Forumi Horizont Gjithsej 75 faqe: « E parë ... « 66 67 68 69 70 71 72 73 74 [75]
Trego 3727 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- Mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18332)

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 08 Shtator 2011 - 11:28:

S'e kam pire akoma Vizioner, rrfsh per mundimin!
Ketej ne emigrim vika vjeshta me heret.. C'te te them une ty

Postuar nga Vizioner datë 08 Shtator 2011 - 11:36:

Citim:
Po citoj ato që tha Dulcis in Fundo

Ketej ne Perendim vika vjeshta me heret.. C'te te them une ty

Me kenaqesi. Nuk eshte hic mundim

Normal, qe ne Perendim vjen me heret. Kemi experience tashme, mbas kaq vitesh

p.s. Ti nuk je dhe llaf(p)azane. Cne qe te del gjuha ( ) aq shpesh jashte!?

Postuar nga Eria datë 08 Shtator 2011 - 16:10:

Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner
Ne Shqiperi, me thojne eshte ke 38°, kurse ketu po shkojne temp. drejt minusit! Shi dhe ere!?

Aq jane jo po shkojne ..Vdiqem vapeeeeeeeeeeee

Schöne Grüße, ich vermisse Deutschland

Postuar nga dylan datë 08 Shtator 2011 - 17:11:

mjesi a esht kush per kafe

Postuar nga Eria datë 08 Shtator 2011 - 19:36:

Ku ku pasha Zoten!

Postuar nga Katilesha datë 08 Shtator 2011 - 19:41:

Citim:
Po citoj ato që tha Eria
Ku ku pasha Zoten!

Po kur te them une...

Postuar nga Eria datë 08 Shtator 2011 - 19:44:

Dylan sa e piva nje ekspres, jam per muhabet tani

Kat

Postuar nga dylan datë 08 Shtator 2011 - 21:48:

oj nona jem mu hap kryt mor ku ku

Postuar nga shelgu datë 08 Shtator 2011 - 21:57:

Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
Ah zemra e nenes!!!!

Dolce shume me hater te mbajne ty o goc

Se mos kerkove ti dhe nuk te dergova nje speciale... vetem per ty.

Dulce, edhe une e kam lexuar ne proze, por kjo eshte poezia. Mua me pelqen perkthimi vecanerisht nga Sotir Caci.

Postuar nga dylan datë 08 Shtator 2011 - 21:59:

hahahahhah deka
i them njerit a te shof pak
mi trego cicat thot persndryshe jo

Postuar nga shelgu datë 08 Shtator 2011 - 22:05:

Citim:
Po citoj ato që tha dylan
hahahahhah deka
i them njerit a te shof pak
mi trego cicat thot persndryshe jo

U?

Po ti si bere, ja tregove?

Postuar nga dylan datë 08 Shtator 2011 - 22:11:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu

U?

Po ti si bere, ja tregove?

normal desha po spranoi i erlli zor si duket os emendoi ska cfrae te shof e sja vlente

Postuar nga shelgu datë 08 Shtator 2011 - 22:44:

Citim:

normal desha po spranoi i erlli zor si duket os emendoi ska cfrae te shof e sja vlente

Po ti e pyete te ta tregonte mnmeuiusksmmun?

Postuar nga dylan datë 08 Shtator 2011 - 22:57:

Citim:

Po ti e pyete te ta tregonte mnmeuiusksmmun?

ken hahaha se pranon ma

Postuar nga al74 datë 08 Shtator 2011 - 22:58:

Re: Zemra e nënës

Citim:
Eshte nje nga poezite me kuptimplote qe kam lexuar ndonjehere dhe mendova qe te kenaq Dulcen se e meriton.

Zemra e nënës

Na ish’ një djalë, një sylesh…
E lon lan lerë.
E lon lan la.
Na ish nje djalë një sylesh,
Që donte një, po ajo s’e desh.

“Sill për qenë, i thosh’ ajo
E lon lan lerë.
E lon lan la.
Sill për qenë, i thosh’ ajo
Zemrën e nënës, në më do?

Shkon te e ëma dhe e vret
E lon lan lerë.
E lon lan la.
Shkon te e ëma dhe e vret
I merr zemrën dhe kërcet

Siç nxitonte, shket e bie
E lon lan lerë.
E lon lan la.
Siç nxitonte shket e bie
Zemra u rrokullis përdhe.

E ndërsa zemra shket
E lon lan lerë.
E lon lan la.
E ndersa zemra shket
Dëgjon nje zë qe i flet

Zemra i thoshte me vajtim
E lon lan lerë.
E lon lan la.
Zemra i thoshte me vajtim
“ Mos u vrave, o biri im?”

