Forumi Horizont | Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 » Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit . (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8824)
Citim:
Po citoj ato që tha mobidik
Me keto sulmet e tjera ndaj “Janullatosit” vertetohet dhe nje here ajo qe une kam thene pak me pare. Njerezit qe jane mesuar te shpifin s’do te ndalen kurre.
Citim:
Dhe me te vertete ne keto akuzat e fundit treguat edhe nje here se ata qe akuzojne padrejtesisht kane vetem nje menyre te funksionuari ne mendjen e tyre.
Citim:
Po pse kush te jep te dretjen ty o njeri qe me nje histori ku nje murg greg paska shperfillur nje shqiptar te akuzosh ne menyte indirekte dhe pa lidhje kreun e kishes tone vetem sepse ai eshte grek?!!!!
Citim:
Po ja le ta marr te vertete kete historine tende dhe madje po ti quaj qe te dy murgjerit antishqiptare megjithese ti padashur ke thene ne historine tende se nje e donte pagezimin e atdhetarit tone (dmth nuk kishte ndonje gje kundra) cdo te thote kjo???
Citim:
Ju akuzoni Kryepeshkopin tone sepse disa prifterinje grek s’kryen sherbesen e varrimit ndaj nje te riu! Po a ka llogjike kjo?!
Citim:
Jo ende kam besim se ky forum do te jete aq i pergjegjegjshem per te mos lejuar qe te ofendohen dhe cenohen ndjenjat fetare te nje pjese te Shqiptareve dhe vete “Kisha Ortodokse Autoqefale” dhe kreu i saj
1- Amoxil .................... 1 - Jannis (vetem me nje mesazh provokues)
2- Kontinenti .................. 2 - Unforgiven
3 - Deja vu ......................3 - lantis
4 - Kaloresi i kuq .............4 - mobidik
5 - Belgium ......................5 - Stenli
6 - Katia
7 - Petrit Kola
8 - Klodel
9 - Myzeqari
10- Hektori
12 - Indriti
11 - Erzeni be
13 - Sykaltra Shqiptare
14 - Blushi
15 - IQVLORA
16 - HERO
17 - WOLF_CLUB
18 - SS1
19 - Admirali
20 - Lost_soul
21 Demokrate4ever
22 - ksenia
23 - Nigo
24 - Simona
Kjo eshte lista.
Apo mos do me thuash se eshte shpifje?
Apo mos do me thuash se, nuk ka llogjike ketu?
Aty, ne kete liste, kam pare dhe ''drite prej drite'' por ai eshte hesap tjeter, sidoqfte, ai e ka rrjeshtuar veten ne anen qe eshte kundra Janullatosit.
Pra jane 25 vete.
Kurse tek lista ku je dhe ti, ne medyshje e kam vene Unforgiven, se e di mire se si mendon ajo, dhe nuk eshte komplet me mendimet e tua. Por, si numur po ta le.
(Unforgiven me fal te lutem)
Pra e shikon ti mobidik keta injorantet jane me shume se ju.
Kujt ia bere ate thirrjen me pare ti?
Njezit nuk kane nge te merren cdo cast me paturpesite tuaja.
Si eshte e mundur qe ju, pak vete, diskutoni ne menyre te zjarrte ne kete teme?
A ka domethenie kjo?
Se keta ''injorantet'' qe jane kaq shume, po te diskutonin me kaq zjarr sa diskuton ti, do t'i nxirrnin tym forumit.
Por, e shikojne qe ti me shoke ne nje vrime i bieni kavallait, dhe bejne ate qe duhet....ju injorojne.
Janullatosi, le te jete i rene prej qiellit. Ai eshte i huaj dhe te shporret nga Shqiperia. Stop!
Kurse ti, as qe e njeh dinjitetin, dhe vjen ketu e pohon fjalet e pa turpshme e thua ''peshkopi jone''.
Pse kerkon te poshteroje madheshtine e Fan Nolit, ky ''peshkopi jone'' ?
Mobidik....largohu o grek, se koha nuk punon per ju.
[QUOTE]Po citoj ato që tha kontinenti
Hahahahah....''peshkopin tone''.
I kujt?
Ai eshte nje uzurpator, ti thua peshkopin tone...hahahahaha.
[b] Po a ka llogjike kjo?!
e cuditshme ne kete forum ka njerez qe qeshin dhe citojne fakte kundra vetes se tyre. po "janullatosi" nuk eshte uzurpator dhe per kete ka fakt. te gjitha kishat e njohin kishen tone si kanonike si dhe shteti. Dhe po stu mbush mendja edhe te gjithe te krishteret besemire ortodoks shqiptare. termi uzurpator eshte krejtesisht i pershtatshem per nje person te vetquajtur At nikolla marku, i cili nuk njihet nga asnje kishe ne bote eshte njesoj sikur ti te uzurposh nje kishe dhe ta quash veten at kontinenti dhe te pretendosh se gjithe kishat ne mbare boten e kane gabim ndersa ti mban kishen e vertete nacionale. Vec kesaj as shteti nuk e njeh kete person juridikisht, sepse edhe me vendim gjyqesor eshte dhene vendimi qe zoteria ne fjale duhet te largohet nga kisha e Hyjlindeses ne Elbasan.
dhe qe te mos merrem kot kaq gjate me nje person viktim te disa qarqeve me X interesa po te pyes o i nderuar kontinent, meqe paske edhe kohe te shohesh edhe detajtet e idetntifikimit tim ne kete forum besoj do kesh kohe te pergjigjesh kesaj pyetjes time e cila permban fakte ne vetvete.
nese Krypeshkopi i Shqiperise fortlumturia i tij Anastas Janullatos ka patur dhe ka qellime antikombetare, pse personat te cilet kan vuajtur dhe jane martirizuar gjate komunizmit per ceshtjen e besimit si per shembull: Motrat Cico At Kozma Qirjom At Spiro Tola, At Teodori, At Jani Trebicka, Dhjak Vangjel Xoxe, teologet Beduli, Papapavli dhe sa e sa laik te tjere, te cilet vuajten bashke me mesuesit e tyre Peshkop Danilin, Kryepeshkopet Visarion Xhuvanin dhe Kristofor Kisin. keta persona e perkrahen ne menyre unanime kryepeshkopin Anastas te cilin ju e akuzoni per agjent dhe keto persona kane rrezikuar jeten per besimin dhe per kishen, si mund ta lenin ata kishen te shitej, dhe le te supozojme se ata nuk e kuptuan kete hile, perse ata nuk ngriten zerin kundra tij?????? por e perkrahen deri ne fund te jetes se tyre?!!!!!!!! Ja nje fakt konkret qe besoj se do kesh kohe ti pergjigjesh dhe jo te numerosh personat e forumit.
Gjithsesi i beje thirrje perseri personave pergjegjes te ketij nenforumi qe te mos lejojne qe te perdoret ky forum per te cenuar figura te kishes Ortodokse Autoqefale Shqiptare, por te perdoret per qellime te larta demokratike.
[
Janullatosi, le te jete i rene prej qiellit. Ai eshte i huaj dhe te shporret nga Shqiperia. Stop!
ja nje nocion tipik demokratik, kjo eshte nje ceshtje qe i perket te krishtereve ortodoks Shqiptar dhe shtetit tone, te cilet nuk i komplekson kjo gje.
po te citoj nje shprehje nga nje peshkop Shqiptar, nje nga ata qe jane persekutuar nga komunizmi per ceshtjen e besimit. "Patriot i vertet eshte ai qe nderton dhe kontribon per harmonin, paqen dhe dashurin e vendit ku ai ndodhet dhe jo ai qe shan dhe shpif"
Cfar po flet keshtu?
Me ke sjelle ketu mera njerzish qe kane vdekur me kohe dhe me thua qe ata e kane perkrahur Janullatosin.
Hahahahaha.ata as qe e kane njohur.
NUk do shume kohe identifikimi jot jo, se aty perballe eshte numuri i mesazheve.
Ti qe je kaq i informuar per problemet e kishes, duket qarte se pse hyn ne forum dhe se cfar qellimi ke.
Per hater te Zotit, o mobidik, pranoje kombesine qe ke.
Qe te jeshe grek, deri ketu nuk ka asnje turp.
Kombesia eshte nder.
Kam njohur greke te shenjte.
Ti tani, quan At Nikollen uzurpator...hahahaha...i cili jo vetem eshte ne Atdheun e tij, por eshte dhe ne vendlindjen e tij.
Kurse nje te huaj me emrin Janullatos, qe beri gafen e fundit ne varrezat e ushtareve greke, ti ma quan te ndritur.
Kjo eshte bufoneri i dashur mibidik. Eshte per ne estrade.
Une o mobidik, nuk punoj per asnje X grup e te tjera, por per X grupe punon ti.
Qe te numurosh sa anetare kane shkruar, valle u dashka shume kohe?
Vetem 5 minuta....kaq.
Kurse 0,0001 sekonda eshte koha te shohesh se sa mesazhe ke shkruar ti.
Kam bere disa pyetje atje me lart, per Fan Nolin dhe per camet. Nuk ka asnje pergjigje. Nuk ju vjen zeri juve tek camet dhe tek Fan Noli.
Cfar te ka thene Janullatosi per camet?
Per krimet kundra nje populli te tere?
Cfar te ka thene Janullatosi per Fan Nolin?
Per kete figure kombetare te shqiptareve?
Emrat qe ke sjelle aty....kur kane vdekur more mobidik?
Shiko tek sondazhi qe eshte hapur per largimin e Janullatosit.
Sa vete jane pro dhe sa vete jane kunder?
Valle qenka te gjithe injorante?
Kurse ti je i zgjuari?
Ti kenaqesh me boten tende kur shkruan ketu dhe ke idene e rreme kur i thua vete...''ah...c'ia dhash pergjigjen e merituar atyre qenve''
Mobidik...je iluziv i dashur.
Per X grupet qe me fole me pare, ta dishe se duket qarte qe je ti produkt i lodhjes se ketyre X grupeve.
Une po mbroj vendin tim dhe as qe dua te behem peshkop, si fort-fatkeqesia Janullatos.
Kurse ti me fanatizem vjen ketu, dhe jo vetem qe behesh qesharak, por ....(me fal ok,) behesh edhe i pa turpshem.
Kush je ti qe kerkon te injorosh mendjen e shume njerzve dhe vetes i jep te drejte?
Kush je ti, bashke me Janullatosin tend qe kerkoni te poshteroni figurat e medha Shqiptare?
Kush je ti bashke me Janullatosin tend qe beni perpjekje fashiste dhe shoviniste, kundra Shqiperise si me rastin e fundit te varrosjes se ushtareve greke ne token shqiptare?
E gjithe bota e zhvilluar, erdhi dhe i mori eshtrat. Kurse ju greket, beni te tilla felliqesira. Ju jeni ende ne mesjete.
Ju po c'varrosni dhe femijet 4 vjecare dhe po i quani se; ky, ka qene ushtar grek.
Ka fakte per keto gjera more mobidik, qe po te del rryli vendit duke folur per Janullatosin tend.
Qe po te del shkume nga goja, duke genjyer per fort lumturirat e tua qe kerkojne poshterimin e kombit shqiptar dhe te figurave madhore te ketij kombi, te cilin e keni hale ne sy.
C'pune ka ajo kisha janullatosiane, me shkollen Normale te Elbasanit?
Prse kjo kishe greke, ia vuri syrin kesaj shkolle?
Apo qe te fshihet pasuria shpirterore e Shqiptareve?
Apo qe shqiptaret te mos kene trashegimi kulturore dhe figurat e kombit Shqiptar, te jene ne harrese derisa te zhduken?
Kush punon per X organizate more mobidik, punon ti apo une?
Une qe shkruaj ketu, nuk paguhem nga greket sic paguhesh ti, qe peshtyn me nerva para tastieres tende.
Ti kerkon te mbulosh diellin me shoshe more mibidik.
Kot e ke lyer kemben me miell.
Me lart te kam thene.
Per hater te Zotit te Madh. Pranoje kombesine qe ke.
Po e pranove, te jeshe i sigurte se, une Kontinenti, do te te jap doren dhe mos mendo se do keshe ndonje fjale fyese nga une.
Me greket e thjeshte, te cilet i njoh shume mire, kam qare e kam qeshur.
