Forumi Horizont | Trego 30 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ekologjia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=361)
-- TEC ne Vlore (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=14543)
TEC ne Vlore
E di mire qe ne shqiptaret i shikojme problemet e mejedisit si problemet e fundit qe mund te kete vendi yne. Kete e vura re dhe tek sensibilizimi i ulet i njerezve per ceshtjen e TEC-it ne Vlore. Mendoj se kjo eshte nje teme qe ja vlen te diskutohet. TEC-i ne Vlore ka shume mundesi se do te behet dhe se ndalojme dote por mos harroni qe po bejne gati ate te Fierit qe eshte 10 here me i madh se i Vlores. Dhe me e bukura eshte se ai i riu ne Fier do te punoj 90% per Italine dhe 10% per Shqiperine.
Mendoj sesa jemi ne kohe mund te ndertojme dhe shfrytzojme ndonje tec apo mec sepse kur te futemi ne eu do na e punojne si bullgarise etj dhe mrekullia qe shpeton peshkun e madh quhet ligj qe e kane pregaditurndotsit me te medhenj te botes dhe sipas tyre per te ndotur duhet te paguash dhe ne qe jemi te varfer dhe jo vetem ne do ngreme duart lart dhe keshtu qe do tymosin tere qef ata qe gjithmone kane tymosur.
Re: TEC ne Vlore
Citim:
Po citoj ato që tha ipersfera
E di mire qe ne shqiptaret i shikojme problemet e mejedisit si problemet e fundit qe mund te kete vendi yne. Kete e vura re dhe tek sensibilizimi i ulet i njerezve per ceshtjen e TEC-it ne Vlore. Mendoj se kjo eshte nje teme qe ja vlen te diskutohet. TEC-i ne Vlore ka shume mundesi se do te behet dhe se ndalojme dote por mos harroni qe po bejne gati ate te Fierit qe eshte 10 here me i madh se i Vlores. Dhe me e bukura eshte se ai i riu ne Fier do te punoj 90% per Italine dhe 10% per Shqiperine.
E keni vene re se ku jane me aktive se kurre "tymosesit" tek ekologjia . Pse???.
Mendoj se ekologjia do te jete nje tjeter shkak per tu bere klienta te tyre qe nuk heqin dore nga tymi.
-TEC-i eshte totalisht i papranushem ne Vlore---se Vlora eshte nje qytet turistik---dhe ky tec nuk do jete nje vetem por do jene tre kater tec-e bashke dhe do quhet --PARK ENERGJITIK---------BERISHA po ben gabim qe tregohet intrasigjent ---sepse populli atje nuk do---dhe ne demokraci merret mendimi popullit --behet referendum per keto gjera-------megjithese kjo s'ka nevoje per referendum --sepse ajo duket qe eshte e demshme per ekologjin e qytetit pasi vlora eshte ne grope dhe deti eshte ne forme gjiri ku mbetjet ngelen te gjitha aty------------Por Berisha nuk do qe ta prish me perfaqsusit e Bankes Botrore.Ai harron se duke vepruar keshtu me kokefortesi i sherben percarjes se shqiptareve aq me teper qe tani eshte dhe koha e pavaresise se kosoves--nga ana tjeter BERISHA ne kete menyre ve ne prove durimin e njerezve atje---------dhe si pasoj e kesaj fillojne dhe ndodhin incidente te ndryshme sic ndodhi nje keto ditet e fundit --ku nje student i hodhi ne koke nje bidon me nafte te derguarit te Berishes qe kish vajtur ne Universitetin e Vlores tu bente propgande studenteve se --TEC-i duhet ndertuar----keshtu ndodh kur qeveria nuk merr parasysh vullnetin epopullit dhe fillon pastaj revolta ---ca ti bejme SALIUT ne demokraci dhe vepron me dhune per gjera qe prekin fatet dhe jeten e njerezve te thjeshte dhe te brezave qe do vijne
sala te mare nje kompani brisqesh... dhe tu filloje vlonjatve qe nga cunat 10 vjec deri ne moshen 107.. rruajtje me shkume dhe me ngadal . sbehet teci ne vlore jo.
Qente tradhetar qe ju qeverisin tani po e shesin atdheun.
