Forumi Horizont | Gjithsej 10 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 » Trego 97 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Poezi dashurie (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=288)
-- me ka marre malli (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=10681)
arsyjet per te qene i lumtur
nje mengjes i embel
shpirtin ma mbush me zjarr
nje dite e mbare ka nisur
dhe pse per ty une djej MALL
nje djell i embel
gjith boten ka mbuluar
buzeqeshje te embel i jep ksaj bote
shpirtrat e keq ka pushtuar
nje ajr i paster
qe te gjithve na jep jete
mos mendo per te keqijat
mendo te miren dhe ngri koken perpjete
mos mendo per ato qe te kane inat
harroje enderrat e e keqija por ndjeu i lire
te kthejme deshiren ne pasion
te falemi zotit per gjithcka qe na dha te MIRE
Pershendetje Brighton nga Londra
I dashur djalosh
Sot kete te djel kam lexuar vetem poezi dhe midis tyre lexova edhe poezite e tua te gjitha.Me pelqyen jashte mase.Vargjet e poezive te tua nuk jane te thata sepse brenda tyre vershon nje fluid jetesor qe e ka emrin dashuri.Muza jote del nga gjoksi jot pa zor, ashtu natyrshem,tamam si ujrat e pastra te Valbones.Zemra jote kendon duke qare djalosh,por pozitive eshte se ju keni besim tek princesha juaj, e cila gjithashtu vuan per ju dhe te pret te te kete ne krahet e saj.Qe te behesh poet duhet te kesh nje motiv,dicka qe te bren ose gric nga brenda. Dhe ajo qe vlon ne shpirtin tend eshte dashuria per vajzen qe ke lene ne Shqiperi dhe kane kaluar vite pa e pare.
Ne poezite e tua pervec mallit per te dashuren, shprehet malli per Atdheun dhe per nenen ,te cilen e ka cfilitur malli per ty.Ndjenjat e tua jane te pastra e fisnike.Shpirti jot nate e dite qendron ne qiellin e madh te dashurise.Uroj qe vargjet e poezive te tua te behen shkalle per te zbritur nga kalterisite e qiellit ne krahet e nenes dhe te vogelushes tende te shtrenjte!Me keputet shpirti per ty dhe per shume djem e vajza qe lane atdheun duke bredhur ne dhera te huaja.Vazhdo te shkruash mor bir.Poezia jote ka ardhur e eshte bere me e dashur e vargu me solid.
Te perqafoj duke te uruar ta takosh princeshen tende.
Me dashuri
Vlora
Re: Pershendetje Brighton nga Londra
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
I dashur djalosh
Sot kete te djel kam lexuar vetem poezi dhe midis tyre lexova edhe poezite e tua te gjitha.Me pelqyen jashte mase.Vargjet e poezive te tua nuk jane te thata sepse brenda tyre vershon nje fluid jetesor qe e ka emrin dashuri.Muza jote del nga gjoksi jot pa zor, ashtu natyrshem,tamam si ujrat e pastra te Valbones.Zemra jote kendon duke qare djalosh,por pozitive eshte se ju keni besim tek princesha juaj, e cila gjithashtu vuan per ju dhe te pret te te kete ne krahet e saj.Qe te behesh poet duhet te kesh nje motiv,dicka qe te bren ose gric nga brenda. Dhe ajo qe vlon ne shpirtin tend eshte dashuria per vajzen qe ke lene ne Shqiperi dhe kane kaluar vite pa e pare.
Ne poezite e tua pervec mallit per te dashuren, shprehet malli per Atdheun dhe per nenen ,te cilen e ka cfilitur malli per ty.Ndjenjat e tua jane te pastra e fisnike.Shpirti jot nate e dite qendron ne qiellin e madh te dashurise.Uroj qe vargjet e poezive te tua te behen shkalle per te zbritur nga kalterisite e qiellit ne krahet e nenes dhe te vogelushes tende te shtrenjte!Me keputet shpirti per ty dhe per shume djem e vajza qe lane atdheun duke bredhur ne dhera te huaja.Vazhdo te shkruash mor bir.Poezia jote ka ardhur e eshte bere me e dashur e vargu me solid.
Te perqafoj duke te uruar ta takosh princeshen tende.
