Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 148 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkivi i Politikes (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=322)
-- Kush fiton ne Tirane Rama apo Olldashi? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12874)
Edi Rama apo Sokol Olldashi
Kush do te jete Kryetari i Bashkise se Tiranes? Nje komunsit apo nje kriptokomunist?
Me poshte Rama...
Ja si Edi Rama i akuzon zyrtarisht amerikanët si fashistë, që kanë bërë genocid mbi banorët e Tiranë
Thursday, 30 November 2006
Nga Kastriot Myftaraj - Në rrugën “Kont Urani“ në Tiranë, midis Rrugës së Durrësit dhe Rrugës së Kavajës, rreth 50 metra prapa Ministrisë së Arsimit, gjendet një pllakatë e madhe përkujtimore me këtë përmbajtje: “Mirënjohje të veçantë qytetarëve të Tiranës, që më 13 tetor 1943 dhanë jetën në luftën për fitoren mbi fashizmin.Në 60-vjetorin e rënies. Nga qytetarët e Tiranës“. Kjo pllakatë përkujtimore, e cila siç del nga përmbajtja e saj, është vendosur në tetor të vitit 2003, është- po të përdor një shprehje të Winston Churchill “një gjëagjezë brenda një enigme“. Nuk thuhet se në ç’ mënyrë janë vrarë këta qytetarë të Tiranës të cilëve u shprehet mirënjohja, duke luftuar kundër fashistëve, apo janë ekzekutuar nga këta të fundit për raprezalje. Nuk thuhet as se sa ka qenë numri i këtyre qytetarëve të vrarë. Çka e shton dhe më tepër misterin është fakti se edhe pse kjo pllakatë është vënë vetëm para tre vitesh, në 2003, nga Bashkia e Tiranës, në krye të së cilës atëhere, ashtu si edhe sot është Edi Rama, për ngjarjen nuk u bë publicitet. Edi Rama nuk e gjeti të arsyeshme që të bëjë një ceremoni me rastin e vënies së kësaj pllakate. Për të nuk u mbajt asnjë fjalim. Mediat televizive dhe të shkruara, që nuk lenë fjalë të Edi Ramës të bjerë në tokë dhe as shëtitje të tij nëpër rrugët e Tiranës pa e fiksuar dhe ia përcjellë shikuesve dhe lexuesve këtë herë heshtën. Sigurisht që një dorë e fshehtë duket se u kujdes për këtë gjë. Madje pllakata u vu natën, pa bujë, si në mënyrë vjedharake. E gjithë kjo aferë ka mbetur e errët për opinionin publik shqiptar edhe tash, më tepër se tre vite pasi është vënë pllakata. Në rast se në këtë vend ishin vrarë disa qytetarë të Tiranës në luftën kundër fashizmit, pse gjatë kohës së komunizmit, ku nuk mbeti vend ku kishte ndodhur diçka e tillë, pa u vënë pllakata, nuk u bë kjo gjë e tillë dhe mbeti që ta bëjë Edi Rama në vitin 2003? Për të zbërthyer enigmën duhet të zbuluar se për cilën ngjarje bëhet fjalë. Në tekstet e historiografisë shqiptare të kohës së komunizmit, posaçërisht në të 3112 (tre mijë e njëqind e dymbëdhjetë) faqet e librit me katër volume “Historia e Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare të Popullit Shqiptar”, i botuar në kohën e komunizmit, dhe ku tregohet lufta që u zhvillua në Shqipëri deri në detaje, nuk thuhet asgjë për ndonjë episod luftarak ose reprezalje që të ketë ndodhur në qytetin e Tiranës në 13 tetor 1943, ku të jenë vrarë njerëz në luftën kundër fashizmit. Përndryshe historiografia komuniste, në vitin 1988, për datën 13 tetor 1943 përmend vetëm një ngjarje në të cilën pati të vrarë: bombardimin e aviacionit aleat (britaniko-amerikan) mbi instalimet ushtarake gjermane përreth qytetit të Tiranës, posaçërisht aeroportit. Kjo historiografi na thotë për këtë ngjarje: “Vetëm pak bomba ranë në aerodrom. Shumica goditën lagjet e qytetit duke shkatërruar shumë shtëpi dhe vrarë qindra veta nga populli”. («Historia e Luftës Antifashiste Nacional-çlirimtare të Popullit Shqiptar», Instituti i Studimeve Marksiste-Leniniste pranë KQ të PPSH, Shtëpia botuese «8 nëntori», Tiranë 1988, vol. III, f. 363) Në 14 tetor 1943, Enver hoxha dhe Spiro Moisiu, në cilësinë e krerëve të ushtrisë partizane, i çojnë këtë letër shefit të misionit ushtarak aleat në Shqipëri: “Misionit ushtarak anglez në Shqipëri Zotit Major Sejmër Zoti major Më 13 tetor aeroplanët amerikanë bombarduan aerodromin e Tiranës, por fatkeqësisht bombarduan edhe një lagje të tërë të qytetit. Gjithë lagjia është shkatërruar dhe dëmet janë të pallogaritshme. Veç kësaj, morali i popullit ulet duke parë që aeroplanët aleatë bombardojnë popullsinë civile dhe armiku përfiton nga kjo për të shtuar propagandën kundër aleatëve. Ne ju lutemi ta bëni të ditur në Kajro këtë ndodhi, duke lypur që t’ i çohet atij që i përket vërejtja jonë në mënyrë që veprime të tilla, për të ardhur keq, të mos përsëriten më mbi popullsinë civile port ë përsëriten me një forcë më të madhe kundër objektivave ushtarake të armikut Komisari politik Enver Hoxha Komandanti i Shtabit të Ushtrisë Nacional-çlirimtare Shqiptare Major Spiro Moisiu“.(shih: «Dokumente të Shtabit të Përgjithshëm e të Komandës së Përgjithshme të Ushtrisë Nacionalçlirimtare shqiptare», «8 nëntori», Tiranë 1976, Vol 1, dok. 61, f. 135-136). Pra, është e qartë se ngjarja 13 tetorit 1943, që përkujtohet në pllakatën e vënë nga Edi Rama në vitin 2003 është bombardimi i aviacionit amerikan. Incidenti është ekzagjeruar shumë nga Enver Hoxha dhe Spiro Moisiu, të cilët, sipas porosive të Kominternit, donin t’ i bënin aleatët perëndimorë praktikisht fajtorë për krime lufte. Prandaj Enver Hoxha dhe Spiro Moisiu pretendojnë sikur nga bombardimi ishte shkatërruar një lagje e tërë e Tiranës. Në fakt dëmtimet e njerëzve dhe banesave nga bombardimi qenë shumë më të pakta se ç’ pretendohet. Vetë heshtja e regjimit komunist për këtë ngjarje gjatë gjysmëshekulli është elokuente. Regjimi komunist që nuk la gjë të zezë pa thënë për “imperializmin anglo-amerikan”, duke na dhënë shifra për Luftën e Vietnamit me numrin e shtëpive të shkatërruara dhe njerëzve të vrarë nga bombardimet amerikane, nuk do të hezitonte që të vinte një pllakatë ku të thoshte se këtu aviacioni amerikan kishte vrarë kaq njerëz dhe shkatërruar kaq shtëpi. Por regjimi nuk e bëri këtë gjë sepse do të bëhej qesharak, ashtu siç bëhet Edi Rama sot kur ve pllakatën, pasi përreth pllakatës e gjithë zona me një perimetër prej një kilometri është i mbushur me shtëpi të ndërtuara para datës së bombardimit, të cilat janë ende të paprekura, ashtu siç ishin ditën kur u ndërtuan dhe shumë shtëpi të tjera që nuk janë më, nuk janë sepse janë prishur për të ndërtuar pallate, në kohën e komunizmit, ose pas vitit 1990. I vetmi “bombardim” që ka lënë pasoja në këtë zonë është ai i Edi Ramës me leje ndërtimi abuzive në saje të të cilave janë shembur shumë shtëpi të vjetra dhe janë ngritur vend e pa vend pallate të reja. Si provë që nuk pati shkatërrime sa ç’ pretendohet është fakti se dhe ndërtesa ku është vënë pllakata, ironikisht është një ndërtesë e para vitit 1943. Targeti i këtij bombardimi nuk ishte qyteti i Tiranës por instalimet ushtarake gjermane jashtë tij dhe në rradhë të parë aeroporti i vjetër i Tiranë, që përdorej nga gjermanët për qëllime ushtarake dhe nga ku ngriheshin gjuajtësit e shpejtë gjermanë që msynin avionët transportues aleatë, që si gjithë transportuesit (qenë ndjeshëm më të ngadaltë se gjuajtësit), që hidhnin nga ajri furnizime për forcat antifashiste në Shqipëri. Megjithatë gjatë këtij bombardimi dy-tre bomba ranë gabimisht në qytet, duke shkaktuar dëme në njerëz dhe ndërtesa, por kurrsesi aq sa