit sepse nuk jam koopetent sepse nuk kam njohurit e mjaftueshme.Gjithesi mendoj se Janullatosi duhet te largohet, dhe nuk jam dakort qe kur nje person veshen rroben e prfterise heq lekuren e vendit nga vjen.Sido qe te ndodh janullatosi mbetet grek dhe do bej gjithmn politikat e vendit te tij.Besoj se ka prifterinje te zot shqiptar te clet mund ta zevendesojne.Kam nje respekt te madh per At Nikolla Markun i cili eshte njeprift i zoti dhe nje atdhetar i mire , i cili mbron te drejtat e kishes autoqefale shqiptare.Ka ardhur koha qe te jemi zot te vetes mikja ime, askush nuk mund te jete zot ne shtepine tone, aq e pak nje grek.

Postuar nga IQVLORA datë 02 Dhjetor 2008 - 23:23:

Citim:

Pra simbas jush ai Janullaqi na paska rimekembur kishen ortodokse shqiptare.Pra kryetari i sillogjeve vorioepirote na qenka bere zemermire me ne shqiptaret.Shume mire,bravo o qofte.Pra ky gjeneral i vorioepirit na paska dhene disa para per te ndertuar disa kisha aty ketu neper Shqiperi.Bukur!Po a e dini ju qe mbrapa ketyre pareve ai ka thiken dini gje ju vajze?
Nqse dikush ju nderton juve nje shtepi te re se ju nuk keni,ju blen nje makine te mire ,ju vendos disa pare ne ndonje banke ,atehere ju nuk e keni problem t'i falni gjithcka ketij ''bamiresi'' te till.A e keni pyetur ndonjehere veten se askush nuk ju ndihmon pa arritur nje synim te vetin?
Mjere Shqiperia per njeres te till si ju!Per disa te mira materiale ,qe jane skllaveruese ne te ardhmen ju jeni gati ta shisni ate.Nuk e besoj se ne duhet te mburremi me nje rini qe mendon e vepron si ju!
Te me falesh por ju te shisni per 5 grosh.
Ne nuk kerkojme asgje prej tij vetem qe:
Janullatusi te qerohet me gjithe kishat qe ka ndertuar.Shqiptaret nuk ja kane nevojen atij.Ata nuk e duan ate.Kisha jone ka nevoje per nje shqiptar patriot qe ta udheheqi,jo per nje renegat antishqiptar.
Nuk kam asgje me ju vajze,por mendimet tuaja jane shume te gabuara e jo largpamese.
O ka racizem antishqiptar ne kombin te cilit ai i perket o nuk ka ne tjeter vend.Po deshe ti hyjme debateve per Janullaqin dhe Greqine do te te ve me shpatulla per muri.(Nuk kam as nje muaj qe isha ne Greqi dhe do te jap fakte te para me syte e mij)

Postuar nga ELESA datë 07 Dhjetor 2008 - 00:32:

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA

Pra simbas jush ai Janullaqi na paska rimekembur kishen ortodokse shqiptare.Pra kryetari i sillogjeve vorioepirote na qenka bere zemermire me ne shqiptaret.Shume mire,bravo o qofte.Pra ky gjeneral i vorioepirit na paska dhene disa para per te ndertuar disa kisha aty ketu neper Shqiperi.Bukur!Po a e dini ju qe mbrapa ketyre pareve ai ka thiken dini gje ju vajze?
Nqse dikush ju nderton juve nje shtepi te re se ju nuk keni,ju blen nje makine te mire ,ju vendos disa pare ne ndonje banke ,atehere ju nuk e keni problem t'i falni gjithcka ketij ''bamiresi'' te till.A e keni pyetur ndonjehere veten se askush nuk ju ndihmon pa arritur nje synim te vetin?
Mjere Shqiperia per njeres te till si ju!Per disa te mira materiale ,qe jane skllaveruese ne te ardhmen ju jeni gati ta shisni ate.Nuk e besoj se ne duhet te mburremi me nje rini qe mendon e vepron si ju!
Te me falesh por ju te shisni per 5 grosh.
Ne nuk kerkojme asgje prej tij vetem qe:
Janullatusi te qerohet me gjithe kishat qe ka ndertuar.Shqiptaret nuk ja kane nevojen atij.Ata nuk e duan ate.Kisha jone ka nevoje per nje shqiptar patriot qe ta udheheqi,jo per nje renegat antishqiptar.
Nuk kam asgje me ju vajze,por mendimet tuaja jane shume te gabuara e jo largpamese.
O ka racizem antishqiptar ne kombin te cilit ai i perket o nuk ka ne tjeter vend.Po deshe ti hyjme debateve per Janullaqin dhe Greqine do te te ve me shpatulla per muri.(Nuk kam as nje muaj qe isha ne Greqi dhe do te jap fakte te para me syte e mij)