Me dashuri
Vlora
I nderuar djale
Hallet dhe vuajtjet e pjekin njeriun dhe e bejne t'i vleresoj ata qe e kane sjelle ne jete, prindrit pra.Kjo ndodh me te gjithe ata femije qe kane marre nje edukate te shendosh familjare,ndersa te tjere me nje edukim te dobet kane perfunduar ne barbon thone italianet.Me pelqen sepse qenke djale me veti e vyrtyte te larta morale dhe me nje zemer te dhimbshur per familjen dhe nje dashuri te paster per vogelushen qe te pret ne vendlindje.Po qe i vlefshem per familjen je edhe i vlefshem per Atdheun.Keto jane dy dashurite e medha qe duhet te kete nje djale patriot e shqiptar i vertete.Une kam tre djem,por ata nuk e kane ndjere t'ju mungoje asgje dhe e bejene shurren perpjete.Shpeshhere ju them ju talleni sepse kur vini ne shtepi cdo gje e keni gati,qe nga gjella e gjer tek rrobat e lara e te hekurosura.Po ata qe punojne gjithe diten dhe kur kthehen ne shtepi te lodhur fillojne dhe i bejne vete,sepse mamane e kane mijra km larg?Juve ju thuhet nje fjale e ngrohte, merrni edhe nje te puthur nga prindrit,ndjeni ngrotehisine dhe kujdesin e tyre ne cdo cast pa ata qe i kane larg.Edhe tani qe jane te rritur ne nuk na ze gjumi, nqse ju vonoheni ndonjehere dhe ju marrim ne telefon e ju merziteni per nje fakt te till.Me nje fjale po nuk vuajte nuk ja di sakrificat prinderve.Kur behesh vete i till ndoshta do t'i vleresojne netet tona pa gjume qe nuk jane te pakta.Une do te keshilloja qe nqse je pa leje qendrimi duhet te besh pak durim,sepse flitet qe mund te behet se shpejti ndonje lloj amnestie per emigrantet ilegal.Atehere mund t'i zgjidhesh problemet e tua shume lehte,por ka edhe rruge te tjera qe ju mund te realizoni endrrat tuaja.Nuk do t'ju keshilloja te nxitoheshit per t'u kthyer.Idete e tua per jeten jane shume te qarta dhe kjo me gezon.Njerzit me kurajo e me guxim gjithmone fitojne.Nena e trimit nuk qane kurre -thote populli.(besoj me kupton ku e kam fjalen,prandaj thuaj qe ;une do te fitoj,prandaj lufto.lufto sepse ke per te dale faqebardhe).Te uroj nga zemra e nje prindi ''Te trashegohesh''.Thuaj vogelushes tende mos te merzitet por te jete derueshme deri sa te bashkoheni.
PSo te kisha nje vajze te rritur do te te kisha ndihmuar qe te bashkoheshe me girlfriend-en tende me shume deshire,sepse je nje djale qe meriton nje te ardhme te mire.
Sherifo,po te pershendes me disa vargje kuptimplote te nje kenge labe,qe aq bukur di t'i skalise poeti lab i Vlore.Poezite e bukura qe ke shkruar duhet t'i ruash,sepse nje dite ato duhet t'i botosh ne nje liber.
........................................................
Ne kurbet shume vajza njoha
bukuroshe e beleholla
Kush ma mori zemren time
vetem ti o moj shqiptarja ime
besoj admin do na kuptoj per kete dalje nga tema.
Flm
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
I nderuar djale
Hallet dhe vuajtjet e pjekin njeriun dhe e bejne t'i vleresoj ata qe e kane sjelle ne jete, prindrit pra.Kjo ndodh me te gjithe ata femije qe kane marre nje edukate te shendosh familjare,ndersa te tjere me nje edukim te dobet kane perfunduar ne barbon thone italianet.Me pelqen sepse qenke djale me veti e vyrtyte te larta morale dhe me nje zemer te dhimbshur per familjen dhe nje dashuri te paster per vogelushen qe te pret ne vendlindje.Po qe i vlefshem per familjen je edhe i vlefshem per Atdheun.Keto jane dy dashurite e medha qe duhet te kete nje djale patriot e shqiptar i vertete.Une kam tre djem,por ata nuk e kane ndjere t'ju mungoje asgje dhe e bejene shurren perpjete.Shpeshhere ju them ju talleni sepse kur vini ne shtepi cdo gje e keni gati,qe nga gjella e gjer tek rrobat e lara e te hekurosura.Po ata qe punojne gjithe diten dhe kur kthehen ne shtepi te lodhur fillojne dhe i bejne vete,sepse mamane e kane mijra km larg?Juve ju thuhet nje fjale e ngrohte, merrni edhe nje te puthur nga prindrit,ndjeni ngrotehisine dhe kujdesin e tyre ne cdo cast pa ata qe i kane larg.Edhe tani qe jane te rritur ne nuk na ze gjumi, nqse ju vonoheni ndonjehere dhe ju marrim ne telefon e ju merziteni per nje fakt te till.Me nje fjale po nuk vuajte nuk ja di sakrificat prinderve.Kur behesh vete i till ndoshta do t'i vleresojne netet tona pa gjume qe nuk jane te pakta.Une do te keshilloja qe nqse je pa leje qendrimi duhet te besh pak durim,sepse flitet qe mund te behet se shpejti ndonje lloj amnestie per emigrantet ilegal.Atehere mund t'i zgjidhesh problemet e tua shume lehte,por ka edhe rruge te tjera qe ju mund te realizoni endrrat tuaja.Nuk do t'ju keshilloja te nxitoheshit per t'u kthyer.Idete e tua per jeten jane shume te qarta dhe kjo me gezon.Njerzit me kurajo e me guxim gjithmone fitojne.Nena e trimit nuk qane kurre -thote populli.(besoj me kupton ku e kam fjalen,prandaj thuaj qe ;une do te fitoj,prandaj lufto.lufto sepse ke per te dale faqebardhe).Te uroj nga zemra e nje prindi ''Te trashegohesh''.Thuaj vogelushes tende mos te merzitet por te jete derueshme deri sa te bashkoheni.
