Forumi Horizont | Trego 40 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- roli i Islamit ne histori tek shqiptaret (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12797)
roli i Islamit ne histori tek shqiptaret
po hap kete teme dhe ju ftoj ne diskutim po dergoj nje link nga mund te keni mundesi te lexoni nje material te zgjeruar ne lidhje me kete teme. pas leximit ju lutem jam shume i interesuar te shfaqni mendimin tuaj. pershendetje nga shkodrani_1980
http://www.horizonti.com/histori/index.html
PERSHENDETJE !
ROLI I ISLAMIT ...............! DI QE SHQIPTAREVE ISLAMIZMI JU ESHTE IMPONUAR ME FORCEN E SHPATES , DI QE ISLAMIZMI HYRI NE SHQIPERI PERFUNDIMISHT PAS VDEKJES SE GJERGJ KASTRIOTIT , DI SE EDHE SOT PO E PAGUAJME PRAPAMBETJEN QE NA IMPONUAN OSMANET , DI QE EUROPA NUK TREGON INTERES PER VENDET MYSLIMANE , DHE DI PERFUNDIMISHT QE NUK I INTERESOJME ASKUJT PERDERISA FYTYRA E SHQIPERISE ESHTE ISLAME ..........(KETA NE VIJA TE PERGJITHESHME )
Citim:
Po citoj ato që tha LIS
PERSHENDETJE !
ROLI I ISLAMIT ...............! DI QE SHQIPTAREVE ISLAMIZMI JU ESHTE IMPONUAR ME FORCEN E SHPATES , DI QE ISLAMIZMI HYRI NE SHQIPERI PERFUNDIMISHT PAS VDEKJES SE GJERGJ KASTRIOTIT , DI SE EDHE SOT PO E PAGUAJME PRAPAMBETJEN QE NA IMPONUAN OSMANET , DI QE EUROPA NUK TREGON INTERES PER VENDET MYSLIMANE , DHE DI PERFUNDIMISHT QE NUK I INTERESOJME ASKUJT PERDERISA FYTYRA E SHQIPERISE ESHTE ISLAME ..........(KETA NE VIJA TE PERGJITHESHME )
Shkodrani , shkrimet shume interesante.
Sa t'çuditshem qe jena mor vllazen! A nuk pe kuptojmi ne, se sa me shume te kritikohemi mes veti aq ma keq eshte te bashkjetosh me vellaun tand.
Po te ndjekmi kete menyre te diskutumje pse t'presmi mire. Secilla fe i ka ato anet e veta te zymta, i ka ato perioda historike te kritikueshme.
Shume mire ai tqetri mund e t'na thote:
hajd pra perderi sa muslimanizmi qeka perhape ne maje te shpates , krishtreimi na asht perhape nen turren e druve, nen qytet e armeve e po mbrohet nen predhat "antiterroriste"
Jo o vllazen , s'ban keshtu! Pse mos e lodhmi trunin tone me gjeta pika t'perbashkta.
Pasha Perendine qe eshte nje e s'behet dy, te perbashktat jane me te shumta se divergjencat , por ja qe djalli i mallkur te shumtat na i ban te pakta e mikroskopike , e te paktat na i stermadhon me t'qerru syte e shurdhu veshet.
M'falni qe dola fare nga tema , por pasha Perendine veshet mdhemin e syte po m'qerrohen kur nigjoj e lexoj kesisoj pikpamjesh.
Perendija ju bekofte te gjithve.
Citim:
Po citoj ato që tha shen_lleshi
Sa t'çuditshem qe jena mor vllazen! A nuk pe kuptojmi ne, se sa me shume te kritikohemi mes veti aq ma keq eshte te bashkjetosh me vellaun tand.
Po te ndjekmi kete menyre te diskutumje pse t'presmi mire. Secilla fe i ka ato anet e veta te zymta, i ka ato perioda historike te kritikueshme.
Shume mire ai tqetri mund e t'na thote:
hajd pra perderi sa muslimanizmi qeka perhape ne maje te shpates , krishtreimi na asht perhape nen turren e druve, nen qytet e armeve e po mbrohet nen predhat "antiterroriste"
Jo o vllazen , s'ban keshtu! Pse mos e lodhmi trunin tone me gjeta pika t'perbashkta.
