Forumi Horizont | Gjithsej 67 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » ... E fundit » Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime te ngjarjeve nga Shqiperia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=307)
-- Lajmet e fundit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15860)
e thashe ket ne nje teme tjeter gabimisht.
ne experjencat e mia personale, jewishet me kane dale njerz shume te mire se sa mysilmanet arab. (dhe e kam fjalen per lek=dollars)
Une nuk e di se c'bohet ketu mor jahu, nuk kam kohe t'i lexoj te gjitha por per mua rraca nuk ka patur, nuk ka dhe nuk ka per te patur. Rracat i krijuan njerezit vete per te patur pushtet mbi nje pakice tjeter. Une per shembull nje mediteran nuk di ku ta fus tek Afrika, tek Azia, tek Evropa, tek rraca e bardhe, e zeze, e verdhe, apo e bardhe...i have no clue
po keshtu edhe nje indian une nuk di ku ta fus dhe pyetjes "cfare rrace jeni" ne Amerike une nuk di si ti pergjigjem dhe nuk me pleqen fare
.
me falni por ajo pjesa ne lidhje me repliken qe i bera fajtorit (per nenen e hitlerit) s'kishte pse te hiqej
i gjithe shkrimi s'kishte pse te hiqej, duke lexuar dialogun ketu ky qe thote jam izraelian po te lexoni ne shkrimet me larte pyet nese ka pasur apo jo çifut ne shqiperi
pra ça do bejme ketu te tallemi apo te diskutojme...?
nejse, ciao.
Okkk un po i shkruaja Angel mos po te dukem Izralian qe po te shkruaj shqipppp...........
Debato po jo ofendime ,dhe mos lexo vetem nje liber po shume dhe nxirri kuptimin pse eshte shkruar ,se BBC po e rishkruan historin e Botes ,cfare tjeter do nxirrni A.H. Te shkruajme me fakte e jo me peralla
kush e konsideron veten hebre, le ta quaj veten hebre ju lutem jo cifut.
Epiteti "Cifut" per hebrejte eshte sharje dhe ne turqisht do te thote qen i ndyre ose qen i ngordhur...
respect per speciet dhe kombet
Citim:kte nuk e dija!! une kam nje shok jwish, dhe bej shaka me te shume, jewish jokes.
Po citoj ato që tha kotka
Epiteti "Cifut" per hebrejte eshte sharje dhe ne turqisht do te thote qen i ndyre ose qen i ngordhur...
respect per speciet dhe kombet
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
kte nuk e dija!! une kam nje shok jwish, dhe bej shaka me te shume, jewish jokes.
pra, po fjala"jew" ne anlgisht, a eshte ofenduese?
nuk jam i sigurt por ai ka sense humori te persosur kshtuqe bej shaka plot.
Masakrat masive te ketyre diteve ne Palestine, ndaj burrave, grave, pleqve, femijeve etj, per çdo çam qe e ndien akoma dhimbjen e Çamerise, te bejne te rikujtosh menjehere ate masaker masive dhe te pergjakshme qe perjetuan çamet qe prej shkeputjesh se Perandorise Osmane e deri ne vitin 1946 kur te gjitha dyert e gjenocidit te pergjakshem ndaj çameve u mbyllen perfundimisht me ekzilimin e tyre drejt Shqiperise. Ndersa çifutet qe prej vitit 1897 kur u organizua Konferenca e pare Boterore çifute ne qytetin Bal te Zvicres nen drejtimin e babait modern Sionist Theodor Herzl vendosen te ngrinin ne Palestine flamurin e Teuratit çifut, te krishteret Ortodokse greke dhe sllave apo edhe disa shqiptare, qysh prej vitit 1822 vendosen qe ne Çameri, Kosove, Mal te Zi etj ne ngrinin flamurin biblik ortodoks. Ishte pikerisht kjo Konference ne Zvicer e cila solli nje bashkepunim te ngushte ndermjet te krishtereve dhe çifuteve ne dy projekte madhore qe do te viheshin e kembe menjehere pas kesaj Konference. E para ishte Shkaterrimi i Kalifatit Islam Osman, dhe rikthimi i pushtetit biblik Ortodoks ne te gjithe Ballkanin, dhe e dyta ishte ngritja e shtetit çifut Izraelit ne vitin 1948 me ndihmen e aleteteve Perendimore te krishtere. Te gjitha drejtimet politike, ushtarake, ekonomike, dhe shoqerore te Shtetit Osman u infiltruan nga çifutet ose me sakte « Donmete ». Natyrisht do te lindi pyetja per ata qe nuk e dine se çfare ishin Donmete ? Per te njohur me mire Donmete ne duhet te kthehemi pas ne histori ne vitin 1626 kur lindi mistiku dhe mesihu çifut Sabbatai Zevi. Ai lindi ne Izmir dhe idhtaret e tij e quanin me emrin Amir (udheheqes). Ne vitin 1651 ai u shpall mesih por menjehere ate e perzune nga Izmiri per idete e tij te rrezikshme dhe lidhjet e tij me konspiracionet sekrete çifute. Nje shumice derrmuese hebrejsh qe nga India, e deri ne Angli e besuan se ky njeri ishte Mesihu i Premtuar qe populli hebre priste. Sabbatai Zvi insistoi te zere vend ne Stamboll me 1666 por aty autoritet Osmane e burgosen. Me vone ai u "konvertua ne Islam" per ti shpetuar denimit me vdekje, gje te cilen e bene edhe mijera ndjekes çifute te tij, me qellimin qe me emra dhe zakone myslimane por me ide te qarta shkaterrimtare çifute te shkaterronin nga brenda Perandorine Osmane. Ai filloi qe te krijoje ne te gjithe Perandorine Osmane konspiracione dhe shoqata sekrete qe me emra myslimane por me ide çifute punonin per shembjen e Kalifatit Islam. Te gjithe njerezit qe si ai qe e pranuan islamin per ta marre kalane e Perandorise nga brenda por qe ne te vertete ngelen çifute ne besim dhe ndjenja u quajten "Donme". Ai filloi qe te bashkepunoje fshehtas me Bektashinjte dhe me Sufite duke shpikur festa te reja qe ne te vertete ishin me origjine çifute permes myslimaneve. Psh nje nder levizjet dhe rrymat me te rrezikshme perçarese qe u krijua prej dhe me ndihmen e çifuteve donme ishte Bahaizmi i Mirza Ali Muhamedit ne vitit 1844 si sekt shiit por me qellime djallezore te çifuteve per te perçare Perandorine Osmane ne mijera sekte dhe grupe te kunderta. Nje nder faktet qe sduhet harruar ishte edhe pjesemarrja e disa perfaqesuesve çifute ne Lidhjen e Prizrenit, ku ata u hoqen si mbeshtetes te Shqiptareve, por ne te vertete ata kishin qellime te tjera te fshehta. Plani B i çifuteve i cili kurre nuk u shpall publikisht ishte se nese nuk do tja dilnin mbane qe te krijonin shtetin e tyre ne Palestine, ata do ti ktheheshin Shqiperise.
