Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Matematikë dhe Gjeometri (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=9)
-- gjeni iluzionin 3D (stereogram) (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12444)
gjeni iluzionin 3D (stereogram)
Po e hap ketu kete teme se eshte nje loje qe kerkon perqendrim ne shikim dhe imagjinate
... ndoshta duhet te jete diku tjeter moderatori te beje levizjen nese...
so argetim te mbare
gjeni cfare eshte fshehur ketu?
shif shif kush qeka ketu
pik se pari po tregoj figuren:
eshte koka e statujes se lirise
p.s: dianausa,i'm a nemesis
gati per vazhdimin e sfides ... ose ketu ose tek nje teme qe kam hapur per kete loje
http://www.forumihorizont.com/showt...10&pagenumber=1
ha haha ahha a
hej shyqyr ka forume dhe oppppaaaaaaaaaaaaaa
cfare figure fshihet pas ketij stereogrami?
dragon fly i thone ne anglisht ne shqip ndoshta mushkonje e madhe se di te sakte
helikopter e di une ne shqip......fjala ne anglisht e peshkruan tamam ate qe eshte aty...ok,tjeter
aeroplan me drejtim djathtas lart-majtas poshte
hmmmm...kjo goca paske sy te mprehte
hajd iher me ket tjetren
kjo ishta nga ato sterogramet ne levizje por kur e bera save nuk e bera save target as ,,, dhe nuk del ne levizje
do perpiqem ta gjej perseri linkun per stereogramet ne levizje
Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
hmmmm...kjo goca paske sy te mprehte
hajd iher me ket tjetren
shih pak se sa strukture e lezetshme qe ka tek kjo ketu...
[QUOTE]Po citoj ato që tha NS-6
[B]shih pak se sa strukture e lezetshme qe ka tek kjo kdy tela te perdredhur reth nje sfere apo si ta shpjegoj e kam kete ne my dok
dy tela te perdredhur reth nje sfere apo si ta shpjegoj e kam kete ne my dok
e pe ate me lart?
tek ajo qe ke vendos ne faqen me para arrij te shkepus dicka nga sfondi ne pjesen e poshtme te figures po nuk jam ne gjendje qe ta dalloj tamam se cfare mund te jete.me duhet stereogrami ne levizje qe te bej nje ide me te plote...
tek kjo qe ke vendos ketu me siper me duket si nje pjate a dicka e tille (pamja e jashtme tregon qe eshte me e thelle se nje pjate,keshtu qe me mire te them mbajtese) ne pjesen e poshtme djathtas te figures...
nderroj versionin e asaj qe thashe...
nje sekond se tani qe e ruajta ne PC dhe e zmadhova e shoh me mire se cfare eshte...eshte nje gote caji (mund ti dalloj edhe bishtin ne te djathte te saj),nuk eshte pjate....dhe dicka me siper...duket nje dore siper qe ne pjesen e brendshme ka dicka...si dhe nje strukture tubulare (arrij ti dalloj gryken)...gishti i madh i dores ndodhet ne pjesen e poshte dhe bashkohet me gishtin e dyte qe eshte nga siper,gje qe tregon qe eshte dicka e vogel...shpresoj te jem shpjeguar...shoh edhe dicka qe po bie ne gote...nuk me duket caj gjithsesi sepse nuk ka vazhdueshmeri si vije...duken si kokrra ndoshta...ose ose mund te jene pika....hmmm...nuk arrij ta dalloj mire nese ajo struktura ne dalje te asaj mbajteses ne duar eshte zgjatim i grykes apo pikez...nese do ishte zgjatim i grykes atehere ka mundesi qe ne ate mbajtese te kete pasur leng...
kam te drejte deri ketu?
te ajo para asaj "good question " qe thashe se ishte stereogram ne levizje por kur i bera save doli thjesht nej stereogram i thjeshte ku jane fshehur dy fjale
mund te provosh te vendosesh linkun..megjithse tek tema tjeter e kane vendos nje stereograme ne levizje...ndoshta ka vendos linkun gjithsesi
nderkohe,nje tjeter stereograme...
duhet me rrit veshtiresine me kalimin e kohes...do filloj te pyes detaje nga figurat qe fshihen :p
zor se shoh ndonje gje une aty
dy delfine jumpin
eriosa,mundohu te perqendrohesh ne figure dhe mundohu te shohesh pertej saj...dhe mbaji syte te fiksuar ashtu...pas pak do formohet imazhi...do shkeputet nga sfondi dhe del si figure 3D...
next one......hmmm,kjo eshte ca e veshtire...
dy zemra ne dy plane paralele e para siper me e vogel e dyta me e madhe
ueeeee...spaska gjo qe nuk shifke ti mi goc
rradhaaaa
nje spirale
pergjigje e sakte...
sa rrotullime ka?