Pasha Perendine qe eshte nje e s'behet dy, te perbashktat jane me te shumta se divergjencat , por ja qe djalli i mallkur te shumtat na i ban te pakta e mikroskopike , e te paktat na i stermadhon me t'qerru syte e shurdhu veshet.
M'falni qe dola fare nga tema , por pasha Perendine veshet mdhemin e syte po m'qerrohen kur nigjoj e lexoj kesisoj pikpamjesh.
Perendija ju bekofte te gjithve.
Citim:
Po citoj ato që tha LIS
PERSHENDETJE !
Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86
Vella Shen Lleshi, nuk jam dakord qe fete kane ane te zymta, te pakten fete e derguara nga zoti, jane te pa te meta. Te quash inkuizicionin pjese e fese qe solli Krishti, eshte gabim, nuk ka fare lidhje, mgjs ate e perfaqesonin njerez qe pretendohet dhe besohen si pasardhes te Krishtit. Aq me pak feja islame nuk ka fare lidhje me dhunen. Te besoja se islami ka pika te zymta zdo e besoja fare. Ne ketu po diskutojme per histori.
Vella shen LLeshi, Dallimet mes kristianizmit dhe islamit vertet jane nji vije e holle. E sipas komenteve qe u kane bere nje pjese derrmuese e dijetareve islame, fete tona do bashkohen, ne islam. Dhe plot llogjike, per te fole ne pergjithesi, nje i krishtere qe pranon vetem nje Zot, qe pranon Krishtin si te derguar te Zotit, qe pranon Muhammedin a.s si te derguarin e fundit, qe pranon Kur'anin si nje nga librat e derguar nga Zoti, nuk ka aspak ndryshim nga nje musliman.
E ne disa enciklopedi katolike tashme, per Muhammedin a.s, pranohet prejardhja e tij prej hz Ibrahimit a.s, ky eshte nje nga hapat qe do na cojne ne bashkim..
Po edhe sikur te mos e mendojme mirekuptimin ne kete aspekt, le te mendojme thjesht urdherat qe kemi nga librat tone, ju inxhilin, e ne Kur'anin (dhe ingjilin po ashtu), ku neve na thuhet qe te rrespektojme cdo njeri dhe te drejtat e tija.
Po kjo nuk eshte tema jone. Tema jone eshte e qarte, dhe te krahasosh kryqezatat apo inkuizicionin me perhapjen e islamit eshte gabim qe nuk mund te fshihet thjesht per hir te mirekuptimit. Nuk u mirekuptokemi po te kete njera ane te drejte??? Jo vella, ne po flasim ne emer te se drejtes, te se vertetes.
...
Ne fakt ide primitive jane ato qe vine nga persona qe per deshtimet qe kane ne jete jua vene fajin feve, pasi eshte gjeja me e lehte per tu bere me faj. Harrojne ti kerkojne pergjegjesite tek vetja e tyre, por mjaftohen me treguar gishtin ndaj fese (cilado qofte ajo).
[B]SEPSE ESHTE SHQIPERIA , ME BOSNJE HERCEGOVINEN , DHE KOSOVEN , TE VETMET VENDE QE KANE ME TEPER FE SESA POPULLSI NUK MUND TE MARRIM NE PERSIPER TI TREGOJME EUROPES SE NE JEMI VENDI I DEMOKRACISE SE VERTETE DUKE QENE SE KEMI SHUME FE.NUK SHOHIM SE NJEREZIT E KETYRE VENDEVE NUK KANE BUKE TE HANE .... NE C'FARE GJENDJE JANE KATANDISUR .[B]RESPEKTOJ CDO FE , NQS NUK ME DETYRON MUA ME ZOR TE BESOJ NE TE DHE SIGURISHT NQS RESPEKTON FENE TIME POR AMA SHTETET QE KANE FE TE NJESUAR E DIME QE KANE ECUR PERPARA , DHE MUA PERSONALISHT ME SHQETESON PROBLEMI KOMBETAR.