Dokumentet sekrete te Sherbimeve Britanike dhe Amerikane gjate Luftes se pare dhe se dyte Boterore tregojne qarte sesi ishte pergatitur terreni per nje zbarkim masive te çifuteve ne Shqiperi, nese plani A i Izraelit te soten nuk do te arrihej dot perballe arabeve ne Lindjen e Mesme. Me qindra çifute siç e tregojn edhe dokumentat e sotme historike Shqiptare u vendosen ne Shqiperi gjate Luftes se dyte Boterore, duke gjetur strehe dhe duke pritur qe te kalonin ne Izrael. Por ne dokumentat shqiptare fshihet nje pjese e se vertetes, se per çifutet dhe Perendimoret Shqiperia ishte Plani B i krijimit te nje Izraeli. Per mos tu zgjatur shume ne kete teme te cilen mendoj ta trajtoj per lexuesit shqiptare nje here tjeter, po vazhdojme me disa aspekte te tjera historike rreth Palestines se sotme dhe Çamerise. Çifutet e nisen projektin e madhe te shembjes se Perandorise Osmane ne vitin 1665 kur Sabbatai Zvi filloi te shpalli haptazi neper tubime dhe sinagoga se toka e Hebrejve do te jete Izraeli, ku do te tubohen te gjithe çifutet, dhe ne kete "Tokat te Shenjta" qe jane okupuar nga Turqit, do te deshmojne per ardhjen e shkaterrimit te Perandorise Osmane. Pra struktura e çifuteve-donme(çifuteve te konvertuar) ne Islam sa per sy e faqe, ka filluar qysh heret me Sabbatai Zevin. Psh nje prej mjekeve te sulltaneve turq, ishte nje nxenes i tij, i cili pasiqe "u be musliman" morri emrin Hajatizade Mustafa Fevzi Efendi. Ne te vertete, ky emrin e vertete e ka patur Moses Ben Raffael Abrabanel. Per ironine me te madhe u martua me motren e Sulltanit, madje me 1670 ishte Vali ne Erzurum, kurse me perpara me 1666 ishte emertuar si Vali ne Temishvar(Hungari) . Qe te jete ironia edhe me e madhe, nipi i tij, Mehmed Emin Efendi, u emerua shejhulislami i pare ne Turqi, si çifut i konvertuar. Shejhulislami i dyte, sheh i Nakshibendive dhe Bektashive ishte zgjedhur Musa Gaziu, çifut i konvertuar qysh prej gjyshit, ne kohen e Sulltanit Vahiduddin, ishte mason i shkalles se 33-te. Ne sarajin mbreteror ne Edrene, kur Edreneja ishte kryeqytet i mbreterise, ne kohen kur predikonte Sabattai Zevi gjyshi i "shejhulislamit" ishte perkthyes i Sabattai Zevi ne oborrin mbreteror, kurse Mehmed Emin Efendi, morri emrin Mehmed Aziz Efendi kurse gruaja e tij çifute u be Fatma Hanem. Sabateizmi u perhap shume shpejt jo vetem ne qendrat e medha te Perandorise por edhe ne Evropen Jugore dhe ate Qendrore. Ne shekullin e 17-18 me loje te rabineve çifute 500-600 familje çifute "u bene myslimane", por ata mbeten shpirterisht ne fene e tyre te meparshme. Kishin dy emra, ne publik ate mysliman, dhe ne shtepi ate çifut. Ne vitin 1683 ne Selanik 300 familje u konvertuan ne Islam, kurse Danezi Karsten Nibeuhr shenon faktin se me 1784 ne Selanik kishte 600 familje çifute-donme, kurse Gersham Scholem, dhe ai vete sabatejist, thekson se popullsia Sabetajiste e Selanikut ishte rreth 60000 banore. Llozhat e para Masonike i udheheqnin çifutete nga Evropa. Pra siç e thame Sabetaizmi ishte levizja me e madhe dhe me e fshehte masone ne Perandorine Osmane. Organiza e fuqishme ITTIHAD VE TERAKI ose siç njihen me sakte ne gjuhen popullore dhe historike shqiptare Xhonturqit, ishte e prire dhe e drejtuar nga çifute, sabetajista, dhe masone. Aktivistet me te madhenj ishin sidomos Sabetajistet e Selanikut dhe Janines te cilet nxisnin nacionalizmin e popujve te Ballkanit (maqedonet, serbet, greket, duke i ndihmuar materialisht dhe politikisht per ta shkaterruar Perandorine Osmane). Duhet theksuar dhe ritheksuar fakti per çamet se Organizata e fshehte grekperhapese Finiqi Eteria tek e cila benin pjese edhe Marko Boçari etj, u themelua me ndihmen dhe pjesemarrjen e fshehte te çifuteve te Janines dhe Selanikut. Pra siç e shihni organizata me e famshme greko-ortodokse u ngrit ne kembe nga çifutet, dhe u be aktive kudo neper Greqi dhe Çameri me ndihmen e çifuteve dhe Sabetajistave. Projekti i madh Sabetajist dhe masonik duke qene se sabetajistet ishin te gjithe masone, ishte krijimi i nje Turqie laike, pa fe siç ja arriten qellimit me masonin me origjine shqiptare Mustafa Kemal Ataturk, dhe projekti tjeter i madh ishte themelimi i shteteve sllavo-greke duke nenkuptuar roberimin e shume trojeve shqiptaro-turke nga sllavo-greket te cilet ishin aleate me Evropen dhe Masonet. Armiku i tyre i perbashket ishte Islami dhe Osmanllinjte, kurse projekti i tyre i perbashket ishte shkaterrimi i Perandorise Osmane dhe ngritja kudo ne Ballkan me ndihmen e shteteve Ballkanike qe ata vete po i krijonin te llozhave sekrete masonike. Nga keto makinacione u krijuan shtete sllavo-greke ne kurriz te popujve jo-ortodokse, siç ishin shqiptaret, boshnjaket, pomaket, myslimanet greke, etj. Serbia me Malin e Zi, Greqia, Bullgaria etj jane disa nga frytet qe masoneria sabatejiste i ka projektuar ne Paris, Berlin, dhe Londer, sidomos me Konferencen e famshme te Berlinit te vitit 1878, e cila ishte gjoja per realizimin e te drejtave te popujve "te roberuar" por qe ne te vertete kishte qellime te erreta si dhenia e Çamerise Greqise, Kosova Serbise etj duke qene se keto benin pjese ne platformen e madhe siç e theksova edhe me lart qe eshte shembja dhe shkaterrimi i Perandorise Osmane. Pra siç e shihni edhe nga vete faktet historike, Çameria ju eshte dhene grekeve nga sabatejistet dhe masonet çifute per te realizuar planin e tyre me te madh qe ishte shembja e Perandorise Osmane, e cila ju ishte bere atyre, pengese per krijimin e nje shteti te madh Izraelit, te cilen ata e krijuan vetem pas shembjes se Perandorise Islame. Per tja arritur qellimeve te tyre ata sakrifikuan çdo gje qe ju nevojitej, nder te tjera edhe dhenien çamerise Greqise, Kosoven, Serbise etj dhe therrjen e mijera çameve dhe kosovareve etj. Pra per ata qe historine e Çamerise e kane mesuar nga gojedhenat, dhe faktet e trilluara historike komuniste kthjellohuni se ju kane treguar vetem perralla, sepse pas gjenocidit çam fshihen projekte te medha boterore te orkestruara nga masonet. Fatkeqesisht per ne çamet myslimane rrame ne rrugen e tyre, dhe u flijuam per krijimin e shtetit te tyre Izraelit, ashtu siç po sakrifikohen prej 50 vjetesh edhe vellezerit tane Pelestineze. Edhe Palestina pati te njejtin fat si vete Çameria sepse edhe ajo pasi u shkeput me dhune nga Kalifati Islam, nga masonet ne konferencat e famshme per te cilat folem me larte e morren çifutet, duke filluar aty spastrimin e madh etnik qe po ndodh edhe sot e kesaj dite. Ashtu siç u masakruan barbarisht çamet ashtu edhe sot po masakrohen vellezerit tane ne Palestine, dhe tashme eshte bere e qarte per te gjithe ne, se ata qe ja dhane çamerine grekeve, dhe organizuan masakren e çameve, jane te njejtet njerez qe po kryejne masakrat ne Palestine. Nese ne Çameri sabatejisto- masonet ja u dhane ate grekeve si dhurate per bashkepunimin e tyre per rrezimin e Perandorise Osmane, dhe i lane çamet nen meshiren e thikave greke, sot ata edhe palestinezet i kane lene nen meshiren e bombave izraelite, dhe gjenocidi dhe gjaku eshte i njejte si ne Çameri, gjak i paster myslimanesh derdhur per realizimin e projekteve masone çifute.
