Forumi Horizont Gjithsej 21 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » ... E fundit »
Trego 21 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Boks (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=223)
-- Luan Krasniqi (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4203)

Postuar nga qershor13 datë 20 Shkurt 2004 - 19:18:

Luan Kresniqi pas fitores

- Luan, urime per fitoren mbi Sinan Samil Sam. Si ndjehet kampioni i ri i Europes?

- "Ndjehem super. Eshte vertet nje ndjenje shume e mire. Une jam duke e marre veten ne shtepi, po lundroj ne internet dhe po lexoj letrat e tifozeve te mi. Une kam marre ne menyre te papritur kaq shume letra. Por gjithashtu une jam stervitur shume dhe e ndjej veten se vlej per kampion te Europes".

- A ishte kjo fitorja me e rendesishme e karrieres tuaj?

- "Padiskutim ishte suksesi me i madh imi deri me tani. Per mua ishte edhe me shume se nje sukses. E dija se do te ishte e veshtire

- Puna juaj ne Rotteeil bashke me skuadren tuaj duket se u shperblye mire.

- "Teresisht. Une isha shume i qete ne ring per shkak te punes qe kisha bere. Trajneri im me ndihmoi shume. Une u perpoqa edhe ne ring te mbaja kontakt me te, ndonese nuk ishte e lehte".

- A do te mbeteni serish me trajnerin Torsten Schmitz dhe a do te vazhdoni te sterviteni ne Rotteeil?

- "Ne Rotteeil ishte parashikuar te stervitesha vetem 3 jave. Tani une do te kthehem ne Hamburg dhe do te jem prane menaxhereve te mi. Me pas ne do te vendosim se ku, kur dhe me ke do te stervitemi. Por eshte e qarte se une dua te vazhdoj te punoj me po ata njerez qe kam pasur deri tani".

- Ekspertet kane thene se ndeshja juaj ishte me terheqesja per titullin e kampionit europian ne dekadat e fundit.

- "Ishte vertet shume e ashper, por edhe shume e paster. Se pari une duhet te falenderoj Sinan sepse ai boksoi shume paster. Ishin te gjitha kushtet qe ajo te ishte nje ndeshje shume e mire, sepse ne ishim te dy te paster si boksiere dhe dhame maksimumin tone. Se si renditet ky luftim, kete duhet ta bejne te tjeret".

- Por kjo ndeshje perfundoi shume keq me sjelljen josportive te Oner (menaxherit te Samil Sam).

- "Kjo la nje shije te keqe. Gjithkush mund ta shihte sesa paster luftuam ndaj njeri-tjetrit une dhe Sinan. Sidoqofte, njerezit thone vetem fjale te mira per kete ndeshje".

- A shkoi ndeshja ashtu sic e kishit parashikuar?

- "Ne menyre te papritur po. Une isha pergatitur vendosmerisht per ate menyre luftimi. Trajneri me dha forcen e duhur ne menyren e duhur. Ai me dha shume energji. Ky ishte nje sukses i madh edhe per te. Ne u beme gati vetem ne 4 jave. Askush nuk do ta kishte besuar kete'.

- A ishte ajo qe pame, me e mira e Luan Krasniqit apo ju mund te permiresoheni?

- "Une e pashe ndeshjen ne video, me pas, dhe mendoj se isha mire. Por une mund te boksoj me mire, ndersa ne ate ndeshje u ruajta jo pak. Kjo sepse ndeshja ishte aq shume e rendesishme saqe une nuk doja te rrezikoja me kot. Gjithkush qe e pa ate ndeshje mund te thote se Luani mund te jape me shume. Une thjesht duhet te vazhdoj te punoj qe te jem me i persosur".

- Si shpjegohet se ju nuk iu kishin leshuar nervat ashtu sic kishin parashikuar shume vete?