PSo te kisha nje vajze te rritur do te te kisha ndihmuar qe te bashkoheshe me girlfriend-en tende me shume deshire,sepse je nje djale qe meriton nje te ardhme te mire.
Sherifo,po te pershendes me disa vargje kuptimplote te nje kenge labe,qe aq bukur di t'i skalise poeti lab i Vlore.Poezite e bukura qe ke shkruar duhet t'i ruash,sepse nje dite ato duhet t'i botosh ne nje liber.
........................................................
Ne kurbet shume vajza njoha
bukuroshe e beleholla
Kush ma mori zemren time
vetem ti o moj shqiptarja ime
besoj admin do na kuptoj per kete dalje nga tema.
Flm
hahahahahhahahahahhahahaahahah hah ha ahaha hahah ah hahaha 9 kollitet nga te qeshurat) :p
brighton beach, te bukura poezite.
qeshja me lart ka lidhje me dicka tjeter.. se kam 10 i me lot, lol
Citim:
Po citoj ato që tha Vlonjati99Tave
hahahahahhahahahahhahahaahahah hah ha ahaha hahah ah hahaha 9 kollitet nga te qeshurat) :p
brighton beach, te bukura poezite.
qeshja me lart ka lidhje me dicka tjeter.. se kam 10 i me lot, lol
Faleminderit djalosh!Zoti te dhente shendet e miresi per zemren tende bujare!Nje korigjim;une jam burre dhe jetoj me familjen ketu ne Londer.Nuk kam qene ndonjehere ne Brighton,por do te vij ta vizitoj qytetin port ku djaloshi me shpert e zemer poeti jeton.Braighton-in e kane vizituar disa here dy djemte e mij te medhenj per qef.Une kam vizituar Sauthampton,Bornemouth ne jug e disa qytete ne veri e lindje te Anglise.Vertete ata jane te parregullt ne ato drejtime qe thoni ju.Une i kritikoj,por ime shoqe i perkedhel Sherif.Sejcili prej tyre ka nga nje kanister me corape.Ime shoqe e di se c'heq me parregullsine e tyre.Javen e shkuar i pata une ne kujdestari sepse ime shoqe beri nje operacion ne dore.Me thene te drejten u merzita dhe grindesha me ta ,por meqe i dua shume behesha pishman qe ju flisja.Keshtu eshte prindi .Dota shihni kur te beheni vete si ne se sa do ti doni vogelushet qe jane aq te embel.Mire eshte te kesh nje vajze midis cunave miku im.por ne kushtet tona eshte pak e veshtire per shkak te ambjentit ku jetojme.Besoj me kupton.Une kam edhe mbeturina sepse jam pak i moshuar, por per ju te rinjte ndoshta eshte me ndryshe.Vargjet qe kishe shkruar me pelqyen.Rrofsh dhe perparofsh ne jete!Nqse do te me behet mbare qe te vizitoj qytetin tend do te lajmeroj me PM.
Te perqafoj
me ty
me ty bota ime ka marre drejtimin e duhur
me ty diturite e mija shtohen cdo dite
me ty cdo gje qe eshte ne mua eshte e lumtur
me ty prane meje, do jem mbret i BOTES NJE DITE .
TI JE AJO...
une jam era e lehte qe pershkon trupin tend
une jam djelli qe te ndricoj rrugen ty
une jam dallget e detit e qe te frymezojn shpirtin tend
ti je arsyja e cdo gjeje qe me ben te jem gjithcka per ty
une jam pishtari i rruges se endrrave tua
une jam vizioni qe ti ke pikturuar ne jeten tende
une jam e ardhmja jote qe te tjeret shume e duan
ti je ajo qe me bere te jem ne boten e gjithe ketyre vendeve
une i kam te gjitha
dashurine ,pasurine e lumturine ne sy
kam cdo gje ne boten e mregullushme
nuk kisha asgje para se te te njihja TY
Gjithsej 10 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 » Trego 97 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.