Ne Konferencen e pare çifute qe siç e treguam edhe ne fillim u mbajt ne Zvicer u shkrua edhe nje Protokoll çifut i cili u quajt "Protokollet e te urteve te Sionit" thuhet tekstualisht: "Kur te vije koha, qe Sovrani yne, Zot i Botes, do te kurorezohet, atehere do te jene po keto duar qe do te qerojne çdo gje qe do ta na behet pengese ne rrugen tone". (Protokolli pika 3)
Kurse ne nje pike tjeter thuhet tekstualisht: "Kur te ngrejme mbreterine tone, ekzistenca e çdo feje tjeter do te jete e padeshirueshme per ne". (Protokolli pika 14)
Ja pra siç e shikoni qe prej Sabetai Zevit e deri me sot se kush ishin ata qe u bene shkak qe çamet dhe kosovaret te perjetojne masakra te tmerrshme ashtu siç po i perjetojne vellezerit tane palestineze sot.
Zoti i gjithesise i bashkofte zemrat e pervuajtura myslimane çame dhe kosovare me ato te vellezerve dhe motrave tona ne Palestine qe po heqin sot ate masaker qe ne çamet e hoqem para 60 vjetesh
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Kam pershtypjen se jane te bardhet (ndoshta dhe Erious), qe adhurojne zezaket nga ana seksuale. Dhe prandaj si honepsin dot verdalle. Kane friken se dalin jashte loje po hyjne zezaket... ne loje.
Citim:
Po citoj ato që tha erious
1. eshte normale (natyrale) qe te jemi raciste (ngaqe jemi te bardhe)... nje i bardh te ziun nuk e oneps dot, i ziu te bardhin e adhuron jane gjera qe i dine dhe bufi keto
Citim:
Po citoj ato që tha turll
Keto jane mythe kalamojsh ...............![]()
![]()
Nuk e di sa ke te besh me te zinjte .............. po ata jane shume here me rraziste se te bardhet ............... :aha :aha
Citim:
Epiteti "Cifut" per hebrejte dhe ne turqisht do te thote qen i ndyre ose qen i ngordhur...
Shi kjo Cifut ne Shqiperi u ka pas perdor Kurnac , po Turqit qe thoni Arrnaut pis per ne e kishin fjalen ,apo i harruam ..
Pastaj po lexoja shume shkrime qe te gjithe Cifut e kishin perdor ,nejse
Ore se mos keta Cifutet dalin nga skena nderkombetare dhe te gjitha ato qe krenohen Shqipot i harrojne ......apo eshte ne tradite.......
Citim:
"jew" ne anglisht nuk eshte ofenduese, ketej vjen edhe fjala judizem
Citim:
Prof. Ass. Dr. Aleksandër Flloko - Sekretar i Përgjithshëm
Prof. Dr. Dashamir Xhaxhiu - Drejtor i Kabinetit
Dr. Arben Cici – Këshilltar Diplomatik
Artur Metani - Këshilltar Ligjor
Prof. Dr. Maksim Cikuli - Këshilltar për Shëndetësinë, Arsimin dhe Kërkimin Shkencor
Arben Shehi - Këshilltar për Zhvillim Urban, Mjedisin dhe Turizmin.
Kasem Seferi - Këshilltar për Ekonominë
Fatlum Nurja - Këshilltar për Pushtetin Lokal dhe Çështjet Sociale
Mimoza Koçiu - Zëdhënëse e Presidentit
Kabineti i Presidentit Bamir Topi un emra Izralianesh nuk shohe ketu ,mund te me tregoni ku jane ????
Perfundon greva e studenteve te Kamzes.
Po e degjoja tani ne lajme te TCH dhe po e shoh edhe 1 here online dhe ky fakt po me cudit. Edhe pse ishte dicka e pritshme qe pas asaj greve te pretenduar " pa te drejte" nga studentet e Kamzes , ata do arrinin ne nje marreveshje me MASH ,por sinqerisht qe tashme ne Shqiperi asgje nuk duhet te na cudise. Mbaj mend qe kur u regjistrova une ne DND mesatarja ishte nje kriter skualifikues( dhe qe per rrethet si Shkoder dhe Elbasan kriteri i mestaraes ka qene mbi 9 ) , shto dhe faktin qe ne kishim edhe kuote, keshtu vetem 9 studente ( SHK & EL) kishin te drejte te vazhdonin ciklin e dyte te studimeve.
Eshte e drejte qe cdo student ka te drejte te perfundoje studimet e tij ,por qe te "bastardohet" ky cikel qe ne vitin e dyte te hapjes se tij me studente me nivel mesatarje 5.6 apo 6 kjo eshte dicka qe te zhgenjen.
http://lajme.shqiperia.com/media/sh...va-e-studenteve
Gazetari (plehre !!) Mero Baze,replikon me Fatos Lubonjen !!
