Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 113 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Aktualitete Ndërkombëtare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=110)
-- amerika kunder europes (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=11510)
amerika kunder europes
ku eshte me mire dhe pse... konsideroni cdo aspekt.. edukimi, shkenca, sportet, moda, jetesa, mjeksia,... cdo gje qe mund t'ju shkoje ne mendje..
Qe te japesh nje pergjigje te sakte duhet te kesh eksperience ne te dy kontinentet por sikur tani te kisha perseri mundesine te zgjidhja, Amerika do ishte perseri vendi ku do deshiroja te jetoja.
Ka disavantazhet e veta dhe mangesi qe kane nevoje per permirsim kryesisht nga qeveria momentale, por pergjithesisht njerezit dhe jetesa ketu eshte e mire.
Eshte vendi i mundesive (land of opportunities), gje qe zor se mund ta them per Europen.
Go USA
s'ka problem per eksperiencen.. me aq sa kemi degjuar...
une zgjedh ameriken (duke perfshire edhe kanadane )
per trajtimin e barabarte te njerezve ne rradhe te pare,
per mundesite per t'u bere kushdo,
per hapsirat qe kane (ne europe njerezit jane te ngjeshur si sardelet ne kuti)..
per mendjen e hapur qe kane njerezit..
keto me shkojne ne mend tani per tani
E dashuroj Ameriken per shume arsye.
Separi-dashuroj fjalen LIBERTY, dashuroj fjalen FREEDOM.
Ah, si me knaqet shpirti vetem kur i shqiptoj kto fjale...
ps:-Arsyet e tjera i them neser se kam shume dhe sme premton koha
te shkruaj gjate sonte.
Urime Lost_Soul,-na gjallerove pak "kopshtin e andrrave te vdekura"
Duke qene se jam shkeputur nga Europa prej mbi pese vjete nuk e di si shkojne punet realisht atje.
Mendoj se ndryshimi qendron ne
Amerika = sasi
Europa = cilesi
Megjithate thashe me c'kam degjuar Europa ka ecur poshte keto vite, dhe nuk mund te bej nje krahasim.
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
s'ka problem per eksperiencen.. me aq sa kemi degjuar...
une zgjedh ameriken (duke perfshire edhe kanadane)
per trajtimin e barabarte te njerezve ne rradhe te pare,
per mundesite per t'u bere kushdo,
per hapsirat qe kane (ne europe njerezit jane te ngjeshur si sardelet ne kuti)..
per mendjen e hapur qe kane njerezit..
keto me shkojne ne mend tani per tani
Citim:
Po citoj ato që tha football
Ti kanadez mos u ngaterro shume me amerikanetse ne jemi me lart se ju
Amerika jo vetem kunder evropes eshte, por kunder cdo shteti qe mundohet te ngreje koken!!!!!!!!!!!!!!
Kush eshte amerika????
nje kontinent i zbuluar para 500 vjetesh dhe me zgjuarsine e blere nga tere bota eshte bere ajo qe eshte bere...
Amerika eshte ai shtet qe nuk do qe ne bote te kete ligj me vdekje ndersa ne amerike??? te pjekin ne hell...
Amerika eshte bere babai i kesaj toke me mendjet e blera kudo ne bote, dhe ato i perdor per te miren e vet, dhe kunder botes...
Amerika eshte ai qe te rreh ne shtepine e vet, te rreh edhe ne shtepine tende...
me shume pak fjale kjo eshte amerika.....
Halfo ketu nuk flasim per politike, por per kushte jetese dhe financiare, vlerat edukative dhe kulturore midis kontinenteve.
Politiken ua leme ta bejne politikanet qe jane "koka te medhaja"
Citim:
Halfo ketu nuk flasim per politike, por per kushte jetese dhe financiare, vlerat edukative dhe kulturore midis kontinenteve.
Politiken ua leme ta bejne politikanet qe jane "koka te medhaja"
Ndofta ke te drejte Halfo. Megjithate une do te doja kaq shume te isha atje ku jeton ti. :
Citim:mall per greqine plak???
Ndofta ke te drejte Halfo. Megjithate une do te doja kaq shume te isha atje ku jeton ti.:
I pranoj te gjitha sa permend losti dhe me teper votoj "per mendjen e hapur qe kane njerezit". Ky fenomen nuk ndodh kurresesi ne vendet europiane, media dhe propaganda bejne brainwash there. Ne Amerike dhe ne Kanada gjen cdo lloj informacioni dhe ke te drejte te shfletosh dhe lexosh te gjitha opsionet dhe artikujt dhe je i lire te zgjedhesh kush te duket me e llogjikshme
Nuk jam shume dakort me kete paragraf. Red necket ketu jane me te brain washur se kudo. Jetojne akoma me mendesine e luftes se ftohte qe u eshte injektuar mizerisht ne tru nga propaganda amerikane. Po nga nje ane nuk kane faj qeverite se nuk mbahen kollaj nen hyqem 300 milion njerez.
