Forumi Horizont
Trego 31 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Feja krishtere (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=184)
-- Cilesite e Zotit në Bibel!!!!!!l (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6776)

Postuar nga El_Fatih datë 23 Nëntor 2004 - 23:54:

Cilesite e Zotit në Bibel!!!!!!l

Pershendetje!
Fillimisht dua te sqaroj se nuk kam ndermend te provokoj njeri me keto pyetje qe do te bej por cuditerisht duke shfletuar biblen gjej ne te disa vargje qe mbeta mjaft i zhgenjyer pasi aty Zoti nuk del si nje qenie e persosur por thjeshte nje qenie e krijuar qe mund te gaboje te harroje, te lodhet e te clodhet te fleje e te zgjohet, per nje zot Abuziv qe gabon edhe pendohet.
GJithesesi po ju sjell disa vargje qe me kane lene mbresa .

O Zot, ti i ke parë këto gjëra, mos hesht; o Zot, mos u largo nga unë.
Zgjohu dhe çohu, për të më siguruar drejtësi dhe për të mbrojtur çështjen time, o Perëndi dhe Zoti im.[Psalmet 35:22
]

Mos valle fle Zoti?

Deri kur do të më harrosh, o Zot? Vallë kështu do të jetë përjetë? Deri kur do të më fshehësh fytyrën tënde? Psalmi 13:1
Pse do të na harroje për jetë dhe do të na braktisje për një kohë të gjatë? Psalmi 5:20

A haron Ai?

Dhe Zoti u pendua që kishte krijuar njeriun mbi tokë dhe u brengos për këtë në zemër të vet.Zanafolla 6

A pendohet Zoti?

Sepse kështu thotë Zoti: "Ja, këtë herë do t`i hedh larg banorët e vendit dhe do t`u sjell një fatkeqësi të madhe, me qëllim që të më gjejnë përsëri".Jeremia 10:18
A abuzon Zoti??
Nuk e di por nese keto jane te verteta ai nuk e meriton te quhet ZOt por krijese e mjere ashtu si edhe ne.

Postuar nga volter datë 07 Dhjetor 2004 - 15:31:

Lexova shkrimin tend qe kishe vene ne radhe, dhe te them te drejten me pelqeu... Po ta studiosh zotin tek bibla te jep ne mendje kete qe thua ti, po te lexosh kur'anin te jep ne mendje zotin si dicka i fuqishem, dhe qe te meson se dhe njeriu duhet frikesuar nga ai... Shkruhet ne libra fetar islam:"Kur te permendesh fjalen e Allahut, duhet te te dridhet zemera, dhe te frikesohesh nga ai...sepse ai eshte qe te ngjall dhe te vdes"...

Po Zoti ende eshte i pakapshem per trurin e njeriut, ne e dime qe ekziston, po se si ekziston akoma s'e kemi hulumtuar kete...

P.s Po ti ku ke ikur mer byrazer?

Postuar nga anaz datë 07 Dhjetor 2004 - 18:00:

Re: Cilesite e Zotit në Bibel!!!!!!l

Citim:
Po citoj ato që tha El_Fatih
Pershendetje!
Fillimisht dua te sqaroj se nuk kam ndermend te provokoj njeri me keto pyetje qe do te bej por cuditerisht duke shfletuar biblen gjej ne te disa vargje qe mbeta mjaft i zhgenjyer pasi aty Zoti nuk del si nje qenie e persosur por thjeshte nje qenie e krijuar qe mund te gaboje te harroje, te lodhet e te clodhet te fleje e te zgjohet, per nje zot Abuziv qe gabon edhe pendohet.
GJithesesi po ju sjell disa vargje qe me kane lene mbresa .

O Zot, ti i ke parë këto gjëra, mos hesht; o Zot, mos u largo nga unë.
Zgjohu dhe çohu, për të më siguruar drejtësi dhe për të mbrojtur çështjen time, o Perëndi dhe Zoti im.[Psalmet 35:22
]

Mos valle fle Zoti?

Deri kur do të më harrosh, o Zot? Vallë kështu do të jetë përjetë? Deri kur do të më fshehësh fytyrën tënde? Psalmi 13:1
Pse do të na harroje për jetë dhe do të na braktisje për një kohë të gjatë? Psalmi 5:20

A haron Ai?

Dhe Zoti u pendua që kishte krijuar njeriun mbi tokë dhe u brengos për këtë në zemër të vet.Zanafolla 6

A pendohet Zoti?

Sepse kështu thotë Zoti: "Ja, këtë herë do t`i hedh larg banorët e vendit dhe do t`u sjell një fatkeqësi të madhe, me qëllim që të më gjejnë përsëri".Jeremia 10:18
A abuzon Zoti??
Nuk e di por nese keto jane te verteta ai nuk e meriton te quhet ZOt por krijese e mjere ashtu si edhe ne.

Zoti nuk harron, apo abuzon kurreeee por, jemi ne njerezit qe harrojme, duhet te pendohemi dhe abuzojme.....
Sa per Zotin e bibles te siguroj qe eshte nje Zot i mire i dashur dhe i kujdesshem.... eshte i vetmi Zot....
Plloshtan nese do te flasesh per kuranin mund ta besh ne nje teme tjeter ....

Postuar nga volter datë 07 Dhjetor 2004 - 18:45:

Thumbs down

anaz me duket se ma ke prere fjalen,po ju a nuk e shihni se car kam thene ne brendesi te mesazhit apo vetem ia ke hedhur syte postimit, dhe don te vesh gjykimin e terthorte... Te lutem une synoj ate, qe ti akome s'e ke kuptuar... Mgjth, shpresoj qe te behet mire, ja kalofsh sa me mire

Po ti ku bazohesh se mesazhi im ka nuanca te fese islame, apo fjale nga kurani? Hulumtoje do te dalesh diku tjeter...

P.s Si e arsyeton mendja jote mesazhin tim qe ka piramide fetare, ben mire te na thush?!