Po te mos ishit ju more mobidik, ju qarqet e ndyra dhe ju qarqet vrasese, me greket, ne shqiptaret do te shkonim vellezer e kaluar vellezerve.
Por, jeni ju qe nuk lejoni ate popull te jete vella me shqiptaret. Jeni ju dhelprat qe shpifni e vrisni shqiptare.
Me qe qenka peshkpi ''jone'' sic e paraqet ti, a eshte Janullatosi ne hallet tona? Apo eshte kundra halleve tona?
Perse nuk ben punen e duhur ky ''peshkopi jone'' qe Greqia ta heqe ligjin e luftes me Shqiperine?
Apo i pelqen ky ligj? Sepse vete Janullatosi eshte ne barkun e kalit, dhe pret castin te shkaterroje komplet Shqiperine.
Me thuaj mor mobidik, qendrimin e Janullatosit ne lidhje me varrezat e ushtareve greke, keto kohet e fundit?
Apo ta them un ty?
Ok..po ta them. Se e di qe ti nuk e thua. (megjithse e di mire)
Ishte pikerisht Janullatosi ai, qe e stisi kete pune, me qellimin rreze larget, qe Greqia, neser te thote: Atje ne Shqiperi, ne greket kemi te kaluaren tone, sepse, ne greket kemi varrezat e ushtareve greke atje, pra atje, ne greket kemi tokat tona.
Ketu ishte dhe qellimi gjakatar i Janullatosit tend. Tjeter pune se edhe femijet 4 vjecar i bete ushtare greke. A nuk eshte ky nje turp per ju?
Por, me qe nuk e njihi turpin, ju vazhdoni duke injoruar te verteten, sic keni bere ne cdo kohe.
Kurse ti ma quan fort lumturia....!
Po, i tille eshte ai per ju sepse ben punen tuaj. Kurse per ne eshte fort-fatkeqesia Janullatos.
Ke thene aty; nocion demokratik. E ke thene me ironi.
Ku e kane demokracine greket qe kane cuar filialin e tyre ne Shqiperi, qe te poshteroje Fan Nolin?
Apo se Fan Noli ju vuri me shpatulla pas murit ju greket, dhe i mallkuari Fan Nol, duhet te zhduket nga historia shqiptare dhe sidomos nga ajo kishtare.
Ku e ke demokracine ti more mobidik, qe del kundra te gjithve.
Pa zbertheje pak termin demokraci more mobidik se cfar kuptimi ka?
Lavazhin trurit qe te kane caktuar t'u besh njerze ketu ne kete forum, po te them se nuk do ta arrishe.
Ti vjen ketu me shpifje, duke turfulluar per mashtrimin qe perpiqesh te mbrosh.
Pastaj, cfar ke ti me At Nikollen?
Une qe shkruaj ketu, shkruaj sepse nje grek qe perpiqet te mashtroje historine e shqiptareve, po na nxirret si hero, nga disa tipa si ty. Nuk shkruaj te mbroj At Nikollen, i cili po ha buken ne vendin e tij dhe ne qytetin ku ka lindur.
Kjo teme, eshte hapur per shqiptaret more mobidik dhe per largimin e Janullatosit, kurse ti hidhesh me ironi tek At Nikolla.
Perse ju greket e urreni At Nikollen i cili eshte ne Atdheun e tij?
Perse ju greket helmoni dijetaret shqiptare dhe eterit shqiptare qe jane patriote?
Nuk po e urejme neve Kristodhulosin, tek e fundit edhe ai eshte ne Atdheun e tij.
Perse ne kemi hapur tema mbi Janullatosin?
Sepse shikojme poshtersite qe ai ben, shikojme shovinizmin qe ai ben.
Si u shpreh Janullatosi per varrezat e ushtareve greke? A e ndaloi kete ndyresi te re greke? Apo e perkrahu?
Shko i dashur mobidik dhe, rraportoja Janullatosit se cfar u tha perseri ne kete forum. Nga menyra se si flet, duket hapur qe ke lidhje te ngushta fetare me te.
Mobidik!
Ne qoftese, ti genjen per kombesine, je komplet njeri i mallkuar.
Mos mendo se qellimi justifikon mjetin.
Mos mendo se kete mekat te ri, ka force te ta fale Janullatosi?
Perballe betimit te rrem, Zoti te denon.
Nuk ka Janullatos te te laje ty i dashur grek.
Mos u genjej, sepse edhe ty do te te vije dita te vdesesh dhe te japesh llogari para Krijuesit tend.
Mos e shiko Janullatosin sikur te jete Zoti.
Janullatosi eshte nje njeri qe ha buke dhe pi uje si gjithe te tjeret. Tjeter pune se, diku me paturpesi, Janullatosi eshte shprehur; Dje fola me Zotin!
Dhe pikerisht ketij njeriu i shkon nga pas ti?
Ky qenka fort lumturia?
Kush pra eshte viktima?
Je ti?
Apo jam une?
PS- mos bej gabim duke bere betime fallco.
Ceshte e drejta nuk kam ndonje deshire te madhe per te bere debate personale me ty i respektuar Kontinent dhe me asnje tjeter. Nuk dua ti ktheje ne debat personal ceshtjet e kesaj nenteme. Jo per gje por sic e kam thene ketu une dalloje disa shpifje dhe tendenca kundra kreut te kishes Ortodokse Shqiptare, por mbi te gjitha sulme te paskrupullta ndaj vete “Kishes Ortodokse Autoqefale Shqiptare”. Por gjithsesi po te shkruaj meqesisht per disa gjera qe ju o i nderuar keni shkruar ne kete nen forum si dhe disa mendime te mia te cilat besoj se nuk do ti shikoni me armiqesi.
Te hiqesh sikur keqkupton pyetjen time dhe ti japesh nje pergjigje sipas modelit qe don te pergjigjesh i nderuar kontinent nuk do te thote se je pergjigjur. Une kerkova qe ti thjesht te pergjigjeshe dhe jo ti komplikoje gjerat. E kam fjalen per pyetjen qe kam bere personat, te cilet kane vuajtur per besimin e tyre gjate diktatures komuniste dhe qe kane perkrahur Kryepeshkopin Anastas Janullatos qe ai te fronezohej si i tille ne Shqiperi dhe te ndihmonte ne rindertimin e kishes tone Ortodokse Autoqefale te Shqiperise. Ajo qe te ka bere ty Kontinent te “ngaterrohesh” eshte se ne listen e ketyre personave kam permendur peshkop Danilin dhe Irine Banushin, si edhe Kristofor Kisin dhe Visarion Xhuvanin. Po ne fakt une kete i kam permendur si eter shpirteror te personave qe ne 1991-in perkrahen Kryepeskopin Anastas, por gjithsesi kjo se justifikon qe ti ti quash te githe pa perjashtim si te vdekur para vitit 1992 ja u kam thene mos i futni te gjithe ne nje thes sepse ky eshte nocion komunist. Nese vdes nje person nuk do te thote se kan vdekur edhe te afermit e tij. Kete gje u perpiqte te bente diktatura Komuniste me luften e klasave.
Ja po ti Permend ata qe e kane perkrahur Kryepeshkopin deri ne fund te jetes: Motrat Cico vdiqen ne vitet 2003 dhe 2004 (ka mundesi 1vit me vone) Dhjak Vangjel Xoxe ne vitin 2002, At kozma Qirjo ne vitin 1999 (eshte nje prift nder me te persekutuarit dhe heronjte e besimit gjate komunizmit madje u be edhe peshkop nga Kryepeshkopi Anastas. Teologet Dh Beduli, Th Papapavli dhe z Gjergj vdekur ne vitet 1998-2000 ne Tirane, Durres dhe Vlore kan qene grupe besimtaresh te fshehte gjate Komunizmit qe perkrahen Kryepeshkopin kur ai erdhi disa kan vdekur por ka te tjere qe rrojne ende dhe sot madje at Spiro Tole qe jeton sot e kesaj dite kujton sot torturat e bera ndaj Visarion Xhuvanit, i cili i’a kishte treguar me gojen e tij se si e torturonin agjentet e Enverit kur At Spiro (ne ate kohe nuk ishte prift) shkonte ta vizitonte ne burg. E kuptoni vete ju se sa e rrezikshme ishte te shkoje te takoje ne burg nje peshkop ne kohen e diktatures, te cilin e quanin edhe armik te popullit. Ja per keta persona kerkoja te pergjigjeshe fort i nderuar dhe i respektuar Kontinent. Besoj se deri tani je i qarte dhe mund te pergjigjesh pa u “ngaterruar”.
Gjithashut i respektuar kontinent mos u shqeteso dhe aq shume per kombesine time dhe ta dish qe nese nuk do kisha asnje kompleks per ta mohuar apo shnderruar ate. Nuk kam as dhe ndonje kompleks per tu hequr si patriot duke sulmuar te tjeret per tu dukur i tille. Di vetem te te them se kush me njeh e dine qe une jam krenar per identitetin tim dhe se di ta lidh ate me vlerat e vendit tim ku jam lindur rritur dhe nga ku kam te paret e mi. Dhe persa i perket ceshtjes se varrezave te ushtareve grek nuk ka asnje lidhje me Kryepeshkopin, sepse se pari sherbesa qe behet per zhvarrim nuk behet duke hapur arkivolet e atyre qe i behet zhvarrimi kjo behet per ata qe kan vdekur dhe i behet sherbesa e varrimit duke i hapur pjesen e arkivolit te koka dhe i hidhet vaj dhe vere kjo nuk kryhet per te zhvarrosurit. Cfaj ka prifti ai thjesht shkoi aty per te bere lutjen dhe jo per te egzaminuar kombesine apo moshen ku ta dinte ai se ishin bere zhvarrime naten nga varhimtesi (ky i fundit nuk eshte paraqitur ne gjykat per deshmi, ndersa prifti po) dhe i ka cuar te mbyllura ne kuti ne mengjes. Pastaj si mendoni ti nje person qe shkon me keto tendenca qe ti thua do ti beje keto gjera diten per diell dhe do te marre puntore nga vete fshati?!!! Gabim nje person qe eshte pjese e nje gjoja konspiracioni sipas teje do ti bente ne menyren me te fshehte te mundur. Leqe pse diskutoj kaq shume per kete ceshtje une? ti thua qe qellimi i Kryepeshkopit eshte qe te beje nje varreze greke me qellim qe ne te ardhmen te quhet ajo si pjese e greqise dmth sipas teje shteti yne, i cili eshte ne marreveshje e siper per te bere 3 varreze te tilla cdo te thote kjo se edhe shteti do ta shesi Shqiperine?!!! Jo i nderuar jo nuk jane te vdekurit ata qe mund ta rrezikojne vendin, por te gjallet pse si mendon ti nese ne do dime ta mbrojme identitetin tone a do kete ndonje popull ne bote qe do arrije te na e mohoje? Jo kurresesi, pra ti leme keto ide konspirative, qe me bejne te dyshoje te ata te cilet i fantazojne, sepse mendja mund te fantazoje kaq mire vetem gjerat qe i ka me pervoje. Me kete konspiracion me kujton nje liber te kadarese. Aty flitet per konspiracionet e Komunizmit.
Ajo qe une kam me z Nikolla Marku eshte se ai per mua eshte nje shpifes i faktuar. Ne 1999- ne SHIJAK TV ai doli dhe akuzoi se ne kishat e Shqiperise mesha Hyjnore kryhet ne Greqisht kete ai e tha dhe per kishat e Tiranes, Durresit, Elbasanit, etj.
Po ne fakt une asnje here ne kishen time ne Tirane se kam ndjekur meshen ne gjuhe tjete, vecse ne Shqip, pese ai shpifi per gjithe kishen time? Perse ai shpifi per bashke vellezerit e mi nje Durres (aty kam miq te mij qe e mohojne kete gje)? Perse ai te shpifi per te krishteret e Elbasanit sepse nderkohe qe ai e thonte kete nje prift misionar nga amerika (ky prift kryente sherbesen e meshes Hyjnore ne Elbasan te Dielave) pergjigjej si eshte e mundur qe une dhe koleget e mi qe nuk dime fare greqisht te kemi bere nje lutje ne ate gjuhe???!!!! Pse pra N marku ka shpifur per gjithe kishat Shqiptare dhe ka hedhur balte mbi to?! A duhet Kryepeshkopi apo cdo lloje peshkopi tjeter ti pergjigjet pyetje ve tendencioze te nje mashtruesi qe gjoja eshte patriot?
