Forumi Horizont Gjithsej 5 faqe: [1] 2 3 4 5 »
Trego 216 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Referendum ne forum (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9728)

Postuar nga katia datë 16 Tetor 2005 - 18:23:

Referendum ne forum

\eshrte aq e thjeshte mendoj...meqe me debate nuk po qullosim gje.
\nese munden moderatoret le ti ftojnene votim te gjithe nenforumet e tjera ne kete teme dhe te shohim.

mendoj se ky mini votim ne forumin tone duhet ti paraprije nje me te madhi qe duhet ta beje gjithe populli shqipetar.

Postuar nga Indrit datë 16 Tetor 2005 - 23:13:

per mua e ka cuar gjate duhet te kishte ikur me kohe.

Postuar nga erzeni_be datë 22 Tetor 2005 - 03:17:

Mendoni vertete qe ky referendumi ketu forum do te zgjidhe diçka!?

Postuar nga katia datë 22 Tetor 2005 - 18:31:

Mbase

Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be
Mendoni vertete qe ky referendumi ketu forum do te zgjidhe diçka!?

Asnjehere njk i dihet.Shpesh te medhate nisin nga e vogla.
Te them te drejten une e nisa per te bare intersin e forumistevee shqiptare.
Pse jo per te bare dhe forcen e ketij forumi qe edhe pse virtual besoj se perbehet prej njerezish dhe ka dhe duhet te kete forca....mbase te beje me shume.

Postuar nga kalorsi_i_kuq datë 23 Tetor 2005 - 23:37:

Une votova PO.

po kisha nje mendim, sa tema do hapen e mbyllen per janulltosin? Me verte vall skemi cte flasim per gje tjeter?

Postuar nga katia datë 24 Tetor 2005 - 00:25:

Citim:
Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
Une votova PO.

po kisha nje mendim, sa tema do hapen e mbyllen per janulltosin? Me verte vall skemi cte flasim per gje tjeter?

une nuk e di!
ketu ne forum nuk te detyron njeri te ndjekesh tema qe nuk te pelqejne...gjthshtu cdomjeri eshte i lire te hape tema e i mendon te vlefshme etj
Per te tjerat karregullore dhe moderatore.
mgjt te falenderoj qe votove( sido qe te ishte vota) edhe qe me shkruajte
Gjthe te mirat

Postuar nga Isra datë 24 Tetor 2005 - 17:19:

edhe une po, por a ia vlen valle????

Postuar nga katia datë 24 Tetor 2005 - 19:25:

Citim:
Po citoj ato që tha isra
edhe une po, por a ia vlen valle????

Nese vertete ti po-ne tende e ke dhen se brendeshmi dhe mendon se eshte pikerisht ashtu se duhet bere patjeter qe ia vlen. Une mendoj se sado i vogel te jete treguesi i ketij mini "referendumi" perseri eshte nje tregues. ne te gjithe kemi personalitet dhe jemi dikush ne jete. patjeter qe edhe nemos qenshim shumica...ne jemi...ekzistojme...mendojme, dhe shpesh ngreme zerin fuqishem; sidomos kur emri yne i madh vihet ne rrezik. shpesh rezultatet vonojne te vijne.
gjithsesi po-ja jote me ben te medojse ne jemi shume...akoma me shume do te behen.
Best

Postuar nga HERO datë 25 Tetor 2005 - 18:16:

PYETJA DUHEJ TE ISHTE
A DUHEJ CAKTUAR JANULLATOSI?
PERGJGJJA PATJETER JO.

Postuar nga katia datë 06 Nëntor 2005 - 02:12:

Ti na e bej halla o njeri vizionar me qellime stabilitetesh ne rangje gjeopolitike

Ne popull jemi ne forum dhe ndajme shqetesime. nejse ti ke menyren tende per te folur .
mua nuk me duket ok dhe me vjen keq nese i dyti qe voton pas steluqit kunder i bie te jeshe ti
tung

Postuar nga volter datë 07 Nëntor 2005 - 14:09:

Sa kot qe flisni o njerez, po edhe sikur he!!!

cfare teme ///!

Postuar nga IQVLORA datë 07 Nëntor 2005 - 18:00:

A mund te propozojme nje referendum ne Shqiperi?

