Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 100 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Diskutime mbi besimin fetar. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18446)
Per ato qe besojne.
-Une jam Atheist por, per kuriozitet i nxitur dhe nga komentet ketu hapa kete Video dhe e ndigjova.
N.q.se shprehjet qe jane ne Video jane ato qe predikon Kurani, atehere me perforcohem edhe me shume bindja se, jam ne rregull me formen e besimit qe kam zgjedhur; Atheist!
Nuk po citoj shprehje te vecanta te folesit ne Video por, po leje secilin nga ju te nxjerri vete konkluzionin.
Une, besoj ne nje Zot (per sa kohe nuk eshte vertetuar shkencerisht qe nuk existon)dhe jo ne keto pallavra te ketyre dembeleve, paraziteve, perfituesve me mendjet injorante te "qingjave" te tyre duke i mekuar me dogma!
Nuk e kuptoj pse duhet te jete me detyrim argjerimi per muslimanet. Pak te privuar e kane jeten nga shume gjera, por u dashka dhe te rrine pa ngrene ? Pa ngrene i thencin se vetem nje vakt s'hane.
Gjithe jeta e besimtarit eshte nje sakrifice, por prape e pamjaftueshme per te bindur Zotin?
Ne jete njeriu kalon prova shume here me te medhaja se lenia e nje apo dy vakteve.
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Nuk e kuptoj pse duhet te jete me detyrim argjerimi per muslimanet. Pak te privuar e kane jeten nga shume gjera, por u dashka dhe te rrine pa ngrene ? Pa ngrene i thencin se vetem nje vakt s'hane.
Gjithe jeta e besimtarit eshte nje sakrifice, por prape e pamjaftueshme per te bindur Zotin?
Ne jete njeriu kalon prova shume here me te medhaja se lenia e nje apo dy vakteve.
Citim:
Po citoj ato që tha lorie
Se u perpoqa ta thoja shkurt e shkurt por sic e thahse s'me del ashtu.
[/B]
Agjerim te mbare te gjithe myslimaneve dhe ALLAHU ja lehtesofte agjerimin!AMIN
Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Po kush tha se eshte e detyruar me Deb*
Kjo kojshija jeme psh jo vetem qe nuk agjeron po as periz muk mban kur i thote doktori.
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Keshtu kam degjuar nga vet muslimanet.![]()
Citim:
Po citoj ato që tha Iyua
Agjerim te mbare te gjithe myslimaneve dhe ALLAHU ja lehtesofte agjerimin!AMIN
Citim:
Lene zotin o Deb* dhe ndrroje kete nick
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Po s'me the pse s'te pelqen nuk e nderroj.
Se e di ti une per ty xhafftyrryly. .![]()
Me duhen syzet se me verbon ajo maska jote.
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia
Lorie,je vertete e veçante. Veshtire shume te gjesh ne ditet e sotme njerez te rinj ne moshe (si ty ne kete rast) te flasin dhe te kene studjuar mbi Zotin. Nga ty meson shume gjera te mira. Ben shume mire qe frekuenton forumin apo forumet per te ndare gjera te verteta bashke me ne.![]()
Besimi ne zot te jep nje disipline qe c'do njeri e do ne jete. S'ka pse te jete vetem besim ne zot. Mund te besosh dhe tek dielli. mjafton te kete nje set of rules to live by.
Varet se cilen pjese te besimit marrim.
Varet edhe se cilen pjese veme ne zbatim.
Agjerim te mbare atyre qe agjerojne. Nuk e di po mua me duhen proteina ne tre ose kater vakte.
ishalla zoti me falen mua me agjeru nuk agjeroj se smundem po sjam shume njeri i keq deri te fakti qe kam fillu te bej krytin gur e te kthej borxhve njerzve qe u takojn se di pse
po smund mbahem
zoti me fal ishalla se per ramazan pranoj qe jam tu hy ne gjynaf
Citim:
Po citoj ato që tha dylan
ishalla zoti me falen mua me agjeru nuk agjeroj se smundem po sjam shume njeri i keq deri te fakti qe kam fillu te bej krytin gur e te kthej borxhve njerzve qe u takojn se di pse
po smund mbahem
zoti me fal ishalla se per ramazan pranoj qe jam tu hy ne gjynaf![]()
![]()
Citim:
MIr ben. ja kshu duhet.