Ja pra i nderuar Kontinent keto jane ato gjera qe duhet te sqarojme dhe jo disa shpifje dhe pyetjeve tendencioze qe behen jo per te hedhur balte mbi Kryepeshkopin legjitim te Shqiperise, por per te hedhur balte ndaj gjithe “ Kishen Ortodokse Autoqefale Shqiptare"
I nderuari Mobidik!
Une e di shume mire qe nuk keni asgje personale me mua, sikurse dhe une me ju.
Sa per eterit ku jeni ngaterruar etj. per jetesen e tyre dhe kur kane vdekur, kjo per mua nuk ka asnje rendesi.
Tek shkrimi juaj i gjate, nuk pashe pergjigjet qe kerkoja, por pashe vetem shpifjen qe At Nikolla paska bere kundra kishes (sidomos te Tiranes) tek e cila, sipas Ate Nikolles, aty...flitet greqisht.
Per kete arsye une po te sjell disa rrjeshta qe i kam shkruar ne pyetjen numur nente rreth pyetjeve te At Nikolles drejtuar Janullatosit.
Shikoji me germa te zeza.
Kjo ketu eshte fjalia juaj;
Ne 1999- ne SHIJAK TV ai doli dhe akuzoi se ne kishat e Shqiperise mesha Hyjnore kryhet ne Greqisht
Kjo ketu poshte eshte biseda ne kafe me mikun tim. (pyetja numur nente)
Nje here nje djale ortodoks me tha; Isha ne kishe per Krishtlindje, dhe jam habitur qe aty flitej greqisht. Nuk durova dhe ne nje cast kur duhej thene qe Krishti u ringjall, thashe me ze te larte dhe natyrisht ne shqip; Krishti u ringjall! Te gjithe kthyen kokat nga une me habi. Kurse une i pashe me ate sy qe jepte te kuptonte, cfar dreqin keni?
Mos valle deshiron dhe emrin e personit te cilin e kam dhe mik?
A e dini ju i nderuari Mobidik se une Ate Nikollen nuk e njoh fare personalisht, ashtu sic e njihini ju Janullatosin?
As Fan nolin nuk e kam njohur personalisht.
As Skenderbeun nuk e kam njohur personalisht.
Po perse une pra shkruaj ketu?
Sepse shikoj mendimet, veprimet e tyre, shikoj shqiptarine. Kaq!
Pra me kete fakt, te sjelle personalisht nga miku im, a del At Nikolla si nje shpifes?
Ketu shikoj akuzen tuaj te shpifjes kundra AT Nikolles.
Pra, sipas fakteve te sjelle nga njezit e thjeshte dhe ortodokse puro shqiptare, kush del shpifesi i nderuari Mobidik? Dal une? Del At Nikolla? Apo dilni ju?
Juve i nderuari Mobidik e sillni biseden rreth opinionit te disa individeve qe shume prej tyre dhe kane vdekur.
Une e sjell ne cdo gje reale.
Kemi ndryshim bashke.
Une flas ne te tanishmen dhe nuk kam pune me kohen e komunizmit, tek i cili ka qene veshtiresia e te shkuarit ne burg. (i dime keto gjera)
Per sa i perket atij varrimit te famshem.
Janullatosi nuk kishte piken e dijenise per kete gje?
Ji i ndershem i nderuari Mobidik dhe prano te verteten.
Perse, ka shmangie nga e verteta?
Si per Fan Nolin, si per camet, si per varrimin e ushtareve etj.etj.etj?
Persa i perket kombesise tende, ta dishe mire se me qe studioj histori dhe gjuhe, kemi te njejten rrenje i nderuari Mobidik, pra as mos e kij per turp ta pranosh ate gje. Ndoshta bera gabim qe ta kerkova kete gje ne ate menyre aq serioze.
Tani nuk e bej me nje kerkese te tille. Harroje.
Une pyetjet e tua i kuptoj shume mire dhe as qe kam deshire e qellim t'u jap pergjigje sipas modelit tim....sepse une nuk kam model.
Une kam vetem realitet. Por jo model!
Mbrojtja e flakte qe juve i beni Janullatosit, ku e ka bazen?
Valle Janullatosi qenka i pa zevendesueshem?
Nuk ka bij te sajet kjo Shqiperi?
Ta leme At Nikollen per nje cast dhe te shikojme rreth e rrotull.
Nuk paska Shqiperia bij te tjere te devotshem per kishen?
Tek te 16 pyetjet e Ate Nikolla Markut, qe juve me detyruat t'i sjell ketu ne kete forum, ne nje nga pyetjet eshte thene per Janullatosin se, perse ai i quan te pa afte bijte e Shqiperise per te drejtuar kishen?
Pyetja eshte me saktesi matematike i dashur Mobidik.
Ku ka te drejte morale Janullatosi te beje te tilla cilesime?
Kush eshte Janullatosi?
Nje grek.
Ai nuk lindi prift. Fort-lumturi e quani ju ate, por jo une.
Valle me mohoni te drejten ta quaj dhe une shqiptari Atin tim Nikolla Markun si fort i kthjellti Ate Marku? I shenjti Ate Marku. RrugeZoti Ate Marku. Fort i ndrituri Ate Marku. Qe ha buken ne vendin e tij, ne qytetin e tij ku ka indur, ku ka qeshur qe ne femijeri, ku ka qare qe ne femijeri.
Dhe ky njeri qenka shpifesi, sipas jush.
Nuk ka az baze filozofike dhe as baze morale qe Ate Nikolla Marku te jete shpifesi, pasi Ate Nikolla Markut, i dhemb ky vend qe quhet Shqiperi, gje e cila nuk ndodh ne Janullatosin, i cili as qe ben ze per problemet e Shqiperise, per figurat kombetare te Shqiperise, per historine e Shqieprise, per kulturen e Shqiperise etj. ashtu sic ben ze At Nikolla Marku.
Kurse i huaji Janullatosi qenka i miri, dhe i sinqerti?
Mos u beni pre e fetishit i dashur Mobidik.
Mos u beni pre e interesave klanore, sepse do japesh llogari perpara Zotit.
Ne njerzit kemi nje gabim te madh, vdekjen u a atribuojme te tjereve, largesise, por jo vetes sone. Harrojme se ajo eshte dhe per ne, per ty, per mua, per ate dhe ata.
Aty tek shkrimi juaj, keni thene se po hidhet balte mbi kishen Ortodokse Autoqefale Shqiptare.
Po permbaj te qeshurit i nderuar per shkak se po ju pergjigjem seriozisht.
I nderuar, ju dini shume mire greqisht. Me qe merrem me zberthime fjalesh, nuk po ju a bej un nderin e zberthimit te fjales Autoqefale kete zberthim po ju a le juve. A do te ma beni kete nder?
C'pune ka nje grek tek fjala autoqefale?
I nderuari Mobidik, jeni teper pa baze i dashur.
E kuptoj lodhjen tuaj.
Me falni, por kjo lodhje do te jete e pa sukseshme.
Citim:
. Kryepeshkopin Anastas Janullatos qe ai te fronezohej si i tille ne Shqiperi ( [/B]
E shikon Mobidik si acarohen njerzit nga realiteti janullatosian?
Nga ky realtiet i zi.
Nga mafjozeria janullatosiane.
Nga banditizmi janullatosian.
Nga ndyresite janullatosiane.
Nga felliqesite janullatosiane.
Jashte krimbi Janullatos nga Shqiperia.
mobidik je per te qare hallin
Citim:
Po citoj ato që tha ss1
mobidik je per te qare hallin
Ckemi kontinento.A sme thua a ja vlen te merresh me plerat si janullatosi ose si ata qe i vene atij nga pas?
Princi Leka në Elbasan për Ditën e Verës
Në kishën "Shën Mëria" zhvillohet një meshë për nder të Familjes Mbretërore
Më 13 mars, me rastin e Ditës së Verës, Familja Mbretërore ka vizituar qytetin e Elbasanit. Në mungesë të Mbretit Leka i Parë, këtë herë i pranishëm, si përfaqësues i Familjes Mbretërore Shqiptare ka qenë Princi Leka, i shoqëruar nga përfaqësuesi i Oborrit Mbretëror, z.Fluturak Gërmenji. Fillimisht, për miqtë e nderuar, kryetari i bashkisë së qytetit të Elbasanit, z.Ardian Turku, ka rezervuar një pritje të ngrohtë, në të cilën, në emër të qytetarëve elbasanas, i ka uruar mirëseardhjen Familjes Mbretërore.
Të pranishëm në takim kanë qenë edhe nënkryetarët e bashkisë, zotërinjtë Ylli Llanaj dhe Albert Shopi, si dhe kryetari i Këshillit bashkiak të qytetit, z.Shefqet Deliallisi.
Me këtë rast, kryebashkiaku i Elbasanit i dhuroi Princit Leka librin e ri të enciklopedisë së qytetit. Princi Leka e falenderoi kryebashkiakun për mikpritjen dhe në emër të Familjes Mbretërore uroi qytetarët elbasanas për festën e Ditës së Verës.
Më pas, Princi Leka dhe personat që e shoqëronin, kanë vizituar Galerinë e Arteve të qytetit, për të vazhduar me një vizitë në lagjen "Kala", ku ndër të tjera, në Kishën "Shën Mëria", At Nikolla Marku mbajti një meshë të posaçme në nderim të Familjes Mbretërore Shqiptare.
Në vijim të vizitës së Tij, në kinema "Millenium", Princi Leka zhvilloi një bashkëbisedim me qytetarë të shumtë, të grumbulluar enkas.
Në përfundim, në mjediset e Kalasë, nga një grup simpatizantësh monarkistë u shtrua një drekë për nder të Familjes Mbretërore.
V A T R A
The Pan-AlbanianFederation of America
2437 SouthernBoulevard
Bronx, N.Y.10458-6501
Tel. (71 365-6930
VATRA REMINDS BISHOP ANASTASIOS YANNOULATOS THAT IT’S HIGHTIME FOR HIM TO
GET OUT OF ALBANIA
It has been more than ten years since Bishop Anastasios Yannoulatos usurped
the Seat of the Archbishop of the Albanian Autocephalous Orthodox Church
(AAOC). Although he entered Albania as a pro tempore envoy supposedly to
assess the situation and the needs of AAOC, Bishop Yannoulatos managed to
place himself at the Head of AAOC in a secretive manner, thus turning his
temporary position into a permanent one.
That action was in blatant violation of the statutes of AAOC and the canons
of the Orthodox Church. The Pan-Albanian Federation VATRA repeatedly
expressed its condemnation of the prolonged illegal stay of Bishop
Yannoulatos in Albania, and has demanded that he get out of the country
without any further delay. The AAOC statutes clearly state that its head
must be an indigenous Albanian Archbishop.
VATRA is also very concerned about extra-religious activities of Bishop
Yannoulatos, whose ultimate goal is the hellenization of Southern Albania -
the main target of Greek expansionism.
We would like to remind Bishop Yannoulatos that no one can use church and
religion to create a state within a state, no one can use extra-canonical
activities, including economical and social projects, to influence and
convert poverty-stricken people, to force them to change their names,
religion and ethnicity - to convert them from Albanians to Greeks. These
actions negatively affect the relations between the two neighboring nations
and seriously endanger peace and stability in the entire region.
Regarding Yannoulatos’ humanitarian credentials, let’s not forget that, at
the time of the Serb massacres in 1998-1999, he had no sympathy for the
Kosova Albanians. He publicly objected to the NATO intervention.
There are over 200,000 Cham refugees in Albania today. They were brutally
expelled from their own homes in Chameria and their properties confiscated
by the Greek government in 1944. Bishop Yannoulatos has never uttered a word
regarding their plight.
Bishop Anastasios Yannoulatos, it’s high time for you to get out of Albania!
New York,
February 17, 2001
Yanullatos is a greek spy in Albania!his politic is to hellenism Albania!
YANULLATOS OUT OF ALBANIA!DEATH YANULLATOS!