Nuk e di se sa mund te realizohet por une kam nje ide te till;sejcili nga ne ka ne te gjitha ato vende te perendimit ku jetojme miq shoke dhe te njohur.
Vendi jone nuk na i ka hequr nenshtetesine si shtetas te Republikes se Shqiperise,pra ne kemi te drejten te kerkojme nje referendum popullor per qendrimin ose jo te Janullatosit ne vendin tone.
Si mund ta bejme nj ndermarrje te tille?
Si mendoj une se mund te realizohet;sejcili nga ne ne kumunitetin shqiptar te vendit ku jeton mund te marri deklarata te firmosura duke i sqaruar per qellimin dhe rendesine e kesaj ndermarrje.
Une jam nje nga keta persona qe do te sakrifikoj per te mbledhur nenshkrime nga shqipetaret ketu ne Londer.
Edhe aty ne USA ju miqte e mij qe jeni te organizuar edhe ne shoqata kur mblidheni bejeni nje propozim te till.
Rendesi ka komuniteti jone ne Itali ku gjenden pjesa dermuese e shqipetareve dhe shteti italian nuk i rrezikon ne kete drejtim.
Per komunitetin shqipetar qe eshte me i madhi ,ai i Greqise eshte e pamundur,por nese dikush ka kurajo le t'i bashkangjitet kesaj nisme.Me sa e dij une duhen 50 mij nenshkrime dhe keto i paraqiten Komisionit qendror te zgjedhjeve per tu organizuar referendumi.
Sigurisht duhet te bashkpunojme edhe me njerez nga Shqiperia te cilet do te na japin ndihmen e duhur juridike.
Ne Shqiperi kjo nisme nuk mund te realizohet per arsyet qe dihen por ne nuk kane se c'te na bejne greket. Njekohesisht te njoftohet edhe kisha e Elbasanit sepse ajo mund te na ndihmoj nga ana financiare nqse mundet.
Si mendoni miqte e mij.
Nqse arrijme te bejme nje referendum suksi eshte i padiskutueshem.Ju garantoj mbi 805 e shqiptareve do ti thone po largimit te janullatosit.
Nuk ka gje qe nuk arrihet me vullnet e dashuri per vendin bij te te cilit jemi.
Fajtori pres mendimin tuaj dhe te ndonje tjetri,qe i jepet per organizimin e nismave te tilla.
Katia si thoni juve?
Pershendetje miq te mij forumista patriot.

Postuar nga katia datë 08 Nëntor 2005 - 02:23:

Re: A mund te propozojme nje referendum ne Shqiperi?

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Nuk e di se sa mund te realizohet por une kam nje ide te till;sejcili nga ne ka ne te gjitha ato vende te perendimit ku jetojme miq shoke dhe te njohur.
Vendi jone nuk na i ka hequr nenshtetesine si shtetas te Republikes se Shqiperise,pra ne kemi te drejten te kerkojme nje referendum popullor per qendrimin ose jo te Janullatosit ne vendin tone.
Si mund ta bejme nj ndermarrje te tille?
Si mendoj une se mund te realizohet;sejcili nga ne ne kumunitetin shqiptar te vendit ku jeton mund te marri deklarata te firmosura duke i sqaruar per qellimin dhe rendesine e kesaj ndermarrje.
Une jam nje nga keta persona qe do te sakrifikoj per te mbledhur nenshkrime nga shqipetaret ketu ne Londer.
Edhe aty ne USA ju miqte e mij qe jeni te organizuar edhe ne shoqata kur mblidheni bejeni nje propozim te till.
Rendesi ka komuniteti jone ne Itali ku gjenden pjesa dermuese e shqipetareve dhe shteti italian nuk i rrezikon ne kete drejtim.
Per komunitetin shqipetar qe eshte me i madhi ,ai i Greqise eshte e pamundur,por nese dikush ka kurajo le t'i bashkangjitet kesaj nisme.Me sa e dij une duhen 50 mij nenshkrime dhe keto i paraqiten Komisionit qendror te zgjedhjeve per tu organizuar referendumi.
Sigurisht duhet te bashkpunojme edhe me njerez nga Shqiperia te cilet do te na japin ndihmen e duhur juridike.
Ne Shqiperi kjo nisme nuk mund te realizohet per arsyet qe dihen por ne nuk kane se c'te na bejne greket. Njekohesisht te njoftohet edhe kisha e Elbasanit sepse ajo mund te na ndihmoj nga ana financiare nqse mundet.
Si mendoni miqte e mij.
Nqse arrijme te bejme nje referendum suksi eshte i padiskutueshem.Ju garantoj mbi 805 e shqiptareve do ti thone po largimit te janullatosit.
Nuk ka gje qe nuk arrihet me vullnet e dashuri per vendin bij te te cilit jemi.
Fajtori pres mendimin tuaj dhe te ndonje tjetri,qe i jepet per organizimin e nismave te tilla.
Katia si thoni juve?
Pershendetje miq te mij forumista patriot.

Ke te drejte o vella po nese e sheh ketu po na dalin filo greke me shue se e mendonim...madje edhe ne nivel drejtuesish e ketij forumi. Nejse ti ke te drejte.....po me pare shih se c'ndodh.
e pe cfare i beri presidentit tone te nderruar ai greku ne sarande? psi e terhoqi prej hunde e la si qen te zgjebosur.

Gjthsesi faleminderit se me ben te mendoj se lloji i patrioteve ekziston dhe do te jete ne jete te jeteve.

Postuar nga katia datë 08 Nëntor 2005 - 02:26:

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
Sa kot qe flisni o njerez, po edhe sikur he!!!

cfare teme ///!

rendesi ka qe kjo teme te ka bere pershtypje. me tej ska rendesi...pastaj nuk jemi te tere te zgjuar qe te bejme tema me nivle si ndonje vlereues i larte.
Gjithsesi ti fole...pak rendesi ka se cfar the...dmt ktheve pergjigje.