Citim:
Po citoj ato që tha halfgang
mall per greqine plak???![]()
Citim:
Po citoj ato që tha juve
I pranoj te gjitha sa permend losti dhe me teper votoj "per mendjen e hapur qe kane njerezit". Ky fenomen nuk ndodh kurresesi ne vendet europiane, media dhe propaganda bejne brainwash there. Ne Amerike dhe ne Kanada gjen cdo lloj informacioni dhe ke te drejte te shfletosh dhe lexosh te gjitha opsionet dhe artikujt dhe je i lire te zgjedhesh kush te duket me e llogjikshme
Nuk jam shume dakort me kete paragraf. Red necket ketu jane me te brain washur se kudo. Jetojne akoma me mendesine e luftes se ftohte qe u eshte injektuar mizerisht ne tru nga propaganda amerikane. Po nga nje ane nuk kane faj qeverite se nuk mbahen kollaj nen hyqem 300 milion njerez.
Definitivisht Europe !
Europa ka histori
Europa ka arsim me standarte super te larta.
Europa ka kulture
Europa ka art
Europa ka politike.
Europa ka mjekesi(mgjth,ketu duhet te kem kujdes pasi ka ca qendra kerkimore ne Amerike qe financohen goxha,mgjth Canada ne kete fushe vazhdon te qendroje ne koke ne kete kontinent).
Europa ka sisteme sociale te cilat i lejojne studentet te mos thyejne trupin si sllever duke bere me nga dy pune.Une s'kuptoj se cili lesh studenti mund te thoje"me pelqen Amerika per studime" kur nivelin arsimor e ka shume me poshte se Europa e qe ju duhet dhe te punojne si dreqerit.Ketij si them objektivizem une.
Anet negative:
Ka me teper racizem(edhepse personalisht se kam ndjer).
Jane pak me te ndaluar si mentalitet(mgjth kjo eshte pasoje e historise mijera-vjecare)
Une jam per kombinejshen
Citim:
Po citoj ato që tha analistja
Une jam per kombinejshen![]()
Citim:
Problem mbetet edukimi shkollor i femijve, ne Europe apo ne Americe? We'll find that later:
ja keshtu lindi dhe femija i pare qe i vune emrin Renato.. shkurt NATO..
Une s'kam ca te shtoj me teper pervecse te perserit ne forme tjeter ato qe permendi footballi
C'paske qene si mi reshtove dhe me pika pale :p
Puntoret e pelqejne ameriken si mos e pelqejne pasi punon me shume se ne cdo vend te Europes po po bilez bejne nga 3 pune dmth me shume se 50 ore ne jave dhe pastaj si mos jete papunesia me e ulet se ne vendet europiane.
Per ata qe kane qef te krijojne PUNE amerika eshte vendi. Vendi qe behesh i pasur po mos u ngateroni me preceptimin se behesh i pasur duke ndetur por duke punuar dhe duke rendur nga nje pune ne tjetra.
Persa i perket trajtimeve mjekesore eshte e pa diskutushme qe gjendet ne Amerike po halli se miliona amerikane nuk kane siguracion shendetesor dhe pa ate je i humbur.
Amerika shpenzon ne edukim si te mos jene shkollat me te mira por cuditem se si femijet amerikane vazhdimish kryejne me keq se bashkemoshataret europiane duke perfshire dhe literaturen dhe shkencat.
Tani eshte e vertete qe asgje nuk eshte prefekte dhe ja supozojme se europa eshte nje vend per te bere jeten pra shperndan kenaqesi sociale po nqs nuk ka pasuri si mund te shijohet qefi.
Me thoni mua nqs njihni nje njeri qe nuk do qe ti shmanget stresit dhe tensionit por pyes veten nqs stresi eshte me i larte ketu (amerike) ku vertet jeta eshte aktive apo atje (Europe) qe arin te kesh vetem gjerat komode. Mgjs ndoshta e kufizoj kete qe them pasi tani une ne Greqi kam jetuar dhe s'kam provuar vend tjeter pervec amerikes 'token e mundesive" sic njihet ndryshe por ama me informacionet e medies kam degjuar se punimi frytedhenes shfaqet dhe ne Danimarke, Belgjike apo Norvegji.
Cfare me pelqen ne Europe?
kualiteti I ushqimit psh (atje e kam mendjen une :p se po vjen dreka ketej nga ne tani), me ka zene malli te pij qumesht psh sepse ketu nuk I mbaj as ere jo me ta pij, moda si mund ta le moden jashte
pasi e adhuroj.
Po ne amerike cfare pelqej me shume pervec atyre qe jane permendur?