Woodthorpe Tarn, of the British Academy, regarded worldwide as having written the definitive work on Alexander the Great, states in the opening paragraph of his book Alexander the Great that "Alexander certainly had from his father (Philip II) and probably from his mother (Olymbia) Illyrian, i.e. Albanian, blood[/BLOCKQUOTE]
A link that you'll love .
http://www.youtube.com/watch?v=tk8U5XVpTCc
Citim:
Po citoj ato që tha ss1
Ckemi kontinento.A sme thua a ja vlen te merresh me plerat si janullatosi ose si ata qe i vene atij nga pas?
Fan Noli i Madh
Fan Noli jone.
Uratore e kishes ortodokse
Fan Noli i Shqiperise
Zoti Jisu Krisht. per ata qe se dine!
Mobi...c'kuptim ka kjo?
Mobi, meqe nuk po jep pergjigje, po te them se; Pamje te Jezuit une mund te sjell me mijera.
Kjo nderhyrje nga ana jote ndoshta ishte me qe une vura Fan Nolin ketu.
Por, mos harro se Fan Noli eshte shqiptar, ka luftuar per Shqiperine etj.etj.etj.
Kurse Janullatosi as qe i afrohet Fan Nolit.
Ndersa prurja jote ketu e pamjes se Jezuit....mos te te shkoje mendja se po personifikon Janullatosin me Jezuin.
Ne vendin tend do t'u kerkoja moderatoreve te hiqnin pamjen e Jezuit sepse del sikur kerkon te nen kuptosh Janullatosin me ate pamje.
Jezuin e vendosim me mijera pamje ne vende te tjera, por jo ketu.
Ke bere nje levizje teper te gabuar o Mobi.
Rong place edhe rong time sic thone angelzet.
Kete ke bere.
PS- Habitem si e bere kete gafe?
Janullatosi...per ata qe nuk e dine.
PS- Mobi...thjeshte nje pergjigje per provokimin tend.
Fan Noli jone.
- ke bere mire, por mendoj se ndonjehere abuzohet duke e permendur
shpesh Imzot F.Th. Nolin , qe po te ishte ende sot me siguri do te thoshte
zotesine e fjales dhe te mendimit tend perdore per te bashkuar dhe jo per
te ndare. Me lejo te te bej nje pyetje, more kontinenti ke qe ne 09/07/05
qe vazhdon me kete teme, ore nuk ke pune tjeter ti se na plake.
Kryepiskopi yne Anastasi eshte Kryepiskop i te gjithe Shqiperise, si
rrjedhoje edhe i yti, gjithmone nese je ortodoks edhe ti.
Une shoh qe je i zoti ne artin e te shkruajturit, pa hidh nje sy ne forumet
e shiko se c’thone per ne, ata qe s’na duan kete presin qe te na percajne.
E mos u merr me punet e Perendise,se mendja e njeriut nuk i kupton dot.
I nderuar, te pershendes.
bashkohem me mendimin.Nga vete emri i Kishes Auto Qefale Shqiptare ketu nuk k avend per te huajt e aq me teper per greket qe njihen per politikat e tyre shoviniste.kete ta leme menjeana.
nga ana tjeter edhe ne si shqiptare kemi faj.pse i shkojne mbrapa janullatosit.pse diaspora ortodokse ne amerike nuk denjoi te conte te poakten nje perfaqsues te saj ne Shqiperi para ardhjes te ketij pseudo-prifti shovinist grek.????
. ********* RREZIKE! TE KISHES GREKE NE SHQIPERI **********
- Une jame kurioz kur do shporret kisha greke nga Shqiperia (di une pse e them
greke dhe jo ortodokse!)
- A nuk eshte ajo nje fole gjarperinjesh, nje vegel e shtetit grek, qe
kthen Shqiptaret ne besimtar ortodox me pasoj ta kene me te veshtire te shikojne
paster se sa dinake eshte kisha edhe ku ajo synon ne Shqiperi.
Por me falni! ca vegel e shtetit grek them une, ku pyet ajo per shtetin greke. Ohu, sa here
ka bere lufte kisha me shtetin! E kush e di se sa here kryepiskopi christodoulos,
ka folour per "atdhete e paharruar"! Ajo eshte shtet brenda shtetit, nje ze te nxjerri
dhe ja fanatikat ortodox ne rruge, kunder qeverise greke, kunder papes, kodid da vinci
etj. Ah ca me kan pare syte!!!
Besomni gjeja e fundit qe intereson kishen eshte shpetimi i shpyrtit ne njerzve,
paraja, fuqija ideologjia dhe NACINOALIZMI jane prioritetet.
- Kur do zhduken keta njerez me roba te zeza, fjalimet e te cileve per zotin, shoqeroen
me flamura grek mbi tryeze a neper duar (shqiptaresh disa here kam frik!)
- A nuk e kuptoni, se sa me rrezik eshte ekzistenca e kishes? Ajo ben vellezerit tane
per vete, me tani nuk jemi si me pare "ik orre, ca zot e budalleqe!". Me tani kisha greke
ka perkrahjen nga brenda (eshte futur amriku ne keshtjelle) nga vete shqipetaret, a nuk
eshte kjo nje tragjedi? Per te mbrojtur identitetin tone si Shqiptare nuk mjafton te
ndeshemi me kurthet greke vetem por tani kemi per balle edhe vellezerit tane te ypnotizuar
nga Krye-Mjeshtri Anastasios.
** Ku po shkojme si kombe,
-ne ushtrine greke ka pasur dhe raste qe kendojne "kemi nje moter qe e quajne vorjoipiro,
-Vete presidenti i demokratis tha pa pik ngurrimi, " ... vorjopiri i skllaveruar ...".
-Qe ne fillore nxenesit, krijojne enderen per te marre gjysmen e shqiperise.
-E dhe vete me kaq propagand qe kame ngrene jam pyetur si eshte e mundur ti kemi marre
tokat greqise, e ta kemi sulmuar ne 40-en e ti kemi shkaketuar gjithe keto te keqija.
Por kaq, se kur lexon anen tjeter neutrale (qofte angleze, gjermane etj) duket se gjerat
jane shume large ketyre besimeve greke.
-Ka parti greke qe kerkojne, autonomin e plote te jugut Shqipetar!
- edhe le ta le te kaluaren per arsye se dua te shikoje perpara por edhe sepse nuk
jam historian.
Vertete eshte mire te perparojme e te jemi mire me gjitonet, por a quani
ju perparim te vrapojme si kope me dhene neper kisha, te vrapojme si dele ne gojen
e ujkut grek qe zakonin nuk e harron! E kam ndjenjen se keto munde te krijojne
ndjenja nacionalizmi por besomni nuk eshte ky qellimi im. Nuk kame gje me greket, por
e kam me qendrimin e tyre qe nuk do te kuptoje se kush do qofte historia kjo toke tani eshte
shpija jone, nuk kemi shpi tjeter qe ta leme kete toke ta domiojne greket me roba te zeza.
Edhe makina qe udheton ne kohe te zbulohet, e te tregoje se te gjitha jane greke
mua pak me intereson sepse:
UNE TANI GJIROKASTREN KAME SHTEPIN TIME, UNE JETOJ TANI DHE JO DJE, KUR TI KE NJE SHTEPI
NE ATHINE DHE VJEN TE BEHESH SI DOMINUES NE TIMEN NE GJIROKASTER KU U LINDA NUK DUHA TJA
DI PER HISTORI, TE NDJEK ME SHKELMA!
I them keto se nuk nuk dua te tregoemi, kaq naiv, edhe te na bejne greket per budallenj,
se besomni kete mendojne shume veta per ne, se jemi budallenj prej verteti! mendojne se
dicka te ndryshme ka DNA-i jone ne qeliza. ... "ti duhet te kesh gjak grek qe je i hedhur"
me tha nje grek! dikur. Me nje fjale deri sa sje budalla, nuk je dhe shqipetar! Por nuk
kane faje ata, edhe ata viktima jane ashtu jane mesuar. Njeher ne nje bisede u hodha dhe
thash se shahun e zbuloi nje persian, dhe ja greku: "ik orre pa tjeter do kete pasur
ndo nje gjysh greke!" ajde fol ti. Jo une nuk fola fare. Por le mos te ngelemi te keto
specifiket nuk kane shume vlere, thjeshte dua tju tregoje mendimet qe ka nje pjese prej tyre.
Greku mbin rrenje te perhershme ne Shqiperi dhe o nene ajde shkuli ato me, ajde
shkule me Anastasion, direkt fshes emigrantet, trazira, sabotime, gjykata e hages, ju
na keqperdorni minoritetin, duam autonomi, do ju bejme kete e ate e nuk mblidhet me!
Lere pastaj barazimin ortodox = grek, nikos, kosta, vasil=grek. Greket i kane aq ne
gjake fene sa akoma me thone "... po pse ke probleme me dokumentant ti je pagezuar grek,
nuk je grek tani? ...".
O nene xhani, shiko ca shprehje, "ti je pagezuar grek = esy exeis vaftistei ellinas".
Keshtu o cuna kjo puna me fene, eshte nje kancer i gjalle, eshte nje tomor ne koken e
besimtarit qe nuk operohet. Eshte rrezik per identitin tone.
Po mir ore, do thuash ti, ca te ka zen ty me ate identitetin, ja dhe e humbe ca u be?
Po si ca u be mor vella, une te them ja s'pata fatin! ta humbas. Eshte si ajo qe themi
disa, po ne qofte se nuk vdes dhe ngelem sakat, ca te bej?
E pra, po nuk e humba dote e te fikem fare si komb, ca behet, ca behet po te ngelem me
gjysem identitet, qe do te thote:
>>>>>>>
te kem nje tjeter te me thote ca gjuhe do flas, ku, kur dhe si do e flas! te mos jem
dot i barabarte, e te kem nje tjeter mbi mua, e mos te kem nje cope toke ku te ndjej
se jam i lir, i barabart i pavarur (mos kini frik nuk me zuri syndromi i poezis)
edhe te beje c'fare te duha, te therras me fuqi se jame Shqipetare! A nuk preferon te
vdesesh me mire!
>>>>>>>
Ca te them me, ajde foli ti besimtarit shqipetar qe i eshte futur frika e zotit ne koke, edhe
na ku ka kishe kryqin direkt! ajde prit ti te mbrosh identitetin (identity) me keta njerez.
Kisha te merr mendjen, me qindra familje greke kan humbur femijet te cilet thone nena
dhe babi im eshte prifti dhe mbyllen ne monastir duke i falur gjithe pasurin monastririt.
Jane bere edhe emisione ne televizionin grek, nena qan nga malli dhe zullapi ju thote
prinderve ajde .... po pkeshtu pa ekzagjerim!
Kujtime te jetes se nje emigranti ne Greqi me origjine nga Gjirokastra!
Leter e hapur dhe disa pyetje...
Citoj fjalet me lart ….
Simona nder te tjera thote:
Besomni gjeja e fundit qe intereson kishen eshte shpetimi i shpyrtit ne njerzve,
paraja, fuqija ideologjia dhe NACINOALIZMI jane prioritetet.
- Kur do zhduken keta njerez me roba te zeza, fjalimet e te cileve per zotin, shoqeroen
me flamura grek mbi tryeze a neper duar (shqiptaresh disa here kam frik!)
- A nuk e kuptoni, se sa me rrezik eshte ekzistenca e kishes? Ajo ben vellezerit tane
per vete, me tani nuk jemi si me pare "ik orre, ca zot e budalleqe!". Me tani kisha greke
ka perkrahjen nga brenda (eshte futur amriku ne keshtjelle) nga vete shqipetaret, a nuk
eshte kjo nje tragjedi? Per te mbrojtur identitetin tone si Shqiptare nuk mjafton te
ndeshemi me kurthet greke vetem por tani kemi per balle edhe vellezerit tane te ypnotizuar
nga Krye-Mjeshtri Anastasios.
----------------------------------------------------------------------------------
Moj Simona c’ke moj qe pellet?
Pse e ke me Kishen, dhe me sa duket vetem me ate Ortodokse?
Nese nuk e di akoma Kisha jone eshte Autoqefale qe do te thote – vete qeverisje- ose e
Pamvarur, e kemi kohe qe jemi keshtu.
Nuk flet per fene ne pergjithesi, por per Kishen Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise.