Postuar nga anaz datë 09 Dhjetor 2004 - 14:03:

Plloshtan, nuk dua te debatoj (luftoj) me ty .... nese ti deshiron ta besh kete te siguroj qe ke zgjedhur njeriun dhe temen e gabuar
Zoti te Bekofte

Postuar nga volter datë 09 Dhjetor 2004 - 14:17:

Ate e kuptoj gjithsesi se ti nuk me debaton dhe nuk me lufton fare........, se ti e di se jam i paforce ne kete fushe...dhe jo rastesisht je fleksibile ndaj portretit tim

Po mire shume nga ana jote..., une e mora mesazhin tend, dhe argumentat e tua ne heshtje, dhe u vertetova se isha mire...

Une shpresoj te bekohem edhe me tej, se edhe cike me duhet te bekohem, dhe te arrij maximumin...

Pse ti i reziston luftes? Me vjen mire...

Na duhen njerez te tille, qe nuk i frikesohen luftes, po kete me mire do te ishte qe te perdoresh tek te tjeret qe jane me te forte se sa une, sepse une i mjeri s'kam edhe aq force ....,

pershendetje e nderuara anaz

je si shpirt

Postuar nga anaz datë 09 Dhjetor 2004 - 15:05:

Smile

Faleminderit....

Postuar nga volter datë 09 Dhjetor 2004 - 15:09:

Asgje, dhe ti faleminderit per mirekuptimin...

Respektet e mia

Plloshtani

Postuar nga durrsak datë 02 Janar 2005 - 22:35:

PO TA JAP UNE PERGJIGJEN MIKU IM.

PO TE JAP UNE NJE PERGJIGJE TE SHKURTER PER ATO QE KE SHKRUAR MIKU IM. KESHILLA IME E VETME ESHTE QE PERPARA SE TE SDUDIOSH NATYREN HYJNORE DO TE ISHTE MIRE QE TE STUDIOJE NATYREN NJEREZORE QE TE KUPTOSH ATO VARGJE. PERSONALISHT PO MENDOJ SE TI PO KERKON PER TE SFIDUAR JO PER TE ARGUMENTUAR. NESE DO TE FLASESH PER KETE TEME PO TE THEM TE BESH ME SHUME KUJDES SE DO TE BEJ QE TE PERSERISESH FJALET E MBRETIT AGRIPA.
UNE BESOJ NE KRISHT DHE KETU NUK TE LEJOJ QE TE ANALIZOSH NJE LIBER QE E BESON 1/3 E BOTES DHE TE THUASH QE NESE ESHTE KESHTU ZOTI NA QENKA MJERAN. KAM SHUME ARGUMENTA QE TE KUNDERSHTOJ BESIMIN TEND APO KURANIN POR SE KAME BERE DHE AS NUK KAM NDERMEND TA BEJ ATE.

Postuar nga wydra datë 02 Janar 2005 - 23:22:

edhe mua ky post me duket pak si provokim, megjithate une s'provokohem kollaj Ja mendimi im per pyetjen e el fatihit:

bibla eshte shkruar me perpara kuranit, sigurisht dhe zhvillimi i njerezve ishte me mbrapa dhe nuk i kishte shkuar ne mend qe t'i jepnin zotit keshtu cilesish qe thua ti. Sa me shume kalon koha, aq me shume zhvillohen njerezit dhe mundohen te mos perserisin te njejtat gabime. Prandaj ne kuran disa prej tyre jane likuiduar.

(ju lutem mos m'u hidhni ne fyt, secili ka mendimin e vet )

Postuar nga durrsak datë 03 Janar 2005 - 02:25:

Nuk ka arsye pse te hidhen ne fyt se ke shkruar nje te vertete.

Citim:
Po citoj ato që tha wydra
edhe mua ky post me duket pak si provokim, megjithate une s'provokohem kollaj Ja mendimi im per pyetjen e el fatihit:

bibla eshte shkruar me perpara kuranit, sigurisht dhe zhvillimi i njerezve ishte me mbrapa dhe nuk i kishte shkuar ne mend qe t'i jepnin zotit keshtu cilesish qe thua ti. Sa me shume kalon koha, aq me shume zhvillohen njerezit dhe mundohen te mos perserisin te njejtat gabime. Prandaj ne kuran disa prej tyre jane likuiduar.

(ju lutem mos m'u hidhni ne fyt, secili ka mendimin e vet )

Une vetem dua te shtoj qe Bibla nuk eshte shkruar nga njerez karrocier, apo luftetar romak, apo qofte edhe Rabinj te asaj kohe as nga saducenjt apo farisenjte. Bibla u shkrua nga njerez qe ishin te frymezuar nga Perendija per te lene mesazhe pendimi ne popull dhe akoma me shume per te njohur Prendine e vertete. Por kur njerezit vetem e lexojn biblen si roman nuk do ta kuptojne ndonjehere qellimin e vertete qe ka, bibla studiohet nuk lexohet dhe per mua ka vlera te pamohueshme dhe qe vlejne per te gjitha kohrat dhe te gjitha brezat. Ka 7000 vjet qe ka filluar te shkruhet qe nga zanafilla dhe megjithse teknologjite kan ndryshuar njerezit jane zhvilluar fuqija e fjales ngelet e njenjte.
Si perfundim Bibla eshte i vetmi liber qe ka nje te vertete te madhe. Mund te ket gabime, humbje pjesesh por ajo mbetet dhe do te jete deri ne mbarimin e Botes.

Postuar nga NYCgirl datë 04 Janar 2005 - 08:41:

Cilesite e zotit ne Bibel

Kjo pergjigje eshte per te gjithe ata qe jane "zhgenjyer" duke lexuar Biblen.

Cilesite e Atit, te Birit dhe te Shpirtit te Shenjte nuk ka nevoje ti shfletosim vetem ne Bibel, mjafton te hapesh televizorin dhe i shikojme.........
Gjithe vendet perendimore, krysesisht te krishtere, po dergojne miliarda dollare per vendet qe po vuajne nga konsekuencat e tsunamit. Kishat neper US dhe kudo tjeter jane nga pikat me kryesore qe po mblidhen ndihma. Kryqi i kuq (dhe jo hena e kuqe) ishte nga te parat NGO qe vajten ne Azine e Jugut. Nderkohe, bota arabe eshte pothuajse ne heshjte.

Ku jane myslymanet? Ku jane miliarderet e naftes? Viktimat, sidomos ne Indonizi jane kryesisht myslymane. Ku jane vellezerit e tyre?
Dhe meqe permenda Indonizine..... pas ngjarjeve te 11 Shtatorit, neper rruget e Indonizise (vendi me popullesine me te madhe myslymane ne bote) festohej....... dilnin ne rruge me parrulla te tilla si psh..... ajo qe ndodhi ishte deshira dhe vullneti i allahut, kunder "djallit" Amerikan etj.