Pas disa akuzave qe Lubonja i kish bere Bazes nje dite me pare tek Korrieri,tani Meroja i pergjigjet,por ne menyren e vet,duke ju shmangur pyetjeve e duke thene hipokrizira e pallavra !
Shkrimi eshte cik i gjate,po kush ka kohe e eshte i interesuar,mund ti harxhoje 5min !
Pervec akuzave se ku i gjen parate Meroja dhe cfare pazaresh jane prishur mes tij dhe Berishes (pyetje me se te drejta qe dhe une ja kam bere vetes,por qe Baze e quan pyetje te neveritshme... !!), Lubonja e ka akuazuar per dicka mese reale....pse me para ka mbrojtur bema e gjema te Berishes,kurse tani ben te kunderten ??? (Doja te kujtoja ketu nje fakt qe as Lubonja nuk ka permendur,qe diku aty nga 96-a,kur skuadriljet e Berishes digjnin ambientet e Koha Jone,Meroja s'ka thene gjys llafi,per me shume qe ishte dhe vete gazetar !!! Perkundrazi vecse mbronte qorazi bosin e vet,personin qe u kish shpall lufte "komunisteve" imagjinare,ne menyren e vet sic dinte ai....alla "malokçe" !! )
Nga Mero Baze
Dje, ndoshta me vonesë, kuptova se problemet, me të cilat ndeshet puna ime si gazetar dhe problemet, me të cilat ndeshet kolegu im, Fatos Lubonja, janë të ndryshme. Në shkrimin e tij të djeshëm në gazetën “Korrieri”, në një përpjekje të mundimshme për të bërë diferencën mes lirisë së shprehjes dhe lirisë së medies, Lubonjën, ndryshe nga unë, e shqetësonin dy probleme të mëdha: Problemi i parë dhe shumë i madh për të është se “cilat janë pazaret e prishura mes meje dhe Berishës”, një pyetje kjo e neveritshme prej së paku katër vjetësh, dhe problemi i dytë, i cili shfaqej gati në formë habie dhe meskiniteti, ishte se ku i gjej unë paratë, që akoma, e theksoj akoma, vazhdoj të botoj gazetën “TemA”.
Në fakt, problemet që ka liria ime dhe liria e shumë kolegëve të tjerë të mi për të qenë gazetarë sot, janë të ndryshme. Ato kanë të bëjnë mbi të gjitha me përpjekjet për të thënë të vërtetat tona dhe marrjen përsipër të kostos shpesh deri fizike për të mbijetuar pas këtij akti. Shqetësimet e zotit Lubonja i ngjajnë rëndom shqetësimeve të njeriut që përpiqet të përligjë bashkëjetesën e tij me diçka që s’do ta kishte qejf ta kishte si fat, por që s’ka fuqi ta zbojë tutje, kurse unë dhe kolegët e mi të gazetës “TemA” nuk e kemi problem këtë lloj bashkëjetese, por mbijetesën, që tashmë na e kanë imponuar.
Meqë për zotin Lubonja shqetësimet e mia reale nuk janë pjesë e shqetësimeve të tij, siç nuk janë dhe të një pjese tjetër të medies, për respekt të historisë së tij do t’i përgjigjem, jo për shqetësimet e mia, por për shqetësimet e tij.
Shqetësimi i tij mundimshëm, nëse “unë me Sali Berishën jemi prishur për pazare”, tani, edhe pas gati katër vitesh, është banal. Zoti Lubonja ose të ngjashmit e tij në këtë makth duhet së paku të gjejnë qoftë dhe një rast, kur dikush në këtë vend është prishur me Sali Berishën, se s’ka rënë dakord për pazare me të. Edhe ata që 18 vite më parë janë ndarë me të për pazare postesh, janë rikthyer tek ai, se e kanë gjetur më në fund pazarin. Edhe ata që janë ndarë me të pas 1997-ës, se nuk kishin çfarë të vidhnin në opozitë, janë rikthyer prapë, sapo erdhi në pushtet. Edhe ata që kanë urdhëruar arrestimin madje dhe vrasjen në tentativë të tij, janë rikthyer prapë dhe tashmë kërkojnë eliminimin e opozitarit të radhës. Pra, profili i Sali Berishës, sidomos pas rikthimit në pushtet, nuk të lë asnjë dyshim se me të mund të prishesh për pazare. Për pazare me të tani mund të bëhesh mik dhe të harrosh gjithë historinë tënde me të, dhe nëse e ke pasur armiqësore, siç e kanë pasur shumë nga ata që janë në kabinetin e tij.
Arsyeja tjetër, përse unë me Sali Berishën nuk jam prishur për ndonjë pazar, është dhe sjellja jonë e ndërsjellë. Është e vërtetë se unë kam bërë akuza të forta dhe ekstreme ndaj tij dhe ai po ashtu s’ka lënë gjë pa bërë për të shkatërruar biznesin dhe mbijetesën time si gazetar. Në të tilla raste, një njeri që do të ishte prishur për pazare, s’do të guxonte as të hapte gojën dhe ai tjetri as të ngrinte dorën. Nëse do të kisha qoftë dhe një moment kompromentimi me Sali Berishën, do t’i ngjaja atyre bashkëpunëtorëve fatkëqij të Sigurimit, që vetëm për operativin e tyre nuk flasin. Dhe për ta mbyllur këtë debat të pështirë, që fyen dhe Sali Berishën në fakt, do të thosha se dikush që prishet për pazare, nuk largohet nga pazari. Shembuj ka me bollëk dhe te vetë stacioni televiziv Klan, ku Lubonja angazhohet. Dhe duke e hedhur poshtë me neveri këtë meskinitet, do t’iu lutesha më mirë të debatonim përse duhet prishur miqësia me udhëheqës të tipit Sali Berisha, kur ata sundojnë, kështu siç po sundon ky. Nëse unë e kthej debatin në të kundërt dhe pyes plot kolegë të mi, përse nuk e ngrenë zërin kundër Sali Berishës, po të përdor logjikën e tyre, kam të drejtë të them, se kjo ndodh, sepse ata nuk janë prishur ende në pazare me të apo janë dorëzuar në një sistem që poshtëron profesionin tonë. Nuk e kam thënë kurrë dhe nuk do ta them kurrë këtë për askënd, dhe për ata që i shoh se turfullojë të pafuqishëm nga ky poshtërim, pasi kjo nuk është një betejë kolektive, por mbi të gjitha individuale. Duke qenë e tillë ajo nuk detyron askënd të luftojë medoemos, por natyrisht dhe askënd të fyejë ata që luftojnë medoemos. Kur në këtë betejë ka shumë individë dhe kur ata dominojnë me betejat e tyre, natyrisht një debat i tillë si ky i Lubonjës kundër meje bëhet periferik. Argumenti i Fatos Lubonjës se unë kam mbrojtur “bëma dhe gjëma” më të mëdha të Sali Berishës më parë dhe kjo është një arsye, se të dy i jemi nënshtruar një “Kodi të Heshtjes”, është po ashtu