Forumi Horizont Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67 »
Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime te ngjarjeve nga Shqiperia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=307)
-- Lajmet e fundit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15860)

Postuar nga dylan datë 27 Gusht 2011 - 22:18:

Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI
Po vjen Irenke e zyres ne New York ---- me 110 milje ne ore ---Do permbytet Manhattani thone .....

-- Tv po jep prvoa ne laboratore se sa e forte eshte era me 110 milje ne ore --Skandal -
- Kjo ere kaq e forte i shkull edhe pemet nga vendi .....CNN gjithe diten po flet vetem per kete stuhi qe po afrohet .............

irena me pelqen si emer me kujton femrat ruse gjithmone e ngado shkoja shume her me merrnin per ruse gjithe me vinte inat e mendoja te dnryshoj ngjyren e flokve e vertet kjo

Postuar nga Niqua datë 28 Gusht 2011 - 09:44:

se kuptoj pse gjithnje emer femrash

Postuar nga kurt datë 28 Gusht 2011 - 10:38:

Sepse kto ciclonet jane taman si femra ne amerike. Vjen merr merr gjithcka dhe pastaj e len mashkullin qullac duke u qare oh cme gjeti?!!!! Lool

Postuar nga Fajtori datë 28 Gusht 2011 - 11:28:

Citim:
Po citoj ato që tha Niqua

Sepse te le pa shpi e pa makine

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 28 Gusht 2011 - 11:38:

Pse emri Dennis kujt gjinie i perket andej nga lagja juaj?

Postuar nga Vizioner datë 28 Gusht 2011 - 11:42:

Citim:
Po citoj ato që tha Niqua

Sepse, keto emra ia vejne, i blejne njerzit si dhurate. Mashkulli qe nuk i dhuron lule femres i blene nje emer Ylli, emer te sisteme atmosferike, si ne rastin e "Irene-s", duke i vene emrin e te dashures apo bashkeshortes i cili ngel perjetesisht!
Nje venie emri dhurate kushton ke rreth 200-300 euro.
Zakonisht, jane meshkujt qe kane te tilla fantazi, venie emri te se dashures ne dicka qe ngel perjetesisht, por ka dhe meshkuj me pak fantazi, te cilet qe dhurojne lule, lule qe per dy dite e shumta vyshken

Por, edhe femrat, te cilat kane fantazi per dhurata te cilat ngelin perjetesish, blejne per te dashurin nje Yll dhe i vene emrin e tije.

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 28 Gusht 2011 - 11:44:

Sa te prapambetur ne brezi i luleve dhe cokollatave e..

Postuar nga kurt datë 28 Gusht 2011 - 11:44:

Citim:
Po citoj ato që tha Dulcis in Fundo
Pse emri Dennis kujt gjinie i perket andej nga lagja juaj?
Nganjehere rradhe ja vejn edhe ndonje emer mashkulli vetem per ti dhene icik shprese meshkujve fakira ne amerike lool Eshte sikur rrahesh me diken dhe tjetri te godit 100 here kurse shoku i mire ta ben qejfin: boh cja fute nje
Grusht te mire ti atij lool

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 28 Gusht 2011 - 11:46:

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
Eshte sikur rrahesh me diken dhe tjetri te godit 100 here kurse shoku i mire ta ben qejfin: boh cja fute nje
Grusht te mire ti atij lool

Postuar nga Vizioner datë 28 Gusht 2011 - 11:49:

Citim:
Sa te prapambetur ne brezi i luleve dhe cokollatave e..

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 28 Gusht 2011 - 11:50:

Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner

He?

Postuar nga Vizioner datë 28 Gusht 2011 - 14:35:

"Irene" arriti New York.