Sot neper rruget e New Yorkut, askush nuk feston, perkundrazi. Kisha e Shen Patrikut ne Manhatan eshte dyndyr me njerez qe po dergojne pakot me ndihma dhe dollare.

Nderkohe, sic thashe, vendet arabe jane pothuajse ne heshjte. Arabia Saudite do dergoje vetem 10 milione dollare, shume kjo qesharake ne krahasim me miliardat qe qeveria saudite dhe Wahabistet investojne neper medresete ku helmohet mendja e brezave te rinj, ku ushqehet urrejte per te krishteret dhe jo-besimtaret e tjere. Wahabistet dhe qeverite arabe qe i perkrahin dergojne leke per ata njerez qe kthehen ne bomba humane, por per ata myslymane qe vdesin nga fatkeqesi natyrale nuk ia vlen, se me demek nuk jane martire, dhe vajten dem kot.
Kuvajti do dergoje vetem 1 milione dollare.............. nderkohe qe ishte US dhe perendimi qe u vajti ne ndihme ne 91 kur i pushtoi Sadami. 1 milione dollare per Kuvajtin eshte si te dergoje qeveria shqiptare 1000 leke, te vjetra....... Nderkohe qe donime personale nga njerezit e klases se mesme dhe me larte ne Lindjen e Mesme deri tani jane te shumes zero. Ndoshta po presin urdhra apo video kaseta nga UBL ........upssss, harrova, ai di te japi urdhra vetem se si te vriten sa me shume infidele....

Ju, te zhgenjyerit e Zotit te Bibles, shikoni njehere ate tuajin, gjykojeni mire, pastaj flisni per te tjeret. Nejse, nje cike e ka "fajin" dhe Jezu Krishti qe na meson ne te krishtereve...... "Kur te qellojne ne nje faqe........... kthehu faqen tjeter.........!!!!" Megjithate une s'po ankohem. I wouldn't have it any other way..........lol...........

Postuar nga Luarasi datë 04 Janar 2005 - 09:45:

Talking Re: Cilesite e zotit ne Bibel

Citim:
Po citoj ato që tha NYCgirl
Ju, te zhgenjyerit e Zotit te Bibles, shikoni njehere ate tuajin, gjykojeni mire, pastaj flisni per te tjeret. Nejse, nje cike e ka "fajin" dhe Jezu Krishti qe na meson ne te krishtereve...... "Kur te qellojne ne nje faqe........... kthehu faqen tjeter.........!!!!" Megjithate une s'po ankohem. I wouldn't have it any other way..........lol...........

Shko dhe jepju keto mesime bashkefetareve tend Grekeve, Serbeve dhe Ruseve.

Postuar nga i/e paregjistruar datë 04 Janar 2005 - 10:02:

Po ti Luarasi i ke qejf mesimet nga bashkefetaret tuaj arab?

Persa i perket temes, them se ka te beje shume menyra se si e lexon Biblen (ose Kuranin). Kur e lexon me syrin e besimtarit, cilesite e Zotit dalin dukshem dhe shume te fuqishme. Nese e lexon me syrin e kritikut domosdo qe cilesite nuk do i shikosh njesoj, sepse nuk beson ne to. Si Bibla edhe Kurani kane te domosdoshem besimin si gje rrenjesore per kuptimin e tyre ne ate menyre qe "autoret" kane dashur te shprehin.

Postuar nga NYCgirl datë 04 Janar 2005 - 11:24:

Citim:
Po citoj ato që tha keila
[B]Po ti Luarasi i ke qejf mesimet nga bashkefetaret tuaj arab?

Pervec asaj qe ta tha Keila, doja te shtoja qe te pakten mire a keq....Serbet, Greket dhe Ruset nuk e shiten fene e tyre per nje cope takse....

Postuar nga wydra datë 05 Janar 2005 - 03:47:

une do te mbeshtesja ate qe tha keila dhe do t'i lutesha NYCgirl qe mos provokohej nga llafe si ato te hapesit te temes, dhe sidomos te mos provokoje te tjeret me llafe te tilla. Meqe je e krishtere e mire dhe meqe vete e the qe kur te qellojne ktheji faqen tjeter, besoj se kjo vlen dhe ne diskutim. Nuk eshte e nevojshme te me thuash se po mbroj interesat e "vellezerve" arabe, se vete jam denbabaden ortodokse. Thjesht nuk me pelqen fakti qe njerzve po ju zgjohet identiteti fetar ne shqiperi dhe kjo gje per mendimin tim personal ne shumicen e rasteve vec gjera te keqija sjell. S'dime ne rruge te mesme, vetem ekstreme.

Postuar nga durrsak datë 05 Janar 2005 - 04:19:

Citim:
une do te mbeshtesja ate qe tha keila dhe do t'i lutesha NYCgirl qe mos provokohej nga llafe si ato te hapesit te temes, dhe sidomos te mos provokoje te tjeret me llafe te tilla. Meqe je e krishtere e mire dhe meqe vete e the qe kur te qellojne ktheji faqen tjeter, besoj se kjo vlen dhe ne diskutim. Nuk eshte e nevojshme te me thuash se po mbroj interesat e "vellezerve" arabe, se vete jam denbabaden ortodokse. Thjesht nuk me pelqen fakti qe njerzve po ju zgjohet identiteti fetar ne shqiperi dhe kjo gje per mendimin tim personal ne shumicen e rasteve vec gjera te keqija sjell. S'dime ne rruge te mesme, vetem ekstreme.