ç’ pretendohet nga Enver Hoxha dhe autoritetet progjermane shqiptare, që kishin arsye për të ekzagjeruar dëmet. Numri i të vrarëve, ashtu si dhe dëmtimet, u ekzagjeruan nga shtypi zyrtar i kohës, i kontrolluar nga gjermanët dhe kjo është e kuptueshme. Është shumë sinjifikuese se si autoritetet profashiste shqiptare të vitit 1943, ashtu dhe komunistët në kohën kur ndodhi ngjarja dhe më pas, ishin në sintoni të plotë për të ekzagjeruar pasojat e këtij bombardimi. Enver Hoxha dhe Spiro Moisiu në tetor 1943, në letrën që u çonin aleatëve, bënë të vetin versionin e dhënë nga shtypi zyrtar shqiptar i kontrolluar nga gjermanët për qindra të vrarë dhe shkatërrimin e një lagjeje të tërë (“Bashkimi i kombit”, 14 tetor 1943). Kuptohet se komunistët dhe nazistët i bashkonte urrejtja kundër anglo-amerikanëve, ndonëse për shkaqe të ndryshme. Numri i të vrarëve ka qenë shumë më i vogël se ç’ pretendohet nga fashistët dhe komunistët dhe jot ë gjithë ata që u vranë qenë antifashistë. Mes të vrarëve kishte edhe shumë gjermanë (oficerët gjermanë nuk jetonin në kazerma por në shtëpitë private në qytet), si dhe njerëz që që ishin në shërbim të pushtetit shqiptar progjerman të kohës. Bombat që binin nga qielli nuk bënin dallim mes antifashistëve dhe të tjerëve. Njerëzit që u vranë nga ky bombardim, kur nuk ishin gjermanë, ose njerëz në shërbim të pushtetit pro tyre, nuk janë të rënë në luftën kundër fashizmit, siç thuhet në pllakatë, por viktima. Ata janë viktima dhe jo dëshmorë, edhe pse shumë nga ata që u vranë në këtë ditë janë shpallur në mënyrë abuzive dëshmorë në kohën e komunizmit. Gjëja më skandaloze në pllakatë është fraza “dhanë jetën në luftën për fitoren mbi fashizmin”. Sipas logjikës së Edi Ramës që ka vënë pllakatën, i bie që “fashistët” në këtë rast të jenë amerikanët dhe britanikët. Kjo është saktësisht gjuha me të cilën Enver Hoxha i quante amerikanët dhe britanikët pasi u prish me tan ë vitin 1946 dhe filloi t’ i quante amerikanët dhe britanikët si “imperialistë fashistë”, duke i quajtur si rrezikun kryesor për Shqipërinë, gjë për të cilën la si testament gjeopolitik dhe librin “Rreziku anglo-amerikan për Shqipërinë”. Enver Hoxha nuk shkrojti një libër me titullin “Rreziku sllav për Shqipërinë” ose “Rreziku grek për Shqipërinë” (madje për sa u përket grekëve ai shkrojti librin “Dy popuj miq”). Sigurisht që të huajtë që vizitojnë Tiranën dhe njihen me këtë pllakat do të mësojnë se në historinë e kryeqytetit shqiptar vrasjen më masive e kanë bërë amerikanët. Derisa gjermanët janë akuzuar për vetëm 84 të vrarë në Tiranë në 4 shkurt 1944 (gjithsesi emrat e tyre nuk u thanë kurrë), amerikanët janë akuzuar për disa qindra (500 sipas shtypit zyrtar progjerman shqiptar të vitit 1943). Synimi është të atakohet reputacioni i SHBA-ve mes shqiptarëve. Gjithashtu, Edi Rama dhe krahu i tij, me këtë pllakatë u thonë serbëve, rusëve dhe grekëve se ne i shohim amerikanët si armiq dhe vrasës, dhe edhe pse momentalisht jemi të detyruar që të shtihemi sikur i kemi miq, ne i urrejmë dhe kur të vijë momenti i përshtatshëm do t’ i dëbojmë ata, edhe me ndihmën tuaj. Ky nuk është i vetmi rast kur aleatët amerikano-britanikë akuzohen për krime lufte kundër shqiptarëve gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ismail Kadare në romanin, praktikisht autobiografik, “Kronikë në gur” na jep një tablo false të bombardimit të Gjirokastrës nga aleatët, gjatë Luftës së Dytë Botërore, në vitet 1940-1944, sipas së cilës del se Gjirokastra duhej të qe zhdukur nga faqja e dheut dhe të qe “Drezdeni“ i Shqipërisë. Në këtë libër Kadare shkruan: “Aeroplanët anglezë vinin çdo ditë rregullisht. Ata vinin pothuaj në një orë të caktuar dhe tani dukej sikur njerëzit u mësuan me bombat si me një orar të keq. Takohemi nesër në kafene, pas bombardimit. Do të ngrihem nesër që me natë; besoj se sat ë vijë koha e bombave do të kem larë e ta kem fshirë shtëpinë”. (Ismail Kadare: “Kronikë në gur”, Shtëpia botuese “Naim Frashëri”, Tiranë 1978, f. 143) Më tutje Ismail Kadare shkruan: “Nga bombardimi i parë u vranë 62 njerëz”. (Ismail Kadare: “Kronikë në gur”, Shtëpia botuese “Naim Frashëri”, Tiranë 1978, f. 82) Një personazh i romanit thotë: “Edhe ky anglezi në vend që t’ i hedhë bombat mbi kazermat e italianëve ose mbi aeroport, i vërvit mbi qytet”. (Ismail Kadare: “Kronikë në gur”, Shtëpia botuese “Naim Frashëri”, Tiranë 1978, f. 94) Ismail Kadare thotë se atij i dukej çudi kur për një ditë nuk kishte bombardime: “Gdhiu e hëna. Për çudi atë ditë anglezët nuk erdhën për të bombarduar”. (Ismail Kadare: “Kronikë në gur”, Shtëpia botuese “Naim Frashëri”, Tiranë 1978, f. 98) Ismail Kadare përshkruan skena histerie kolektive të urrejtjes kundër aleatëve në Gjirokastër: “U rrëzua avioni i parë mbi qytetin tonë. U gjend krahu i pilotit. Qyteti ynë nuk kishte parë kurrë një imazh të tillë apokaliptik. Turma ngrinte lart krahun e këputur të pilotit anglez. Ajo kishte kapur të pakapshmen, trupëzimin e së keqes, vetë dorën e fatit mizor, i cili ka kaq ditë që po na godet pa mëshirë”. (Ismail Kadare: “Kronikë në gur”, Shtëpia botuese “Naim Frashëri”, Tiranë 1978, f. 102) Atëhere si është e mundur që, pas gjithë këtyre bombardimeve, Gjirokastra, që atëhere ishte një qytet fare i vogël prej vetëm 12 mijë banorësh nuk u zhduk nga faqja e dheut dhe sot të përmendej si një qytet i zhdukur, si Troja ose Kartagjena? Kuptohet se me këto që ka shkruar Ismail Kadare ka dashur që të kultivojë urrejtjen kundër botës anglosakse. Një version krejt të rremë të ngjarjes së 13 tetorit 1943 në Tiranë jep edhe Kastriot Dervishi, i cili në librin e vet të botuar këtë vit “Historia e shtetit shqiptar 1912-2005” shkruan: “më 13 tetor 1943, është bombarduar Tirana nga aleatët në rrugën e Durrësit e Kavajës duke përfshirë edhe aeroportin”. (cituar sipas: Kastriot Dervishi: “Historia e shtetit shqiptar 1912-2005”, Shtëpia botuese “55”, Tiranë 2006, f. 497-498) Siç shihet “historiani” Kastriot Dervishi, e përmbys rendin e ngjarjeve, duke dalë edhe më antiamerikan se Enver Hoxha. Dervishi thotë se objektivi i parë i bombardimit ishte qyteti, pra popullsia civile, pastaj edhe aeroporti, që ishte object ushtarak. Dhe të mendosh që ky Kastriot Dervishi, që shkruan kështu, pas botimit të këtij libri, para pak javësh, është emëruar drejtor i Drejtorisë së Trashëgimisë Kulturore në Ministrinë e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve. Një falsifikator i tillë nuk ka vend në administratën shqiptare dhe Berisha është drejtpërdrejt përgjegjës për këto gjëra. Por me sa duket Berisha nuk u ndaka dot nga fryma e librit të Mero Bazes “Realitete shqiptaro-amerikane”(1997), të cilin e ka porositur dhe paguar vetë. Pllakata e vënë nga Edi Rama në rrugën “Kont Urani” duhet të hiqet sa më parë si një gjë poshtëruese për SHBA-të, që cilësohen në pllakat si fashistë, si dhe për vetë shqiptarët. Edi Rama që ve pllakata të tilla antiamerikane, nuk ve asnjë pllakatë për të përkujtuar 22 të pushkatuarit nga regjimi komunist, pas incidentit të sajuar me bombën tek ish-ambasada sovjetike, që atëhere ishte në ndërtesën ku është sot Ministria e Arsimit, pra vetëm pak metra larg vendit ku Edi Rama ka vënë pllakatën për ngjarjen e 13 tetorit 1943.