Pershendetje te gjitheve.Lexova ato qe kishte shkruar IQVLORA dhe nuk me pelqeu aspak gjuha e perdorur prej tij.Ti i dashur ke nje mendi krejt ndryshe nga imi .dakort,por nuk eshte e nevojshme te na e imponosh duke na ofenduar.Gjithsesi mos mendo se te mbaj meri aspak.E lexova msg tend para disa ditesh dhe jam menduar shume per pergjigjen se nuk doja te ta ktheja me te njejten monedhe por dua te te sqaroj ty dhe te tjeret qe une jam pjese e Kishes Ortodokse dhe nuk eshte nevoja qe te me paguaje apo te me shperbleje kush per te besuar ne Zot dhe aq me teper per te respektuar njerezit e tij (nje nga te cilet eshte dhe Kryepeshkopi).Une nuk jam kurresesi kunder vendit tim se e dua dhe e respektoj ate sikunder dhe cdo shqiptar tjeter,por ndryshe nga ty une i perkrah njerezit qe mundohen ta perkrahin Shqiperine.Sidoqofte duke qene se shumica jane kunder ideve te mia po ju them qe do mundohem mos ju merzis me per faktin e vetem se kam besim ne Zot dhe e di qe heret a vone Ai do t'i veje pikat mbi "i".
Mendoni pak me teper dhe mos perkrahni ide vetem qe te dukeni Cool para te tjereve ok?

Postuar nga landi1 datë 07 Dhjetor 2008 - 00:52:

Citim:

Pershendetje te gjitheve.Lexova ato qe kishte shkruar IQVLORA dhe nuk me pelqeu aspak gjuha e perdorur prej tij.Ti i dashur ke nje mendi krejt ndryshe nga imi .dakort,por nuk eshte e nevojshme te na e imponosh duke na ofenduar.Gjithsesi mos mendo se te mbaj meri aspak.E lexova msg tend para disa ditesh dhe jam menduar shume per pergjigjen se nuk doja te ta ktheja me te njejten monedhe por dua te te sqaroj ty dhe te tjeret qe une jam pjese e Kishes Ortodokse dhe nuk eshte nevoja qe te me paguaje apo te me shperbleje kush per te besuar ne Zot dhe aq me teper per te respektuar njerezit e tij (nje nga te cilet eshte dhe Kryepeshkopi).Une nuk jam kurresesi kunder vendit tim se e dua dhe e respektoj ate sikunder dhe cdo shqiptar tjeter,por ndryshe nga ty une i perkrah njerezit qe mundohen ta perkrahin Shqiperine.Sidoqofte duke qene se shumica jane kunder ideve te mia po ju them qe do mundohem mos ju merzis me per faktin e vetem se kam besim ne Zot dhe e di qe heret a vone Ai do t'i veje pikat mbi "i".
Mendoni pak me teper dhe mos perkrahni ide vetem qe te dukeni Cool para te tjereve ok?

Fort lumturia juaj ELESA.

Problemi i nje sere pseudortodoksesh eshte nje lloj idhujtarie e shpifur me disa figura me mjekrra te gjata e rroba te zeza qe ngrihen e kultizohen si jezu krishter te koheve moderrne.
Njeriu shkon ne kishe apo ne xhami, te gjeje paqe me zotin e tij dhe jo ti lutet anastasit.