Mbasi te jesh pastru nga gjynahet, a don me fillu prape?
Citim:
Po citoj ato që tha Endri
Besimi ne zot te jep nje disipline qe c'do njeri e do ne jete. S'ka pse te jete vetem besim ne zot. Mund te besosh dhe tek dielli. mjafton te kete nje set of rules to live by.
There is no right or wrong answer to this, lorie. It would be interesting to have a philosophical discussion but I don't think this is the place. We would be consuming too much space. But needless to say yes you are right and yes other people are right as well.
shiko vetem nje gje dua te shtoj
nuk eshte se jam une RIGHT dhe te tjeret jane WRONG apo vice versa.
Eshte nje pasazh ne Bible qe thote ne 1 Korinthians 15:17
And if Christ has not been raised,then your faith is useless and you are still guilty of your sins.
Nqs vdekja dhe rilindja e Krishtit nuk ka ndodhur ne histori, ne vitin zero, i gjithe krishterimi bie poshte, besimi im nuk ka me kuptim. It hangs on his sacrifice.
Te gjitha keto debatet filozofike dhe teologjike behen vetem per disa arsye:
1-A eshte Jezusi ai qe ai ka thene qe ishte: biri i Zotit, i paster dhe pa gabime? ( pra identiteti i tij)
2- A vdiq dhe u ringjall ( npm fuqise se Zotit) qe ti jepte njerezimit nje shanc te ri apo sic permendet ne Bibel 'a new creation in Christ' duke falur gjithe te palarat e bera?
3-Dhe a eshte autentike dhe faktuale Bibla qe tregon mbi figuren e Jezusit?
E nqs keto jane po, atehere ka implikime shume te rendesishme per jeten e nje njeriu se si ta jetoj jeten. Hapet dera per te patur nje marredhenie me Zotin.
Nqs lexon prej shkollareve te ndryshem dhe librave historike te 1st century flasin per nje mesues me emrin Jezusi. Pothuajse te gjithe bien dakort qe nje mesues me emer te tille i derguar nga Zoti ka ekzistuar.
Per keto 3 pyetjet e tjera te sygjeroj te lexosh librin e nje gazetari atheist qe me ka bere shume pershtypje sepse prej skepticizmit te tij iu desh te germonte thelle per 2 vjet ( me shume se mua ) , te intervistonte shkollare me emer per te zbuluar me shume mbi figuren e Jezusit. Emri eshte Lee Strobel, nje gazetar qe mbaroi ne Yale Law School dhe punoi per 14 vjet ne Chicago Tribune. Ka shkruar shume libra por libri me titullin 'The case for Christ' makes a case for Christ's identity.
Gjeta nje kopje te ketij libri por do ti hedh nje sy kur te kem kohe.
problemi me kristianet eshte se jane te bindur qe askush tjeter ne bote pervc tyre nuk ka shance te shkoje ne parajse. gjithashtu edhe cifutet
nese pyesim cdo kristian ne amerike cfar mendojn per myslimanet, te gjithe ne pergjithesi jane te bindur se feja islame eshte djalli.
as nuk e njohin si fe.
ne fakt shume kristian extremista amerikan deshirojn te bombardojn meken komplet.
pra nje fe qe preach kaq mendjecektesi, ka nje dicka qe nuk shkon.
myslimanet nuk e mohojn existencen e jezusit, perkundrazi e pranojn si shenjt i derguar nga zoti.
epo nje zot clever me miresi/zemergjeresi/dijeni/fuqi te pafundme, si eshte e mundur t'i hudhi ne djall nje billion mysliman, qe nga kto 1 billion padyshim ka njerz te persosur ne shpirt qe i sherbejn dhe e respektojn zotin dhe komshiun and hard workers.
kurse ne anen tjeter, nje kriminel pedolfi serial killer ne amerike etj ka shanc te shkoje ne parajse shume me pare se kta nje billion njerz, vetem se pranon krishtin si shpetimtari i tij/saj ne fund.
une jam bere confused sinqerisht
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
problemi me kristianet eshte se jane te bindur qe askush tjeter ne bote pervc tyre nuk ka shance te shkoje ne parajse. gjithashtu edhe cifutet
nese pyesim cdo kristian ne amerike cfar mendojn per myslimanet, te gjithe ne pergjithesi jane te bindur se feja islame eshte djalli.