i pabazë. Unë, jo vetëm që s’kam mbrojtur asnjë bëmë të Sali Berishës në pushtet, por ndjehem keq që jam shumë i vetmuar shpesh në betejat kundër bëmave të tij. Unë kam qenë një mbështetës publik dhe gati-gati një luftëtar për të ri-ngritur figurën e Sali Berishës pas vitit 1997, kur ai ishte në opozitë dhe përfaqësonte një opozitë, e cila po dërrmohej pa mëshirë. Nuk dua të ribëj histori, pasi atë s’ka qejf ta kujtojë as Sali Berisha dhe as TV Klani, por dua të them se për mua shumë pak gjëra kanë ndryshuar në profilin tim si gazetar. Unë kam përballë të njëjtët njerëz, të njëjtat probleme dhe të njëjtat teza: Antiopozitarizmin dhe korrupsionin. Kam përballë sërish TV Klanin, që nuk është se zgjedh “politikë editoriale”, siç thotë Lubonja, por zgjedh pushtetin e korruptuar për t’i dalë zot fitimeve të veta të paligjshme. Krahasimi vulgar se TV Klan ka zgjedhur pushtetin si Top Channel opozitën, megjithëse çalon, edhe sikur të merret i mirëqenë, ka një diferencë të madhe morale, nëse nisemi nga paranoja e Lubonjës se dikush i paguan. Të zgjedhësh opozitën, e ke të sigurt, se së paku nuk ke zgjedhur pagesën, s’ke zgjedhur tenderët, s’ke zgjedhur pushtimin e tokave të të tjerëve, s’ke zgjedhur zaptimin e Kinostudios, dhe as reklamat qeveritare me shumicë. Asnjë paralele nuk mund të bëhet mes këtyre dy fateve. Kjo më shfajëson dhe mua për atë pse kam mbrojtur Sali Berishën në opozitë për tetë vite, pasi në atë kohë gazeta ime dhe unë sërish ishim pa pará, me mundësi ekstreme mbijetese dhe me një pushtet arbitrar, që stimulonte izolimin dhe ekstremizimin e qëndrimeve. Ato “bëma dhe gjëma” që unë ia kam justifikuar Sali Berishës për tetë vite në liri, janë thjesht betejat e tij për të mbrojtur opozitën, për të protestuar ndaj vjedhjes së votave, dhe natyrisht, për të mundur një sistem kleptokrat. E vetmja gjëmë që nuk i mbuloj dot Sali Berishës është se tashmë është aleat me ata që mundi më 3 korrik të 2005 dhe unë jam sërish përballë gjithë tyre, tashmë dhe Sali Berishës.
Shqetësimi tjetër madhor i Fatos Lubonjës, i përsëritur dhe më parë, është burimi financiar i gazetës “TemA”. Dua t’i kujtoj Fatos Lubonjës, se prej 11 muajsh shtypshkronja dhe investimet e tjera të gazetës “TemA”, të cilat shkonin deri në 500 mijë euro, janë bllokuar me dhunë dhe janë shkatërruar prej qeverisë. Deri atëherë gazeta mbahej me biznesin e shtypshkronjës së saj në mënyrë modeste dhe mund të mbijetonte. Prej 11 muajsh ajo është në rrugë prej Sali Berishës, dhe thuajse ka kaluar çdo limit mbijetese. Ekipi është shkurtuar tri herë dhe tashmë ajo është më shumë një newsletter editoriale sesa një gazetë e mirëfilltë dhe e plotë pikërisht për shkak të problemeve financiare. Unë vetë punoj aty vullnetarisht dhe paguaj prej pagës sime në një medie tjetër rrogat modeste të disa gazetarëve që bëjnë të mundur botimin e saj. Në këtë gjendje skeletike që e ka katandisur qëndrimi politik i Sali Berishës ndaj medies kritike, ajo ka një buxhet aq modest, sa do turpëronte çdokënd që do ishte përgjegjës i atij projekti. Për këtë unë jam gati që nesër t’u lë me orë të tëra, nëse keni kohë, të bisedoni me financieren e gazetës dhe po deshët dhe ta administroni atë vetë për të parë nga vijnë paratë dhe sa duhen për të mbijetuar. Ajo që më shqetëson në këtë rast, është meskiniteti i tepruar, që të punosh në një medie si TV Klani, ku miliona euro shkojnë në mënyrë të paligjshme nga arka e qeverisë në xhepat e pandershëm të një botuesi të korruptuar dhe të mos të të zërë gjumi, përse nuk mbyllet një “newsletter” si gazeta “TemA”, e cila i prish gjumin qeverisë. Jo, i dashur Fatos. Në këtë gjendje që e ka çuar qeveria gazetën “TemA”, ajo nuk mbyllet më.
Ajo që mua më duket e tepërt, është se në gjithë këtë lukuni mediesh, që rrojnë, herë duke iu servilosur Ilir Metës me Edi Ramën, kur ishin bashkë në pushtet, dhe tani Ilir Metës me Sali Berishën, çuditem se si shqetësim përbën fakti se, “si ka mundësi që nuk mbyllet kjo gazeta “TemA”. Kjo është një pyetje torturuese për zotin Berisha, i dashur Fatos, dhe ty nuk të ka hije. Lëre atë t’ia bëjë vetes dhe miqve të vet këtë pyetje dhe kur të humbasin qetësinë, siç e kanë humbur shpesh këtë vit, të nisin jeniçerët e tyre të djegin makina, të rrethojnë redaksitë dhe të mbrojnë ditën banditët, që nisin për të linçuar gazetarë natën. Mos e lejo veten të vuash nga të njëjtat makthe që vuan dhe Sali Berisha për ditën kur do mbyllet kjo gazetë. Realisht nuk ke asgjë të përbashkët me të, dhe këtë gjë e them dhe e besoj. Beteja jote e respektuar kundër Edi Ramës në fillim të viteve 2000 nuk u paragjykua kurrë nga askush, as si prishje pazaresh dhe as si financim i dikujt tjetër. Është e tepërt të vulgarizosh betejën tonë për mbijetesë me paranoja që ne nuk i kemi pasur sinqerisht për ty. Ne e dimë se nuk jemi duke bërë një gazetari normale, pasi kjo s’mund të bëhet kurrë në një mjedis anormal, jo-konkurrent, dhe të korruptuar prej pushtetit. Ne e dimë se nuk jemi engjëj në betejën tonë, pasi përballë kemi djajtë.
Por jemi në luftë për mbijetesën tonë dhe si çdo luftë që nuk është mbyllur kurrë, pse ka munguar fisheku i fundit, dhe beteja e kësaj gazete me qeverinë nuk ka për t’u mbyllur kurrë për 30 lekëshin e fundit të një lexuesi, që ngrihet çdo mëngjes për ta blerë, qoftë dhe për ato pak faqe që i kanë mbetur, me një foto policësh në krye të çdo faqeje. Lëre Berishën ta përjetojë këtë makth, se ai e meriton. Ti ke bërë plot beteja për lirinë dhe pavarësisht zhgënjimit, s’ke pse zhgënjen dhe të tjerët. Na lër të zhgënjehemi vetë.