Tung

Postuar nga Keni datë 08 Nëntor 2005 - 02:43:

Pergjigjja ime do te ishte se ai nuk duhet te ekzistonte ne shqiperi dhe nuk duhet te jete akoma meqen se ekziston.
Largimi i tij per mendimin tim do ndihmoj dhe ne ecjen perpara te vendit ton. Janullatosi ka nderhyr burutalisht dhe negativisht ne politiken e vendit tone.
Ai mund te jete cdo gje por nuk mund te jete kur nje besimtar dhe nje njeri qe nuk eshte besimtare nuk mund te vihet kur ne kryje te nje besimi e aq me keq ne nje vend te huaj per te.

Postuar nga IQVLORA datë 08 Nëntor 2005 - 20:08:

Derri do plumb

Ndokush do te hiqet i moderuar por e ka gabim.
Greket na i perplasin ne fytyre cdo gje dhe ne ulim kurrizin si puna e gomarit.
Andej nga anet tona kur gjejne ndonje te humbur sidomos ne dasmat ne fshatra e dergojne te marri uje ne krahe per dasmen si puna e gomarit
.Ai nuk eshte vertet gomar por sa te merret vesh qe s' eshte gomar dasma ka mbaruar.Apo jo Keno?
Keshtu edhe ne shqipetaret do te bejme punen e gomarit?
Perplasua qeneve ta marri vesh edhe Europa se kush eshte kjo pseudodemokraci greke.
Vellezer po i mbajme ne shpine sikur te ishim riksha.
Atyre ju duhet dhene pergjigja e merituar me kujdes e zgjuarsi.
Autoresia le te na lihet neve popullit.
Ne nuk jemi dakord qe ata te na trajtojne si koloni te tyren.
I duhet dhene fund servilllekut 15 vjecar.
Derri do plumb.
Moderatoret apo administratoret nuk jane qeveri diktatoriale qe te na mbyllin gojen.
TE hapin syte dhe te shohin se cpo bene politika grekofile kundrejt gjithe problemit tone kombetar.
I ftoj ata te na japin ndonje mendje per propozimin e bere.
Nuk humbasin karrigen jo.
Ata nuk jane vetem per te fshire mesazhet tona kur nuk ju pelqejne grekofileve.
Rrofte kombi Shqiptar!

Postuar nga amoxil datë 13 Nëntor 2005 - 21:06:

Po!

Po dhe vetëm po.
Duhet më së fundi të largohet nga Shqipëria që dhe kisha Shqiptare të jet e pamvarur përsëri.

Postuar nga oliinter datë 13 Nëntor 2005 - 21:10:

Re: Derri do plumb

Citim:
Ndokush do te hiqet i moderuar por e ka gabim.
Greket na i perplasin ne fytyre cdo gje dhe ne ulim kurrizin si puna e gomarit.
Andej nga anet tona kur gjejne ndonje te humbur sidomos ne dasmat ne fshatra e dergojne te marri uje ne krahe per dasmen si puna e gomarit
.Ai nuk eshte vertet gomar por sa te merret vesh qe s' eshte gomar dasma ka mbaruar.Apo jo Keno?
Keshtu edhe ne shqipetaret do te bejme punen e gomarit?
Perplasua qeneve ta marri vesh edhe Europa se kush eshte kjo pseudodemokraci greke.
Vellezer po i mbajme ne shpine sikur te ishim riksha.
Atyre ju duhet dhene pergjigja e merituar me kujdes e zgjuarsi.
Autoresia le te na lihet neve popullit.
Ne nuk jemi dakord qe ata te na trajtojne si koloni te tyren.
I duhet dhene fund servilllekut 15 vjecar.
Derri do plumb.
Moderatoret apo administratoret nuk jane qeveri diktatoriale qe te na mbyllin gojen.
TE hapin syte dhe te shohin se cpo bene politika grekofile kundrejt gjithe problemit tone kombetar.
I ftoj ata te na japin ndonje mendje per propozimin e bere.
Nuk humbasin karrigen jo.
Ata nuk jane vetem per te fshire mesazhet tona kur nuk ju pelqejne grekofileve.
Rrofte kombi Shqiptar!

o ty te marsha te ligat bre burazer

tu befte dita njemije lale....

Postuar nga GENTI_the_KING datë 14 Nëntor 2005 - 00:30:

te ike dhe me vrap biles..............

Postuar nga IQVLORA datë 14 Nëntor 2005 - 19:03:

Ndodh edhe keshtu

Pershendetje Katia!Nuk duhet te merzitesh.Pse?
Historia e Shqiperise me aq sa e kemi studiuar ka treguar se disa shqiptar jane vene ne sherbim te te huajit,te armikut tone.Keta pra quhen renegat.
Do te kujtoj filmin ''Udha e shkronjave''Shqipetar ne sherbim te kishes greke ishte edhe ai qe vrau mesuesin patriot Dhaskal Todri.Edhe tani do te kete gjarperinj te till.Thuaj fjalen e mire o njeri nqse je bir i ketij populli dhe mos e shit shpirtin per parat e felliqura armike.

