Forumi Horizont | Gjithsej 7 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 » Trego 329 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Cila fe eshte ajo qe e con njeriun drejt se vertetes? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15760)
Cila fe eshte ajo qe e con njeriun drejt se vertetes?
Sic dihet dhe pranohet nga logjika,e verteta eshte nje dhe s'mund te jete dy!Atehere cila mund te jete ajo fe e cila do ta conte njeriun ne te verteten absolute?Qe te justifikohet dicka duhet argumentuar,pra kushdo qe deshiron te marri pjese ne teme te argumentoje ate qe deshiron te thote.Mundesisht te diskutojme brenda temes!Respekte te gjithve!
Re: Cila fe eshte ajo qe e con njeriun drejt se vertetes?
Citim:
Po citoj ato që tha walker
Sic dihet dhe pranohet nga logjika,e verteta eshte nje dhe s'mund te jete dy!Atehere cila mund te jete ajo fe e cila do ta conte njeriun ne te verteten absolute?Qe te justifikohet dicka duhet argumentuar,pra kushdo qe deshiron te marri pjese ne teme te argumentoje ate qe deshiron te thote.Mundesisht te diskutojme brenda temes!Respekte te gjithve!
Eshte e padiskutueshme se nje eshte feja qe e con njeriu drejt se vertetes, por kesaj teme qe mendoj do te jete vetem nje debat, nuk do ti jepet kurre nje pergjigje perfundimtare.
Citim:Nuk ka pse te kete fare debat,secili te sjelle shembuj te arsyeshem dhe te argumentuar nga feja qe beson se mund ta coje njeriun drejt se vertetes.Ne rruge e siper,gjithkush do ta marri vesh se cila eshte ajo fe....
Po citoj ato që tha sjara
Eshte e padiskutueshme se nje eshte feja qe e con njeriu drejt se vertetes, por kesaj teme qe mendoj do te jete vetem nje debat, nuk do ti jepet kurre nje pergjigje perfundimtare.
Te gjitha ato fe ne librat e te cilave zoti pershkruhet si zhdukes popujsh, xheloz, hakmarres, etj etj; ndersa njerezit i lexojne si dashuri e pafundme, i kujdesshem etj etj.
Feja ime mua me coi drejt te vertetes se dashurise.
Dashuria dhe paqja ne fund triumfon dhe per mua kjo eshte e verteta e fese time, te pakten keshtu si e shikoj une fene.........
pershendetje
Citim:I dashur lost_soul,kjo teme eshte me prane atyre qe e besojne Zotin dhe librat e Tij.Ti si ateist qe je me mire te marresh pjese ne ndonje teme qe do ishte me e pershtatshme per ty,shpirt i humbur (!?)
Po citoj ato që tha lost_soul
Te gjitha ato fe ne librat e te cilave zoti pershkruhet si zhdukes popujsh, xheloz, hakmarres, etj etj; ndersa njerezit i lexojne si dashuri e pafundme, i kujdesshem etj etj.
Re: pershendetje
Citim:
I dashur lost_soul,kjo teme eshte me prane atyre qe e besojne Zotin dhe librat e Tij.Ti si ateist qe je me mire te marresh pjese ne ndonje teme qe do ishte me e pershtatshme per ty,shpirt i humbur (!?)
Cdo gje qe sillet ne koken e njeriut besim eshte, se ato qe di nuk jane zero vetem teorikisht, po thuaj zero jane..Po walkeri thote te besuarit ne fe, jo thjesht te besuarit ne dicka..
Ai qe beson ne nje fe, do pergjigjet 'feja ime', ai qe nuk beson fare, do thote 'asnje fe', zdo shume mend. Tema eshte e njejte me 'cilit besim fetar i perkisni', nje sondazh qe gjindet tashme ne forum.
Edhe per mendimin tim asnje fe nuk eshte e thene ta coje njeriun drejt se vertetes. Njeriun drejt se vertetes e con vetem vullneti i Zotit qe kjo te ndodhi..per mendimin tim.
Ose edhe nqs eshte nje fe e tille ( po flas me gjuhe objektive se ne car besoj nuk kam as lekundje as dyshime), ne nuk mund ta diskutojme si te jete problem matematike..E zeme se kjo fe eshte islami, cilin te krishtere mund ta tregoje me gisht si te privuar nga e verteta? Kujt ja dha Zoti ate te drejte apo ate dije?