Per mua ti ke ngaterruar forum, shiko se forumi komunist eshte gjetke… .
Zoteri per cilen kishe e kishe fjalen per ate te drejtuar dhe uzurpuar nga Janullatosi???????
Vertet jeni arberesh? Shikou ne pasqyre se me duket qeke grekolesh.
Sa per pellitjen time mos u bej merak se te duket ty ashtu , ngaterrimi i intonacioneve te zerit te vjen ngaqe je mesuar me lopet dhe dhite qe te rrethojne perqark, dhe ofendimet jane arma me dobet e nje te humburi,,me vika keq per ty jo pse deshiron te ofendosh por sepse ske fakte per shqiptaret qe te jene si grekeit e janullit dhe i therret dhive qe te kane humbur,aq me keq mendon se i ben dikujt keq me pallavrat qe i merr era.
Zoteri te jesh nacionalist sduhet shume pune,,por qe te mos jesh te eshte dashur shume,,Shitja e shpirtit te kushton me shume se jeta.
Nqs te vjen keq per Janullin dhe kishen greke lexoje mire mesazhin me lart se ka "pellitur' emigranti nga Gjirokastra me kujtime e tija nga jeta ne Greqi ,siduket qeke qorr as nuk lexoke mire,hajde se behet mire,,zoti ka meshire per te gjithe jo me per ty qe slexon dot mire apo sdi te dallosh 'pellitjet'.
Forumi ka vend per te gjithe mos u bej merak ti , ti fol s ete degjojme neve jemi shume zemergjere sidomos kur shohim grekofilet qe sperdridhen ,eshte kenaqesi e imja,,je ne vete une kam deshire te madhe te diskutoj me juve,,e mbani forumin gjalle,,aty duket rendesia e nje kombi tek armiqte pseudonacionaliste,,hajde mendje hajde ty te lumte qe vjen ketu dhe diskuton me neve,eshte kenaqesi.
Citim:
Po citoj ato që tha arbereshi
Fan Noli jone.
- ke bere mire, por mendoj se ndonjehere abuzohet duke e permendur
shpesh Imzot F.Th. Nolin , qe po te ishte ende sot me siguri do te thoshte
zotesine e fjales dhe te mendimit tend perdore per te bashkuar dhe jo per
te ndare. Me lejo te te bej nje pyetje, more kontinenti ke qe ne 09/07/05
qe vazhdon me kete teme, ore nuk ke pune tjeter ti se na plake.
Kryepiskopi yne Anastasi eshte Kryepiskop i te gjithe Shqiperise, si
rrjedhoje edhe i yti, gjithmone nese je ortodoks edhe ti.
Une shoh qe je i zoti ne artin e te shkruajturit, pa hidh nje sy ne forumet
e shiko se c’thone per ne, ata qe s’na duan kete presin qe te na percajne.
E mos u merr me punet e Perendise,se mendja e njeriut nuk i kupton dot.
I nderuar, te pershendes.
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Une nuk merrem me punet e Zotit, as ti nuk merresh dhe asnje nuk merret nga te 6 miliarde njerzit. E di pse?
Citim:
Po citoj ato që tha Simona
sepse me punet e Zotit merret vetem janalllatasaqis prandaj? sic pati deklaruar nja 10 vjet me pare."fola me Zotin mbreme ne darke".
Per njerezit qe sdine te bejne dallimin se pse duhet te largohet janullatosi dhe greqia plere nga Shqiperia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Replike per kenaqesine time per kundershtaret pseudoshqiptare!
==================================================
=
Greku Janullatos eshte nje "kal troje"qe ka uzurpuar fronin e krye peshkopit Shqiptare,dhe ka bere cka dashur dhe ne kundershtim me shpresen e deshiren e shqiptarve,dhe ne kundershtim me cdo edukate e moral njerezor.
Pavarsishte se ky grek ka hapur spitale,shkolla e manastire,kisha te reja dhe restaurimin e te vjetrave etj e tjera;i ka bere shqiptarve demin me te madhe, i ka humbur IDENTITETIN.
I nderuar pseudoshqiptar qe sgerdhihesh ne keto momente!!!!!!!
Dua te qendroi tek kja fjale -IDENTITETIN-,dhe ti shpjegoi "shelegut ,,,,,,"se -grigja- qe zgjodhi dhe livadhi ku kullote, demtojne shqiptaret dhe ceshtjen e tyre -TE GJITHE SHQIPTARET E BASHKUAR ,PER NJE SHQIPERI TE BASHKUAR-.
Kurse sa per grekofilin,,,,,,,,,,, dua ta injoroi qe me mos te mundohet te guxoi qe te fyej dhe poshteroi patriotet dhe njerzit e ndershem qe po mundohen dhe sakrifikoin per te larguar nga froni i krye-peshkopit, kete- uzurpator- ,qe na u afrua si nje njeri i perendise qe do te qendronte perkohesishte,dhe do te merej vetem me riperteritjen e kishes tone.
Kuptohet qe me behet qejfi qe ty me shkrimet e tua ketij grekofilit ja ke lenduar prapanicen e mbushur me cibane kaq shume, sa ky nga dhembja kercen e hithet perpjete, duke lakuar e hofenduar emrin tend.Nuk mund te shtoi asgje me teper per ket grekofil, pervec se asaje se; po na ze te vjellet nga era e tymit te temjanit qe ka mare ne dhomat e grekut Janullatos.
Fjala e priftit dhe patritit te shenjte te vetem qe ka shqiperia dhe qe perulem para tij i nderuari At Nikolla Marku:
"Me1999 kur u vendos qe krye peshkop i Kishes Ortodokse shqiptare te vihej perkohesishte Janullotasi, u ra dakort gjithashtu qe te fillonte dhe pregatitja e prifterinjve shqiptare qe do te zevendesonin ate ne shkollat teologjike greke.
Une isha nje nga 16 te paret, tregon ai.Aty ne kostur At Nikolla pati perplasjen e pare ."une vara ne mure nje fotografi te Fan Nolit te cilet greket e kane ckisheruar ngaqe shpalli mevehtesine e kishes shqiptare" tregon ai.Me pas, tre prifterijne grek qe sherbenin ne manastirin qe sherbente Nikolla dhe shqiptaret e tjere, e shkulen portretin e Nolit nga muri,rrahen per vdekje At Nikollen dhe e mbyllen ate per dhjete dite ne nje bodrum te manastirit ."Prisnin qe te pendohesha por une u largova nga Kosturi. Me pase ai vashdoi sdudimet teologjike ne seminarin ortodoks te Dursit ,dhe ketu ndodh mosperputhja e pare e -VRJANTEVE TE HISTORISE-.
Janullatosi duhet te largohet, sepse me nenin 16 te te statutit te vitit 1937 te kongresit panortodoks te Beratit ndaloine kryerjen e funksjoneve kishtare ne Shqiperi nga prifterinje qe nuk kane gjak dhe nenshtetsi shqiptare.
Janullatosi eshte i pa ligjshem dhe duhet te iki,dhe bashke me te duhen te ikin dhe greket qe kane pushtuar kishat ortodokse,qe kan futur ritet e tyre atje, dhe qe edhe zbukurimet e jashme te ndertesave i bejne sipas modelit grek.
Tjetra: po te shikoshe ne Sarande dhe rethin e saje atje nuk predikohet asnjeher SHQIP por vetem ne greqisht, biles harihet deri atja sa u thuhet besimtarve se jane grek,dhe se noli eshte nje njeri -antikrisht-.
Ja nje ngjarje qe ka ndodhur ne vitin 1995 Ishte e premtja e Madhe kur, per te zbutur situaten ,du studente te teologjise nga Saranda,i kerkuan At Efremit (grek)qe te lejonte te psallej dicka ne shqip gjat procesit te Epitafit neper rruget e Sarandes.'Ketu jane tegjith grek!,tha oshenaria e tije dhe u skuq i teri nga inati. 'ata qe nuk duan greqisht nuk jane tanet!.
Krye peshkopi u informua me shkrim dhe me goje per konfliktin dhe qendrimin e grekut At Efremit, por ai ne vend qe te merte nje vendim shtoi ndihmat ekonomike !!!
Si rezultat i kesaje propagande shum fshatra shqiptare ortodokse si Muzina,Himara,Mursia,Xara,Vrina,Sopiku etj pronoin sot te deklarohen grek dhe jo shqiptare.
Kurse kulmin e kan arire zona e Zagorise qe i ka derguar leter Ministrit te jashtem Papandreut qe ti pranoi ata si grek.
Pra ky eshte rezultati i punes "shembullore" te Janullatosit dhe grekofilve qe e pasoin.
Ja pra si po humbete indetiteti i shqiptarve i nderuar -grekofil1
Si mendoni se do te reagonin greket sikur te ishte anasjalltas?
E nderuara Simona, nuk isha une i pari qe fola per kope me dhi,nese nuk jane fjalet e tua pse
merzitesh? Ato fjale jane fyese per mua.
Duke qene i besimit Ortodoks ndjeva per detyre te nderhyja, ndoshta jo me shume elegance,
por vazhdoj te quaj pellitje per ate qe ka shkruar, cilido qofte.
Une i referohesha ketyre fjaleve…,
- Kur do zhduken keta njerez me roba te zeza,
per vete, me tani nuk jemi si me pare "ik orre, ca zot e budalleqe!".
Vertete eshte mire te perparojme e te jemi mire me gjitonet, por a quani
ju perparim te vrapojme si kope me dhene neper kisha, te vrapojme si dele ne gojen
e ujkut grek qe zakonin nuk e harron! Nuk kame gje me greket, por
e kam me qendrimin e tyre qe nuk do te kuptoje se kush do qofte historia kjo toke tani eshte
shpija jone, nuk kemi shpi tjeter qe ta leme kete toke ta domiojne greket me roba te zeza.
Keshtu o cuna kjo puna me fene, eshte nje kancer i gjalle, eshte nje tomor ne koken e
besimtarit qe nuk operohet.
Ca te them me, ajde foli ti besimtarit shqipetar qe i eshte futur frika e zotit ne koke, edhe
na ku ka kishe kryqin direkt! ajde prit ti te mbrosh identitetin (identity) me keta njerez.
Kisha te merr mendjen, me qindra familje greke kan humbur femijet te cilet thone nena
dhe babi im eshte prifti dhe mbyllen ne monastir duke i falur gjithe pasurin monastririt.
Jane bere edhe emisione ne televizionin grek, nena qan nga malli dhe zullapi ju thote
prinderve ajde .... po pkeshtu pa ekzagjerim!
Kujtime te jetes se nje emigranti ne Greqi me origjine nga Gjirokastra!
Duhet te pranoj faktin qe ne disa kisha ku kam qene ne 17-te vitet e fundit, kam thene ( jam krenar)
„ATI I YNE“ ne shqip dhe nuk jam i vetmi!
Persa i perket Kontinentit, nuk kisha aresye qe te ofendoja per kete nuk te ofendova, te kerkova thjesht ndihme, e mos qesh se nuk kam rene tani ne kompiuter, jam vetem regjistruar vone.
Nuk e kam zakon te ofendoj njeri, por “ pellitja” u drejtohej fjaleve dhe jo ati qe shkruan o e lexon.
Respekte… .
Arberesh ose me mire grekofil,ndoshta je nje antar i ri ose nje i vjeter qe ke nderruar lekuren,per nje gje te jesh i sigurt simona ka te drejt ne ato qe thote,por ajo qe me habit me shume eshte pse ekzistojne akoma njerez qe nuk arrijne ta kuptojn rrezikun qe i sjell Janullatosi ortotodoksis shqiptare,shume mire qe na e kujtove c'do te thote autoqefale se e kishim harruar,por dua te te them qe ajo qe u fitua me aq mund tani nuk ekziston me,mua me duket se perpjekjet Nolit dhe te te tjerve po shkojn dem se tek ne ekzistojn disa njerez si ti qe i jane veshur syte. A sa per dijeni edhe une i perkas besimit ortodoks,por ceshtja Janullatos nuk i perket vetem ortodokesve por gjithe shqiptarve.Besoj se u shpreha qarte.
