Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 123 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- a mund te rregullohet populli shqiptar (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6139)
a mund te rregullohet populli shqiptar
pershendetje te gjitheve.jam emigrant ne greqi 11 vjet dhe jam i habitur sepse ketu ku jam degjoj shume per ne qe jemi shume te varfer dhe nuk kemi kulture lloj-lloj fjalesh/por kur vi ne shqiperi jam shume i kenaqur sepse shoh qe njerzit perparojne dhe po rregollohen pak nga pak por dicka nuk i le te eci dhe kthehen nga fillimi/dua te di a mund te rregullohemi ne me keto parti qe kemi si nano dhe berisha qe shohin vetem xhepin e tyre/faleminderit
Do te behemi patjeter, u bene popujt tjere, mos behemi ne, qe jemi nje popull i vecante ne histori...
flm per pergjigjen por sma ha menja sepse jena shume mbrapa.shendet
nickut
O Nicku... un besoj se je ne gabim kur ke thene '' A do rregullohet populli shqiptar ''
E ke patur fjalen a do te rregullohet ekonomia e Shqiperise ..apo jo ?
Sa per mungese kulture, un kam qene vete ne Greqi dhe shume debate kam bere me ata ne lidhje me shume tema te cilat jo te gjitha ishin te lidhura me Shqiperine.
Po kultura greke valle duket ne fjalen '' malaka'' qe ata perdorin cdo sekonde.Ti e di mire se edhe fjale te tjera shume te ndyra per ne...per greket jane si ushqim i perditshem dhe vajza ne sy te babit perdor pa te keq fjalen '' gamisu''
Pra ne Greqi nuk eshte ajo kulture qe greket mendojne.
E po te me thuash qe Krishti ka folur greqisht kjo eshte qesharake...e thashe kete sepse eshte nje nga debatet qe me kujtohet.
Te me thuash qe Ajnshtajni ia ka vjedhur teorine nje greku... kjo eshte tragji-komike.
Nuk po them me te tjera debate se jane shume, pra te na rroje Kina sepse dikur na ka qene Greqi.
Sa per popullin Nicku , populli i rregulluar eshte ,por ekonomia eshte poshte.
pershendetje
Kontinenti
Re: nickut
Po citoj ato që tha kontinenti
O Nicku... un besoj se je ne gabim kur ke thene '' A do rregullohet populli shqiptar ''
E ke patur fjalen a do te rregullohet ekonomia e Shqiperise ..apo jo ?
Sa per mungese kulture, un kam qene vete ne Greqi dhe shume debate kam bere me ata ne lidhje me shume tema te cilat jo te gjitha ishin te lidhura me Shqiperine.
Po kultura greke valle duket ne fjalen '' malaka'' qe ata perdorin cdo sekonde.Ti e di mire se edhe fjale te tjera shume te ndyra per ne...per greket jane si ushqim i perditshem dhe vajza ne sy te babit perdor pa te keq fjalen '' gamisu''
Pra ne Greqi nuk eshte ajo kulture qe greket mendojne.
E po te me thuash qe Krishti ka folur greqisht kjo eshte qesharake...e thashe kete sepse eshte nje nga debatet qe me kujtohet.
Te me thuash qe Ajnshtajni ia ka vjedhur teorine nje greku... kjo eshte tragji-komike.
Nuk po them me te tjera debate se jane shume, pra te na rroje Kina sepse dikur na ka qene Greqi.
Sa per popullin Nicku , populli i rregulluar eshte ,por ekonomia eshte poshte.
pershendetje
Kontinenti
po per ekonomin e kisha fjalen ,ndoshta nuk jam shprehur me mire ne pyetjen,pastaj sa per kulturen greke as qe e ve ne dyshim se kane kulture me te mire pastaj ke qene edhe e di shume mire qe jane bernut keta.pastaj kultura jone eshte shume e paster se e ketyre.
po derisa kemi keto qeveri si;nano e berisha une mendoj se kurre skemi per tu futur ne evrope.
flm per mesazhin tuaj,
me respekte nick,
ja kalfsh mire.
Pershendetje
Kemi kohe per tu rregulluar plako!
Ne jemi nje popull qe jemi mesuar me te pritur keshtu qe kemi kohe!
Re: Pershendetje
Citim:
Po citoj ato që tha oliinter
Kemi kohe per tu rregulluar plako!
Ne jemi nje popull qe jemi mesuar me te pritur keshtu qe kemi kohe!
Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
Do te behemi patjeter, u bene popujt tjere, mos behemi ne, qe jemi nje popull i vecante ne histori...
Zhvillimi ndoshta kalon nga seksi, por jo ne kete menyre. Seksin ka te drejte ta beje kushdo dhe nuk mendoj se fytyra e parafolesit eshte me seksuale sesa ata qe rrijne pa lare ne Shqiperi.