Postuar nga katia datë 15 Nëntor 2005 - 01:48:

Re: Ndodh edhe keshtu

Citim:
Pershendetje Katia!Nuk duhet te merzitesh.Pse?
Historia e Shqiperise me aq sa e kemi studiuar ka treguar se disa shqiptar jane vene ne sherbim te te huajit,te armikut tone.Keta pra quhen renegat.
Do te kujtoj filmin ''Udha e shkronjave''Shqipetar ne sherbim te kishes greke ishte edhe ai qe vrau mesuesin patriot Dhaskal Todri.Edhe tani do te kete gjarperinj te till.Thuaj fjalen e mire o njeri nqse je bir i ketij populli dhe mos e shit shpirtin per parat e felliqura armike.

Une jam shpesh dakord me ty. jam dakord edhe me shume te tjere qe mendojne siti. por a e sheh sa te interesuar qe jane forumistet tane per te marre pjese ne kete sonddazh. edhe ata qe kane exuar dhe nuk kane votuar i mendoj si me te liq se votat kundra.
Ne vertete nuk zgjidhim ndonje gje. po bejme pjesen tone modeste me aq mundesi sa kemi per te care qiellin e erret qe po pushton trojet tona. eshte i erret ...tamam si veladoni i janullatosit qe ne te vertete eshte vecse nje antishqiptar i dukshem ndermjet mijra e mijra te tjerve te padukshem.
Gjithe te mirat

Postuar nga durrsak datë 15 Nëntor 2005 - 02:00:

Personalisht nuk kam pare qe Janullatos te ket bere ndonje te mir per kishen. Nuk kam degjuar qe te jen mare inisiativa apo reforma qe kisha te ket ndikim pozitiv ne popull. Pastaj a sqenka i zoti vet shqiptari te drejtoj nje kishe.
Per mua ai jo qe duhet te iki por as nuk duhet te vinte fare. Te vinte thjesht per te trajnuar prifterinjt meqe nuk kishte shqipria me pare hajde de por qe te ngulet kembkryq nuk shkon.

Postuar nga amoxil datë 15 Nëntor 2005 - 02:34:

Citim:
Po citoj ato që tha durrsak
Personalisht nuk kam pare qe Janullatos te ket bere ndonje te mir per kishen. Nuk kam degjuar qe te jen mare inisiativa apo reforma qe kisha te ket ndikim pozitiv ne popull. Pastaj a sqenka i zoti vet shqiptari te drejtoj nje kishe.
Per mua ai jo qe duhet te iki por as nuk duhet te vinte fare. Te vinte thjesht per te trajnuar prifterinjt meqe nuk kishte shqipria me pare hajde de por qe te ngulet kembkryq nuk shkon.

Durrsako.
ai me atë qëllim erdhi në 90-tën, të paktën kshu na bën ne të besojmë, por ardhja e tij ka vetëm një qëllim dhe një qëllim të vetëm.
"të bëj një koloni greke popullin shqiptar, dmth jugun e shqipërisë, të cilin ai dhe vetë e ka quajtur vorio-epiri."
Ktu kan dorë dhe politikanët e asaj kohe lale, të cilët e kan trashëgimni që nga koha kur enveri i aneksoi kosovën shqipërisë.
njerëz legena që e shesin veten për 2 pare lek.
njerëz të pacipë, që ishalla zoti ja u dhëntë mbas qafe kudo që të jenë për ato pislliqe që ka kryer në kurriz të popullit shqiptar, pasoja të cilat i vuajm dhe sot.
Priftërinj ka pasur lale, nuk është se enveri i vrau të gjithë. Gjithashtu besimtarët e thjeshtë ortodoksë dhe në kohën e dullës kan pasur besimin e tyre, pavarsisht se vetëm kisha ska pasur. Njeriu që beson në një zot, nuk i duhet kisha ose xhamia që të quhet besimtar.
janulli ka marr disa inisiativa vetëm me hap na i kopsht pa drek ose na i klinik dentale, a thua se ato i mungoj popullit shqiptar.
gjithashtu ka hap dhe nji gazetë në të cilën ai është vetë kryeredaktor dhe po ta lexosh gazetën do shofësh se gjysma e fjalëve jan greqisht.
Sepse ne skemi fjalor të pasur pranej më kupton. dhe shyqyr që erdhi janulli në mileniumin e ri të na pasuroj gjuhën.

Postuar nga Sabian datë 15 Nëntor 2005 - 19:20:

jashte edhe me gjithe lecka bile.

Postuar nga i_pafajshem datë 19 Nëntor 2005 - 21:33:

Pershendetje.