Nga te dhenat e para nje ore, ka 8 te vdekur

Postuar nga al74 datë 28 Gusht 2011 - 16:28:

kushedi sa te vdekur do kishte pas ne nje dite normale ne New York ,
aksidente , vrasje , infarkte etj. etj.
nuk e kam aspak haberin se c'ka ndodhur ne boten e jashtme kto dite po nga kto komentet qe lexoj duket sikur po i vinka fundi U.S.A.
Zoti e befte mire per ju!! sidomos per te mbipeshet qe nuk ia mbathin dot.

Postuar nga SmoKer datë 28 Gusht 2011 - 17:14:

Citim:
Po citoj ato që tha al74
Zoti e befte mire per ju!! sidomos per te mbipeshet qe nuk ia mbathin dot.

You're selfish ...

Postuar nga kurt datë 28 Gusht 2011 - 17:50:

prandaj i kemi edhe ciklonet me te forta knej ne usa, zoti e ben me dashje perndryshe nuk i leviz dot era nga vendi kaq te shendoshe jane njerzit ktu

Postuar nga dylan datë 28 Gusht 2011 - 18:11:

Citim:
prandaj i kemi edhe ciklonet me te forta knej ne usa, zoti e ben me dashje perndryshe nuk i leviz dot era nga vendi kaq te shendoshe jane njerzit ktu

hahahhahahah ncncncncn e kan fajin hamburgerat hot dogat picat e patatet jeta e lir njerez te shendoshe

Postuar nga shelgu datë 28 Gusht 2011 - 18:14:

Citim:
Po citoj ato që tha dylan

hahahhahahah ncncncncn e kan fajin hamburgerat hot dogat picat e patatet jeta e lir njerez te shendoshe

Po po, ashtu eshte, pjeshket e kane fajin.

Denis eshte emer femre me ne frengjisht oj.

Postuar nga dylan datë 28 Gusht 2011 - 18:15:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu

Po po, ashtu eshte, pjeshket e kane fajin.

Denis eshte emer femre me ne frengjisht oj.

ishte pytje kjo
si te ishte pytje se kam nigju kurr ket emer ne femra

Postuar nga al74 datë 28 Gusht 2011 - 18:19:

Citim:
Po citoj ato që tha SmoKer

You're selfish ...

gugli ma perktheu - egoist. ne nje fare menyre nuk e mcef po me than te drejten kto lajmet jan fut te ngjarjet nga Shqiperia.
per aq kohe sa ndejta nuk kaloi dite qe te mos kishte mbi 10 te vdekur nga aksidente apo vrasje. kjo me ben pershtypje. nuk ma do mendja qe gjithe banoret e Shqip. me gjith lecka ia kalojne cerekut te popullsise njujorkeze. per te mos folur per vende ku kane reren dhe kashten por nuk kane thase ku ti fusin apo megafone per ti ftuar te largohen se po ju vjen permbytja.
uroj sa me pak viktima edhe pse vjen era bymim tragjedie.

Postuar nga Niqua datë 28 Gusht 2011 - 20:05:

Citim:
Sepse kto ciclonet jane taman si femra ne amerike. Vjen merr merr gjithcka dhe pastaj e len mashkullin qullac duke u qare oh cme gjeti?!!!! Lool

hahhah ca pershkrimi

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Sepse te le pa shpi e pa makine

lool faje, sic duket paska ra dhe andej nga ty

Postuar nga Niqua datë 28 Gusht 2011 - 20:07:

Citim:
Pse emri Denis kujt gjinie i perket andej nga lagja juaj?

nga lagjia ime emeri Denis-e mund te perdoret dhe si emer femre.. pshm aktoria '' Denise Richard''

Citim:

Sepse, keto emra ia vejne, i blejne njerzit si dhurate. Mashkulli qe nuk i dhuron lule femres i blene nje emer Ylli, emer te sisteme atmosferike, si ne rastin e "Irene-s", duke i vene emrin e te dashures apo bashkeshortes i cili ngel perjetesisht!
Nje venie emri dhurate kushton ke rreth 200-300 euro.
Zakonisht, jane meshkujt qe kane te tilla fantazi, venie emri te se dashures ne dicka qe ngel perjetesisht, por ka dhe meshkuj me pak fantazi, te cilet qe dhurojne lule, lule qe per dy dite e shumta vyshken