ME FALNI SE MBASE DOLA NGA TEMA POR TE SHOHESH NEPER SHQIPERI TE VALVITET FLAMURI TURK PER MUA ESHTE ULJE....
FALEMINDETIT !
Roli i islamit ne historine e Shqiperise?
Mysybet i zotit,rob te prapambetur qe shajne tjert dhe familjet i kan pertok,rob qe shofin grat e tjervet dhe grate e veta u shkojn elle me zezak,shkurt muhabetit degjenerim te heshtur me flete falenderimi ne sy te komshivet,kjo ishte nje nder vetite egoiste qe ka lan islami turk ner shqiptaret me ferexhet e mlume.
Sflas per te gjithe po baj dhe perjashtime,,,,,,,,,,
Citim:
Po citoj ato që tha LIS
[B]SEPSE ESHTE SHQIPERIA , ME BOSNJE HERCEGOVINEN , DHE KOSOVEN , TE VETMET VENDE QE KANE ME TEPER FE SESA POPULLSI NUK MUND TE MARRIM NE PERSIPER TI TREGOJME EUROPES SE NE JEMI VENDI I DEMOKRACISE SE VERTETE DUKE QENE SE KEMI SHUME FE.NUK SHOHIM SE NJEREZIT E KETYRE VENDEVE NUK KANE BUKE TE HANE .... NE C'FARE GJENDJE JANE KATANDISUR .[B]RESPEKTOJ CDO FE , NQS NUK ME DETYRON MUA ME ZOR TE BESOJ NE TE DHE SIGURISHT NQS RESPEKTON FENE TIME POR AMA SHTETET QE KANE FE TE NJESUAR E DIME QE KANE ECUR PERPARA , DHE MUA PERSONALISHT ME SHQETESON PROBLEMI KOMBETAR.
ME FALNI SE MBASE DOLA NGA TEMA POR TE SHOHESH NEPER SHQIPERI TE VALVITET FLAMURI TURK PER MUA ESHTE ULJE....
FALEMINDETIT !
----------------------------------------------------------------
Tolstoy, te dy mesazhet me lart i kam shenuar une si problematike. Megjithate, ti po ofendon direkt nje anetar tjeter shume me rende. E kote te kujtoj qe nuk lejohet, e di vete kete. Zgjidh e bej si te duash por rregullat do zbatohen. Kjo vlen dhe per dreqen nese ofendon tolstoyn.
Feja ve ne plan te pare familjen dhe familja eshte themeli i klanit. Nese ka nje plage qe pengon zhvillimin shqiptar eshte pikerisht klani. Feja sherbente ne kohe te tjera, kur shtetet quheshin monarki. Sot eshte evidente se fuqia e shtetit eshte ne lidhje perpjestimore me renien e fese dhe familjes. Morali, gjaku, komuniteti fetar, krahina: keto jane konceptet qe vjedhin fuqine e shtetit. Ne nje menyre ose ne nje tjeter te gjitha dobesojne shtetin dhe vonojne zhvillimin.
Shqiperia nuk eshte 70% myslimane. Eshte enderr e veshtire per tu pranuar. Keto jane shifra te viteve '30, qe gazetaret perendimore perserisin si papagall. Ka me shume myslimane ne France sot sesa ne gjithe Shqiperine. Sipas nje studimi te Rexhep Mejdanit kohet e fundit rezulton se as 30% e Shqiptareve nuk jane myslimane. Madje ne qytet as 10% s'do jene besimtare. Perqindjet i shtojne banoret e zonave e thella dhe fshatrave. Zona ku babai eshte padron i familjes dhe femrat perbejne preokupim.