Sikur ti leme deliret e madhestise nuk do ishte keq. Shqiptaret kane difekte por jane njerez si gjithe te tjeret. Keshtu qe seksin do ta bejne sa here ti teket pa marre doren e emigranteve "te lare" perendimore.
qesharake mesazhe e sipershkruara...
Kultura e nje vendi u percaktoka nga "fjalet e ndyta"?
shume i ngushte si koncept...
[QUOTE]Po citoj ato që tha ksenia
[B]qesharake mesazhe e sipershkruara...
Lexoje mire hun ok sepse une kam shkruar se ato e kan kap jeten persmbrapshti ku ka me hall qe nji vajze te lidhet me nji burre tuj e dite se ai eshte i martuar etj e tj prandaj keto per mu jane fundrina e pike ndaq prandojeni ndaq jo .
Sa per Fajtorin qe ka shkruar seksin se ndalon kush normal por e kam kap si shembull se si jane njerzit ne Tirane ok e kujt ti djegun le ta mbajn sorryyyyyyyyy.
Sa per ato qe jetojne jashte ato nuk e dine te verteten se si jetojne me te verte njerzit ne Shqiperi sa skifo jane bere, pike
Re: a mund te rregullohet populli shqiptar
Citim:
Po citoj ato që tha NIK_SERIOZI
pershendetje te gjitheve.jam emigrant ne greqi 11 vjet dhe jam i habitur sepse ketu ku jam degjoj shume per ne qe jemi shume te varfer dhe nuk kemi kulture lloj-lloj fjalesh/por kur vi ne shqiperi jam shume i kenaqur sepse shoh qe njerzit perparojne dhe po rregollohen pak nga pak por dicka nuk i le te eci dhe kthehen nga fillimi/dua te di a mund te rregullohemi ne me keto parti qe kemi si nano dhe berisha qe shohin vetem xhepin e tyre/faleminderit
O Myzo
Ne futboll sikur nuk puqemi shume po ketu te jap te drejte.
Citim:
Po citoj ato që tha Colpo_di_Fulmine
Lexoje mire hun ok sepse une kam shkruar se ato e kan kap jeten persmbrapshti ku ka me hall qe nji vajze te lidhet me nji burre tuj e dite se ai eshte i martuar etj e tj prandaj keto per mu jane fundrina e pike ndaq prandojeni ndaq jo .
Sa per Fajtorin qe ka shkruar seksin se ndalon kush normal por e kam kap si shembull se si jane njerzit ne Tirane ok e kujt ti djegun le ta mbajn sorryyyyyyyyy.
Sa per ato qe jetojne jashte ato nuk e dine te verteten se si jetojne me te verte njerzit ne Shqiperi sa skifo jane bere, pike
Normal se po
Nuk jemi ndonjë popull i veqantë as për të mirë dhe as për të keq. I kemi gjëra dhe karakteristika të mira dhe të kqija. Tash a do të rregullohemi ndonjëherë, besoj se po. Pyetja është se kur - e ajo është vështirë t ´i përgjigjesh. Ai që e ka një datë të caktuar do të fitojë ne¨zgjedhjet e ardhshme.
Para dy vitesh në një emision në Kosovë flitej për kushtet ekonomike. Një mysafir i emisionit tha se "Ne jemi mësuar të mbijetojmë". Kjo është pergjigja se cka jemi duke bërë, pra po mbijetojmë në një farë mënyre. Ndërsa mysafiri tjetër (Naser Gj. këngëtari i Minatorit) replikoj në mënyrë shumë interesante duke thënë "Unë po e kuptoj se deri tash kemi mbijetuar por po dua me ditë se kur do të nisim të JETOJMË".
Mendoj se ndonjëherë do të nisim të jetojmë por së pari duhet që ti zgjedhim politikanët e drejtë dhe të zotë, e ata pastaj t´a bëjnë detyrën e vet, e po mos e bën atë të hajnë dru natë e ditë. Nga kjo pastaj do të vinin politikanët e rinj dhe normal se ata do të frikësoheshin nga pasojat e paraardhësve të tyre kështuqë ata ndoshta do të punonin për të mirën tonë dhe të tyre.
Citim:
''Midis meje dhe teje ka gjithmone nje rregull,jam une e para''
Sikur te ishte keshtu Shqiperine e shkrete do e kishte marre lumi me kohe.
Kur lexoj shkrimet e tua gjithmone dyshoj per nje gje,ose kam une nevoje per nje perkthyes Shqip-Shqip ose ti ke shume probleme (si me gjuhen ashtu edhe me mendimet).Kam arritur ne konkluzion se kjo e dyta eshte e sakta.
