| Forumi Horizont | Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 » Trego 132 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- C'mendim keni mbi abortin?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6666)
Citim:
Po citoj ato që tha ksenia
Edhe une jam nga ato partizane qe mbroj te drejtat e femres po ky koncept per mua mbaron ne piken kur fillojne te shkelen te drejtat e nje jete tjeter.( Ne rastin me siper e drejta e te sjellurit ne jete nje foshnje, pa marre parasysh se ne cfare kushtesh ka ardhur ai ne jete).
Citim:
Po citoj ato që tha keila
Nje jete tjeter qe eshte akoma e paformuar ka me shume te drejta sesa nje femer qe eshte ne moshen me te bukur te jetes dhe mund te kete femije te tjere? Te mbrohen te drejtat e "jetes" te paformuar ndoshta mund the thoje sakrifikimi i jeteve te tjera qe mund te jene ne kulmin e tyre.
Citim:
Po citoj ato që tha durrsak
Te gjithe po bejme te perseriturin tek kjo teme. Gjithsesi Keil po me ben qe te shkruaj prap ketu. Tema eshte "cmendim keni mbi abordin" dhe patjter qe cdo njeri jep mendimin e vet.
Abordi eshte nje fenomen qe shoqerija nuk mund ta anashkaloj lehte. Per kete arsye duke pare rendesine si nga ana humane ashtu dhe teologjike na del se abordi duhet te ndaleohet.
Jam dakord qe Abordi te behet, ne keto 3 raste.
1.Incesti
2.Perdhunimi
3.Probleme shendetesore (nena apo qofte femija ne formim)
Ne raste te tjera nuk do isha aspak dakord sepse e kam thane dhe me lart eshte krim dhe si i tille i hiqet e drejta nje personi qe te vij ne jete dhe te jetoj ashtu si ti dhe une jetojme. As problemet ekonomike qe duket me te perfolurat nuk mund ta balancoje te drejten per abord. Pa llogaritur ate qe jo po eshte ne koh te papershtatshme , jo po i kemi 2 apo 3, jo po do me pengoje ne karrieren time etj. me radhe.
Keila! besoj se do te jesh dakort pak a shume. Nese jo, pune madhe.

Mendimi final...
Mos krijoni marredhenie me asnje mashkull ne bote,
para martese,
atehere Bota do ish e persosur!
Nuk do kishte as shtatezani te padeshirueshme,as abort,
as perulje ndaj figures se femres!-Por nje Familje te Persosur,
qe cdokush do ua kishte zili!
sinqerisht_Helga.
Re: Mendimi final...
Citim:
Po citoj ato që tha Sykaltra
para martese,
sinqerisht_Helga.
te beheshe keshtu si e mendon ti ahaaa kushedi sa do kishte perparuar bota...sdo gjeje me Shtepi Femije apo femije ne rruge qe lypin..problemi esht se kur je adoleshent smendon aq sa duhet prandaj mbeten shtantzane femrat qe 16,17 vjet dhe sigurisht qe smund te mbajne nje bebe se ato femije jan vet prandaj dhe ato vendosin te bejn abort...secili ka mendjen e vet si edhe ju.. keshtu qe ju shikoni veten tuaj dhe mos e lejoni tju ndodhe vet..kjo shkon per te gjith vajzat adoleshente..kaq kisha 
Re: UNE JAM KUNDRAAAAAAAAAAAAAAAA!
Citim:
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
GABIMI me i rende,per nje nene te veproje ne ate menyre!
Une keto lloj nenash ose femrash do i varja ne litar per zotin!
Nuk vihet ne loje jeta e femijes, per asnje lloj arsyeje ne BOTE!
FEMIJA eshte pasuria me e madhe qe mund te kete njeriu ne jete!
Ca programesh te prish femija ty?!!-E lunax?!
Femija te sjell gezim, lumturi,o zot ca mendimesh qe keni mar?!
Degjoni :-akoma nuk e di ca do te thote te jesh NENE,
por Falenderoj nga zemra MAMIN tim qe me solli ne jete!
Dhe ajo nuk ka asnje lloj te drejte te vendose,s`ma don mendja qe ka femer qe arrin te urreje
krijesen e saj,
vetem nese eshte e cmendur psiqike!
Re: Mendimi final...
Citim:
para martese,
sinqerisht_Helga.
, por boten e papersosur e bejne njerezit dhe natyra e papersosur njerezore.Re: Re: Mendimi final...
Citim:
Po citoj ato që tha keila
Helga bota do ishte e persosur sikur te mos kishte varferi, krime, poshtersira te tjera dhe te gjithe njerezit te kishin kushtet e pershtatshme per ti mbajtur femijet. Shtatzanite e padeshirueshme ndodhin edhe pas marteses. Nuk e prish seksi boten perkundrazi ai e zbukuron, por boten e papersosur e bejne njerezit dhe natyra e papersosur njerezore.
Pesha morale qe njerezit i vejne femrave qe pretendojne per abort, s'me duket gje tjeter pervec se nje menyre e opinionit per te pasur force dhe nen kontroll te drejtat e femrave mbi trupin e tyre.
Re: Re: UNE JAM KUNDRAAAAAAAAAAAAAAAA!
Citim:
Po citoj ato që tha Lunax
Femija te sjell gezim,lumturi? Thua ti!
Une per vete mamin tim nuk e falenderoj qe me solli ne kete bote!
Cdo njeri eshte i lire te beje cfare te doje dhe mendoj qe nqse nje njeri nuk e don ate krijes nuk eshte faji i saj, asnje njeri nuk eshte perfekt e pa gabime. Secili ka idete e veta edhe nese jane te gabuara.
Re: Re: Re: Mendimi final...
Citim:
Keila, me fal!
Dicka kisha:-degjo-kush te pengon ty te abortosh?!-Asnje pra..
Bej si te te doje qefi,
nuk ka nevoje per ligje ketu,
por per mendime e dashur shoqe!
Nje opinion dhashe,-mos e exagjeroni dhe ju!
Merrini masat me mire atehere?!
E martuar psh dhe mendon abort?!-per c`arsye?!-femija i burrit do jete apo jo?!
Eh nese femra shkon me tjeter, patjeter qe do kete te tilla telashe!
Ndaj para Fytyres dhe ndergjegjes nuk eshte asgje varferia a ca po thu ti maj vajze!
ok, naten e mire...mendoni si te doni!
| Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 » Trego 132 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.