Forumi Horizont | Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 » Trego 135 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arsimi (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=17)
-- A do ishit dakort per mesimin e fese ne shkollat publike?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7640)
doja te shtoja se mesimi fese dote ndante femijet qe kestu seshte nevoja
te vendosim mesim feje,se
pse skemi vetem nje fe dhe kjo ehte nj emire per ne qeska dallim feje dote ishte kirm sikur te ndanim femijet dhe mos lozin bashke derisa ato ta kuptojne vete se cfar eshte feja
Aspak,edhe feja na mungon neve se rracizmin deri ne gryk e kemi sidomos prej myslimanvet qe kur vijne ne forum nuk harrojne pa na e permen origjinen arabike te "te paster".
boksier un mysliman jam por po eshof ketu me itali kur indajne femijet oren e fetare disa bejne mesim edisa rine me nje klase tjeter ska gja te ulet kur vecohen etnit si mud tathemi dhe lind ajo qe thoni ju racizmi
ta besoj se dhe per mu ska gje me te ulet se te shofesh vajza te vogla 6-7 vjecare lidhur me shamira koke e kembe ne pisk te vapes tem 40 grade celcius ne mes te Shkodres e per ca valle? Dhe mocataret e tyne luajne me kuklla veshur modele rrobash fmish?
Mendoj qe nuk eshte e nevojshme qe mesimi i fese te ishte i detyrueshem ne shkollat publike. Jam kundra inponimit te fese te njeriu.
Kush do te mesoje per fene ka menyra plot,jo te mesojne ne shkolle se ka lende plot ne shkolla dhe qe jane shume me te rendesishme se mesimi i fese.
Çfare keni o njerez
Habitem me faktin se si kaq larg realitetin jane njerezit. Si mendoni pa fe ne shkolla, a nuk jeni deshmitare te asaj qe ndodh, sidomos ne shkollat e mesme. Prostitucioni ne nivel, Droga gjithashtu, çfare masash moren vende e zhvilluara per kete , se trojet tona nuk i fus fare ne kete rend, sepse nuk kane kohe qeveritaret tane, sepse jane ne korrupsion te ngarkuar...
Po me vije shume keq qe ende komunizmi ka lene rrenje tek shqiptraret, kjo eshte per te ardhur keq...
Ku jetoni o jerez ne ç'planet?!...
Keni alergji juve te besoni?!....
Si mund ta imaxhinoni vendin pa besim...
Nga te mesojn femijet fene?
Mediat jane te zene me seiale dhe thashetheme..
Por nje gje po ju njoftoj se te rinjte dhe gjeneratat e ukseshme çdo dite e me shume po e kuptojne se besimi qenka arsyeja ejetes....
Per ju me vjen keq se vertete jeni ne gjendje te mjeruar.
KUNDER
Kategorikisht kunder
për tri arsye:
1 Do të dilte një problem i madh në mes nxënsve të krishter dhe atyre jo të krishter
2 Do të konfrontoheshin shkenca dhe feja
3 Dhe më e keqja ,do përziheshin kopetencat shtetërore me ato fetare , e viktima do të ishin prap nxënësit
Re: KUNDER
Citim:
Po citoj ato që tha profesor59
Kategorikisht kunder
për tri arsye:
1 Do të dilte një problem i madh në mes nxënsve të krishter dhe atyre jo të krishter
2 Do të konfrontoheshin shkenca dhe feja
3 Dhe më e keqja ,do përziheshin kopetencat shtetërore me ato fetare , e viktima do të ishin prap nxënësit
Ballkan hesap.
Zoti kosovari-unë jetoj tash e 20 vjet në Zvicer e ne nuk mund ta kemi që në start një sistem më të avansuar se Zvicra , edhe këtu mësohet për fenë , por është e ndarë nga shkolla , kush është i interesuar , vullnetarisht mund të ndëgjoj orë mësimi për fenë , edhe unë do të isha në dakort që në Kosovë dhe Shqipëri të mësohet feja por në kisha e xhamija e jo në shkollë
Shkolla është shkencë e feja është e kunderta e sajë ,prandaj nuk duhen të ndeshen së bashku , bile po të kisha fuqi , do ta ndaloja me ligj propoganden fetare te fëmitë deri në moshen 16 vjeç , meqëllimqë të vendosin ata vet se çka dëshrojnë
Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 » Trego 135 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.