Me duket e drejte qe gazetari, Mero Baze te justifikohet, por menyra se si e ben ate, eshte shume e ulet...
Nga doli kaq kopil ky Mero baze? S'para e njihja si gazetar me pare.
Por me gjithe evitimet e rradhes i eshte pergjigjur me aq sa ka Lubonjes. Dhe ka perdorur debatin perseri ne favorin e vet. Mire mire, e kalon proven e fjale-thuresit. Edhe pse pastertine e Lubonjes s'besoj e arrin kollaj.
Baze do jete lidhur me cifutet ............ :aha :aha
Citim:
Baze do jete lidhur me cifutet ............ :aha :aha
Lubonja eshte njeri i paster 100% ! Ai me shkrimet e tij na thote dhe qe, nese ke qene i persekutuar,nuk do te thote te mbrosh a priori nje gomar psikopat si Sala, sic bejne rendomte pothuajse tere te persekutuarit prej 20 vjetesh e ketej !!
Ai nuk ka biznese, nuk ka miqesi me te "plotfuqishmit" e Shqiperise !Nuk mbron qorasi kete,apo ate ane apo parti !Thjesht ka ato pak njohje...njohje me kolege gazetare apo dhe ndonje pronar gazete apo televizioni, aq sa ti lejojne te shkruaje apo te thote ate qe mendon ! Dhe pa arritur aspak atje sa si shperblim,ketyre pronare mediash,tu thurre levdatata e lloj lloj servilizmash sic bejne Blendi Fevziu,apo dhe te tjeret nga krahu tjeter (miqte e Topit me pak fjale)!
Lubonja mundohet te na hapi syte me te vetmen arme qe ka,shkrimet e tij ! Si parime, ka vetem te verteten absolute dhe drejtesine !!
Roi...ne do te mbash opinonin tend per F.Lubonjen mbaje,po por te them dicka qe Lubonja vjen nga familje komuniste dhe mos te harrojme keta njerez i kan sherbyer me devotshmeri E.Hoxhe dhe pastaj kur nuk i duheshin me i i fuste o plumbin o kalbte neper burgje...Prandaj kur thua qe te persekutuarit i shkojne PD nga mbrapa ,sepse eshte e vetmja parti ,mbi presionet qe po i ben Europa po leshojn nje kocke dhe per kete shtres .Sepse ne shqiptaret jemi gati te njohim vuajtjet e Cifuteve dhe tonat ti harrojme ...Se mos te duket dhe S.Ngjela antikomunsit ,se po cirret ,ne podiumet e socialsteve duke sharre Saliun ,po c"pret o Roi nga Ngjela kur babai i tij vrau Nako Spiron ,ose nena e tij ka vrare e ka prere Vera Pojani qe kurre nuk mori mbiemrin Ngjela ,po cpret nga Ngjela qe dhe ne burg thonte ne jemi Parti e forte dhe sikur te vi demokracia ne do ta mbajme akoma ...
Per Ngjelen ke te drejte perputhen me ato qe me kane treguar dhe mua per te. Sa per Lubonjen me pelqen si analist eshte me i miri tani per tani ne Shqiperi sa per te kaluaren e tij di qe e ka vuajtur shume ne kuriz ate periudhe spo hyj ne detaje.
Citim:
Po citoj ato që tha AIR-FORCE-ONE
Roi...ne do te mbash opinonin tend per F.Lubonjen mbaje,po por te them dicka qe Lubonja vjen nga familje komuniste dhe mos te harrojme keta njerez i kan sherbyer me devotshmeri E.Hoxhe dhe pastaj kur nuk i duheshin me i i fuste o plumbin o kalbte neper burgje...
Citim:
Po citoj ato që tha Roi
Spartak Ngjelen nuk e njoh mire sinqerisht,por sdq nuk kam ndonje simpati te madhe !
Qe mos biem ne efektin e turmes:
Ngjela eshte nje nga politikanet qe me pelqen me shume. Flet gjithmone sakte, me llogjike insitutucionale dhe (siç tha parafolesja) eshte denuar prej te atit.
Ngjela ishte i pari qe ia perplasi ne surrat Berishes sjelljen e tij diktatoriale. Dhe nuk me duket aspak i lidhur me afere, biznese dhe korrupsion. Ndryshe do rrinte ne krah te Sales e nuk do i kundervihej.
Ja kaq mendoj er Ngjelen tani. Nuk besoj eshte fatkeqesi, perkundrazi, me duket i denje per tu bere pjese e qeverise. Te pakten e ka idene cfare eshte shteti dhe nuk do perfundoje si langaraqi Pango me punet e ministrise ne dhome te gjumit.
Nese ka spiunuar njeri se di, se kam degjuar ndonjehere. Por di qe poshterimi i personazheve dytesore çon uje te burimi i dinosaureve te politikes se sotme, qe kane frike se mos dyshat behen njesha.
Nje event qe vleresova. Ishin ulur njehere ca pronare televizionesh dhe kishin hapur verera te shtrenjta, mbaro nje shishe hap tjetren. Ngjela ishte ne tavoline dhe i thote: "Si e pini kete vere si uje more. Kjo vere shijohet avash avash avash, nuk pihet per tu bere tape ".
Faje ke noj lajm si dolen zgjedhjet ne Kosove se jam e interesume
.
sidoqofte ai veprimi i ngjeles (spiun, ku s'ka me veper e poshter) qe regjistroi salen e topallin ishte shum shum i ulet.
.
sidhe e keqja e ngjeles eshte se eshte rob pa qellim te caktuar individual, ate e udheheq rasti, tipa te tille (siç jane te gjith gazetaret ose oratoret politik) kan nevoje gjithnje te kakarisin, jo vetem per tu duk te rendesishem, por qe ta besojne edhe vete qe jane te tille... qe vlejne per diçka
ky eshte tipiku opozitare i lind, te tille tipa nuk kan çe duan pushtetin, nuk i intereson... kudo ti dergosh ne opozite do te vendosen
duhet me thene gjithashtu qe tipa te tille, nuk jane pa mbeshtetje, veçse mbeshtetja e tyre eshte sidhe behet me tipa te njejte... disidentash e opozitaresh te perjetshem, qe kurr nuk do te jene te bashkuar, as aq minuta sa i duhet robit me qit hajdarin e me bo shurren me nje cep muri
BE pranon aplikimin e Shqipërisë për statusin kandidat
Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Evropian pranuan zyrtarisht aplikimin e Shqipërisë për statusin kandidat.
