Forumi Horizont
Trego 14 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia, traditat kulturore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=114)
-- Ca pyetje per ju .......... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17520)

Postuar nga AIR-FORCE-ONE datë 12 Dhjetor 2009 - 04:42:

Ca pytje per ju ..........

Pyetje

Pse Benedikti XVI do ta kthej prap liturgjinè katolike ne latinisht ?

Pse mysylmanèt shqipètar luten arabisht ?

Pse ata tè Jehovait kèndojnè anglisht ?

Pse Arbèreshèt e italisè mbajnè mesat fetare nè Shqip ?

Pse nje Adolf Hitler Austriak drejtoi nje Gjermani ?

Pse nje Gjorgjian, drejtoi nje Rusi ?

Pse nje Enver Hoxha Boshnjak drejton nje Shqiperi ?

Pse nje AT-Turk shqiptar drejtoi nje Turqi?

Pse nje Napoleon drejtoi nje France Napoleoni thojne italian dhe shqiptar dhe kur shante oficeret e tij i shante ne shqi thojne ..

Pse nje Aleksander me mam shqiptare drejtonte nje perandori

Pse nje Skenderbe me mama serbe drejtonte nje Shqiperi

Pse nje mbreteresh angleze me mam gjermane drejton Angline

Pse Mao me Tengksiopinin 2 cuna teze drejtuan nje Kine dhe tjetri Taivanin

Pse ne drejtohemi nga klane sllave boshnjake akoma ne 2009 ?

Postuar nga Vizioner datë 12 Dhjetor 2009 - 05:28:

Re: Ca pytje per ju ..........

Citim:
Po citoj ato që tha AIR-FORCE-ONE
Pyetje

Pse Benedikti XVI do ta kthej prap liturgjinè katolike ne latinisht ?

Pse mysylmanèt shqipètar luten arabisht ?

Pse ata tè Jehovait kèndojnè anglisht ?

Pse Arbèreshèt e italisè mbajnè mesat fetare nè Shqip ?

Pse nje Adolf Hitler Austriak drejtoi nje Gjermani ?

Pse nje Gjorgjian, drejtoi nje Rusi ?

Pse nje Enver Hoxha Boshnjak drejton nje Shqiperi ?

Pse nje AT-Turk shqiptar drejtoi nje Turqi?

Pse nje Napoleon drejtoi nje France Napoleoni thojne italian dhe shqiptar dhe kur shante oficeret e tij i shante ne shqi thojne ..

Pse nje Aleksander me mam shqiptare drejtonte nje perandori

Pse nje Skenderbe me mama serbe drejtonte nje Shqiperi

Pse nje mbreteresh angleze me mam gjermane drejton Angline

Pse Mao me Tengksiopinin 2 cuna teze drejtuan nje Kine dhe tjetri Taivanin

Pse ne drejtohemi nga klane sllave boshnjake akoma ne 2009 ?

Sepse Ty te mungojne ca "derrasa" , o lal! Te gjithve na mungon na nji darrase por, ty krejt! Kush t'ka fut ne Air-Force ty? Paske pas mik te forte! I ke korruptu Gjeneralet!

Postuar nga AIR-FORCE-ONE datë 12 Dhjetor 2009 - 18:32:

hahahahah Vizioner ome viza chatit , un ty te korruptoj ,te blej dhe te dhuroj , ( ne sensin e mire ) hajde me tako dhe pos te bera qe te thuash,kam darkuar me Mbretereshen Elizabet .....

E din historine apo po hahemi kot ???

Postuar nga agata datë 12 Dhjetor 2009 - 21:01:

AIR-FORCE-ONE, nuk e di nese pyetjet qe ke bere kan pergjigje, por edhe po te kene, cfare do zbardhin...? Historine?

Njerzimi e ka humbur memorjen dhe historia eshte shume e deformuar...
psh: sot Shqiptaret thone se Aleksandri eshte me origjine Shqiptare, Greket thone se eshte Grek, kurse Maqedonsit, qe eshte maqedons...
Si eshte e verteta? Apo te treja keto supozime jane te verteta?!

Postuar nga AngelDevil datë 12 Dhjetor 2009 - 23:00:

Air pyetje interesante te gjitha PSE-te e tua

Po te pergjigjem me 1 fjali sepse sdua te lodhem shume :p

SESPE te gjithe qene/jane te zgjuar dhe te cmendur ne te njejten kohe.

Postuar nga shelgu datë 02 Shkurt 2010 - 00:20:

Air Force, te vi dhe une me kete Vizionerin?
Ku e ke mendjen te na cosh?
Pastaj i flasim edhe pse-te

Postuar nga AIR-FORCE-ONE datë 03 Shkurt 2010 - 03:15:

Ok hajdeni ne Tirane jam ne kete moment merre dhe Vizionerin

Postuar nga lost_soul datë 25 Maj 2010 - 08:16:

Cfare kuptimi ka koka e dhise mbi helmeten e Skenderbeut?
Di gje njeri? Nga vjen, domethenia etj etj.
Cedrus? - se ti sikur ia thu nga keto gjona.