Shkodra ka qene djepi i artit dhe kultures. Nese njihet vetem per kisha e xhamia kjo eshte per te ardhur keq. Ose eshte simptome e faktit qe nuk ka shtet. Dhe kjo eshte evidente perderisa vazhdojne akoma gjakmarrjet. Dhe se fundi gjakmarrjet jane vetem simbol i mentalitetit te klanit, familjes se forte. Institucionit qe fetaret perdorin si justifikim fanatik qe ti marrin fuqine shtetit. A thua principet morale fetare ti sherbejne me shume zhvillimit sesa shteti, republika dhe parlamenti? Pse duhet besuar kjo kur te gjitha rastet tregojne te kunderten: ne Afganistan ne emer te fese femrat vriteshin me gure, ndersa kosovaret e Italise organizojne festa ku femrat rrijne vec dhe burrat kercejne me njeri tjetrin. Nuk jane legjenda te vjetra, por fakte qe kam pare me syte e mi pak vjet me pare.
P.s. Nuk dua te perdhos besimin ne Zot, por vetem disa zakone qe fetaret kane shpikur ne emer te Zotit. Besimi eshte intim dhe hyjnor, ndryshe nga propaganda fetare qe mundohet te perhapet me zor.
.......Everteta eshte se ne pergjithesi nuk pi alkol e para ,
meqenese more si shembull SHBA-ne atje shteti eshte rregullatori dhe feja eshte ne plan te dyte dhe te gjithe e dime se AMERIKA nuk e ka ngrit ndonje here flamurin e islamizmit .
mua nuk me intereson menyra jote e besimit (se feja eshte dicka e tille ) por po te ishte puna do te propozoja te behemi te gjithe te krishtere qe ne fund te fundit te kthehemi ne tradite , te gjejme rrenjet tona.
kur shohim flamurin grek , amerikan etj neper institucione kjo eshte mese normale por kur flamurin turk e shikon neper shtepi te privateve mua me duket ulje sepse deri me tani nuk eshte i deklaruar ndonje pakice kombetare turke ne shqiperi
me kujtohet ne vitin 1987 kur shkova ne shkollen e mesme , ne nje konvikt te shkodres , pyetja e pare qe me kane bere ne ate lagje ka qene ;je katolik apo musliman flasim atehere kur ishte akoma ne fuqi diktatura ..
dreqes shkodrane i them bravo , se duke lexuar shkrimin e saj mu kujtua Migjeni i madh me Poemen e Mjerimit
[QUOTE]Po citoj ato që tha Fajtori
[B]----------------------------------------------------------------
Tolstoy, te dy mesazhet me lart i kam shenuar une si problematike. Megjithate, ti po ofendon direkt nje anetar tjeter shume me rende. E kote te kujtoj qe nuk lejohet, e di vete kete. Zgjidh e bej si te duash por rregullat do zbatohen. Kjo vlen dhe per dreqen nese ofendon tolstoyn.
Fajtori, ke te drejte qe ke shenuar mesazhin tim si problematik. Por te te korigjoj ne dicka, ato qe thashe une nuk jane absolutisht me te renda se fjalet e dreqes. Nuk kane krahasim me gjuhen e rruges te perdorur nga dreqja. Dreqja thote qe muslimanet jane njerez qe shajne te tjeret dhe me njerez pertoke, njerez me gra te pamoral etj etj... me shan mua direkt Fajtor, shan cdo musliman me fjalet me te renda me te cilat mund te shahet dikush, qe ka nderin me te shtrenjte se jeten. vertet ti thuash nje njeriu qe ben sharje te tilla se gjuha e saj eshte si gjuhe njeriu pamoral eshte me e rende se ajo qe beri ajo. Anetar??? E cqenka anetari, po une cjam??? Po te pakten gjysma e ketij forumi cjane??? Mendimet personale leji menjane Fajtor.
Jemi mirekuptuar shpresoj, persa i perket Meidanit dhe mendimeve tjera qe ke, jane me se te qarta ne temen 'simbolet fetare ne shkolla', nuk kemi cdiskutojme bashke. te lutem mos na e sill ate gjuhe qe ke perdorur ne ate teme edhe ketu, se behet bajate pastaj.
respekte, te uroj shendet
Citim:
Po citoj ato që tha LIS
.......Everteta eshte se ne pergjithesi nuk pi alkol e para ,
meqenese more si shembull SHBA-ne atje shteti eshte rregullatori dhe feja eshte ne plan te dyte dhe te gjithe e dime se AMERIKA nuk e ka ngrit ndonje here flamurin e islamizmit .