Dua te them qe nuk zgjidhim gje dhe eshte e prirur si teme te hapi debate, ne rruge e siper nuk e di se car do mirret vesh..
p.s Lost kot te te pyes, si mund te jete urrejtes dhe xheloz Dikush qe ka forcen ti krijoje si te doje vete dhe ti shkaterroje po ashtu si te doje vete ato me te cilet paska arsye te kete rivalitet..varet te kuptuarit e nje libri, me mundesi ka qe te keqkuptoje dikush qe nuk di fare se cshkruhet aty, sesa ata qe dine..
Shkaterrimi i ushtrise se faraonit ramses ne det, eshte meshire e madhe per qindra hebrenjte qe po i iknin terrorit te faraonit. Cilat ndodhi tjera jane aq te pakuptueshme per ty?
Ne Kuran flitet per popullin e Lutit, per dy engjejt qe kishin ardhur ne forme djemsh te rinj ne shtepine e Lutit dhe populli pervers kerkonte qe tia dorezonte Luti ato te rinj. Luti i thote per ju jane krijuar femrat e popullit tim, por keta kembengulin ne degjenerim.
Nje popull tjeter vuante te dukej
nje tjeter mashtronte ne tregti..
keta jane shembuj per te tjeret. Dhe kur vjen puna per dashurine, cdashuri me te madhe ka se krijimi, pastaj ne menyre perfekte, pastej duke tu premtuar nje jete e lumtur ne perjetesi..
njerezit besojne, kaq, dhe besimi spara tregohet shume me debate, ketu gabojme..e ne ato gjerat e pakta fare te verteta qe dime eshte vdekja, qe si dihet fare as kur vjen e as ku..Ajo eshte vertet arsye e vlefshe per te menduar rreth te vertetave qe duhet te kuptojme..smund te jete e verteta qe jeta nuk ka kuptim..qe gjithcka eshte krijuar nga asgje (dhe nga askush) qe ne kemi lindur kot, qe do behemi dhe dhe asgje me shume..
Nese zoti thote qe jam vetem une, dhe nese besoni ne zotera te tjera do te digjeni perjete ne ferr, s'te duket xhelozi ty?
Nese zote thote qe po s'me besuat do te digjeni perjete ne ferr, s'te duket hakmarrje ty?
Pse ky zot i gjithfuqishem, dhe i gjithpushtetshem shikoi si te vetmen mundesi per zgjidhjen e nje "problemi" zhdukjen nje popullit te tere? S'te duket si shume pa imagjinate dhe pa kreativitet, per gjithe ate pushtet qe ka!!! Tani ne cast mund te jap une nja 20-30 zgjidhje te tjera, pa patur nevoje per zhdukje popujsh.
Per cfare krijimi perfekt e ke fjalen? Kete tonin? S'po vazhdoj me problemet e panumerta te ketij krijimi eshte te mbushesh rrjeshta kot, dihen nga te gjithe.
Po ka nje problem tjeter kur thua "perfekt". Kur permend fjale krahasimore duhen te kesh te pakten dy elemente (dy krijime ne rastin tone) qe te thuash ky eshte me i mire apo ky eshte me i miri, apo perfekti. Jo vetem qe te duhet me shume se nje krijime, por te duhet edhe nje mates apo nje kriter (qe te matesh miresine), qe te konkudosh, cili eshte ai perfekti dhe cili jo.
Besoj se e kupton difektin e fjales "perfekt". Ne njohim vetem nje realitet, dhe si i tille i permbush te gjitha cilesite: eshte perfekt, pertoke, sexy etj. Si te doje e bardha zemer mund ta cilesosh.
p.s.
Kokta se mos na biesh ne dashuri moj vajze
Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86
Cdo gje qe sillet ne koken e njeriut besim eshte, se ato qe di nuk jane zero vetem teorikisht, po thuaj zero jane..Po walkeri thote te besuarit ne fe, jo thjesht te besuarit ne dicka..