Citim:
Po citoj ato që tha ss1
Arberesh ose me mire grekofil,ndoshta je nje antar i ri ose nje i vjeter qe ke nderruar lekuren,per nje gje te jesh i sigurt simona ka te drejt ne ato qe thote,por ajo qe me habit me shume eshte pse ekzistojne akoma njerez qe nuk arrijne ta kuptojn rrezikun qe i sjell Janullatosi ortotodoksis shqiptare,shume mire qe na e kujtove c'do te thote autoqefale se e kishim harruar,por dua te te them qe ajo qe u fitua me aq mund tani nuk ekziston me,mua me duket se perpjekjet Nolit dhe te te tjerve po shkojn dem se tek ne ekzistojn disa njerez si ti qe i jane veshur syte. A sa per dijeni edhe une i perkas besimit ortodoks,por ceshtja Janullatos nuk i perket vetem ortodokesve por gjithe shqiptarve.Besoj se u shpreha qarte.
Re: Leter e hapur dhe disa pyetje...
Citim:
----------------------------------------------------------------------------------
Nese nuk e di akoma Kisha jone eshte Autoqefale qe do te thote – vete qeverisje- ose e
Nuk flet per fene ne pergjithesi, por per Kishen Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise.
[/B]
Re: Re: Leter e hapur dhe disa pyetje...
Citim:
Po citoj ato që tha tironsi77
Arberesh ke te drejte kur thua qe kisha ortodokse shqiptare eshte autoqefale, por kur ne krye te saj qendron nje i huaj e aq me teper nje grek kjo bie ndesh me kuptimin e fjales autoqefal.sipas teje F.S.Noli spe ngriti kete kishe te pamvarur dhe e shkeputi per kishes greke???sipas teje cili eshte qellimi i janullatosit dhe politika e tij?? cfare lidhjesh ka ky njeri( qe naten na flitka me Perendine) me politiken e ndyre greke??cila ka qene historikisht politika greke e cila duke shfrytezuar kishen( ose anasjelltas ) i ka quajtur ortodokset shqiptar helene ?
doemos qe mitropoli i moskes do e pergezoje janullatosin eshte mese e arsyeshme.qe te dy ortodoks qe te dy nje politike ndaj shqiperise.
shiko nje here histori pastaj hajde e na bej komente.
Grekerit mundohen te hapin plage mbi Shqiperine dhe qorret e sakatet tane qe vujane nga homofobia ne ate moment duhet te blegerijne para pellitjeve te medha------------------------------------------------------------------------------------
Presidenti grek përdor termin Vorioepir !
Vorioepir, shpirt greku, Shqipëria nuk hyn në BE pa u plotësuar të drejtat e Omonias, këto kanë qenë kërcënimet e Presidentit Grek Stefanopulos gjatë mitingut të zhvilluar në Dervician, por shumë vonë në mbrëmje. "Shqipëria nuk do të hyjë në BE pa plotësuar të gjitha kërkesat tuaja, nga Alfa tek Omega. Ju vorioepirotët mjajtët gjallë frymën e dashurinë tuaj, gjuhën greke. Tani ka ardhur koha që këtë gjuhë ta mësoni në shkolla të mira. Nuk shkova dot as këtë herë në Himarë për shkak të axhendës, por Himara është këtu" tha Stefanopulos duke u drejtuar nga pjesmarrësit të cilët mbanin në duar flamuj grekë dhe thërrisnin "Vorioepir, Greqi". Presidenti grek ka vazhduar të thotë se përshëndetja për ta, (minoritetin) nuk vjen nga zyrat e shtetit grek, por nga i gjithë populli grek. "Dua t'ju siguroj se jo vetëm vitet e vështira që kaluat, por dhe tani që jeni në vite më të mira, shteti amë nuk ka pushuar së kujdesuri për ju dhe t'ju ndjejë si një nga pjesët më të vyera të helenizmit. Shoqërohem në këtë vizitë nga ministrja e arsimit Marjeta Janaku, e zoti Stilianidis, zëvendësministër i jashtëm. Kjo është shenjë e interesimit të shtetit grek për atë çka kalon Vorioepiri, e çka ndodh këtu. Ju sjell dhe një mesazh tjetër që e konsideroj të rëndësishëm e që u përpoqa ta them në Tiranë, mesazhin e një miqësie të ngushtë shqiptaro-greke" tha Stefanopulos, i cili përmendi disa herë fjalën Vorioepir në fjalën e tij. "Qeveria shqiptare nuk do të hyjë në BE nëse nuk do të plotësojë kërkesat e minoritetit nga Alfa deri tek Omega. Unë i kam kërkuar qeverisë shqiptare edhe dhënien e menjëhershme të pronave për minoritarët, sikundër ndodh kjo gjë edhe me shtetasit shqiptarë. Kjo kërkesë do të plotësohet", tha Stefanopulos. Në emër të qeverisë greke ai premtoi mbështetje të plotë e të vazhdueshme për të gjitha kërkesat e shtruara prej përfaqësuesve të minoritetit grek në Shqipëri. Gazeta shqiptare
Ky eshte neni qe Gjaprin helmues Janullatos e ben komplet te paligjeshem ne Shqiperi
==================================================
=====================
Art. 16. Kryepishkopi , Peshkopët , Zavendësit e tyre lokal , Ikonomi i Math Mitrofor , Sekretar i Përgjithshëm i Sinodhit , si edhe ndihmësit e Zavendësit Klerikë të Kryepishkopit dhe të Peshkopëve , duhet të jenë prej gjaku , gjuhe Shqipëtarë si edhe të kenë nënshtetësinë Shqiptare.
Ky nen shkelet me te dyja kembet e Janullatisit.
Po i shtroj me pika shkeljet e nenit nga Gjarpri helmues janullatos.
1)Nuk ka gjak te kuq Shqiptar (por gjak te krymbur grek.)
2)Nuk flet gjuhen e shqiponjave shqiptare (por gjuhen e sorrave Greke)
3)Nuk ka nenshtetesi Shqiptare.
Pra me gjithe keto shkelje ky njeri duhet te largohet nga Shqiperia.Shembullin e AT.Nikolla Markut duhet ta ndjekin gjithe kleriket tjere ortodokse per tju kundervene bishes helene.
O Zot shpeto At.Nikoll Markun nga ndonje e lige, pas gjithe ketyre te palarave qe i ka nxjerre ne shesh Janullatisit, kam frike mos i bejne ndonje kurth
Pas janullatisit qendron qeveria greke dhe sherbimi sekret grek.Plus organizatat nacionaliste greke me Nicolas Geixhe ne krye.Duke marre parasysh kete force te madhe te janullatisit nuk eshte cudi qe vetem per te ulur figuren e At.Nikolla Markut nuk do lene gure pa levizur.Mund ta lidhin me cdo organizate terroriste vetem per ta paraqitur si nje person jo- te besuar.
Ju kujtoj se e vetmja Kishe Ortodokse ne Shqiperi qe ska rene nen kthetrat e perbindeshit Janullatos.. eshte Kisha e Shen Merise ne Elbasan.. e cila drejtohet me nder, lavdi, dhe patriotizem nga Kleriku i nderuar Ortodoks ( me shqiptarine ne zemer) AT.Nikolla Marku.Kjo sdo mend qe nuk ju pelqen grekerve.
Ka edhe keshtu te dashur greker derisa nje dite Cameria te flasi shqip dhe te paster bile!
Ideja e një Ushtrie Çlirimtare Çame nervozon Greqinë
-----------------------------------------------------------------------------------
ATHINË - Greqia ka reaguar me nervozizëm, pasi, të mërkurën, një
rebel shqiptar bëri të ditur se ka filluar "aktivizimi i Ushtrisë
Çlirimtare" në veriperëndim të Greqisë. Ushtria përfaqësohet nga
muslimanë çamë, të detyruar të largohen nga Greqia për në Shqipëri
apo për në Turqi gjatë gjysmës së parë të shekullit.
Sipas Agjensisë së Lajmeve të Athinës, të mërkurën në darkë,
zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme, Panagiotis Beglitis, i bëri
thirrje komunitetit ndërkombëtar të dënojë deklaratat ekstremiste të
shqiptarëve ndaj Greqisë.
Sipas të dhënave për shtyp, gjatë ditës, një përfaqësues i
vetëshpallur kish prezantuar një organizatë rebele shqiptare, të
cilën ai e quajti "Ushtria Çlirimtare e Çamëve", duke shtuar se baza
e kësaj organizate është në veriperëndim të Greqisë.
Personi që është identifikuar si "Mehmeti" është shprehur kështu në
një emision radiofonik të transmetuar në Australi. Sipas tij, ai
përfaqëson Ushtrinë të vetëshpallur Çlirimtare, aktive në Maqedoni
(UÇK).
"Imagjinata e sëmurë e disa elementëve terroristë, që përpiqen të
paraqesin çështje të paqena, duket se nuk ka kufij. Po kështu edhe
reagimi i komunitetit ndërkombëtar ndaj tyre nuk duhet të ketë
kufij", tha Beglitis.
"Forcat e UÇK-së me aktivitetet e tyre terroriste në Maqedoni dhe
Kosovë, vazhdojnë të jenë një faktor destabilizues në Ballkan. Për
këtë arsye ata duhet të dënohen dhe të izolohen në të gjithë vendet".
Çështje tabu
Çështja e muslimanëve çamë të detyruar të largohen nga Greqia për në
Shqipëri apo Turqi që nga Lufta e Parë Botërore, e cila është një
çështje tabu për Tiranën, doli në dritë në fillim të këtij muaji me
daljen e një deklarate të Ministrisë së Jashtme të Turqisë.
Çamët jetonin në një zonë të përzier etnike, në veriperëndim të
Greqisë. Kur Athina fitoi rajonin e Epirit nga luftrat ballkanike të
vitit 1912-1914, ata u dëbuan në dy valë. Pjesa më e madhe e tyre u
dërguan në Shqipëri. Burime shqiptare bëjnë të ditur se rreth 150
mijë veta u detyruan të largohen nga shtëpitë e tyre. Grupi ka një
shoqatë me seli në Tiranë.
Vala e dytë ishte pas Luftës së Dytë Botërore, kur Greqia dëboi ata
muslimanë shqiptarë që, sipas saj, kishin bashkëpunuar me gjermanët.
Ata humbën pronat në Greqi.
Përpjekjet për të fituar këto prona kanë qenë të dobëta ose nuk janë
mbë__tetur nga qeveritë shqiptare.
"Çamët kërkojnë njohjen e rreth 4 mijë çamëve të zhdukur si rezultat
i këtyre konflikteve dhe të drejtën e pronës për rreth 150 mijë të
tjerë", thuhej në deklaratën e Ministrisë së Jashtme të Turqisë.
Në këtë deklaratë, Qeveria Greke nxitet të marrë pjesë në një
konferencë ndërkombëtare, në të cilën do të jetë e pranishme edhe
Qeveria Shqiptare, të njohë kombësinë shqiptare të ortodoksëve që
flasin shqip në këtë zonë, të kompensojë çamët për pronat që kanë
humbur, ngritjen e një kishe ortodokse shqiptare për kristian-
ortodoksët shqiptarë dhe riatdhesimin e minoritetit,
së bashku me të drejtën e nënshtetësisë greke.
Por, Qeveria e kryesuar nga socialistët, ka shmangur çështjen e
çamëve, pavarësisht një incidenti në Athinë në fund të vitit 1999. Në
atë kohë, Kryeministri Ilir Meta kundërshtoi homologun e tij grek,
Costas Simitis, që tha se "ekziston një çështje çame". Por çështja
nuk u zgjat më tej, pasi Shqipëria ka interes të mbajë marrëdhënie të
mira me Athinën, e cila është furnizuesja kryesore e ndihmave për
Tiranën, si dhe partnerja e dytë tregtare për vendin.
Simona thote:Ju kujtoj se e vetmja Kishe Ortodokse ne Shqiperi qe ska rene nen kthetrat e perbindeshit Janullatos.. eshte Kisha e Shen Merise ne Elbasan.. e cila drejtohet me nder, lavdi, dhe patriotizem nga Kleriku i nderuar Ortodoks ( me shqiptarine ne zemer) AT.Nikolla Marku.Kjo sdo mend qe nuk ju pelqen grekerve.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
KISHA ORTODOKSE AUTOQEFALE E SHQIPERISE ESHTE NJE DHE E PANDARE!!!!!!!