Në konferencën kryesore për shtyp në mbrëmje, në përfundim të mbledhjes, Këshilli do t'i kërkojë komisionit të përgatisë opinionin mbi gadishmërinë e vendit për të fituar statusin kandidat në BE dhe hapjen e negociatave për anëtarësim.
Shqipëria aplikoi më 28 prill 2009. Nga momenti që Komisioni do të dërgojë pyetësorin qindrafaqësh ndaj autoriteteve shqiptare, përllogariten afro 18 muaj deri në publikimin e opinionit të Komisionit.
Teknikisht, komisioni vlerëson se i nevojiten 12 muaj, pas marrjes së përgjigjeve nga Tirana zyrtare që të vlerësoje nëse Shqipëria është ose jo në gjendje për të kaluar në fazën tjetër të procesit integrues në Bashkimin Evropian.
TCH
Sikur te lexonin temen e racizmit ne kete forum europjanet. Do vendosnin per 2 dite, s'ka nevoje per 12 muaj. Nuk eshte ide e keqe, silli njeri ketu te lexojne. Ose... tani qe e mendoj... ti kisha kontaktuar ti ftoj te shikojne me syte e tyre eshte apo jo gati Shqiperia te quhet Evrope...
ska gje mos u lodh ... jua kam thene une meqe punoj atje
ju kam thene dhe qe ka shqiptare qe e mohojne se cfare jane por nuk perbejne shumicen seshte per tu shqetesuar fare
KOSOVA - ESHTE PER TI MARRE SHEMBULL!!!
ENEMO: Zgjedhjet përmbushën shumë nga standardet ndërkombëtare
Rrjeti Evropian i Organizatave të Monitorimit të Zgjedhjeve (ENEMO) ka publikuar raportin e mbi gjetjet që kanë bërë vëzhguesit gjatë fushatës zgjedhore dhe ditës së zgjedhjeve, për zgjedhjet lokale 2009. Misioni ENEMO thekson se raporti preliminarë nuk paraqet një vlerësim përfundimtarë të procesit zgjedhor.
Zgjedhjet komunale dhe për kryetarë të komunave në Republikën e Kosovës kanë përmbushur shumë nga standardet ndërkombëtare për zgjedhje, sidoqoftë, një situatë e ndërlikuar politike ka shpjerë në paaftësinë e një pjese të elektoratit të ushtojë të drejtën e tyre për votim në disa zona, thuhet në njërin nga konkluzionet e ENEMO.
Duke folur për zgjedhjet e 15 nëntorit, Përfaqësuesi special i BE-së, Pieter Feith, ka uruar popullin e Kosovës për atmosferën e mirë dhe konstruktive që ka mbretëruar gjatë procesit të zgjedhjeve lokale.
Keto duhet te shofim e mos merremi me budalliqe; Pse Kosovaret po ecin me para se ne sepse nuk mohojne identitetin kombetar sepse bien ne 1 mendje per Kosoven.
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
Keto duhet te shofim e mos merremi me budalliqe; Pse Kosovaret po ecin me para se ne sepse nuk mohojne identitetin kombetar sepse bien ne 1 mendje per Kosoven.
Citim:
Ne kosove nuk ka as jevgj as cifute ............. :aha :aha :aha
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
.[/B]
Keto duhet te shofim e mos merremi me budalliqe; Pse Kosovaret po ecin me para se ne sepse nuk mohojne identitetin kombetar sepse bien ne 1 mendje per Kosoven. [/B]
Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
Po arabizohen mbase, perkrahin fene muslimane per inat te serbit.
Muslimane jane Deb bile po te shkosh ne Prizren te duket vetja sikur je ne Turqi aq shume xhamia jane por ama kane 1 kulture qytetare 1 qetesi per ti admiruar e dashuroj ate qytet, ah po e shume dembela nuk e kane shume qejf punen jane dhe shume artizane. Qytetet e tjera jane kaos komplet.
Citim:
Po citoj ato që tha SmoKer`
pse me mire kaurr si kane qene deri tani !
Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
Me mire pa te fare. Sinqerisht i shoh shume te prapambetur nje pjese te mire te Kosovareve ne pergjithesi. Mos u habit te shikosh Kosovare ketu ne USA qe jetojne ne familje te medha me nga nje tufe me femije secili, me dy nuse brenda ku ligjin e ben vjehrra.
E kane deri ne 7 gra Deb po eshte muhabet per teme me vete kjo
Se po kthehem mbrapa un i cik ....
T e pelqen Ngela tyy ,mos duhet ta votojme per kryeminister ?????,Babai vrau Nako Spiron ....Vera Pojani mamaja ka vrare e ka prere ,mamaja ,ej fakte histori,ne libra dhe kudo ,u denua dhe ne burg Partia jone do te fitoje dhe po te vi demokracia ,me njerez deshmitar....Ok mos duhet te zgjedhemi dhe Bashkim Shehun qe ka denuar veprat e babait te tij M.SH qe kullojne gjak ,apo djali Josif Pashkos qe vdiq babai ka denuar.....Ti vendosim ne krye te pakten Saliu deri 1990 nuk i njihet asnji krim ,deri sot njeri i ndershem ...
Europa i tha 3 shteteve dhurate per krishtlindje pa viza ....Pse nuk behemi BUDISTE besoj se do jete me mire per SHqiperine
S.Ngjela dhe kur flet ta shpifffffffffff
TIRANË- Tirana është lëkundur mëngjesin e sotëm nga një tërmet i fortë, që është regjistruar në orën 04.15 minuta.
Sipas të dhënave të institutit të Sizmiologjisë, tërmeti e ka pasur epiqendrën 13 kilometër në lindje të kryeqytetit, në fshatin Shkallë.
Tërmeti ka pasur magnitudë 4.5 të shkallës Rihter, ndërsa në epiqendër lëkundja ka qenë me intensitet 5-6 ballë.
Për fat nuk ka pasur raportime për dëme apo të lënduar në njerëz. Lëkundjet janë ndjerë edhe në Krujë, Burrel, Dibër, Durrës e Elbasan, me intensitet më të dobët.
Sipas specialistëve janë regjistruar edhe 7 pasgoditje të tjera, më të dobëta.
