Forumi Horizont | Gjithsej 18 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit » Trego 178 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Politika Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=45)
-- fatkeqia kombetare ....politikanet Shqipetare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17800)
Citim:E keshtu mendon se Elbasanasit do te ishin te gezuar tu nderrojne emrin e qytetit dhe ne vend te kenges,
Po citoj ato që tha RAIMONDI
----Pogradeci e ka emrin origjinal shqiptar, por s'me kujtohet tani
-Dhe sa per tjetersimin e Lasgushit mos u bej merak o Piktor se Lazgushi e ka emrin dhe mbiemrin,
quhet : ---Lllazar Gusho -----eshte nga fshati Katund i Kolonjes me origjine, dhe i jati i tij erdhi ne Pogradec sepse rane ne hasmeri me komshiun atje ne fshat , dhe u larguan qe andej brenda nates -
-
---------Ndaj nuk i prishet asnje pune Lasgushit, biles po te ishte gjalle Lasgushi do e perkrahte i pari kete nisme ,sepse ishte jashtezakonisht patriot ai dhe familja e tij saaqe te jatit te tij i therrisnin miqte e tij Tirke shqiptari
--Psh mund te nderohet emri i Sarandes qe eshte vendsour tani vone , sepse emrin e saj Saranda e ka pasur Onhezmi
-----------Tirana eshte emer shqiptar nuk eshte ai emri qe anazlizojne disa perciptas sikur ka ardhur nga emri Teheran --------------Emri i Tiranes nuk ka lidhje fare me Teheranin
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
E keshtu mendon se Elbasanasit do te ishin te gezuar tu nderrojne emrin e qytetit dhe ne vend te kenges,
Elbasan i bukur, elbasan...
Skampa e bukur, Skampa
Tirana, te-rana, tjerrna etj, ne fakt eshte themeluar vone si qytet sepse njehej vetem Kashari.
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
E keshtu mendon se Elbasanasit do te ishin te gezuar tu nderrojne emrin e qytetit dhe ne vend te kenges,
Elbasan i bukur, elbasan...
Skampa e bukur, Skampa
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
Une per vete do isha dakort me pelqen Skampa do thoja jam skamparjote hahahahha kurse Vizo skampalli hahahah Piktor si do quheshim na trego iher se na fute ne mendime hahahah
Ne radhe te pare nuk eshte Tirana eshte Tirona cdo njeri i vjeter nese e pyet nuk thote "jam tiranas" thote jam tironas" .Vizo sjan hic kondra Piktor ajo fjala Shushice sdi nga vjen po kur nana me shifte qe vishja noj trike te kuqe me thoshte"imen u bone tamon si katunare shushice vetem kacelja me fiq te mungon "hahahahah
Citim:
Ne radhe te pare nuk eshte Tirana eshte Tirona cdo njeri i vjeter nese e pyet nuk jam "jam tiranas" thote jam tironas" .Vizo sjan hic kondra Piktor ajo fjala Shushice sdi nga vjen po kur nana me shifte qe vishja noj trike te kuqe me thoshte"imen u bone tamon si katunare shushice vetem kacelja me fiq te mungon "hahahahah
Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner
Bionde, une do quhesha p.sh "Skampist" ne ti "Skampiste"![]()
Skam-pa vjen nga "Nuk kam pa" qytet ma te bukur se sa ky![]()
Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner
![]()
Shushice, vjen-rrjedh nga fjala "Shushke".
Citim:
hahahahh hahahah jo them se te drejte kishte nana ime se me te vertet kur i shifje qe zbrisnin ne elbasan me shit gjize dhe fiq me rroba te kuqe i shifje hahahah o zot sa po qesh
Gjithsesi une po flas dhe po trajtoj konceptin dhe idene mbi shqiptarizimin e toponimeve.
Mali i çikes, po kush i thote vajzave andej, oj çike.
Po keshtu toponimi me i vjeter afer Vlores njihet emrin Vajze.
Vlora ne fakt edhe sot e kesaj dite nga anet tona degjohet te thohet vlona qe i perputhet plotesisht me Avlona.
Po keshtu thojne Gjinokastra dhe jo Gjirokaster apo Argjirokastra.
Poje =polje do te thote fushe e banuar sot qytet. Velipoja fushe e mbuluar ose diçka e tille, Voskopoja i bie te jete qyteti i dyllit, Zagori prapa malit ose diçka e tille.
Ne fund te fundit pas kesaj lind pyetja, çfare perfitojme nga e gjitha kjo?
Pasi te mbarojme pune me qytetet besoj se do ishte e udhes te nderrojme edhe emrat e njerzve qe i kemi sa turq arabe, greke sllave apo europiano perendimor duke shkaterruar keshtu identitetin tone te paster shqiptar.
Nje vrime ne uje medemek.
Gjithsej 18 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit » Trego 178 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.