Forumi Horizont Gjithsej 332 faqe: « E parë ... « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 [90] 91 92 93 94 95 96 97 98 99 » ... E fundit »
Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime te ngjarjeve nga Shqiperia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=307)
-- Lajmet e fundit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15860)

Postuar nga Piktor datë 22 Mars 2010 - 01:06:

Meta nuk kishte rruge tjeter.
Nano po keshtu, askush nuk e hodhi nje vote per president.
Sa te veshtire e ka njeriu te pranoje opoziten ose te beje opozitarin.

Postuar nga Ignatius datë 22 Mars 2010 - 01:15:

PD + PS = PPSH

kjo eshte e keqja.

Postuar nga lost_soul datë 22 Mars 2010 - 01:15:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
... Eshte mire qe te meren si shembuj politikane te medhenje te kohes se sotme dhe te shikosh sa prej tyre permendin dele te armatosura dhe kontestime me dhune.
...

Harrova. Hugo Chavez dhe Kastro permendin revolucione dhe dhune gjithnje...

Postuar nga Fajtori datë 22 Mars 2010 - 01:16:

Se pari, cfare domethene Meta nuk kishte rruge tjeter? As Nano per me teper? Rruga e tyre eshte te perfaqesojne njerzit, per ate pune jane ne politike. I pari i mashtroi, i dyti sabotoi institucionin qe ndertoi vete (PS) sepse nuk iu bind tekave te tij njehere.

Se dyti, qellimi justifikon mjetin, por jo mjeti qellimin. Perfaqesimi demokratik i popullit justifikon ndonje pazar te vogel. Por nuk mund te dalin pazaret mbi perfaqesimini e popullit. Eshte tradheti ndaj normes baze te demokracise: PERFAQESIMIT. Nje popull i paperfaqesuar ne nje menyre ose tjetren eshte i rrezikshem. Edhe pse interesa karrikesh mund ta nxisin me shume. Si eshte ajo shprehja, çfare mbjell do korresh. Mbolle demokraci fallco, me vota te vjedhura dhe politikane te korruptuar, mos u habit qe korr revolucion.

P.s. Nuk besoj se do kete kushedi ç'vale protestash e katrahurash. Shqiptaret jane bere shume oportuniste te merren me ideale. Vetem nje gje luan ne favor te potestave: kriza ekonomike (si ne 97-en).

Postuar nga lost_soul datë 22 Mars 2010 - 01:26:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Se dyti, qellimi justifikon mjetin, por jo mjeti qellimin. Perfaqesimi demokratik i popullit justifikon ndonje pazar te vogel. Por nuk mund te dalin pazaret mbi perfaqesimini e popullit. Eshte tradheti ndaj normes baze te demokracise: PERFAQESIMIT. Nje popull i paperfaqesuar ne nje menyre ose tjetren eshte i rrezikshem. Edhe pse interesa karrikesh mund ta nxisin me shume. Si eshte ajo shprehja, çfare mbjell do korresh. Mbolle demokraci fallco, me vota te vjedhura dhe politikane te korruptuar, mos u habit qe korr revolucion.

Ky eshte interpretimi yt. Te pyesesh Meten, ai thote qe keto jane interesat e atyre qe perfaqsoj une. Kjo eshte ceshtje debati qe do zgjasi 4 vjet.
Interpretimi yt i nje manovre politike nuk te jep te drejte morale te hidhesh ne proteste.

Keto protesta jane te pamoralshme. Zgjedhjet sipas atyre qe kam degjuar une kane qene me te mirat, dhe natyrisht jo perfekte, me vjedhje e pasaktesira andej kendej, por nuk e ndryshonin thelbesisht rezultatin. Atehere per cfare po protestohet?
Per zgjedhje jo perfekte?
Apo per mosperfaqsim te elektoratit te Metes, gjithnje sipas interpretimit Rames??

Postuar nga Piktor datë 22 Mars 2010 - 01:28:

Meta u demtua si nga ligji per zgjedhjet dhe nga mungesa e nje marreveshje paraelektorale.
Te dyja çuan uje ne mullirin e Berishes.
Nano dha doreheqje nga kreu i Ps dhe kerkoi te behej president, nuk e mbeshteten nuk i mbeshteti perkundrazi ua mbeshteti bashke me neritanin qe bente gjoja se kishte gabuar apo harruar etj.
Tani vertet ata perfaqsojne nje grup te caktuar njerzish por politika ka dhe mareveshje, ka dhe hile etj.
Pastaj Dule apo Ndoka nuk ndryshojne shume nga Meta.

Postuar nga lost_soul datë 22 Mars 2010 - 01:34:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

P.s. Nuk besoj se do kete kushedi ç'vale protestash e katrahurash. Shqiptaret jane bere shume oportuniste te merren me ideale. Vetem nje gje luan ne favor te potestave: kriza ekonomike (si ne 97-en).

Shpresoj te jete keshtu.
Megjithate kam degjuar vete Gramoz Rucin ne nje emision, ku tha qe "ne nuk mbajme pergjegjesi nqs turmat dalin jashte kontrollit".
Jam shume i sigurte qe ka qarqe brenda asaj aleance qe do ta kerkojne katrahuren dhe do ta provokojne ate.

Postuar nga lost_soul datë 22 Mars 2010 - 01:39:

Citim:
Po citoj ato që tha Ignatius
PD + PS = PPSH

kjo eshte e keqja.

As nihilizmi nuk eshte zgjidhje. PD+PS=99%

Postuar nga Fajtori datë 22 Mars 2010 - 01:42:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

Shpresoj te jete keshtu.
Megjithate kam degjuar vete Gramoz Rucin ne nje emision, ku tha qe "ne nuk mbajme pergjegjesi nqs turmat dalin jashte kontrollit".
Jam shume i sigurte qe ka qarqe brenda asaj aleance qe do ta kerkojne katrahuren dhe do ta provokojne ate.

Te them te drejten, do doja qe te kishte katrahure, jo 1 here, por nja dy a tre, derisa te ndryshoje elita dhe sistemi i vlerave. Te pastrohet ne daç Ps ne daç PD nga mentaliteti komunist dhe te pretendojne njerezit ne rruge zhvillimin intelektual-politik pertej langaraqeve.

Por kjo e di mire qe s'do ndodhe, sepse edhe po ndodhi diçka nuk do jete me nje ndergjegje popullore per te ndryshuar. Nuk jane akoma gati shqiptaret te kerkojne ndryshime rrenjesore ne shoqeri. Akoma kthejne prapanicen perpjete ne mes te Tiranes e dali ne proteste per Klodin...

Postuar nga lost_soul datë 22 Mars 2010 - 01:50:

Nuk e di kush eshte Klodi, por gjithsesi s'jam dakort me ty.

Sistemin e vlerave politike, shqiptaret e importojne nga vendet e medha. Jane vendet e medha qe i krijojne keto vlera, me revolucione kur ishte koha e tyre, apo me bashkime sic po ndodh ne ditet e sotme me lloj lloj bashkimesh (EU etj).

Ne s'na ngel gje tjeter vetem t'i marim ato te gatshme, dhe kjo nuk duhet te shihet si gjest perules nga ana jone. Ne thjesht kemi fatin qe jemi komb i vogel, dhe cdo perpjekje per te imituar metodat (revolucionet pra) do te ishte shkaterruese per ne.

Gjithsej 332 faqe: « E parë ... « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 [90] 91 92 93 94 95 96 97 98 99 » ... E fundit »
Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.