Forumi Horizont Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 »
Trego 132 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- C'mendim keni mbi abortin?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6666)

Postuar nga akrepi2008 datë 09 Dhjetor 2008 - 04:49:

Kot nuk u bera gjinekolog... me gjith keto pro-abortiste di isha bere i pasur.

PS: shyqyr abortojne vetem femrat thuaj ...

Postuar nga lost_soul datë 09 Dhjetor 2008 - 05:11:

Me mire pjatalares po he. Pune e thjeshte por e lavdishme dhe pa ambiguitete morale

Ika iher, para se t'me beje truri ndonje abort :p

Postuar nga Balerina datë 09 Dhjetor 2008 - 06:00:

Thumbs up George Carlin mbi abortin

Per ata qe mbajne nje mendje te hapur, dhe qe kuptojne anglisht. Jo gjithcka qe thote eshte per tu marre per baze, sepse fundja eshte komedi...por fjalet e tij kane vertetesi ne to. Nga minuta 3:40 fillon me seriozitet dhe i bie ne te me shume pika me nje arsyetim te celikte.

Postuar nga IQVLORA datë 09 Dhjetor 2008 - 14:12:

Citim:
Po citoj ato që tha briseide

Absurde Iqvlora si mund te jeni kunder abortit vetem per te bere te ditur "mekatin"?!!Sikur s'po flitet per qenie njerezore.

Jam d'akord me nderhyrjen e shtetit,duhet nje fare ekuilibri.Ka pro dhe kunder,"vrasje" masive kunder numrit te madh te femijeve te abandonuar neper spitale.Cdo person duhet te mbaje pergjegjesite e veta.

Jam kunder abortit,krim kunder dikujt qe ka gjakun tend,"mrekulli" e dashurise shpirterore(nenkuptohet fizike!!)midis dy personave.Uroj te mos te gjendem ne ndonje moment qe do me detyronte te ve ne hipoteze zgjedhjen.

Duke urryer tradhetine dhe genjeshtren eshte njera arsye.Po, kerkoj diskreditimin shoqeror te mekatarve dhe si pasoje edhe ndalimin e abortit.Por edhe keto duhen ndare,sepse ka raste qe femres i ndodh nje shtatzani kunder deshires se saj dhe ajo nuk eshte fajtore.Pra ne raste vilente ose ne raste luftrash e konfliktesh etj.Eshte mashkulli qe duhet diskredituar e duhet te paguaj.Ka edhe arsye te tjera kunder abortit.Shume nga ata qe diskutojne e jane pro a besojne ne zot?Nqse po dhe jane pro abortit ata jane mashtrues e kriminele,sepse vrasin me deshire qenie njerzore.Besoj e dini qe kisha eshte kunder abortit

Postuar nga cupka datë 09 Dhjetor 2008 - 19:44:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
[BAborti eshte ceshtje principi. Nese je kunder tij, nuk ka sesi te vije ndonje moment ku te gjendesh ne dyshim per zgjedhjen. [/B]

Teorikisht eshte e vertete kjo qe thua, megjithate historikisht njeriu kurre nuk e di me siguri e bindje te patundshme ate qe do praktikoje ate moment te caktuar kur i duhet te vendose. Ic fare nuk je lenient, shume i prere dreqi ta haje (si ateist qe te kam, kete fjalen 'dreqi' zevendesoje me dicka tjeter)

Shoke,

Aborti, nuk behet per hobi apo per te mbushur nje pasdite bosh. Nje femer e rene shtatzane po arriti te konsideroje abortin si opsion, atehere dukshem qe konditat e jetes se saj (dhe te partnerit te saj, kete e thash enkas per Akrepin) qofshin ato shendetesore, financiare apo mosha e re etj nuk ja lejojne mbajtjen e femise.
Ate femi ne bark te saj nuk e do me shume nga vete prinderit, ligji apo Maliqi, ndaj dhe keta, pra ligji dhe shoqeria duhet te shikojne punet e tyre. Jam dakort qe do ishte shume me e udhes te mos biesh shtatzane por gabime ndodhin, ja re, nuk mund te rregullosh gabimin me gabim (duke mbajt femine). Ju duket e drejte ti jepni perparesi shtatzanise, ti jepni te drejte nje embrioni, nje jete akoma te paformuar dhe te shumezoni me zero jeten aktuale te nenes e te babait? Te mos harrojme qe statistikisht, perqindja me e madhe e krimineleve jane pikerisht keta femi te cilet u rriten si mos me keq nga prinder adoleshente, te pa shkolluar, te pa punesuar, drogaxhinj e si rrjedhoje dhe keta femi ne te njejtat hapa do ecin, sepse jeta eshte rreth vicioz dhe eshte shume e veshtire te shkeputesh nga cikli.

