Forumi Horizont | Gjithsej 23 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit » Trego 1128 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ditari (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=179)
-- flash (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4777)
flash
C'ndjete sot ?e shprehur ne piktura/foto/fjali/thenie/kujtime/kenge etj.
----
today
i had a Splash . I felt very satisfied at first then an oppositte effect behavior settled down.
Do e shpreh me nje pikture te Vincent van Gogh
... sot unë jam zogu
Star and bird, in a time, are divine...
and she goes down to him changed into lights,
and he goes up to her changed into trills...
U zgjova ne mengjes dhe dola ne ballkon...
Era me ledhatoi fytyren dhe mu duk sikur mu fut ne shpirt..
Me morri me vete dhe pershkruam shume rruge bashke,madje u kthyhem edhe shume here mbrapa ne kohe...
Sot mu duk vetja si ere...Si ato ererat e mengjesit qe jane shume te embela dhe me raste te frikshme dhe te ftohta..
Nuk e di po ndihesha pikerisht keshtu sot,qe ne mengjes...
It is the night
My body's weak
I'm on the run
No time for sleep
I've got to ride
Ride like the wind
To be free again .......
sot u ndjeva e rilindur. kenget kishtare dje naten, (edhe pse nuk i merrja vesh) qirinjte e ndezur, lutjet me sollen clirim ne shpirt...
sot ndihem keshtu:
Re: flash
Citim:
Po citoj ato që tha lorie
C'ndjete sot ?e shprehur ne piktura/foto/fjali/thenie/kujtime/kenge etj.
symphony of air
( si duhet te jene fjalet e bittersweet symphony--the verve) Pity qe nje melodi aq e lezetshme te percjell mesazh aq pesimist.
i am on the way
it is true
i am on the way
to you..
cause i can change ,i can change,
i can change,i can change
seeing outside the box,the world
imagine big,thinking big
from one day to the next
i can change my world
ooh my world
i start praying
and finding strengths never
felt
I let the melody shine,
let it cleanse my mind,
I feel free
the air is clean
people are standing by me
i am on the way
it is so true
i am on the way to coming to you.
Sot shpirti dhe bukuria e dites duket se s'kane te ndare, dielli me buzeqesh,lulet lulezojne vec per mua, zogjte kengen me kane kushtuar, gjalleria ne vorbull me ka perfshire...dita eshte kaq e bukur..
Sa do te dua kjo dite mos kete mbarim....., pse jo simotrat e saj kaq shume t'i ngjajne,..
E vazhdoj te gjej mbrojtje ne keshtjellen time...
Sot,qe para se te flija dhe deri tani,me eshte dukur vetja si lot..
Thuhet qe kush eshte i merzitur apo i hidheruar,derdh lot,por.....po lotin e ka pyetur njeri..???????..
pikerisht sot me eshte dukur vetja i tille,si i kristalte dhe i tejdukshem...C'dokush qe me shihte me dukej sikur shikimi i tij depertonte brenda meje dhe me kalonte ne anen tjeter.
Ashtu si rreshket loti ne faqe,rreshkisja edhe une ne endrra dhe mendime,me te vetmin ndryshim se ai thahet shume me shpejt se mua..
I won’t drink
I won’t eat
I can’t hear
I won’t speak
Let it out
Let it in
All this pain
From within
I’m out of tears
I’m out of tears...("Out Of Tears "--Rolling Stones's)
Shpesh here duhet te kthejme koken prapa per te vazhduar perpara........
sot bera nje dyluftim me kohen..... u ndala per te reflektuar mbi veten sa i veshtire eshte nje reflektim i tille. sa e veshtire eshte te pranosh sa shume ke ndryshuar, e serisht mbetet gjithshka thelle thelle brenda teje. nuk del jashte.
**
Ua kam falur flamengove , zemren time sot..
Larg hyrjeve pa drite,larg burgimit te shpirtrave te lire
Ecën e ecën,numër mbi këtë botë të ngritur mbi numrat....