Para se gjithash nuk me takon ne planin e besimit fetar te jap mendimin tim per kete sondazh pasi jam i besimit mysliman, por ne planin tjeter, ate moral, po.
Jo vetem qe nuk ka aresye qe Janullatos te jete ne krye te kishes ortodokse autoqefale te Shqiperise, por me vjen çudi sesi nga klasa politike asnje nuk po e ngre zerin per nje çeshtje te tille. Eshte e vertete qe nuk duhet te ndizen perseri flaket e shuara, por ne rastin e Shqiperise dhe te Greqise keto flake nuk jane shuar aspak, perkundrazi po marrin me teper force. Eshte e turpshme qe te hapesh faqen zyrtare te kishes ortodokse ne internet dhe te shohesh vetem flamurin grek dhe amerikan. Nuk e kuptoj perse flamuri grek dhe amerikan? Te tregoje aleancen greko-amerikane apo te perfaqesoje shqiptaret ortodokse dhe minoritetet e tjera me te njejtin besim fetar? Ku eshte flamuri shqiptar, i fshehur ne nje faqe dytesore? Perse? Perse flamuri grek dhe ai amerikan? Flitet per besimtare shqiptare apo per greke dhe amerikane?

Nuk besoj se shume nga parashkruesit qe dhe kane votuar kane nje urrejtje per popullin grek . Por, politika qe ne keto momente po luhet nga shteti grek ne kurriz te Shqiperise dhe shqiptareve, eshte e tille, qe te ben ta urresh. Eshte e kote qe te futesh fakte , pasi faktet po na nxjerrin syte. Qe te jesh peshkop apo kryepeshkop i nje kishe te respektuar si ajo ortodokse, duhet, para se gjithash, te punosh per perhapjen e besimit ne Zot dhe jo te punosh per interesa mediokre te nje klase te caktuar apo nje ideologjie te caktuar. E nese kete kusht baze nuk arrin ta plotesosh apo nuk do ta plotesosh, atehere nuk je i afte per nje gje te tille.

Dua te di nese nga ortodokset shqiptare ka nje perpjekje per te marre vendin e respektuar te kryepeshkopit.
Eshte e natyrshme qe nese nje "pushtues" largohet , duhet te kete dhe nje zevendes. Dhe a kane ortodokset shqiptare nje mbeshtetje nga kishat respektive per tu ligjeruar si te tille. Nese po, atehere mendoj se ky referendum i vogel jo vetem qe duhet te mbese ne forum por dhe te behen perpjekje qe te perhapet dhe me tej ne te gjitha faqet informative shqiptare.
Duhet qe, me ne fund, ne shqiptaret te perpiqemi te hapin syte dhe mendjen. Eshte nje nga hallkat e roberise qe dhe sot nuk po e heqim dot.
Jane gjera te vogla ne dukje por qe ne te vertete po na kushtojne shume me teper se sa e mendojme. Duhet qe me ne fund, njehere dhe mire tu tregojme vendin e merituar Stenlit me shoke. Mjaft me me urtesi dhe butesi, me duket se po e teprojme me kete leshim te perjetshem. Ka ardhur koha qe te permendemi dhe te mos lejojme me qe te na marrin neper kembe plehrat.

Postuar nga myzeqari datë 19 Nëntor 2005 - 22:30:

Ne regull pra te tere e shohim qe qendrimi i ketij personi ne krye te kishes ortodokse Shqiptare jo vetem qe nuk eshte ne dobi te kishes dhe besimtarve tane por mendoj se luhen shume gjera nen rogoz ne dem te vendit tone , pyetja qe lind eshte kjo .
Si mund te debohet ky njeri jashte kufijve dhe mos tia shohim me bojen ???
Kush do ta beje kete gje , qeveria qe eshte byth e brek me grekun apo besimtaret qe nuk i pyet kush , duhet gjetur dicka me konkrete dhe te vihet ne zbatim apo jo ?!

Postuar nga IQVLORA datë 26 Nëntor 2005 - 17:19:

E rendesisme eshte atdhedashuria.

Armiqte tane historikisht jane munduar te na percajne duke na ndare ne tre besime fetare,por nuk ja kane arritur qellimit.Ne e dijme qe dikur kemi qene te gjithe shqipetar te krishter.Si me i vjeter do tju tregoj disa fakte interesante.
Ne fshatin Dukat te Vlores(ndodhet ne te majte te rruges para se te shkosh ne Llogora) banoret jane fifty-fifty myslyman e te krishter.Une kam njohur te moshuar te cilet ishin kushurinj te dyte nga babai,pra gjyshrit kishin qene vellezer dhe njeri ishte i krishter tjetri mysliman.Ose shume afer nga familja ime.Stergjyshi im 3 breza me pare ishte vella me nje te krishter.Tokat i kishin ngjitur dhe ne sot e kesaj dite nuk bejme krushqi me ta sepse e dijme qe jemi nje gjak.
Ne jemi nga ata myslyman qe pijme alkol,gje te cilen feja islame e ndalon kategorikisht.Nje myslyman njehere ne nje supermarket nuk me ndihmoi te fusja arken me birra ne qeske vetem per mos ta prekur alkolin.
Une kam pyetur gjyshrit e mij nga te dy krahet dhe me kane thene se rakine edhe gjyshrit e tyre e kane pire me opinge.Cfare myslymanesh jemi ne?Pra kjo tregon se ne jemi bere artificialisht te till.Pra cdo njerit nga ne i takon te jap mendimin e tij si patriot,si shqiptar te nje gjaku.
Miqte e mij ne vitin 1992 parlamente shqipetar u bashkua per ta ndjekur mjekercjapin ,te padeshiruarin Janullatos,por nje nderhyrje e presidentit S Berisha beri qe ai te ngelej ne Shqiperi gjer ne nje diskutim te dyte ,i cili nuk u be kurre.Nqse do te ishte qeruar qe ne ate kohe ndryshe do te kishin rrjedhur ujrat ne Shqiperi.Ajo gje tanime do te ishte harruar.
Ky pra eshte nje nga ato gabime te pafaleshme te Sali Berishes.Por asnjehere nuk eshte vone per ta shkulur ate ate ciban nga trupi i Atdheut tone.

