Forumi Horizont | Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 » Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Deshmitaret e Jehovait (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8189)
Disa gjera duken te drejta ne pamje te pare. por theksoj se duhet njenjohje e imtesishme e fjales per te dalluar ndryshimet dhe pare se cfare nuk shkon. persa i perket emrit te zotit, ai mund te jete sa JEHOVA po aq sa dhe JAHVE. por duhet te themi se ky nuk eshte i vetmi emer i Zotit ne bibel. ai eshte quajtur "UNE JAM" "EL" Elohim , Aba etj. une do te thosha qe nuk ka rendesi emri por ajo se kush ai eshte ne te vertete cfare duhet te jete per ne. ne dhjaten e re Jezusi biri i tij nuk na tregon per ndonje emer te perendise, aq me teper qe ai thote te gjoni se kush me ma pare mua ka pare atin tim, ai tha se ai qendron ne atin dhe ati qendron ne te duke e barazuar vete me atin, pra Jezusi eshte vete perendia bir i zbritur ne toke. Zoti ju bekofte.
C'ja fusni kot me keto imazhe pamje dhe vizione.
Perralla me mbret. Po te ishin kawq e rrezikshem pse nuk h kane nxjerre te jashteligjshem?
Kam degjuar kaq shume te flisni per ta sikur te jene njerez te ardhur nga Marsi.
Po si mund te shpallen te jashteligjshem?!!!! jemi nje vend demokratik apo jo. Pastaj mos te harrojme se cfare tha Jezusi qe te gjitha keto duhet te ndodhin perpara se te vijne itet e fundit. Keto jane shenjat me ane te cilave do te kuptojme se jemi gjithnje e me afer tij. ne nuk mund ti ndalojme sepse jane shkruar qe do ndodhin shume heret. por ne duam te shpetojme me teper jete te cilat jane te zhytura ne eeresiren e mashtrimit nga djalli.
s dua te ofendoi njeri sepse e di qe kan idhujt e tyre por..
por e verteta duket hapur...veproin me koken e tyre e sjan nga zoti..ateher pse te mashtrohemi a ti besoim ?! e mendoi se ka shum ketu ne forum qe mund te sjelli te pakten nje argument qe jan te rrem
mesazh per zonjat e zoterinjte qe mbrojne deshmitaret e jehovait
e para e punes nuk jane fe me vete por jane nje sekt i cuditshem qe ka marre disa citate nga bibla hebraike dhe i shperndan me mesazhet e veta subliminale (nqs nuk e dine cfare do te thote subliminal me thoni se ju a spjegoj me gjithe qejf).
E dyta e punes jane shume te bezdisshem neper dyer shtepish e neper rruge me buzeqeshjet e tyre fallco dhe me fletushka ne duar
e treta e punes burimet e tyre financiare nuk dihet nga vijne por flitet nga qarqet Masone, dhe kjo nuk eshte aspak e kendshme per nje sekt qe pretendon se perhap fjalen e Zotit (kujt Zot meqe ra fjala?)
dhe se fundi, nuk e di pse por sa here me kane ndaluar deshmitare te jehovait dhe ju kam thene qe jam katolik, me kane pare me nje shprehje te cuditshme ne fytyre (midis habise dhe zhgenjimit) dhe jane larguar. Kur ata sme kane qejf per fene time, aq me pak i kam qejf une.
Po hidhja nje sy neper faqet e ketij forumi, dhe nga shume komente qe pash vura re se shume nga ata qe shkruajne nuk dine per cfare flasin.
Une vete nuk jam deshmimtar, as kam qene ndonjehere e as nuk besoj te behm ndonjehere, pasi doktrinat e tyre nuk jane as te verteta sipas Bibles, e shpesh as te llogjikshme.
E megjithate kush fliste kunder tyre ketu, i akuzonte sikur ishin njerez qe u thonin te tjereve te vrisnin veten a ishin mashtrues qe donin leket e njerezve a ku ta di une ... praktikisht po i akuzonin per krime kunder njerezimit ... dhe kto lloj akuzash i bejne ose ata qe nuk i njohin fare dhe flasin vetem thashetheme, ose ata qe i njohin e i urrejne e genjejne me qellim ... pasi te verteta nuk jane me siguri
personalisht mendoj thjesht se jane njerez te sinqerte, por qe kane besuar dicka te gabuar. Sigurisht qe shpesh ka hipokrizi ne buzeqeshjet e tyre, apo nje gjera te ngjashme, por ama a nuk ka hipokrizi ne te gjithe ne? Pra ata nuk jane asgje me ndryshe se qenie njerezore, e si rrjedhim te keqij, si jemi te gjithe ne.