Nuk e kuptoj si ste vjen zorr e na vjen e na derdellin idiotlliqe ketu.
Gjynaf qe po ta them por dukesh shume e lashte nga mendimet,nuk ja vle me te lezu e me repliku me ty.
P.S Persa i perket temes: Mos kemi gje brinje ne balle qe te mos rregullohemi.Pastaj,varet cfare gjerash duhet te rregullojme,pasi eshte shume e gjere si fjali "a mund te rregullohet populli Shqiptar' ?Duhet te specifikohet si pyetje.
Komentet e mesiperme ndoshta ishin te panevojshme,por me neveriten ata njerez qe llogjikojne si disa me siper.Eshte me te vertete turp te quhen Shqiptar.
bledumi
ca thuj ti mer daj.... po ty si te duket qe eshte shume mire populli shqiptar?
kur shumica hane buke me lek borxh ,femijet rine pa shkolle,te rinjte e kane mendjen vetem me pi ashash dhe me bo vjedhje,kjo ty te duket normale?disa nga keto ndollin kudo por kur shume njerez rine pa pune edhe marin lek borxh me henge kjo mua nuk me duket normale.
mos shiko tiranen edhe durresine ti edhe kujto se eshte mire gjithe shqiperia.
por mesa shohe une nuk ke pa gjo ti lal,dil bjeri rotull nje here shqiperise pastaj ec e fol lal ne kete teme
pa ofendim.
pershendetje
Nik,
se pari: Kam pare mjaftushem pothuajse cdo qytet te Shqiperise,te garantoj per kete.
se dyti: Kush i hodhi poshte gjerat qe ti ke vene ne dukje ne mesazhin tend.Lexo pak me mire mesazhet e te tjereve qe te nxjerresh konkluzione.
Nuk thashe qe skemi probleme,kemi shume madje,por nuk do te doja te mi vinte ne dukje dikush qe ska piken e llogjikes,piken e lidhjes me vendin te cilin,pa me te voglin turp e quan memedhe.Kete gje kam vene ne dukje ne mesazhin tim me siper,lexoje pak me mire nqs mundesh.
Me thuaj,kush eshte ai shtet qe nuk ka nevoje per rregullime,aq me teper ne.Pastaj,edhe vete pyetja nuk me duket shume e pershtatshme,apo e mireformuar ("a mund te rregullohet populli shqiptar"),nuk e di si i prisni rregullimet ju,te vije nje zane dhe me shkopin e saj magjik te na rregulloje,apo te vije ndonje magjistar dhe me nje "abrakadabra" te na rregulloje? Nqs shef mire ndryshime ka nga viti ne vit,por thuaj qe jane me hapa te ngadalta sa nuk bien ne sy.
Sa per ta mbyllur mendoj se ndryshimet do te vije shume shpejt dhe cdo gje ka per te marre rrjedhen qe duhet,duan apo sduan nje pjese.
pershendetje!
Brravo Nik sepse ke thene te verteten kjo me vjen inat sepse ato qe jane ne Shqiperi mhapen mender b.... e shkojne e me pijn cingare malla barkun e kane bosh sa per a jam ok apo jo mendoj me ken gjysma ime o Bledi je ne rregull sepse kam shetit gjithe boten e vazhdoj e ne gjithe Shqiperin kam qene e jo me larg se tani ne Shtator dhe ne Nentor kam qene e per mendimin tim jane te merdhitur rinija e pike . Sa per me ke rri une Shoqnia jeme jane intelektual por me vjen keq kur shoh ne cgrade kane mberritur femrat e sodit.
Pastaj te duket normale per cdegjova une kur isha se nji djale i sapomartuar e te shoqen e kishte vetem 17 vjece e tradhetote e kishte marre semundje e tjera e tjera ,prandaj nuk me duket asgje normale atje jeten e keni kap per B... e jo persmarit e kush do me shesin mend mu katundaret e fshatrave te Tiranes qe jo eshte persmarit hapi syte mire ti e gjithkush e shikoni realitetin nuk them se dikush sdi te beje jeten por jane shume te pakte ato qe e din fjalen Jete.
Ciao te gjitheve
o colpo...
Sja vleka me u mor me ty goce...Mire qe je e keq informuar po je dhe koke derre dhe spranon informohesh ne menyre te sakte....
Po te lej Burrat me mire.....
Gjuha
Paskam ca veshtiresi per ta kuptuar kete mesazhin tend e lal. A e shkrun ca me shqip dhe me kuptim se nuk po marr vesh ca po thua e ku do me dal.