as nuk e njohin si fe.
ne fakt shume kristian extremista amerikan deshirojn te bombardojn meken komplet.
myslimanet nuk e mohojn existencen e jezusit, perkundrazi e pranojn si shenjt i derguar nga zoti.
epo nje zot clever me miresi/zemergjeresi/dijeni/fuqi te pafundme, si eshte e mundur t'i hudhi ne djall nje billion mysliman, qe nga kto 1 billion padyshim ka njerz te persosur ne shpirt qe i sherbejn dhe e respektojn zotin dhe komshiun and hard workers.
kurse ne anen tjeter, nje kriminel pedolfi serial killer ne amerike etj ka shanc te shkoje ne parajse shume me pare se kta nje billion njerz, vetem se pranon krishtin si shpetimtari i tij/saj ne fund.
une jam bere confused sinqerisht![]()
Citim:
as nuk e njohin si fe.
le te mudohemi te llogjikojm pa ofendime dhe tifozdhek:D
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Te njejten gje deklarojne dhe muslimanet. Sipas tyre vetem muslimanet do shkojne ne parajse.Ne te tjeret do vemi ne ferr.![]()
kush ehste fetar i lumte
kush si puna ime jo zoti qofte me ne (te besosh e te jesh fetar ehste mir ) po ca te besh jo te gjithe e kan at force te veprojne sipas kuranit fes e tjera
Citim:
Po une qe besoj te Buda si t'ja bej?
Ma ndrroi mendjen nje indiane e bukur. Poooo si ishte
Yll
Citim:
hjahahhaha ti po besoke te femra jo te feja e saj
une besoj te zoti atij i lutem e i besoj nje mbi te gjith
Citim:
mire ben. Po une di qe nje zot kemi te gjithe o dylan. Vetem emri ndryshon. Kshu me tha kjo indianja.
alamet eshte, pak qokolate, po nuk prish pune.
Citim:
Po une qe besoj te Buda si t'ja bej?
Ma ndrroi mendjen nje indiane e bukur. Poooo si ishte
Yll
Citim:
e per indjanet jan shume te bukra ske faj e ngjyren cokolat e kam vdekje dhe une ska problem qe ehste pak teepr te shijon me shume![]()
Citim:
Po citoj ato që tha Endri
Gjeta nje kopje te ketij libri por do ti hedh nje sy kur te kem kohe.
Citim:
as nuk e njohin si fe.
zoti te me fal po srri pa folur
cfare kam inat te feja muslimane menyren si veshen e mbeshtjellen
i shef dhe ktu femrat te mbeshtjella deri ne fund ,kjo sme pelqen e te them sinqerisht sarrij te pajtohem me te
aq me teper e kam ket ndoshta kur i shof disa femra myslimane tek kalojne neper rrug me degjueset neper vesh duke shtyre me njera tjetren e qeshur si te cmenduar e tek i shef te vehsur e te mbuluara ne ket menyre (per zotin zot me fal po duken te cuditshme )
Citim:
zoti te me fal po srri pa folur
cfare kam inat te feja muslimane menyren si veshen e mbeshtjellen
i shef dhe ktu femrat te mbeshtjella deri ne fund ,kjo sme pelqen e te them sinqerisht sarrij te pajtohem me te
aq me teper e kam ket ndoshta kur i shof disa femra myslimane tek kalojne neper rrug me degjueset neper vesh duke shtyre me njera tjetren e qeshur si te cmenduar e tek i shef te vehsur e te mbuluara ne ket menyre (per zotin zot me fal po duken te cuditshme )
Citim:
Ke te drejte. Por edhe indianet ashtu vishen.
