Forumi Horizont | Gjithsej 422 faqe: « E parë ... « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 86 87 88 89 » ... E fundit » Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit . (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8824)
Ok me lal ok.
Debat sdua te bej sinqerisht por dua te mbroj At Nikollen dhe spo di se si.
Do mundohem te sjell materiale nga gazeta ALBANIA e viteve 95-96-97-98-99-2000-2001-2002-2003-2004-2005.
Nje njeri qe njoh nga afer me vjen keq te degjoj ofeza aq te renda,se eshte edhe gati 60 vjec burre.
Kam qene prezent vete ne vitin 1995 kur ne lagjen KALA nxirren me force prifterinte greke nga kisha ortodokse Shen Maria dhe vendoset nga qytetasit e Elbasanit prifti i famullise se atyre At Nikolla.
Te ishit aty te shikonit skenen kur jane nxjerre grekerit jashte ska skene me te bukur qe do te shohesh ti ne jeten tende.
Do tiu sjell edhe disa fotografi te atit me te gjithe shoqatat shqiptare patriotike ne NY,Boston me At LIolinin,Chikago,Detroit,Kosove.
Eshte per tu habitur se sa shume e kane dashur dhe pritur shoqata te ndryshme Kosovare si kosova pres,Bota sot,Vendlindja therret,LDK-ja me qender ne NY,etj etj etj .
Njehere ne ne nje mbledhje qe u mblodhen shqipatret e NY per nder te tij me Bronx ne lokalin Isvud Mener Boston Rd,2002, i bene nje pyetje disa malesore"--------------------------------------Si ka mundesi qe ne Shqiperi sektet fetare te ndryshme muslimane ortodokse katolike shkojne mire midis vedi dhe juve gjithashtu si e keni perqafuar kete ide??????
******** At Nikolla Marku pergjigjet------------------------************
Ne kohen e komunizmit kane qene ne nje qeli bashke edhe imami i madh i myslimaneve edhe arqipeshkvi i katolikeve denuar me pushkatim(me falni se se mbaj mend tani se si ua permendi urata emrat atyre te ndjereve).
Pas disa ditesh hyn ne qeli nje oficer dhe me majen e pushkes e heq kapelen e priftit e ia ven imamit dhe ate te imamit ia ven priftit.----He si po ju duket vetja tani?--thote oficeri.
E ska gje more bir--thote arqipeshkvi---une e provova kapelen e shokut tim para vdekjes dhe asgje me teper por ty or bir te falte zoti sa te jesh gjalle.
Dhe ashtu sic kane bere te paret e mi ashtu do te bej edhe une --thote At Nikolla---gjithmone per bashkim dhe ceshtjen kombetare.Ne ne Elbasan festojme edhe pashket edhe bajramin ashtu si te gjithe shqiptaret kudo qe jane,pershendesim dhe urojme njeri-tjetrin pa provokime e nxitje antishqiptare.
Keto ngjarje jane nga jeta e tij por fakti qe i solla mes jush eshte se i kam perjetuar edhe une ato.
Ne vazhdim................................................
Gjithsej 422 faqe: « E parë ... « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 86 87 88 89 » ... E fundit » Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.