Dhe telenovela e jetes time vazhdon....
Kjo kenge e shoqeron ne kete moment dhimbjen time..
"L'eternitÃ_" - Giorgia
Ci troveremo ancora
più grandi e più sinceri in una lacrima
e parleremo ancora
di cieli immensi e avremo nuove veritÃ_
dimmi se ti ho deluso
e quanto hai pianto senza di me
io di pensarti non ho smesso neanche un attimo
e quanto dura l'eternitÃ_.
Ci abbracceremo ancora
più stretti di un anello che non toglierò
e chiederemo al mondo
che male abbiamo fatto per restare qui
dimmi se ti ho perduto
e quante volte hai cercato me
io di pensarti non ho smesso neanche une attimo
ci meritiamo l'eternitÃ_.
Dimmi se senti me
come fossimo una cosa sola
una foglia in mezzo a questo vento
che ci ha portato l'eternitÃ_.
Il tempo è giÃ_ finito
lo spazio è aperto davanti a noi
che siamo come diamanti
pronti a non spezzarsi mai
ci meritiamo l'eternitÃ_.....
hmmm...sec mu mblodh i kotke ne gryke ...falni sarkazmën
pse justifikohem un iher?! dua te them ky esht reagimi im ndaj patetizimit...dmth reagimi im natyral...dmth flashi im
gjithmone ka nje drite edhe ne mes te oqeanit te dhimbjeve apo erresires
"Me ty kaq prane"... un tempo qualcuno mi ha dedicato questa canzone...
E' incredibile come i ricordi riaffiorino così prepotentemente proprio quando più vuoi dimenticare. Riaffiorano e ti tormentano...ma poi la rabbia spazza via tutto...in un solo attimo..
"Me ty kaq prane" - Altin Goci ...Questa volta te la dedico io...
Sot ndihem e bekuar dhe shume e lidhur me natyren. sikur ka hapur krahet dhe em ka pranuar ne gjirin e saj... sot ja fala buzeqeshjen diellit qe ndricon kohes se ngrohte, pranveres, luleve qe kane celur... qetesise qe te fal kjo kohe....
eshte e vertete Ana, qe sherimi i dhimbjes fillon nga shpirti..Sot jam zgjuar me kete motiv ne mendje, dhe ndihem tjeter njeri, dita ka filluar me mbare dhe dielli me buzeqesh ndryshe..
Dielli ndricon perhere, jemi ne qe veme perde Mona
ndihem e lumtur, i kam hequr te gjitha perdet dhe kam lene diellin te me ngrohe shpirtin s'kam ndonje motiv sh te madh, thjesht nje shetitje ne natyre me kenaqi shpirtin dielli zogjte ajri i paster, gjelberimi ka kaq shume gjera qe nuk i veme re kur strukemi ne guackat tona....
dilni o njerez thithni ajer lejojeni diellin t'u perkedhele do rilindni ne gjirin e natyres. s'ka gje me te bukur sepse rilindja eshte e juaja dhe natyra eshte ketu per ju, njerezit ndoshta jo por natyre gjithmone...
Hena varej e argjente.Si e pavertete me duket cdo gje ,keto gota ,kjo hene ,kjo rruge ,kjo nate dhe kjo ore qe me qarkon si fllad ,sikur e kam jetuar dikur .ne nje jete tjeter ,ne nje planet tjeter ...si te paverteta me duken keto kujtime vitesh te shkuara ,qe jane fundosur diku,te gjalla e te vdekura njekohesisht,qe kane mbetur fosforishente vetem ne trurin tim dhe qe jane ngurtesuar me fjale...Dhe si e pavertete eshte kjo lende qe me levrin neper erresiren e dejeve,e shqetesuar 36.7 grade e ngrohte,me shije pak te kripur ,4 litra fshehtesi dhe levizje e pareshtur; gjak,pasqyrim ne sistemin qelizor,trazim i padukshem ne mebreterine e HICIT,qe quhej kujtese dhe qe hidhte yll pas ylli ,vit pas viti ,nje te bardhe , nje tjeter te pergjakte ,shume te tjere me vezullime te zymta e plot njolla -ky eshte qielli i kujtimeve nen te cilin e tanishmja e shqetesuar bente jeten e saj te turbullt.