Por, edhe femrat, te cilat kane fantazi per dhurata te cilat ngelin perjetesish, blejne per te dashurin nje Yll dhe i vene emrin e tije.

gjith nje mendimi ju meshkujt

Postuar nga kurt datë 02 Shtator 2011 - 13:48:

gjermania ka filluar ti vej tax prostitutave ne rruge.
ne bonn gjermani paskan ndertuar machines si ato parking meters qe fut te thyera kur parkon makinen ne ruge. posacarisht per prostituat qe zejn cepin e rruges tyre
i kushton prostutes rreh 9 dollar.
per klijentat shteti ka ndertuar garazhe druri qe te parkojn makinen...
hahah cfar shteti me konsiderate, edhe kolibe druri qe ta bejn sa me romantike experjencen.

http://newsfeed.time.com/2011/09/01...sidewalk-meter/

Postuar nga Vizioner datë 02 Shtator 2011 - 17:46:

Citim:
gjermania ka filluar ti vej tax prostitutave ne rruge.

http://newsfeed.time.com/2011/09/01...sidewalk-meter/

Kurt, e para punes, nuk thuhet: "Gjermania ka filluar..." (nuk eshte faji jot por i "Gazetarit" shqiptar)! Bonn-i eshte ne Gjermani POR, nuk eshte Gjermania dhe secili qytet, land nxjerr Ligjet e veta te cilat nuk kane te bejne fare me Ligjet e Gjermanise, por me Ligjet-rregullat e nje qyteti apo landi.
Ketu, ne frankfurt pershembull, ka vite qe nuk lejohen me ato te punojne neper Trotuare. kapen, denohen dhe gjobiten.
Me kete dua te them qe nuk duhet pergjithesu nje lajm sikur prek GJermanine!
Biles, ne Shqiperi beken-bejne Sensation keto ndodhi-lajme sepse ketu as i perfill njeri.

Sedyti thua qe "per klientet kane ndertuar garazhe..." (nuk thua ti por gazetari-lajmi ok. ? ;-) ).
Por, ai gazetar qenka kaq injorant sa nuk njihka asgje, as ligjet e atij shteti per te cilin, ky gazetar, nxjerr dhe lajm pergjithesues!!!???
Kur; Ne gjermani denohen si ato qe kryejne prostitucion (femrat+meshkuj) si dhe ato qe e stimulojne (ne rastin e X-it qe shkon me makine), KUR keto qe afrojne kete sherbim jane PA Licenca dhe si rrjedhoje nuk pagujne Taksa.

Ne kete rast, per mua, gazetari eshte injorant qe, nuk di ta serviri lajmin te jete i besueshem dhe i pranueshem.

Duhet te njohesh strukturen e nje vendi-shteti e jo te besh Gjermanine Bonn dhe Bonn-in gjermani!!!

p.s. Thjeshte sa per muhabet.

Postuar nga shelgu datë 02 Shtator 2011 - 18:32:

Citim:

p.s. Thjeshte sa per muhabet.

E pra sa per muhabet, pse e ndalon Gjermania kete pune?
Po shihja nje seri te Star Trek. Atje ishte e lire gjeja. Free demek.
Me pelqen-te pelqen, bejme nje ndeshje. Sikur luan peskatsh mor vlla.

Bohemi treshe, katershe, si te vjen pas bute.

nejse duket Gjermania nuk eshte e zhvilluar.
E Vizio si thu ti?

Postuar nga Vizioner datë 02 Shtator 2011 - 19:12:

Citim:

E pra sa per muhabet, pse e ndalon Gjermania kete pune?
Po shihja nje seri te Star Trek. Atje ishte e lire gjeja. Free demek.
Me pelqen-te pelqen, bejme nje ndeshje. Sikur luan peskatsh mor vlla.