Personalisht problemi im me ta eshte doktrina e gabuar qe predikojne e jo jeta qe jetojne.
Nqs mund te keshilloj nje liber te perkthyer shqip, mund te lexoni "Perse kane lene Deshmimtaret e Jehovait" nga Peter Hedley, (e gjeni te libraria te Qendra Stefan, ne Tirane). Libri eshte i ndare ne dy pjese: gjysma e pare eshte nje seri deshmish te ish-deshmimtareve qe tregojne pse u larguan, dhe pjesa e dyte eshte nje studim mbi hyjnine e Krishtit sipas Bibles (qe kundershton doktrinen e tyre). Ia vlen si liber.
Nqs doni ti "luftoni", mesoni Biblen mire dhe tregojini ku gabojne (psh duke filluar nga ai libri qe u leshillova), dhe mbi te gjitha vijeni vete ne praktike. Por nje gje ju lutem: mjaft me budallalleqet qe i quajne vrases a gjera te tilla.
zot na fal me i gjyku..po personalisht njerzit qe me ka rene te takoj qe merren me kete "FE" kane ca vida te lirume ntru...sjane ne rregull
Citim:
Po citoj ato që tha JACK
Po hidhja nje sy neper faqet e ketij forumi, dhe nga shume komente qe pash vura re se shume nga ata qe shkruajne nuk dine per cfare flasin.
Une vete nuk jam deshmimtar, as kam qene ndonjehere e as nuk besoj te behm ndonjehere, pasi doktrinat e tyre nuk jane as te verteta sipas Bibles, e shpesh as te llogjikshme.
E megjithate kush fliste kunder tyre ketu, i akuzonte sikur ishin njerez qe u thonin te tjereve te vrisnin veten a ishin mashtrues qe donin leket e njerezve a ku ta di une ... praktikisht po i akuzonin per krime kunder njerezimit ... dhe kto lloj akuzash i bejne ose ata qe nuk i njohin fare dhe flasin vetem thashetheme, ose ata qe i njohin e i urrejne e genjejne me qellim ... pasi te verteta nuk jane me siguri
personalisht mendoj thjesht se jane njerez te sinqerte, por qe kane besuar dicka te gabuar. Sigurisht qe shpesh ka hipokrizi ne buzeqeshjet e tyre, apo nje gjera te ngjashme, por ama a nuk ka hipokrizi ne te gjithe ne? Pra ata nuk jane asgje me ndryshe se qenie njerezore, e si rrjedhim te keqij, si jemi te gjithe ne.
Personalisht problemi im me ta eshte doktrina e gabuar qe predikojne e jo jeta qe jetojne.
Nqs mund te keshilloj nje liber te perkthyer shqip, mund te lexoni "Perse kane lene Deshmimtaret e Jehovait" nga Peter Hedley, (e gjeni te libraria te Qendra Stefan, ne Tirane). Libri eshte i ndare ne dy pjese: gjysma e pare eshte nje seri deshmish te ish-deshmimtareve qe tregojne pse u larguan, dhe pjesa e dyte eshte nje studim mbi hyjnine e Krishtit sipas Bibles (qe kundershton doktrinen e tyre). Ia vlen si liber.
Nqs doni ti "luftoni", mesoni Biblen mire dhe tregojini ku gabojne (psh duke filluar nga ai libri qe u leshillova), dhe mbi te gjitha vijeni vete ne praktike. Por nje gje ju lutem: mjaft me budallalleqet qe i quajne vrases a gjera te tilla.
Citim:
Po citoj ato që tha briseide
Per sa i perket shembullit konkret ne lidhje me vetevrasjen e femijeve...e kam degjuar dhe nuk i besoj aspak.
Citim:
Po citoj ato që tha diabolic
Epo po nuk i besove shiko se cfar ka ndodhur ne shqiperi .Shume femij kane vdekur dhe arsyeja ka qene evidente.
Pastaj nese do te mbyllesh syte eshte dicka tjeter.
Per vete mendoj se deshmitaret e jehovait jane ca idiot manipulator qe se kan shokun.Disa i kam pasur miq por te them te drejten nuk kam ndonje pershtypje te mire per ta megjithse jane shume me kultur.
Hajd shnet e pare...
Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 » Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.