Forumi Horizont Gjithsej 5771 faqe: « E parë ... « 4978 4979 4980 4981 4982 4983 4984 4985 4986 [4987] 4988 4989 4990 4991 4992 4993 4994 4995 4996 » ... E fundit »
Trego 5771 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=263)
-- Mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18442)

Postuar nga kurt datë 16 Qershor 2014 - 03:38:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Kjo puna e Evropes ka aq shume paradokse sa duket si skenar komik. Gjermania vete mban ne gji miliona turq nga ata qe vishen vetem me shamia dhe nuk gjermanizohen pas dy brezash jete ne Gjermani. Shqiperia kerkon te hyje ne Evrope dhe une nuk kam gjet deri me sot nje dokumentar apo emision qe spjegon pse na duhet te hyjme ne Evrope. Shqiptaret pastaj bejne si nacionaliste po nuk besojne ASNJE politikan te vetin dhe mezi presin te flase ndonej ambasador apo qeveri e huaj, dhe duket sikur duan te hyjne ne Evrope qe te shpetojne nga vetvetja (dmth nga politikanet dhe shteti i vet). Pastaj hyka ne valle Turqia. Deri me sot nuk kam pare popull dhe shtet ne bote qe te mbeshtese historikisht Shqiperine dhe shqiptaret sic ben turku. 20% e fjaleve shqiptare kane prejardhje turke (perqindje e supozuar nga une). Te vetmit njeriu qe mund ti thuash pa frike "jam shqiptar" dhe konsiderata ti rritet ne vend qe ti ulet ose ti ngelet njesoj, do ishte turk. Qe turqit per ne kane qene si vellezer e ka treguar historia, dhe neve sa here kemi probleme dhe rreziqe nga greket/serbet kthejme syte nga Turqia (vellai i madh) qe te tregoje muskujt. Ne rast se plas lufte ne ballkan, i vetmi shtet qe nuk do kishim armik eshte Turqia, gjithe te tjeret mund te na vihen kunder.

Tani vijme prape te Evropa e djathtosur. Me gjithe kulturen dhe edukimin qe paskan keto europjanet, me gjithe universitetet dhe mediat super te zhvilluara, akoma nuk e kuptojne qe kulturat kane gradient dhe ne nuk jemi as si turqit, as si italianet, por dicka e mesme. Ne jemi fiks nje perzjerje myslimanesh e katolikesh, ku feja nuk ka dominuar. Atehere kush eshte frika, statistika 60% myslimane? Po une para dy ditesh pashe nje dokumentar mbi Italine dhe spjegohej qarte qe shumica e njerezve nuk i frekuentojne kishat por prape ne statistika deklarohen katolike gati 90%. Kjo eshte fiks ajo qe ndodhi ne statistikat shqiptare ku prindet e mi dhe te tjere qe nuk i rruhet fare per fene kane bere deklarime sipas historise familjare. Nuk e kuptojne europjanet e shkolluar diferencen midis realitetit shqiptar me tendenca myslimane dhe realitetit turk qe ndalon Youtubin dhe internetin? Nuk e kuptojne qe ka nje gradient sa me shume te shkosh ne lindje? Kujtojne se do krijojne nje Evrope homogjene nga Skocia ne Krete?

Gjithe kjo ngjan si komedi.

Dakord me kte.
Fsktikisht shqptaret ne pergjithesi jane me te avancuar popull ne balkan.
Fakti qe shqiperia fton prifta ortodox grek e serb dhe artista apo apo nacionalista serb dhe grek ne shqiperi dhe i lejon te shprehen ne mediat tona kunder nesh si te dojn tregon shume.

Gjithsej 5771 faqe: « E parë ... « 4978 4979 4980 4981 4982 4983 4984 4985 4986 [4987] 4988 4989 4990 4991 4992 4993 4994 4995 4996 » ... E fundit »
Trego 5771 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.