Forumi Horizont Gjithsej 147 faqe: « E parë ... « 70 71 72 73 74 75 76 77 78 [79] 80 81 82 83 84 85 86 87 88 » ... E fundit »
Trego 147 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Feja Islame (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=183)
-- Islami dhe te drejtat e gruas ne te. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4686)

Postuar nga Indrit datë 19 Nëntor 2005 - 00:24:

Citim:
Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
Indrit me ca shikoj une KSENIA kerkon te flasi per praktiken edhe ka te drejte.

Indriti apo kushdo tjeter jane djem qe smund te kuptojn se si nje grua arabe trajtohet ne ato vende. A e ka fajin Islami apo kultura e tyre? E cuditshme eshte qe ata identifikohen shume me islamin.

Kaloresi nuk me cudit ky mesazh i juaji qe ne fakt nuk eshte tjeter pervecse perseritja e mesazheve, dhe kjo nuk mund te justifikohet ne qellimin e mire.
Atehere, une po jap mendimin e Islamit mbi menyren e trajtimit te femres, dhe nese ne popujt muslimane ka nje tjeter trajtim, kjo dmth qarte qe nuk po zbatohet feja islame.
nese mendon se une po keqinterpretoj fene atehere me thuaj pse, duke me servirur argumente, e jo nga praktika.
Feja islame nuk eshte pergjegjese se im vella behet tape me raki, ajo e ndalon ate...

Citim:
Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
Gruaja ne vendet islamike nuk ka te drejta ky eshte fakt.

Ne rradhe te pare indrit ti duhet ta pohosh kete.

Plasen femrat ne afgan e irak duke protestuar te mos vihen ligjet islamike. 109 femra jane vrare vetem ne britani nga popuj myslimane prej Honor Killings. Ndersa ne pakistan e vende te tjera numri eshte alarmant edhe ekzekutuesit nuk hidhen ne gjyqin islamik, se femrat trajtohen si prona jo njerez. E ku eshte e drejta e gruas ketu?

NUK EGZISTON!

sigurisht qe e kam pranuar me kohe, se ne vendet e ashtuquajtura Islanike femra nuk i gezon plotesisht te drejtat qe i takojne, por ama kjo nuk ben pergjegjese fene, por qeverite e atyre vendeve.
Une e kam thene kete, nese ti ke probleme me kujtesen tjeter pune.
Me fal tani, ku na qenkan tere keto protesta ne irak qe si paskam degjuar une? Boll aman se ste kane lezet keto,dhe tek e fundit keto statistika qe ti sjell nuk kane asnje burim, por edhe nese jane te verteta, nuk kane lidhje me temen qe trajtohet.

QUOTE]Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
Ndoshta ne te gjithe ajetet e Kuranit mund te thote qe grat kane te drejta te njejta por kjo s'eshte ne praktike aspak. Edhe eshte e kote ta mohosh.

Shko shih Kocert ne vitin 1930, kur dy kengetare shkuan ne myzeqe edhe fshataret i mbanin mbyll gocat edhe te mbuluara, se keshtu e kishte zakon turku apo menyra islame. KJO vete ne shqiperi.
[/QUOTE]

po kjo cfare lidhje ka me fene?
Ne veri akoma femrat i mbajne neper kulla, por nuk dmth qe jane fetare.
Kjo ka te beje me shume me fanatizem dhe nuk ka te fene.

QUOTE]Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
KSENIA je ne rruge te drejte, vetem permbahu e mos u devijo. Fjala e nje femre per nje teme nder te drejtat e femrave duhet te dominoje nga fjalet e djemve e jo te fshihet.

Faleminderit per mirkuptimin
kalorsi
[/QUOTE]

Nese ty te duket e drejte te ofendosh pa pasur asnje fakt dhe asnje njohuri puna jote,por une e shoh ndryshe.
te kam thene edhe me para:Mos e merr te verteten nga fjalet e veprat e njerezve por vlereso njerezit me kriteret e se vertetes
Ta kam thene 100 here, kjo ishte hera e 101.
Indriti.

Gjithsej 147 faqe: « E parë ... « 70 71 72 73 74 75 76 77 78 [79] 80 81 82 83 84 85 86 87 88 » ... E fundit »
Trego 147 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.