Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Zoti? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6378)
Postuar nga RAIMONDI datë 20 Tetor 2007 - 22:34:
----------Per nene TEREZEN-----Une e kam lexuar librin e saj ------------ajo vuante ne shpirtin e saj---qe nuk po e ndjente zotin,duket sikur ajo ka me shume besim tek Krishti se tek Zoti-------
Biseda qe ne bejme per NENE terezen nuk demton azgje----dhe aq me pak nuk e ul aspak respektin qe kemi per nNENE TEREZEN---------------te cilen une e pelqej pa mase per --AFORIZMAT E SAJ DHE HUMORIN E SAJ TE JASHTEZAKONSHEM,ajo ishte nje tip i gjalle dhe plot jete-----por ajo vuante shpirterisht-------ndjente zbrazetire brenda shpirtit te saj fisnik dhe te them te drejten jam perlotur kur e lexoja ,sepse ajo vuante me pa te drejte ,---------dhe zoti ---kjo HIC-KRIJESE --nuk dukej,ishte i shurdher
Dhe mua kur e lexoja Librin e saj mu kujtua nje poezi e VARNALIS--
- Gojen qeshja ma ka shqyer---Por ju klithmen s'ma degjoni
- Kembet neper valle thyer ----Une po vdes Ju s'me besoni!!!
Tani ,dyshimin e Nene Terezes e kane justifiukuar ketu ne USA teologet si dicka normale---por edhe jane cuditur ,megjithate ketu primati i kishes Katolike e justifikoi nene Terezen kur tha---se dyshimi i saj eshte normal per besimtarin-------Dhe ky primat vet esht shprehur se per zotin nuk mund te themi se ai existon apo jo---por ne e pranojme ate apriori si dicka qe kemi nevoje ---dhe kjo eshte plotesisht e vertete
-Ne lidhje me ate kush e krijoi kete bote----i jep pergjigje KANTI tek --prova kozmologjike--dhe ate qe KANTI e ka thene para 200 vjeteshshkenca sot i ka dhene pergjigje shkencore --------sepse asnje astrofizikant nuk beson qe zoti e ka kriju universin----------Ata jane njerezit sot per sot qe e njohin me mir kete problem --------dhe ata nuk jane idiote qe te thone--zoti nuk eshte kur sipas jush ketu zoti eshte --Si mendoni ju??---dhe flasim per keta shkencetare qe jane nga USA apo evropa perndimore te cilet jane gjithmone nen efektin e kishes ----------------
Dhe une mendoj se parimi MARXIST --po i afrohet me shume te vertetes ne kete drejtim---QE AZGJE NUK KRIJOHET NGA HICI ---POR CDOGJE TRANSFORMOHET NGA NJE FORME NE NJE TJETER---KA QENE ESHTE DHE DO TE JETE --POR NE FORMA TE NDRYSHME--------megjithate dyshimi esht sepse dyshimi esht dicka normale ne jeten e njeriut --perballe dickaje qe nuk e njeh plotesisht----
-POR QE keto qe thoni ju ketu me bing -bang dhe me pula vezen ---kanti ne nje ane dhe --shkenca ne anen tjeter i ka hedhur poshte
Une ne fakt po diskuotja me teper prezencen e zotit ne ndergjegjen tone ------------sepse kete e pranojne te gjith teologet e kishes --------------------por FEUDI e nxjerr zotin edhe andej --------keshtu qe zoti s'ka ku te qendroje---------------------AI QENDRON VETEM NE FANTAZINE TONE-------------por sidoqofte mua do me pelqente qe zoti te ishte --dhe qe te kishte jete dhe ne boten tjeter --me parajse-,do ishte shume bukur----dhe nuk me pelqejn konkluzionet qe thone se zoti nuk existon ndaj them me vete ----BEJE O ZOT ENDERR--------.Por aha me duket se TINA TURNER KA TE DREJTE KUR THOTE---PARADISE IS HERE-------Por megjithate sic thashe mua me ka bere pershtypje vetem ai fakt shkencor ne lidhje me spermatozoidet --------qe ma kthem njecikes mendjen ne lidhje me zotin----------