Agjerimi s'ka asnje vlere --Eshte totalisht i demshem per shendetin--
Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI
Agjerimi s'ka asnje vlere --Eshte totalisht i demshem per shendetin--
Nuk e dija sa kaq pak informata keni per fene qe eshte shumice e komunitetit tone, por, nejse, ju e edini qe njeriu eshte i lire te zgjedh profesionin, shoqerine, partnerin e ejetes, por, gjithastu edhe fene. Ndersa nuk munde te zgjedh kombin, gjinin, prinderit, ngjyren, etj. Ne fe ka dhene liri zgjedhjeje: "nuk ka dhune ne fe, Eshte qartesuar e verteta nga e paverteta". Nuk habitem fare me kete injorance besimi ne mesin e popullit tone, sepse ashtu isha dhe une dikur. Une nuk i jap te drejten te ofendoj nje ateist i cili beson ne fene e tij, t'ia ofendoj ate besim edhe pse ne esenc argumentet jame te qarta nder te gjitha civilizimet. Ose nje te besimit te krishter qe beson ne trinitet, kur vet ata bien ne kundershtim me besueshmerin e llojeve te biblave dhe trinitetit pa u kyqyr ne komente. Njoh dhe te atille dhe te ketille, por, njoh dhe musliman qe ose ka keqkuptuar fene dhe punon keq, ose ben dyftyresi. Te tille jane njerezit ne te gjitha civilizimet, vetem se tek ne toleranca eshte me e madhe.
Per kete falenderoj Zotin qe jam shqiptar dhe flas kete gjuhe dhe luftove per lirin e ketij vendi. Per te atill qe nuk me kuptojne ose nuk duan te me kuptojne i pranoj ashtu si jane. Por kur kalojne ne ate qe ka kufi, aty leshoj qik alarmin.
Qdo fakultet ka rregullat e veta te testimit te studenteve, ashtu edhe sportet. Shume lojtar i dine rregullat dhe i thejne ato. Shume shofer kane patentet e vozitjes dhe marrin gjoba per t'u rritur siguria ne trafik.
Besimi eshte qeshtje private e secilit, ju nuk kundershtoni per asnje arsye tjeter per vetem ose nuk keni njohuri ose nuk keni besim.
Nje dite do te behet e qart gjithqka dhe per secilin. Perderisa ekzistoka lindja, ekziston dhe vdekja. Per derisa ekstoka kjjo bote do jete dhe bota tjeter. Perderisa ekziton faza, eksiston edhe zero ne proceset elektrike. Ahtu me magneteket,etj, etj...
Por megjithate me pelqeni te gjithe ju ne kete forum sepse jeni vetevetja.
Atyre qe argjeruar urime Fiter Bajrami.
Citim:
Po citoj ato që tha ksovari
Nuk e dija sa kaq pak informata keni per fene qe eshte shumice e komunitetit tone, por, nejse, ju e edini qe njeriu eshte i lire te zgjedh profesionin, shoqerine, partnerin e ejetes, por, gjithastu edhe fene. Ndersa nuk munde te zgjedh kombin, gjinin, prinderit, ngjyren, etj. Ne fe ka dhene liri zgjedhjeje: "nuk ka dhune ne fe, Eshte qartesuar e verteta nga e paverteta". Nuk habitem fare me kete injorance besimi ne mesin e popullit tone, sepse ashtu isha dhe une dikur. Une nuk i jap te drejten te ofendoj nje ateist i cili beson ne fene e tij, t'ia ofendoj ate besim edhe pse ne esenc argumentet jame te qarta nder te gjitha civilizimet. Ose nje te besimit te krishter qe beson ne trinitet, kur vet ata bien ne kundershtim me besueshmerin e llojeve te biblave dhe trinitetit pa u kyqyr ne komente. Njoh dhe te atille dhe te ketille, por, njoh dhe musliman qe ose ka keqkuptuar fene dhe punon keq, ose ben dyftyresi. Te tille jane njerezit ne te gjitha civilizimet, vetem se tek ne toleranca eshte me e madhe.
Per kete falenderoj Zotin qe jam shqiptar dhe flas kete gjuhe dhe luftove per lirin e ketij vendi. Per te atill qe nuk me kuptojne ose nuk duan te me kuptojne i pranoj ashtu si jane. Por kur kalojne ne ate qe ka kufi, aty leshoj qik alarmin.
Qdo fakultet ka rregullat e veta te testimit te studenteve, ashtu edhe sportet. Shume lojtar i dine rregullat dhe i thejne ato. Shume shofer kane patentet e vozitjes dhe marrin gjoba per t'u rritur siguria ne trafik.
Besimi eshte qeshtje private e secilit, ju nuk kundershtoni per asnje arsye tjeter per vetem ose nuk keni njohuri ose nuk keni besim.
