Forumi Horizont Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » ... E fundit »
Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit . (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8824)

Postuar nga Petrit Kola datë 14 Tetor 2005 - 04:51:

Amoxil,

Jepi te keqen vellai, se nuk i dime te gjitha faktet.
Ti kur mbron Markun ben detyren ndaj Kombit.
Jepi te keqen vellai.
Sinqerisht
Petriti

Postuar nga Stenli datë 14 Tetor 2005 - 10:31:

Thumbs down

Citim:
Po citoj ato që tha Hektori

Pershendetje te gjitheve u be goxha kohe qe nuk po shkruaj, rastesisht u futa ne kete cep te forumit dhe po shoh se i jeni futur nje debati te zjarrte. I kuptoj amoxilin e kontinentin per ndjenjat e tyre kombetare dhe kuptoj gjithashtu stenlin qe eshte me teper ortodoks se shqiptar. Nejse pa u zgjatur po futem ne teme.
Mendoj se problemi mbi te cilin po diskutohet nuk eshte Nikolla Marku vleresimi apo mosvleresimi i figures se tij. Problemi qendron te kisha ortodokse shqiptare dhe pozicioni te i cili gjendet ajo ne kete moment. Per ta sqaruar pak situaten po i referohem Stenlit i cili me shkrimin e tij me ka dhene nje mori faktesh dhe te dhenash per te cilat une e falenderoj, gjithashtu falenderoj edhe te tjeret kuptohet per ato qe kane shkruar jo per gje po mos ju mbetet hatri pastaj....
Nuk e di te kaluaren e at Nikolla Markut po le te marrim per te mirqene faktet e Stenlit qe ai eshte hajdut ok. Po si eshte e mundur qe kreu i kishes tone ortodokse le njerez te tille ne krye te nje dioqeze sic eshte ajo e Elbasanit? Ti Stenli thua dhe qe Marku apo njerezit e lidhur me te kane vjedhur ikona me vlera te paperseritshme historike e artistike. Je i sigurt per kete sepse me duket nje akuze e rende. Gjithashtu ky at Marku na beka apo na thenka fjale qe nuk jane shkruar as ne ungjill asgjekundi. Me vjen mire qe je ortodoks qe i njeh mire shkrimet, por mua te them te drejten kur shkoj ne kishe gjithnje degjoj gjera qe perseriten e riperseriten pra fjale qe te shkruara dikur nga nje apo shume persona jane kthyer ne dicka ndoshta te merzitshme. Une per shembull pres qe prifti te thote dicka pertej ketyre pasazheve te ungjillit dicka tjeter qe te jete me afer nesh. Te them te drejten nuk e di se cfare flet at Marku aty te kuptohemi.
Nejse ta leme at Markun se pak na intereson dhe te kalojme te kisha. Eshte e vertete, Stenli, qe asnje kishe nuk quhet kombetare por ne nje menyre apo tjeter ajo faktikisht eshte e tille sepse perbehet sidomos kreu i kishes nga njerez te asaj kombesie. Per te qene me i thjeshte kisha greke, ruse, serbe, bullgare nuk quhen kombetare por nuk mund te themi se keto kisha nuk i sherbejne kombit te tyre. Ne kete moment futet nje koncept qe ti i dashur Stenli duhet ta kesh degjuar sepse eshte i rendomte ai i AUTOQEFALISE (koke me vete, pra e pavarur). Koncept i dale apo i krijuar si pasoje e nderhyrjeve te klerikeve qe perbenin kishen ortodokse ne rastin tone te atyre greke ne dem te interesave tona kombetare. Duhet ta kesh parasysh se per kishen greke cdo ortodoks qofte ky edhe shqiptar quhej grek. Ishin pikerisht keto interesa qe cuan ne krijimin e kishes tone autoqefale. Kisha jone pra eshte autoqefale. A mendon ti se eshte e tille pra e pavarur????
Qe te jesh i pavarur do te thote qe kreu i kishes dhe personat rreth tij te jene ne rastin tone shqiptare me gjak shqiptari sic u vendos me krijimin e kishes tone. Ti e sheh se kushti kryesor qe garanton autoqefaline shqiptare eshte shkelur, por ndoshta ty si ortodoks pak te intereson kjo. Po ta shihje problemin si shqiptar apo si njohes i historise se popullit tone do mendoje komplet ndryshe. Me beri pershtypje nje fakt qe Kisha e Maqedonise eshte skizmatike dhe qe eshte ndare nga Trupi i Krishtit. Pse eshte ndare dhe kush e ka ndare? Sipas teje trupi i Krishtit eshte perbere nga kishat e tjera si ajo greke ruse serbe bullgare shqiptare etj etj. Nuk e di te kete ndonje ferkim mes kishes maqedonase dhe kishave te tjera pervec asaj greke. Ferkim qe vjen nga mardheniet e acaruara te shtetit grek dhe te atij maqedonas. Ti duhet ta dish qe ne greqi kisha ben edhe politike apo jo? Dhe jo vetem qe nuk eshte e ndare nga shteti de fakto por arrin edhe ti imponohet atij. Vertet shteti nuk duhet te nderhyje ne ceshtjet e kishes por as kisha nuk duhet te nderhyje ne ceshtjet e shtetit. Ne Greqi kisha nderhyri fort per punen e leshimit te pasaportave ku te ishte shkruar edhe feja. Edhe nje prift i huaj mund te veje te meshoje ne nje vend tjeter kuptohet po duhet te dije gjuhen e vendit sepse do ti flase nje populli qe flet komplet gjuhe tjeter. E rendesishme eshte qe mos penetrojne keta njerez ne organet me te larta te institucioneve fetare, te respektoje ligjet tona te shkruara e te pashkruara.