Faleminderit
Re: a mund te rregullohet populli shqiptar
Citim:Pyetje jo shum eqart kjo or Nik behet fjale per njerzit apo per ekonomine eShqiperis po qe per njerzit dhe per kulturen tone une besoj se jena mire me krahasime me shume vende te botes dhe me shume njerez nga vende te botes dhe sa per kulturen na vine anash ne ata Greket apo keta kanadezet apo dhe shume shtete te tjere se ne me te vertet kemi qene te varfer nga ekonomija por kemi qene gjithmone me kulture dhe kemi be vend kudo ne bote por dhe pyll pa dera ska keshtu qe mendimi im eshte qe si popull dhe si njeres nuk kemi ndonje gje per te ndryshuar dhe une per vetem time jam shum krenar dhe e them kudo me mburje qe jam shqiptar dhe kujdoje qe mendon qe nuk jemi ndonje vend me ultur mundohem ti shpjegoj dhe ti qartesoj se me te vertet ne jemi nje komb i lashte dhe me kultur qe ne lashtesi Kurse saper ekonomine e Shqiperis mendoj se do eci perpara por mer dhe pak kohe se nuk behen gjerat tak fak si neper filma nje antar aty kishte shkruar qe ne shqiperi ka njeres qe marin pare borxh per et bler buke e disa gjera te tjera Po ky eshte kapitalizmi vella ka the te varfer nuk jane vetem aty ne shqiperi po dhe ke tu ne Kanada ka sa te duash po ekane nga ment ekokes se nuk duan te punojne po desha te shtoja qe jane me fat qe jane ne Shqiperi dhe ijapin borxh se ketej nga ne as duan tja dine fare
Po citoj ato që tha NIK_SERIOZI
Re: o ksenia.....
Citim:
Po citoj ato që tha ksenia
Sja vleka me u mor me ty goce...Mire qe je e keq informuar po je dhe koke derre dhe spranon informohesh ne menyre te sakte....
Po te lej Burrat me mire.....
Per mendimin tim, populli shqiptare eshte duke u rregulluar nga dita ne dite........ Kushedi ato qe jetojne andej nuk e vejne re por ne qe jetojme jashte dhe shkojmne ne shqiperi here pas here e shikojme dallimin.......
Re: Re: o ksenia.....
Citim:
njerzit jane shume injoranta .
arakati
teka ka te bej me te dyja keto qe permende ti,edhe kultura edhe ekonomia
une nuk thashe se grekerit kane kultur me shume se ne lexo pak me mire
e dyta shqiperia e jkishte kulturen deri ne vitin92-93 bile nje nga shtetet me te pastra ne bote per kultur por u shkaterua pernjehere.
e 3 une kurre nuk e kame mohuar qe jam shqiptar edhe kete e them me gjithe zemer por me vjen keq qe jemi kaq mbrapa edhe flet gjithe evropa per ne,
ju lutem nuk duhet te kemi ofendime ne kete teme tjeshte bisediojme per dicka te mire per shqiperine e jo te hahemi njeri me tjetrin,nuk mundet te kemi te gjithe te njejta mendime secili jka mendimin e tij mpor nuk eshte ethene qe te ofendohemi ketu,
edhe kjo eshte nje gje qe nuk e le shqiperine te eci perpara
lela_dr eshte e vertet qe shqiperia po perparon ne shume vende nga ana ekonomike vetem se nga ana kulturore une nuk e shoh,
shoh nje rini qe me vjen per te vjelle kur e mendoj
me vjen keq qe perdor keto fjale por eshte e vertet.
i them keto gjera sepse edhe une kam qene i tille ne shqiperi bej hesap babai im me thote rdhe gezohem fjalal e pare e dyta thote kur do ikesh se ketu behesh rrugac si shoket e tu,kjo ndoll sepse ne shqiperi nuk ka pune edhe djemte nuk kane ca te bejne edhe meren me budallalliqe,
respekte per flamurin kuq e zi te gjithe.
Nick_seriozi
Ke rinija ke te drejte, sepse me sa mendoj une shumica e rinis ka ikur jashte...kush per studime e dikush per pune, dhe atje ka ngelur vetem "llumi" me vjen keq qe perdor keto tema... por me rinija ne shqiperi nuk po hecen fare perpara dhe te jap te drejte.... sepse kem 13 vjet demokraci dhe akoma nuk jemi bere njerez TAMAM....
Me respekt Lela_dr
rofsh lal
kjo teme eshte hapur thjeshte per bisedim sepse nuk mund te bejme gje me shume,derisa nuk bejne ata qe jane larte nuk mund te bejme ne
qe thjeshte jemi njerez.te pershendes
Pershendetje Nik
Ashtu si ty edhe une kam nje kohe te gjate qe jam laguar nga Shqiperia edhe kur vajta e pashe qe Shqiperia ishte permiresuar shume. Kishte bere shume ndryshime, ca te mira ca te keqija por ne pergjithesi ishte bere shume me mire.