Marre nga "Sot"
Kush fiton ne Tirane Rama apo Olldashi?
Nuk po e jap mendimin tim. Them vetem se ne pergjithesi kam filluar ti urrej politikanet shqiptare per demin kolosal qe po i sjellin vendit dhe te ardhmes sone. I urrej gjithashtu edhe per shitjen sistematike qe i bejne interesave kombetare te shqiptareve per hir te ruajtjes se karrikes se tyre
Per sqarim paraprak: temen e hapa ne diskutimet shoqerore pasi mendoj se problemi nuk eshte politik por shoqeror...ose per te qene me i sakte eshte edhe shoqeror dhe jo vetem politik
...
Aspak, nuk eshte ceshtje shoqerore, pasi nuk trajton probleme sociale, por ato politike. Per nga vete pyetja qe ke drejtuar apo subjektin qe ke hapur si teme, eshte e qarte qe vetem politike eshte, prandaj si teme e ka vendin tek politika ku dhe do spostohet atje.
ASNJE NE VOTIME!
Oh, oh...Jo, jo... Kjo nuk eshte absolute.
“Halla” e Genc Pollos, zonja Doris Pack mund te vije nga Europa per te votuar per “nipcen” (kukullen) e saj qe te sigurohet se ai do te vazhdoje grabitjen dhe shkaterrimin e Shqiperise ashtu nen gjurmet e gjyshit te tij ( ushtarit te Greqise).
Kur them “Asnje ne votime!”, e kam fjelen per shqiptaret, dhe jo per te gjithe ata, por per pjesen qe i ka mbet sado pakez dinjitet, nder, krenari dhe mendje ne koke.Te shiturit do vene dhe le te vene te votojne per interesat e tyre personale, te kunderta me ato te Shqiperise.
Asnje ne votime!
Por grekerit dhe serbet jane te lire te vine ne Shqiperi dhe te votojne sepse shteti shqiptar i ka sherbyer dhe i sherben vetem interesave te tyre. Qeverite dhe politikanet tane jane vegla te te huajit qe i paguan me flori dhe dollare, prandaj grekrit dhe serbet te vine te votojne per te mbrojtur interesat dhe inevstimet e tyre sepse ata jane ne fund te fundit pronar te qeverive shqiptare dhe e drejta e prones eshte e shenjte sepse eshte blere me valute.
Ndoshta , ndoshta, do te ishte e udhes qe kutite e votimeve te cohen ne Greqi, Serbi, Mal te zi, Maqedoni, Europe, per ti mbushur se keshtu procesi i “votimeve” ne Shqiperi do te ishte me ekonomik dhe me i sinqerte.
...
Votimet shqiptare sot? Njesoj si ne kohen e Enverit, nje fars. Votimet ne te vertete jane emerime. Emerime bere ne ate kohe nga Kominterni komunist Lindor dhe Komitetit Qendror i Partise ndersa sot nga Kominterni greko-serbo Europiano demokratik... dhe sahane lepirsat e tyre shqiptar.
Petrit Kola
petraq
Po revolucion do te bejme o petro se vetem ajo ngelet per tu bere pas thirjeve per bojkot por nejse per te share eshte shume e lehte por per te dhene zgjithje eshte shume e veshtire dhe me kete rast po te bej nje pyetje te drejperdrejte ....Kush mendon eshte forca politike qe duhet te marri ne dore te ardhmen e shqiperise?
Ishte LZHK-ja...
Tani nuk ka, por duhet te grumbullohen forcat progresiste nacionaliste te formjne nje grup dhe t'ja marrin Shqiperine sahanlepirsave...
Une e kam dhene zgjidhjen tek shkrimi im "Zoti i do shqiptaret"
Revolucioni nuk behet nga thirrjet por nga kushtet e krijuara...
Une mendoj se do ishte mire ne sondazh krahes kesaj pyetje !
Petrit Kola je i papare
Ore mire bene qe i shan politikanet se ata e meritojne ,por edhe figurat politike te EU te cilet mundohen te na ndihmojne ke filluar te shash.
Petrit te kam thene edhe here tjeter ulu me kembe ne toke.Ne jetojme ne Europe,mos kerkon qe ta bojkotojme edhe ate?Po pastaj cdo te bejme?
Ta marrim Shqiperine dhe ta ngjisim me USA?
Deshperimin tend mos e shpreh ne kete menyre,por jep alternativa te qarta.Per ata qe mendon ti nuk kane shans te fitojne ndonjehere.
Duhet te dish nga une se Shehi eshte nje interesaxhi dhe i korruptuar.E njoh se e kemi patur deputet ne Vlore.Leka nuk ka fuqi me te merret me politike se eshte i vjeter dhe i semure,pastaj ai nuk mund te marre vota nga shqiptaret,sepse propoganda komuniste e ka bere A Zogun lecke per 50 vjet rresht.Shqiptaret jane mbi 45%komunist,50% te lekundur,pra nga te fryje era dhe 5% te djathte.Edhe ky 5% eshte i percare,sa edhe jane dy parti zogiste.Pra cdo gje eshte deshperuese.Ne jemi nje kope si ne kohen e komunes se Parisit.Ideja e revolucionit eshte e gabuar dhe ti e di,por e thua nga marazi.Po te beje nje pyetje?A je ulur ndonjehere aty ne Amerike ne ndonje tavoline ku te jene 4-5 shqiptare nga keta te mbas viteve '90?
Nqse po,cfare ke degjuar prej tyre.Provoje njehere ne Shqiperi po deshe.
Une e kam provuar ketu ne Angli dhe neveli i tyre i kultures demokratike eshte 0 me bisht.Ndonjeri thote ishte e mire ajo kohe qe lam pas.I ka marre malli per kallamoq me sheqer.
Petrit Kola je i papare
Ore mire bene qe i shan politikanet se ata e meritojne ,por edhe figurat politike te EU te cilet mundohen te na ndihmojne ke filluar te shash.
Petrit te kam thene edhe here tjeter ulu me kembe ne toke.Ne jetojme ne Europe,mos kerkon qe ta bojkotojme edhe ate?Po pastaj cdo te bejme?
Ta marrim Shqiperine dhe ta ngjisim me USA?
Deshperimin tend mos e shpreh ne kete menyre,por jep alternativa te qarta.Per ata qe mendon ti nuk kane shans te fitojne ndonjehere.
Duhet te dish nga une se Shehi eshte nje interesaxhi dhe i korruptuar.E njoh se e kemi patur deputet ne Vlore.Leka nuk ka fuqi me te merret me politike se eshte i vjeter dhe i semure.Ai nuk mund te marre vota nga shqiptaret,sepse propoganda komuniste e ka bere A Zogun lecke per 50 vjet rresht.Shqiptaret jane mbi 45%komunist,50% te lekundur,pra nga te fryje era dhe 5% te djathte.Edhe ky 5% eshte i percare,sa edhe jane dy parti zogiste.Pra cdo gje eshte deshperuese.Ne jemi nje kope si ne kohen e komunes se Parisit.Ideja e revolucionit eshte e gabuar dhe ti e di,por e thua nga marazi.Po te beje nje pyetje?A je ulur ndonjehere aty ne Amerike ne ndonje tavoline ku te jene 4-5 shqiptare nga keta te mbas viteve '90?