Drita e gejlber e hakmarrjes .Qyteti qe notonte ngadale nen driten e henes dhe ne rrapellimen e motoreve te automobileve .Rradhe shtepishe ,te gjata e te e te shtrira gjer ne pafundesi .Rradhe dritash ,dhe pas tyre nje mori fatesh njerzish .Rruge.Rruge.Rruge.Trokitje zemre miliona njerzish,trokitje te pareshtura zemre,si te nje motori miliona cilindrash ,qe shtyhej dalengadale pergjate rruges se jetes dhe ne cdo trokitje ,i afrohej nje milimeter vdekjes............ (Remark)
Pa e kerkuar ,madje as pa e dashur ndjenjat e mia lexohen ne faqet e nje libri.Rruga e tyre ne nje cast perputhet me ate te autorit,mgjth prej saj me ndan nje lume i gjate kohe dhe hapsire...
pyetje--
a quhet rilindje kjo qe po ndjej? duket si nje complete turn of wheel.
apo eshte iluzion ,ide e brishte qe perhapet si tymi i cigares ?
brishtesia lind ngaqe energjine e forte te papritur qe me ka kapluar s'di ku ta shpenzoj me pare.
Ta kem nga natyra qe me gjalleron ne pranvere apo ngaqe zbulova nje celes dere,(hapa nje porte)...apo nga te dyja?
anyways i seem to have started flying
Ndihem kaq e pafuqishme para teje, shpirti dhe dashuria ime jane te paperfillshme para fatit qe Zoti na ofron, ndiej kaq dhimbje qe njerezit e mi me te mire gjithmone me lene ne vetmi duke me premtuar perkujdesje... ndihem kaq e rrenuar...
Shtepia e engjejve po shtohet gjithnje e me shume, ajo ka vetem rini, ka vetem shpirtra te mrekullueshem, ka me dhjetra deshira e enderra te parealizuara, me dhjetra fjale te pathena...
nganjehere qan dhe natyra se bashku me zemren.
sot duke ecur rruges pashe nje vajze te vogel e cila ishte ulur mbi bar dhe po mblidhte lule dielli ( luledelet nuk para rriten ketu tek une ). mu kujtua vetja ime e vogel kur dilnim te djelave me prinderit dhe rrija mes luledeleve i mblidhja dhe thurrja kurora. pastaj vrapoja tek mami dhe i tregoja kurorat e mia si dhe nje tufe te vogel per ta marre me vete ne shtepi. sa te bukura jane te djelat ne Tirane, sa e bukur ka qene femijeria ime .... keto kohe jam zhytur ne kujtimet e femijerise si per te rikrijuar ate gezim ne shpirtin tim dhe per te larguar mendimet qe asgje nuk do jete me si me pare...
sot jam femi....
i feel as a cosmic tear
Flm!
Nuk jam me vetem....Nuk kam qene ndonjehere ....
Sot ndjeva prekjen e engjellit tim....
Flm per ndihmen ne ditet e veshtira (nuk do pushoj se perserituri)
home......
getting rooted... only in flying....
extremes i am meeting
when approaching thee...
dhe vendosa te ndryshoj. boll me mes lekundjeve te realiteteve. qe sot e tutje do egzistoje vetem nje realitet ai i 5 shqisave dhe jo i shqises se 6.
moi pragmatiste do me duhet te mesohem pak por fillimi ne nje dite me diell eshte kryeveper dhe te jep force.