Bohemi treshe, katershe, si te vjen pas bute.

nejse duket Gjermania nuk eshte e zhvilluar.
E Vizio si thu ti?

shelgu,nuk thashe qe s'eshte e lejuar Ligjerisht, biles njihet si profesion POR eshte e ndaluar fshehtas neper trotuare etj.

Postuar nga kurt datë 02 Shtator 2011 - 21:44:

thjesht per muhabet mjafton nje lajm pergjithsues per nje lexues matane bote thjesht ne kalim Vizio.
thjesht per muhabet, ky dabat i lezetshem prezanton ndryshimin thelbesor dhe shume te keqkuptuar midis nje evropiani dhe amerikani, pavarasisht se ne te dy jemi shqiptar (me te miret ne bote kuptohet lol)

eshte tipike e cdo evropiani ne muhabet te mburren nga inteligjenca e tyre, specifikisht gjeografia corretsia e perdorimit te gjuhes, dijenia saktesisht e cdo prvince shteti kulture apo qyteti individualisht, apo shume gjuheve.
kurse amreikani i perton ktyre gjerave, dhe me te drjete them une
i duam gjerat thjeshte shkurt dhe qart. bonn eshte ne gjeramni, mjafton.
dhe lajmi mjafton te ishte edhe me i shkurt, thjesht vetem nje fjali lol
... njese lool

p,sh ne gjermani eshte akoma i famshem david hoselhoff, aktori nga seriali 90210
mjafton kjo te ndejehmi superiara ndaj nje populli te tere gjerman

Postuar nga Vizioner datë 03 Shtator 2011 - 07:57:

Ok. Kurt. Thjeshte per muhabet e thashe (edhe pse ti zgerdhihesh= ), prap per muhabet ishte!

Mendoni dhe gjykoni si te doni por, une nuk mund te them qe; gjithe Amerika luan Poker kur jane vetem disa qe luajne.
Une nuk mund te them qe Ne Amerike eshte ligji "me vdekje" kur ky ligj aplikohet vetem nga disa shtete te amerikes!
Nuk mund te them qe; Ne Amerike te gjithe mbajne arme, i lejon ligji amerikan, kur kjo eshte e lejueshme vetem ne disa shtete te Amerikes dhe jo ne te gjithe ameriken!
Etj, etj. Keshtu e shoh une.

Postuar nga RAIMONDI datë 03 Shtator 2011 - 08:58:

---------- Problemi i shqiptareve eshte se e urrejne shume njeri tjetrin .
Dhe kjo politike qe bejne politikanet tane e nxisin me shume urejtjen midis nesh. URREJTJE te cilen ne e kemi pasur gjithmone ne gjak -, ne vend qe te benin te kunderten

--- Kemi mungese kulture te jetes ne shoqeri , jete e cila karkaterizohet nga toleanca midis njeri tjetrit dhe respektimi i te drejtes se tjetrit ----------

Postuar nga kurt datë 03 Shtator 2011 - 16:11:

Citim:
Ok. Kurt. Thjeshte per muhabet e thashe (edhe pse ti zgerdhihesh= ), prap per muhabet ishte!

Mendoni dhe gjykoni si te doni por, une nuk mund te them qe; gjithe Amerika luan Poker kur jane vetem disa qe luajne.
Une nuk mund te them qe Ne Amerike eshte ligji "me vdekje" kur ky ligj aplikohet vetem nga disa shtete te amerikes!
Nuk mund te them qe; Ne Amerike te gjithe mbajne arme, i lejon ligji amerikan, kur kjo eshte e lejueshme vetem ne disa shtete te Amerikes dhe jo ne te gjithe ameriken!
Etj, etj. Keshtu e shoh une.