Nqse po,cfare ke degjuar prej tyre.Provoje njehere ne Shqiperi po deshe.
Une e kam provuar ketu ne Angli dhe neveli i tyre i kultures demokratike eshte 0 me bisht.Ndonjeri thote ishte e mire ajo kohe qe lam pas.I ka marre malli per kallamoq me sheqer.
Petrit mos beje propagande antieuropiane,sepse ajo eshte partenrja e USA.Keto te dyja ja kane shume nevojen njera tjetres,kurse ne te dyjave.
IQVLORA,
Une mendoje se BE nuk do te kete sukses. C'pret kur edhe greqia qe jeton akoma shekullin nje ne mentalitet eshte ne Europe dhe bene ligjin per sa i takon politikes me Shqiperine. Pra kjo eshte Europa e shekullit nje... Kur Shkruaj kundra europes shkruaj kryesisht kundra francez, greqise ,italise sepse edhe sot ata jane kundra shqiptareve.
Une mendoje te shkruaj dicak dhe te jap edhe fakte dhe analiza ku te shikohet politika Europiane qe nga shekulli nje, si i thone fjales...
Petrit Kola
E ke degjuar ate shprehjen t'i thash derrit dajo?Keshtu eshte kjo mesele.Fajtoret e vertet jane politikanet tane servil e pa pike pike morali.
Greket kur gjejne shesh do te bejne pershesh.Politikanet tane nuk dijne t'i pergjigjen dinakerise se tyre me dinakeri,por dijne vetem peruljen.
Fati jone i keq q e kemi keta fqinje te cilet kane dashur te na shqyejne ,ndersa tani te na shfrytezojne duke na penguar ne rrugen tone drejt familjes se madhe Europe.
Megjithate mesazhi jot me solli humorin,sidomos fotoja me pordhilikanet tane.
Have good evening!
Olldashi
Edvinin e pret nje humbje e madhe
Me qendrimin e tij te fundit, duke u munduar te sabotonte zgjedhjet,ai eshte bere nje figure pa pike vlere sidomos ne syte e amerikaneve dhe te europianeve.Si rezultat i ketij qendrimi te paprecedent reputacioni i tij ka rene ndjeshem.Pra ky kapadai ,sidomos edhe me silurimin qe po ibehet nga njerzit e te njejtit lloj jo vetem qe nuk do te zgjidhet kryetar bashkie,por ai rrezikon t'i humas edhe si kryetar partie.Te presim.18 shkurti eshte shume afer.
IQVLORA,
Djathtisti Sokol Olldashi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!
:o :o :o :o :o :o
Babai i tij, Petro Olldashi, hero i Punes Socialiste, kandidat i Komitetit Qendror te PPSH-se dhe sekretar i Pare i Beratit.
Nga nëna, është nip i Dashnor Mamaqit (pra daja Sokolit), një nga anetaret e Komitetit Qendror me te vjetër dhe ka qenë anëtar i KQ qe ka punuar ne vende shumë te rëndësishme te tij, kur e ka dashur puna dhe kryeredaktor i “Zerit te Popullit.
IQVLORA,
Eshte i pislleqeve te qendres se "Djathte"...
Vegla te Ramiz Alise, sigurmit te shtetit, grekut dhe serbit...
BOJKOTONI!
P Kola
A ka ndonje njeri ose grup njerezish te cilet i besojne dhe i votojne shumica e shqiptareve?Nqse po kush jane ata?Nqse jo,ku mund te gjejme te till?
A mos mendon ti se shqiptaret do te votojne ndonjehere ata qe mendon ti?
Une mendoj se nqse nuk do te krijohet nje klase e re politike ,qe te qeroj keta palaco qe kemi gjer me sot gjendja do te ngelet po ajo.
P Kola kush eshte ndonje mendim i ri nga ana juaj se si mund te zgjidhet kjo gjendje e padurueshme.Nuk dua ate te vjetrin.
IQVLORA,
Ja para, kete kam prej kohesh qe po e them. Ti qerojme keta dhe mos ti themi se kete koker rrushi nuk e ka zene shurra...
Ne nuk duhet te zgjedhim midis dy te kqijave. Ne duhet te kerkojme te miren,
Petrit me vjen keq por ti je akoma me mentalitetin e vjeter vazhdon t'ju besh akoma biografine njerezve (lufta klllasave),jo ky e ka biografine e mire jo ky tjetri te keqe.Ç'rendesi ka se djali(apo nipi) i kujt eshte Olldashi apo Rama , keta te dy jane kandidatet dhe populli do votoje per ate qe mendon se eshte me i miri.
Mua sinqerisht do te me vinte keq qe dikush te gjykonte aftesite e mija(per mire a per keq) thjesht se jam djali apo nipi X-it.
Zakonisht...
Macja pjell mace dhe bushtra pjell bushter. Kjo eshte e vertet. Po mire po zevndes kryeministri pse eshte spiun i sigurimit? Cdo gje behet qe procesi te kontrollohet.
"Demokracia" shqiptare nuk erdhi natyrshem por si nje puc qe ish xhelatet dhe femijet e tyre te sundonin perseri sic po ndodh. Ndaj sigurimi dhe Ramizi vuri Salen ne krye, ndaj eshte e Olldashi ne krye.
Ti si thua femijet e te persekutuarve apo te pavarurit nuk dine te qeverisin? Pse jane vetem komunistat, femijet e tyre dhe spiunat dhe sherbetoret e tyre?
POPULLIN SHQIPTAR NUK E PJERDH NJERI. KESHTU JANE SHPREHUR DIREKT NE BBC, DUKE THENE NJE TE VERTET.
Populli po te kish mundesi do te votonte per interesat e tije dhe jo te Ramizit, Nanos, Sales, Olldashit, Rames, Godos... gerkut, serbit...
P.S Mba shenim se nuk i perserise. :p
Re: Zakonisht...
Citim:
Po citoj ato që tha Petrit Kola
Macja pjell mace dhe bushtra pjell bushter.
Citim:
Ti si thua femijet e te persekutuarve apo te pavarurit nuk dine te qeverisin? Pse jane vetem komunistat, femijet e tyre dhe spiunat dhe sherbetoret e tyre?
Re: Zakonisht...
Citim:
P.S Mba shenim se nuk i perserise. :p
rugaci,
Ne se nuk jane mace dhe bushtra, pse nuk bejne vendin?
Ne fakt ajo qe po ndodh ne Shqiperi eshte tamam ajo qe ishte per 55 vjet. Shikohet biografia dhe i kujt je, ndryshe nuk ka si shpejgohet se vetem komunistat, femijet e tyre, spiunat dhe sherbetoret e tyre jane ne pushtet. Ne se do te ishte ndryshe do kish dale ndonje me "biografi ne politike" ose i pavarur. Pra procesi eshte shume i kontrolluar, pra nuk jeni ju viktima sic kerkoni te paraqiteni por edhe mekatare te sotem.
Sa per fyellin, nuk eshte faji im qe eshte me nje vrime, ai me ra nga privatizimi qe beri Ramiz Alia.
Re: IQVLORA,
Citim:
Ja para, kete kam prej kohesh qe po e them. Ti qerojme keta dhe mos ti themi se kete koker rrushi nuk e ka zene shurra...
Ne nuk duhet te zgjedhim midis dy te kqijave. Ne duhet te kerkojme te miren,
Edi Rama
Bej si une. voto dhe ti.... kshu injoro dhe ti, se u ngaterrova. Ca te duhet ai sport mer misterioz. Hedh nje "kalimtar" nje gure ne lume dhe te gjithe mundohen ta nxjerrin.
Re: ASNJE NE VOTIME!
Citim:
Votimet shqiptare sot? Njesoj si ne kohen e Enverit, nje fars. Votimet ne te vertete jane emerime. Emerime bere ne ate kohe nga Kominterni komunist Lindor dhe Komitetit Qendror i Partise ndersa sot nga Kominterni greko-serbo Europiano demokratik... dhe sahane lepirsat e tyre shqiptar.
IQVLORA,
Ne munde te pyesim edhe egjypto-fenikasin, Fajtorin, se e mban veten per te mencur.