Sa per partite, Nano edhe Berisha jam me pershtypjen se edhe atyre do tju vije dita qe do te regullohen. Shkalle shkalle eshte kjo gje, filluam ne fund, tani jemi nga mesi edhe shume shpejt do te vemi aty ku duam te shkojme edhe ajo eshte e rendesishmja.
Te pakten ky eshte mendimi im.
kush ma shpjegon termin :do regullohet populli shqiptar ?
Citim:
Po citoj ato që tha ksenia
qesharake mesazhe e sipershkruara...
Re: Re: o ksenia.....
Citim:
Hi Ksenia me duket se ste kam fyer megjithate sta ve faj sepse aq e zgjuar je e aq gjykon mendja jote e ti nqse se jeton ne Shqiperi atehere normal qe shkruan keshtu sepse je vete atje ose ke motren njera nga keto pastaj une shkruaj shume mire shqip e jam shume mire e informuar nga te gjitha gjerat Ok Nuk them se ne Shqiperi nuk behet qejf ose sja kalon mire por ne pergjithsi njerzit jane shume injoranta e eshte e veshtire te merresh vesht me to ok ndaq prandoje ndaq jo aq eshte logjika e jote hajde ciao tani se boll me ty .
re
kjo esht per colpo di fulmine dua te te them vetem diçka nese ke pasqyr ke shpia shifu mir se ke me zbulu çudira dhe kur te mbarosh futi i gelbaz turinit tend te qelbur qe shan shqiptaret ne ate menyr .ksenia muahhhhhhhhhhhhhh serce moja keshtu te kam qef moja oçi :-)
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Zhvillimi ndoshta kalon nga seksi, por jo ne kete menyre. Seksin ka te drejte ta beje kushdo dhe nuk mendoj se fytyra e parafolesit eshte me seksuale sesa ata qe rrijne pa lare ne Shqiperi.
Sikur ti leme deliret e madhestise nuk do ishte keq. Shqiptaret kane difekte por jane njerez si gjithe te tjeret. Keshtu qe seksin do ta bejne sa here ti teket pa marre doren e emigranteve "te lare" perendimore.
Nikut
Faleminderit per pergjigjien e per sqarimin dhe erespektoj ate qe ke thene qe eshte thjesht nje diskutim dhe nuk ka pse te ofendonjme njeri tjetrin ose te gjykojme njeri tjetrin eshte thjesht mendim dhe sikushdo ka ate mendimin e vet dhe disa po nuk i pelqyen ose behen nervoz mos i lexojne fareOk Nik te kethehemi te tema sa per ate qe thua qe shqiperia kq qene nje vend me kulture deri ne vitet 92-93 une mendoj qe atere per mendimin tim ka qene diktatura qe bente kulturen por ate une mendoj qe nuk mund ta quash kulture mendimi im eshte qe ajo quhet Frike dhe nuk mund ti quash ato vite vite me kulture se sa kulture mund te kete nje njeri i mbyllr ne kafaz dhe qe nuk di asnje gje nga bota e jashtme dhe di vetem cfar behet ne ate kafaz dhe me dajak te koka Tani gjithashtu desha te shtoja me vin shum keq qe ecilesoni rinine shqiptare ne ate meneyre dhe me disa emra qe me te vertet une mendoj qe nuk e meritojne nuk po them qe jane te perkryer por mund te them qe te rinj jane dhe nuk bejne ndonje gje me shume se cbejne kjo rinija jasht shtetit dhe mendim im eshte qe rinija shqiptare eshte mbase me e kulturuar se sa kete rini qe kam pare une nga vende te ndryshme te botes qe fillo qe nga Greket qe i theshte nenes te vete gamuto nga njezet here ne dite apo kete rini ketu ne Kanada qe nuk i bie ndermend per prindrit fare dhe u cane duke pire droge gjith diten dhe po te shkosh neper sallat egjyqeve mund te gjesh 100 ne dite qe jane kapur per vjedhje apo zenje apo perdhunim apo shitje droge dhe per shume gjera te tjera qe besoj qe nuk i bejne me te mire apo me te kulturuar se rinia shqiptare si ajo qe eshte ne shqiperi dhe ajo jasht shtetit se dhe ne qe jemi jashte shtetit pjese easj rinije jemi apo jo se sic thote dhe nje fjale e urte e popullit mos peshty lart se do te bjere ne fytyre me te vertet me vjen keq qe perdoren ato fjale per rinin shqiptare se nuk e meritojne se pjese easaj rinie kemi qene dhe ne dhe nuk mund ta quajme veten me te kulturuar apo me te mire se fati na deshi pak me shume se sa ata te rinj qe ndodhen ne shqiperi Kaq kisha se dhe ezgjata shume por jo keq kuptim thjesht diskutim
Faleminderit
Re: Re: Re: o ksenia.....