.......
njerezit besojne, kaq, dhe besimi spara tregohet shume me debate, ketu gabojme..e ne ato gjerat e pakta fare te verteta qe dime eshte vdekja, qe si dihet fare as kur vjen e as ku..Ajo eshte vertet arsye e vlefshe per te menduar rreth te vertetave qe duhet te kuptojme..smund te jete e verteta qe jeta nuk ka kuptim..qe gjithcka eshte krijuar nga asgje (dhe nga askush) qe ne kemi lindur kot, qe do behemi dhe dhe asgje me shume..
Po jap dhe une aludimin tim, dhe pse jam anti keshtu lloj te vertetash qe lexova ketu
"Feja e cila ja ka cuar dhe do te ja coje ne shekuj te shekujve njeirut vetem drejt (vazhdon fjalia me poshte, )
( te vertetes), ka qene, eshte dhe do te mbetet vetem Feja Sexuale."
-hahahahahahahahahha- gezoju o popull me ca ke e jo cka deshiron te kesh!
Shume frojdiane
Citim:
Shume frojdiane![]()
Po por ce do se organet gjenitale jane vetem nje pjese e njeriut, jo e gjitha. Pastaj nuk kane as shume vite garanci, ja paskan 30. Po pastaj..
Kete po e them se vertet ka besimtare te 'fese sexuale', jo per enya-n, sensin e humorit te ciles e kuptoj, shpresoj..
Citim:
E vertete qe cdo gje eshte besim. Por ka shkalle besimi.
Nese te them une ty (pa dashur ta personalizoj) qe e dashura jote te tradheton, pyetja jote patjeter do te jete "nga/ku/si e di ti".
Pergjigja ime mund te jete e tipit.
1. Sepse dje pashe nje zog te bardhe te catia e komshiut, dhe kjo eshte shenje per mua.
2. Sepse e pashe tek filan rruge duke ecur perkrak filan person.
3. Te tregoj disa fotografi ku duket sheshit tradhetia.
Ne te treja rastet ti mund te besosh varet nga shkalla jote e racionalitetit. "Provat" qe kemi ne per zotin jane te tipit te pare.
Dhe them provat, sepse besimi yt dhe i shume te tjereve eshte mbi baze provash dhe jo "beson dhe kaq". Stergjysherve te tu dhe te mi i eshte treguar me "prova" sesi zoti ekziston. Dikush ka bere "mrekullira", dikush duke treguar "fakte".
Te kerkuarit te provave dhe gjykimit rreth tyre eshte ne thelbin e te qenit njeri. Refuzimi i nje sjellje te tille, per te justifikuar nje besim fetar, apo cfaredo besimi, eshte plotesisht ne kundershtim me ekzistencen tende si njeri.
[QUOTE]Po citoj ato që tha lost_soul
[B]Nese zoti thote qe jam vetem une, dhe nese besoni ne zotera te tjera do te digjeni perjete ne ferr, s'te duket xhelozi ty?
Nese zote thote qe po s'me besuat do te digjeni perjete ne ferr, s'te duket hakmarrje ty?
Pse ky zot i gjithfuqishem, dhe i gjithpushtetshem shikoi si te vetmen mundesi per zgjidhjen e nje "problemi" zhdukjen nje popullit te tere? S'te duket si shume pa imagjinate dhe pa kreativitet, per gjithe ate pushtet qe ka!!! Tani ne cast mund te jap une nja 20-30 zgjidhje te tjera, pa patur nevoje per zhdukje popujsh.
Per cfare krijimi perfekt e ke fjalen? Kete tonin? S'po vazhdoj me problemet e panumerta te ketij krijimi eshte te mbushesh rrjeshta kot, dihen nga te gjithe.
Po ka nje problem tjeter kur thua "perfekt". Kur permend fjale krahasimore duhen te kesh te pakten dy elemente (dy krijime ne rastin tone) qe te thuash ky eshte me i mire apo ky eshte me i miri, apo perfekti. Jo vetem qe te duhet me shume se nje krijime, por te duhet edhe nje mates apo nje kriter (qe te matesh miresine), qe te konkudosh, cili eshte ai perfekti dhe cili jo.