Kur une mbeshtetja LZHK, jo se rashe e vdiqa per Zogun, por ajo ishte nje alternative ndryshe. Juve e sulmuat... (Tani Zogu s'ka me takat...)
Zogun e sulmoi edhe helene ne Sarnde ku dha 20 milion Dhrahmi qe ai te mos bente miting atje.
Nuk them se motivet tuaja jane te njejta me ato te grekut por rezultati coi uje ne mullirin e heleneve.
Juve vazhdoni akoma me Sale, spiunin...
Alternativa eshte te krijohet nje force e dyte ne Shqiperi apo jashte saj ( te gjithe sa jane ne Shqiperi jane ne te njejten parti, Partia e Kellirave) dhe te konkuroje me me kelliart qe jane sote.
Se kush fiton varet jo nga vota jone...Per ke do te votoni do te qendronte me e drejte pyetje...
Une familjarisht (madje po te kishte te drejte vote macoku do ta numeroja edhe ate) -- (aq te thekur jemi ) do votojme per Edi Ramen...KOmentet jane te teperta sidomos kur hyn ne debat me P.Kolen
Ksenia,pse per Edi Ramen?
Eh...
Shyqyr qe jam nga Durresi dhe jam larg ketij debati, pasi nuk me perket.
Gjithsesi, di ndokush se kush jane kandidatet per ne Durres, kjo sa per humor, se nuk me intereson te votoj, bojkot eshte pergjigja ime ndaj politikes se sotme.
Te dy palet jane kusare
,PS ishte 8 vjet dhe nuk beri te mundur paisjen e popullsise me karta identiteti,edhe PD nuk beri te mundur kete per 18 muaj ne pushtet.Une do te isha dakord qe te lihej nje pune tjeter pa bere,nje rruge psh dhe te ishte bere kompletimi i popullsise me karta identiteti.Keshtu politikanet tane nuk do te beheshin turpi i botes dhe nuk do te demtohej imazhi i vendit.
Une i dashur artum nuk jam kunder paisjes me ID,por per situaten ne te cilen ndodhemi duhej te gjendej nje zgjidhje per te mos shkaktuar bllokimin e zgjedhjet lokale.Pasojat dihen.Besoj e ke degjuar deklaraten e Havier Solanes.
Une do te thosha ty,megjithese dihet nga te gjithe se shqiptaret kane fallsifikuar pasaportat e vendeve me te zhvilluara te botes,jo me nje cope leter te pjerdhur.Une di te te them ty se mospaisja me ID eshte bere qellimisht nga te dy palet,sepse qe te dy palet jane kusare.
Une jam per zgjedhje te ndereshme dhe vota e popullit te shkoje atje ku ai e adreson ate.Ai qe do te fitoj vota me shume le ta gezoje edhe pushtetin,lokal ose qendror qofte.Ata qe do populli le t'i mbaje ne kurriz sepse i meriton.Une shkoj ne Shqiperi 1 here ne vit si turist dhe mbi mua nuk ka asnje ndikim se kush eshte ne pushtet.
Por une dua qe vendi im t'u bashkohet vendeve te tjera europiane dhe per kete jam i shqetesuar.Per hire te interesave kombetare duhet bere edhe ndonje leshim i vogel,jo te ngulesh kembe si dhija thote populli.
Asnje interes personal e familjar nuk kam dhe kete ta them me nderin qe ka burri.
Dikush,ndofta edhe ti pret me gojen hapur qe te fitoje PS,sepse keshtu nuk te leviz njeri nga ajo qoshe qe ke siguruar,e cila te bene te fitosh te ardhura pa djersitur.Mendoj se Edvinin e ka grryer korrupsioni,kapadailleku ,pastaj nuk eshte e lehte te mbash dy kunguj nen nje sqetull.Atij nuk i del koha te merret me te paudhet qe ka brenda PS-s e jo te merret me Bashkine.Apo punen e tij e bene idhnaku E Shalsi.
Te keshilloj qe t'i shikoj problemet jo si tifoz e militant i PS.
Greket na grisin pasaportat me vizat e ambasades se tyre,jo me te na njohin nje cope leter.Flas per shqiptaret qe duan te udhetojne me Albanian Pasport,jo per veten time.Doganieri korofillak kur kontrollon pasaporten time tani e shoqeron edhe me nje faleminderit.
IQVLORA.
E nenshkruaj 90% te shkrimit tend dhe e mendoj po ashtu si ty.
Vetem se une edhe une, ashtu si ty, nuk kam asnje post ne Shqiperi por jetoj, me djersen e ballit, jashte atdheut tim. Edhe une si ty nuk kam asnje interes personal ne gjerat qe them/shkruaj per situaten politike ne shqiperi pervecse me qan zemra qe vendi im ndodhet ne situaten e sotme pas 15 vjet te ndryshimit te sistemit. Gjithashtu edhe une si ty kam nje pashaporte qe e pershendesin shume "police kufitare" te botes (pavaresisht se kjo nuk me duket si nje fakt mburrjeje).
Tani qe (besoj) u sqaruam ne pozicionin tone perseris, duke nenshkruar 90 % te asaj qe shkruan ti, se ka nje diferenze te madhe midis meje dhe teje.
Dhe eshte pikerisht akuza qe me ben ti mua si "MILITANT". Jo IQVLORA, une nuk jam, dhe as kam per te qene ndonjehere MILITANT i ndonje partie (eshte nje nder gjerat me te mira qe me ka mesuar jeta ne perendim). Megjithate nuk paragjykoj nje MILITANT te nje partie. Eshte normale te militosh ne nje parti tek vlerat dhe programi i se ciles ti shef vetveten. Ne fund te fundit ky eshte thelbi i demokracise, apo jo?
E keqja eshte se ekzistojne edhe "militante" si puna jote (me fal qe po te flas hapur por urrej ipokrizine) qe une do ti quaja "militante te keq" (per mos t'ju vene nje emer tjeter). Sepse une respektoj nje militant te PD, ashtu sic respektoj nje militant te PS. Duhet te ekzistojne te dyja palet qe te funksonoje demokracia. E keqja eshte se ti nuk je militant i PD (ose me mire te themi i djathte), por je SALIST. Ketu qendron diferenza midis teje dhe meje. Ti, nqs neser do te dale Sala e te thote (ndodhi me Nanon keshtu qe ka nje precedent) "Edvin Rama eshte burre i mire dhe ato qe kam thene per te i kam thene per 'fushate elektorale'", do fillosh te gjesh argumentimet e duhura per ti mbushur mendjen (vetes ne rradhe te pare) te tjereve qe Edvini eshte djale i mire. Une ne vendin tend do gjykoja ndryshe.
Do thosha, "prit o zoti Sali se une te votova per te gjykuar vrasesin e Azem Hajdarit (sepse ti, Sali, me the qe e vrau ai), te votova per te gjykuar vjedhesin e thesarit (sepse ti Sali me the qe e vodhi ai), te votova per te denuar klanin e Zemunit (sepse ti Sali me the qe e ai eshte ne klanin e Zemunit), te denosh udhetimet e droges me autobuzat e XHoit (sepse ti Sali me the qe ne to udheton droge) ...etj ...etj...etj..., DHE JO PER TE MA SJELLE SI PRESIDENT TE SHQIPERISE". Ne kete rast Sala nuk do ta merrte me voten time.
I njejti arsyetim eshte i vlefshem per mua edhe ne kampin tjeter, ate socialist. Nano kryeu ciklin e vet, boll, te iki e te vije tjetri. Nuk them qe Edi Rama eshte me i miri ne PS, por mendoj qe sido qe te behet eshte nje hap perpara, nuk eshte i njejezuar me PS ne menyren qe eshte Nano. Keshtu qe neser dej do jete me e lehte per ta hequr dhe per te gjetur nje me te mire.
Rikthehem tek Sala e PD. Kushdo qe ta marre PD pas Saliut, natyrisht qe nuk do jete me i miri, por edhe per ate do jete me e lehte per ta hequr dhe per te gjetur nje me te mire.
Te dyja partite kane elemente shume te mire ne brendesi te tyre, problemi eshte si te heqim kasten e vjeter (troc dyshen Nano-Berisha). Jam i bindur qe Shqiperia ka elemente shume te mire ne te dyja kampet qe dine te puneojne e ta cojne perpara ate vend.
Ne te majtet menduam se me ne fund e hoqem qafe Nanon (perseris nuk mendoj qe Rama eshte ideali per PS por, ne krahasim me personazhin "Nano" ka me shume shpresa qe te hiqet per tu vene nje tjeter me i mire e pastaj nje me i mire akoma), por papritur na e solli prape ne skene Sala.