Postuar nga katia datë 27 Nëntor 2005 - 02:48:

Re: E rendesisme eshte atdhedashuria.

Citim:
Armiqte tane historikisht jane munduar te na percajne duke na ndare ne tre besime fetare,por nuk ja kane arritur qellimit.Ne e dijme qe dikur kemi qene te gjithe shqipetar te krishter.Si me i vjeter do tju tregoj disa fakte interesante.
Ne fshatin Dukat te Vlores(ndodhet ne te majte te rruges para se te shkosh ne Llogora) banoret jane fifty-fifty myslyman e te krishter.Une kam njohur te moshuar te cilet ishin kushurinj te dyte nga babai,pra gjyshrit kishin qene vellezer dhe njeri ishte i krishter tjetri mysliman.Ose shume afer nga familja ime.Stergjyshi im 3 breza me pare ishte vella me nje te krishter.Tokat i kishin ngjitur dhe ne sot e kesaj dite nuk bejme krushqi me ta sepse e dijme qe jemi nje gjak.
Ne jemi nga ata myslyman qe pijme alkol,gje te cilen feja islame e ndalon kategorikisht.Nje myslyman njehere ne nje supermarket nuk me ndihmoi te fusja arken me birra ne qeske vetem per mos ta prekur alkolin.
Une kam pyetur gjyshrit e mij nga te dy krahet dhe me kane thene se rakine edhe gjyshrit e tyre e kane pire me opinge.Cfare myslymanesh jemi ne?Pra kjo tregon se ne jemi bere artificialisht te till.Pra cdo njerit nga ne i takon te jap mendimin e tij si patriot,si shqiptar te nje gjaku.
Miqte e mij ne vitin 1992 parlamente shqipetar u bashkua per ta ndjekur mjekercjapin ,te padeshiruarin Janullatos,por nje nderhyrje e presidentit S Berisha beri qe ai te ngelej ne Shqiperi gjer ne nje diskutim te dyte ,i cili nuk u be kurre.Nqse do te ishte qeruar qe ne ate kohe ndryshe do te kishin rrjedhur ujrat ne Shqiperi.Ajo gje tanime do te ishte harruar.
Ky pra eshte nje nga ato gabime te pafaleshme te Sali Berishes.Por asnjehere nuk eshte vone per ta shkulur ate ate ciban nga trupi i Atdheut tone.

I nderuar IQVLORA
Mendoj se nuk eshte detyra ime te te kujtoj se nuk eshte me vend te permendesh historikun dhe historite e kristerimit, muslimanizmit dhe devotshmerine ose jo te muslimaneve ne raport me piet alkoolike.
Cdo njeri ka te drejte te mendoje dhe ndihet ashtu sic ndihet.
Une po te citoj vetem per te bere thirrje. meqe isha une qe i drejtova pyetje forumisteve mendoj se edhe perrgjigjja duhet te mebeshtete ne pyetje dhe jo te divulgohet ne probleme te tjeraa.
Une mendoj se me shume se gjithcka ti ke folur ne kete forum me voten tende. Dhe pa te paragjukuar une mendoj se tike qenpro largimit te janullatosit.
Gjithsesi te respektoj dhe cmoj per ndjenjat patriotike qe shpalos.
Gjithe te mirat.

Postuar nga IQVLORA datë 28 Nëntor 2005 - 15:40:

Une kam dashur te tregoj me fakte konkrete , se edhe pse jemi te besimit musliman,dikur ne kemi qene te krishter dhe duke qene te till jemi nje, feja nuk na ka ndare dhe nuk do te na ndaje asnjehere.Une kam treguar fakte jetesore se shqiptaret shume kohe perpara nuk jane ndier myslyman fanatik per shkak te origjines se tyre.Kur vendos te shkruaj dicka une pyes veten time dhe jo dike tjeter.Per mua nuk ka rendesi i pelqen apo nuk i pelqen dikujt.
Nuk kam qene dakord me ardhjen e Janullatosit qe sa shkeli ne vendin tone
Shkrimet e mia kete nenkuptojne.Une bile kam menduar te propozojme nje referendum ne shkalle kombetare ,per t'i thene jo Janullatosit.Ketu tek nenforumi per fene kam shkruar para disa kohesh.
Tung

Postuar nga Admirali datë 28 Nëntor 2005 - 15:55:

Hmmm

Mendoj se eshte e drejte te kerkohet largimi i Janullatosit nga drejtimi i kishes ortodokse shqiptare. Valle nuk paskan ortodokset shqiptare kapacitete intelektuale per te drejtuar nje komunitet te tyren?

