Forumi Horizont | Gjithsej 578 faqe: « E parë ... « 391 392 393 394 395 396 397 398 399 [400] 401 402 403 404 405 406 407 408 409 » ... E fundit » Trego 5771 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=263)
-- Mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18442)
Citim:je shume rehat. te kam zili
Po citoj ato që tha RAIMONDI
Kam pershtypjen se ju i ngateroni gjerat
Kur them aemrikanet kane common sense , nuk do te thote se jane te shkolluar qe megjithate edhe te shkolluar jane keta dhe shume fare biles
Por eshte me deshire ajo pune,
Keta bejne lende mesimi ne shkolle te mesme nga historia se si vendoset diktatura duke nisur qe nga Roma e lashte _-Por keta nuk lexojne ,
Tani ata qe lexojne jane super ketu, por 1% jane ata , por ama jane numer 1 ne bote
Te tjeret pastaj jane mbushesa , por ama kushdo mund te kulturohet _-I ka te jgitha ruget te hapura
Tani common sensi i ketyre eshte ketu : qe keta kur arsyetojne , per dicka arsyetojne drejt
dhe po ashtu nqs degjojne dicka nga ty qe ti ke te drejte , Keta nuk te kundershtojne ................
Nga sa kam pare une, shqiptaret nuk e kuptjne dot demokracine e ketyre dhe vete tipin e ketyre
__Nuk i genjen dot keta ore Fajtor , se jeta qytetare ketu e ndihmuar nga tv-te dhe shkollat ketyre , ka nje nivel shume te larte , gje qe i ben keta inteligjente edhe pa vajtur ne shkolle fare....
__Une nuk kam shkuar aspak mire kur kam punuar me keta , se keta te duan te jesh servil i tyre,
Biles nuk flisnim as nje pershendetje, _-Beja punen , komunikoja me bosin e madh dhe nuk ju flisja fare
Porse ata ku punoja une ishin ne shumice greke, sllave, cifute, hispanik dhe nja dy english amerikane
Por ishin shume shume te ligj __Une isha ne punen time i afte , dhe ata shikonin mbase beja gabim.....kur ata per vete benin 100 gabime ne dite ne pune ,
por e kishin mire me bosin
_Nje gje kishin keta emrikane e bardhe se ishin te sjelleshem, dhe kur ti kishe te drejte , nuk kundershtonin.
por mundoheshin te te sabotonin_-Te krijonin makinacjone te ndryshme , dhe duhej t ekishe shume shume kujdes se ta hidhnin dhe te diskretitonin tek bosi
Duke pare kete sjellje te tyre ,edhe une sa i gjeja ne gabim direkt i diskretitoja .........Ata me moren inat dhe ishim hasem ,
Mendo te punosh 5 vjet me ta dhe te mos flasesh fare .Por ishte edhe ambjent me greke , spiune te grrekut himariote, qe ishin puntore aty dhe benin propagande kunder shqiptareve duke ju thene ketyre qe shqiptaret na kane vrare kur ishim ne komunizem.....Nejse
Por ama keta jane street smart , dhe kjo i ndihmon shume
Ju nuk i kuptoni dot keto gjera , dhe i bini shkurt qe jane injorante ___--Ata vertet jane injornate se nuk lexojne , por ata jane shume street smart
Shqiptaret megjithse lexojne shume kur bejne muhabet me ta , flasin mek mek
Natyrisht jp une _______--Une duke heq dore nga modestia ua fusja koken ne hale ne cdo fushe ., Nuk ua pertoja asnjehere
.........dhe kjo beri qe u ftohen maredhniet me ata te punes ,Por edhe une nuk e ruaja shume per ta
Por i shifja nja dy shqipo tirans qe punonin aty dhe ju beheshin si zorraxhinj amerikaneve
Ne fakt edhe hispaniket dhe greket e sllavet ishin servile te amerikaneve,
Po une s'e beja kurre te isha servil i atyre muterve
Por natyrisht nuk me ndalon kjo qe te them se ata kane natyre inteligjente ,
dhe jane shume te ligj kur te marin inat --Jane njelloj si ne ne ligesi ,Se ne jemi skandal fare ne ligesi
-Ja marim edhe akrepit
Une po them qe keta jane injorante, por ka shume rendesi kur ti ke arsyetim me common sense ,ti ke mundesi te kuptosh drejt feonement qe ndodhin reth teje
Sa per filozofi dhe psikologji keta qendrojne shume lart ......Leri ato budallqe te shekullit te kalaur o fFjtor topja qe me ben si Sokrati i forumit, se s'jane per ty ato gjera
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Rai, ke te drejte qe ketu jane shume praktike njerezit, dhe gjithmone 'problem solving' mbi situata te ndryshme, te veprosh shpejt, te jesh i/e drejtperdrejte.
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Amerikanet jane as mish as peshk. Gjo e ftohte jane. E hapin gojen vetem po u erdhi per te folur dhe mundesisht vetem tu besh komplimenta. I thashe nje koleges time me te qeshur. E forte je qe ha molle para ores 8 te mengjesit. Une s'ha dot fruta ne mengjes, haq heret. Ajo me pa shtrember. U ofendua. Se hapi gojen. As nuk u perpoq te me kundershtonte. As nuk u nisa per ta ofenduar. Nuk e di pse me marrin shume seriozisht ne pune. Pale sa u habiten kur moren vesh qe kisha FB. Nuk e dija si ta merrja si ofendim apo kompliment.