Hektor!
Je i pari qe me bere te kthej mendje dhe te vazhdoj kete diskutim, qe ne te vertete nuk ka vlere, sepse nuk pritet kthim mendjesh dhe besimi. Une nuk kam frike, them ate qe une mendoj, shikoj, degjoj, prek dhe analizoj.
Do te te pergjigjem per cdo pike.
Jam nje lexues i rregullt i gazetes "Ngjallja" dhe informacionet me te shumta i kam marre qe atje. Eshte ky organi kryesor periodik mujor i KOASH-it i cili, meqe kerkohet nga dy atdhetaret e medhenj, amoxil dhe kontinent, nuk besoj se kalon pa u pare nga Sherbimi Informativ Shqiptar.
Se pari, Hektor, dua te te sqaroj ty dicka dhe njekohesisht edhe Amoxilit dhe Kontinentit, se nuk eshte Kryepeshkopi Anastas ai qe e ka vendosur Nikollen ne ate kishe, por Nikolla vete, Hektor, e ka uzurpuar. Ne ate kohe shume besimtare shqiptare shkonin ne Elbasan per te folur, por ai i zbrapste dhe mbyllte Kishen. Ne asnje rast nuk eshte treguar sjellje e keqe nga besimtaret qe kane shkuar atje, dhe sidomos nga Korca.
Sa per ikonat, jam shume i sigurt se ai thote qe "keto te dyja kane ngelur".
Nderkohe nga banoret e Kalase, ku une shkoj shpesh, thuhet qe Kisha ka qene plot me ikona te vjetra edhe gjate monizmit dhe pas tij. Fakt ky mjaft trondites.
Sa per ato qe degjon ne Kishe te them se, Kisha gjate 2000 vjeteve ka predikuar te njejten gje, te njejtin mesazh, te njejtin Zot, dhe perderisa ky Zot eshte i Pandryshueshem, edhe fjalet e tij jane ashtu. Sa per predikimet te them se ato jane realiteti. Ungjillin lexoje sikur Krishti te flet ty, sikur te thote ty, "ngrihu dhe ec".
Hektor, nuk eshte e thene qe kreu i nje kishe te jete i asaj kombesie dhe nenshtetas i atij shteti ku ndodhet. Psh. Kush ishte i sakte ne Shqiperi ne 1991-2 te behej Kr/peshkop? Mos ndoshta njerezit e nje njeriu te semure marrin nje njeri nga rruga dhe i thone: "Mund te besh nje operacion, se kemi psh vellain keq"? Kurrsesi jo. Pra, u zgjodh Anastasi si nje njeri me nje potencial te madh mendor dhe mbi te gjitha shpirteror. Veprat e tij shihen kudo. Dhe, Amoxilit nuk i vjen mire kur une t'i them tani se ne Shqiperine e tij te dashur ka vetem 2 prifterinj greke dhe 1 murgeshe greke. E di Amoxili se 3/4 e prifterinjve katolike jane italiane dhe spanjolle???????
Une o Hektor, nuk e mohoj ndjenjen e thelle patriotike te grekeve. Ata thone qe 1/2 e Shqiperise eshte greke apo orthodhokset shqiptare jane greke. Por, edhe ne fund te fundit, jo se po i mbroj, por edhe mbi Vjose ke emrin "Mallakaster", ke "Kanine", Gjirokaster, Sarande, Kelcyre; te gjitha keto emra greke. Ja, cdo te thuash ti Hektor, apo ju te tjeret?
Sa per Kreun qe duhet te jete me gjak shqiptari po te them:
Ato qe vendosi Kongresi i Beratit dhe qe i perforcoi ai i Korces NUK VLEJNE ME. Dhe kjo per arsyen se ne vitin 1954, ne mos gabohem, u mblodh nje Kuvend tjeter, qe nuk theksoi serish ato qe ishin vendosur ne 1929, por nxorri disa te tjera qe une nuk i kam. Dhe ajo qe i zhvleresoi te gjitha, pa perjashtim, pa perjashtim, eshte shkaterrimi i plote i Kishes Orthodhokse nga Enver Hoxha. Kur nje Kishe Militante pushon se ekzistuari, bashke me te humbasin edhe te gjitha rregullat dhe vendimet e saj te vendosura me pare, perfshire edhe Autoqefaline. Une po them se, ishte Kryepeshkopi Anastas ai qe i dha Autoqefaline Kishes Orthodhokse te Perendise ne Shqiperi.
E kuptove Hektor dhe ju te tjeret se c'do te thote fraza e fundit? Do te thote "Kisha ne Shqiperi" per te treguar vendodhjen e nje kishe orthodhokse. Edhe Apostull Pavli keshtu shprehet: Kisha ne Filipi, ne Kolos etj. Nuk eshte kusht kryesor, madje nuk eshte fare kusht qe kreu i nje kishe te jete i atij shteti, per arsyen qe te thashe. E di ti Hektor qe kreu i pare i Kishes Orthodhokse ne Japoni ishte jo japonez, me duket amerikan ose rus. C'i gjeti japonezet? Sot ata kane kreun e tyre japonez.
Por, edhe Shqiperia. Sot eshte i ndrituri Anastas, neser, do te jete nje shqiptar, se tani ka mjaft burra te hirshem qe jane te afte te drejtojne Kishen ne Shqiperi.
Edhe "At" nikolla marku, pesoi nje tronditje te thelle kur, At Arthur Liolin u bashkua me Kryepeshkopin dhe kerkoi ndjese publike per ato qe kishte bere deri ne vitin 2001, ne mos gabohem. E pra, pasardhesi direkt i Fan Nolit, beri kete kthese shpirtsjellese para Perendise. Bravo i qofte. E di ti Hektor se cfare beri "Apostulli i Shqiptarizmes" Theofan Noli? Menjehere sa u be peshkop ne Korce, 1909, me duket, e shpalli veten peshkop te Durresit, Shpatit dhe Oparit, ne mos gabohem. Veprime shume te renda pasuan.
Autoqefalia nuk merret "Urdhro, merre". Kalojne ceshtje dhe analiza kur "Nena e Kishave" Konstandinopoja, njeh se si kjo kishe ne filan shtet do te mbahet ne kembe; financat, shkollat e pergatitjes se klerikeve, qe jane 2 elementet kryesore te marrjes se Autoqefalise.
I kishte Shqiperia keto ne vitin 1910-1929? As mos e co ndermed.
Por, Noli, duke patur epshin e madh te udheheqjes, jo vetem nga ana shpirterore, por edhe sekulare, filloi te bente ato qe beri dhe, kur pa qe nuk ia doli, iku, per fatin tone te mire. Dhe ne Amerike, Kisha Greke, nuk mund te bente ate qe donte ai, se ajo ishte e lidhur me Konstandinopojen. dhe Noli, per t'u bere peshkop, se eshte me mire se prift, je me i ngritur, te puthin doren me shume, iu pergjerua Kishes Ruse, e cila jo me pak se greket ka interesa ne Ballkan, Kosove dhe Shqiperi, por qe, me zgjuarsine e saj, nuk shfaqet por vepron fshehurazi. Qofsha gabim.
Sa per Kishen Orthodhokse ne Greqi dhe se cfare ndodh atje ne lidhje me shtetin, nuk interesohem Hektor. Nuk se c'me duhet. Dhe, per mendimin tim, bravo i qofte qe ne pasaporta te vihet feja. "Se, thote nje shenjtor i madh, do te vije dita kur Kryqin do ta vendosim mbi balle per t'u njohur qe jemi te Krishtere". Dhe, shenjat e Antikrishtit jane afer, vula qe thote kapitulli 13 i Zbuleses, eshte edhe ne ditet e sotme. Per kete jam shume dakort.
Kisha e Maqedonise kerkoi pavaresi nga Serbia, por per arsye historike dhe qe une nuk i di, u nda vete. Keshtu rezulton e ndare dhe pa komunikim. Kryepeshkopi i saj nuk kujtohet nga asnje kr/peshkop tjeter NE BOTE gjate Meshes Hyjnore, se keshtu jane rregullat e Kishes Orthodhokse mbi te cilat ka ecur perjete dhe nuk eshte penguar.