Pengesat elastike te lakueshme dhe cfare dua te them me kete eshte fakti se ketu mund te ngrihesh nga rendi tend shume me lehte se ne nje vend tjeter....kam lexuar librin e bill Clinton ku ishte nje djale nga le te themi fshati I ritur ne fukarallek I cili u be president mgjs me vone ai u be nje nga politikanet me te suksesur Ketu ka vend per arritje dhe po mgjs shembulli qe permenda eshte pak ideal jam realiste dhe e kuptoj qe nuk eshte e lehte por ke shanc per te pasur sukses.
E mgjs pas shume ankesave te jetes ne amerike mendja ime mgjs bluan dhe lodhet duke menduar nqs nje dite do te kthehem perseri labirintet me sjellin ne kete vend AMERIKE
Citim:
ja keshtu lindi dhe femija i pare qe i vune emrin Renato.. shkurt NATO..![]()
Citim:
No much better EUREKA = EUR & KA (EUR)-PA & AMERI-(KA)
DO YOU AGREE OR YOU DON'T LIKE IT ?![]()
Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius
Definitivisht Europe !
Europa ka histori
Europa ka arsim me standarte super te larta.
Europa ka kulture
Europa ka art
Europa ka politike.
Europa ka mjekesi(mgjth,ketu duhet te kem kujdes pasi ka ca qendra kerkimore ne Amerike qe financohen goxha,mgjth Canada ne kete fushe vazhdon te qendroje ne koke ne kete kontinent).
Europa ka sisteme sociale te cilat i lejojne studentet te mos thyejne trupin si sllever duke bere me nga dy pune.Une s'kuptoj se cili lesh studenti mund te thoje"me pelqen Amerika per studime" kur nivelin arsimor e ka shume me poshte se Europa e qe ju duhet dhe te punojne si dreqerit.Ketij si them objektivizem une.
Anet negative:
Ka me teper racizem(edhepse personalisht se kam ndjer).
Jane pak me te ndaluar si mentalitet(mgjth kjo eshte pasoje e historise mijera-vjecare)
Football,shoh qe te thyen arrat mbas veshit
Losto,une s'te kapisha ne kete postimin e fundit(dmth fjaline e pare)
Citim:
nqs do te ishte ne doren time.. do te zhgenjeja.. eureka eshte fjale greke.. dhe une me gjerat greke.. hmmm si ta them.. nuk reagoj shume mire.. :p
Citim:
Citim:
O football,te thyen arret mbas veshit gje? :p
Po behu i cike burre me namuz shqipetari er cun,mos ler pulat te kakarisin ne kacakun e pulave tend
Re,une me Galileon jam rritur nen nje çati por s'kuptoj sesi mund te vihet ne praktike ne rastin e Amerikes (dmth as qe dua te pranoj aludimet e tua :pRefuzoj KATEGORIKISHT
)
Football: ti duash e ti respektosh pulat,se ne fund fare,vetem pulat e kotecit tat kane per te ngelur prane.
Citim:
Re,une me Galileon jam rritur nen nje çati por s'kuptoj sesi mund te vihet ne praktike ne rastin e Amerikes
Football: ti duash e ti respektosh pulat,se ne fund fare,vetem pulat e kotecit tat kane per te ngelur prane.
ne praktive vihet menyra e te folurit amor... s'ka lidhje me ameriken...
.. dhe shife.. se un jam nga ato qe kam jetuar ne te dy kontinentet (s'kam parasysh ballkanin).. i di mire disa pune...
football.. jo e ke gabim ti.. cdo gjuhe e botes ka dale nga greqishtja.. madje dhe kinezcja..
Citim:
Edhe po mbeti ndonje nga te komshiut te mira jane edhe ato, ndonjehere ndofta jane me te mira![]()
Citim:
Pulat ne kotecin e komshiut jane perhere me te shijeshme.Dhe atehere kur ne kotecin tend ke pula te njoma e ne ate te komshiut pula plake"Vecchia gallina fa buon brodo"O Losto,kush e ka thene kete?hahahaShoku i Galileos?
Citim:
1. Ne Americe eshte me mire se kur shkon neper restorante nuk te duhet te pispillosesh, jane praktike ne veshje, which I like so much as lazy I am.
Citim:
2. Ne Americe eshte me mire se te gjitha rrobat blihen me lire se ne Europe.
Citim:
3. Ne Americe eshte me mire se ke fusha tenisi dhe pishina ne cdo cep.
Citim:
4. Ne Americe eshte me mire se rruget pastrohen nga bora gjysem ore mbas pushimit te bores dhe je i lire te shkosh ku te duash.
në europë kur para 200 vjetësh vazhdoheshin të hidheshin themelet e kulturës, amerikant vareshin akoma nëpër pemë (parashiko kto majmunin) të dashur lexus....mos harrojm se europa e bëri amerikën....