Eshte fatkeqesi per disa shqiptare ortodokse qe te shtyre nga gjendja e keqe e shqiperise identifikohen me greqine dhe greqizmat ortodoksite. nje himariot ne vere kur e pyeta se c'origjine kishte mu pergji: japonez vella, japonez jam nese me paguan japonezi dhe as nuk me rruhet fare per greket e asnje. por mjerisht nuk ndodh keshtu me mykun e atyre qe kujtojne se besojne.

IQ Vlora mendoj se eshte 100 here me shume ortodoks se ti sepse se pari pranon sublimen dhe nuk mohon shqiptarine dhe se dyti nuk qurravitet pas disa vdektareve anastasore qe duan te hyjne ne perjetesi duke bere plane copetimi per popujt. duke mbledhur eshtra ne varre te vjetra dhe duke i konvertuar ne eshtera ushtaresh duke merre eshra foshnjash dhe duke i vene ne thase njaloni (sic thoshte kadare) per ti shitur si ushtare te rene ne liri per pan greqizmat e ju plehrave kombit tone.

Shume tolerant eshte ky forum se hyjne e dalin lloj lloj minjsh qe duke u zvarritur pas veladoneve lyer me gjak predikojne ne grqisht ungjillin per shqiptaret qe duhet cdo dite ta kuptojne se krishterimi eshte te qenurit ose grek ose serb dhe se ne shqiptaret ajo qe duhet te bejem e shte te ikim si cifutet vaftit dhe ti leme tokat kelyshve te anastasit qe na i quajne vorio epir.

ik moj zhduku nga forumi ti dhe te gjithe ato pasues te atij metastaze kanceri ne toke shqiptare. Eshte gjaku dhe djersa e 500 000 e me shume shqiptareve peng ne greqi qe u mundeson ju te lehne gjoja ne emre te nje ortodoksie qe ne jo oretodkseve shqiptare eshte gati te na shkoje ne hell vetem e vetem qe tymi ia planeve te asfalise te shkoje drejt.

Postuar nga ELESA datë 12 Dhjetor 2008 - 22:21:

Shume pergjigje nga ana e forumistave kane qene te ashpra dhe pa pike edukate ,por une asnjehere nuk kam ofenduar dike dhe as juve nuk ua lejoj qe ta beni me mua.Une kam idete e mia dhe edhe sikur te jem e vetmja ne kete bote me keto mendime as qe me behet vone fare.
Besoj ne Zot dhe mundohem te eci ne rrugen e tij duke pasur si shembull kryesor vete KRISHTIN.Nuk me intereson nqs ju mendoni qe jam pseudoortodokse apo ku di une se cfare,une vete e kam ndergjegjen e paster dhe as qe me intereson tua vertetoj juve sepse ne fund te fundit eshte Zoti ai qe gjykon.Duke u nisur nga kjo e fundit ju lutem t'i vini fre ofendimeve dhe fjaleve te ashpra se mua nuk me beni aspak dem,por ju thjesht njollosni shpirtin tuaj para Zotit.Ne kete referendum u futa per te diskutuar por me sa duket disa prej jush e identifikojne kete fjale me ofendimin.

P.S landi it do te doja te te thoja dicka lidhur me idene tende se iqvlora na qenkerka nje ortodoks i denje,kujdes mik se ai po te ishte me te vertet i tille,nuk do te shante e ofendonte.Ta thashe kete se nuk do te doja kurresesi qe ortodokset te identifikoheshin me njeres te tille ok?????????

Postuar nga IQVLORA datë 13 Dhjetor 2008 - 01:13:

