Forumi Horizont | Trego 29 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Si do te vepronit...!? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=2163)
Si do te vepronit...!?
NJiheni me nje vajze.
Mbas disa koherave qe jeni me ket vajzen,kuptoni se vajza eshte shtatzane.
Ajo ju kerkon nje mjek qe ta abortoje femijen...
Ju jeni ndakord dhe i rregulloni dokumentat fallco...ket e beni duke pas parasysh ndjenjen tuaj...pra pak ngapak ju e dashuroni vajzen...
Mirepor,vajza erdhi ne perfundim se nuk do ta abortonte femijen,!? perkundrazi do ta mbante.
Jeni ne kulmin e dashuris dhe....
çfare do te benit,do ta pranonit vajzen me femijen e tjetrit,apo do ta braktsinit!?
pershendetje te gjitheve dhe ju kerkoj ndjes per ndonje paçartesi!
si gjithmone me respekt una
pershendetje ai_qe_jam
´Sa po shifet kjo pytje ju parashtrohet vetem meshkujve, e ne femrat vetem po presim pergjigjje,,, hajdeni djema hajdi:-)
Citim:
Po citoj ato që tha empty_girl
pershendetje ai_qe_jam
´Sa po shifet kjo pytje ju parashtrohet vetem meshkujve, e ne femrat vetem po presim pergjigjje,,, hajdeni djema hajdi:-)
Mqs pyetja eshte per cunat une po prgj se si mund te ndihesha une ne rastin e shoqes tende.
Ky do te ishte gjesti me i bukur qe do i provonte dashurine tende.
Perhire te dashuris duhet bere gjithcka nese eshte nje dashuri e vertet.
un i bashkangjitna mendimit te Adelaides ishte nje mendim shume i mire ,dhe do te shtoja se if ti e do aq shume do tja falje
eshte dhe nje filem Shqiptare qe bazohet nje ngjareje si kjo e ke pare gje ti?jame _ai _qe_jam
Re: Perhire te dashuris duhet bere gjithcka nese eshte nje dashuri e vertet.
Citim:
Po citoj ato që tha jenni
un i bashkangjitna mendimit te Adelaides ishte nje mendim shume i mire ,dhe do te shtoja se if ti e do aq shume do tja falje
eshte dhe nje filem Shqiptare qe bazohet nje ngjareje si kjo e ke pare gje ti?jame _ai _qe_jam
Dashuri do thote shpesh dhe kompromise,nese dashuron nje njeri vertete atehere do dashuroje dhe qenien qe mban brenda saj(edhe perse nuk eshte i yti)
Sjam dakort me ty amor, vertet mund ta duash marrezisht nje person por situata qe shtrohet ketu nuk eshte aspak e lehte dhe kerkon para te gjithash te mendohesh shume shume mire pa qene shume sentimentalist dhe pas kesaj te shohesh nese ke siguri te mjaftueshme qe gjerat do te shkojne mire me vajzen dhe femijen qe seshte i yti dhe se kjo e fundit nuk do te nxjerre probleme ne te ardhmen.
E theksoj dhe nje here se duhet te mendohesh shume mire, i thone pergjegjesi per jeten e nje femije (pa permendur vajzen).
Per sa i perket pyetjes nuk i pergjigjem dot sepse keto jane situata personale dhe nuk mund te gjykosh drejt (te ishte aq e lehte) por me hamendje them se do ta kisha larguar vajzen nga jeta ime
Atehere...Canci dhe nje pergjigje teper siperfaqesore,me vjen keq!
Nese nje njeri nuk do me kishte pranuar dhe me nje femije ose me nje handicap ose ku di une...atehere nuk besoj qe do e kishte merituar dashurine time(nuk bèj referim ne asnje forme ne jeten time private,kjo sa per te evituar keqkuptime...lol)
Une personalisht nese do kisha dashur nje cun i cili ka pasur dhe nje femije nga nje martese precedente,nuk do e kisha pasur problem fare.Dhe besoj qe do e kisha trajtuar sikur te ishte i imi.
Mendime,mendime kjo bote...