mua nuk me intereson menyra jote e besimit (se feja eshte dicka e tille ) por po te ishte puna do te propozoja te behemi te gjithe te krishtere qe ne fund te fundit te kthehemi ne tradite , te gjejme rrenjet tona.
kur shohim flamurin grek , amerikan etj neper institucione kjo eshte mese normale por kur flamurin turk e shikon neper shtepi te privateve mua me duket ulje sepse deri me tani nuk eshte i deklaruar ndonje pakice kombetare turke ne shqiperi
me kujtohet ne vitin 1987 kur shkova ne shkollen e mesme , ne nje konvikt te shkodres , pyetja e pare qe me kane bere ne ate lagje ka qene ;je katolik apo musliman flasim atehere kur ishte akoma ne fuqi diktatura ..
dreqes shkodrane i them bravo , se duke lexuar shkrimin e saj mu kujtua Migjeni i madh me Poemen e Mjerimit
Shume armiqesi te papermbajtur po shikoj nga disa antare ketu kunder islamit.Po pse more njerez te Zotit ju flet goja para mendjes?Jeni aq fakira sa nuk dalloni ujkun nga dashi.Zoti ju udhezofte o njerez ne rrugen e drejte!
KY ESHTE MENDIMI IM DHE NUK PERPIQEM TI MBUSH MENDJEN ASKUJT , GJITHSESI TOLSTOY86 RESPEKTOJ MENDIMIN TEND SIKURSE TE TE GJITHE ANTAREVE TE TJERE TE FORUMIT , DHE BESOJ SE NUK JA VLEN ME TE SHKRUAJ NE KETE TEME , POR PARA SE TE LARGOHEM DUA QE TE UROJ GJITHE ANETARET E FORUMIT , SE DHE GJITHE TE TJERET QE NUK JANE ANETARE DHE LEXOJNE FORUMIN DHE GJITE SHQIPTARET E KUDONDODHUR GEZUAR VITIN E RI 2007 PAQE, MBARESI, LUMTURI ,PERPARIM DHE SHUME PARA
GEZUAR !
Lexoni vargjet satanike te Salman Rashdi.Eshte i denuar sot e kesaj dite per mendimet e tij te lira.
Pershendetje Sajmolabi dhe mire se te lexoj ketyre aneve.
Desha vetem te te kujtoj se ky forum eshte publik
Ja kalofsh sa me mire.
erzeni
Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86
Shkodrani , shkrimet shume interesante.
Po ore, se jane dijetaret muslimane ato qe cirren ne vendet muslimane qe po na marrin te krishteret perpara..
Si me IQ te ulet dhe kriza te papritura qe paske, po ta shpjegoj se cdesha te te them me lart.
Ai papushi juaj, spo le fjalim qe ben pa permendur qe popullsia muslimane ne europe sa vjen dhe shtohet, nje numer i madh i ketyre jane te krishteret qe gjejne veten ne islam (kete e shpreh me se shumti duke kujtuar 'vlerat kristiane' dhe 'identitetin 'kristiano evropian' qe po humbet. duhet ta kete fjalen per ate 'qyteterim qe shkretoi dhe la ne mjerim 2 te 3-tat e tokes, gjoja per te perhapur kristianizmin) Edhe vizitat e njepasnjeshme qe po ben me lideret e kishave otoqefale te huaja, po i ben se 'krishterimi' ndjehet i forte.. Edhe diskutimet e shumta mbi ndryshime, jo lejim prifterinjsh me te kaluar homoseksuale, jo gjera te tjera si kjo, tregojne se sa te forta i ka shtyllat krishterimi ditet tona. Ore, te forte keni qene vetem me kryqezata, konolizime e mashtrim te femijeve afrikane se menyre tjeter qe ti shpjegosh njerezve se si Zoti ka femije, nuk ka (hasha)
Edhe ti, ngaqe je aq i bindur per ato qe thua, kerceve si te kishte cukitur ndonje kaposh nga poshte..
tolstoy si te lashe ne janar ashtu te gjeta ne maj. Kaq i lumtur je kur fyen fene e tjetrit? Paqja qofte me ty.