Hi Ksenia mua nuk me vjen turp nga varferia ose te ulem gju me gju me njerzit por thjeshte ne po japim mendimin ketu une nuk mund te shprazi timen per hater tend Ok.
Por une thjeshte jap mendimin tim qe Rinia e sotme ne Shqiperi nuk eshte normale pastaj cke une i kam pare me syte e mij qe vajzat ne Tirane shkojne me burra te martuar e keq e me keq ateher si te duket kjo pastaj sjam une e vetmja qe i kam pare por shume vet thojne per kete gje .
E kjo vjen jo nga varferia por nga karakteri i tyre sepse ne varferi kemi qene te gjithe mos ne te pakten prindrit , une nuk harroj kush jam ose nga vij por thjeshte po te diftoj se si eshte rinia ose cbejne meshkujt e martuar e pike etj etj. Ciao.
Re: Re: Re: Re: o ksenia.....
Citim:O colpo me banim ne Canada shum inat epaske rinin shqiptare ti po cfar te kane ber mi dreq apo ta paskan mare dhe ty burin Po me qe jetokemi te dy ketu ne Canda me thuaj cfar me shume kulture paska kjo rinia ne kanada me shume se ata te rinj qe jetojn ne shqiperi se me sa di une dhe ketu ne Kanada ka goca beqare qe shkojne me burat e martuar dhe qe edine shume mire qe jane te martuar po hajde mo fun se ka pare dhe exsperience apo dhe cuna te rinj qe shkojne me gra te martuara apo ska ketu qe epine drogen me cibuk dhe skane breke ne byth dhe dalin lypin ne ruge apo ska ketu qe nuk ibie ndermend per familje fare dhe nuk duan tia dine se kane prinder apo ska fare apo svriten dhe priten nate per nate ne ruget e Torontos apo sjane gjysmat e femrave qe studion neper universitete punojse neper stripet Torontos(nuk desha ti quaj pa kultur keto femra po ika be halli si shum te rinj ne shqiperi qe bejne shum gjera qe te mbijetojne)dhe shume gjera te tjera qe keta te rinj ketu bejne qe na lene me goje hapur gati dite per dite po tani sikur u mesova dhe pak pas 10 vjetve ketu Nese me kupton dua te dal aty qe kudo ka njerez te mire dhe te keqij por nuk eshte edrejt qe ti futesh njerzit te gjithe ne nje kallep po fundja dhe te rinj jane dhe ndonje gje ebejne pa menduar sic ebejme dhe ne se sot nuk ka njeri prefekt ne kete bot si kudo dhe ne shqiperi ka te rinj qe inuk imendojne gjerat gjte por kjo nuk na ben qe ta quajme rinine shqiperis funderina se keshtu i bie te quajme dhe rinin eCanadase apo dhe te shume vendeve te tjera si Gjermania Greqia apo Hollanda nje rini funderine permenda keto shtete se kam jetuar pak ashume dhe kane te njejtat fenomene pak a shume te njejta si ketu ne Canada droge ,prostitucion,krim dhe jo respekt karshi familjes,Keshtu qe dua te dal ne perfundimin qete mire dhe te keqij ka kudo dhe nuk kemi pse te futim Rinin shqiptare qe jeton ne Shqiperi te gjith ne nje kallep se se dhe ne te rinjte qe kemi dale jashte shtetit nuk jemi te kulluar po hajde si cdo i ri Colpo mos e mer per keqkuptim eshte thjesht diskutim por te them dhe te verteten me vin shume keq qe eshani aq shume rinin shqiptare se dreq me thene me ka ngelur pik ne zemer qe nuk ekam kaluar rinin time atje por rugve te botes se dhe ajo rini atje ka ate gezimin esaj qe eshte shume ndryshe nga keto ketej na pelqejn apo sna pelqejn ne ajde ja kalofshi mire dhe ishalla po na vin behari ketej nga Canadaja se na kalbi dimri
Hi Ksenia mua nuk me vjen turp nga varferia ose te ulem gju me gju me njerzit por thjeshte ne po japim mendimin ketu une nuk mund te shprazi timen per hater tend Ok.
Por une thjeshte jap mendimin tim qe Rinia e sotme ne Shqiperi nuk eshte normale pastaj cke une i kam pare me syte e mij qe vajzat ne Tirane shkojne me burra te martuar e keq e me keq ateher si te duket kjo pastaj sjam une e vetmja qe i kam pare por shume vet thojne per kete gje .
