Forumi Horizont Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit »
Trego 430 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- ç'eshte dashuria?!! Ja si e konceptoj une! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=178)

Postuar nga valeri datë 19 Prill 2003 - 22:16:

Unhappy ahhhhhhhhhhh

besoj qe te flasem per nje teme te tille dhe te japesh nje pergjigje ne fillim duhet te kuptosh se ke qene e dashuruar dhe sa je e vetedijshme te kesh ne jete forzen per te dashuruar dhe te japesh dashuri!.ketu pashe qe shume njerez shkruajne gjera qe nuk i perkasin kesaj teme o thjesht me sa kuptoj une nuk jane ne grado te flasin me zemer ne dore por shume here e teprojne dhe ulin vlerat e ketij argumenti duke perdorur nje gjuhe qe....... dhe besoni se nga njerez te tille mund te kerkoni nje mendim?!nje njeri qe nuk respekton veten dhe te tjeret eshte ne grade te dashuroje apo ndoshta mendojne se dashurojne ?!mendoj se kush eshte dashuruar e ka zemren aq te madhe sa shume here nuk mundet te urreje .kjo nuk ishte nje pergjiigje thoni ju !e di dhe them se nuk ja vlen barra qe te shpreh mendimin tim kur shikoj qe ne nje teme kaq serioze flitet per tutt'altro .ky eshte opinioni im si lezuese nga pak dite i ketij forumi ..megjithate ju uroj buona pasqua a tutti ...ciao

Postuar nga Ira datë 20 Prill 2003 - 01:35:

Per Mendimtarin

Mendimtar

Ja bere shume mire atij me lart sepse keta njerez keshtu e duan. Keta njerez vetem druja i mban eshte thene me perpara. Dhe kjo eshte e vertete mire bere qe i dhe nje dru te mire (me fjale) se fjala eshte me e rende. Po varet se sa e ka kuptuar ai. Nuk ta them qe te dal per krah,por dhe une keshtu veproj me derrat.

Ciao

Postuar nga Mendimtari datë 04 Qershor 2003 - 17:01:

Ja pra nje mendim i pjekur 9 muaj!

Miqte e mij te Forumit Horizont!
Pa bere shume lakra, shume teorira, them qe:

Dashuria eshte ndjenja emotive, e cila egziston jashte çdo interesi, dashuria eshte koncept shperteror, jo material qe te mvaret nga interesi i materies!

Dashuria nuk ka te beje me materien(dmth qe dashuria nuk mvaret nga trupi, makina apo objekte te bukura), por eshte veten spiritualizem,pra nuk preket, shikohet apo shijohet, por thjesht ndjehet e ky nen akt sjell reaksione kimike ne materie!

Dashuria mvaret nga njesia kohe! Dashuri e krijuar ne nje moment, mund te ndryshoje ne kohe nese ajo nuk zbatohet ne njesine materiale, pra te duash dike, e te presesh muaj e muaj kjo sjell vyshkjen e dashurise e largimin e saj nga personi!

Dashuria nuk mund te blihet apo mashtrohet! Pra, nuk mund t'i fitosh dashurine e vertete nje njeriu, nese ne kete situate, flamurin e mban leku, pasuria etj!

Dashuria eshte drejtuesja e gjendjes sone shpirterore, kur jemi te deluduar, gjendja jone ndikon edhe ne trupin tone, paraqitjen e tij! Nese jemi te dashuruar, harea e optimizmi jane ne maksimum

Por, dashuria ka shume nevoje edhe per mendjen tone! Nje njeri i forte, e mbron dashurine, e kjo nuk don te thote qe e mbron nje raport ne vazhdim, ai mbron ndjenjen e dashurise, me tiparet qe ai ka krijuar ne mendjen e vet, dhe kjo mund te sjelle edhe ne prishjen e nje lidhjeje, e cila nuk shpreh asnje shenje dashurie!
Dashuria duhet te jete nje ndjenje e qete, ama shume veta nuk e jetojne dot te tille, ata nuk e ndajne dot dashurine nga merzitja, tekat, inatet, pra dua dhe urrejne ne te njejten kohe, por kjo nuk eshte dashuri, mendoj qe eshte semundje e e rende e personalitetit, sepse keshtu flakes po i hudh benzine!
Une per vete e mbroj dashurine, e kam te ngulur thelle ne zemer, e ruaj te paster siç e enderroj, pasi siç e mbaj une te tille, dua edhe per partneren time, dhe nuk hezitoj ta mbyll nje lidhje, nese ndjenja e dashurise vyshket, apo perzihet me dhimbje, sepse dashuria te hap rruget e mendjes, po, duhet shume vullnet, shume guxim e shume force e besim ne aftesite e tua! Mjer ai qe nuk e mbron dashurine, si ndjenje qe e ka krijuar brenda mendjes se vet, e mjer ai qe kerkon t'i ndryshoje ndjenjen e dashurise dikujt tjeter, ato ndjenja dashurie duhet te perputhen!