Nikolla, si i zellshem, ishte ne Greqi, qe tani e urren, qe ne vitin 1991, ne mos gabohem qe te studionte teologji. U kthye ne Shqiperi dhe vazhdoi ne Durres. Por, per arsye qe e kam thene u perjashtua. Keshtu, i perjashtuar, pa arsimin perkates nuk mund te behej prift. Keshtu, ndonje nga kishat e tjera mund ta bente kete pune. Por, per fatkeqesine e tij, asnje nje nga kishat qe eshte ne kungim me te gjitha Kishat e tjera, nuk vesh prift nje njeri pa autorizimin e Kreut te kishes nga ai vjen. Nikolla nuk e kishte kete autorizim. Rrjedhimisht, Maqedonia mbetej varianti i vetem. Dhe u be. U be dhe solli gjithe keto turbullira dhe konflikte per te cilat ai e di vete qe eshte shkaktari, por krenaria nuk e leshon. Kembengul dhe arrin deri ne sakrilegj kunder Kishes se Shen Marise, qe e ka kthyer ne kafene, sic e thashe. Kur hyn dikush ne Kishe, e ka mendjen sa para do te hedhe. E ka hedhur tej rroben e zeze te priftit, qe nuk simbolizon vdekjen. Dhe ka varur ne qafe nje kryq te madh pa qene ne ndonje grade, se jo te gjithe prifterinjte mbajne Kryq.
Ky eshte Nikolla Marku, i cili, duke dashur te fshehe veprimet e tij, duke dashur te hakmerret kunder atyre qe e perjashtuan nga shkolla, shtiret si patriot, kandidon per deputet, keshtu degjova, dhe meqenese Elbasani dhe Shqiperia ka shume "patriote te tipit Kontinent dhe Amoxil, bashke me shoket e tyre, qe nuk dua t'i ofendoj, sepse nuk u ngjas, ia dhane atij voten me mirebesim.

Dicka shume te rendesishme. Te krishteret o NikollaMarksiste, nuk luftojne per atdheun tokesor, por per ate qiellor. Se e perjetshmja nuk ndodhet ketu, por ne qiej, tek Zoti. Ky ishte gabimi i Nolit 1 dhe i Nolit 2, Nikolles, qe po i drejtojne besimtaret per tek tempulli tokesor, duke u bere te paudhe, se udha e jetes eshte Krishti. Ne asnje shkrim te Nikolles nuk gjen fjalen Perendi, Krisht, Paqe, Hir.

Edhe njehere Hektor, nuk me duhet fare se cfare behet ne Greqi.
Di te them se Kryepeshkopi Anastas ringjalli Kishen Orthodhokse te Shqiperise. Nqs do te kishte tendencat e thena nga ata qe siperpermenda, gjate 15 vjeteve te tij ketu do te kishte gjetur nje kohe te pershtatshme dhe do te kishte vepruar. Por, jo. Ne predikimet e tij nuk u degjua asnjehere fjala "ju jeni greke" apo ekuivalente me keto.

Nejse.

Hektor, une nuk kam shume kohe per te qendruar mbi kompjuter, prandaj mund te pergjigjem jo shpesh.

Dhe mbi kompjuter jam vetem. Prapa meje nuk qendron askush qe te me thote se cfare duhet te shkruaj. Si besimtar qe e prek realitetin, qe shikoj ato qe jane dhe jo ato qe dua, shpreh mendimin tim, megjithe fjalorin aq te paemertueshem dhe te paskrupullt te 2 bijve shpirterore te Nikolles, qe perfitojne nen venien e nje emri te cfaredoshem. Dua t'i them Kontinentit qe une nuk i perkas atij. As ai mua dhe askush njeri-tjetrit. Te gjithe i perkasim Perendise.