E kjo vjen jo nga varferia por nga karakteri i tyre sepse ne varferi kemi qene te gjithe mos ne te pakten prindrit , une nuk harroj kush jam ose nga vij por thjeshte po te diftoj se si eshte rinia ose cbejne meshkujt e martuar e pike etj etj. Ciao.
Nuk e kuptoj
Ca lidhje ka vajtja e vajzave te reja me burra te martuar me temen "a mund te rregullohet populli shqiptar?" (me qe ra fjala ca te keqe kemi ne burrat e martuar?)
Per mendimin tim populli shqiptar ka shume nevoje te provoje emigracionin ne menyre qe te mesoje, dhe te shohe se si punohet, mesohet e jetohet. Ne shqiperi ne nuk i dime keto gjera. E di qe ca nga ju do hidhen" ca fshati ke jetu ti lale". Po ne dac ju pelqefte ky eshte realiteti shqipetar.
Re: Re: Re: Re: Re: o ksenia.....
hahhahha arakati po ti mer lal sa qeke lodh me i shpjegu se shef qe ajo specia shkru ne dialekt akoma e ?? o larg mer prej realitetit ajo o me vite drit larg mos u lodh kot me i shpjegu gjona qe jan koncepte te largeta per te :-)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: o ksenia.....
Citim:
Po citoj ato që tha belgium
hahhahha arakati po ti mer lal sa qeke lodh me i shpjegu se shef qe ajo specia shkru ne dialekt akoma e ?? o larg mer prej realitetit ajo o me vite drit larg mos u lodh kot me i shpjegu gjona qe jan koncepte te largeta per te :-)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: o ksenia.....
Citim:
Po citoj ato që tha keila
e ca ka te keqe e shkruajtura ne dialekt??
ja nje arsye qe populli shqiptar nuk rregullohet dot, se kemi shume "specie" qe edhe pse i duket se jane afer me vite drite, i kane konceptet e gabuara dhe nuk tolerojne dot njeri tjetrin.
Hajde llogjike hajde.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: o ksenia.....
Citim:
keila flm per pergjigjen shum luftarake :-) nji pyetje qe esht dhe pergjigje per ty se e shoh qe sje ne tem .sipas teje keila naim frasheri me shok qe u dergjen per te formuluar alfabetin dhe fjalorin letrar shqip çfar jan ?? sipas teje sdo ken pasur llogjik sepse kan krijuar fjalorin letrar dhe gramatiken letrare shqip te paster me aq sa kan mundur pse vall nuk e ben 3 ose 4 fjalore ?? sepse mesa di un ne shqiperi ka me shum dialekte sesa numri qe sapo shkruajta :-)flm per reagimin dhe do kisha qef qe her tjeter te ishe me e kuptushme ne menyren time te te shprehurit shqip-shqip:-) respect babe see u when u get there
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: o ksenia.....
Citim:
belgium, s'kisha qellim te pergjigjesha ne menyre "luftarake" po nejse.
Se pari, se i eshte tekur disave qe per qellime politike kane ndertuar nje fjalor qe nuk perfshin nje pjese te mire te shqipes te folur (sic eshte ai i dialektit Gege), s'do te thoje qe dialekti nuk ka vlere (se perndryshe vaj halli per veprat e Fishtes etc).
Tema nuk eshte per dialektin, dhe e vura re ne pergjigjen time sepse mos toleranca ndaj njeri tjetrit eshte nje nga shkaqet kryesore qe shteti shqiptar nuk avancon, se c'do qyteti i duket vetja me i miri etc.
Nese ka dicka gabim me idete e Colpo, pergjigju atyre ideve dhe jo "ti biesh shales se s'ke ci ben gomarit" duke i komentu menyren e te folurit (sidomos duke marr parasysh qe personi me te cilin po komentoje kishte shkruar nje carcaf pa pike as presje).
Peace now "babe" and see you there if i "desire" to get there![]()
![]()
Citim:
te thuash (ju esht tekur disave ) per te vetmit shqiptar te vertet qe kapas ndonjiher shqiperia esht shum per mua .
dmth kjo e tejkalon aftesin time te perceptimit prandaj po terhiqem ne heshtje duke respektuar inteligjencen tende shum te thell ne kete fush :-)
i really dont care if u want to get there or not
like is so sweet with out u :-)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: o ksenia.....
Citim:O Keila o xemra po ku ta dija une moj shpirt se ketu ne forum paskemi dhe nje mesuese letersi qe korigjon hartimet per pikat dhe per presjet por me qe thua ti do ta kemi parasysh per her tjeter por deri tani une kisha menduar qe ketu ne forum diskutohet dhe nuk kemi BUKURSHKRIM APO KORIGJIM HARTIMI por me te vertet eshte nje korigjim me vend dhe do ta mbaj shenim ke shualli kepuces dhe do te mundohem qe ta regulloj .......................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kaq mungonin ja i korigjova
belgium, s'kisha qellim te pergjigjesha ne menyre "luftarake" po nejse.
