Forumi Horizont | Trego 12 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Gjeologji & Gjeografi (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=151)
-- Gure natyror (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=13954)
Gure natyror
SFALERITE/MARKASITE (P.PLATE)
Kompozicjoni kimik i Markasites eshte "sulfure de fer" kurse ai i Sfalerit eshte "sulfure de zinc"
Vendet qe gjendet ky gur jane:Spanja, Meksika dhe Usa.
kristal Orpiment
Kompozicjoni kimik: Sulfyre i Arsenikut (As2 S3). Metal toksik nese kalon ne gjak.
Jane kristale te rralle, qe gjenden zakonisht ne vende si Peruja, Usa, Turqia, Rumania e yugosllavija.
SPECTROLITE
kompozicjon kimik aluminosilicate i sodiumit e i calciumit, Na (A1Si08) Ca (A12Si2O8).
Shtetet ku gjenden jane Madagascar, Austalie, Canada, Mexique, Russie, Finlande, U.S.A.
Shenjat oroskopike qe e preferojne jane Peshku, shiqetari, akrepi e binjaket..(per shake)
Sa e apasionuar jam mbas ketyre mineraleve, dikur i shihja dhe i sodisja sikur te ishin diamante, i prisja ne fije te holla i shihja ne mikroskop, i ndaja, i thermoja, i sitisja, i analizoja, i studjoja, por c'e do gjithe ky pasion i mbeti te kaluares. Emigracioni na integroi ne te tjera pasione.
Ja ashtu me vijne tani te gjitha neper mendje shkembinjte bazalte, granite, sedimentaret, konglomeratet, magmatiket, gelqeroret etj, etj. Format e ndryshme te kristaleve eksagone, oktagone etj, etj c'gjyra qe kishin, askush nuk di se c'fsheh nje cope e vogel guri, eshte nje materie dhe nje bote e tere. Sa me ka pelqyer gjeologjia dhe cdo gje, qe kishte te bente me kerkim dhe zbulim, ndihesh sikur cdo dite je ne kerkim dhe krijim te perhershem...
Sa me mungojne keta gure, qe dikur i dashuroja me aq pasion dhe nostalgji.......
Mu kujtuan malet e Kukesit, Tropojes, Mborjes dhe Drenoves, kur i shetisnim pa u lodhur ne ekspeditat tona pa mbarim....
Cdo te thote te studjosh token e vendit ku ke lindur dhe je rritur, te duket sikur e perpin ashtu te gjalle me mall dhe uri.....
Kompozicjoni kimik oxyde de silicium, fer, manganèse, SiO2 me Fe.
shtetet ku gjenden jane Brésil, Madagascar, Russie, Uruguay.
Shenjat qe e preferojne Demi, peshku, virgjeresha, bricjapi.
ps : Kotka edhe un jam e pasjonuar mbas gureve dhe kristaleve natyrore edhe pse nuk kam studjuar Gjeollogji minierash.
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Sa e apasionuar jam mbas ketyre mineraleve, dikur i shihja dhe i sodisja sikur te ishin diamante, i prisja ne fije te holla i shihja ne mikroskop, i ndaja, i thermoja, i sitisja, i analizoja, i studjoja, por c'e do gjithe ky pasion i mbeti te kaluares. Emigracioni na integroi ne te tjera pasione.
Ja ashtu me vijne tani te gjitha neper mendje shkembinjte bazalte, granite, sedimentaret, konglomeratet, magmatiket, gelqeroret etj, etj. Format e ndryshme te kristaleve eksagone, oktagone etj, etj c'gjyra qe kishin, askush nuk di se c'fsheh nje cope e vogel guri, eshte nje materie dhe nje bote e tere. Sa me ka pelqyer gjeologjia dhe cdo gje, qe kishte te bente me kerkim dhe zbulim, ndihesh sikur cdo dite je ne kerkim dhe krijim te perhershem...
Sa me mungojne keta gure, qe dikur i dashuroja me aq pasion dhe nostalgji.......
Mu kujtuan malet e Kukesit, Tropojes, Mborjes dhe Drenoves, kur i shetisnim pa u lodhur ne ekspeditat tona pa mbarim....
Cdo te thote te studjosh token e vendit ku ke lindur dhe je rritur, te duket sikur e perpin ashtu te gjalle me mall dhe uri.....
Citim:
Po citoj ato që tha Mister_DXP
Kotka ti paske qene gjeologe dhe ke studjuar keto materjale
urime. edhe une e kam dashur kete shkence.
Kotka po qe se e ke ne gjak akoma zanatin na gjej ca mjete te mira ne ameriqi dhe hajde te çoj une ne nje vend qe ose behena miliardera ose te famshem.
jam i sig 99%
Citim:
Po citoj ato që tha puntori
Kotka po qe se e ke ne gjak akoma zanatin na gjej ca mjete te mira ne ameriqi dhe hajde te çoj une ne nje vend qe ose behena miliardera ose te famshem.
jam i sig 99%
Unaze DOREE CORNALINE
Kompozicjoni kimik i gurit dioxyde de silicium SiO2.
shtetet ku gjenden jane Brasil, Indi, Madagaskar, Uruguaj, U.S.A.
Citim:gjeologe sa gjynah qe ke heq dor shpejt nga ekspeditat sepse do kisha pasur rast te te njihja ndoshta realisht ne at kohe.
Po citoj ato që tha kotka
E di per ku e ke fjalen (tek ari i zi), por nuk me pelqen te shkoj andej se ma sugjeroji xhaxhai im ne Kuvajt para 15 vjeteshdhe nje shoku im para 8 vjetesh ne Arabine Saudite, por per mua ne jete me shume ka rendesi familja, se sa kariera si femer qe jam, prandaj dhe hoqa dore shpejt nga ekspeditat gjeologjike.
Nje keshille u jap te gjitheve, femijet eshte mire ti lejojme te studjojne atje ku ju pelqen, por ndonjehere zgjedhjet e tyre ne moshen 18 vjec tingellojne pak si utopike, keshtu e pesova edhe une, megjithese ne ne ate kohe nuk kishim shume chanc te zgjidhnim, do shkoje atje ku thoshte xhaxhi pa cka se mua me qelloi qe e kisha ne listen time te degeve te preferuara.
Citim:
Po citoj ato që tha puntori
gjeologe sa gjynah qe ke heq dor shpejt nga ekspeditat sepse do kisha pasur rast te te njihja ndoshta realisht ne at kohe.
Problemi qendoron tek syri pra tek studimi kupton. Ti si gjeologe duhesh vetem te thuash ka mundesi ska mundesi dhe nese po nga t'ja fillojme se koha nuk pret pastaj.
Trego 12 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.