Postuar nga kontinenti datë 14 Tetor 2005 - 13:25:

[QUOTE]Po citoj ato që tha Stenli

[b] Shqiperia nuk mund te quhet keshtu sepse: jo te gjithe shqiptaret jane Orthodhokse dhe se dyti jo te gjithe Orthodhokset jane shqiptare.

Stenli....une bera disa pyetje me lart dhe ti nuk je pergjigjur fare.
Pederisa hyre ketu duke kerkuar dinjitetin...ti po deshmon se nuk e ke fare kete dinjitet,pra ti nuk je pjestar ne diskutim por vetem shkruan shpifje te ndyra kundra figurave shqiptare. Kete gje e ke dehsmuar edhe ne postimin tend te fundit ku ke shkruar gjate dhe nga ana tjeter nuk paske patur kohe te reagosh tek ajo qe une shkrova per ty.
Ti je nje frikacak ! Ti je nje shpifes.
Po te keshe sado pak seder dhe karakter...hyr ne debat, jep pergjigje aty ku te pyesin.Por ti vecse shpif...dhe pastaj mbyll kompjuterin me kenaqesi duke menduar se e bere nje pune te mire ne sherbim te Greqise.
Kete qe thashe te fundit do ta vertetoj edhe ne mendimet e tua qe ke shkruar ne postimin e fundit ( ti qe nuk paske kohe )
Por , po te them se ne qoftese ti ndjek shprehjen latine shpif...shpif...se dicka do te mbese ta dishe mire se nuk ka per te mbetur asgje nga shpifjet e tua greke, se tek e fundit bota ju njeh mire se si genjeni edhe ne ditet e sotme ne cdo fushe te jetes.
Por me qe ti nuk paske kohe qe te rrishe perpara kompjuterit....marrim shkrimin tend dhe e analizojme pak me ne pergjithesi sepse po u analizua me imtesi e di qe ti perseri do te besh sikur nuk e ke pare.

Ke thene; Jo te gjithe shqiptaret jane ortodokse dhe jo te gjithe ortodoksit jane shqiptare.
Ku kerkon te dalesh ti me kete?
A nuk je nje sahan lepires i Greqise ti more Stenli? Qe kerkoni me cdo kusht qe t'i beni ortodoksit shqiptare te gjithe si greke?
A nuk ke qellim politik ti....fetari i madh ?
A je fetar ti? se tek postimi yt i fundit ke folur dhe aluduar per emrat greke te territorin shqiptar,pra je me ate qe jane toka greke.
pa dale nga tema ( se i takon postimit tjeter kjo )
Athina= e thena
Helena = e lëna
Homeri = i mjeri
Arta = ar =e arte ( juve e keni kriso)
Odisea dhe Iliada ne origjinal shpjegohet me shqipen o grek i dashur.
Ka plot fjale dhe emra qe nuk po i rrjeshtoj ketu sepse e thashe nuk dua te dal nga tema.
Vazhdojme...

Me qe thashe qe do flas ne pergjithesi, po te them se; aty diku ke shkruar se At Nikolla Marku po pinte raki.
I dashur grek !
Perse nuk shikon ata eterit e Greqise tende qe bejne parada ne abientet e kishave te tyre veshur me breke me dantella?
Maqis Triandafilopulos , gazetari grek ua ka nxjerre bojen atyre homoseksualeve tuaj qe vijne ne Shqiperi dhe kerkojne ne emer te fese te genjejne te rinjte shqiptare duke i futur ne llumin e pederastise.
Por ju kapeni tek nje prift shqiptar qe pati kurajon dhe guximin t'ju thote STOP !
Ato pseudo-emocionet e tua prej greku, ato perjetimet e tua prej greku mos i transmeto ketu se nuk kane asnje vlere.
Shiko se kush je ti qe ke permendur te madherishmin FAN NOLI.
Kete detyre te kane vene ty o i mjere.
Keshtu te kane edukuar ty.

Por, keshtu i vinte per shtat Fan Nolit, i cili, per te justifikuar levizjen e tij patriotike dhe qe gjithe njerezit e feve te tjera ta shikonin si nje shqiptar i vertete, nxori keto terma dhe shpikje, megjithese ishte klerik, madje peshkop.

Ti o grek me keto fjale meriton te peshtyhesh.
Fan Noli ishte trimi qe vrau kucedren greke.
Per kete arsye edhe ai gjarperi jot ai..J.anullatosi ka urrejtjen me te madhe per figuren tone kombetare Fan Nolin.
Kush jeni ju qe vini ketu dhe kerkoni te na mesoni se cfar duhet te bejme ne?
Ta dini mire se koha nuk punon per ju.
Ju qe vidhni cdo gje shqiptare, qe nuk late hero shqiptar pa bere grek dhe keni paturpesine e t'i quani tuajet qe nga Kolokotroni qe e patet ne kart monedhen e 5000 dhramise. apo Melina Merkurin qe ka vuajtur prej jush kur ishte ende pa emer artistik.

Dhe, nqs ti Amoxil do t'i dije mire kanonet e Kishes Orthodhoke ne shekuj dhe po te ishe nje Orthodhoks i vertete, sic e quan ti veten bashke me Kontinentin, nuk do te jepje aprovimin tend per kete; dhe jam shume i sigurt.

Kanonet e kishes thone kete;

SHQIPERIA KA KISHE AUTOQEFALE.
KREU I KISHES SE SHQIPERISE DUHET TE JETE ME GJAK SHQIPTAR.

Per cfar kanonesh e ke fjalen ti?
Per ato kanone qe kerkoni te beni ju greket?
Per turbullirat qe sillni ne Shqiperi duke gatur corba te ndyra si ajo e vitit '97?
Per kanone si ato qe ai Janullatosi yt bekon Serbine kundra Kosoves.
Per keto kanone e ke fjalen ti?
Hetime ka plot edhe ne keto caste kundra kreut te kishes Greke qe eshte i implikuar ne shume mashtrime te poshtra...vete gazetat e thone kete djalo.Nuk e them une.