Nuk e di sa vjec je ti amor por tani duhet ta kesh mesuar qe realiteti ndryshon shume nga endrrat dhe idealet. Per te marre vendime te tilla duhet te jesh goxha i pjekur me jeten qe te mos gabosh. Pastaj une nuk thashe se nuk do ta pranoja vajzen, thashe se varet nga situata sepse eshte shume personale.
p.s: se ke idene sa mi acaron nervat kur i quan mendimet e mia siperfaqesore apo ku e di une. Thuaj dreqin une smendoj keshtu dhe kaq
Nuk jane te paket ciftet qe adoptojne nje femije dhe e risin,e edukojn ,e duan ate si te ishte i tyre.E cfare rendesie do te kishte nqs nuk do kishte gjakun tend?Prind i femijes quhet ai qe e rrit dhe e edukon.Ai qe i fal gjithe dashurine e tij qe nga castet e para te jetes.
Cancer nqs ky djale do ta pranonte vajzen qe donte bashke me femijen ,do te kete aq pergjegjsi per te sa mund te kishte edhe per femijen e tij biologjik.Prandaj ska te bej me ceshtje pergjegjsie ,rrethanash ,situatash ketu sesa me faktin qe `a do ta konsideroj dot kete femije si te tijin,ta doje si te tijin?`
kjo teme pak a shume i pergjan nje filmi qe kam pare une por te them te drejten se mbaj mend titullin. Do te thoja qe ai qe e don vertet nje vajze duhet ta marri ate ashtu sic eshte.
edhe sikur femija te ishte i imi une do ja mbushja mendjen qe te abortonte po sikur te kishte ngelur me barre me nje tjeter, atehere do kishte me termend nevoje per mjek ajo.
nuk ka asnje te keqe ta duash ate vajze
Nese dashuria mbyt gjithçka te keqe ajo eshte dashuri.Nuk mendoj se do ishte keq qe ta fillonte jeten me ate vajze dhe nje engjell te vogel qe do vinte ne jete. Kjo do te ishte nje prove jo e vogel per dashurine .
Ndiq zemren dhe hapja porten asaj qe do pa nguruar.
Si do te veproja?
Pershendetje te gjitheve.
Personalisht nese une do te dashuroja nje vajze me nje problem te tille, e para e punes do te mundohesha ta bindja te mos e abortonte femijen . Jo se jam kunder abortit , por mendoj se ajo do ta bente kete gje e shtyre nga opinioni . Dhe me tej do ta pranoja ashtu siç eshte , qofte edhe me femije te tjere, jo duke u shtyre nga meshira por nga dashuria(pavaresisht se si do te mendoje dikush).
Dhe mendoj se te dashurosh nuk do te thote te vendosesh kushte mbi jeten personale te partnerit.
P.s Femije nuk kam, por mendoj se jane dhurata me e shenjte qe mund te marre nje qenie njerezore
me respekt
ju falenderoj te gjitheve per mendimet e juaja!
me respekt unë
si do te vepronit?
Mendimi im eshte te mos ndaheni nga ajo femer.Dashuria i ka keto gjera.Edhe ky femije ,kur te rritet do te therrasi nje dite baba.Ska rendesi a ka ne damare gjakun tende,rendesi ka qe ai qe e rrit.Nje femije eshte i pafajshem.Ne qoftese dashuria midis mashkullit edhe femres eshte e forte,cdo gje kalohet
Per mendimin tim do te ishte gjeja me e bukur qe do ta pranoje kete femije.Nuk do te ishte aspak e drejte ta detyroje ate te heqe kete engjell qe rritet nga dita ne dite brenda saj.dashuria eshte gjeja me e bukur ne jete nuk duhet ta humbesh ate.Une jam e martuar me nje burre qe ka nje femije.Dhe une me femijen kemi nje lidhje teper te vecant me njeri-tjetrin edhe pse sesht i imi.Kemi krijuar nje familje te mrekullueshme se bashku.
Po e deshe kete vajze qendroji pran tani kur ajo ka me shume nevoj per ty.Degjo cte thot zemra jo cte thon te tjeret.