Elsa moj ''bije'' e Janullaqit.Per dijenine tuaj edhe te shume te tjerve origjina e familjes time eshte ortodoks nga fshati Vuno i Himares nga fisi i Nushajve.Kusheriri i pare i stergjyshit tim i ka pasur tokat ngjitur me ne.Ne e dinim dhe e dijme se kishim te benim me njeritjetri e rridhnim nga nje familje.Ne dasma, vdekje e sebepe te tjera ne nuk mungonim asnjehere. Kur ne festonim barjamin ata vinin tek ne dhe per pashke shkonim ne tek ata.Gjersa te jemi gjalle fisi im dhe une do t'ua tregojme femijve tane origjinen dhe gjakun tone.Pra ne nuk na ka ndare ndryshimi i besimit moj vajze.Janullatusi eshte i tepert dhe armik i ortodokseve dhe i gjithe shqiptarve.Ai u be qen per te marre nenshtetesine shqiptare,por asnje president nuk po ja jep,sepse e di cfare gjarpri antishqiptar eshte ai.Asnje shqiptar nuk do te thosh nje fjale te keqe nqse kryeprifti do te ishte shqiptar e jo nje prift sillogjesh antishqiptare si Janullaqi.
Shume shpejt ate do ta largojne nga vendi jone vet ortodoksit.Ne krye te qeverive tona e ne parlament nuk do te jene perjetesisht Saliu,Fatosi apo Edvini.Djem e rinj qe do te vijne do te bejne ligje qe do ta shporrin kete kerme greke nga vendi i jone.Keshtu qe ne nuk kemi pse te konfrotohemi me njeri tjetrin.Une dhe gjithe ortodoksit nqse i thone vetes shqiptare e jo grik duam qe ne meshat tona te flitet me gjuhen e nenes e jo me gjuhen e shtriges.Feja dhe prifterinjte grek jane te lidhur me shtetin si ne asnje vend tjeter te Europes e keta te fundit dhe kisha greke jane ata qe nxisin urrejtjen karshi kombit tone.Ata na hiqen si miq,por jane te fundit qe na i vertetojne gjoja miqesine e tyre.Shikoni mosfirmosjen e dy marrveshjeve me NATON dhe me BE>Gerqia e Janullaqit nuk po i firmos akoma.Eshte vendi i fundit qe nuk po i firmos.Pse nuk ka thene nje fjale te mire ky llaqi qe e kemi bere dollibash ne krye te Kishes sone Ortodokse?Me greket na lidh vetem fqinjesia e interesi e asgje me teper.Hesapet jane te ndara.E sheh se c'u be per nje 15 vjecar te vrare?Po digjet gjithe Gerqia.Po kur jane vrare shqiptar ka ndodhur keshtu? As qe mendohet.Edhe kur jane vrare, keqtrajtuar e deportuar padrejtesisht ky janullaqi qe ti e dashke aq shume as qe e ka hapur gojen e te protestoje.e kemi vene ne krye te qoshese derrin pa le.Ai nuk e meriton kete.ai duhet te shporret.ate e mbajne disa te shitur per karigen e tyre,sepse po te qe per popullin ai duhej te kish thyer qafen me kohe.

PS: Mos e shit shpirtin tek nje i pabese e antishqiptar,nqse e identifikon veten si vajze ortodokse shqiptare.Bariun e zotit e duam shqiptar e jo grek.Ashtu i ka gjithe bota.
Po grafikun e sondazhit e ke pare zonjushe elsa?Sondazhi tregon qarte.

Postuar nga Koli_tr datë 13 Dhjetor 2008 - 04:32:

Citim:
Shume pergjigje nga ana e forumistave kane qene te ashpra dhe pa pike edukate ,por une asnjehere nuk kam ofenduar dike dhe as juve nuk ua lejoj qe ta beni me mua.Une kam idete e mia dhe edhe sikur te jem e vetmja ne kete bote me keto mendime as qe me behet vone fare.
Besoj ne Zot dhe mundohem te eci ne rrugen e tij duke pasur si shembull kryesor vete KRISHTIN.Nuk me intereson nqs ju mendoni qe jam pseudoortodokse apo ku di une se cfare,une vete e kam ndergjegjen e paster dhe as qe me intereson tua vertetoj juve sepse ne fund te fundit eshte Zoti ai qe gjykon.Duke u nisur nga kjo e fundit ju lutem t'i vini fre ofendimeve dhe fjaleve te ashpra se mua nuk me beni aspak dem,por ju thjesht njollosni shpirtin tuaj para Zotit.Ne kete referendum u futa per te diskutuar por me sa duket disa prej jush e identifikojne kete fjale me ofendimin.