E di ti se kush e beri prift Nikollen? Nje peshkop maqedonas. E di ti qe Kisha e Maqedonise eshte Skizmatike qe do te thote "e ndare" dhe qe njerezit e hirotonisur prej ketyre kishave, te ndara nga Trupi i Krishtit, nuk pranohen nga asnje kishe tjeter? E di? Ja, e mesove.
Ka edhe shume gjera te tjera qe duhen thene, shume.
Por, nqs ti Amoxil do te kishe sy reale, qe ti shikoje gjerat nen driten e Krishtit, dhe jo te diellit, do te falenderoje Perendine qe Patriarkana e Konstandinopojes zgjodhi Anastasin si Kryepeshkop.
Njeri qe e ngjalli Kishen Orthodhokse te Shqiperise dhe jo e uzurpoi, sic thoni ju. Sepse eshte Kryq Sherbimi dhe je Fron Uzurpimi.

Po nga greket nuk pritej te behej prift Nikolla Marku.
Patriarkana e Konstandinopojes,nuk ka pune te caktoje se kush eshte prif e kush nuk eshte ne Shqiperi.
Ju jeni jashte nesh.
Cfar doni te fusni hundet ne Shqiperi?
Valle ju qan zemra per ne?
Ju nuk keni asgje tjeter vec qellimit politik, vec mashtrimit dhe kjo gje duket ne cdo fushe....edhe ne intervistat satanike te Janullatosit tend.

Dhe dicka tjeter.
Kisha eshte perjetesisht e ndare nga shteti. Shteti nuk ka asnje te drejte te nderhyje ne ceshtjet e Kishes. Dhe sa per dijeni.
E di ti Orthodhoks se sa prifterinj Orthodhokse te huaj ka ne Shqiperi?
E di ti se sa prifterinj te huaj Katolike ka ne Shqiperi?
E di ti se sa pastore protestante, joshqiptare, ka ne Shqiperi?
E di ti se sa imame dhe hoxhallare arabe ka ne Shqiperi?
Di ti ndonje rast ku te kerkohet largimi i ndonjerit prej tre te fundit, apo te shkruhen shkrime dhe fjale banale per ta, sic bejne shume njerez me Orthodhoksine dhe Kreun e Kishes Orthodhokse ne Shqiperi?
Nqs di me dergo dhe une do te te tregoj nje realitet.

Sa banal qe je !
Ku jane prifterinje e huaj katolike?
Kush e drejton kishen katolike?
A ke ndonje fakt ti qe nje prift i huaj katolik ka uzurpuar ndonje kishe ne Shqiperi?
Ku jane imamet e huaj te xhamive?
A ke ndonje fakt ti qe nje imam i huaj ka uzurpuar ndonje xhami ne Shqiperi?
Ne qoftese ka marredhenie ne mes Vatikanit dhe kishes katolike,kjo eshte me se normale more grek. Perse ke inate ti?
Kreu katolik ne Shqiperi eshte Shqiptar.
Kreu musliman ne Shqiperi eshte Shqiptar.
perse kreku ortodoks ne Shqiperi nuk eshte Shqiptar?
Perse qenka grek?
Ne qofte vijne prifterinj protestane, Shqiperia eshte vend i hapur dhe secili le te zgjedhe fene qe do.
Perse i ke rrjeshtuar ato pika prej despoti grek? A nuk eshte shprehje e diktatures greke kjo gje? A nuk eshte shprehje e varferise suaj mesjetare qe kerkoni me cdo kusht te zhdukni figurat e Shqiperise me helme dikur dhe tani me shpifje dhe me vite tip '97?

Ti je ai qe flet per trupin e Krishtit?
Ti je ai qe tek postimi yt i fundit ke dale hapur me qellimin tend shovinist?
Pikerisht ju vini ne Shqiperi dhe kerkoni te hiqeni si te shenjte.
Edhe djalli nuk eshte i shemtuar si ne pikture.
Ti Stenli sic e thashe je frikacak....sespe nuk ke kurajo se pari t'i perjgjigjesh pyetjeve qe kam bere ne postimin para ketij per At Nikolla Markun.
Aq meskin qenke sa termin At ti e ve ne thonjeza,pra duke bere mohim te hapur per nje shqiptar qe i sherben kishes ashtu sic thone kanonet.
Po per papa Janin ne Korce, qe u kap mat ne pederasti...ate fjalen At si do ta keshe....me thonjeza apo pa thonjeza?
Edhe nje here..
Po pate nje fije karakteri hyj ne diskutim me dinjitet dhe jo hedh gurin dhe fsheh doren. As pergjigjesh e as flet,por me frymen e nje moralisti vazhdon shpifjet dhe iken.Me pas pranon se nuk ke kohe te shkruash ne kompjuter,por qe te shkruash per emrat greke paske kohe ti.
Bukur shume pas fese le t'ia hyme edhe gjuhesise po pate kohe o njeri i rendesishem.
Ta thashe qe ne fillim qe kam bere nje shkrim te pergjithshem se po e bera me detaje ti del perseri nje shpifes me i madh se sa dole tani.

Postuar nga kontinenti datë 14 Tetor 2005 - 13:57:

Po citoj ato që tha Stenli

Une o Hektor, nuk e mohoj ndjenjen e thelle patriotike te grekeve. Ata thone qe 1/2 e Shqiperise eshte greke apo orthodhokset shqiptare jane greke. Por, edhe ne fund te fundit, jo se po i mbroj, por edhe mbi Vjose ke emrin "Mallakaster", ke "Kanine", Gjirokaster, Sarande, Kelcyre; te gjitha keto emra greke. Ja, cdo te thuash ti Hektor, apo ju te tjeret?