Balerina, it doesn't play on my computer. Na thuaj c'thote in a nut shell ne nje fjali.

Postuar nga kotka datë 09 Dhjetor 2008 - 19:59:

Citim:
Po citoj ato që tha cupka

Balerina, it doesn't play on my computer. Na thuaj c'thote in a nut shell ne nje fjali.

ah cupka ke humbur shume te mos shohesh kete clip, eshte shume funny.

ajo me kryesorja qe thote ky miku lart eshte se "carboni dhe qymyri jane zanafilla e jetes, dhe ne duhet te denohemi te gjithe si shoqeri, qe djegim qymyrin dhe perdorim carbonin" kjo ishte ajo qe mua me beri te qesh me shume.

Dhe e dyta qe nuk me beri te qesh, por te qaj thote se" politikanet shqetesohen me shume per embrionet e javes se pare, ne vend qe te shqetesohen per day care dhe programet parashkollore"

pak a shume ate qe thua ti cupka

respekt

Postuar nga cupka datë 09 Dhjetor 2008 - 20:12:

ti cfare qendrimi ke Kotka?

Postuar nga AndreaPirelli datë 09 Dhjetor 2008 - 20:18:

Citim:

Teorikisht eshte e vertete kjo qe thua, megjithate historikisht njeriu kurre nuk e di me siguri e bindje te patundshme ate qe do praktikoje ate moment te caktuar kur i duhet te vendose. Ic fare nuk je lenient, shume i prere dreqi ta haje (si ateist qe te kam, kete fjalen 'dreqi' zevendesoje me dicka tjeter)

Shoke,

Aborti, nuk behet per hobi apo per te mbushur nje pasdite bosh. Nje femer e rene shtatzane po arriti te konsideroje abortin si opsion, atehere dukshem qe konditat e jetes se saj (dhe te partnerit te saj, kete e thash enkas per Akrepin) qofshin ato shendetesore, financiare apo mosha e re etj nuk ja lejojne mbajtjen e femise.
Ate femi ne bark te saj nuk e do me shume nga vete prinderit, ligji apo Maliqi, ndaj dhe keta, pra ligji dhe shoqeria duhet te shikojne punet e tyre. Jam dakort qe do ishte shume me e udhes te mos biesh shtatzane por gabime ndodhin, ja re, nuk mund te rregullosh gabimin me gabim (duke mbajt femine). Ju duket e drejte ti jepni perparesi shtatzanise, ti jepni te drejte nje embrioni, nje jete akoma te paformuar dhe te shumezoni me zero jeten aktuale te nenes e te babait? Te mos harrojme qe statistikisht, perqindja me e madhe e krimineleve jane pikerisht keta femi te cilet u rriten si mos me keq nga prinder adoleshente, te pa shkolluar, te pa punesuar, drogaxhinj e si rrjedhoje dhe keta femi ne te njejtat hapa do ecin, sepse jeta eshte rreth vicioz dhe eshte shume e veshtire te shkeputesh nga cikli.

Postuar nga kotka datë 09 Dhjetor 2008 - 20:26:

Citim:
ti cfare qendrimi ke Kotka?

Eshte shume ceshtje e komplikuar edhe po te c'vishemi nga parimet fetare.
Une si person nuk e kam pranuar dhe nuk do ta pranoj abortin ne veten time, sikur edhe ushtare ti rreshtoja femijet e mij, jam e pergjegjshme per veten time, but the reality is that not all the people are me.
Ne kete rast opinioni im ndryshon dhe do te pranoja me mire abortin se sa varferine dhe mizerjen.

Postuar nga lost_soul datë 09 Dhjetor 2008 - 21:38:

Citim:

Shqiperia c'ka qene, c'eshte dhe c'do te jete thoshte Samiu.

Bindjet ndryshojne natyrisht ne varesi te rrethanave etj.
Ceshtja eshte qe ndryshe nga Samiu, ne te tjeret nuk mund ta dime cilat do te jene bindjet tona, sepse rrethanat nuk dihet si do te jene.
Ah se u gabova, ne kete rast dihen edhe rrethanat qe mund te gjendemi (nje shtatezani e padeshiruar pra), keshtu qe edhe bindjet pershtaten/luhaten sipas tyre.

Nuk e dija qe ata qe jane kunder abortit jane kunder tij vetem kur shtatezania eshte e deshiruar. :p

Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 »
Trego 132 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.