Pac fat.Me respekt.........
Femija eshte nje pjese e kesaj femre qe ti do!!!!!!!!!! Qe keshtu nuk besoj se abortimi eshte zgjidhja me e mire sepse kur do kete person e pranon ashtu si eshte dhe pranon c'do gje qe sjell ajo/ai me vete!!!
Une kam pare persona qe kane dashur femijen qe nuk e kan me patnerin ose gruan/burrin me sh se femijen e vet. Kaq kisha une. une do e pranoja ate femij.
Me respekt,
Lolina
Citim:
Po citoj ato që tha cancer
Nuk e di sa vjec je ti amor por tani duhet ta kesh mesuar qe realiteti ndryshon shume nga endrrat dhe idealet. Per te marre vendime te tilla duhet te jesh goxha i pjekur me jeten qe te mos gabosh. Pastaj une nuk thashe se nuk do ta pranoja vajzen, thashe se varet nga situata sepse eshte shume personale.
p.s: se ke idene sa mi acaron nervat kur i quan mendimet e mia siperfaqesore apo ku e di une. Thuaj dreqin une smendoj keshtu dhe kaq
Jam_ai_qe_jam
Tema eshte e paqarte per mua.
Me shume respekt per ty Eliz.
Eliz
Nuk di cfare te te them o eliz,
ndoshta (ndoshta citoj edhe njeher) e ke lexuar temen qe une kam hapur me shpejtesin e drites,sepse nuk ka te bej fare me mua,une e hapa ne diskutim ket tem,jo se me ka ndodhe mua,por nje fenomen i till ekziston dhe perderisa ekziston perse te mos e sjell ne forum te marre mendimet nga me te ndryshmet.
Une çmoje larte cdo mendim qe u shpreh ketu,gjithashtu edhe per mendimin tend respekt.
Sa i perket pyetjeve qe i ke ber nuk kam se cfare t'ju pergjigjem,sepse ti duhet te lexosh me vemendje temen,ose ndoshta nuk eshte e qarte per ty.
Nuk e kuptoj,perse nje i/e martuar mund te me japi mendime adekuate per kete temë!?
Te pershendes eliz,bofsh qejf mbrenda e jashte forumit
KIshe shume te drejte.Nuk e kisha lexuar deri ne fund .
Te duash dike, nuk do te thote te duash te gjithe cka i perkasin atij
Nqs cuni e do ate vajze, kjo nuk do te thote qe do te doje femijen e saj, njerezit e saj....Jeta nuk eshte kusht por kompromis, e kompromisi do te thote respekt, e respekt nuk do te thote te duash kedo. Per mua ky femije do te ishte nje hendek i perjetshem midis tyre.Te japesh medim e te gjykosh eshte e lehte, por ta jetosh eshte nje ferr.
Re: Te duash dike, nuk do te thote te duash te gjithe cka i perkasin atij
Citim:
Po citoj ato që tha mona
Nqs cuni e do ate vajze, kjo nuk do te thote qe do te doje femijen e saj, njerezit e saj....Jeta nuk eshte kusht por kompromis, e kompromisi do te thote respekt, e respekt nuk do te thote te duash kedo. Per mua ky femije do te ishte nje hendek i perjetshem midis tyre.Te japesh medim e te gjykosh eshte e lehte, por ta jetosh eshte nje ferr.
Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
Me femijen e tjetrit Jo! Ka vajza plot!
Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
Tema thote :Si do vepronit ....?
Psh Mua me tha njehere njera ne Vlore ( por talli bythen shkerdhata ) qe :
..Mondi me duket kam ngele shtatzane ..._
Une mbeta ...Me ngriu gjaku --dhe sa u mata ti thosha :Si ka mundsi ?--Ajo tha :...Bera shaka ...--Aty me shkriu gjaku, me erdhi mendja ne vend
Por po te ishte shtatezane nuk do dija si do veproja ....... se edhe e doja dreqin
Por nqs do ishte me femije, nuk do qasesha fare .....
Trego 29 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.