Besoj se e kupton difektin e fjales "perfekt". Ne njohim vetem nje realitet, dhe si i tille i permbush te gjitha cilesite: eshte perfekt, pertoke, sexy etj. Si te doje e bardha zemer mund ta cilesosh.
ef,
Zoti nuk eshte i detyruar te na krijoje, e as jemi pyetur a duam a zduam.. kemi nje trup, shpirt, kombesi, familje etj etj per te cilen nuk kemi punuar ta kemi, nuk kemi bere mund..jemi krijuar me keto pasuri dhe aq..
Kjo ka nje qellim. Zoti ne Kuran thote (sipas besimit islam) qe 'Une i krijova njerezit dhe xhindet vetem qe te me adhurojne'.. kjo nuk detyron njerezit te bejne adhurim me falje namazi dite nate, cdo sekond i nje njeriu qe punon per te fituar kenaqesine e Zotit duke punuar ndershmerisht,, duke bere bamiresi, duke mos vjedhur....madje edhe duke bere dashuri me bashkshortin ..e cuditshme duket kjo por Zoti nuk privon njerezit nga ato te mira
qe i ka dhene, thjesht i vendos rregulla, vija te bardha rruge qe po tu permbahet nuk ben aksidente..qe te meritoje ndeshkimin e 'shtetit'..
Lost me fal se me duhet te ik.. thjesht po them qe pranine e ferrit nuk e ndjej aq shume te kuptueshme por e besoj ,ndryshon pune kur degjoj lajme si te atij austriakut qe prdhunoi te bijen 25 vite rresht..rroft xhenemi i thojne kesaj pune
Zoti qe besoj, i vetmi eshte aq i meshirshme sa edhe per bishen me te keqe, i le nje dere te hapur faljeje,
por edhe qe i jep pergjegjesi njeriut per punet qe ben der sa i ka dhene 'autonomi' levizjeje..dhe pa u marre ne hesap nuk kalon askush, as me ndermjetesimin e hoxhes, as te priftit.. personi qe i derguari i fundit do me shume eshte e bija Fatimeja, dhe asaj i thote, ne diten e gjykimit , as per ty nuk mund te bej asgje..
cdokush mban pergjegjesite e atyre qe vepron..ikaa..shnet
Une mendoj ndryshe. Racionaliteti perdoret ne cdo pohim qe ka vlere vertetesie (s'ka lidhje vetem me shkencat), pra qe mund te thuash eshte e vertete apo e genjeshtert.
Zoti, sic prezantohet nga fete, nuk eshte koncept aq abstrakt, si te themi bukuria, apo te qenurit i lumtur. Zoti nderhyn cdo sekond ne ceshtjet njerezore. Ka dhene urdhera dhe shpjegime (gjithmone sipas atyre qe e besojne). Eshte zoti vete ai/ajo qe eshte munduar te jape prova me ane te librave te tij.
Kjo eshte ceshtja. Ne qofte se ti zotin e kufizon vetem tek fakti qe ti e ndjen etj, atehere e ke kthyer zotin ne nje ceshtje filozofike. (problemi me filozofet pastaj eshte qe ata diskutojne me mijera vite, dhe prape s'arrijne ne ndonje konkluzion dhe vazhdojne te diskutojne pafund, por kjo eshte ceshtje tjeter)
S'me kujtohet se kush e ka thene "big claims require big explanations". Pohime te medhaja kerkojne shpjegime te medhaja.
Nese ti e ndjen zotin, lum si ti. Ti po ashtu ndjen edhe dashuri te pakten per disa njerez ne kete bote, por kjo eshte ceshtje personale e jotja. Por ne momentin qe ti thua qe ai zot qe ti ndjen ka krijuar boten, atehere zotin tend e bere edhe timin me imponim. Atehere une ketu ngre pyetjet dhe kerkoj prova.
LLogjika qe perdor ti, kur thua qe "meqe ne nuk kontrollojme dot gjithe hapesiren dhe nuk e njohim te gjithe realitetin, atehere s'kemi si ta mohojme ekzistencen e zotit" ka nje emer (ndermjet ateisteve). Ajo quhet zoti i hendeqeve. (god of the gaps). Me fjale te tjera zoti "fshihet" tek e panjohura, por kjo nuk eshte llogjike e shendoshe. Pesha e proves, bie mbi ata qe pozitivisht pohojne dicka (ti), dhe jo mbi ata qe kerkojne prova (une). Une nuk kam sesi te ezauroj te gjitha mundesite (qe jane infinit) per te arritur nje nje konkluzion, ne nje kohe qe ty te duhet te provosh vetem nje mundesi.