Ku ta gjejme qe te jen te gjith si ty moj wydra por ja qe nuk ndodh qe te pakten edhe duke lexuar keto qe shkruhen njerezit t emendojn pak me shum. Jam i kenaqur qe si popull nuk jemi te tille qe te shkojme ne ekstreme fetare. Te jam mirnjohes per mendimin tend.
Durrsak

Postuar nga wydra datë 05 Janar 2005 - 05:00:

Po shyqyr qe jemi ne qe mendojme keshtu o durrsak dhe te shpresojme qe shumica jane si ne. Prandaj duhet te na degjohet zeri here pas here, me shprese se do ndryshojne dhe te tjeret

Postuar nga NYCgirl datë 05 Janar 2005 - 07:14:

Citim:

Kush te tha, zemer, qe jam krishtere e mire? Do te doja te isha, megjithate kaq sa jam, del e tepron. Por, nqs te mbrosh fene tende, te ben mekatare, atehere le te jem. Une thjesht iu pergjigja pyetjes se cilet jane cilesite e Zotit ne Bibel, .......... me ilustrime te vogla.....lol.

Shendet, dhe meqe qenke orthodokse, Gezuar Festen e Ujit te Shenjte.

Postuar nga Luarasi datë 05 Janar 2005 - 09:23:

Citim:

Pervec asaj qe ta tha Keila, doja te shtoja qe te pakten mire a keq....Serbet, Greket dhe Ruset nuk e shiten fene e tyre per nje cope takse....

Serbet, Greket dhe Ruset nuk e shiten fene e tyre per nje cope taxe qe do te thuash se ne Shqiptaret musliman e shitem fene per nje cope takse. Neve nuk shitem as nje fare feje moter, sepse se pari neve nuk ishim te krishtere. Shqiptaret e atyre koherave nuk dinin as greqisht as latinisht. Te mbash kryq dhe te shkosh ne kishe duke degjuar ndonje person te japi ligjerata ne nje gjuhe te çuditshme qe nuk e kupton as ja ke idene nuk te ben te krishter. Nevendse shqiptareve te asaj kohe iu dha rasti te shkojne ne xhami duke degjuar dikend qe nuk e kuptojne dhe nuk ja kane idene duke mos paguar taksa. Dhe shyqyr Zotit qe ndodhi ashtu se per ndryshe nuk do te kishte shqiptare se qe kuri do te ishin bere krushqi me Grekun dhe Serbin. Perderisa ti je ne gjendje ti dalish zote Serbit dhe Grekut, nuk kam se cte bisedoj me teper, edhepse me duket se ata nuk jane armiqte numer nje te Shqiptareve por jane njerezit si puna jote, te pakten ashtu thoshte Faik Konica.

Postuar nga Indrit datë 05 Janar 2005 - 16:22:

Re: Cilesite e zotit ne Bibel

Citim:
Kjo pergjigje eshte per te gjithe ata qe jane "zhgenjyer" duke lexuar Biblen.

Cilesite e Atit, te Birit dhe te Shpirtit te Shenjte nuk ka nevoje ti shfletosim vetem ne Bibel, mjafton te hapesh televizorin dhe i shikojme.........
Gjithe vendet perendimore, krysesisht te krishtere, po dergojne miliarda dollare per vendet qe po vuajne nga konsekuencat e tsunamit. Kishat neper US dhe kudo tjeter jane nga pikat me kryesore qe po mblidhen ndihma. Kryqi i kuq (dhe jo hena e kuqe) ishte nga te parat NGO qe vajten ne Azine e Jugut. Nderkohe, bota arabe eshte pothuajse ne heshjte.

Ku jane myslymanet? Ku jane miliarderet e naftes? Viktimat, sidomos ne Indonizi jane kryesisht myslymane. Ku jane vellezerit e tyre?
Dhe meqe permenda Indonizine..... pas ngjarjeve te 11 Shtatorit, neper rruget e Indonizise (vendi me popullesine me te madhe myslymane ne bote) festohej....... dilnin ne rruge me parrulla te tilla si psh..... ajo qe ndodhi ishte deshira dhe vullneti i allahut, kunder "djallit" Amerikan etj.

Sot neper rruget e New Yorkut, askush nuk feston, perkundrazi. Kisha e Shen Patrikut ne Manhatan eshte dyndyr me njerez qe po dergojne pakot me ndihma dhe dollare.

Nderkohe, sic thashe, vendet arabe jane pothuajse ne heshjte. Arabia Saudite do dergoje vetem 10 milione dollare, shume kjo qesharake ne krahasim me miliardat qe qeveria saudite dhe Wahabistet investojne neper medresete ku helmohet mendja e brezave te rinj, ku ushqehet urrejte per te krishteret dhe jo-besimtaret e tjere. Wahabistet dhe qeverite arabe qe i perkrahin dergojne leke per ata njerez qe kthehen ne bomba humane, por per ata myslymane qe vdesin nga fatkeqesi natyrale nuk ia vlen, se me demek nuk jane martire, dhe vajten dem kot.
Kuvajti do dergoje vetem 1 milione dollare.............. nderkohe qe ishte US dhe perendimi qe u vajti ne ndihme ne 91 kur i pushtoi Sadami. 1 milione dollare per Kuvajtin eshte si te dergoje qeveria shqiptare 1000 leke, te vjetra....... Nderkohe qe donime personale nga njerezit e klases se mesme dhe me larte ne Lindjen e Mesme deri tani jane te shumes zero. Ndoshta po presin urdhra apo video kaseta nga UBL ........upssss, harrova, ai di te japi urdhra vetem se si te vriten sa me shume infidele....

Eh mor Zot si perdridhet tema!!!
E di perse po flitet?
Ta thom une dikush duke lexuar biblen eshte zhgenjyer, dhe ti ne vend te sqarosh ja bie gjate e gjate, ne fillim dej ne qafe te malit, pastaj ne qafe te pazarit e per ta mbyllur rrotullimin ne qafe te barit.
Kjo nje.

E dyta:
Perse gjithmone kur nis te shkruash dicka tek feja ne vend qe te shpjegosh fene tende hidhesh e sulmon ate te tjetrit?
Ku jane muslimanet sa qesharake kjo?
Nese do te dish edhe neper xhamite po mblidhen mijera apo miljona $ per te prekurit nga fatkeqesite
E dyta nese prate qe mbledh kryqi i kuq shkojne ne te mire te njerezimit (gje per te cilen sma mbush mendjen dot) parate qe mblidhen neper xhami pasi dergohen neper llogari bankare ngrihen me preteksin e pabaze se sponsorizojne terrorin.
Perse te paguash para kur dihet qe do te ti ngrije teto Amerika?
Megjithate kjo perseri vazhdon cuditerisht.
Gjithesecili mendoj une dergon sa ka mundesi dhe nese Kuvajti jep 1 mil. $ Dohet te dish se eshte nje popull qe mund te krahsahet me cerekun e nje lagjie ne Amerike.
Ku jane boset e Naftes?
Boset e naftes jane Amerikanet, ata kane ne pronesi te gjithe kompanite, ata i menaxhojne, ata vejne cmimet....