Nje dite do te behet e qart gjithqka dhe per secilin. Perderisa ekzistoka lindja, ekziston dhe vdekja. Per derisa ekstoka kjjo bote do jete dhe bota tjeter. Perderisa ekziton faza, eksiston edhe zero ne proceset elektrike. Ahtu me magneteket,etj, etj...
Por megjithate me pelqeni te gjithe ju ne kete forum sepse jeni vetevetja.
Atyre qe argjeruar urime Fiter Bajrami.
Citim:
Te them te drejten me pelqen kosovari per menyren e bute dhe tolerante se si flet.
Vecse kete menyre e degjon edhe ne fe te tjera.
Po keshtu deshmitaret e Jehovait thone: ke te drejte miku im. Ti flet keshtu se nuk e di fene e vertete.
Keshtu thone edhe protestantet, te krishteret anglikanet etj. Ne jemi e verteta.
Ajo qe di une mire eshte qe te gjitha keto fe kane nje zot. Njeri i thote Allah, tjetri i thote Dio, tjetri God, tjetri Theo, tjetri Bozhe. E
Eshte i njejti. Nje zot, prandaj edhe quhen fe monoteiste.
Te krishteret pranojne Krishtin si te birin e Perendise.
Myslimanet thone:Jo Krishti eshte nje profet por jo i fundit.
Profeti Muhamet ashte ai qe solli fjalen e Zotit.
I shkreti njeri qe nuk di nga t'ja mbaje.
Lexon njeren fe dhe shikon qe mendimet e tij shkencore nuk perputhen me te.
Lexon tjetren fe, po ashtu njesoj.
Ajo qe mendoj une eshte qe. Ti kosovar je mysliman sepse arrite qe linde ne nje familje myslimane. Kjo familja jote, ndoshta edhe imja, me pare kane qene te krishtera. Kete fe na e futen pushtuesit romake. Me ardhjen e Otomanise, u perhap edhe feja islamike ne trojet tona. Perpara se ne te ishim te krishter, ishim politeiste, pra familjet tona para 2000 vjetesh besonin shume Zota. Nuk kishin faj ata. Ashtu besonin te gjithe ne keto troje.
Nje miku im tani beson sajentologjine. Ko fe kerkon te pajtoje zotin me shkencen. Eshte shume i kenaqur, por mua sikur nuk me bind dot me keto kafe jeshile.
Si te bejme o kosovar? Ku eshte e verteta?
Po sikur te vije nje pushtues kinez pas nje 200 vjetesh, mos do behemi budiste?
Ku i dihet.
Atyre qe agjeruan edhe une ju uroj shendet e shpirt te bardhe.
Selam ose shalom dmth paqe apo jo.
Do qe t'ja futesh vetes sa krahu, te behesh me Ulcer , qe ti bheet qejfi Amores ?..Agjero --
Or ekosovar po ti qenke njeriu i Perendise. Ja kush flet bukur.
Ore nje nga keta qifutet qe kam kojshij me thoshte nje dite se kush nuk eshte qifut, kur te vije dita e zgjimit te madh, do kthehet ne pluhur. Dhe u lljeva nga frika me then te drejten.
Te njejten gje thoshte nje i krishtere.
Une nuk e di po keto menyra predikimi me duken si makabre. Si eshte e mundur qe zoti i tyre do shfarose gjithe boten qe te ngelen vetem qifutet, ose vetem kristianet e atij mikushokut qe ishte bere me keto fete e reja.
Mondo lene mor zot agjerimin, po si me ja ba me keto fete qe kane mbire si perpullat pas shiut
po ka kalu bajrami ca merreni akoma me ket tem ,prisni per heren tjeter
Citim:
Ore nje nga keta qifutet qe kam kojshij me thoshte nje dite se kush nuk eshte qifut, kur te vije dita e zgjimit te madh, do kthehet ne pluhur. Dhe u lljeva nga frika me then te drejten.
Te njejten gje thoshte nje i krishtere.
Une nuk e di po keto menyra predikimi me duken si makabre. Si eshte e mundur qe zoti i tyre do shfarose gjithe boten qe te ngelen vetem qifutet, ose vetem kristianet e atij mikushokut qe ishte bere me keto fete e reja.
Lost
you are impressive me gjerat qe shkruan.