Psh.
Te bojkotosh zgjedhjet do te thot ske fytyr te ankohesh,voto per ate qe ta mer mendja eshte me i mir per ate vend te shkaterruar,me llafe sfiton apo srregullon gje....
.
Rikthehem tek Sala e PD. Kushdo qe ta marre PD pas Saliut, natyrisht qe nuk do jete me i miri, por edhe per ate do jete me e lehte per ta hequr dhe per te gjetur nje me te mire.
Psh. [/B][/QUOTE]
Mos harro se ne PD nuk jan te gjith si Sala (trust me my friend) ka nga ata qe se durojn dot po per hir te kesaj rremuje se nxjerrin koken,prit dhe pak se njeriu i duhur i PDs dhe i shqiperis do dali ne shesh,mos haro pse iku Edward Selami dhe kush ishte shkaktari....
Kur e shef qe s'ka te mire dhe perseri te votosh eshte pafytyresi dhe idiotllek.
Ypsilon, nuk ka si te jete ndryshe. Edhe PD edhe PS kane cuna dhe goca shume te mire ne perberjen e tyre por "nomeklatura e vjeter" trasversale nuk i le te dalin ne pah.
Te dyja palet kane frike nga te rinjte, jo me kot Berisha mban Nanon dhe e kunderta. Po te dalin cuna te rinj ne krye te ketyre partive, te cilet kane edhe avantazhin e mosimplikimit me te kaluaren (rregjimin e Enverit) dmth nuk mbartin meri/zili/ambicje/etj te vjetra, ata do te kerkojne njeri tjetrin dha kjo klase e vjeter politikanesh do dali jashte loje.
Sipas jush nqs ne PD do dali ne krye nje djale i ri do preferoje te kontaktoje me Nanon ne PS apo me brezin e ri te PS. Detyrimisht Nano del jashte loje. I njejti shembull eshte i vlefshem edhe per krahun tjeter.
Kjo i tremb te vjeterit, jo me kot Berisha therret Nanon dhe Nano therret Berishen.
A e pyesni veten se pse Berisha ne vend qe te ricikloje Nanon nuk propozon Topi-n si President? Une jam i bindur qe, nqs nuk i bejne sterkembesha te vetet Topit (per arsyhet qe shpjegova me lart), gjehen ne PS votat e duhura per ta zgjedhur ate President te Shqiperise.
Perse elektorati i djethte, ne vend qe (ne veshtiresi) te lepije ate qe ka peshtyre per gjithe keta vjet ne drejtim te Nanos vetem per hater te Sales, nuk i ben presion ketij te fundit qe te zgjedhe Topin? Une po te votoja per te djathten do kerkoja kete gje nga drejtusit e PD.
Po ashtu te njejten gje do kerkoja edhe po te isha zgjedhes i PS. Mendoj se fitorja e vetme qe mund/duhet te arrije PS ne kete periudhe eshte largimi perfundimtar i Nanos nga rradhet e saj, dhe jo rrezimi i Berishes me kriza te rrezikshme si ajo e vajtjes ne zgjedhje te parakoheshme duke perfituar nga "kriza presidenciale". Largimi perfundimtar i Nanos nga PS do sjelle ne nje afat te afert si rrjedhoje edhe rrezimin e Sales ne PD. Duke u larguar keta te dy nga skena politike - TE FITOJE ME I ZOTI NGA TE DYJA PALET-. Ky PO, eshte objektiv i realizueshem per PS dhe jo zgjedhjet e parakoheshme si rrjedhim i nje krize presidenciale.
Harrojne qe "krizen presidenciale" po bene keshtu kesaj here, duhet ta pesojne heren tjeter kur te ndryshojne rolet.
Rezultati? Gjithmone jostabilitet ne vend, pavaresisht kush eshte ne pushtet.
Une jam me ftyre dhe jo idiot se kam fatin e mire/keq te jem jashte e te mos mund te votoj,si ata idiotet e te paftyret prinderit e mi, si ata idiotet e te paftyret kusherinjte e mi komshinjte e mi...si ato qindra mijera shqiptare idiote e te paftyre qe mire a keq votojne per dike....
Petrit miku im
ne disa mesazhe si keto me poshte ,me bene te habitem me gjykimet e tua.Sipas mendimit tend shqiptaret nuk duhet te votojne per askend,sepse ndryshe do te quheshin te pafytyre e idjot.Cfare mund te me thuash per popullin amerikan qe votoi per here te dyte nje idjot si George W Bush?
Ekonomia dhe valuta e ketij vendi te fuqishem ka 6 vjet qe nuk e ka marre veten.Me mijra djem te popullit amerikan jane vrare per interesat e familjes Bush,nen masken e luftes kunder terrorizmit.Me e keqja eshte se ai po dergon atje te tjere djem,pra perseri do kete te vrare.Fundi, Amerika do te largohet me bisht ne shale nga Iraku.
Nuk e kuptoj se si mund te qeveriset ai vend nqse shqiptaret nuk votojne.Ne duhet te pranojme qe shqiptaret nuk kane kulturen e duhur demokratike,por kjo nuk do te thote se cdo gje ka ngelur ne vend.
Mos do te sjellim greket te na qeverisin Petrit?
Ata jane gati te na i bejne si Camerise dikur , te na nisin per ne Turqi duke na vene pushken ne koke.
Fole mire te lutem.
IQVLORA........pershendetje..............
Nuk ka asnje te keqe qe shqiptaret te ngrihen dit per dite tek sheshi dhe te kerkojne te drejtat e tyre ,me nje qiri ne doren e djathte qe tregon shenjen paqesore, dhe te kerkojne dhe ata te drejtat e tyre.......
Dikur ste lente Enveri apo jo por sot 16 vjet demokraci pse nuke bejne ,apo eshte turp???????????????eshte dicka populli shqiptar eshte mesuar ta shtypin te tjeret ose me me mire pjesa me e madhe ,prandaj dhe ka zgjedhur fatine vet te qendroj larg popujve te Eurpoes.......
Persa i perket G.Bushit po ben interesat amerikane ne Irak,sepse mbi te gjitha populli amerikan pemen e lirise e mbush me shpirtra te rinj, dhe din te vdesin po ashtu din te humbasin me nder............
Camet u larguan nga tokat greke per ne Turqi ato me te zgjuarit ,kurse pjesa tjeter pati fatine keq qe erdhi ne Shqiperi ku dhe u persekutuan nejse eshte tem tjeter kjo...............
artum
Edhe une jam dakord 80 %me ato qe thua ti.Pra paskemi mendime te perbashketa.Sikur te ishte keshtu edhe me politikanet tane ne Shqiperi,nuk do te kish ngecje ne vend.
Une gjykoj dike nga ato qe shpreh e shkruan.Menyra e te shprehurit tuaj te le pershtypjen si nje person qe po bene fushate elektorale per PS.
Patjeter nje gje te till e bejne militantet qe ndodhen ne Shqiperi,por edhe ata qe jane ne perendim me xhepat plot nga korrupsioni dhe enderrojne kthimin ne kolltuket e humbur.
Ne gjithe jeten time kam urryer veset me te urryera tek nje njeri te cilat jane:Hipokrizia,servilizmi,fodulleku,kapadailleku,
genjeshtra,mburrja etj
Une jam krenar per punen time,sepse i kam siguruar familjes nje te ardhme te sigurte;i kam edukuar femijet me dashurine per Shqiperine dhe shqiptaret.(Kjo nuk eshte mburrje.Ti shife si te duash.Puna jote,pak rendesi ka per mua)
Kane qene vitet kur ne pushtet ishte Boset e korrupsionit(kupto PS) dhe shpresat e shqiptareve per nje te ardhme me te mire per femijet e tyre kishin humbur.Prandaj edhe u largova nga vendi im mbas shume vitesh demokraci.Une besoja se me ardhjen e demokracise do te ndryshonte dicka,por me kot.Une si vlonjat i kam patur mundesite te emigroja me pare,por isha optimist dhe prita 10 vjet.