Qendo ne teme te lutem e mos dil te paragjukosh te tjeret.

Postuar nga Indrit datë 05 Janar 2005 - 16:36:

Re: Cilesite e zotit ne Bibel

Citim:
Ju, te zhgenjyerit e Zotit te Bibles, shikoni njehere ate tuajin, gjykojeni mire, pastaj flisni per te tjeret. Nejse, nje cike e ka "fajin" dhe Jezu Krishti qe na meson ne te krishtereve...... "Kur te qellojne ne nje faqe........... kthehu faqen tjeter.........!!!!" Megjithate une s'po ankohem. I wouldn't have it any other way..........lol........... [/B]

Atehere po te shprehem shume seriozisht dhe po te tregoj se une jam njeri prej te zhgenjyerve te bibles dhe nuk arrij te kuptoj te te shohim ne?
Ti thua shihni ate tuajin, per ke eshte fjala?

Ndersa ti kthehemi pak vargut biblik:"Nese dikush te godet ne nje faqe ktheji edhe tjetren"

Po te pyes perseri e nderuar.
Kur e keni zbatuar kete thenie?
Ju e keni injoruar ate ne luftrat e kryqezatave.
Ju e injoruat ate ne gjyqet e ikuizicjonit.
Ju e injoruat ate ne luften e dyte boterore, e injoruat me kolonite qe do jene turp per ju, e injoruat ne andoluzi, e injoruat ne japoni, e injoruat ne ceceni, kosove, bosnje, kashmir, Afganistan, dhe se fundmi ne Irak.

Kur pra e keni zbatur kete meshire dhe nenshtrim?
Mos valle kur kisha poqi ata qe thonin se toka eshte rrumbullake?
Po Iraku goditi ne nje faqe edhe ju i kthyet edhe tjetren?

Ju besoni ne kater ungjij pervec dhjates se vjeter dhe veprave te apostujve, dhe keto jane Ungjilli sipas Mateut, gjonit, Markut dhe llukes.
Shtroj nje pyetje te thjeshte?

Ku eshte Ungjilli i Jezusit? Nuk ka asnje llogjike te kete kater ungjij e aq me shume te kundershtijne njeri tjetrin.

Une jam i zhgenjyer nga bibla dhe mund ta argumentoj shume me qarte se fatjoni por nuk kam ndermend momentalisht ta bej pasi nuk dua probleme ne forum aq me pak qe nuk jam edhe ne gjendje te shkruaj shume.
Dicka po te them, mos me trego mua per paqen ne bibel e per meshire pasi e njoh me mire se ty, po ashtu ne bibel ka vargje qe nuk mbajne ere meshire e jo me te predikojne dicka te tille.
Mos me detyro te vertetoj pse Bibla eshte zhgenjim.
(Kuptohet ajo e sotmja pasi e dikurshmja jo.)
Paqe.

Postuar nga durrsak datë 05 Janar 2005 - 19:10:

Re: Re: Cilesite e zotit ne Bibel

[QUOTE]Po citoj ato që tha INDRITI2004
[B]

Ju besoni ne kater ungjij pervec dhjates se vjeter dhe veprave te apostujve, dhe keto jane Ungjilli sipas Mateut, gjonit, Markut dhe llukes.
Shtroj nje pyetje te thjeshte?

Ku eshte Ungjilli i Jezusit? Nuk ka asnje llogjike te kete kater ungjij e aq me shume te kundershtijne njeri tjetrin.

Une jam i zhgenjyer nga bibla dhe mund ta argumentoj shume me qarte se fatjoni por nuk kam ndermend momentalisht ta bej pasi nuk dua probleme ne forum aq me pak qe nuk jam edhe ne gjendje te shkruaj shume.

Indrit !

Me gjith respektin qe kam per ty si dhe per veten dhe me pas per instuticonet fetare po te them se ke gjykuar ashper dhe jo ne menyren e dhenies se nje argumenti bindes dhe faktues. Une e kuptoj zellin tend per besimin qe ke dhe me vjen mire qe ti beson sipas bindjes tende. Personalisht jame nje kristian qe e ndjek rregullisht besimin tim dhe sic e ke shikuar nuk perzihem forte me temat fetare pasi e di se eshte me keq se temat politike, por e quaj te rendesishme qe te bej rolin e avokatit persa i perket besimit tim. Atehere dua te shtoj pak gjera ne lidhje me ato qe the.
1. Po te kujtoj se Bibla permban shkrime te shum profeteve te lashte deri ne kohen e Jezu Krishtit. Nese njerezit i zbatojen ato apo jo, e kthejne faqen apo bejne lufte, mekati do te qendroj mbi ta sic do te qendroj mbi mylimanet qe hedhin ne ere per hak te Allahut.
2. Bere pyetje per ungjijt. Po te them se ungjijt u shkruan nga 4 njerez, qe sherbyen me Jezu Krishtin dhe ishin apostuj te tij te shuguruar po nga dora e tij dhe ato dhane deshmit e tyre ne lidhje me vertetsine e jetes se Jezu Krishtit. NDRYSHE SIC QUHEN NE BIBEL UNGJIJ, UNE DO TI QUAJA 4 DESHMITE. Por gjithsesi pak rendesi ka. Personalisht Bibla ka qene dhe mbetet nje nga librat qe kam lexuar me shume dhe qe e kam studiar me laps dhe fjalor ne dore. Me duhet te bindem per dike perpar se ta pranoj si te vertete, eshte nje nga parimet e mija, kjo vlen edhe per shoqerine qe kam.

