Forumi Horizont | Gjithsej 121 faqe: « E parë ... « 85 86 87 88 89 90 91 92 93 [94] 95 96 97 98 99 100 101 102 103 » ... E fundit » Trego 121 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Analiza (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=291)
-- Teme sa per te diskutuar (politike-sociale-psikopatologjike) (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7626)
Maubert, ke te drejte qe kemi lene pas dore aspektin ekonomik. Ne fakt ekonomia eshte shume e rendesishme per zhvillimin, por ajo sjell zhvillim se bashku me zhvillimin social. Pra kultura dhe ekonomia bashkeveprojne ne zhvillim. Nuk mund te kete zhvillim vetem ne nje aspekt. Ketu besoj biem dakort.
Ne kete pike une mendoj se aspekti ekonomik ka rendesi por nuk eshte hapi i pare qe mund te pretendohet. Aq me teper qe ne jemi populli me i varfer ne Evrope. Prandaj mendoj se duhet bere nje sforcim qe hapi i pare te jete ne kulture dhe mentalitet. Ne fund te fundit rrogat e larta merren jashte shtetit dhe jo ne Shqiperi. Keshtu qe nuk besoj se njerezit kthehen per rroga, edhe pse rrogat e pranueshme ndihmojne kthimin.
Ajo qe me shqeteson mua eshte rezistenca ndaj ndryshimit. Nuk behet fjale per ndryshim ekonomik sepse ai nuk varet nga populli. Flasim per aspekte te mentalitetit qe pengojne dhe vete zhvillimin ekonomik. Eshte e veshtire te behen keto ndryshime kur perballemi jo vetem me brezin e vjeter por edhe me te riun. Kam pershtypjen se perjetimi i 97-es ka shkaterruar ndjenjen antikonformiste te rinise, per te pranuar nje stabilitet cfaredo qofte; qofte edhe i korruptuar apo i tejkaluar. Kjo deridiku eshte e kuptueshme, sepse ndryshimet ne Shqiperi jane karakterizuar nga alabakeria dhe aventurizmi. Por kjo nuk do te thote se duhet te fryjme kosit qe te mos digjemi nga qulli.
Madje une kam pershtypjen se me shume po mundohen te huajt te na rregullojne sesa ne. Vetem per zgjedhjet e ardhshme kam lexuar kushedi sa ultimatume dhe deklarata. E fundit nga kongresi amerikan. Cfare taksirati kane kongresmenet amerikane te harxhojne trute me Shqiperine. Cfare po bejne shqiptaret me shume se OSBE, BE, SHBA dhe FMN per te siguruar zgjedhje te hajrit? Po rrijne para televizorit te pavendosur ke te votojne.
E verteta eshte e thjeshte. Deshira per te mos ndryshuar permban gjithe fajet qe kerkohen neper histori dhe tipa si kjo lart jane besimtare te perces qe mbulon te verteten. Ne fund te fundit njeriu duhet te gjeje difektet tek vetja dhe ti permiresoje, jo te jetoje si zhapik ne baze te temperatures se ambjentit. Pragmatizmi qe spjegon M. Nano tregon qarte kete pershtatje, por mua ndonjehere me peshtiroset, teksa shikoj si perkthehet ne zvarritje pa kuptim brenda lluces ku eshte mesuar te jetoje.
P.s. WhyNona u shtua me sukses në listen tuaj të injorimit . Pas pak do ktheheni aty ku ishit.
Gjithsej 121 faqe: « E parë ... « 85 86 87 88 89 90 91 92 93 [94] 95 96 97 98 99 100 101 102 103 » ... E fundit » Trego 121 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.