Po te ishte ndryshe une mund te thoja "boten e ka krijuar nje energji qe qendron prane alfa centaurit, qe ka shtate koke dhe e ka emrin Bashkim" dhe po s'e besove kete do te shkosh ne ferr. Natyrisht qe po ta kisha megjithmend e qeshura do te ishte pak, por sipas llogjikes tende kjo mund te merrej si e vertete, perderisa ti nuk provon dot mos-ekzistencen e Bashkimit-zot.
Pra, cdo njeri mund te ndjeje shume gjera, dhe mund ta bejne te ndjehet i lumtur etj. Deri ketu jemi ne rregull. Keta njerez quhen spirituale (ka shume te tille, madje edhe ateiste). Ne momentin qe ti thua qe ajo qe ndjen ka bere kete e ate, duhen prova.
Cfare provash dua une?
Po pse jo te zhdukte te gjitha semundjet psh. Pse jo me fuqine e tij te ndalonte tsunamet. Pse jo, ne cast te zhdukte te gjitha armet, varferine. Listen mund ta zgjas pa fund. Pavaresisht se ty s'te intereson, por te krishteret po presin rikthimin e Jezusit. Natyrisht qe ai "kur te kthehet" duhet te jape prova. Cfare provash presin kristianet? Une mund te dal neser ne rruge dhe te them qe jam Jezusi, po me siguri dikush do marre ne telefon 911 dhe per tre minuta me kane shtruar ne cmendi. Ai pra (Jezusi) duhet te beje mrekullira, dhe jo magjira te tipit "eci mbi uje", por magjira madhore, magjira boterore. Transformime te castit te te gjithe botes.
Per mrekullite/perfeksionet, prap kemi pikpamje te ndryshme. Per mua jane procese natyrore qe kane ardhur deri ne ate pike pas nje evolucioni te gjate. Nuk ka dyshim midis biologeve per evolucionin, pavaresisht se propaganda fetare (sidomos ajo mysylmane) perpiqet te gjeje aty ketu ndonje biolog qe e ve ne dyshim. Dyshimi eshte gjithmone i shendetshem ne fakt, dhe evolucioni edhe mund te mos jete i vertete ne fund te fundit, por kjo nuk tregon asgje per ekzistence e zotit. Vertetosh nje teze te duhet te vertetosh ate teze, dhe jo te hedhesh poshte (qofte edhe mijera) teza te tjera.
citoj: "...se fillim duhet te kete... ".
Pse duhet te kete fillim? Pse je kaq i sigurte? Une nuk e di nese ka fillim apo jo, por meqe nuk di, nuk shpik pergjigje. Pikerisht kete beni ju, shpikni pergjigje. Nuk e kuptoj nevojen e te paturit patjeter te nje pergjigje.
Ok po ta pranoj, le te kete fillim. Shkaku i pare eshte energjia them une. C'ka ketu per mos t'u pranuar? Pa fund, dhe pa filim eshte dhe ajo. Cdo gje krijohet prej asaj.
Pse duhet te shkosh patjeter nje hap me tutje dhe te krijosh nje entitet te mbinatyrshem i cili krijoi energjine dhe cdo gje qe vjen pas. Ju, jo vetem qe e beni kete, por i vendosni dhe frena pastaj. Thoni s'ka me tutje. Ky eshte hapi i fundit, zoti eshte shkaku i pare etj. Nuk te duket qe gaboni? Pyetja "po zotin kush e krjoi" eshte legjitime, pavaresisht se juve ju duket qesharake.
u zgjata (me le dhe pa pune..)
pasion i ri ne sfond...pas kaq vitesh postimi me i gjate. dmth nje rekord personal...permua te shkretin ska kohe njeri per nje e mail.
Dmth! Drejt te vertetes kem kohe qe jemi nisur, qe dmth qekur jemi nisur. Lind pyetja a do mberrijme dot te "e verteta"? E cna duhet valle. Do te ishte mbase me keq se vdekja dhe jeta s'do kishte me kuptim
Islami
kesaj i thone konkurs feshe , pa asnje vlere.