perzotin te betohem qe nuk jam zgedhire me ndonje qellim te keq Vizio.
e gjeta debatin te lezetshem sic e kam shpjeguar psene, se ju evropianet jeni me oficineta ne gjithcka sidomos ju gjermanet sic e thekson artikulli. prandaj fjala lezet e ndjekur me ikone zgerdhirje apo (lol) ne ket diskutim eshte shenje e qarte e qellimit apo ndejnjes them une. kjo zdo thote qe zgerdhihemi literally...thjesht piksunim virtual...ja edhe njehere lool

nejse, sapo desha te shkruaj you got me vizio, me argumentin qe bere ma mbydhe gojen por tani me kujtua qe akoma une kam te drjete persa i perket ktij debati fascinating qe po bejm loool

amerika eshte me e madhe me siperfaqe se evropa.
nje amerikan mund ta shikoje evropen e bashkuar EU si nje evropian e shikon SHBA.
pra kur lexojm ne kalim gjermania, nenkuptojm nje shtet i evropes. eshte njesoj sikur te thuash texas, nje shtet ne amerike. dhe mjafton te specifikojm qytetin e atij shteti, bonn ne gjermani, ose dallas ne texas p,sh.

sepse nga nje kontinent tjeter nuk kemi kohe me zoom si google earth.

p,sh une jetoj ne ne clark county nevada, qe perfshin gjithe qytetin dhe shumen e ktij shteti, dhe ne clark county prosuticioni eshte i ndalur me ligj, por ne nje counti tjeter 20 kilometra me tej midis shkretires, prostitucioni eshte i ligjshem.
sepse ai county nuk ka te ardhme tjeter pervec prostitucionit dhe ktu ne qytet eshte turizmi.

teknikisht i bie qe nje gjerman apo kushdo mund te thoje qe ne shtetin e nevades prosuticioni eshte i ligjshem, por une mund te arrestohem direkt nese dal tani te marr nje prostitute ne qytet.

Postuar nga Vizioner datë 03 Shtator 2011 - 20:58:

Thumbs up

Citim:
perzotin te betohem qe nuk jam zgedhire me ndonje qellim te keq Vizio.
e gjeta debatin te lezetshem sic e kam shpjeguar psene, se ju evropianet jeni me oficineta ne gjithcka sidomos ju gjermanet sic e thekson artikulli. prandaj fjala lezet e ndjekur me ikone zgerdhirje apo (lol) ne ket diskutim eshte shenje e qarte e qellimit apo ndejnjes them une. kjo zdo thote qe zgerdhihemi literally...thjesht piksunim virtual...ja edhe njehere lool

nejse, sapo desha te shkruaj you got me vizio, me argumentin qe bere ma mbydhe gojen por tani me kujtua qe akoma une kam te drjete persa i perket ktij debati fascinating qe po bejm loool

amerika eshte me e madhe me siperfaqe se evropa.
nje amerikan mund ta shikoje evropen e bashkuar EU si nje evropian e shikon SHBA.
pra kur lexojm ne kalim gjermania, nenkuptojm nje shtet i evropes. eshte njesoj sikur te thuash texas, nje shtet ne amerike. dhe mjafton te specifikojm qytetin e atij shteti, bonn ne gjermani, ose dallas ne texas p,sh.

sepse nga nje kontinent tjeter nuk kemi kohe me zoom si google earth.

p,sh une jetoj ne ne clark county nevada, qe perfshin gjithe qytetin dhe shumen e ktij shteti, dhe ne clark county prosuticioni eshte i ndalur me ligj, por ne nje counti tjeter 20 kilometra me tej midis shkretires, prostitucioni eshte i ligjshem.
sepse ai county nuk ka te ardhme tjeter pervec prostitucionit dhe ktu ne qytet eshte turizmi.

teknikisht i bie qe nje gjerman apo kushdo mund te thoje qe ne shtetin e nevades prosuticioni eshte i ligjshem, por une mund te arrestohem direkt nese dal tani te marr nje prostitute ne qytet.