Shih se cfar ke thene ketu.
A nuk je ti ne sherbim te grekeve?
A nuk je ti nje provokator?
A nuk je ti nje i pa turpshem?
Ke bere thirrje ....cfar do thuash ti Hektor dhe ju te tjeret?

Ti nuk mohoke ndjenjen e thelle patriotike te grekeve, kurse diku aty tek shkrimi yt ke perdorur ironine per mua dhe Amoxilin.
Ose me mire te themi qe per ndjenjen patriotike te shqiptareve nuk flet asnje fjale vecse me ironi.
Atehere cfar po e nxjerr veten ti? Qarte duket se kush je.
Kush je ti qe ke kurajon dhe patriotizmin shqiptar e vendos ne thonjeza?
Ti ke dale hapur dhe ti vete ia ke cjerre masken vetes tende me keto rrjeshta.
Ke thene ; Por tek e fundit jo se po i mbroj,por edhe mbi Vjose ke emrin Mallakaster,Kanine etj etj.
Toponimet o grek jane gje tjeter dhe e verteta eshte nje gje tjeter.Ne Shqiperi ka dhe toponime sllave,por historia na thote se kane ardhur aty ku jane sot ne shekullin e VI deri ne shekullin e IX pas Krishit.
Kujdes.....edhe nje here Pas Krishtit
Pra sipas teorise tende greke, Shqiperi nuk ka patur fare?
Ti je me sherbim te ndyre kundra shqiptareve, kundra Shqiperise.
Ketu kuptohet hapur edhe qellimi dhe deshira jote e zjarrte qe shpif kundra At Nikolla Markut.
ke thene; Jo se po i mbroj.
Po cfar po ben ti o helm. Je aq medioker sa beson se po te hedh nje mesazh te vogel tani, do ta zmadhoj neser me shkrime te tjera.
Edhe ketu po shkruaj ne menyre te pergjithshme dhe vetem per parrullen greke armiqesore kundra Shqiperise.
Ti je aq primitiv sa vazhdon te trumbetosh ne menyra te tjera ligjin e luftes me Shqiperine qe keni ju greket.
Historine ashtu sic e paraqisni ju nuk e ha as qeni.
Mos u hiq si shqiptar se as kjo nuk eshte e ndershme per ty dhe te gjithe ata qe jane si ty.
Sido qe te jete deshira juaj ...ju greket e keni kete denim...do t'ju shpetoje e verteta, do t'ia cirrni masken vetvetes.
Ky eshte denimi nga Zoti per ju.
Ti e vertetove veten qe je i pa karaktershem.
Pa dinjitet.

Postuar nga myzeqari datë 14 Tetor 2005 - 16:06:

Stenli , lajeni gojen me benzol kur permendni emrat e Mallakastres dhe te trojeve tona , per njerez si ty e bej krimin dhe vetem !!
Shporruni nga ky forum , boll lexuam shkrime te tilla !

Postuar nga amoxil datë 14 Tetor 2005 - 16:30:

Citim:
Po citoj ato që tha Stenli

Ty stë paska ngel pikë turpi apo cipe si njeri......
Me këtë që ke shkruar vërteton se kush je dhe çfarë qëllimesh të ndyra ke këtu në forum....
Të mohosh hapur atdheun tënd Shqipëria dhe të thuash se Shqipëria qenka gjysëm tokë greke është turpi më i madh që mund të bëj dikush...
Na fol pak për atë priftin e 94-ës i cili u përzu me dhunë nga Shqipëria dhe pastaj më fol mua "misionin e shenjtë" të janullatos.....
Çke për të thënë ti more grekofil i paturpshëm për pjesën e Çamërisë????
E di ti more grekofil se në athinë fshatrat përreth jan të populluar të gjithë nga Arvanitas????
Po për këtë çdo na thuash vallë????

Jashtë forumit horizont dhe Shqipërisë janullatos dhe gjithë fara e ndyrë greke......

Postuar nga Klodel datë 14 Tetor 2005 - 18:30:

amoxili po normal qe eshte i derguar me mision. ndryshe si e shpjegon angazhimin vetem ne kete teme.

stenli te te vije turp nga vetja. ty dhe te gjithe juve qe jeni shitur ke greku.

Postuar nga amoxil datë 14 Tetor 2005 - 19:14:

Kerkoj nga administratoret qe ky anetar te rishikohet si nje nxites sherri ne kete forum dhe te rishikohen shkrimet antishqiptare te tij!

Pres pergjigje nga administratoret!

Postuar nga katia datë 14 Tetor 2005 - 21:33:

Te pastrojme vemjet.

“Shqiptar? Rri drejt dhe fol drejt, drejt dhe ... vetem drejt.”

Besoj se te gjithe njihne kete footer qe ka shgarravitur me kujdes ky frymori me logo te kryqte.

Mbase nuk iu ka shkuar ndermend se ky gjarpro-heleno-shoveno I pickuar e helmuar e kam patur te qellimte.
C’do te thone ne te vertete ato pikat drejt dhe ... vetem drejt.”(?)

Rruget e mundshme jane ose ndertim I frazes ne menyre idiote ose dashakeqesi dhe me keq akoma. Ky gjak pa ngjyre duhet te na sqaroje se cdomethenie kane pikat sepse eshte e rendesishme e spjegohet.
Eshte nje emer I lashte sa toka qe quhet Shqiperi dhe shqiptar(pak rendesi ka transormimi historik)
Eshte edhe deri diku e drejte se shqiptaret kane qendruar drejte gjithmone drejte sepse kane pasur Greket qe i kane ne gen hiliete dhe dedhite. Kjo impotence e babballareve te sotem te stenlit duket me shume si nje thirrje e deshperuar qe shqiptaret duhet te rrikan drejte e te flasin drejte dhe….se helbete duhet te bejne e te rrine si te duan kallamkusuri i greqise qe rastesish na u quaka Stenli. Pra deshira jote o njeri mes dy udheve eshte vertete qe ne te bejme ashtu sic thua dhe tit e shish’ sit e duash ne lemin me mendimet e tua kaotike greko anstasike.

