Forumi Horizont | Gjithsej 150 faqe: « E parë ... « 82 83 84 85 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » ... E fundit » Trego 150 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia Demokratike (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=213)
-- Petro Marko, iu rrëfej Himarën time (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=2833)
Raimond, fillimisht ulu ca me ofendimet se une s'kam shqelmin e forte, kam gje tjeter qe i pershtatet me shume vendit ku futet. Jam akoma i ri nga ajo ane.
Se dyti, ketu po flasim per territore, sesi Himara bie brenda Shqiperise dhe do tabela greke. Por meqe flet ne nivel popullsie dhe je tek tema e Petro Markos, ta ka treguar vete Petro Marko sa homogjene eshte popullsia shqiptare. E shkruan troç qe vete Himara ishte ndare ne dy grupe, simpatizante Shqiperie dhe simpatizante Greqie.
Mire qe nuk ke llogjike te diskutosh ne te njejtin nivel (ose shtet ose popullsi), por bie ne kontradikte me veten. I bie qe shqiptaret jane popullsi homogjene, por himarjotet duhen vrare se nuk jane homogjene.
Ti mor Rajmond je vdekja e Shqiperise, je aresyeja pse njerezit duhet te ndihen te frikesuar kur kalojne Llogarane, sepse mbjell lufte, gjak dhe urrejtje. Ti je aresyeja pse njerezit ikin nga Shqiperia, per ti shpetuar atmosferes se krimineleve qe kenaqen kur njerezit vriten ne mes te veres. Ti je vdekja e turizmit, injorimi i shtetit, fantazia e homogjenitetit me 8 milione banore. Flet gjera paradoksale, sepse sikur Shqiperia te ishte homogjene nuk do kishte pse te vritej askush. Aq me teper dikush me pashaporte shqiptare qe flet greqisht brenda territorit shqiptar. Nuk do kishte pse vrasja te quhej per motive etnike, nuk do kishte pse te hynte ne burg nje djale vlonjat per kushedi sa vjet tani. Shpresa jote eshte qe nje dite krimi mbi baza etnike te behet i ligjshem dhe vrasja te mos shikohet si pergjegjesi civile. Ti nxit ate qe vrau himarjotin te mendoje se shpejt do dale nga burgu sepse krimi i vrasjes qenka relativ. Ti ke shprese se mund te dalin ca vlonjate te tjere te shkare si ne 97-en dhe te bejne veprime çnjerezore qe te kenaqet egoja nacionaliste.
Ti je ndarja e botes ne 2010, je burimi i racizmit te gjithe botes. Ti je shqetesimi qe lind ne drejtimin e gabuar, qe nuk do paqen. Ti je muri i Berlinit... ne maje te Llogarase.
P.s. Eshte difekt i njohur ne shkence. Kush fiksohet me nje ide nuk kerkon argumente qe mund t'a hedhe poshte, por perqendrohet vetem tek ato qe ia konfirmojne. Per shembull tani ti do vazhdosh me eciklopedite e homogjenitetit dhe do injorosh Petro Markon qe ka jetuar ne Himare dhe deshmon te kunderten, se as Himara nuk ishte homogjene. Ideja e nacionalizmit kriminal do vazhdoje akoma, se ve ne dyshim. Prandaj jam i kenaqur qe jam larg territorit shqiptar kur te plase ndonje lufte tjeter mes kriminelesh ballkanas per te krijuar kushedi c'atmosfere te padurueshme per njerezit e ndershem. Nxiti kriminelet se do e shikosh sa do behet Shqiperia me vlonjatet qe vrasin himarjotet se flasin gjuhe tjeter. S'ka as turk, as amerikan te mbroje racistet e ballkanit. Amerikani nuk po mbron as ekstremistet e vet qe duan te djegin kuranin per 11 Shtator, jo me te mbroje kaubojsat e pertej detit.
Gjithsej 150 faqe: « E parë ... « 82 83 84 85 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » ... E fundit » Trego 150 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.