Nuk mund ta mohoj qe jam i imunizuar nga hijet e se kaluares. "Babai ose gjyshi jot" i kane burgosur njerzit e mij dhe nuk eshte e lehte te shikoj Nanot,Rucet,Pellumbet,Doklet,D Culin,S Qenushin,Ylli Bufin, i cili me nje fjale qe tha dogji 50 shqiptar. Ata jane deputet te partise ku ju keni gjetur vetveten.Pjese e PS ne kete korrupsion galopant ka qene dhe eshte edhe kryetari aktual i bashkise.Per te marre nje certifikate ne minibashkite e Tiranes dhe gjithe Shqiperise duhet te paguaje 5-10 fishin e kostos reale.Po te ishe biznesmen sa duhej t'i paguaje edvinit apo gjithe te tjereve?Miliona i dashur.Kam fakte konkrete nga Vlora ime ku kryetarer kane qene tre socialist rresht.Do te isha dakord qe kushdo figure e paster e PS te konkuronte por jo edvin kapadaiu.Ai eshte njeri i irrituar dhe i papergjegjshem.Kjo u duk pak dite me pare,deri sa Nanua ja futi.
Sa per dijeni une nuk e gjej veten time as tek PD e as tek ndonje tjeter parti.Partia ime eshte Shqiperia.
Sa per Nano ******hatokracine as qe dua te degjoj per te.Ti e kupton,por komentet i bene si te intereson.Nanon po e bene president edvini jot.Deputetet e PD nuk e duan Nanon,por kur nje njeri kapadai e me te meta mendore kerkon zgjedhje te parakoheshme,patjeter Saliu do mundohet te gjej aleate.Keta pra jane pasuesit e Nanos dhe nuk jane pak.
Do ta shohesh kur te vije koha.
Bamiri ashtu sic thoni edhe ju eshte nje djale i persosur,por edhe nje politikan i kompletuar.Problemi eshte se edvinit nuk i besohet dhe keshtu do te ndodh ajo qe nuk e deshirojme.Nano president.
Me thoshe se nqse Saliu do te thosh qe edvini eshte djale i mire une do te thosha Urraaaaa.Jo mor djale e ka gabim.Une nuk ndikohem nga askush per vete moshen time,sepse kam aq pjekuri e pervoje qe ta shoh nje politikan ne raport me ato se cfare bene per vendin,jo se cfare bene per nje grup njerezish interesaxhinj e servil.Keta e kane ushqim te tavolines se tyre qenien anetare e militante te nje partie,sepse nuk jane te zotet te bejne asgje,vecse te zene ndonje kolltuk, i cili te krijon lehtesira per te vjedhur.Gjykon gabim artum,sepse u perkas atyre klasave qe ata qe te kam vene ne thonjza u thoshin armiq edhe pse te paret e mij s'kane qene te till.Nga mendimet dhe dinakeria e sulmet qe bene duket se i perket asaj klase qe ua ka bere borxh shqiptareve.Ka ardhur koha qe te gjithe ata qe jane ne pushtet te ndrrohen se jane konsumuar.Kjo vlen per te dyja palet.
E rendesishme eshte qe kemi pika takimi.
Respekte
Air-Foce-One
Simbas jush shqiptaret me daten 18 shkurt nuk duhet te shkojne te votojne,por te marrin nga nje qiri ne doren e djathte e te rrijne ne shesh.
Nuk te kuptoje.Mund te shprehesh pak me qarte te lutem.
Mendoj se shqiptaret patjeter duhet te votojne ,por mos t'i lene te zgjedhurit aq shume ne pushtet deri sa te myken e majmen me para.
Ata duhet t'i nderrojne ata sic ndodh gjithandej.Ndofta ndrrimi i tyre do te sjelle edhe levizjen perpara dhe jo stopimin ne vend.
Une i quaj amerikanet miq te shqiptareve,por kjo e lidhur edhe me interesat e tyre.Jemi te vetmit ne Ballkan qe i duam e i respektojme.ndersa te tjeret i urrejne,bile ju sulmojne me predha ambasadet e tyre.
Po te vish te shikosh para Parlamentit britanik cdo dite gjen njerez qe e cilesojne ate njesoj si Osamen.Pak a shume anglezet e thjeshte kane te njejtin mendim se lufta ne Irak eshte e padrejte.Bushi dhe Amerika duan te behen zoter te naftes. Familja Bush eshte nga Teksasi.Mbas Irakut,te cilin e kane mbytur ne gjak,pengese per te arritur qellimet e tyre kane Iranin.Por edhe sulmi mbi Iranin ju mungon amerikaneve.Bota arabe i urren ata.Besoj ke degjuar se kush eshte qendrimi i demokrateve ne Kongres.
Vendi i cili e mban veten si kampion te paqes e demokracise,nuk eshte ne te vertete ashtu sic pretendon.
Presidentii amerikan e mbush pemen e padrejtesise me kurban nga populli i thjeshte amerikan.
Citim:
Kur e shef qe s'ka te mire dhe perseri te votosh eshte pafytyresi dhe idiotllek.
IQVLORA
Citim:
Une gjykoj dike nga ato qe shpreh e shkruan. Menyra e te shprehurit tuaj te le pershtypjen si nje person qe po bene fushate elektorale per PS.
Citim:
Patjeter nje gje te till e bejne militantet qe ndodhen ne Shqiperi,por edhe ata qe jane ne perendim me xhepat plot nga korrupsioni dhe enderrojne kthimin ne kolltuket e humbur.
Citim:
Ne gjithe jeten time kam urryer veset me te urryera tek nje njeri te cilat jane:Hipokrizia,servilizmi,fodulleku,kapadailleku,
genjeshtra,mburrja etj
Citim:
Une jam krenar per punen time,sepse i kam siguruar familjes nje te ardhme te sigurte;i kam edukuar femijet me dashurine per Shqiperine dhe shqiptaret.(Kjo nuk eshte mburrje.Ti shife si te duash.Puna jote,pak rendesi ka per mua)
Citim:
Kane qene vitet kur ne pushtet ishte Boset e korrupsionit(kupto PS) dhe shpresat e shqiptareve per nje te ardhme me te mire per femijet e tyre kishin humbur.
Citim:
Prandaj edhe u largova nga vendi im mbas shume vitesh demokraci.Une besoja se me ardhjen e demokracise do te ndryshonte dicka,por me kot.Une si vlonjat i kam patur mundesite te emigroja me pare,por isha optimist dhe prita 10 vjet.
Citim:
Nuk mund ta mohoj qe jam i imunizuar nga hijet e se kaluares. "Babai ose gjyshi jot" i kane burgosur njerzit e mij dhe nuk eshte e lehte te shikoj Nanot,Rucet,Pellumbet,Doklet,D Culin,S Qenushin,Ylli Bufin, i cili me nje fjale qe tha dogji 50 shqiptar. Ata jane deputet te partise ku ju keni gjetur vetveten.
Citim:
Pjese e PS ne kete korrupsion galopant ka qene dhe eshte edhe kryetari aktual i bashkise.Per te marre nje certifikate ne minibashkite e Tiranes dhe gjithe Shqiperise duhet te paguaje 5-10 fishin e kostos reale. Po te ishe biznesmen sa duhej t'i paguaje edvinit apo gjithe te tjereve? Miliona i dashur.
Citim:
Kam fakte konkrete nga Vlora ime ku kryetarer kane qene tre socialist rresht.Do te isha dakord qe kushdo figure e paster e PS te konkuronte por jo edvin kapadaiu.Ai eshte njeri i irrituar dhe i papergjegjshem.Kjo u duk pak dite me pare,deri sa Nanua ja futi.
Citim:
Sa per dijeni une nuk e gjej veten time as tek PD e as tek ndonje tjeter parti.Partia ime eshte Shqiperia.
Citim:
Sa per Nano ******hatokracine as qe dua te degjoj per te.Ti e kupton,por komentet i bene si te intereson.Nanon po e bene president edvini jot.Deputetet e PD nuk e duan Nanon,por kur nje njeri kapadai e me te meta mendore kerkon zgjedhje te parakoheshme,patjeter Saliu do mundohet te gjej aleate.Keta pra jane pasuesit e Nanos dhe nuk jane pak.
Citim:
Bamiri ashtu sic thoni edhe ju eshte nje djale i persosur,por edhe nje politikan i kompletuar.Problemi eshte se edvinit nuk i besohet dhe keshtu do te ndodh ajo qe nuk e deshirojme.Nano president.
Citim:
Me thoshe se nqse Saliu do te thosh qe edvini eshte djale i mire une do te thosha Urraaaaa. Jo mor djale e ka gabim.