Po kujdes se prape ne kontradite me veten bie, dardha po nen dardhe, nuk shkon shume larg se vertetes
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Nese ka nje zot konsistent ne te gjitha fete ai eshte Djalli.
Une prandaj besoj te Djalli dhe i lutem atij perdite.
Eshte i vetmi zot, per te cilin nuk vritet as edhe nje mize.
Eshte zoti qe e mesoi njeriun te kryente hapin e pare heroik: "te hante nga pema e diturise",
Eshte i vetmi zot qe na meson ne vdekataret qe nuk do te jemi te perjetshem, prandaj duhet ta bejme kete jete sa me te mire.
Hajde shelgo bashkoju edhe ti kishes se Djallit.
Cfare do te thote: fete nuk kane asnje faj, por njerezit qe i drejtojne ato?! Kjo eshte non-sense!!
Njelloj sikur te thuash, komunizmi eshte i mire, por jane komunistat te keqinj.
Ke degjuar per meme (ne anglisht)? Idete nuk jetojne ne ajer, ato i krijojne njerezit dhe jetojne me njerezit. Kur nje person vret ne emer te nje ideje, nuk ka sesi ideja te quhet e mire, dhe personi i keq. Ideja e mire apo e keqe gjykohet pikerisht nga mbartesit e saj.
Apo mos do me thuash qe idete jane keqkuptuar, hahah, dhe vetem ti dhe ca te tjere, vdekatare te shekullit 21 i kuptokan drejt. Apo, me keq akoma, mos do te thuash qe ato libra i paska shkruar ndonje entitet qe percartas quhet zot?!
Nqs zoti eshte dashuri, atehere c'na duhen dy fjale? Le ta heqim njeren.
Pastaj kjo "zoti eshte dashuri" me kujton ndonje shok timin qe gjate ramazanit nuk pinte alkol. "Per respekt te fese se tij" me thonte. I thashe, ore njeri - i thashe - nga i nxjerr keto rregulla nga bytha?. Nese beson tek islamizmi, atehere nuk duhet te pish asnjehere.
Po mire e ke ti, gjithkush ka te drejten te besoje cfare te doje. Ndersa njeriu evoluoi 100,000 vjet te shkuara, arsyeja ka vetem 400 vjet.
Duhet akoma kohe dhe ndoshta miliona te tjere te vrare derisa arsyeja me ne fund te predominoje.
Lorie: bera shaka me punen e djallit.
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Cfare do te thote: fete nuk kane asnje faj, por njerezit qe i drejtojne ato?! Kjo eshte non-sense!!
Njelloj sikur te thuash, komunizmi eshte i mire, por jane komunistat te keqinj.
Ke degjuar per meme (ne anglisht)? Idete nuk jetojne ne ajer, ato i krijojne njerezit dhe jetojne me njerezit. Kur nje person vret ne emer te nje ideje, nuk ka sesi ideja te quhet e mire, dhe personi i keq. Ideja e mire apo e keqe gjykohet pikerisht nga mbartesit e saj.
Apo mos do me thuash qe idete jane keqkuptuar, hahah, dhe vetem ti dhe ca te tjere, vdekatare te shekullit 21 i kuptokan drejt. Apo, me keq akoma, mos do te thuash qe ato libra i paska shkruar ndonje entitet qe percartas quhet zot?!
Nqs zoti eshte dashuri, atehere c'na duhen dy fjale? Le ta heqim njeren.
Pastaj kjo "zoti eshte dashuri" me kujton ndonje shok timin qe gjate ramazanit nuk pinte alkol. "Per respekt te fese se tij" me thonte. I thashe, ore njeri - i thashe - nga i nxjerr keto rregulla nga bytha?. Nese beson tek islamizmi, atehere nuk duhet te pish asnjehere.
Po mire e ke ti, gjithkush ka te drejten te besoje cfare te doje. Ndersa njeriu evoluoi 100,000 vjet te shkuara, arsyeja ka vetem 400 vjet.
Duhet akoma kohe dhe ndoshta miliona te tjere te vrare derisa arsyeja me ne fund te predominoje.
Lorie: bera shaka me punen e djallit.
Meqe ndryshimi i feve qenka idiotesi, po lindja e feve te reja eshte idiotesi?
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 100 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.