Forumi Horizont | Gjithsej 435 faqe: « E parë ... « 416 417 418 419 420 421 422 423 424 [425] 426 427 428 429 430 431 432 433 434 » ... E fundit » Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Zoti? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6378)
Citim:te falenderoj per pergjigjen. i di pak a shume historine e shteteve mysimane se zbuluan edhe gjeometrine, edhe se ishin shume te civilizuar me perpara,por mua me interreson me shume se cila fe e njeh zotin e vertet !?meqe une besoj ne zot dhe ne existencen e tij. ta them nje esxperjencen time. une nuk e kam lexuar kuranin as biblen, por kam vajtur ne kishe edhe xhami me shume se njehere ne te dyja, vetem nga kurjoziteti dhe me nje sinqeritet qe zoti te me paraqitet ne jeten time. kur shkova nje dite te diele/sunday church ishte e mbushur plot, ndoshta bera pak mekat po nuk e pata vemendjen shume tek zoti se nje goce shume e bukur ishte aty afer meje dhe u habita ose me erdhi pak tyrp ishte hera e pare ne kishe. tani kur shkova ne xhami, nuk mund te them se zoti mu paraqit, por e kisha pershtypjen se njerezit aty e kishin nje pasion ose nje sinqeritet me te madh tek lutja e zotit, nejse faleminderit.
Po citoj ato që tha el-Nino
pershendetje kruti!
po i pergjigjem pyetjeve te tua...deri diku eshte e vertete qe shume vende me shumice muslimane sot jane perfshire nga trazirat...por ka edhe vende muslimane qe jane te zhvilluara (p.sh Malajzia, Turqia, Dubai etj.)..
problemi qendron ne arsyen pse ata vende qe ne po i themi te prapambetura po vuajne..arsyeja e thjeshte fare...ne shumicen e vendeve LUFTA!!dhe nga kush?..nejse nuk dua t'i hyj kesaj ceshtje..
..te kujtoj ose te rrefej qe dikur, vendet muslimane ishin me te zhvilluarat ne bote dhe muslimanet ishin ata qe bene shume per kete bote duke zhvilluar shume shkenca (astronomi, mjeksi, matematike etj)..
Vertet cdo gje qe ndodh eshte caktim i Zotit..por ne ajo qe po ndodh ne vendet muslimane eshte denim apo perkujtim per t'iu permbajtur te vertetes nuk e di as une, as ti dhe as ndonje tjeter..
nga e kaluara, historia, Kur'ani na ben me dije mbi historine e popujve te ndryshem qe u denuan dhe qe "denimi" i tyre ishte per shkak qe ata lan pas dore urdhrat e Zotit dhe u c'thuren si shoqeri..
sidoqofte nqs vertet te pelqen shprehja "there's no god but God" dhe deshiron te dish te verteten mbi Islamin njihi muslimanet e vertete nga afer dhe jo ato qe po na paraqesin mediat antiIslame..Lexo Kur'anin ose historine e te derguarit te Allahut, Muhamedit (a.s) dhe do te shohesh te verteten mbi Islamin..
p.s: nqs do te pyesesh ose te flasim me sh mbi kete ceshtje me gjate ketu ke adresen time qe mund ta regjistrosh; project-88@hotmail.com
rrespekte a.m
Gjithsej 435 faqe: « E parë ... « 416 417 418 419 420 421 422 423 424 [425] 426 427 428 429 430 431 432 433 434 » ... E fundit » Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.