Kjo puna me te huajt, sipas meje, eshte ceshtje kendveshtrimi. Kur nisesh te flasesh me dike, si fillim vezhgoje personin pastaj fol aq sa te takon por edhe nqs do te diskutosh me nje te huaj mos u be susceptible qe ne fillim pa folur tjetri ose pa e njohur mire.
Personalisht, i kam pare francezet te barabarte me veten edhe pse vijne nga familje te larta. Kjo gje s'me ka penguar asnjehere te jap mendimin tim aq sa me takon. Shumica e te huajve jane rritur me shume veshtiresi e sidomos plot nga keto kane probleme psikologjie, depresive, qe ne mosha te reja. Femijet e tyre perjetojne, ndarje prinderish, perjetojne probleme egoizmi nga ana e prinderve te tyre dhe ndjehen te pergjegjshem per veten e tyre qe ne mosha te vogla. Ne nuk kemi te njejtin perceptim me keta ne shume aspekte. Domosdoshmerisht, nuk ka se si te jemi njesoj apo te kemi te njejtat mendime. Eshte e pamundur kjo gje. Me kujtohet nje rast konkret kur shkova me nje shoqen time ne punen e saj. U futem brenda dhe kishte plot vajza e gra te tjera, u buzeqesha te gjithave,i pershendeta dhe po i degjoja, ato flisnin pothuajse te gjitha bashke, njera me propozon kafe dhe e pranoj, me afrohet dhe me ben pyetje normale, ca bej e ca nuk bej..pergjigjet e mija jane ne funksion te pyetjve te saja dhe jo me dyshime natyrisht. Nejse, une iki dhe te nesermen me thote shoqja ime se atyre vajzave e ne vecanti asaj qe te beri kafen i le nje pershtypje te mire.
Me kete dua te them se, jo se nderrove dy fjale me tjetrin dhe e njohe apo krijove nje ide te qarte per te. Cfare do qofte ky person, shqiptare, francez, apo amerikan. Njerzit duhen pare si individa e jo si turma. Tjeter pastaj te krijosh shoqeri me te huaj, euuu sa pune ka puna. Çdo gje me kohen e vet!
Thote mire Cecilia nuk duhen pare si turme por si indiivide, Mirpo keta na gjykojne ne si turme
Dmth kur shofin nje film qe flet keq per ne, keta thone keshtu jane te gjithe shqiptaret, ndaj edhe une i gjykoj keta si turme
Por te gjithe kombet nga sa kam vene re une , kane kete sjellje __Me njeri tjetrin sillen me vellazeri, e ndihmojne shume njeri tjetrin dhe nuk e shajne kurre vendin e tyre ,
ndersa me te huajin sillen me dinakeri,ligesi te kamufluar,
dhe po i gjeten anen ja futen,
por natyrisht ne aparence sillen sikur kane respekt , por ne fakt nukl kane aspak__
Ndersa ne shqiptaret kemi te kunderten, kjo eshte defekti me i madh i joni
Citim:Eh Rai ishte cudi xhanem
Po citoj ato që tha RAIMONDI
Fruti ne mengjez eshte shume i mire, sidomos Banane , apo nje leng frutash portokall
Ndaj ajo e ka pasur mire qe hante fruta _-
Por ajo ka reaguar keq ndaj teje se kane ate mendimin qe ti je e huaj, .dhe nuk kane respekt per te huajte keta , pavaresisht se ca thone
Me mire mos bej muhabete per gje tjeter vecse per punen , se duket qe nuk ju pelqen......
Bej punen tende dhe mos e vrij koken per te folur me ta
Faja dhe Deb ne diskutim e siper per Italionet dhe per amerikonet. Mo po shelgu ku eshte ketu, apo po i tregon Lizes Gilbert rrugen per ne boten e cudirave ?
Dje takova kete kojshijen. Sa ishte kthyer nga puna e shkreta, ora 7 e darkes. Ne mengjes nisemi bashke per ne pune, sigurisht me makina te ndryshme...
E degjove debatin me tha, duke me pare ne sy si e nderkryer.
Po i thashe shkurt. Zakonisht nuk ja var, degjove ti Glak apo jo.
Nejse (Whatever) me thote e kishin fjalen per ne shtresen e mesme.
What? me shpetoi nje forme jo polite te shprehuri.
Po tha, ne shtresa e mesme.
Me fal zonush i thashe, mesa di une shtrese e mesme quhet ajo qe ka nje shtepi (te sigurt kete), qe punon 8 ore, qe del ne pension dhe rron ne pleqeri pa i shtrire doren askujt.
Ti shtepi nuk ke, por edhe po te kishe, kur te lilje ne pension do te duhej ta shisje, se me aq para sa merr nga SS (sigurimi social), nuk te del as per qirane ne NY jo me per te mbajtur taksen e nje shtepie.
Pra ti do te perfundosh ne nje azil pleqsh, nen ndiohmen sociale, nen ndihmen shendetsore, e vetme.
Kete quan ti shtrese e mesme?
Kjo eshte psikologjia e 90% te amerikaneve
Citim:Kush eshte faja nga ata te dy? Ai i riu duket me bindes.
Po citoj ato që tha ~Enigme~
Faja dhe Deb ne diskutim e siper per Italionet dhe per amerikonet. Mo po shelgu ku eshte ketu, apo po i tregon Lizes Gilbert rrugen per ne boten e cudirave ?
Gjithsej 578 faqe: « E parë ... « 391 392 393 394 395 396 397 398 399 [400] 401 402 403 404 405 406 407 408 409 » ... E fundit » Trego 5771 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.