Shqiperia po transformohet ne nje kazan plehrash per vendet fqinje si Italia dhe Greqia.
Qeveria e korruptuar Shqiptare ka pranuar spostimin e nje TECI me Qymyr nga Greqia ne Shqiperi. Tani jan duke zgjedhur vendin e ndertimit.
Teci i qymyrit eshte i ndaluar ne gjithe evropen, eshte jashtezakonisht i demshem.
Ne kete menyre italianet dhe greket sigurojne energji per vendin e tyre, por mbi te gjitha eliminojne nje konkurent per turizmim.
Pra ndotin shqiperine dhe ruajne ambjentet e tyre.
Moj e mjera Shqiperi ku ke perfunduar sot.
Por une besoj tek ky popull. Jam i bindur qe do te dale ndonje Shqiptar bire Shqiptari qe do tja kendoje ne lule te ballit ketyre kelyshave qe po shesin atdheun.
Shqiperia do te lind te tjere Avni Rustema, Luigj Gurakuqa dhe Cerciza.
Do ta paguajne me koken e tyre keta tradhetar.
Citim:
Po citoj ato që tha Enver-Hoxha
Shqiperia po transformohet ne nje kazan plehrash per vendet fqinje si Italia dhe Greqia.
Qeveria e korruptuar Shqiptare ka pranuar spostimin e nje TECI me Qymyr nga Greqia ne Shqiperi. Tani jan duke zgjedhur vendin e ndertimit.
Teci i qymyrit eshte i ndaluar ne gjithe evropen, eshte jashtezakonisht i demshem.
Ne kete menyre italianet dhe greket sigurojne energji per vendin e tyre, por mbi te gjitha eliminojne nje konkurent per turizmim.
Por une besoj tek ky popull. Jam i bindur qe do te dale ndonje Shqiptar bire Shqiptari qe do tja kendoje ne lule te ballit ketyre kelyshave qe po shesin atdheun.
Citim:
Une jam totalisht d'akord me postimin e mesiperm te user-it Enver...
Respekte...!
p.s. vetem ate user-name po te ndryshoje ndoshta do te merreshe paksa me seriozisht!
Peace!
Citim:
Po citoj ato që tha agata
Percfare ju vjen keq juve?!! ju keni thene ne thenien tuaj "Ngrehuni dhe bjeruni, Korrini dhe shtypini, Katundar' e punëtorë,
Që nga Shkodra gjer në Vlorë!"
Apo te vjen keq per pemet e Shqiperise!!!
Citim:
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Te gjithe mund te kritikojne e shajne ,por vetem ti nuk ke te drejte.
Citim:
Po citoj ato që tha agata
Percfare ju vjen keq juve?!! ju keni thene ne thenien tuaj "Ngrehuni dhe bjeruni, Korrini dhe shtypini, Katundar' e punëtorë,
Që nga Shkodra gjer në Vlorë!"
Apo te vjen keq per pemet e Shqiperise!!!
neser do regjistrohem me nick te ri! Do e ve Haxhi Qamili ose Pol Pot.
ky shoku enver e hodhi gurin ne pus....
Respekte IQ Vlora. S'e kisha pare ndonjehere ne kete prizem, mbaqe ngaqe nuk jam angazhuar ne debatin e TECit ndonjehere.
Mgjt TECi po ndertohet ngadale ngadale dhe askush s'po e ndalon...
Citim:
Po citoj ato që tha Lord_Of_The_Strings
Respekte IQ Vlora. S'e kisha pare ndonjehere ne kete prizem, mbaqe ngaqe nuk jam angazhuar ne debatin e TECit ndonjehere.