Postuar nga shelgu datë 25 Maj 2010 - 18:55:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Cfare kuptimi ka koka e dhise mbi helmeten e Skenderbeut?
Di gje njeri? Nga vjen, domethenia etj etj.
Cedrus? - se ti sikur ia thu nga keto gjona.

Une? Ouuu.

Thone qe e ka dhurate nga papa (Kristo Frasheri). Thuhet se nuk jane origjinale se kane kaluar dore me dore neper Itali deri sa attiten ne Vjene.

Ka nje te shkruar nga brenda:
IM*PE*RA*TO*RE*BT, qe do te thote: Jhezus Nazarenus*Principi Emathiae*Regi Albaniae*Terrori Osmanorum*Benedictat Te (Jezuj i Nazaretit te bekon ty Skenderbe, Princ i Matit, Mbret i Shqiperise, Tmerri i Osmanllinjeve, Mbret i Epirit).

Dhija nuk te jete e rastesishme, por mund te jete edhe nje simbol qe ka qene andej ketej neper Ballkan e itali prek lashtesise.

Shpesh shpjegimet kane nuanca mburrjeje demagogjike qe ti nuk i beson Lost-i, e di une qe thua ti

Postuar nga lost_soul datë 25 Maj 2010 - 19:22:

Per simboliken e dhise e kisha me shume pyetjen, ne fakt se ato te tjerat i kam lexuar neper internet.
Dhija nuk besoj te jete e rastesishme, do te kete ndonje simbolike per te cilen nuk kam gjetur ndonje shpjegim online.

Dhe eshte e cudicme se dhija eshte kaq prominente, ne maje te kokes se nje perandori dhe mesa duket asnje nuk i ka dhene ndonje shpjegim.

Postuar nga shelgu datë 25 Maj 2010 - 19:52:

Citim:
Per simboliken e dhise e kisha me shume pyetjen, ne fakt se ato te tjerat i kam lexuar neper internet.
Dhija nuk besoj te jete e rastesishme, do te kete ndonje simbolike per te cilen nuk kam gjetur ndonje shpjegim online.

Dhe eshte e cudicme se dhija eshte kaq prominente, ne maje te kokes se nje perandori dhe mesa duket asnje nuk i ka dhene ndonje shpjegim.

Po, e kuptoj qe e ke per koken e dhise, por pe ta shohesh mire kete pyetje, te dalin edhe ca te tjera:

Mendohet se perkrenarja ka qene dhurate nga papa, pra simbolika e dhise duhet pare jo vetem tek arberit, por edhe tek latinet. te dyja mundesite qendrojne.

Ne fakt gjen neper internet shume interpretime, por jane si porthka te ftohta dhe s'para kane nje besueshmeri historike.
Simboliken e dhise e kane pasur edhe kombe te tjera me te cilat Gjergj Kastrioti as qe behet fjale qe te kete pasur lidhje.

Ne nje arsyetim te thjeshte, dhija ka qene nje kafshe e shkathet dhe e forte, por gjithmone ne nje zone malore, ku nuk njihej luani apo tigri. Ose ku kafshet e tjera shume te forta nuk ishin te vendit. Ne fakt, duhet te jesh edhe pak si coban qe te kesh kaq qejf dhine se ajo vjen edhe nje ere te ndyre qe thua ti losti dhe po pive shume qumesht dhije te ze edhe barku se gelltit ndonje qime dhe te shpifet.

Postuar nga lost_soul datë 25 Maj 2010 - 20:00:

Nejse ka nje apati te plote nga studiesit shqiptare (sic ka apati te plote ne shume fusha te tjera)

Prandaj edhe akademia e shkencave duhet shkrire, se aty jane mbledhur nje tufe pleqsh qe luajne domino gjithe diten dhe nuk bejne asnje pune.

Postuar nga shelgu datë 25 Maj 2010 - 20:41:

Citim:
Nejse ka nje apati te plote nga studiesit shqiptare (sic ka apati te plote ne shume fusha te tjera)

Prandaj edhe akademia e shkencave duhet shkrire, se aty jane mbledhur nje tufe pleqsh qe luajne domino gjithe diten dhe nuk bejne asnje pune.

Cila eshte kjo o losti?

Mos jane ata qe bene ate Historine e Shqiperise per nxenesit dhe lane 9 shekuj pa futur ne tekst?

Postuar nga mergimtar_akoma datë 03 Qershor 2010 - 00:03:

pASKE SHUME pse-ja timer
si duket qenke i papune..
po pse?

Trego 14 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.