3. Ne historin e jetes sime kurre nuk kam pare nje te krishtere qe te thote qe une jam i zhgenjyer nga Kurani, as qe e ka ofenduar, pra kuptome kjo vlen per ate grup shoqerore ku une bej pjese nese do te shtoj ketu edhe anetare te forumit, Wydra ka shkruar dje dhe stili i saje ne te shkruar te len te kuptosh qe jane njerez me nje paqe te brendshme dhe qe kerkojne qe te bejne ate qe eshte me e mira paofrnduar njeri, ndersa ti peronalisht me ofendove te lutem mos e bej ate me qe te gjykosh nej liber qe shume njerez e kan per zemer. Une u ndjeva shume keq per ato qe ke thene pasi vertete me ke prekur. Dhe po mendoja qe je me nje dore dhe shiko se cfar ke shkruar por me dy duar cfar mund te besh ti.......
Gjithsesi une nuk dua te debatoj me shume, por nese do filloj per kuranin mund te jap 1001 arsye qe e kundershtojne shenjeterin e ketij libri, por une e respektoj si nje liber qe i perket nje rrace njerzore qe e meritojne te jetojne te besojne dhe te ushtrojne lirit fetare si pas bindjeve te veta.
Tek mesazhet qe te jan drejtuar per shendetin tend ka patur plot te krishtere qe te uronin sherim te shpejte dhe qe luteshin per ty,tek e fundit po beja pjese dhe vete, prandja kujdes i dashur me keto shkrime.

Gjithsesi Zoti apo Allahu te bekofte ne jeten tende me dashuri dhe paqe.
Sinqerisht
Durrsak

Postuar nga Indrit datë 05 Janar 2005 - 21:44:

Durrsak

Me gjithe respektin qe kam per ju me lejoni te them vetem dy fjale!
E para mos e perdor ceshtjen time si politike ne forum pasi te lutesh per dike eshte edhe nje detyrte e meire njerezore qe e ben gjithkush qe ka zemer.

se dyti une ndjehem me te vertete keq kur dikush cenon besimin tim pasi e kam zgjedhur me plot bindje por ama nese dikush zhgenjehet nga kurani le te thote perse dhe une i pergjigjem, por ama te zhvendoset tema nga cilesite e zotit ne gjukim te njerezve eshte e papranueshme te pakten per mua.

Tek e fundit do me behej shume qejfi te mi tregoje perse je i zhgenjyer nga kurani, pasi vetrem keshtu mund te te vij ne ndihme e te te ndihmoj dhe kjo perseri eshte nje menyre bashkepunimi.
Kjo eshte nje menyre mjaft tolerante per mua ndersa nuk toleroj dot sharjet sulmet personale dhe gjukimet qe i behen nje feje nga veprat e anetareve te saj.
Une personalisht e njoh biblen me themel dhe te jem i sinqerte nuk kam dashur kurre te bej propogande kunder saj ne kete forum.
Pa dashur te zgjatem pasi fjala nxjerr fjalen dua te them dicka te fundit.
Nese dikush ben nje pyetje apo kerkon dicka me e mire eshte qe tja shpjegojme atij qe ta mesoje e jo ta paragjykojme.
Ai qe gjukon eshte Zoti i Vetem dhe i vertete.
Me respekt.

Postuar nga NYCgirl datë 06 Janar 2005 - 01:03:

I ndrituri

Se pari, gezohem sinqerisht qe je mire me shendet, dhe Gezuar Vitin e Ri.

Persa i perket kesaj teme, une iu pergjigja el_fatih, qe nuk i perket fare te flasi ne kete nen-forum, sepse eshte nen-forumi i fese se krishtere, ku besimtaret e saj shkembejne informacione. Nqs do te kritikoj fene e krishtere le te hapte nje teme tjeter, por jo ketu. Nejse, keto detaje u takojne moderatoreve ......

Pergjigja ime fatkeqesisht nuk ishte e gjitha personale, origjinale. Nqs ben nje "Google Search" dalin shume artikuj, sidomos te gazetareve nga Azia e Jugut, qe jane te habitur dhe te zhgenjyer me heshtjen e vendeve arabe, kur 70% e viktimave jane myslymane. Nderkaq qe te krishteret ne perendim po ndihmojne kaq shume, edhe pse, dihet tashme qe sidomos ne Indonizi, pervec atyre qe permenda me siper, te krishteret po persekutohen ne mase. Gjermanet, pa permendur qeverine (qe do japi 500 milione euro) njerezit vete deri tani kane mbledhur 180 milione euro, nderkohe qe para nje muaji nje imam ne xhami ne Gjermani u thoshte besimtareve te tyre qe gjermanet do digjen ne hell se jane infidele.

Pastaj, mjafton te shohesh lajmet sot. Ne nje interviste ne televizor, nje imam nga Arabia Saudite, tha qe "Tsunami ndodhi ngaqe ishin Krishtlindjet......njerezit argetohen me "shume sec duhet" ....... fornikojne etj..... prandaj na denoj zoti." Llogjika e tij eshte pak e cuditshme, pasi tsunami eshte nje dukuri natyrore, dhe nqs e kane fajin te krishteret, se festojne pak si teper, perse 70% e viktimave jane myslymane, dhe te tjeret ne pergjithesi (pervec turisteve) hindu dhe budiste.

Pergjigje te tilla dhe mungesa e ndihmave ne nje nivel te konsiderueshem nuk reflektojne mire per vendet arabe. Se cfare jep Amerika apo qeverite e tjera europiane, eshte pune per tyre. Por myslymanet duhen te bejne dhe ata te tyren. Pastaj, i ndritur, ti u hodhe komplet ne sulm per bashkebesimtaret e tu, edhe pse gazetaret aziatik nuk i kishin kritikat me myslymanet e Shqiperise .....lol. Por me ata te Lindjes se Mesme. Sikur te tregonin te njejtin zell (si tendin) arabet per popullesine myslymane ne Azine e Jugut, tani nuk do shkembenim keto fjale.

Persa i perket historise se krishterimit, nuk do filloj tani me ty, se e di qe ke kohe pa shkruar dhe te ha dora ........lol....... dhe do lufte. Megjithate, po them vetem qe mos ngaterro institucionet me besimin, ashtu sic po mundohen shume perendimore te mos ngaterrojne institucionet Wahhabiste me pjesen me moderuse myslymane.
Une jam shprehur dhe me perpara per kryqezatat. Me duket se e ke lexuar ate pergjigje. Megjithate, le te mos harrojme se nga 5 kishat e para te krishtere, 3 jane ne Afriken e Veriut, dhe 2 ne Turqi. Popullesia e krishtere ne ato zona nuk u kthye per pune taksash, por me dhune, prandaj edhe pse asnje nuk justifikon dhunen e kryqezatave, justifikimi per te rrimare kishat e para te krishtere, duke perfshire ate te Jeruzalemit, Kishen e Shenjte, tingellonte shume i forte ne ate kohe.