Mgjt TECi po ndertohet ngadale ngadale dhe askush s'po e ndalon...![]()
--Une jam qytetar vlonjat edhe inxhinjer ne profesion---IQ Vlora nuk thote te verteten--dhe nuk e ka haberin fare per anen teknike te tyre----Ai abuzon me ndotjet qe bein ato fabrika ---NDOTJE TE CILAT ISHIN BRENDA KUFIJVE TE--- LEJUAR---- DHE ASPAK TE DEMSHME PER SHENDETIN E NJERIUT-----Por nga an tjeter natyirsht ato duheshin nderuar--si psh --FABRIKA E CIMENTOS KERONTE NJE PALE FILTRA TE RINJ--Dhe keto merrreshin nga Kina, por mardhenjet me kinene u prishen dhe ajo ngeli---Por sidoqofte ndotja e saj ishte gjate darkes dhe aspak e demshme per shendetin--
Fabrika e Llampave ishte moderne--se llampat qe prodhonte ajo e kishin kohen e punes 5000 ORE---Ato llampat ruse qe vijne ne Shqiperi e kane 300 ore ,keto ketu qe jane ne dyqane per njerezit e thjeshte e kane 400 ore-------Kishte ndotje zhive ne ambjentin e punes aty rrotul-- --por ISHTE BRENDA KUFIJVE Te LEJUAR---ABSOLUTISHT----
Sode PVC--ndotjen e saj e hidhte ne det,---por ajo ndotje nuk ishte ndotje me pasoj per ekologjine --ASPAK--sepse 1 mile me tutej ishte rezervati i peshklut ne Narte dhe peshku jone exportohej i gjithi
-Ketu ne NEW YORK --KA fabrika te tilla qe i hedhin ndottjet ne det ose ne lume dhe ne ate pjese as nuk lahesh dot ----dhe edhe peshku aty nuk mund te perdoret--------
---Kombinati qe thote ky vinte era peshk, vinte nga mbeturinat qe punonjsit i hidhnin pa kujdes----Por jo se ishte ndotje e demshme per QYTETIN--se Makinerite ( presat e konservave ishin moderne,\) i benin konservat shume here me e mira se keto vietnamezet qe shiten ketu----
--Nga ana tjeter ato ishin TE GJITHA RENTABILE,--EFEKTIVE----prodhimet e tyre shiteshin jashte--Keshtu qe me ardhjen e demokracise ato vetem duheshin rinovuar--Fabrika e cimentos dhe fabrika e llampave donin vetme nje pale filtra , azgje tjeter--dhe ecnin shkelqyer--ndersa kombinati I peshkut dhe PVC nuk ksihin nevoje per azgje ato ishin great---
---------Por keta i prishen--dhe tani keta bishtat e tyre mundohen te justifikojne kete KRIM TE SHEMTUAR EKONOMIK QE E DJATHTA LOPCARE E UDHEHEQUR NGA NJE IDIOT, BERI KUNDER EKONOMISE SHQIPTARE----
-----Por ata perfitojne se s'ka te majte--se po te ishte ndonje e majte tamam-----duhej patjeter te hapte proces penal ,per kete lloj privatizimi kriminal qe bene keta bastarde te djathte, --keto mbeturina anadallake qe po qelbin Shqiperine me mentalitetin e tyre Eunuko-turkoshak,duke prishur cdo gje ne emer te nje PRIVATIZIMI BARBARIK DHE TIPIK MESJETAR---dhe duke fyer aftesite e teknikeve shqiptare --sepse gjithe ndermrarjet strategjike te Shqiperise si Nafta etj keta po ja japin te Huajve---DHE I BIJEN GJOXIT PER PATRIOTTIZEM!!!!---KETA DUHEN SHPALLUR PERSON NON GRATA --Per Shqiperine,--te ndiqen jashte vendit, sepse VETEM KANE PRISHUR DHE E KANE MBUSHUR VENDIN ME SHKOLLA GREKE, E I PLOTESOJNE CDO TEKE GREQISE
-Dhe ndersa prishen e shkateruan --Industrine e lehte dhe ushqimor,industrine rende nxjerrese dhe perpunuse te naftes,industrine minerare, bujqesine e mekanizuar,Energjitiken, pemetarine, pyjet, shendetsine profilaktike dhe ate te kujdesit te nenes me femije....-
-----KETA NUK KANE NDERTUAR AZGJE, AZGJE--
-------------PER 18 VJET VETEM KANE PRISHUR DHE KANE FUTUR SHQIPERINE NE BORXHE PA FUND----
--Sa per kuriozitet---Ne qytetin e Vlores asnje nuk ka vdekur si pasoj e ndotjeve kimike--ASNJE--ABSOLUTISHT ASNJE---
-------Keto qe thote ky jane Shpifje qesharake, per te justistifukuar Paaftesine TOTALE NE KETO 18 VJET TE KETYRE KRIJESAVE POLITKE TE DESHTUARA ,TE PERCUDNUARA NGA ---PAFTASIA--LIGESIA-- DHE ....ANTISHQIPTARIZMI I TYRE-- HISTORIK-- DHE --AKTUAL.