Une nuk ndikohem nga askush per vete moshen time,sepse kam aq pjekuri e pervoje qe ta shoh nje politikan ne raport me ato se cfare bene per vendin,jo se cfare bene per nje grup njerezish interesaxhinj e servil.Keta e kane ushqim te tavolines se tyre qenien anetare e militante te nje partie,sepse nuk jane te zotet te bejne asgje,vecse te zene ndonje kolltuk, i cili te krijon lehtesira per te vjedhur.
Citim:
Gjykon gabim artum,sepse u perkas atyre klasave qe ata qe te kam vene ne thonjza u thoshin armiq edhe pse te paret e mij s'kane qene te till.Nga mendimet dhe dinakeria e sulmet qe bene duket se i perket asaj klase qe ua ka bere borxh shqiptareve.Ka ardhur koha qe te gjithe ata qe jane ne pushtet te ndrrohen se jane konsumuar.Kjo vlen per te dyja palet.
E rendesishme eshte qe kemi pika takimi.
Respekte![]()
![]()
![]()
[/B]
Vitet '60 me 2003 jane gjysem shekulli larg
Ne kohe lufte ndodhin gjera te tmerreshme,sepse lufta behet per te vrare kundershtaret dhe per te demtuar tekniken dhe ekonomine e tij.Gjithashtu ne lufte behen edhe gabime skandaloze qe shkaktojne shume viktima.
Ne rastin e Edvinit jam dakord me faktet dhe analizen qe i bene zoti Myftaraj pllakates se vendosur nga ky i marre.
Dihet se te gjithe te majtet kane qene e jane anti amerikane dhe nje nga keta eshte edhe ky i ndekerryer.Ne vitin 1997 Amerika i ndihmoi te majtet.Kujtoj ketu ftesen e bere nga Washington DC te kryetarit te bashkimeve profesionale Namik Dokle dhe te ndonje laroje tjeter qe kishte vjell vrer kunder imperializmit amerikam qe ne barkun e nenes.
Ata vazhdojne t'i urrejne amerikanet,pavaresisht se nuk ua mban te shprehen,sepse e dijne se c'i gjen.Urrejtaja shprehet ne forma te ndryshme dhe nje eshte edhe rasti i mesiperm.
Ndersa per sulmet qe i drejtohen Kadarese mendoj se nuk ka te drejte.
Romani ''Kronike ne gur''eshte nje veper artistike dhe jo dokumentare e shkruar rreth 40 vjet me pare.Autori ka te drejte edhe te filozofoje ne nje veper letrare,sepse ne te shumten e rasteve romanet dhe novelat,apo tregimet nuk pasqyrojne realitetin ne menyre dokumentare.
Do t'i kujtoja atyre qe nuk kane vizituar Kalane e Gjirokastres,se atje ndodhet nje aeroplan i kapur rob nga ushtria shqiptare ne vitin 1949.
Sic dihet me 2 gusht 1949 Greqia sulmoi trojet shqiptare.Ne kete sulm ajo ndihmohej edhe nga aeroplanet ushtarak te Britanise se Madhe.Edhe ky aeroplan eshte i RAF-it britanik.Vendi jone ka mardhenie shume te mira me UK,sepse ajo se bashku me USA jane dy vende qe e ndihmuan Kosoven per te ardhur deri ne prag te pavaresise,por atehere ashtu ka ndodhur.
Ky rast nuk eshte se u be ndonje gabim,por RAF ishte vene ne ndihme te monarko-fashisteve greke.
Nuk duhet ta krahasoj kete rast me ate cka ndodhur me 1944,sepse ne lufte behen edhe gabime pa dashje,pastaj teknika e asaj kohe nuk ka qene ne keto nivele qe eshte sot.Megjithate edhe sot behen gabime.Ne Irak per shembull ka ndodhur qe nje tank amerikan shkaterroi nje britanik.(Friendli fire).Por asnjeri nuk duhet ta vere ne dyshim se aleatet kane dashur te vrasin civilet shqiptare.
artum
Me keni keqkuptuar i dashur.Une e di qe kapitalizmi e ka ne gjak korrupsionin,nqse ky nuk luftohet me mjete efikase.Edhe ne kohen e socializmit kishte korrupsion dhe ky shprehej ne forma te ndryshme;aq sa ishte takati i njerezve.Per te siguruar nje vend pune,per te marre nje shtepi korrupsioni shfaqej me shitje nderi,me qirasje e plot forma.
As qe pretendoj qe ne kohene qeverise se PD nuk ka patur korrupsion,por problemi diskutohet per 2005.PS-ja na radhiti ne te 125-t ne radhen e vendeve me te korruptuara.Nuk duhet ta mbroje qeverine e PD, sepse ishte ajo qe shiti nafte serbeve kur ata vrisnin popullin boshnjak,por duhet bere edhe pak krahasim.
Ne vend qe te ulej ky korrupsion u rrit me permasa te frikeshme,sa Europa vuri alarmin.Cdo qelize e atij qe ne e quajme shtet u moleps me korrupsion.Qeverisja socialiste e kthehu ne sistem korrupsionin.Shqiptaret u detyruan ta pranonin kete lloj qeverisje duke menduar se keshtu qenka ekonomia e tregut.Ata qe punojne ne zyrat e shtetit patjeter u ''takon bakshish'',doktoreve duhet tu paguash se ata te lene te vdesesh;ata ja bejne lindjen me thike grave,nenave e motrave tona,prandaj duhet tu japesh pare.Ilacet duhet t'i marresh ku te te thone ata.Ata kishin hapur klinika private ,por vizitat i benin ne spital dhe i mjekonin me mjete e medikamente te shtetit.Ka shume per te thene dhe nuk jane me '92,97'98 a me 2000 por me 2005.Krahasimet tuaja jane te largeta i dashur.Ke ikur shpejt dhe ndofta nuk e ke informacionin e duhur.
Ti paske qene i imunizuar ,por une e kam provuar vete kur kam shkuar atje.Edhe une nuk kam paguar asgje sepse ja kam perplasur ne fytyre punonjeses se gjendjes civile,gjer sa me erdhi polici te vinte dore.Nqse nuk do t'i kisha treguar pasaporten qe mbaja me vete do ta kisha pesuar nga ky injorant i vene ne mbrojtje te pisanjoseve.
Opozita
Jo miku im une e quaj nje pasuri opoziteten konstruktive,sepse ajo me luften e saj ne parlament nuk e le poziten te gaboj,por si i behet me bilbilaxhinje,klarinetaxhinjte e daullexhinjte qe shkaterrojne sallen e parlamentit,apo me ate qe flet mbas gardhit si Rama.Ky tekahyt na kerkon zgjedhje te reja kur dihet qe vendi jone i varfer nuk e ka komoditetin te beje cdo vit zgjedhje sepse i do qefi nje kapadaiu qe rri si garip para gazetareve.Figura e tij,sjellja e tij,qendrimi prej kapadaiu e fodulli te lene nje pershtypje te keqe.
Une mendoj se ai do te jete humbes.
Presidenti
Zgjedhja e presidentit me konsensus ose ardhja e Nanos varet nga ky kapadai.Te zgjedhi e te marri.
Ja vlen te shkembejme mendime me ju
I hope Olldashi
Lezhjani,
Une kam shkruar ;
"Kur e shef qe s'ka te mire dhe perseri te votosh eshte pafytyresi dhe idiotllek."
Lezhjani,
Me keta qe kemi sikurse keto vjete Shqiperia do te beje mbrapa.
Une ju pyes se jane bere votime, perse nuk kemi bere para?
Persa i takon europes raciste dhe kriminale, hipokrtite... ne djall te veje. Sahan lepiresit jane veglat e tyre.
Aman c'rendesi ka per nje qytetare se kush fiton kur nuk ka drita, uje..njerzit kane humbur shpresat...ne kta njerzit e ndyte, qelbesira, koke trashe u eshte bere qafa njelloj si barku, idiota, injoranta pa kulture ....duhet ti vrasim nje nga nje e mertojne ...kane 20 vjet qe tallen me popullin... nje here sala nje here tosi..aman sa te verber jemi ...kemi lene keto njerez te paskrupult te tallen me nje popull ...aman se nuk ka fund kjo thirrja ime kunder ktyre kriminelave...
Por eshte faji i jone ...qe rrime e shikojme nga larg e bejme sehir, me 20 vjet demokraci dhe shqiperia eshte ne erresire...
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 148 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.