1. America nuk ka treg fshataresh. I blejme te gjitha zarzavatet me hormone me teknollogji neper dyqane. Juve akoma psonizni frutat dhe zarzavatet si jevgjit neper treg fshataresh.
2. Ne Americe flet me vehte kur nuk ke njeri, juve nuk flisni dot me vehte se keni njerez per rreth dhe trembeni se mos u degjojne
3. Ne Americe ne pune jemi te rrethuar ne zyra me mure cdo punonjes. Juve ju shohin te gjithe se c'beni
Plas trefish tani femer delikate
Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
Puntoret e pelqejne ameriken si mos e pelqejne pasi punon me shume se ne cdo vend te Europespo po bilez bejne nga 3 pune dmth me shume se 50 ore ne jave dhe pastaj si mos jete papunesia me e ulet se ne vendet europiane.
amor ne fakt footballi eshte femer o lost te marrte e mira ca teme hape plasi sherri
Citim:
amor ne fakt footballi eshte femero lost te marrte e mira ca teme hape plasi sherri
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
me vërtet punon por edhe në europë me punu 3 punë bën pare mos e harro ktë gjë......pastaj amerika është për beqarët emigrant dhe jo për familjet pasi shumë herë familjet ndahen duke bërë tre punë në ditë dhe duke mos pas kohë për njeri-tjetrin....
pastaj ku ka si amerika ku në çdo stacion autobuzi shef afishe reklamash me titullin "quick divorce=ndarje e shpejtë" dhe me koston vetëm 300$.....
lëre pastaj reklamat që shof çdo ditë në televizor ndërmjet emisjone socialo-shoqërore që kan kta, ku vetëm reklamojnë avoketër që të inkurajojn të pësosh ndonjë aksident përball shpis së ndonjërit që ti marrësh lek....kur erdha ktu për her të par kaloja me kujdes ditëve të dimrit, kur shokët ktu më thoshin:
mos ki merak ore, ec ore pa frik ajde se e hedhim në gjyq e i marrim lek të zotit të shtëpis apo makinës.......![]()
Citim:
Mendoja qe vetem meshkujt shkojne mbas cdogjeje qe ka te beje me prapashtesen -balls :p![]()
![]()
Citim:
Me siguri do kete nje doze testosteroni te larte hahahahahaha![]()
![]()
Mendoja qe vetem meshkujt shkojne mbas cdogjeje qe ka te beje me prapashtesen -balls :p
Eshte konfuze persa i perket identitetit seksual
![]()
interpretimi jone i nofkave te ndryshme s'ka te beje me nivelin hormonal apo me krizen e identitetit te personave qe i vene nofkat.
Amoksil ne fakt ka kaq sh gjera te tepruara saqe ka dhe spiunime te komshiut se ne cvend e mban makinen.
Citim:
nuk mund te jesh me gabim se kaq...ne fakt eshte e kunderta.. jane femrat ato qe terhiqen nga gjerat me balls..
.. tani,, ka edhe disa meshkuj.. po nejse...
![]()
Citim:
ja e shef pikat mbi i i veta miratoj plotesisht pergjigjen :p:p:p
Citim:
1. America nuk ka treg fshataresh. I blejme te gjitha zarzavatet me hormone me teknollogjineper dyqane. Juve akoma psonizni frutat dhe zarzavatet si jevgjit neper treg fshataresh.
Citim:
2. Ne Americe flet me vehte kur nuk ke njeri, juve nuk flisni dot me vehte se keni njerez per rreth dhe trembeni se mos u degjojne
Ps ete flasesh me vete nese ke njerez te kulturuar(dmth ne Europianet)perreth?
[QUOTE]Po citoj ato që tha football
[B]3. Ne Americe ne pune jemi te rrethuar ne zyra me mure cdo punonjes.Juve ju shohin te gjithe se c'beni
Citim:
Plas trefish tani femer delikate![]()
Citim:
interpretimi jone i nofkave te ndryshme s'ka te beje me nivelin hormonal apo me krizen e identitetit te personave qe i vene nofkat.
Citim:
ne fakt eshte e kunderta.. jane femrat ato qe terhiqen nga gjerat me balls..
Football... prandaj te mungon shume greqia ty se kishte me shume se keto qe ka amerika????
Citim:
Po citoj ato që tha halfgang
Football... prandaj te mungon shume greqia ty se kishte me shume se keto qe ka amerika????![]()
Citim:
nuk mund te jesh me gabim se kaq...ne fakt eshte e kunderta.. jane femrat ato qe terhiqen nga gjerat me balls..
.. tani,, ka edhe disa meshkuj.. po nejse...
![]()
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 113 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.