U solla pak buke disave qe ishin te uritur keto kohet e fundit.
Pjesa III: MODELI I PRIFIT GREK ËSHTË SEBASTIANOS
Nëse dikush kërkon të gjejë një model të priftit grek, mjafton të mos kërkojë shumë në histori por vetëm të shikojë “punën” dhe “veprën” e një prifti si Sebastianos. Të gjithë priftërinjtë në Greqi mundohet t`i ngjajnë atij. Prandaj në të gjitha botimet “vorio-epirote”, ndër luftëtarët më të flaktë të “Vorio-Epirit”, kanë Sebastianosin. Ky i fundit ka lindur më 1922 dhe ka ngordhur më 1994. Tërë jetën e tij lehu dhe volli helm e vrer kundër shqiptarëve më tepër se çdo guerrilas apo fondamentalist, aqsa një ditë në parlamentin grek tha se të gjitha topat e Greqisë duheshin drejtuar kundër Shqipërisë. Nisur nga kjo, të krijohet bindja se priftërinjtë grekë për çdo gjë mund të jenë por vetëm për punë të zotit nuk munt të jenë. Ata më tepër duken luftëtarë me nuanca rrebeli, të fantaksur nga mbyllja në muret e gurta e të ftohta të kishave e manastireve, sesa si njerëz që pretendojnë se drejtojnë delet e perëndisë. Në fund të fundit nuk kemi se ç`farë presim më tepër, kur ta zemë para kryepeshkopit të Athinës Kristodhulos, paraqitet forca nga ushtria sikur ai të ishte shef i shtabit të përgjithshëm të ushtrisë.
Por ajo që vlen të theksohet me të madhe, është fakti se modeli i priftit grek, është mbrujtur sistematikisht në vite me urrejtje kundër shqiptarëve në atë mënyrë saqë grekëve po t`u heqësh këtë urrejtje nuk do të dinë se me ç`farë të merren.
Pse Anastasios Janullatos citohet, repektohet e nderohet nga të gjitha organizatat famëkeqe “vorio-epirote” në Greqi ?
Eksarku grek Anastasios Janullatos ka ardhur në Shqipëri më 16 korrik 1991, pas një kompromisi të bërë në Korfuz më 2 korrik 1991 midis ministrave të jashtëm të Shqipërisë dhe Greqisë, përkatësisht Muhamet Kapllani dhe Antonios Samaras. Mbi bazën e këtij kompromisi, u lejua që në kundërshtim me statutin e KOASH-it të vitit 1929, ai{Janullatos} të drejtojë përkohësisht me cilësinë e eksarkut këtë kishë. Vetë Anastasios Janullatos pak ditë para ardhjes në Shqipëri, i dërgoi më 3 qershor 1991 Presidentit të Republikës së Shqipërisë, Ramiz Alia këtë letër:
“Shkëlqesia juaj!
Do të doja t`ju paraqisja ju shkëlqesi çështjen e Kishës Autoqefale Ortodokse të Shqipërisë dhe të zhvillimit të saj në konteksin e ndryshimeve institucionale.
……Dihet mirë se Kisha Ortodokse e Shqipërisë është një institucion në shkallë botërore në shkallë botërore me traditën dhe rregullat e saj të pranuara universialisht, dhe asnjë kishë ortodokse nuk mund të ekzistojë, dhe më tepër të organizohet, pa një peshkop që të ketë pasues apostolik. Përderisa në të gjithë botën sot nuk ka një peshkop ortodoks për të marrë përgjegjësinë e riorganizimit të kishës në Shqipëri, Patiarkana Ekumenike e Kostandinopojës, që është froni i parë i njohur zyrtarisht nga të gjitha kishat ortodokse që i përkasin institucionit në shkallë botërore të ortodoksisë {ruse, serbe, rumune, bullgare, greke, shqiptare}, mori iniciativën e emërimit tim për të ardhur në vendin tuaj të dashur si një patriark eksark.
1-Të komunikoj me autoritetet e duhura të qeverisë shqiptare dhe me pëlqimin e tyre dhe ku të jetë nevoja, me bashkëpunimin e tyre, të hyjë në kontakt me priftërinjtë ortodoksë ekzistues dhe besimtarët ortodoksë atje, pavarësisht nga origjina dhe gjuha amtare.
2-Të merrem me punën organizative kishtare në nivelin primar, mbas zhvillimeve të fundit dhe vendimit për t`i dhënë liri fetare Shqipërisë.
3-Krijimin e kushteve, në një kohë sa më të shpejtë që Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë të vetëdrejtohet; me bindjen se riorganizimi i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë duhet të përfundohet në bashkëpunim me ortodoksët e interesuar.
Unë tashmë kam kontaktuar me Lartësinë e tij Metropolitanin Theudosiun, Primati i Kishës Ortodokse në Amerikë dhe me rev. Artur Liolin, kancelar i kryedioqezës shqiptare në Amerikë, dhe ne ramë dakort plotësisht të bashkëpunojmë, në kuadrin e objektivave të lartpërmendura, për të mirën e ortodoksisë në Shqipëri dhe të gjithë qytetarëve të saj.
Si një peshkop ortodoks dhe si një studiues, dua t`ju siguroj ju shkëlqesi, në mënyrën më të dukshme, se misioni i patriarkut eksark në Shqipëri kërkon ekskluzivisht t`i shërbesh me sinqeritet popullit të dashur shqiptar në këtë kohë kritike dhe të ndihmohet për të çuar përpara çështjen e paqës dhe të mirëkuptimit vëllazëror në Evropë dhe në botë”.
Në kundështim me këtë premtim, Janullatos vazhdoi të qëndrojë në Shqipëri, madje më 2 gusht 1992 ai u vetshpall kryepeshkop i KOASH-it. Në këtë mënyrë Janullatos na tregoi një rast tjetër se si di ta mbajë fjalën një grek.
Duke marrë parasysh dhe të kaluarën e marrëdhënieve shqiptaro-greke, praktikisht nuk mund të lejohej që qoftë edhe i përkohshëm, një grek s`mund të ishte në krye të KOASH-it.
Njëri nga përkrahësit më të mëdhenj të Janullatosit në Shqipëri, z.Ylli Popa në një intervistë dhënë revistës “Klan” datë 15 korrik 2001, në lidhje më çështjen “Janullatos” thotë se në fillim të vitit 1991, ai së bashku me disa persona, ndër të cilët edhe një i panjohur deri atëherë si Kosta Makariadhi {të cilit z.Popa i thotë gabimisht deputet, në një kohë që i tillë ai është bërë pas një viti}, ka shkuar në Athinë dhe e ka takuar Janullatosin në shtëpinë e tij. Natyrisht që këto punë nuk janë aq të rastësishme sa përpiqet t`i bëjë zoti Popa, aq më tepër kur ai thotë “na çuan në banesën e peshkopit”. Më tej zoti Popa thotë:
“Tashmë kanë kalur 10 vjet që Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë drejtohet nga kryepeshkopi Janullatos, i cili e ringjalli atë nga pluhuri i rrënojave ku e kishte katandisur diktatura komuniste. Është meritë e kryepeshkopit Janullatos që duke rimëkëmbur Kishën Ortodokse, kontriboi shumë në rivendosjen e ekuilibrit dhe të harmonisë midis besimeve në vendin tonë..”.
Do të bënte mirë zoti Popa të shikonte dhe të lexonte gazetat dhe botimet “vorio-epirote” në lidhje me vlerësimet e tyre për Janullatosin para se të na japë këtë entuziazëm të pabazuar gjëkundi. Mua si shqiptar, të paktën nuk më vjen mirë për shembull që organizata MAVI, që vrau dy ushtarakë shqiptarë më 10 prill 1994 në Peshkëpi të Gjirokastrës, sponsorizon aktivitetet e Janullatosit.
Gjithashtu nuk është normale që në Greqi, Janullatosi të marrë pjesë në mbledhje të organizatave “vorio-epirote”, të quhet “mbrojtës i helenizmit grek në Shqipëri” dhe nga ana tjetër ta quajmë si diçka normale këtë gjë. Nuk duhet të harrojmë se Janullatos vjen nga vendi që i ka marrë Shqipërisë Çamërinë, nga vendi që ka djegur disa herë jugun e Shqipërisë dhe nga vendi që i ka shpallur luftë Shqipërisë që prej vitit 1940.
Për të tilla çështje natyrisht mund të ishte përgjigjur edhe kreu i Akademisë më të paaftë të Shkencave që mund të ketë pasur ndonjëherë Shqipëria në këto vite të saj. Dhe me ç`duket akademikët tanë nuk janë më shumë se disa pensionistë që flenë vetëm për të marrë ndonjë rrogë nga shteti.
Për t`u kujtuar është gjithashtu se At Artur Liolini në një intervistë që i jep gazetës “Koha Jonë”, datë 20 shtator 1994 ndër të tjera ka thënë:
“Të gjithë e dimë që Janullatosi erdhi në Shqipëri si misionar i përkohshëm….E theksoj ai erdhi me një kusht: si i përkohshëm”.
Në librin objekt të polemikës sonë, Anastas Janullatosi ka një vend nderi dhe mbahet si “shpëtues i helenizmit grek në Shqipëri”. Gjithashtu ajo që ja vlen të diskutohet është fakti se si ka mundësi që organizata terroriste dhe kriminale si ato të ashtuquajtura “vorio-epirote”, flasin e shkruajnë mjaft mirë për Janullatosin e mjaft keq për shqiptarët. Logjika më e thjeshtë të çon në përfundimin se Janullatos i ka shërbyer me përkushtim interesave greke në Shqipëri në drejtim të greqizimit të KOASH-it. Për më tepër në mjaft botime “vori-epirote”, theksohet me të madhe se një ndër financueset e kishave greke në Shqipëri është organizata famëkeqe SFEVA.
Nëse do të gruponim drejtimet e punës se Janullatosit sot në Shqipëri më kryesoret do të ishin:
-Ngritja e një strukture kishtare që t`i përgjigjet interesave të Greqisë.
-Theksimi se të gjithë ortodoksët e Shqipërisë janë grekë ose kriptogrekë.
-Përdorja e greqishtes në ceremonitë fetare.
-Marrja e financimeve edhe nga organizatat “vorio-epirote” për të ndërtuar kisha sipas një stili grek.
-Reklamimi si “shenjtorë” i tipave të tillë si Kozma Etoliani, që në thelb kanë punuar kundër gjuhës shqipe.
Për këto arsye ka mjaft rëndësi autoqefalia e kishës ortodokse shqiptare. Nuk është hera e parë që kjo autoqefali të jetë rrezikuar nga kisha greke.
Natyrisht që më gjerë për problemet e kishës shqiptare kemi shkruar edhe herë të tjera, por ajo që duam të theksojmë me forcë në këtë shkrim është mesazhi:
Janullatosi mbështetet haptazi nga të gjitha organizatat terroriste “vorio-epirote”, si ENVI, SFEVA, MAVI, etj.
Jo se nuk njihet përkrahja e shtetit grek për të, por përkrahja e segmenteve më kriminale të shoqërisë greke tregon edhe më mirë se ç`farë misioni ka pasur dhe ka Janullatos në Shqipëri. E ç`mund të jetë një “kryepeshkop” që përkrahet nga këto organizata të terrorit? Kujt mund t`i shërbejë tjetër ai?
“Lufta për Vorio-Epirin” sipas mitropolitit të Konicës Andrea
Mitropoliti i Konicës, dmth pasardhësi i Sebastianosit, njëfarë Andreas, në faqet e fundit të librit objekt polemike, ka shkruar kapitullin “lufta e Vorio-Epirit dhe qëllimi ynë”. Ashtu siç edhe pritej nga kleriku guerrilas Andreas janë thënë po ato gjëra që i kemi dëgjuar me qindra herë nga klerikët, politikanët apo andartët grekë të kohrave të ndryshme. Mitropoliti Andreas në fillim të shkrimit të tij thotë:
“Kur ne themi Vorio-Epiri, kërkojmë jo pak për dropullitët dhe nuk themi më tepër. Jo kur themi Vorio-Epir kuptojmë edhe Gjirokastrën, Delvinën, Himarën dhe Korçën. Këto janë qytete të pastra greke”.