Jean Richepin (1849-1926)

ne proze afersisht i pergjigjet kjo :

Syri i Nënës

Nëna ime kishte vetëm një sy. E urreja atë... ajo ishte një siklet për mua. Për të mbajtur familjen ajo gatuante për nxënësit dhe mësuesit në shkollën time. Një ditë ajo erdhi të më takonte. U vura shumë në siklet. Si mund të ma bënte këtë gjë mua?! E injorova atë, i hodha një shikim plot urrejtje dhe u largova. Ditën tjetër në shkollë njëri nga shokët e mi më tha: -"haaaa, nëna jote e kishte vetëm një sy!" Pas kësaj desha të futesha në dhe i gjallë. Gjithashtu desha që nëna ime të zhdukej. Kështu që u përballa me të atë ditë dhe i thashë, "si mund të vish aty dhe të tjerët të qeshin me mua, pse nuk vdes më mirë?!!! "Nëna ime nuk u përgjigj.

Asnjëherë nuk mendova për ato që i thashë sepse isha shumë i inatosur dhe plot zemërim. Isha i pavëmendshëm ndaj ndjenjave të saj. Desha të largohesha nga shtëpia. Kështu që studiova shumë dhe mu dha një mundësi për të shkuar në Singapor për studime. Më pas u martova. Bleva një shtëpi timen. U bëra me fëmijë dhe isha i lumtur me jetën që kisha. Një ditë nëna ime erdhi të më vizitonte mua. Nuk më kishte parë prej vitesh dhe madje nuk kishte takuar as nipërit e saj. Kur u shfaq tek dera fëmijët qeshen me të. Unë i bërtita asaj. Si guxon të vish në shtëpinë time dhe të trembesh fëmijët e mi! "Shporru prej këtu! Tani!!!"

Dhe gjithë kësaj nëna ime iu përgjigj qetësisht, "Oh me falni shumë. Mund të kem ngatërruar adrese," dhe më pas u zhduk. Një ditë më erdhi një letër që fliste për një takim midis nxënësve të shkollës ku kisha qenë. Kështu që e gënjeva gruan që po shkoja në një udhëtim biznesi. Pas takimit i shtyrë nga kurioziteti shkova të shikoja kasollen time të vjetër. Fqinjët më thanë që ajo kishte vdekur. Nuk derdha asnjë pikë loti. Ata më dorëzuan një letër që ajo e kishte lënë për mua.

Letra thoshte: "Biri im i dashur, mendoj për ty gjatë gjithë kohës. Më fal që erdha në Singapor dhe tremba fëmijët e tu. U lumturova shumë kur e mora vesh që ti do të ktheheshe përsëri këtu. Por nuk do të kem mundësi që të ngrihem nga krevati për të të parë. Më vjen keq që kam qenë siklet i përhershëm për ty gjatë fëmijërisë tënde. Por dije...kur ishe shumë i vogël, pësove një aksident dhe humbe njërin sy. Si nënë qe isha, nuk mund të shikoja fëmijën tim që të rritej me një sy. Kështu...të dhashë syrin tim. Isha shume krenare që djali im po shikonte një botë të tërë, për mua, në vendin tim me atë sy. Me dashuri.... NËNA JOTE...”

Senad Maku

Postuar nga dylan datë 08 Shtator 2011 - 23:08:

Re: Re: Zemra e nënës

Citim:
Po citoj ato që tha al74

ne proze afersisht i pergjigjet kjo :

Syri i Nënës

Nëna ime kishte vetëm një sy. E urreja atë... ajo ishte një siklet për mua. Për të mbajtur familjen ajo gatuante për nxënësit dhe mësuesit në shkollën time. Një ditë ajo erdhi të më takonte. U vura shumë në siklet. Si mund të ma bënte këtë gjë mua?! E injorova atë, i hodha një shikim plot urrejtje dhe u largova. Ditën tjetër në shkollë njëri nga shokët e mi më tha: -"haaaa, nëna jote e kishte vetëm një sy!" Pas kësaj desha të futesha në dhe i gjallë. Gjithashtu desha që nëna ime të zhdukej. Kështu që u përballa me të atë ditë dhe i thashë, "si mund të vish aty dhe të tjerët të qeshin me mua, pse nuk vdes më mirë?!!! "Nëna ime nuk u përgjigj.

Asnjëherë nuk mendova për ato që i thashë sepse isha shumë i inatosur dhe plot zemërim. Isha i pavëmendshëm ndaj ndjenjave të saj. Desha të largohesha nga shtëpia. Kështu që studiova shumë dhe mu dha një mundësi për të shkuar në Singapor për studime. Më pas u martova. Bleva një shtëpi timen. U bëra me fëmijë dhe isha i lumtur me jetën që kisha. Një ditë nëna ime erdhi të më vizitonte mua. Nuk më kishte parë prej vitesh dhe madje nuk kishte takuar as nipërit e saj. Kur u shfaq tek dera fëmijët qeshen me të. Unë i bërtita asaj. Si guxon të vish në shtëpinë time dhe të trembesh fëmijët e mi! "Shporru prej këtu! Tani!!!"

Dhe gjithë kësaj nëna ime iu përgjigj qetësisht, "Oh me falni shumë. Mund të kem ngatërruar adrese," dhe më pas u zhduk. Një ditë më erdhi një letër që fliste për një takim midis nxënësve të shkollës ku kisha qenë. Kështu që e gënjeva gruan që po shkoja në një udhëtim biznesi. Pas takimit i shtyrë nga kurioziteti shkova të shikoja kasollen time të vjetër. Fqinjët më thanë që ajo kishte vdekur. Nuk derdha asnjë pikë loti. Ata më dorëzuan një letër që ajo e kishte lënë për mua.