Me shume respekt, NYCgirl

Postuar nga durrsak datë 06 Janar 2005 - 01:43:

Re: I ndrituri

[QUOTE]Po citoj ato që tha NYCgirl

MOS U LODH KOT, PROBLEMI QE SHTRON TI BJEN NE VESH TE SHURDHET SEPSE NUK DEGJOHET NEPERMJET SHPIRTIT QE PERFAQESOHET NGA DASSHURIJA POR DEGJOHET NGA ZEMRA QE PERFAQESON MISHIN, I CILI NGA NATYRA ESHTE MEKATAR. NESE DO VAZHDOSH PO TE THEM SE DO LODHESH KOT.ATY HIQ NJE INDRIT QE FLET PA PREMISA TE CAKTUARA SE TE TJERET SHIFE SI GJYKOJNE.

Postuar nga Keni datë 06 Janar 2005 - 06:02:

Ej cuna e goca, nuk mendoj se e keni nisur mire ne kete tem. Jeni shume jashte teme.
Une i hoqa disa mesazhe qe ishine 200% jashte teme dhe kam len pa hequr dhe shume mesazhe qe jane 100% jashte teme.
Nuk me vejn mire kur heq mesazhe.
Ju lutem mos vazhdoni me me keto diskutime pa fund se do ti heq te gjitha mesazhet qe jan devijuar nga tema.

Postuar nga Indrit datë 06 Janar 2005 - 18:23:

Re: I ndrituri

Citim:
Se pari, gezohem sinqerisht qe je mire me shendet, dhe Gezuar Vitin e Ri.

Persa i perket kesaj teme, une iu pergjigja el_fatih, qe nuk i perket fare te flasi ne kete nen-forum, sepse eshte nen-forumi i fese se krishtere, ku besimtaret e saj shkembejne informacione. Nqs do te kritikoj fene e krishtere le te hapte nje teme tjeter, por jo ketu. Nejse, keto detaje u takojne moderatoreve ......

Pergjigja ime fatkeqesisht nuk ishte e gjitha personale, origjinale. Nqs ben nje "Google Search" dalin shume artikuj, sidomos te gazetareve nga Azia e Jugut, qe jane te habitur dhe te zhgenjyer me heshtjen e vendeve arabe, kur 70% e viktimave jane myslymane. Nderkaq qe te krishteret ne perendim po ndihmojne kaq shume, edhe pse, dihet tashme qe sidomos ne Indonizi, pervec atyre qe permenda me siper, te krishteret po persekutohen ne mase. Gjermanet, pa permendur qeverine (qe do japi 500 milione euro) njerezit vete deri tani kane mbledhur 180 milione euro, nderkohe qe para nje muaji nje imam ne xhami ne Gjermani u thoshte besimtareve te tyre qe gjermanet do digjen ne hell se jane infidele.

Pastaj, mjafton te shohesh lajmet sot. Ne nje interviste ne televizor, nje imam nga Arabia Saudite, tha qe "Tsunami ndodhi ngaqe ishin Krishtlindjet......njerezit argetohen me "shume sec duhet" ....... fornikojne etj..... prandaj na denoj zoti." Llogjika e tij eshte pak e cuditshme, pasi tsunami eshte nje dukuri natyrore, dhe nqs e kane fajin te krishteret, se festojne pak si teper, perse 70% e viktimave jane myslymane, dhe te tjeret ne pergjithesi (pervec turisteve) hindu dhe budiste.

Pergjigje te tilla dhe mungesa e ndihmave ne nje nivel te konsiderueshem nuk reflektojne mire per vendet arabe. Se cfare jep Amerika apo qeverite e tjera europiane, eshte pune per tyre. Por myslymanet duhen te bejne dhe ata te tyren. Pastaj, i ndritur, ti u hodhe komplet ne sulm per bashkebesimtaret e tu, edhe pse gazetaret aziatik nuk i kishin kritikat me myslymanet e Shqiperise .....lol. Por me ata te Lindjes se Mesme. Sikur te tregonin te njejtin zell (si tendin) arabet per popullesine myslymane ne Azine e Jugut, tani nuk do shkembenim keto fjale.

Persa i perket historise se krishterimit, nuk do filloj tani me ty, se e di qe ke kohe pa shkruar dhe te ha dora ........lol....... dhe do lufte. Megjithate, po them vetem qe mos ngaterro institucionet me besimin, ashtu sic po mundohen shume perendimore te mos ngaterrojne institucionet Wahhabiste me pjesen me moderuse myslymane.
Une jam shprehur dhe me perpara per kryqezatat. Me duket se e ke lexuar ate pergjigje. Megjithate, le te mos harrojme se nga 5 kishat e para te krishtere, 3 jane ne Afriken e Veriut, dhe 2 ne Turqi. Popullesia e krishtere ne ato zona nuk u kthye per pune taksash, por me dhune, prandaj edhe pse asnje nuk justifikon dhunen e kryqezatave, justifikimi per te rrimare kishat e para te krishtere, duke perfshire ate te Jeruzalemit, Kishen e Shenjte, tingellonte shume i forte ne ate kohe.

Me shume respekt, NYCgirl

Flm per respektin dhe po ashtu flm edhe per lajmet qe na ke sjelle.
Tani po ju fute temes me themel.

lool kryqezatat shkun per te cliruar varrin e krishtit ne jerusalem megjithese besonin thelle ne shpirt se ai nuk ka varr.
Nuk po zgjatem me jo suksese.

Postuar nga i_krishteri datë 11 Mars 2005 - 00:19:

Kur ne nuk njohim cilësitë tona fillojmë dhe hapim tema kritike dhe tema provokuese...nqs ne njohim se sa të mjerë jemi se sa të marrë jemi se sa të verbër jemi sesa të shurdhër jemi sesa të përgjumur jemi, sesa të ngathët jemi kur na flet Zoti do të kuptonim gjithçka që Zotit përmend në Fjalën e Tij(Biblën)..Nejse Jezusi e ka thënë shumë qartë: kujt i janë falur shumë mëkatet do të ndihej shumë dashuri, kujt i janë falur pak do të ndihej pak dashuri dhe kujt nuk i janë falur mëkatet fare nuk do të ndihej aspak dashuri(këtë të fundit e shtova unë sepse tregon vazhdimin)...nqs do të kishim kuptuar gjënë më themelore të Biblës(se Zoti nuk i flet vetes së vet me Biblën por na flet neve) dhe do ta kishim marrë për veten tonë atë që flet do të ishim të lumur.