--Dhe kane fytyre keta te zene ne goje ENVER HOXHEN--Kane nje cike moral keta ?
------------ENVER HOXHA ishte i vetem, me gjithe boten kundra ne kushte jashtezakonisht te veshtira dhe Ndertoi ne Shqiperi--e ktheu SHQIPERINE SIC THOTE ENCIKLOPEDIA BRITNAIKE__.... NGA NJE RELIKE E FEUDALIZMIT NE NJE VEND INDUSTRIALO-AGRAR----------
-----------Ndersa keta sot I NDIHMON GJITHE BOTA, dhe keta vetem kane PRISHUR...PRISHUR...... PAFUND..... --------DHE E KANE KTHYER SHQIPERINE....NE NJE TURP, NE NJE VEND MESJETAR---------KU S'KA AS DRITA, AS UJE--------
-------Ku ka me keq se kaq.--Cfare mund te bejne me keq se kaq keta bastarde te kesaj te djathte tipike XHAHILE & ANTI SHQIPTARE---keta Jenicere te koheve moderne qe kane 18 vjet qe i jane sulur ekonomise shqiptare dhe e shkateruan krejt
--Sa per TEC-in--dihet qe Teci esht absolutisht i papranushem--sepse TEC-i ka ndotje te emdha si ne det dhe ne ajer-Keta lloj TECE-esh gjithe bota nuk i lejon me--- dhe per me teper qe ai do ndertohet per Italine,--por njerezit jane bere indiferente tani ndaj dhe SALa e shfrytezon, -vari qillot
E ashtu ashtu xhanem. Goxha inxhinier je edhe ti. PO te te pyes si i behet me nje reaktor atomik ne Vlore? E bejme dot thua?
Nuk kam kohe qe t'i pergjigjem kete vit ketij Raimondit,por po ju them se ky ja fut kot.Ndonje patrioti jone qe e njeh ate industri te vjeter qe edhe sot e kesaj dite po helmon njerzit me mbetjet e saj.Po ju them vetem kaq ,se ne ate pjese e gjer tek porti ose plazhi i vjeter si e therrisnim ne ne Vlore,po te tentoje te futeshe ne det,do te dilje duke u kruajtur dhe ne darke ishe i mbushur tere pucra.Pyesni qytetare vlonjate,jo pionere,por ata qe e kane perjetuar ndotjen e F cimentos.Dua qe ndonje cam qe ka jetuar aty rrotull e gjer ne skele t'i jap pergjigjen Raimondit.Vertete nuk kam kohe se kisha shume per te thene.
Te dashur forumist,mendoj se ky ingu jone nuk e ka haberin,sepse une kam punuar ne ndonje nga keto ndermarrje.Nuk po e zgjas me por do t'i thosha Raimondit,me gjithe respektin qe kam per te,por i ka mbetur te na komentoje vepren e 19 te enverit.
Llampat qe prodhonte ne menyre artizanale Vlora,50% e tyre ju shkeputej xokla,ose e vendosje tani e te digjej gjer ne darke.Koha e punes se tyre ishte jo me shume se 100 ore.Nuk e di se cfare ing je Raimond dhe ne cilen prej ketyre veprave te Partise ke punuar,sepse do te flas me konkretisht.Kam njohur disa inger te rinj me te cilet kam punuar ,te cilet i thoshin kembes dore.
une i pirgjigje keti inxhinier raimondit...
Ja mbishtes edhe une keti te fomshmit IQVlora qe m'ka mahnit me njuhuri e gjthanshme qi p'i posedon.
Inxhnier raimodi nuk pi bie nga 4 rruget e po ta themi te verteten qi pe miriton.