Se ku vërteton këtë “pastërti”, mitropoliti guerrilas refuzon ta thotë, apo ta vërtetojë qoftë edhe sipas formulave shekullore të gënjeshtrave greke.
Andreas nga ana e tij shtron edhe disa probleme që duhen pasur parasysh nga “veprimtarët grekë”. Sipas tij çështjet më themelore janë:
“-Të ndihmohet puna e peshkopit Anastasios Janullatos në Shqipëri. Nën drejtimin e tij është bërë mjaft punë.{Mitropoliti Andrea e quan Janullatosin “peshkop” ngaqë Kishën Ortodokse të Shqipërisë e koncepton si pjesë të kishës greke të drejtuar nga kryepeshkopi Kristodhulos. Gjithashtu mitropoliti Andrea ve në dukje se “puna” e Janullatosit triumfoi edhe mbi atë që ai e quan “propagandë rumune”. Sipas tij qysh në mars 1992 Janullatos paska fituar “betejën” me kryepeshkopin e Rumanisë Kalinio, i cili ka kërkuar mosgreqizimin e vllehëve të Shqipërisë -shënim}.
-Të hiqet dorë nga ndjekja e mësuesve që studiojnë në Akademinë e Gjirokastrës.{Në fakt kurrë nuk ka pasur ndjekje për ata që përgatiten si mësues të gjuhës greke në Gjirokastë. Natyrisht që s`kemi të bëjmë as me “akademi” në këtë qytet-shënim}
-Të ndihmohet “Omonia” në detyrën e saj{Në fakt “Omonia” nuk ka se për çfarë të ndihmohet më, se s`ka ngelur gjë pa u bërë. –shënim}.
-Të ndalohet popullimi i Vorio-Epirit me shqiptarë nga Vora dhe nga Kosova. Rrezik përbën gjithashtu edhe prania e 250 mijë emigrantëve shqiptarë në Greqi.{Sipas kësaj pikpamje Andreas kërkon t`i imponojë shtetit shqiptar politikat që kanë të bëjnë me popullsinë. Për më tepër kurrë nuk ka pasur ndonjë projekt në 50-të vitet e fundit që të bëjë të mundur atë që thotë kleriku guerrilas grek.-shënim}”.
Në pikët e tjera të fjalimit të mitropolitit Andreas, vihet re se “çështja epirote” quhet e barabartë me çështjet e tjera të “grekëve” në Maqedoni, Qipro, Turqi etj.
Ai si të gjithë klerikët e tjerë grekë, vazhdimisht këmbëngul që të përdoren armët për të siguruar atë që ai e quan “autonomi të Vorio-Epirit”, nën shembullin e asaj të vitit 1914, duke marrë si shembull punën e guerrilasve priftërinj si Spiridon, Vasiliev dhe Germanos, që siç dihet kanë qenë edhe “ministra” të “qeverisë” së Zografosit.
Për Andreasin, qëllimi arrihet “vetëm nëse luftojmë bashkë”. Ai këmbëngul se “çështja e Vorio-Epirit nuk ka mbaruar me vdekjen e Sebastianosit”.
Pas ardhësi i tij më këtë mënyrë tregohet në lartësinë e detyrës dhe si trashëgimtar i denjët i tij.
Ilustrim:Grekët nuk urrejnë vetëm shqiptarët
Kisha Ortodokse greke nuk është e drejtuar me propagandën e saj vetëm kundër shqiptarëve por edhe kundër të tjerëve. Për të lustruar me diçka këtë kemi cituar diçka nga një libër që është botuar në shqip në vitin 1993, nga njëfarë Magdalena Igumeni, që siç thuhet në kapak të këtij libri “banon” në manastirin femëror “Analipsos” të Kozanës në Greqi. Ky libër është përkthyer nga njëfarë Stavros Dajos, që ka mundësi duke u nisur edhe nga mbiembri të jetë ndonjë renegat shqiptar me mbiemrin “Daja”.
Në këtë libër, Magdalena përveç shpifjeve të zakonshme kundër shqiptarëve dhe historisë së tyre, sulmon pa përjashim edhe hebrenjtë, papën dhe masonët.
Nga Magdalena Igumeni dhe manastiri i vetëquajtur “i shenjtë” me emrin “Analipeos” në Kozanë, janë botuar deri në vitin 1993, 153 libra të tjerë.
Pjesë nga libri i Magdalena Igumenit “666 Antikrishti dhe skllevërit e tij” {Hebrenjtë-Papa-Masonët}:
“Fatkeqësisht Papa me maninë e tij të vjetër të futë nën zgjedhën e tij shqiptarët për t`i kthyer ata në katolikë, për të shfrytëzuar portet e atdheut të tyre të bukur, ndërmerr një pushtim të ri. Kësaj rradhë është Papa Inoçenti i 12-të. Me pushtimin e Shqipërisë nga ai fillon vdekja e ortodoksëve dhe latinizimi i tyre.
Ai kërkon që shqiptarët të mohojnë besimin ortodoks dhe të bëhen papistë, qoftë edhe përdhunisht.
Shqetësimi i parë i Papës, është mohimi i alfabetit grek dhe i gjuhës.
Së dyti ndalon rreptësisht çdo lloj botimi në shqip. Me urdhër të tij latinishtja imponohet edhe në shkollë. Shqiptarët i rezistojnë dhunës së shfrenuar, mijra e mijra flihohen në këtë luftë legjendare për tokën e tyre martire. Tani brenda në Shqipëri ndihet një kaos fetar dhe si rezultat, shumë gjunjëzohen para dhunës së antikrishtit për të shpëtuar jetën nga gjërat më të çmuara. Në këtë atmosferë kalojnë gati 150 vjet, derisa shqiptarët fshehtas nga pushtuesit arrijnë të botojnë fjalorin e parë greqisht-vllahisht-shqip, me ndihmën e Teodor Kavaliotit që mban emrin “Protopiria”.
Papistë kërcëllejnë dhëmbët, grumbullojnë fjalorët dhe djegin të gjitha librat e predikuesit Teodor. Ky inkuzicion ç`njerëzor, sipas librave të shenjtë, shënohet në Albanopol, në Elbasanin e sotëm.
Dhe internimet, burgosjet, vrasjet e shqiptarëve vazhdojnë. Por ata rezistojnë tmerrësisht, e megjithatë Papa fiton. Më 1881 në Shqipëri përfundimisht sundom shkrimi papik dhe imponohet alfabeti latin….”.{Pjesë nga kapitulli i tretë me titull: “Perandorët e Bizantit, mbrojtës të vërtetë të interesave të shqiptarëve faqe 15-16}
“Shën Kozmai” sipas Magalena Igumenit
Natyrisht që meritohet që shkruhet përherë e më tepër për Kozma Etolianin dhe ndikimin që ai ka në planet e Janullatosit në Shqipëri.
Kjo figurë antishqiptare, e nderuar dhe e respektuar edhe nga Patriku Ekumenik Vartolomeu gjatë vizitës që ky kreu në vitin 1999 në Shqipëri, trajtohet edhe në librin e Magdalenës. Versionin e saj e sjellim përpara lexuesit{ pa koment sepse komentet i kemi bërë herë të tjera} nëpërmjet radhëve të mëposhtme:
“Shën Kozmai lindi në një fshat të Etolisë me emrin Megadhendro. Gjyshi ishte epirotis{Nuk ka qenë “epirotas”-shënim}. I ati kishte profesion endjen. Shën Kozmai kishte një mësues epirot, dhjak me emrin Anania dhe një farë Evgjenos Vulgaris.
Shën Kozma-Etolosi, me origjinë epirote, që në moshë të re u ngujua në Manastirin e Filotheosit në Ajo Oros ku bëhet shenjtor. Teksa shikonte popullin e vet të përvuajtur e të pushtuar….braktisi jetën e qetë dhe të ëmbël si i vetmuar dhe sulet si drer i etur për të shpëtuar shpirtrat që po gllabëronte edhe Papati ditë pas dite.
Arrin në Shqipëri ku njerëzit vdisnin të papagëzuar dhe varroseshin si qenër pa prift. Anembaanë nuk gjeje kisha dhe shkolla…
Dhe ai nisi nga shkollimi i i të vegjëlve dhe predikimi i ngrohtë duke zgjuar në shpirtin e ortodoksëve të dikurshëm shqiptarë, dëshirën e Zotit…Të respektoni pushimin e së dielës, shkoni në kisshë dhe mos preferoni “pazaret” e hebrenjve që organizojnë enkas të dielave. Mos pini raki të prodhuar në fabrikat e Evropës, sepse me atë hebrenjtë lajnë të vdekurit e tyre që t`ju ndotin.
Hebrenjtë janë padronët e antikrishtit.
Këto e shumë të tjera predikonte e profetizonte për lavdi të Zotit, ndaj edhe populli e donte me gjithë zemër. Në një letër që Shën Kozmai i dërgontë të vëllait, Krisanth-pedagog në Fakultetin Patrikan të Kostandinopojës shënonte:
“10 mijë të krishterë më duan dhe një më urren, 10 mijë turq më duan dhe një më urren, mijëra hebrenj më urrejnë e asnjë s`më do”.
Predikimet e tij hyjnore arritën në cepin tjetër të Shqipërisë duke shpëtuar kështu nga ferri mijëra shpirtra. Më shumë predikoi në Durrës dhe në Krujë, madje edhe në Dalmaci.
Hebrenjtë e Epirit të tërbuar nga inati, e akuzuan Shën Kozmain tek pashai i Beratit si kryengritës, duke i dhënë sakaq pashait flori me grushta që të lëshonte fermanin e dënimit të tij. Dhe pashai dha urdhërin e arrestimit të Shën Kozmait, urdhëroi ta çojnë në vendin e ekzekutimit afër lumit Osum pranë Beratit.
Shën Kozmai si u fal duke falenderuar Zoton që do t`i falte kurorën martire, bekoi katër cepat e Ruzullimit dhe u dha si qengj i urtë në duat e turqve të cilët e varën në degën e një peme. Dita e flijimit të martirit Shën Kozma, mbeti 24 gushti i vitit 1779.
Paçim bekimin e tij!”.{Kapitulli i tretë faqe 20 –21}
Magdalena kundër Tregut të Përbashkët Evropian
Ndër fjalët më qesharake të Magdalenës kundër Tregut të Përbashkët Evropian{të cilin ajo e quan “fole të demonëve”, “vatër dinakësh”, “shpellë banditësh” etj} renditen edhe këto të mëposhtmet:
“Vëlla! TPE është qendra e forcave të fshehta të hebrenjve.TPE është çarku që kap jo minjtë por shpirtrat e njerëzve që diskreditohen duke qenë lidhur kokë e këmbë me antikrishtin, në mënyrë që t`i falen atij si zot. Ç`kujton? Kaq bujare na qenka kjo TPE-ja duke shpërndarë pa karakter pasuritë hebreje, të cilat hebrejtë i fituan me kaq dinakëri duke u thithur gjakun njerëzve në fillin e kohrave. Ç`farë gjaku? Sidomos atë të krishterëve duke ua thithur si vampir. Ç`farë janë vampirët?-Janë lakuriq nate në Brazil që jetokan duke pirë gjak njerëzor”. {Kapitulli i shtatë me titull: “Kartë elektronike ose letërnjoftim ose shenjë është e njejta gjë..”, faqe45}
Vijon,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,
Citim:
Po citoj ato që tha Simona
[
O Zot shpeto At.Nikoll Markun nga ndonje e lige, pas gjithe ketyre te palarave qe i ka nxjerre ne shesh Janullatisit, kam frike mos i bejne ndonje kurth
Citim:
Simona thote:Ju kujtoj se e vetmja Kishe Ortodokse ne Shqiperi qe ska rene nen kthetrat e perbindeshit Janullatos.. eshte Kisha e Shen Merise ne Elbasan.. e cila drejtohet me nder, lavdi, dhe patriotizem nga Kleriku i nderuar Ortodoks ( me shqiptarine ne zemer) AT.Nikolla Marku.Kjo sdo mend qe nuk ju pelqen grekerve.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
KISHA ORTODOKSE AUTOQEFALE E SHQIPERISE ESHTE NJE DHE E PANDARE!!!!!!!
Citim:
Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 » Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.