Desha te ftoj tere miqt e forumit, te vizitojne pak faqentime: Germuesi, ku temat interesante nuk do ju mungojne, si pershembull te beni xhiron e planetit tone per 15 minuta, duke pare rreth 50 web kamerat qe tregojne live planetin ne shtet e zone: http://geocities.com/germuesi
Po ashtu, degjoni pak muziket qe une vete kam krijuar, me pelqen te prodhoj muzike me kompjuter, me programe speciale, e shpejt do t'i ve edhe zerin: http://www.germuesi.com/tv.html

Postuar nga SUNBELOVED datë 08 Qershor 2003 - 17:05:

ta kesh me jete mendimin

o mendimtar qeke mbarsur keto 9 muaj ne forumin horizont..kush eshte babai i mendimit tend ..ve bast se do te kete qene i pire atehere kur e keni ngjizur.cfare emri do ti vendosesh?

Postuar nga Mendimtari datë 09 Qershor 2003 - 04:37:

B_Free...

O lal i majmunit!
Ti padit edhe veten, pasi nikun qe vendos e ke: Te jem i lire..., pra ti deshiron lirine, kushedi se ne ç'dhome psikopatike izolimi te kane mbyllur, e per sevape e gjynafllek, te kane vendosur perpara nje aparat, qe quhet kompjuter, i cili ka nje tastjere, e ndonje operator(nje i papune, qe bashkia i vendos per volontariat te punojne tek te lenet mendor, aty ku ti po zhvillon karrieren tende), te shtyp butonat qe shprehin fjalet qe nje organ biologjik, i quajturr llape, prone e jotja, i flet e ja, doli nje mendim nga ana jote!!! Por, te lutem, ma ke bere budalla edhe operatorin vullnetar ne vend qe te te mençuronte ai ty, ç'jane ato mendime pa rregulla letrare e llogjike?!!! Shiko se do te nis te me blesh 10 lek portokalla pogradeci..., e mjer ti ne me shkofsh tek shitesja, e mi kerkon: 10 leke pordhi kali pordhi keci! Ik ore malok, ik se le lesh fare! Ej, perse nuk mundohesh ta ngresh pak ate nivelin prehistorik te kultures qe me ke, ngele me mendjen e Enverit: Perpara e me fitore te reja...ama ne realitet çdo gje te shkon per lesh e hale! Pershendetje te perzemerta nga Mendimtari, e me vjen keq, jane pak a shume mesazhet e fundit, pasi ne korrik martohem, e nuk kam me kohe t'i bej humor forum horizontit me nje debil si puna jote!

Postuar nga Lupica datë 12 Qershor 2003 - 07:12:

Talking eu ha sa e vrisni mendje

hey djema dhe vajza ato qe thoni aty jane vetem teori dhe shum pak jane praktike.dashuria eshte keshtu eshte ashtu por ne fund te fundit c'fare eshte?eshte vetem nje djale dhe nje vajze qe ....... Nejse pervec ..... ka dhe gjera te tjera te vogla,qe nuk kane shum rendesi sepse nuk i vem shum rendesi se tani cdo gje eshte ....... dhe .........Nuk besoj se dashuria ekziston por ju romantik vazhdoni te enderoni se mbase nje dite do ju vije princesa juaj.lol
Jetoni jeten djema dhe vajza se eshte shum e shkurter nuk ja vlen te lodhni koken me pyetje.
luv ya all

Postuar nga SUNBELOVED datë 14 Qershor 2003 - 03:47:

Fol se lirohesh

O mendimtar.Be free do te thote:"clirohu,qofsh i lire". Tani..njeriu nga majmuni ka ardhur...por ty te ka krijuar zoti. Mori nje cope balte , nje llumhane edhe i fryu tek hundet, me sakte zoti i shfryu qyrrat...e di pse them keshtu ? Se majmun prevers si puna jote nuk kam pare ndonjehere une ....Ti shikon cmendinen ne Itali ??? Kush ve kompjuter ketu o "dhender" Ketu po nuk qe firme nuk te japin kompjuter. Ti ik e lexo kamasutren para marteses .........se mos te hyn nusja ne chat edhe e ndien veten femer me ca cuna si une. Car probleme ke me mua o "Dhender" ? NUk i leshoj forcat kot une ....dua 100 euro per kontakt

Postuar nga SUNBELOVED datë 14 Qershor 2003 - 03:50:

mendimtar...se harrova...

Ej je bere shume banal me ate fjalorin, mbaje icik veten, se nuk je jevg.

Postuar nga pogradecarjaaa datë 14 Qershor 2003 - 03:59:

Smile hey

Kurre nuk e besoja se nje djale mund ta vleresonte dashurine po aq sa ti ,te ralle jane ata njeres .
Mesazhin qe kishe shkrojtur me pelqeu tej mase .Ky mesazh mund te kete ndihmuar shume njeres te tjere qe deri dje ose sot nuk dinin , vleresonin dashurin.
Per kete dua te te falenderoj shume , dhe jam shume shume e gezuar qe shkrojte kete mesazh.Ndoshta ca njeres nuk do te ikin me idente qe ata/ato nuk dinin kush ishte dashuria para se te lexonin mesazhin tend .
Ty bravo te qofte
genta

Postuar nga Mendimtari datë 14 Qershor 2003 - 05:26:

Per Genten

Mire qofsh o Genta!
Pak fjale shkrojte ne mesazh, ama shprehe nje bote te madhe qe ke ne zemer! Eshte e çuditeshme: Jeta e perditeshme, sipas mendimit tim, ndahet ne dy grupe:
Ne te parin hyjne ato njerez qe nuk e dine apo kuptojne se çfare eshte ndjenja e paster, qe ate qe thone te dua, por qe te mashtrojne, t'i shfryjne inatet ty qe te kane me te afermin e qe e dine qe ti do ta durosh etj etj qe nuk kane fund keto etj!!!
Dhe ne grupin e dyte, jane njerezit qe jane te thjeshte ne zemer, qe mund te jene edhe njerez shume te ngritur, apo hallegjinje qe me zor shtyjne muajin me buke, por qe ne fjalet e buzeqeshjen e tyre ti ndjen e shikon thjesht pastertine, dashurine dhe ate ligj te shenuar ne gjakun tone, qe nuk mund te kete force ne bote ta ndryshoje: Dashurine!
Une Genta, jam 31 vjeçar, kam bere universitetin per psikologji, ne Bolonja, e jetoj jashte shtetit! Eshte e thjeshte per mua te njihem me ruse, ku te paguaj 100 euro, apo te njihem me italiane, ku te me paguajne 100 euro, siç pretendon Be_Free, por une nuk jam Be_Free!!! Une dashurine qe kam ne zemer nuk e shes! Nese une dua nje goce, le te me paraqitet me e bukura e dheut dhe une do shnderrohem ne egersire kundrejt saj, si e si ta heq qafe! Nuk jane llafe te bukura, kjo eshte thjeshte nje ndjenje qe me vjen nga zemra, e qe nje dite, kur gjen gocen e duhur, jeta jote ngrihet, stabilizohet, ne hapesiren :lumturi e normalitet, ku ti dhe ajo jeni 2 te vetmit protagonist te planetit!
Duken fjale filozofike, ndonjehere te pa kuptueshme, por nuk kam faj une qe zemra ime don te flase me kete gjuhe! Andaj, kush e kupton kete gjuhe, eshte e mireseardhur, e kush jo, le te flase e pretendoje 100 eurot(apo makinen lluks, apo leket me bollek, apo qunin top model, ne kembim te dashurise) e te jetoje me keto idera. Sot, ne mijevjeçarin e trete, asnjeri nuk pengon tjetrin te mendoje e shprehet se si deshiron!
Une per vete, besoj ne njerezit serioze, e dashurine e paster, edhe pse kendej ne mergim, 99% te vajzave shqipetare, nuk mbajne mend se kush ishin e nga vijne, degjenerimi qe kane arritur, te jep 100% dyshim!

Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit »
Trego 430 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.