Forumi Horizont | Gjithsej 141 faqe: « E parë ... « 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 52 53 54 55 » ... E fundit » Trego 141 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Grupi A1 (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=231)
-- FK Teuta (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=349)
Lika: Shkumbini,provë për kreun
Trajneri i Teutës evidenton vështirësitë e kësaj ndeshjeje dhe shpall objektivat
Pas përfundimit me sukses të "aktit" të parë, nga katër të tillë të këtij kampionati, trajneri i Teutës, Hasan Lika, po përgatitet për ndeshjen e radhës me Shkumbinin. Nëse deri para një jave shumë kundërshtarë nuk e kishin të vështirë të merrnin pikë në fushën e Peqinit, tashmë duket se gjërat kanë ndryshuar. Këtë e ka kuptuar më së miri edhe numri 1 i stolit durrsak, i cili kërkon vlerësim maksimal për Shkumbinin. Mbase në këtë mes ka ndikuar jo pak edhe frenimi i Partizanit në këtë fushë, duke treguar se edhe Teuta nuk do ta ketë të lehtë këtë të shtunë. Sidoqoftë, Lika beson shumë te puna që ka bërë këtë javë dhe te forcat reale të skuadrës që drejton. Në një intervistë për "Sportin shqiptar", trajneri i "djemve të detit" shprehet:
- Zoti Lika, si e konsideroni faktin që Teuta është kampione e fazës së parë të kampionatit?
- Eshtë një fakt i gëzueshëm, pa dyshim. Ne po e kryesojmë kampionatin me meritë. Jemi brenda kuadrit të objektivave, sepse, sikurse dihet, Teuta ka hyrë me pretendime serioze në këtë kampionat. Kemi fituar vetëm një betejë, por them se jemi në rrugë të mbarë. Personalisht, e kam thënë edhe më parë që do ta kemi më të vështirë për të ruajtur këtë ritëm, nga ç'e patëm për të kapur vendin e parë. Jemi të ndërgjegjshëm se kemi përpara edhe tri faza të tjera dhe vështirësitë e ndeshjeve sa vijnë e shtohen. Shpresoj shumë që, duke punuar me seriozitet në stërvitje, do të qëndrojmë në këto pozita.
- Këtë të shtunë do të luani me Shkumbinin, ndaj një kundërshtari që arriti të frenojë Partizanin. A i druheni këtij fakti?
- Nuk ma do mendja se ka vend për druajtje apo frikë në këtë mes. Ndeshjen me Shkumbinin e konsiderojmë si të gjitha të tjerat e këtij kampionati, sepse vlen 3 pikë. Unë e kam thënë edhe herë të tjera, që skuadrat e Grupit A1 nuk kanë shumë diferenca mes tyre, prandaj kërkojnë vlerësim të njëllojtë si kundërshtarë. Gjithsesi, një gjë është e vërtetë: Shkumbini do të paraqesë tjetër fytyrë në këtë ndeshja, në krahasim me fazën e parë. Kjo, pasi gjërat kanë filluar të ndryshojnë për mirë te kjo skuadër. Vetë fakti se një javë më parë Shkumbini arriti të frenojë Partizanin kryesues deri në atë kohë, flet qartë për këtë. Skuadra peqinase kërkon të ngjitet më lart, sepse, tradicionalisht, në këto vitet e fundit, kjo skuadër është renditur në mesin e artë të klasifikimit. E dimë që na pret një ndeshje e vështirë, por kjo nuk na step që të zhvillojmë një lojë të mirë dhe të kërkojmë të fitojmë.
- A do ketë mungesa Teuta në këtë ndeshje?
- Përveç Begejës, i pezulluar 4 javë, futbollistët e tjerë të skualifikuar do të aktivizohen në këtë ndeshje.
- Me çfarë vlerësimi po stërviten futbollistët tuaj për ndeshjen e radhës?
- Sigurisht, vlerësimi i kësaj ndeshjeje dhe i kundërshtarit është në shkallën maksimale. I rëndësishëm mbetet fakti që të japim maksimumin në fushën e lojës dhe të zhvillojmë një futboll të bukur, korrekt dhe rezultativ. Shpresoj të kalojmë nëpër këto "shtigje" duke kënaqur në radhë të parë sportdashësit tanë dhe duke ruajtur pozitat kryesuese. Shkumbini është ndoshta prova e vërtetë sesi mund të ruhet kreu.
Gjithsej 141 faqe: « E parë ... « 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 52 53 54 55 » ... E fundit » Trego 141 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.