Ok. Kurt

Postuar nga shelgu datë 03 Shtator 2011 - 21:27:

Une e besoj. kurti nuk ka hile, po nganjehere te vjennt e qeshesh me ide qe te lindin duke lexuar diqka. Ja kshu
salam

Postuar nga kurt datë 04 Shtator 2011 - 00:34:

Citim:
Une e besoj. kurti nuk ka hile, po nganjehere te vjennt e qeshesh me ide qe te lindin duke lexuar diqka. Ja kshu
salam

hahah ate mendjen tende e pranojm ashtu sic eshte shelgo si ato femijet e mbrapsht qe slejn gur pa kthyer permbys.
asqe nuk dua te imagjinoj! kur ty te shkon mendja tek breket e teutes me lesh, cfar suprize tjeter do presim ne?

Postuar nga RAIMONDI datë 10 Shtator 2011 - 08:46:

-Mbajeni mend kete kuriozitet :

_____Si sot me 9 Shtator 1884 eshte vendosur guri i pare i Statujes se Lirise

--------Guri i pare ishte nje corner stone , --dmth Gur i qoshes

Postuar nga Fajtori datë 11 Shtator 2011 - 00:08:

Po shqyeja syte cfare gjeje shqiptare duhet te mbaja mend. Paska qene gje New Yorke-ze. Do e mbaj mend se s'ben, sonte do e perseris disa here me vete sesi me 9 Shtator eshte vene guri te statuja e lirise, qe i prifte e mbara ishalla.

Postuar nga dylan datë 11 Shtator 2011 - 00:16:

thashe mos po lexoja ndonje lajm per antaret e forumit qe ja kan futur gjume te gjithe

ku jeni pashe zotin ku jeni

Postuar nga Fajtori datë 11 Shtator 2011 - 00:19:

E dylan, ke nevoje per shoqeri?

Postuar nga dylan datë 11 Shtator 2011 - 00:31:

Citim:
E dylan, ke nevoje per shoqeri?

yep

Postuar nga RAIMONDI datë 12 Shtator 2011 - 00:37:

Lajm i fundit : Ing. Rezart Taci eshte bere sponsori kryesor i Milanit

Ky Rezarti eshte Kolonjar ,nga fshati i gjyshes sime nga babai .--Ne ate fshat shumica kane qene te persekutuar ,

Postuar nga Piktor datë 12 Shtator 2011 - 00:41:

Citim:
Lajm i fundit : Ing. Rezart Taci eshte bere sponsori kryesor i Milanit

Ky Rezarti eshte Kolonjar ,nga fshati i gjyshes sime nga babai .--Ne ate fshat shumica kane qene te persekutuar ,

Jo kryesori , por ne kryesoret, sepse aktualisht eshte i treti ne liste i pari eshte fly emirate i dyti adidas.
Megjithate impresionuese ishte fakti kur shihje stadiumin plot me reklama te Taçi Oil.

Postuar nga Eria datë 12 Shtator 2011 - 00:45:

Hahahahha Taçi Oil ne San Siro hahahahha

Postuar nga RAIMONDI datë 12 Shtator 2011 - 00:54:

Ok--Nje lajm tjeter , i fundit edhe ky :--Qe sot e tutje jam tifoz me Milanin --jo per gje por i kam nga fshati i gjyshes looooooooool

Postuar nga RAIMONDI datë 12 Shtator 2011 - 00:57:

Citim:
Po citoj ato që tha Eria
Hahahahha Taçi Oil ne San Siro hahahahha

Ca ka per te qeshur ketu ?

Taci -Oil tingellon great

Postuar nga al74 datë 12 Shtator 2011 - 01:07:

Citim:

Ca ka per te qeshur ketu ?

Taci -Oil tingellon great

tingellon nje mallkim per shqiptaret qe marrin ushqimet me premtime pagese ne nje dite me te mire . tingellon mallkim qe kapitali qe akumulohet ne Shqiperi te dale jashte kufijve te tij drejt nje shteti qe ne mos gaboj perpara ca ditesh i "fali" disa milione euro borxhe shtetit tone . keto euro do te sherbejne ne zhvillimin kulturor e arsimor te shqiptareve , shpresohet. Taci - ne dialektin tim tingellon Tarasi.