Se pari, se i eshte tekur disave qe per qellime politike kane ndertuar nje fjalor qe nuk perfshin nje pjese te mire te shqipes te folur (sic eshte ai i dialektit Gege), s'do te thoje qe dialekti nuk ka vlere (se perndryshe vaj halli per veprat e Fishtes etc).
Tema nuk eshte per dialektin, dhe e vura re ne pergjigjen time sepse mos toleranca ndaj njeri tjetrit eshte nje nga shkaqet kryesore qe shteti shqiptar nuk avancon, se c'do qyteti i duket vetja me i miri etc.
Nese ka dicka gabim me idete e Colpo, pergjigju atyre ideve dhe jo "ti biesh shales se s'ke ci ben gomarit" duke i komentu menyren e te folurit (sidomos duke marr parasysh qe personi me te cilin po komentoje kishte shkruar nje carcaf pa pike as presje).
Peace now "babe" and see you there if i "desire" to get there![]()
![]()
Veshtire te rregullohemi nga mentaliteti i dobet qe kemi ne si popull!
Duhen shekuj per tu rregullu si komb!
Me mire te themi po shkojme drejt boshatisjes se "Shtepise_Shqiperia!"
mire u shkruafshim!
Re: Veshtire te rregullohemi nga mentaliteti i dobet qe kemi ne si popull!
Citim:
Po citoj ato që tha Sykaltra_Gangos
Duhen shekuj per tu rregullu si komb!
Me mire te themi po shkojme drejt boshatisjes se "Shtepise_Shqiperia!"
mire u shkruafshim!
re
Citim:
Se dija qe personat qe vendosen se cili do te ishte fjalori "letrat/zyrtar" i shqipes (dhe qe perjashtuan nje pjese te mire te tij), jane te vetmit "shqiptare te vertete qe ka pas shqiperia". Po per gjuhen e Migjenit dhe Fishtes? (apo ato nuk ishin shqiptare te vertete?)
Nejse, belgium eshte e qarte qe nuk i shikojme gjerat nga e njejta pikpamje prandaj po e lejme me kaq. Shpresoj te te zgjerohet "aftesia e perceptimit".
Take Care
Cdo komb qe formohet dhe cdo qyteterim qe lindet kane vetem nje destinacion "NDRYSHIMIN" Nese nuk do te ishte keshtu atehere nuk kemi perse lodhemi. Per ju te gjith qe jetoni jashte Shqiperise nuk mendoj se kerkuam qe te mernim nje rruge te tille per te mos patur ndryshime.
Habitem ndersa lexoj disa shkrime qe njerezit ne Shqiperi jna qenkan te tille a te ketill dhe pervec te tjerash jepen edhe shmebuj te perdorimit te cigares apo droges a thuj se keto nuk ndodhin ne Perendim dhe qenkan gur pengese per ndryshimin e nje kombi.
Nuk mund te kontribohet as edhe nga ky forum kur thuhet qe njerezit ne Shqiperi jan te till e te till, apo duke shfryre fjale fyese.
Patjeter qe ndryshimet vijne nga rregullat dhe rregullat zbatohen si rezultat i ligjeve. Ne vendin tone keto ligje mungojne ose me mire nuk zbatohen, edhe mos do te thot kjo se nuk mund te rregullohet nje popull. Ka edhe nje menyre te fundit, sic eshte nje rregull e arte qe "I beni te tjereve ate qe ju do te donit qe te tjeret te benin per ju" Te pakten pepiquni sadopak...........
Dhe e dyta mendoni pak per shprehejen qe gruaja e ish Pres. Bush ju drejtua te rinjeve vite me pare ne nej kolegj, pas shum pyetjesh qe ato ben ne lidhje me shtepin e bardhe konkretisht ajo tha: MOS SHIKONI CFAR PO NDODH BRENDA MUREVE TE SHTEPIS SE BARDHE POR SE CFAR PO NDODH BRENDA MUREVE TE SHTEPIVE TUAJA"
Atehere ketu duhet te filloj ndryshimi dhe per kete duhet te jemi te vetndergjegjshem qe te kontribojme sadopak ne permirsimin e jetes familjare.
Per te dhene nje opinion nga larg eshte e lehte por per te pare ndryshime do ishte mire qe ta fillonim nga vetvetja duke mos shkruar me fjale te rendomta apo pa kuptim aq me shum pa shprese.
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 123 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.