Zakonisht feja therret ne urtesi e devotshmeri jo ne konkurse te panevojshme!
Ja kalofshi mire.
Re: Re: Cila fe eshte ajo qe e con njeriun drejt se vertetes?
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
ASNJE FE NUK E CON NJERIUN DREJT SE VERTETES.
FEJA E DREJTON NJERIUN TE BESOJE NE VETVETE.
Aristoteli ka thene:
Njeriu dallohet nga kafsha jo vetem nga fjala, por edhe nga ndergjegja, pra pergjegjsia e asaj qe ben.
Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be
kesaj i thone konkurs feshe , pa asnje vlere.
Zakonisht feja therret ne urtesi e devotshmeri jo ne konkurse te panevojshme!
Ja kalofshi mire.
feja
mendoj se fete jane organizata te medha te cilat jane krijuar nder vite per qellime fitimprurese pavaresisht se ato nuk duken ashtu,,
tani persa i perket pyetejes se cila fe e shpie njeriun drejt te vertetes? une mendoj se asnjera nga fete nuk i tregon njeritu te verteten,,eshte vete eksperienca qe te tregon te verteten,,dhe e verteta eshte se njeriu eshte nje qenie e cila lind jeton le pasardhes dhe vdes,,
feja e se vertetes: paraja.
Nqs e kupton qe paraja eshte mjet shkembimi e kupton se cdo gje ne jete eshte shkembim, ku secili shikon interesin e vet
Të gjitha fetë të qojnë te e paverteta
Ju shtroni pyetjen se cila fe të qonte e verteta , domethënë ju ja keni mbushur mendjen vetes se njera nga ato do të qoj te e verteta .Nuk mund të egzistojnë dy të vërteta .Të besosh ,do të thot të mos dish.-dhe të gjitha fetë të orjentojnë po në të njejten rrugë : - të mos e vëshë në dyshim egzistencen e zotit . nëqoftëse njëra nga fetë do të ofronte të verteta, gjitë njerëzimi do të drejtohej nga ajo ( edhe unë)
Bukur, Sot po degjoja ne radio ca komente mbi kete çeshtje.
Me pelqeu diskutimi i njerit qe tha.
Ka dy lloj ateistesh, ata qe e mohojne Zotin dhe ata qe nuk e mohojne por nuk besojne.
Personalisht i rrespektoj tere fete dhe nuk besoj se asnjera te çon tek Zoti.
Ajo qe i besoj un
Mirë do të ishte që mendimet të ipen në shqip ,
E para se e nderojmë gjuhen tonë ( e nëpermjet gjuhes edhe vetveten
E dyta kjo faqe është që të meremi vesh SHQIP
sdo koment kjo
normal qe secila fe ne ate menyren e vete mundohet qe sadopak njeriun ta udhezoj ta shtyje drejt se vertetes .... por tash del nje gje ketu , krejt kjo mvaret prej Njeriut se a deshiron te shkoj asaj rruge apo do luhatet andej kendej ...
por kur bie fjala se cila fe eshte ajo qe e con njeriun drejt se vertetes edhe ketu padyshim se dihet se cila eshte ajo dhe se vetem njerzit e verber dhe ata te shurdher nuk e shijojne knaqesin e saj ....
vertet eshte nje mrekulli qe kemi kete fe ne trojet shqipetare ...
te mohosh komplet egzistencen e zotit, me duket me qesharake se anasjedhtas, (and intellectually dis-honest)
ateistat me duken sikur po i bien murit me kry se ndonje pergjigje te sakte eshte e pamundur te japin. egnostics, jane dicka per t'u rrespektuar...
edhe darvini kur ka vdekur thuhet se e kane gjetur me bibel prane trupit...
nese marrim shembull krishtin dhe jeten e tij, ato 12 apostles qe kane kaluar kohe me te besoj qe nuk ishin te gjithe te cmendur! qe ne at kohe ata ishin gati te jepnin jeten por kurre nuk e mohonin dot krishtin dhe besimin ne te. thjesht se ishin te bindur per ato qe kane pare me syte e tyre, dmth mrekullirat qe ai ka bere! se per nje genjeshter nuk behen gati te vdesin 12 veta vetem per te nxjerr burre te mire krishtin meqe ai kishte vdekur anyway!...duke imagjinuar persekutimin qe benin rromaket ne ate kohe, te ngresh me lart se ceazarin, diken tjeter!