Postuar nga Fajtori datë 12 Shtator 2011 - 05:47:

Taci eshte ai qe rrahu gazetarin Mero Baze? Po sikur duhet te ishte ne burg ne kete ore?

Apo eshte ai qe hodhi 2 milione euro qe te luante Reali Madridit me Erseken?

Ups, prit nje sekonde, Galliani tha qe Taci ishte rekomanduar nga Berlusconi. Mesa duket keta qe rrine gjyqeve merren vesh mire me njeri tjetrin. Ose me sakte, Berlusconi po i ben nder Sales duke i lejuar qe nje nga biznesmenet e tij te cojne leke ne Itali. Dhe shqiptaret me ne fund do jene krenare se po financojne Milanin. Arritje te medha po bejme si popull. Arritjet me te medha cdo vend i ben ne kohe diktature.

Me kujtohet nje kabllogram i ambasadorit amerikan: "Shqiperia, superfuqi energjitike apo superkoloni e Italise". Kete ambasadori e nisi pas vizites se Berlusconit ne Shqiperi (e cila per ata qe jane te trashe nuk behet asnjehere pa interes. Edhe kur thone fjale te bukura per qeverine dijeni se ka nje kontrate prapa).

Nejse, nje gje e dime te gjithe.

Postuar nga RAIMONDI datë 12 Shtator 2011 - 06:36:

Shqiperise nuk i vjen asnje e keqe nga Italia pasi atje ka tamam sistem demokratik
-Dhe edhe nqs Sala nenshkruante ndonje kontrate me Berluskonin, kur te binte nga froni Berluska , ata te tjeret do e prishnin ate mareveshje
---------Italia ka nje nga qeverisjet me demokratike ne Europe

--Te keqiat na vijne vetem nga Greqia , se ata hartojne plane ushtarake dhe politike kunder Shqiperise dhe paguajne miliona per spiuent e tyre qe i kane hedhur ne Shqiperi

Postuar nga Fajtori datë 12 Shtator 2011 - 09:26:

Raimond, ke njohurite politike te nje emigranti 6000 km larg. Italia ka nje nga sistemet demokratike me te cenuara dhe problematike 20 vitet e fundit. Tashme shumica e shqiptareve qe ka pak njohuri dhe eksperience e thote me plot gojen qe per Shqiperine eshte fatkeqesi te kete Italine afer, sepse po merr te njejtat vese dhe po imiton te njejten politike. Kjo ben muuuuuu ne cdo aspekt te politikes, duke filluar nga qeveritaret e korruptuar qe nuk japin doreheqjen e deri tek mediat e manipuluara dhe frikesuara. Italia ka probleme madhore qe mendjet me te mprehta te Italise ti thone troç, njerezi si Indro Montanelli qe dikur ishte fashist dhe i djathte dhe ka demigruar politiken gjoja te djathte te banditeve si Berluskoni. E njejta gje dhe ne Shqiperi. Dje takova nje nga PD-istet e hershem qe ka lene PD ne 94 kur kuptoi cfare pacavure ishte ajo parti. Kete person e ke ne New York, mund te qelloi rasti ta takosh.

Paralelizmat s'kane fund, por natyrisht qe ty nuk te vjen mire te pranosh qe ke qene pjese e kesaj politike matrapazesh deri ne vitin 2000, prandaj tani shikon lule vend e pa vend. Ketu s'po flasim enciklopedira por eksperience qe e kupton dhe derri. Berlusconi i puthi doren Gadaffit para 6 muajsh, ndersa sot ben sikur e ka harruar. Edhe asaj rradhe ishin interesat ekonomike te naftes (qe tani doli se Libia eksportonte nje qerre nafte drejt Italise dhe ENI italian ka filluar ti kerkoje Frances e Anglise te respektohet kontrata e bere dikur me diktatorin). Keto jane palaçolleqe dhe i bejne njerezit qe ngaterrojne konceptin e biznesit me politiken pak si shpesh. Mes shqiptaresh ndodh shpesh e njejta gje, perzjehet se tepermi politika me biznesin. Jo me kot Taci i Sales firmos kontrata ne Milano kur duhej marre me domate qekur solli Realin e Madridit te luaje me Erseken.