Letra thoshte: "Biri im i dashur, mendoj për ty gjatë gjithë kohës. Më fal që erdha në Singapor dhe tremba fëmijët e tu. U lumturova shumë kur e mora vesh që ti do të ktheheshe përsëri këtu. Por nuk do të kem mundësi që të ngrihem nga krevati për të të parë. Më vjen keq që kam qenë siklet i përhershëm për ty gjatë fëmijërisë tënde. Por dije...kur ishe shumë i vogël, pësove një aksident dhe humbe njërin sy. Si nënë qe isha, nuk mund të shikoja fëmijën tim që të rritej me një sy. Kështu...të dhashë syrin tim. Isha shume krenare që djali im po shikonte një botë të tërë, për mua, në vendin tim me atë sy. Me dashuri.... NËNA JOTE...”

Senad Maku

kush perket ne zemrat e nenave sesht kurr i shpetuar
e kam lexuar ket histori diku nje kohe me par e gfjera qe ndollin me te vertet kshu cdo dit

Postuar nga Vizioner datë 09 Shtator 2011 - 07:59:

Citim:
Po citoj ato që tha Eria

Aq jane jo po shkojne ..Vdiqem vapeeeeeeeeeeee

Schöne Grüße, ich vermisse Deutschland

Grüsse zurück Eria!
Wir vermissen dich auch Aber hier ist kalt geworden und es Regnet

Wie lange bleibst du noch?

...Edhe sot, pastaj nje fundjave e gjate pushim!

Postuar nga lindjedielli datë 09 Shtator 2011 - 12:17:

une kam enderruar siku isha ne shqiperi dhe bente aq nxehte saqe kur u zgjova isha e gezuar qe jam ketu ku ste mungon freskia .

sikur te ishte sot data 10

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 09 Shtator 2011 - 14:50:

Une kam enderruar sikur me ndiqte dikush per te me vrare.. e une vazhdoja t'i fshihesha. U zgjova ne oren 5 dhe shkova piva pak uje, qe te hiqja dhe mendjen. Me zuri gjumi dhe vazhdova po te njejten enderr, po kete here sikur i dhashe nje perfundim disi pozitiv. E habitshme. Me duket vetja regjizore endrrash ndonjehere.

Shelgu a te ta recitoj une nje kenge?

Postuar nga Eria datë 09 Shtator 2011 - 15:07:

Postuar nga dylan datë 09 Shtator 2011 - 16:20:

Citim:
Une kam enderruar sikur me ndiqte dikush per te me vrare.. e une vazhdoja t'i fshihesha. U zgjova ne oren 5 dhe shkova piva pak uje, qe te hiqja dhe mendjen. Me zuri gjumi dhe vazhdova po te njejten enderr, po kete here sikur i dhashe nje perfundim disi pozitiv. E habitshme. Me duket vetja regjizore endrrash ndonjehere.

ateher paske frik dike ,ose dikush ta ka futur friken ne palc qe ke fillu ta shoefsh dhe ender hahah
kam shiku endrra si kjo per vite me rall po ka kshu dy vite dicka qe me jan hekkur nuk shikoj me
dhe tani qe te lexoj ty arrij te vertettoj ose them me vete qe ishte vetem nga ajo rrenjosja ime ne tru ose frika qe kisha dikur ne zemer dhe me ktheheshin ne andrra cod nat

tani jam free nga kto psh shume me mir e shume rrall pa then kurr shof endrra

mbren spo shifja enderr po emndoja sikur te me behej enderr ca mendime neper kry qe me vertiteshin para se te me kap gjumi
po dicka e bukur me pelqej ta riperserit po te njejten enderr syhapur

Postuar nga shelgu datë 09 Shtator 2011 - 23:13:

Citim:

He moj ta marrrsha. Me se e ke kengen?

Mire te ra ndermend.

Postuar nga dylan datë 09 Shtator 2011 - 23:27:

me plasi kjo kafja apo nuk shkon pas birres

Postuar nga Glaukus datë 09 Shtator 2011 - 23:45:

Citim:
po me beri ta pres hde sot ja qi nonen e se pres ma me kapi inati me falni per prishjen e teems po prish se prish thashe pse jo ta forcoj dhe une pak

edhe pak e ka

Postuar nga dylan datë 10 Shtator 2011 - 00:08:

tan nonen e nons

Postuar nga shelgu datë 10 Shtator 2011 - 03:40:

Citim:
tan nonen e nons

Mbajo gojen o motra se jena te pa rritun akoma. Nuk e shef Glakun si u ka ba kuq si pjeshka

Postuar nga dylan datë 10 Shtator 2011 - 05:20:

Citim:

Mbajo gojen o motra se jena te pa rritun akoma. Nuk e shef Glakun si u ka ba kuq si pjeshka

hahhahhhahah te me falni nerva casti jam me mir ket rall

Gjithsej 75 faqe: « E parë ... « 66 67 68 69 70 71 72 73 74 [75]
Trego 3727 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.