P.S landi it do te doja te te thoja dicka lidhur me idene tende se iqvlora na qenkerka nje ortodoks i denje,kujdes mik se ai po te ishte me te vertet i tille,nuk do te shante e ofendonte.Ta thashe kete se nuk do te doja kurresesi qe ortodokset te identifikoheshin me njeres te tille ok?????????

ELESA ti je njeri falco sepse ma lart ke thone se zoti osht ai qe gjykon kurse ti ke gjuku iqvloren
i ke thone landit kujdes , per iqvloren
ku ke te drejt ti ELESA ti thush landit ato fjal
lexoi reshtat e tuja te fundti ELESA
a nuk del si njeri fallco

Postuar nga Koli_tr datë 13 Dhjetor 2008 - 04:38:

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Kur ne festonim barjamin ata vinin tek ne dhe per pashke shkonim ne tek ata.

ELESA ke te drejt qe e ke inote iqvloren sepse ai osht shqiptar i formum dhe ju grekt i keni inote keta lloj shqiptaresh
shikoje se cfar bon shqiptari ENESA ai nuk shef fene por shef gjakun dhe moralin
lexoje se ca ka shkrujt iqvlora aty lart
kurse ju grekt vetem urrejtje mbillni

ENESA urreje iqvloren se ke te drejte

Postuar nga ilir08 datë 13 Dhjetor 2008 - 06:09:

Po ky koli na doli mo i shkollum se vet anastasi mer jahu. Hallall o kolo. mduket se do kesh fillu naj shkoll t nolt private . te ato si shkojn ato si kon pare shum. hallal kolo

Postuar nga IQVLORA datë 13 Dhjetor 2008 - 20:32:

Citim:
Po citoj ato që tha ilir08
Po ky koli na doli mo i shkollum se vet anastasi mer jahu. Hallall o kolo. mduket se do kesh fillu naj shkoll t nolt private . te ato si shkojn ato si kon pare shum. hallal kolo

koli tironsi ka bere ate shkolle qe ju mor zoteri e ndonje tjeter nuk e shkoni nder mend.Ai ka bere shkollen e shqiptarizmes e jo te korofillaqizmes.Kujdes me ironit tuaja se me shume i bene dem vetes.Burra si koli nuk i kane ndare ndonjehere shqiptaret ne myslyman e te krishtere,por si vellezer qe feja e tyre eshte shqiptaria.Qytetaret tirons po e theksoj kete; jane shembulli i qytetarise e i civilizimit shqiptar.

Po perifrazoj me fjalet e mia:
Shqiperine e mori greku ju vu zjarr
shqipetar mos rri po duku shqipeter

Duke perkrahur Janullatosin ju jeni Ndriot e rinj shqiptar.Besoj e kujtoni filmin ''Mesonjtorja''.Nqse e beni nga padituria e papjekuria,kini kujdes se po gaboni.I maskuar e gjoja ne emer te zotit nje maskara halldup e antishqiptar si Janullatosi po ju helmon mendjen.
Ai me kujton prifterinjte e kishes greke qe digjnin me gelqere prifterinjte patriot shqiptar qe hapnin shkollat shqipe,si Petro Nini Luarasi e shume te tjere.Ky i sotmi nuk dallon nga ata te Mesjetes.Ky eshte me rrufjan,sepse eshte nga kata prifterinjte e kohve moderne.Thirrini mendjes ju lutem.

Postuar nga ilir08 datë 14 Dhjetor 2008 - 05:32:

Qemolo, ne tironcit ina myslymon mer djali. cere lidhje kina ne me grekt. mduket se do jesh naj grek i maskum ti mer voglush

Postuar nga IQVLORA datë 15 Dhjetor 2008 - 19:52:

Haxhi Qomilo nga fjalet qe ke shkruar pak me posht duket se nga myslymon je kthyer ne kristion ne Gerqi.ke nryshu ene emrin, nga Jakup e ke bo Janullaq,je vaftisur si i thone ata korifillaqet e ku ta di une.Pergjigja jote te le te dyshosh,por mun me qene edhe si thua ti.
Une kam nji fe me kolin,per ty nuk di gjo Baba

Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 »
Trego 216 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.