Pike se pari, qi t'jeshe inxhinier ti duhet tjeshe nji kulysh komonisti se ndrishe s'ishe bo inxhinier ti me pafatesine tane. Ne ate kohe , ene kete s'asht IQvlora qe do m'kuneshtoi, veç komunistet e kulysht e tyne shkonin n'shkolle. Megjithate edhe pse ti kulysh komunisti ke qene n'shkolle mos kujto se je ba inxhinier se te tjere qi s'kone qene n'shkolle jan shumem ma t'afte se zotrote. Prove e gjalle asht IQvlora qe t'thote pa frike "hip ke gjishti mesit ene qyr TECn e Vlones. E more m'esh apo jo!
Pike se dyti , qysh re ti kelysh komunisti, as bir jo, guxon e po fol per vloren athere kur te tjere vete IQvlora ka lind e asht rrite n'Vlone, hesap tjeter qi ja ka bo naften... i baj paraprite kunderpergjigjes tane. Ti si kelysh kumunisti qe je bo inxhinier ti s'e njef Vlonen se ti ke qene t'u studju. Gjonat njifen t'u banu jo t'u studju o kulysh komunisti.
Pike se treti , tyt ate komunist ene ati i IQvlores i persekutum s'kane si me qene te nji lloji. E si ka mundesi qe ju te dy t 'jeni te nje lloji apo ma keq hala, ti tjeshe me i ditun ne çashtjen e Vlones ene tecit apo gerdecit.
Pike se katri ti o lulysh komunisti po i flet IQvlores per pune e llampave si p'i thu vete. Ti vertete qe je rrit ne familje komunsite me drite elektrike e IQvlora nen driten e arte t'qiririt por ti s'ke kapacitet me fol per llampat
per arsien e thjeshte se IQvlora me qiririn e tij t'arte i ka pa llampat tane jeten ene i ka studju gjere e gjate kurse ti as qe ke mund mi shiqu me sy se ato kane qene nez ene t'i kon qorru syte...
Keshtu pra, se pikat tjera t'i qenis vete ai.
Krishti ju bekofte juve ene Tecin
pri shen lleshit
Citim:
Po ju them vetem kaq ,se ne ate pjese e gjer tek porti ose plazhi i vjeter si e therrisnim ne ne Vlore,po te tentoje te futeshe ne det,do te dilje duke u kruajtur dhe ne darke ishe i mbushur tere pucra.
---Te besh reaktor atomik??? --Po ca tall thyben ti?---Te besh reaktor atomik ne Shqiperi esht fatkeqsi, sepse atje punonjes do jene shqiptaret---dhe ne tani nuk kemi disipline te larte pune--
Ne e kemi edhe si karakteristike te pergjithshme qe jemi te shkujdesur na mungon DISIPLINA NE PUNE-- dhe Kultura e Punes ne keto vende delikate ESHT PARESORE NE KETE LLOJ PUNE AQ TE REZIKSHME---------ku mos respektimi me i vogel i rregullave te con ne tragjedi---
Po kjo esht gje qe dihet---po SALA eshte nje idiot-, i lig-, dhe nje karrierist i felliqur--qe nuk e ka haberin e teknikes,as ai as bishtat e tij---Keta te huajt , mendojne qe edhe po te ndodhi ndonje gje do kete karakter lokal, dmth do hame vetme ne--
-----Por probelmi nuk esht SALI HAJVANI DHE E PARTIA E TIJ BUDALLAQE---Problem esht se nuk ka opozite te majte te forte--qe te mbroj interesat e popullit shqiptar----esht nje opozite qe ecen ne te njejten gjatesi vale me SALEN ne politiken e jashtme--dhe kjo esht FATKEQSIA KRYESORE---
Sepse ne kemi nje politike te jashtme ,PA PERSONALITET----si pozita dhe opozita---Se kunder ketij tec-it dhe centralit berthamor --As Opozita nuk thote as nje fjale-------Por ne demokraci OPOZITA ESHTE DIREKT ZERI I SHQETESUAR I POPULLIT NE PARLAMENT, KUNDER QEVERISE------KY ESHT FUNXIONI I KETIJ SISTEMI PARLAMENTAR---------Dhe kur opozita nuk vepron, te mbroje interesat e qytetareve kunder autoritetit te qeverise--atehere s'ka me demokraci----------