Ai Anastasi yt I famshem mund te jete gjithcka por ti dukesh qe je deficent kur e quan “….me nje potencial te madh mendor” duke mos e argumentuar psa na qenka kaq potente kjo mendje shovene.
Ne fakt nese do te kishim ndjekur ne shqipetaret logjiken e anastaseve dhe sebastianeve ty duhet te te egzekutonim ne vend por sic e sheh jo vetem se nuk ta njohim fytyren; por ne nuk e bejme sepse na vjen keq per llojet e zvarranikeve ne degradim e siper si ti.
Eshte edhe e rendesishme te kuptosh se po shkruan ne gjuhen me te lashte qe eshte nena e te gjitha gjuheve.

Kur disa vjet me pare u zbulua misteri etrusk duke deshifruar shkelqyeshem shkrimet e lashta (nder te cilat edhe stela e lemnos ne greqi) ishit sera juaj dhe e anastaseve qe hodhet miliona dhe e penguat kete teori te vetretuar katercipersht. Etruskishtja kuptohet vetem nepermjet dialekteve te vjetra te shqipes (kryesish te veriut).

Por nuk mbaron me kaq. Fillimisht me hektorin tend. Meqe I referoheshe mallakastres etj (mos harro se i kane te gjitha emrat e tyre te lashte dhe eshte faktori historik qe i ka zevndesuar).
Asnje grek nuk ka mundur ti jape kuptim etimiologjik ketij (dhe qindra te tjereve) emri qe jo rastesisht merr kuptim vetem ne shqip qe do te thote Troje dmth troje-t.

Studiuesi L.Benlöw, ne vepren e tij “Greqia perpara ardhjes se grekeve” Botuar ne paris ne 1877 shkruan: “Shume emra te maleve te vendeve te personazheve legjendaredhe te perendive nuk mund te shpjegohen me etimiologjine greke. Vetem nje gjuhe ka qene ne gjendje te hedhe drite mbi emrat e ketyre vendeve, dhe kjo eshte gjuha shqipe”.

Enciklopedia e madhe greke (vellimi XIX faqe 873) : (….) “pra, stergjysherit e shqiptareve te sotem, pellazget kane banuar qe ne kohet parahistorike ne pjesen me te madhe te botes qe njihej asokohe duke zhvilluar nje qyteterim shume te rendesishem dhe duke ngritur vepra me vlere te jashtezakonshme”

Nese do te vazhdoni me tej me I fresket eshte fakti qe dihet boterisht se 90 nga 100 heronjte e revolucionit grek jane Arvanitas. Nese “medusa me kryq” e ve re edhe revolucionin grek e kane beret e tjere qe dmth shqiptaret.

Nje dite nje professor shoven grek po fliste per vorio epirin dhe ishte pikerish nje emigrant I pashkolle qe e beri t’I thahej peshtyma ne goje kur e pyeti “ju lutem mund te me thoni se cili eshte epiri I jugut”. Ai nuk dinte cte fliste. Mbase mund te thoshte se as poli I jugut nuk egziston )))))))))

Te prokupuar per ortthodhksine grekeve I doli boja kur u vertetua pagesa e rushfetit te majme per te perftuar drejtimin e kishes se jeruzalemit. Nejse pak rendesi ka ky fakt por e rendesishme eshte te mos bejme si te zgjuar kot.

Ose stenli dhe stenl-at jane s hajdute ose police. Police jo se ata ndihen teper greke dhe dijetare per ta bere dhe rruaga e vetme per ta mesuar nese At marku eshte ose jo vjedhes eshte ose te jeshe hajdut ose te kete vjedhur ty dicka ose….

Ej njerez banale mos perdorna argument ate tille.
Sec ka ndodhur ne kohen e Nolit ose me vone nuk ka rendesi. Gjithkush eshte I lire te ngreje edhe nje besim te ri mjafton qe te jete njerezor dhe te zbatoje perosite e zotit. Mbase une edhe kam simpatizuar orthodoksine por e degjuar nga goja juaj te vjen ndot.
Ju nese jeni teologe duhet te beni studime. Me pare nese keni kuraje dhe burreri deklarojeni se C’jeni, Greke apo shqiptare. Une ju siguroj se asnje nuk ju merr persiper.te identifikohesh me absurdin subjektiv te sharteses fetare eshte mungese “shtylle kurrizore” qe me pak fjale te mos e dish se c’je e c’di te besh ne jete.
Janullatosi ka nje mission ne shqiperi qe sigurisht nuk eshte fetare. Ai ga ngritur nje qender mjeksore diagnostikuese ne qender te Tiranes net e cilen cmimet jane me te kripurat ne trg. Ne fasaden gjate procesit te ndertimit shkruhej “Miqete Peshk opit anastas”. Te bukur miq. Midis te tjerash peshk opi ben edhe biznes (I bukur prift ).
Ju duket I rastesishm ky prokupacion I Anastaso stenlave per ortodoksine ne shqiperi? Kaq rendesishem qenka at Marku dhe kaq rrezik perbeka ai per shqiperine??? Medoj se jo por ai vec eshte “gjemb” per shovenet gereke. Eshte nder te vetmit qe nuk eshte blere nga ish dhrahmit e qarqeve shovene.
Ai eshte shqiptar dhe meshat dhe biblen do e thote ne shqip. Tashme jane ka kaluar faza e pjekjes se kushteve qe Anastaso Sebastian Peshk opi te largohet. Si c’do pjekje ka dhe nje faze djegje ose dekompozimi. Eshte pikerisht keshtu. Tashme kasha kundermon me anastaset ne krye dhe nepre kembe.
Nuk ka nevoje te brohet At Nikolla se jane sukmet tuaaj qe e lartesojne. Eshte turp dhe duhet tju vije turp kur duan tju perzene o janulats dhe janulatsa juniors. Nga vendi ut nuk te ndjek kush.
Ju jeni ketu cibane te huaj

I bej thirrje te gjitheve se pari

Nese do te vazhdoje ne forum Stenli ose duhet te zbardhe pjesen e pikane ne footer-in e tij “Shqiptar? Rri drejt dhe fol drejt, drejt dhe ... vetem drejt.” Ose duhette perjashtohet nga forumi.

