Forumi Horizont | Gjithsej 269 faqe: « E parë ... « 82 83 84 85 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » ... E fundit » Trego 269 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Simbolet fetare ne shkolla. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12552)
Nuk do rihyja edhe nje here te shkrauja "fajtor" nese nuk do shihja serisht nje mos kokecarje tenden tek postimi qe i ke bere Prishtinasen, sepse rezymen e asaj cka je ti e cka jam une e beri si mos me mire agata. Fare thjesht per ty si ai qe falet, predikon per moral, mesuesi ne shkolle eshte i njejte me personin qe ben seks ne mes te bulevardit. Keto jane fjalet e tua te pashkeputura nga konteksti. se pari do te keshilloja qe te mos tregoheshe adoleshent dhe shume i entuziasmuar ne debat(dhe kete e bera pa te keq qe ne postimin e pare) sepse i ul pike debatit tone. Te pohosh se morali eshte i barabnarte me imoralin sepse ti nuk di te dallosh moralen dhe imoralen nuk eshte e drejte, nuk eshte aspak e drejte. Nese per ty nje zuske eshte e moralshme ateher ke te drsjte qe ta marresh ne shtepi. por une, edhe se ti thua qe paragjykova femrat e BMV, nuk pragjykova ato femra qe kane por ato femra qe rrine siper makines se BMV0ve te burrave te martuar, lexoi me vemendje fjalet e mia te lutem. Pra une sparagjykova asgje thjesht thashe qe lakuriqesia shpien ne shtimin e rasteve te perdhunimit dhe te vrasjeve(kjo eedhe per shkak xhelozie), kete gje e kam degjuar edhe ne emisionin TOP Show kur shefi i policise per krimet e shprehu hapur qe lakuriqesia ndikon ne psikiken njerzore, po ashtu edhe Zonja Elsa Ballauri A mos jane edhe ato paragjykues????? JO, por shpesh ne shqiperi prefitohet nga keto terma(paragjykues, realitivitet) dhe abuzimi vjen nga injoranca e atyre qe shiten se kane diturine. PSe them keshtu??? Mes nje pikture te cimit te qemones dhe Pikasos eshte me e bukur ajo e Pikasos, A ka vend ketu relaitivzmi? JO absolutja eshte se mes PIkasos dhe Cimit te Qemones me e bukur eshte e PIkasos, pra mes MOralit dhe imoralit ska relativitet. Nese akoma kjo teze nuk te bind une te ofroj nje tjeter. Nese per ty eshte morale te besh seks ne mes te shehsit(mbase mund te edukohen femijet me paster keshtu), ligjeve te botes se qyteteruar dhe te llogjikshme nuk u duket keshtu, pra ti serisht jeton ne nje bote te ndryshur dhe aty ku je. Ne shqiperi nuk lejohet seksi ne natyre prandaj nuk je i lire ta besh. Por gjithsesi nese ty te duekt se ligji nuk bazohet ne moral e ke gabim......kur ndahen nje cift eshte ligji moral ai qe ndeshkon mashkullin, si???? Nese mashkulli ka tradhetuar femren ajo i merr goxha pasuri atij, dhe anasjellas. Pra morlai i asaj eshte mos u ndaj per tradhewti se ke punen pisk, pra morlai eshte ne thelkb te cdo ligji, edhe pse ty nuk mund te mbushet mendja.
PO le te supozojme se nuk tu mbush mendja me asnje nga keto qe [permenda perciptazi me siper, lle te vijme ketu. Per mua eshte e morlashme qe te lejohet incesti ne familje, eshte e moralshme qe te lejohen martesat e midis personave me shturrje seksuale te teprt, dmth personave qe kane deshire te martohen me kafshe me objekte etj.....le ti lejojme keto fundja morali eshte relativ more plak.
Edhe pse ty nuk te mbushet mendja qe feja eshte pjese e shoqerise se nje vendi, kjo nuk do te thote se nuk eshte. Ore "fajtor" mos u lodh kot se feja studiohet si pjese perberse e Antropologjise njerezore. Mendimet e tua jane thjesht mendime totlaitare per fene. ja shiko ke then ne postimin e pergjigjes per Prishtinasen se
"Nje konsiderim te fundit.
Fjala ATEIST perdoret per njerezit. Fjala LAIK per institucionet. Fjala BESIMTAR per njerezit. Fjala FETAR per institucionet."
A e kupton se sa mbrapa je me demokracine qe pohon????????? Ti je totalitar more vella dhe do tia imponosh te tjerev, ore zoteri mua sme intereson veshtrimi yt. UNe kam te drejten te vishem dhe te praktikoj fenee time, kame nje komunitet musliman qe me mbron mua dhe kam te drejten te deklaroj fene time. Nese do ishte sikur thua ti "fajtor"
atehere une do isha Shqitar per veten time, nuk do kisha nevoje as per komb as per atdhe se fundja une shqiptar per veten time jam. "Fajtor" i gjithe arsyetimi yt eshte i pavlere ne kete moment, me vjen keq.
Gjithsej 269 faqe: « E parë ... « 82 83 84 85 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » ... E fundit » Trego 269 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.