Ndaj te lutem mos na bej muhabet kaq naiv se duket sikur do eksportojme dhe ne tru sic eksporton Amerika demokracine.

Postuar nga RAIMONDI datë 12 Shtator 2011 - 17:09:

Nuk i takoi shqiptaret ketu .--As qe ju flas fare , se rreazatojne shume ligesi,
Por ndonje qytetar te qytetit tim e takoj , Te tjere , jo. --I shikoj me perbuzje sa here i kam perballe

--Aty me lart flas si koncept per maredheniet midis shteteve Shqiperi, Itali dhe Greqi
dhe sipas The Economist --Italia ka qeverisjen me demokratike ne Europe

-----Sa per ate qe Rezarti solli Realin te ndeshej me Erseken shume mire beri
--Edhe une po te isha ne vend te tij , do e beja tamam nje gje te tille,

-Sepse Erseka eshte vend i vogel dhe ajo ndeshje ju jepte shume gezim te rinjve te atij qyteti te vogel ,
por qe ka nxjerre njerezit me inteligjente te Shqiperise

--Ndaj Bravo Rezart !

Postuar nga Fajtori datë 12 Shtator 2011 - 19:07:

Citim:
Nuk i takoi shqiptaret ketu .--As qe ju flas fare , se rreazatojne shume ligesi,
Por ndonje qytetar te qytetit tim e takoj , Te tjere , jo. --I shikoj me perbuzje sa here i kam perballe

Kjo spjegon shume gjera.

Postuar nga shelgu datë 12 Shtator 2011 - 20:44:

Citim:

Kjo spjegon shume gjera.

Na qudite dhe ti.
Lene Mondin se po lavderon Tacin.
O Mondi, e di si i ka bere Taci parate?

Postuar nga NS-6 datë 12 Shtator 2011 - 23:58:

Citim:

Ndrysho firmen nese thua kete gje!

Citim:
--Aty me lart flas si koncept per maredheniet midis shteteve Shqiperi, Itali dhe Greqi
dhe sipas The Economist --Italia ka qeverisjen me demokratike ne Europe

Se di cilen numer te The Economist ke lexu (me shume mundesi ndonje numer para vitit 1990 te pakten) po numrat e fundit sbesoj se thone kete gje! Nuk e di edhe cilat lajme ke pare por te keshilloj te shohesh ato qe jepen Live nga Italia dhe jo ato te regjistrumet!

Citim:
-----Sa per ate qe Rezarti solli Realin te ndeshej me Erseken shume mire beri
--Edhe une po te isha ne vend te tij , do e beja tamam nje gje te tille,

Po mer daj, per sa kohe qe ato leke jane te atyre qe kerkonin pagat e tyre (nuk e di nese e mban mend por kur erdhi Reali, disa njerez dolen dhe kerkonin pagat qe nuk ja kishte paguajtur prej muajsh), edhe une do i harxhoja!

Citim:
-Sepse Erseka eshte vend i vogel dhe ajo ndeshje ju jepte shume gezim te rinjve te atij qyteti te vogel ,
por qe ka nxjerre njerezit me inteligjente te Shqiperise

Ndoshta shume gezim do tu kishte dhene edhe po te bente nja 10 fusha kalceto, basketbolli e volejbolli dhe ti linte te luanin gratis sa te ishin gjalle!

Citim:
--Ndaj Bravo Rezart !

ashtu them edhe une: "Si je shtet!!!!"

Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67 »
Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.