Dhe se dyti

Duke qene se ky eshte forum shqiptar Stenli duhet perjashtuar si antishqiptar profokator dhe fyes I vlerave tona.

Se treti

Ju edhe mund te mos e beni kete veprim sepse thelle thelle nuk ja vlen te merresh me leshko……sepse edhe shovenet ne I vleresojme nese kane nje nivel mendor dhe kowficent te caktuar qe ti dalloje nese jane thjeshte frymore fjaleformues apo germabashkues medioker.

Ket shkrim e kam nje forme dedikimi per te gjitha ata qe jane ne mbrojtje te te vertetes shqiptare
Ne vecanti nje pershendetje speciale per
Amoxil
Kontinenti
Petrit Kola

Rrofte Shqiperia!

Postuar nga kontinenti datë 14 Tetor 2005 - 23:00:

Ne postimin tim te fundit nuk u mora shume me ate plere, pasi kuptova se ishte frikacak, se nuk jepte asnje pergjigje, se kerkonte te hidhte nje helm dhe te ikte shpejt.
Me Hektorin ky Stenli pretendoi se gjeti nje shtrat te ngrohte dhe sipas hipokrizise qe i karakterizon greket, gjoja me nota miqesore shkruante ;
- e di ti Hektor...
Pra me nen kuptimin e nje miku, me ze te ngrohte etj etj.
Duket qarte qe ky mi kanalesh ky Stenli, po te kishte nje fije karakteri dhe burrerie do t'i pergjigjej pyetjeve te me parshme..
Por Stenli nu ka faj.
Ku ta gjeje karakterin?
Ku ta gjeje burrerine?
E sigurta eshte dhe nuk ka nevoje per asnje sqarim qe miu Stenli eshte grek dhe jo shqiptar!
Ketu duket qarte deshira e tij e zjarrte se perse ai shpif kunder At Nikolla Markut.
Nuk ka faj, sepse Stenli eshte grek. Dhe si i tille eshte edhe i pa turpshem.
Ky Stenli qe thoni ju, ka jetuar apo edhe jeton ne Shqiperi,por, bej pyetjen; Si eshte e mundur qe ne nuk kemi berre rracizem me greket qe kane jetuar me ne?
Pergjigjen nuk do ta gjej tek humnaizmi sesa tek mos perfillja qe greket kane patur prej nesh.
Kurre greket qe jetonin ne Shqiperi nuk jane pare si njerez te rrezikshem apo si me vlera te medha (vecse si spiuna te rregjimit)
Por e kunderta ndodh ne Greqi, Shqiptarin e shikojne me nje sy tjeter, me frike, dhe plas urrejtja kur ai can me siguri ne situaten ku ndodhet, sidomos neper shkolla kur te gjithe shqiptaret jane nxenesit me te mire.
Ja ky Stenli i futur, kot nuk i kam thene nje here fjalet dhe ata qe jane pas teje dhe cuditerisht aty me dha pergjigje Stenli, i dogji miza tek ato fjale,qesharakut Stenli hahahaha... Pra Ky Stenli i futur nuk beri asgje tjeter vetem se konfirmoi nivelin e ulet grek.
Vertet ne jemi te varfer sot dhe pikerisht kete gje ajo Greqia e mjere, mashtruesja numur NJE ne Europe, lufton me cdo kusht qe Shqiperia te mos ece e te mos beje lart, sepse stenlat me shoke e dine mire qe do te jenie bishti.
Shqiperia doli nga sundimi turk ne vitin 1912.
Greqia doli nga sundmi turk nje shekull me pare se Shqiperia( shqiptaret ua dhane pavarsine)
Greqia pra ka gati dy shekuj si shtet i pa varuar.
Pyetje ; per cfare dallohet Greqia ne bote pervec suflaqit?
Cfar kane bere greket keta dy shekuj lirie qe kane patur?
Viti 1912 vertet i dha pavaresine Shqiperise, por shume shpejt Shqiperia do te pushtohej nga komunizmi qe persir nuk kishte mundesi te bente asgje pasi nuk ishte e lire,pra praktikisht Shqiperia ka vetem 14 vjet qe ka liri.
Cfar kemi bere ju o greke qe keni dy shekuj me liri?
Keni bere sulfaqin me te mire ne Europe, per kete nuk ju a ha qeni shkopin,bravo ju qofte.
Tjeter cfar keni bere?
Dy shekuj me liri nuk jante te barabarte me 14 vjet liri qe ka Shqiperia.
Edhe ne keta 14 vjet ju e ndieni inferioritetin tuaj megjithse kjo kohe per ne eshte shume e shkurter dhe jemi ende te varfer,por jo si ne kohen e komunizmit.
Katia permendi disa autore te huaj.
Une po i permend Katias, Robert d'Angelin i cili ne menyre shkencore ka argumetuar ne librin e tij ''Enigma'' se gjuha shqipe eshte folur deri ne afriken e veriut,ku mediokriteti i disave sidomos i grekeve nuk arrin te dalloje keto fakte shkencore te paraqitura nga studiuesi francez ne ate liber.
Kot fola keshtu se Stenli eshte larg nga keto gjera, ashtu i kane thene dhe ai ashtu beri se nje cope vegel eshte. Perderisa nuk ka fuqi te ktheje pergjigje per pyetjet do te thote qe nuk ka vlera por eshte vetem nje papagall. Nje cope balte .

Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » ... E fundit »
Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.