- "Une dua te them se une u bera shume i forte vetem nga vullneti per te fituar. Humbja ime me Saleten beri qe une te rrezohesha shume. Nuk dija si te kerkoja falje per ate qe kisha bere. Por une isha vetem 4 jave i stervitur dhe doja te perfundoja gjithcka ne 8 raunde. Une, ndoshta, isha ne kushtet me te keqija ne te gjithe karrieren time. Disa nga partneret e mi ne stervitje u larguan dhe me keshilluan qe te mos boksoja ndaj tij. Por une u ndesha ne Dortmund. Ne mendonim se Saleta nuk ishte nje kundershtar i vertete per mua dhe se une mund ta shtrija ne toke per 4 raunde. Por ai u tregua me i forte dhe ndeshja zgjati me shume. Por une nuk desha te dorezohesha. E dija se nje dite do te isha une ai qe do te qeshte. Dhe sot une mund ta beje kete, sepse e di se cilat jane mundesite e mia. Ne ate kohe nuk isha aq i pergatitur per nje ndeshje per titull europian. Me pas ne e dime se c'gjera negative u shkruan per mua dhe nese nuk do t'i kisha nervat e forta, nuk do ta kisha marre dot veten. Por une u ktheva, fitova pese ndeshje radhazi dhe te shtunen e shkuar e rifitova titullin europian. Tani une i kam bindur edhe kritiket me te medhenj. Ne jemi njerez dhe ne mund te gabojme. Por duhet te ngrihesh, te vazhdosh, te kthehesh aty ku e ke lene. Jo gjithkush e arrin kete".

- Sinan nuk pranon se e ka humbur ndeshjen. A e prish kjo fitoren tuaj?

- "Jo, kjo nuk mund ta hijezoje fitoren time. Ne fillim une nuk e kuptova se cfare po ndodhte. Vetem ne video degjova se cfare kishte thene Oner. Kjo me habiti, sepse Oner menjehere pasi une u shpalla fitues, hyri ne ring dhe me ngriti ne ajer. Kjo tregonte respektin e tij. Por sjellja tjeter ishte josportive dhe e papranueshme".

- Ndaj kujt do ta mbroni titullin?

- "Nuk e di ende se kush do jete sfidanti im. Une do te ndeshem me keto qe menaxheret e mi do te me vene perpara. Timo Hoffmann do te ishte interesant".

- Sinan Samil Sam do te doje nje revansh. A do ta kete ai kete?

- "Une kur u ndesha me Sinanin isha sfidanti i tij i pare. Por kur humba, une zbrita ne vend te 9-te ne renditje dhe punova per nje kohe te gjate qe ta rifitoja pozicionin tim. Edhe ai duhet te perpiqet shume. Sportivisht ai e meriton nje ndeshje tjeter, ndonese une nuk dua te kem te bej me humbes te keqinj".

- A mund ta imagjinoni nje ndeshje per titull boteror?

- "Patjeter. Une e kam thene gjithnje, une dua t'i fitoj titujt. Sinan i perkiste elites boterore dhe une e provova se mund te ndeshem me kete nivel. Per tre vjet jam stervitur me Lennox Leeis. Une kam besim ne vetvete dhe e mendoj me te vertete nje ndeshje per titull boteror. Por do te duhet kohe dhe kjo duhet arritur ndeshje pas ndeshjeje".

- Me cilin kampion bote do te doje te ndesheshe?

- "Do te ishin te gjithe njelloj per mua. Te gjithe kampionet jane te mire. Ne ate nivel askush nuk te fal ndonje gje. Por une mendoj se une mund t'ia dal me te gjithe".

- Cfare do te beni ne javet e ardhshme?

- "Une do te pushoj ne shtepine time ne Rotteeil, por edhe do te shkoj per ski e me pas ndoshta ne ndonje vend me diell. Me pas une do te kthehem ne stervitje si zakonisht".

The European Heavyeeight Ratings (Feb 04)

C Luan Krasniqi

1 Eladimir Klitschko
2 Vitali Klitschko
3 Andree Golota
4 Henry Akineande
5 Attila Levin
6 Timo Hoffman
7 Audley Harrison
8 Nicolay Valuev
9 Sinan Samil Sam
10 Stefen Nielsen

Gjithsej 21 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » ... E fundit »
Trego 21 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.