Forumi Horizont
Trego 21 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Video Muzikore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=357)
-- Tradita Dasmash Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15435)

Postuar nga kotka datë 15 Shkurt 2008 - 07:49:

Tradita Dasmash Shqiptare

Postuar nga kotka datë 15 Shkurt 2008 - 07:58:

Potpuri kenge dasmash III

Postuar nga kotka datë 15 Shkurt 2008 - 08:00:

Potpuri kenge dasmash

Postuar nga kotka datë 15 Shkurt 2008 - 08:01:

Këngë nga Jugu

Postuar nga kotka datë 15 Shkurt 2008 - 08:10:

Aferdita Demaku - Vijehrra

Postuar nga kotka datë 15 Shkurt 2008 - 08:13:

Aferdita Demaku: Buza po me dridhet

Postuar nga kotka datë 15 Shkurt 2008 - 08:16:

Dasm Shqiptare - Potpuri me Merita Halili dhe Xeni

Postuar nga kotka datë 15 Shkurt 2008 - 08:18:

Ýlir Shaqiri - Dasma Kosovare

Postuar nga amor alucius datë 06 Nëntor 2009 - 04:53:

Kini durim dhe filloni shikimin nga 02:15. Roma Kosove me duket jane. Interesante kjo tradite. Se kisha pare asnjehere.

Postuar nga Deb* datë 06 Nëntor 2009 - 05:09:

WoW!

Edhe une amor hera e pare qe shikoj dicka te tille. Keq e paskan ato.  Kush e di sa prova ka bere e shkreta per te realizuar ato gjeste, levizje!..

Postuar nga Katilesha datë 06 Nëntor 2009 - 05:13:

Cfare viti daton kjo video? Ne cilin vend te Kosoves behet dasma , sepse besoj duhet te jete edhe tradita krahinash.

Une kam qene ne nje dasem Kosovare para 7 vitesh ne Kosove dhe nuk mbaj mend ta kem pare kete. Apo thuaj kam qene petite petite une atehere.

Postuar nga amor alucius datë 06 Nëntor 2009 - 05:14:

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
WoW!

Edhe une amor hera e pare qe shikoj dicka te tille. Keq e paskan ato.  Kush e di sa prova ka bere e shkreta per te realizuar ato gjeste, levizje!..

Ate mendova dhe une. Muaj perpara rehearsal ndersa vjehrra e supervizionon me syrin kokerr diten e dasmes... Pastaj kush e di sa e rendesishme eshte per ate komunitet pasi eshte pershtypja e pare qe ajo le si nuse, nje lloj testi se sa te afte e kemi nusen. :p

Postuar nga amor alucius datë 06 Nëntor 2009 - 05:15:

Citim:
Po citoj ato që tha Katilesha
Cfare viti daton kjo video? Ne cilin vend te Kosoves behet dasma , sepse besoj duhet te jete edhe tradita krahinash.

Une kam qene ne nje dasem Kosovare para 7 vitesh ne Kosove dhe nuk mbaj mend ta kem pare kete. Apo thuaj kam qene petite petite une atehere.

Pergjigjen e ke ne postimin tim fillestar(pra komuniteti ROMA ne Kosove). Kurse daten e ke ne linkun qe dhashe.

Postuar nga Deb* datë 06 Nëntor 2009 - 05:20:

Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius

Ate mendova dhe une. Muaj perpara rehearsal ndersa vjehrra e supervizionon me syrin kokerr... Pastaj kush e di sa e rendesishme eshte per ate komunitet pasi eshte pershtypja e pare qe ajo le si nuse, nje lloj testi se sa te afte e kemi nusen. :p

Mua mu duk mire nusja. Nuk e di cfare note i ka vene vjehrra me syrin e saj prej profesionisteje ne kete drejtim. 

Postuar nga Katilesha datë 06 Nëntor 2009 - 05:21:

Citim:

Pergjigjen e ke ne postimin tim fillestar(pra komuniteti ROMA ne Kosove). Kurse daten e ke ne linkun qe dhashe.

Gabim im , sorry. Duhet me sh.%...

Postuar nga amor alucius datë 06 Nëntor 2009 - 05:24:

Cfare me terhoqi vemendjen ishte qe te gjitha veprimet ishin vizualizim i ca vetive qe duhet te kete nje nuse; sidomos para vjehrres(te supozuar) duket qarte. Me siguri tradita qe jane shume te vjetra. Ne fiset afrikane ende shihen rituale te tilla kercimi neper dasma.

Pastaj fjongo e kuqe ne bel si shenje fertiliteti. Ne Kosove-mesa kam pare-duvakun jua lidhin ne krah(mbasi hyn nusja ne shtepine e burrit), pra kryen funksionin e fertilitetit serish.
Ne Greqi duvakun ia sillnin nuses per bel tre here e ema dhe i ati para se te dilte nga shtepia.

Postuar nga Lela_Dr datë 06 Nëntor 2009 - 05:29:

Mua mu duken ushtrime Yoga....

Mendo te te bie te besh gjeste te tilla ne dasem....une do isha ndare para se te martohesha, me siguri.

Postuar nga Deb* datë 06 Nëntor 2009 - 05:32:

Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr
Mua mu duken ushtrime Yoga....

Mendo te te bie te besh gjeste te tilla ne dasem....une do isha ndare para se te martohesha, me siguri.

Vetem mendimi se do me shikonte lagja me tmerronte, dhe jo me te beja improvizime levizjesh te tilla.  Bravo nusja! Na doli e zonja.

Postuar nga amor alucius datë 06 Nëntor 2009 - 05:41:

S'ka arsye per te perqeshur traditat qe jane te ndryshme nga tonat. Une njoh te huaj qe traditat shqiptare te kercimit tere si dele, te hedhjes te parave e te kendimit te kengeve me pekule neper dasma do iu dukeshin poaq"te çuditeshme".

Postuar nga Deb* datë 06 Nëntor 2009 - 05:44:

Citim:
S'ka arsye per te perqeshur traditat qe jane te ndryshme nga tonat. Une njoh te huaj qe traditat shqiptare te kercimit tere si dele, te hedhjes te parave e te kendimit te kengeve me pekule neper dasma do iu dukeshin poaq"te çuditeshme".

Nuk po i perqeshim amor, por sinqerisht une nuk do arrija ti beja dot po te me kerkohej. Mbase do ishte ndryshe po te isha rritur ne ate lloj ambjenti me te tilla zakone.

Postuar nga kurt datë 06 Nëntor 2009 - 05:59:

une nuk besoj se eshte tradite, ajo goca me duket pak e cmendur. madje ka mundesi qe nuk eshte as shqiptare.
me kujton disa goca nga evropa lindore kur dalin ne nje techno house music club, kur jane high ne extacy dhe i duket vetja cool

Trego 21 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.