Zoti ju bekoftë të gjithëve

Postuar nga kontinenti datë 11 Mars 2005 - 00:37:

Une jam dakort me Durrsakun.
Uuuu...qenka dhe NYCgirl ketu.
Te na rroje omonia o NYCgirl.

Postuar nga Sherbetori. datë 27 Tetor 2005 - 16:22:

Nje pergjigje Biblike:

Pershendetje nga Sherbetori.
Kam deshire tu pergjigjem disa nga pyetjeve te mesiperme per pasazhet Biblike te permendura.

A fle Zoti? Ne kuptimin e pasazhit te permendur me siper, eshte nje menyre e te shprehurit te Davidit nderkohe qe ishte ne nje gjendje te veshtire dhe priste ndihme te menjehershme nga Zoti.
Por Bibla thote:
Psa 121:4 Ja, ai që mbron Izraelin nuk dremit dhe nuk fle.

A harron Perendia? Nese dikush nuk i beson Atij sigurisht qe kur eshte keq dhe s'ka ndihme duket sikur Zoti harron apo dhe dikush qe beson por qe kalon kohe shume te veshtire e s'ka pergjigje menjehere duket se Zoti s'po i pergjigjet ne kohe. Por e verteta eshte qe Perendia i Persosur nuk harron.
Psa 103:14 Sepse ai e njeh natyrën tonë dhe nuk harron që ne jemi pluhur.
Psa 10:11 Ai thotë në zemër të tij: "Perëndia harron, fsheh fytyrën e tij, nuk do ta shohë kurrë".

A pendohet Perendia? Kjo fjale eshte bere shpesh debatese por dua te them se shpesh gjuha njerezore eshte e paafte te shpjegoje gjithshka sespe ne jemi te papersosur. Ketu poshte kam dhene edhe kuptimin ne Hebraisht te fjales u pendua sipas Zn.
H5162
נחם
nâcham
naw-kham'
A primitive root; properly to sigh, that is, breathe strongly; by implication to be sorry, that is, (in a favorable sense) to pity, console or (reflexively) rue; or (unfavorably) to avenge (oneself): - comfort (self), ease [one’s self], repent (-er, -ing, self).

Dhe per kete gje Bibla thote ne me shume se nje vend.
Num 23:19 Perëndia nuk është një njeri, që mund të gënjejë, as edhe bir njeriu që mund të pendohet. Kur ka thënë një gjë, nuk do ta bëjë? Ose kur ka shpallur një gjë, nuk do ta kryejë?

Pervec ketyre qe thame me siper cilesite e Perendise ne Bibel jane shume te dukshme si:
* Krijues.
Gen 1:1 Në fillim Perëndia krijoi qiejt dhe tokën.
* I perjetshem:
Rev 1:7 ``Unë jam Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi``, thotë Zoti ``që është dhe që ishte dhe që vjen, i Plotfuqishmi``.
* I meshirshem, me dhemshuri:
Joe 2:13 Grisni zemrën tuaj dhe jo rrobat tuaja dhe kthehuni tek Zoti, Perëndia juaj, sepse ai është i mëshirshëm dhe plot dhemshuri, i ngadalshëm në zemërim dhe me shumë dashamirësi, dhe pendohet për të keqen që ka dërguar.
* Perendi qe fal.
Heb 10:15 shton: ``Dhe nuk do t`i kujtoj më mëkatet e tyre dhe paudhësitë e tyre``.
Heb 10:16 Edhe atje ku ka ndjesë të këtyre gjërave, nuk ka më ofertë për mëkatin.
* Perendi qe eshte dhe jep dashuri:
1Jo 4 Ai që nuk ka dashuri nuk e ka njohur Perëndinë, sepse Perëndia është dashuri.
1Jo 4:7 Në këtë është shfaqur dashuria e Perëndisë ndaj nesh, se Perëndia dërgoi Birin e tij të vetëmlindurin në botë që ne të rrojmë nëpërmjet tij.
1Jo 4:8 Në këtë është dashuria: jo se ne e kemi dashur Perëndinë, por që ai na ka dashur ne dhe dërgoi Birin e tij për shlyerjen e mëkateve tona.
* Perendi i shenjte:
Isa 6:2 Mbi të ishin serafinët; secili prej tyre kishte gjashtë krahë: me dy mbulonte fytyrën, me dy të tjerë këmbët dhe me dy fluturonte.
Isa 6:3 Njeri i bërtiste tjetrit dhe i thoshte: "I Shenjtë, i shenjtë, i shenjtë është Zoti i ushtrive. Tërë toka është plot me lavdinë e tij".
* Gjykates.
Rev 20:11 Pastaj pashë një fron të madh të bardhë dhe atë që ulej mbi të, nga prania e të cilit iku dheu dhe qielli, dhe nuk u gjet vënd për ata.
Rev 20:12 Dhe pashë të vdekurit, të mëdhenj e të vegjël, që rrinin në këmbë përpara Perëndisë, edhe librat u hapën; dhe u hap një libër tjetër, që është libri i jetës; dhe të vdekurit u gjykuan në bazë të gjërave të shkruara në libra, sipas veprave të tyre.
* Shpetimtar.
Isa 43:10 Dëshmitarët e mi jeni ju, thotë Zoti, bashkë me shërbëtorin që kam zgjedhur, me qëllim që ju të më njihni dhe të keni besim tek unë, si dhe të merrni vesh që unë jam. Para meje asnjë Perëndi nuk u formua dhe pas meje nuk do të ketë asnjë tjetër.
Isa 43:11 Unë, unë jam Zoti dhe përveç meje nuk ka Shpëtimtar tjetër.

Keto jane vetem disa nga gjerat qe Bibla Fjala e Perendise flet per cilesite e tij.

Me respekt.
Sherbetori.

Trego 31 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.