nejse, une jam "mysliman" por nuk praktikoj asnje fe, por besoj se ka nje krijues/zot, nje qenie inteligjente dua te besoj se e krijoi universin. se te jete gjithe kjo thjesht nje rastesi!!! me duket pa kuptim!
sa per temen, une i lutem zotit nganjehere! dhe i them te me japi ato qe kam nevoje dhe jo ato qe dua! either way i'm miserable most of the time...so i dont know if he is listening, or!!!:p
Nuk ka rendesi te besosh ne kete fe apo tjeter,rendesi ka te besosh tek nje fuqi me forte se cdokush dhe cdogje,pra ZOTI.Njeriu duhet te germoje brenda vetes per te kuptuar nese beson ne zot apo jo dhe nese e con drejt se vertetes.Cdokush ka mendimin e vet.Une besoj tek zoti,sepse kam prova shpirterore,morale,fizike qe smund ti kuptoje askush pervec meje.Njeriu i gjen pergjigjet tek zemra dhe jo tek mendja.Prandaj ata qe mendojne me koke nuk besojne,sepse ne fund te fundit nuk kane ndjenja.Nuk dua te fyej askend.por ky eshte mendimi im.
Qe te besosh ne zot duhet te kesh dashuri brenda vetes,sepse dashuria eshte atribut i perendise
Citim:Dmth te mendosh me koke ske ndjenja . Nga del ky perkufizim?
Po citoj ato që tha unbreak my heart
Nuk ka rendesi te besosh ne kete fe apo tjeter,rendesi ka te besosh tek nje fuqi me forte se cdokush dhe cdogje,pra ZOTI.Njeriu duhet te germoje brenda vetes per te kuptuar nese beson ne zot apo jo dhe nese e con drejt se vertetes.Cdokush ka mendimin e vet.Une besoj tek zoti,sepse kam prova shpirterore,morale,fizike qe smund ti kuptoje askush pervec meje.Njeriu i gjen pergjigjet tek zemra dhe jo tek mendja.Prandaj ata qe mendojne me koke nuk besojne,sepse ne fund te fundit nuk kane ndjenja.Nuk dua te fyej askend.por ky eshte mendimi im.
Patjeter qe dashuri nuk quhet vetem ajo per zotin,nuk thashe kete.Une thashe dashuria buron nga besimi tek zoti.Une flas per dashuri te mirefillte,te vertete.Mendoj kur dashuria vjen nga koka kushtezohet nga faktore te jashtem,per mua nu eshte e sinqerte.
Citim:Jam dakort me ty dhe te kuptoj mire se dhe une pak a shume kam perjetuar te njejtat prova.
Po citoj ato që tha unbreak my heart
Une jam totalisht e pavendosur per ekzistencen apo jo te nje force te mbinatyrshme. Kam lexuar kuranin e biblen e per pak sa nuk kam perfunduar ne nje sekt satanistesh e perseri nuk e kam gjetur besimin tim ose te pakten ate qe te me jape 100 % bindjen nese duhet ti perkas nje grupi apo nje tjetri e per me teper qe nuk mund te deklaroj se kjo materie eshte krijuar rastesisht apo e kemi origjinen nga majmunet e afrikes. Ja qe nuk jemi vetem ne shqiptaret me krize identiteti por e gjithe preardhja e botes eshte. Do ta quaja me teper nje gjendje psikologjike ate te besimit apo jo. Me duket se pak veta besojne realisht per te mos thene askush. Duhet ta kene shumica, nje spirance apo mbeshtetje morale per gjendjen e tyre te deshperuar, nje force qe ti beje te shkojne perpara. Tek e fundit truri eshte ende mister per shumicen perderisa deklarohet qe ne perdorim ne kemi vetem nje fraksion te tij dhe se nuk arrijme te mendojme aq thellesisht sa duhet te mendojme vertete.
Me behet qejfi Saintman qe ke arritur ne kete stad te besimit,por cfare tu bejme te tjereve qe sbesojne ne keto gjera.