Sot kur u pashe ne pasqyre i thashe vetes Mundesh te arrish gjithshka. Jeta eshte jashte mjafton te dalesh mes njerezve. dielli shkelqen dhe eshte kaq bukur jashte s'ka perde mes teje dhe realitetit, perden e ve ti.
moi feliz
and i am freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee to fly high on the sky that can be mine, zog i lire me nje shperthim jete te jashtezakonshem
larg zenies se frymes larg te gjitha gjerave drejt hapesirave pafund qe thjesht me rrethojne e presin te zbulohen
Më së fundi një ditë pushim...1-Maj,do ishte kulmi të punoja edhe sot.
Mjegull
Nganjehere ndiej veten larg...
P.S Inso paske ne ikone nje pikture qe me pelqen shume,"Britma" e ekspresionistit Edvard Munch
Me vjen te ULERAS me te madhe.............
Dreqi ta haje pse shpesh here duhet te konsiderohem si i huaj????
PSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE???
moi happy sot do e tund fare ke koncerti i jipsy kings mezi po pres
neser ju them pershtypjet
Sot me duket vetja si i rilindur,mes miqeve,shoqerise sime dhe personave me te dashur te mite.
Doja te ndihesha i tille tere jeten time.
ndiej qe pranvera ka shperthyer femininitetin brenda meje
ndihem femer ne gjithe kuptimin e fjales
nje mije e nje net ... kercimi neper endrra
Pranvera i ka te magjishme efektet, e adhuroj ne thellesi te shpirtit kete lulezim..
Sot ndihem si nje dallandyshe qe pas nje shtegetimi te lodhshem,eshte kthyer perseri ne shtepine e saj qe e adhuron me shume..
Non lo so,non lo so
quanto tempo ammazzerò
mio libro mio,non ti leggerò
baciandoti sulla bocca...
lo scriverò un altra volta... .....
E mberthyer nen kthetrat e vetvetes...
I Braktisur nga te gjithe..........................fundja si gjithmone
All night I have slept with you
next to the sea, on the island.
Wild and sweet you were between pleasure and sleep,
between fire and water.
Perhaps very late
our dreams joined
at the top or at the bottom,
up above like branches moved by a common wind,
down below like red roots that touch.
Perhaps your dream
drifted from mine
and through the dark sea
was seeking me
as before,
when you did not yet exist,
when without sighting you
I sailed by your side,
and your eyes sought
what now-
bread, wine, love, and anger-
I heap upon you
because you are the cup
that was waiting for the gifts of my life.
I have slept with you
all night long while
the dark earth spins
with the living and the dead,
and on waking suddenly
in the midst of the shadow
my arm encircled your waist.
Neither night
nor sleep could separate us.
I have slept with you
and on waking, your mouth,
come from your dream,
gave me the taste of earth,
of sea water, of seaweed,
of the depths of your life,
and I received your kiss
moistened by the dawn
as if it came to me
from the sea that surrounds us.
i trembem pushtetit qe ka hena tek une. Dje ndriconte e plote duke care dhe rete. dritherima me shkuan neper trup. Ishte aq misterioze dhe aq e magjishme.......
Per cudi edhe une e pashe Henen mbreme dhe ishte tamam si tek foto me lart e analistes, vetem se mua s'me trembi...?!
Sot, mbasi pashe Henen e qete mbreme, ndjehem i vrullshem... Dita filloj kaq ngadale, por ndjehem teper energjitik... Le ta filloj me nje mengjes te bollshem... (duhen vleresuar dhe gjerat e vogla ne jete, jane ato qe i japin lezetin, te medhate kurre s'dime, i leme te na shkojne... )
Si drita e nje Hene, e keni degjuar ndonjehere kete shprehje? (pikerisht)
Citim:
Po citoj ato që tha Shenjtori
I Braktisur nga te gjithe..........................fundja si gjithmone
Gjithsej 23 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit » Trego 1128 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.