U tha qe sondazhi mund te mos zgjidhe gje, duke pare politiken shqiptare i jap plotesisht te drejte, por ama te pakten kemi mundesine te themi qe ne nje forum publik shqiptar u kerkua qe ai te largohet, kemi mundesine qe te themi se disa shqiptare u bene te vetedijshem per rrezikun qe paraqet ai per stabilitetin e komunitetit.

Postuar nga Cindi datë 29 Nëntor 2005 - 19:05:

Cfare ben kryepeshkopata e Bostonit per kete ceshtje?

Mendoj se prifti Artur mund te jape nje ndihme shume te madhe ne kete drejtim per shqiptarizimin e kishes orthodhokse shqiptare. Me sa di une dy kisha ne Boston varen nga ajo ruse ( perfshire ketu edhe kishen e Shen Gjergjit ku mesha mbahet nga prifti Artur dhe Niko si edhe ate te Shen Janit) dhe vetem njera varet nga kisha greke (Shen Trinity). Per shkak te kesaj varesie shume shqiptare fetare jane ndare ne grupe, sidomos ata te vjetrit (shqiptare - amerikane )

Une vete jam atheist, por per hir te orthodhoksise shqiptare dhe ceshtjes kombetare mendoj se duhet te arrihet dicka me ndihmen e kishes shqiptaro-amerikane orthodhokse. Une vete shkoj ne keto kisha, jo kaq shume per qellime fetare se sa per qellime te atdhetarizmit jashte vendit.

Me respekt - football

Postuar nga amoxil datë 30 Nëntor 2005 - 20:43:

Pata shkruar një mesazh ktu më lart se footballi dhe më mungon...
a din gjë moderatorët të më thonë pse???

Postuar nga erzeni_be datë 01 Dhjetor 2005 - 21:17:

Disa postime jashte teme jane hequr nga adminet, te Amoxilit dhe Kontinentit, sepse ishin jashte teme.

Une do te kisha vepruar ne te njejten menyre.

Flm per mirekuptimin.
erzeni

Postuar nga amoxil datë 01 Dhjetor 2005 - 21:28:

Citim:
Disa postime jashte teme jane hequr nga adminet, te Amoxilit dhe Kontinentit, sepse ishin jashte teme.

Une do te kisha vepruar ne te njejten menyre.

Flm per mirekuptimin.
erzeni

ore ça konsideroni jasht teme juve ?????
u thash atyre antarve që nëse votojn për jo të na thonë se votuam për jo që ta dim se kush ka votuar jo...
nëse e ke vën re ke 5 vota jo aty apo jo???thjesht duhet të dim se kush voton po ose jo...po kta kaq frikacak jan xhanëm???apo thon po në mesazh dhe votojn për jo????
se me të till 300 ftyrsha ësht mbush forumi.

Postuar nga erzeni_be datë 01 Dhjetor 2005 - 21:36:

vota eshte sekret lal apo jo?

Postuar nga amoxil datë 01 Dhjetor 2005 - 21:38:

Citim:
vota eshte sekret lal apo jo?

nëse e vure re quhet referendum në forumi....
mgjth ska rëndësi....
fshati që duket sdo kallauz.....
dhe kta trimo5lekshat që kan votuar për janullin duken lale, pavarsisht se shkruajn ose nuk shkruajn ktu.

Postuar nga erzeni_be datë 01 Dhjetor 2005 - 21:53:

Wink

S'mund dhe s'ke pse i detyron. Ne nje referendum PO-ja dhe JO-ja e kane me vete domethenien

Postuar nga amoxil datë 01 Dhjetor 2005 - 22:09:

erzen....
kushdo që ka një mendim dhe e mbështet atë apo jo???

Postuar nga erzeni_be datë 01 Dhjetor 2005 - 22:21:

Zakonisht po...
por siç e thashe me larte, s'ke pse i detyron.

Postuar nga amoxil datë 01 Dhjetor 2005 - 22:26:

Citim:
Zakonisht po...
por siç e thashe me larte, s'ke pse i detyron.

mor vlla...
unë nuk detyrova njeri.....
thash për disa me dy ftyra ktu që në tema të tjera shkrujn ndryshe dhe ktu shkruajn ndryshe......
kush ka pak dinjitet mban një qëndrim...