3
He zot na ruaj Une shoh nje lulishte me luleshqerra te rradhitura njera pas tjetres.
gjeni
nje strukture konike me e madhe ne mes e rrethuar ne forme rreth nga struktura konike me te vogladuke filluar qe nga ajo e para siper,ne pozicionin 12 sipas ores,dhe duke vazhduar sipas ores,madhesia e tyre rritet.numeroj 13 cope,pa ate te qendres.te gjitha keto gjenden brenda nje rrethi qe duhet ne pjesen me te jashtme!
si gjithmone eksakt
po kjo?
figuren tende e kam pare per nje kohe te gjate para se ta fokusoja se cfare ishte
eshte globi...duket afrika dhe europa me nje pjese te azise.djathtas pak me poshte dallohet edhe australia dhe ndermjet afrikes dhe australise jane 2 copeza toke te vogla.
poshta fare duket edhe poli i jugut.
kontinenti i amerikes se veriut dhe jugut duken pak fare si nje shirit i holle ne te majte
my turn now
dy cube ai i djathi i permbysur pak
fytyra e nje maceje...
next...
e ke nisur dhe nje here tjeter kete
eshte si nje tip akrepi sdita shpjegoj
ndoshta e kam derguar dhe me pare se mbaj mend se dergoj ne tre forume hahah
sorry...nuk i mbaj mend mo sa kam vendos
figura jote duket si nje piramide qe ka nje yll ne maje
po ajo qe kam vendos une?
si poç me gryke te ngushte me duket
Nuk shikoj gje une mor vlla....
Citim:
Po citoj ato që tha Endri
Nuk shikoj gje une mor vlla....
Citim:
Po citoj ato që tha dianausa
si poç me gryke te ngushte me duket
ketu eshte ebi si ti shihni 3d
http://www.vision3d.com/3views.html
tjeter...cfare eshte kjo?
pak nga pak po behet nje koleksion i mire me stereograme ketu
ylli me 7 cepa i pare nga siper me ato kendet qe fillojne nga kulmi
e ka emrin galaktika e kam ne my dok
Citim:
hahaha ti me keq se une
une shikoj nje flutur qe fluturon ne drejtim nga e djathta ne te majte
Endri, nuk ke faj fare ti byrazer, as une nuk shikoj gje prej gjeje... kjo tema rrezik eshte si puna e Mbretit me rrobat magjike qe vetem budallai nuk i shikonte por ne realitet ishte fare lakuriq lol
NS --> ngela duke rrotulluar koken majtas djathtas e diagonalisht e nuk e di nga cfare kendi tjeter duhet te perdridhem te shoh ate 3d-ne ku eshte harta botes.
ta them te drejten ke shkuar dhe ke kapur nje nder me te veshtirat qe ishin vendos ne kete teme atehere prit te te jap nje foto te thjeshte...
foto e meposhtme eshte nje dinozaur nga ato me qafe te gjate...perpiqu me kete se kjo eshte nder me te thjeshtat per tu pare...thjesht perqendrohu ne qender dhe perpiqu te shohesh pertej figures...pastaj qendro pa leviz ashtu dhe do te shofesh qe pas 10-15 sek do arrish te formosh nje imazh...
provoje iher!
E pash por shume me veshtiresi derisa po me qanin syte
aq eshte veshtiresia...kur e sheh heren e pare meson edhe menyren se si me i pare...une heren e pare harxhova 15 min per te pare stereogramin e pare...i dyti?5 sekonda...arrita nje pike qe shihja figuren direkt sikur te mos ishte stereogram
Endro,tani provo me figurat qe jane vendos ne faqet perpara...
cupke,tani e ke ti rradhen...
dianausa,po e ngadalsoj maratonen per pak kohe sa te shtohen edhe te rinjte
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.