Forumi Horizont | Gjithsej 111 faqe: « E parë ... « 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 » ... E fundit » Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Deshmitaret e Jehovait (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8189)
Pak histori.
HISTORIA: Themeluesi ishte Carlz Rasell (1852) SHBA. Ai u rrit ne Kishe per kishte probleme me shume doktrina Biblike, dhe u largua. I perlqente Eskatologjia.
Ai themeloi: Shoqaten nderkombetare te studenteve te Bibles qe me vone u quajt: Deshmitaret e Jehovait. Pas tij ishte Jozef Radhefordi, qe beri te njejten gje duke bere profeci te rreme dhe ne 1942 Nathan Knorr u be drejtues. Ai u mor me botimin e perkthimit: Bota e re (1950). Ata vashdojne te probagandojne ide si: Mohimi I Trinise, Hyjnise se Krishtit, Frymes se Shenjte, Ringjalles, ndalim I transfuzionit te gjakut, mohimi I egzistences se ferrit.
1: PROFECITE E RREME. Pergjate historise se tyre ata kane bere shume profeci te rreme te cilat duhen pare ne driten e Bibles. Te tilla si per ardhjen e dyte te Krishtit 1914 dhe beteja e Armagedonit Zb 16:16 profeci te cilat jane perseritur perseri ne 1925 dhe 1975 por qe ne asnje prej ketyre koherave nuk u plotesua. Dhe Bibla thote: L.I.P 18:20-22 Kur nje profet profetizon ne emrin e Perendise dhe profecia nuk realizohet ai genjen dhe nuk duhet besuar.
2: PERKTHIMI: Bota e RE.
Shume nga doktrinat e tyre te rreme mbeshteten ne perkthimin Bota e re. Gjoni 1:1 Ne fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte prane Perendise dhe Fjala ishte Perendi.
B.R Ne fillim ishte Fjala dhe Fjala ishe prane Perendise dhe Fjala ishte nje perendi.
Gjoni 5:58 Jezusi u tha atyre: Ne te vertete ne te vertete une po ju them se para se te kishte lindur Abrahami une jam.
B.R Jezusi u tha: Po ne te vertete po ju them: Para se Abrahami te vinte ne egzistence une kam qene.
Luka 24:52 Dhe ata pasi e adhuruan u kthyen ne Jeruzalem me gezim te madh.
B.R E ata I bene nderime e u kthyen ne Jeruzalem me gezim te madhe.
2Kor1:2 Paci Hir dhe paqe nga Perendia dhe nga Zoti yne Jezu Krisht.
B.R Dhemshuria e pamerituar dhe paqja nga Perendia, Ati yne dhe nga Zoteria Jezu Krisht qofte me ju.
3: EMRAT E PERENDISE NE BIBEL. Ka disa emra nga Hebraishtja dhe Greqishtja te perdorur ne Bibel per Perendine. Elohim, El, Eloah, Elahh, Jehovah (JHWH), Adonai dhe ne Greqisht: Theos—Perendia dhe Kyrios—Zoti. Ata shpesh kane vendosur emrin Jehovah ne DH.R megjithese nuk eshte aty. P.sh. Rom 14:8 Sepse edhe nese rrojme rrojme per Zotin edhe nese vdesim vdesim per Zotin, pra edhe po te rrojme ose te vdesim te Zotit jemi.
Kurse tek B.R-ja thuhet. Sepse edhe nese jetojme jetojme per Jehovain edhe nese vdesim, vdesim per Jehovain. Pra edhe nese jetojme edhe nese vdesim I perkasim Jehovait. (Nderkohe qe Fjala Jehova ne kete tekst ne Greqisht nuk eshte.
Kjo ishte pak histori. Me vone mund te lexojme te tjera.
Me respekt: Bariu.
Gjithsej 111 faqe: « E parë ... « 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 » ... E fundit » Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.