Postuar nga kontinenti datë 02 Dhjetor 2005 - 19:03:

Hahahaha...une e di se kush jane ata qe kane votuar per JO.
Besoj se duhet ta dine edhe ata per mua qe votova per PO, por me nje shtypje te butonit gati sa nuk e theva fare.

Postuar nga Petrit Kola datë 11 Dhjetor 2005 - 04:41:

Kolera Janullatos

Nuk duhej te kish ardhur fare...

Postuar nga Equis datë 11 Dhjetor 2005 - 20:18:

Dakort qe te largohet

Meqenese jam i besimit orthodoks mendoj qe kam te drejte te jap mendimin tim ne kete ceshtje.Votova qe ai duhet te largohet,biles po e zgjat shum qendrimin e tij.Tashme ka mjaft kapacitete intelektuale per te drejtuar kishen tone autoqefale.Megjithate jam gjithashtu i mendimit qe nuk ka per te ndodhur ndonje ndryshim i madh.

Flitet per politikat antikombetare etj,por mos harroni qe vete shqiptaret jane gati te ndrojne jo vetem emrin por fene,vendlindjen etj per te perfituar dokumente ne shtetin grek apo ne cdo shtet te botes qofte.Sa shum e duan vendin apo fene e tyre tere ata myslimane prej shekujsh,qe kane mohuar identitetin e tyre kombetar,qe thone me plot gojen un jam grek ne shntetin helen apo amerikan,apo anglez me pashaporte angleze etj.
Megjithate nuk i gjykoj keto njerez.
Voten time e dhashe.
tung

Postuar nga amoxil datë 17 Dhjetor 2005 - 05:45:

Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
lajmi i minutes se fundit marre nga Radio Tirana:

-pas protestave te shumta te forumistave dhe energjive te tejharxhuara te amoxilit, me shpirt nder dhembe Janullatosi ka dhene doreheqjen...
Me sa shoh une do i ngelet vendi Amoxilit...

te pacim o forum, po zgjidh halle nderkombetare...

te lexosh mire ne gjuhen shqipe eshte talent me vete.

Postuar nga PARIS datë 17 Dhjetor 2005 - 06:37:

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
te lexosh mire ne gjuhen shqipe eshte talent me vete.

vallahi amoxil,-te jap shume te drejte!
Ndersa une mora vesh ne valet e Zerit te Amerikes, qe Unforgiven
eshte Mbesa e Jallunatosit!
Dhe se Admirali eshte Enverist i Flakte, ndaj duhet tu leshojme rrugen
diktatoreve pushtetare,-pasi do hajme serish burgim politik,
kesaj here pa asnje shperblim si letra me vrime!

Pashim vella!

Postuar nga IQVLORA datë 19 Dhjetor 2005 - 19:40:

O Zot
Kur bere derr e arine
C'deshe qe bere Janullatosin (me theks tek i-ja)

..............
Shqiperine po e merr greku shqipetar
Shqipetar,mos rri po duku shqipetar
Te ka bere perendia luftetar
Si s'te lodhi skllaveria shqipetar? etj.

Postuar nga diabolic datë 04 Janar 2006 - 06:32:

Zgjohu ...

Shqiperi kerkon ndihmen tone , jemi ne qe duhet te luftojm per té. Nuk duhet te na vras ky gjum letargjik qe na ka pushtuar si komb. Nuk duhet te na verboj syte interesi paraja, duhet te kujtojm se kemi lindur shqipetar dhe shqiptar do vdesim. Nuk vend per Janullatos dhe te seres se tij midis nesh. Jemi ne zoter te vetvetes , askush smund te jete mbi ne né token tone , aq me pak nje grek...

Postuar nga Petrit Kola datë 05 Janar 2006 - 06:08:

Juve keni te drejte Equis,

Citim:
Po citoj ato që tha Equis
Flitet per politikat antikombetare etj,por mos harroni qe vete shqiptaret jane gati te ndrojne jo vetem emrin por fene,vendlindjen etj per te perfituar dokumente ne shtetin grek apo ne cdo shtet te botes qofte.Sa shum e duan vendin apo fene e tyre tere ata myslimane prej shekujsh,qe kane mohuar identitetin e tyre kombetar,qe thone me plot gojen un jam grek ne shntetin helen apo amerikan,apo anglez me pashaporte angleze etj.

tung

Juve keni te drejte Equis,
Me shqiptaret po ndodhe ajo qe thoni juve. Mjerimi ekonomike dhe humbja e shpreses eshte nje kalkulim per te haritur qellime politike... Greket pas 1990 ja kane haritur qe me qeverite e tyre te instaluara (shitura) ne Tirane te kene sukses ne politikat armiqesore dhe shoviniste kundrejt Shqiperise dhe shqiptareve...

Postuar nga Isra datë 05 Janar 2006 - 12:45:

hey, akoma se hoqen janullatosin...????

DERI KUR????

Postuar nga SHKODRANI I QESHUR datë 09 Janar 2006 - 01:09:

Te zhduket dhe pike.......................................................................

Gjithsej 5 faqe: [1] 2 3 4 5 »
Trego 216 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.