---Ateher kjo lloj Demokracie quhet me shprehjen e famshme vlonjace ..............DEMOKRACI A TE ***JA U'T ----..loooooooool--se me ka mare malli per ket dreq shprehje, e paguaj ate qe ma thote njehere ta degjoj
dmth --kjo OPOZITE DUKE QENDRUAR E HESHTUR PER KETO PROBLEME TAMAM TE RENDESISHME PER TE ARDHMEN E VENDIT, I ka hequr funxionin thelbesor DEMOKRACISE PARLAMENTARE-------e ka kthyer ne DEMOKRACI .......... ........VLONJACE ..lool------dmth te dali populli ne protesta, dhe protestat dihet si perfundojne ;
-------Kur opozita mund ta kundershtoje shume bukur duke ardhur ketu ne USA, ku ka me dhjetra organizata serioze te GREEN PEACE---qe jane gati te bejne namin qe as TECI te mos behet dhe as ai me Berthame, se na vjen berthama surratit dhe na ben qe mos kete ambullanxe te na marre ne dorzim-------
-POR DO KURAJO KJO PUNE--------------dhe Vetem ENVERI KISH KURJAO-------Ndersa keta sot s'kane kurajo, dhe po s'pati kurajo ai nuk te mbron dot---ndaj nuk i duhet dhene vota--Po kujt t'ja japesh ???.....e kam fjalen per voten, se mo e maresh se prpathi..lol
Citim:
Po citoj ato që tha akrepi2008
![]()
![]()
![]()
Si i hap ti ato sy ashtu mor turll?
Re: une i pirgjigje keti inxhinier raimondit...
[QUOTE]Po citoj ato që tha shen_lleshi
[B]Ja mbishtes edhe une keti te fomshmit IQVlora qe m'ka mahnit me njuhuri e gjthanshme qi p'i posedon.
Inxhnier raimodi nuk pi bie nga 4 rruget e po ta themi te verteten qi pe miriton.
Pike se pari, qi t'jeshe inxhinier ti duhet tjeshe nji kulysh komonisti se ndrishe s'ishe bo inxhinier ti me pafatesine tane. Ne ate kohe , ene kete s'asht IQvlora qe do m'kuneshtoi, veç komunistet e kulysht e tyne shkonin n'shkolle. Megjithate edhe pse ti kulysh komunisti ke qene n'shkolle mos kujto se je ba inxhinier se te tjere qi s'kone qene n'shkolle jan shumem ma t'afte se zotrote. Prove e gjalle asht IQvlora qe t'thote pa frike "hip ke gjishti mesit ene qyr TECn e Vlones. E more m'esh apo jo!
O lesh leshi,prej Vermoshi a prej Lekbibaj! Ti meso te shkruash shqipen si shqiptar, sepse po na i shkruan si Oliver Ivanovici i veriut te Kosoves.
Duket se mendimet dhe opinionet qe jep te dalin nga nje lloj truri brenda kokes qe eshte i perbere vetem nga lesh.Si rezultat edhe nga goja flet vetem lesh dhe keshtu me bene me qesh e si rezultat une te mbeshtes dhe ta ngjesh o lesh.Ore harrova te te pyes na trego pak per axhen,Pal Vata sepse edhe ai ishte lesh nga mendja.Ngjani si dy pika uji.
PS:Nuk kisha deshire qe diten e sodit, me 31 dhjetor te shkruaja ne kete menyre,por i detyruar te te kthej nje pergjigje.Kur ke te besh me mendjelesh nuk ke ci bene.
Megjithate Gezuar Pashket o Pal leshi!
Gjithe te tjerve Gezuar e per shume vjet vitin e ri 2009!
Citim:
Po citoj ato që tha turll
Me vjen keq po ketu me duhet te te kundershtoj. Dhe jo me llafe te njerit apo tjetrit, po nga eksperienca personale. Nuk me ka ndodhur asnjehere, as mua, as shokeve te mij, as kushurinjve te mi qe vinin ne vere ........ E vetmja e keqe ishte ajo ndjesia e lluces kur futeshe ne det ....... jo gjithmone.
Citim:
Si duket deti do te te kete mbajtur me hater turli!
Trego 30 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.