Shekulli.com.al
E pra dhe te mendosh Lela qe dje ju thashe ne tavoline shoqerise qe isha ul qe do bjere termet ... se di me ndodh shpesh qe te parandjej termetet booh gje e shpifur vertet me mire kur sdi gje
.
mijte dhe qent e ndjene termetin, te themi 3 apo 4 minuta para njeriut... se di pse
por ketu paskemi nje rast egzemplar per ti hapur kafken e kokes per studime te thella, qe e ndjen termetin shum ore para se te shperthej
e ndjejne e zogjte fillojne e kendojne si te cmendur sju mbyllet goja te cajne ate gjone mo
tallu ti tallu po sot me kane zgjuar duke me marre te gjithe ne cel ne 5 te mengjesit .... ca ishte ajo qe na the me thoshin seshte hera e pare ne fakt qe me del fjala ) e me e bukra qe une se ndjeva termetin thjesht po shikoja enderr qe ra termet e kaq me zgjuan budallenjte me telefonata e hajd te flija nga frika mendo ne kt te 11 i bie te dal si qershia mbi torte po ra ndonje i forte fare loool
heren e parafundit qe ra ai termeti i forte kam zbrit 11 kate per 3-4 minuta e me e bukra me kemishe nate e shapka shyqyr qe mbaj gjithmone ne makine 1 tip xhupi per cdo rast qe e vesha siper thjesht mora canten( ku kisha paret kartat e bankes e celsat e makines e te shpise) dhe e kam gdhi te tajvani tu pi caj e tu pa internet ne cel mendo sa idiote jam .... kur i thashe vellait te nesermen ca kisha bere me tha ti mi goc ske as gjak jevgu cpate
.
me kujtove kur ra nje termet qe e kishte epiqendren 5 kilometra nga aty ku un isha
ishte vere, vend malor, ora 5 e mengjesit, dritaret hap... un spo flija ne fakt ose me mire me thene syte i kisha te mbydhur por jo gjume.
nje qetesi totale, kur degjoj nje oshetime te tipit fllad i fuqishem kur mbas 3 sekondash leviz shtepia frikshem, direkt jashte te gjith siç ishim, mbaj mend qe e perseriti 7 here brenda dites, i fundit ka qen rreth ores 11.00... pra imagjino jemi futur ne shtepi 7 here
ajo zhurma para dridhjeve ishte shum, shum e frikshme... eksperienc indimentikabile
Zbardhet letërkëmbimi, Taçi i shkruan Uidhersit: Më dëmtuat me deklarata
Biznesmeni Rezarti Taçi, i arrestuar nën akuzën e rrahjes për shkak të detyrës të gazetarit Mero Baze, i ka dërguar një letër ambasadorit amerikan në Tiranë, Xhon Uidhers, më datë 9 nëntor, duke i thënë se "deklarata jote për lirinë e medias ka ndikuar në burgosjen time të padrejtë". Ambasadori Uidhers, duke mos shmangur habinë, i ka kthyer përgjigje Taçit se nuk mund t'a ndalojë të flasë për parimet themelore, si zbatimi i ligjit apo e drejta e shtypit të lirë.
* * *
Lexoni letër këmbimin e plotë Taçi-Uidhers
Dërguar nga Rezart Taçi
Shkëlqesia juaj
Në prill 1963, Martin Luter King, i Riu, në një letër dërguar nga burgu i Birmingamit shkruante: "Padrejtësia në cilindo vend është një kërcënim për drejtësinë në çdo vend". Edhe unë po ju dërgoj këtë letër të hapur nga burgu në vitin 2009, këtu në Tiranë, si viktimë e një padrejtësie.
Lexova në shtyp ndërhyrjet tuaja të ndryshme lidhur me rrahjet që kanë shkaktuar dëmtime ndaj z.Baze. Së pari, më lejoni t'ju siguroj që askush më shumë se unë nuk i mbështet shqetësimet tuaja për lirinë e fjalës dhe mbrojtjen e të drejtave të gazetarëve. Jam i sigurt që ndani me mua po kaq shumë parimin se një njeri është i pafajshëm derisa të provohet fajtor nga një gjykatë, pas një gjyqi të drejtë. I mohoj tërësisht pretendimet se unë mora pjesë në rrahjet që i kanë shkaktuar dëmtime të rënda z.Baze. Jo vetëm që mohoj përfshirjen time, por edhe dënoj dhunën që aq shpesh njollos shoqërinë tonë moderne.
Për fat të keq, komentet dhe deklaratat tuaja, në mënyrë të qëllimshme apo të paqëllimshme, kanë çliruar forca të ndryshme që më kanë vënë mua në shënjestër dhe kanë krijuar një padrejtësi që ka çuar në burgosjen time. Këto forca nuk kanë asgjë të përbashkët me parimet që u bashkëngjiten Shteteve të Bashkuara të Amerikës, NATO-s dhe BE-së. Kjo padrejtësi jo vetëm që ka implikime negative për mua dhe familjen time, por sa më shumë që të zgjasë, aq më shumë gjasa ka që të ketë implikime negative mbi afro 2000 punëtorë dhe familjet e tyre, që varen për jetesën e tyre nga "Taçi Oil Group".
Do të isha shumë mirënjohës nëse mund të kujtonit publikisht që Shtetet e Bashkuara të Amerikës, NATO dhe ju jeni po aq në mbrojtje të lirisë së shtypit sa dhe në mbrojtje të Sundimit të Ligjit dhe që një person është i pafajshëm derisa të provohet fajtor pas një gjyqi të drejtë, jo pas një gjyqi të shtypit dhe thashethemnajës.
Besnikërisht juaji,
Rezart Taçi
Dërguar nga John Withers
I dashur z.Taçi
Lexova me habi letrën tuaj të datës 9 nëntor. Ju kritikoni pohime të paspecifikuara, që unë paskam bërë dhe me sa duket edhe deklaratën e Ambasadës së SHBA-ve më 3 nëntor mbi sulmin fizik kohët e fundit ndaj gazetarit Mero Baze, sikur paskëshin krijuar "një padrejtësi që çoi në burgosjen time". Është e pamundur të logjikohet se si mund të arrini në një përfundim të tillë. Seria e veprimeve, ndërmarrë nga autoritetet ligjore gjatë shqyrtimit të çështjes, janë veprime të pavarura të organeve shqiptare. Për këtë arsye, ju këshilloj që çfarëdo ankesash që mund të keni, t'i trajtoni drejtpërdrejt në ato autoritete.
Jam edhe më shumë i shtangur me pohimet tuaja duke qenë se, përpara ndonjë deklarate nga ambasada, zyrtarë të lartë shqiptarë, përfshi Presidentin Topi, Kryeministrin Berisha, dhe ministrin e Jashtëm Meta, e dënuan sulmin ndaj Bazes me fjalë shumë më të ashpra se çdo fjalë tjetër përdorur nga ambasada. A mund të mendoj, për këtë arsye, që u keni dërguar edhe atyre letra të ngjashme si në ton, ashtu edhe në përmbajtje, me atë që më keni dërguar mua?
Nëse jo, ju këshilloj ta bëni këtë sa më parë.
Së fundi, nëse letra juaj ka për qëllim të shkurajojë zyrtarët e ambasadës apo mua për të mos folur publikisht në raste të ardhshme mbi çështje të tilla parimore si liria e shtypit apo sundimi i ligjit, druaj se më duhet t'ju zhgënjej. Është detyra dhe privilegji im të ngre çështje të tilla në Shqipëri, pikërisht siç më kanë besuar qeveria dhe populli amerikan. Ju siguroj që kjo bindje e imja do të kishte mbështetjen e plotë të Dr. King.
Sinqerisht,
John L. Withers II
Gjithsej 67 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » ... E fundit » Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.