Re: Të gjitha fetë të qojnë te e paverteta
Citim:
Po citoj ato që tha profesor59
Ju shtroni pyetjen se cila fe të qonte e verteta , domethënë ju ja keni mbushur mendjen vetes se njera nga ato do të qoj te e verteta .Nuk mund të egzistojnë dy të vërteta .Të besosh ,do të thot të mos dish.-dhe të gjitha fetë të orjentojnë po në të njejten rrugë : - të mos e vëshë në dyshim egzistencen e zotit . nëqoftëse njëra nga fetë do të ofronte të verteta, gjitë njerëzimi do të drejtohej nga ajo ( edhe unë)
Islami eshte vete e verteta
njef noi musliman te mire ti el-nino...?
jo shembuj shqiptaresh se keta e lexuan kuranin dejshem, apo ndrruan fe per interes.
por po te them per islamiket e vertete... duke fillu qe nga muhamedi, qe ishte nje kokerr pedofili pervers e deri tek bin laden apo mullah omari qe jane sot ikonat e fese tende.
e te imagjinosh, qe me nje cope liber... kane legalizuar gjithe te keqijat e kesaj dynjoje.
edhe bibilushin e shkret nuk e lejn rahat
Citim:
Po citoj ato që tha erious
njef noi musliman te mire ti el-nino...?
jo shembuj shqiptaresh se keta e lexuan kuranin dejshem, apo ndrruan fe per interes.
por po te them per islamiket e vertete... duke fillu qe nga muhamedi, qe ishte nje kokerr pedofili pervers e deri tek bin laden apo mullah omari qe jane sot ikonat e fese tende.
e te imagjinosh, qe me nje cope liber... kane legalizuar gjithe te keqijat e kesaj dynjoje.
edhe bibilushin e shkret nuk e lejn rahat![]()
ke ofendova mer...?
pse si e quan ti nje njeri qe martohet me nje goc 9 vjeçe si dhe me nje tjeter 13 vjeçe...?
vetem mendja e nje perversi mund te abuzoje seksualisht me nje femije 9 vjeçare... keta njerez sot arrestohen per pedofili
atehere a mund te me thuash ti more zoteri se pse duhet te denohet sot ky akt...?
Re: Cila fe eshte ajo qe e con njeriun drejt se vertetes?
Citim:
Citim:
Citim:
ke ofendova mer...?
pse si e quan ti nje njeri qe martohet me nje goc 9 vjeçe si dhe me nje tjeter 13 vjeçe...?
vetem mendja e nje perversi mund te abuzoje seksualisht me nje femije 9 vjeçare... keta njerez sot arrestohen per pedofili
atehere a mund te me thuash ti more zoteri se pse duhet te denohet sot ky akt...?
Citim:
o el ninio atehere duhet ta kene gabim te gjithe ata 2/3 e meshkujve te mbetur qe nuk behen synet.
Me beri pershtypje kjo ''they cannot be all wrong''
duket si fushate publicitare .
Nuk eshte pune vlere apo jo vlere .ty si musliman edhe hebrejve jua kerkon feja te behen synet dhe ju beheni .e kam thene edhe me perpara ne nje postim tjeter kete .eshte sikur te dali nje deshmimtar i jehovait e te me thote se trasfuzioni i gjakut eshte i demshem.
ti behesh synet per te treguar besimin tend ,eshte e drejta jote ta besh .po jo se ata te tjeret qe nuk e bejne jane injorante apo jane genjyer nga mediat perendimore.
[QUOTE]Po citoj ato që tha el-Nino
[B]
Meqe edhe BIONDIA-s i bente cudi. Besoj anglisht di: Nje artikull qe e googlova tani mbi te beret synet:
Nino mua mu duk cudi qe nje cun ne ate moshe 25 vjec te behet synet sepse do baba ne nona ato mysylmane dhe ky qe ka 15 vjet qe ha mish derri e pin si nje fuci e sdi as nga bie Meka te me behet synet kjo nuk eshte besin eshe "tallje per fene "...te tregoj qe nje nderhyrje te tille e ka bere cuni im kur ka qen me i vogel thjesht sepse kishte probleme por e ka bere ne nje spital me anestezi por i dashur el nino ne shqiperi me pare e bante berberi synet ne jo doktori ......nesje te amiroj qe beson kaq shume..
Gjithsej 7 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 » Trego 329 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.