We alejkum selam paqja e Zotit qofte edhe mbi ty, per ate paqe duhet ta kesh fjalen se paqe tjeter nuk di. Nqs e ke fjalen per ndonje paqe te shtypurit te korruptuar apo diplomatike, ca i thone paqe, ca i vene emra te tjere.
po mos ta dramatizoj ceshtjen, nuk kam ndoj inat te madh ndaj cowbojsave, thjesht ma ka mbajt Zoti te mbyllur zemren ndaj shume parimeve mesihiane (te ra shpulle, ktheji faqen tjeter). Per kete me vjen keq, se nuk eshte se po perfaqesoj si duhet frymen islame. Po meqe jam njeri (qe nuk ndryshon shume lehte nga janari ne maj) e meqe nuk jam ketu si perfaqesues i fese time (nuk jam i denje as te them 'jam musliman' me gojen plot, megjithese deshira per te qene me pervelon) e leshoj edhe une ndonje fjale (megjithese te matur per te mos shpifur) qe mund te fyeje ndonjerin, te cilit patjeter qe i kerkoj ndjese sinqerisht.
Tani, duke u kthyer ke ai muhabeti i paqes, nuk jam absolutisht i lumtur te fyej as fytyren, as ndergjegjen, as floket, as fene, e as asigjo tjeter te dikujt..
Thjesht, shpifa gje ne lidhje me ato qe thashe, e qe per me teper nuk ishin per te krishteret sypetrite e shpatullgjere qe rrine ne punen e vet, por per nje cowboy qe me kujton nje fare Ventili, e qe zdi ti hipi kalit???
P.s Dhe nga janari ne maj, cke ndryshu zotrote? Apo mos tani nuk kercen me ndaj islamit, pas nje periudhe te kujdesshme te shkruarit diplomatik??
Dihet qe per paqen e Zotit e kam fjalen Une skam kercyer ndonjehere kunder islamit, ndoshta edhe sepse familja e mamase sime eshte muslimane dhe sme ka shkuar ndonjehere ne mend te crrenjos fene islame nga Shqiperia (aq me pak nga bota) me fjale apo me shkrime. Nqs kercej, une kercej kunder ekstremizmave fetare (atyre qe me duken mua ekstremizma fetare me dijet e mia te kufizuara) dhe qofshin katolike ortodokse apo muslimane, ekstremizmat i kam jashte mase inat. Kalofsh sa me mire
Citim:
Po citoj ato q?tha tolstoy86
We alejkum selampaqja e Zotit qofte edhe mbi ty, per ate paqe duhet ta kesh fjalen se paqe tjeter nuk di. Nqs e ke fjalen per ndonje paqe te shtypurit te korruptuar apo diplomatike, ca i thone paqe, ca i vene emra te tjere.
po mos ta dramatizoj ceshtjen, nuk kam ndoj inat te madh ndaj cowbojsave, thjesht ma ka mbajt Zoti te mbyllur zemren ndaj shume parimeve mesihiane (te ra shpulle, ktheji faqen tjeter). Per kete me vjen keq, se nuk eshte se po perfaqesoj si duhet frymen islame. Po meqe jam njeri (qe nuk ndryshon shume lehte nga janari ne maj) e meqe nuk jam ketu si perfaqesues i fese time (nuk jam i denje as te them 'jam musliman' me gojen plot, megjithese deshira per te qene me pervelon) e leshoj edhe une ndonje fjale (megjithese te matur per te mos shpifur) qe mund te fyeje ndonjerin, te cilit patjeter qe i kerkoj ndjese sinqerisht.
Tani, duke u kthyer ke ai muhabeti i paqes, nuk jam absolutisht i lumtur te fyej as fytyren, as ndergjegjen, as floket, as fene, e as asigjo tjeter te dikujt..
Thjesht, shpifa gje ne lidhje me ato qe thashe, e qe per me teper nuk ishin per te krishteret sypetrite e shpatullgjereqe rrine ne punen e vet, por per nje cowboy qe me kujton nje fare Ventili, e qe zdi ti hipi kalit???
P.s Dhe nga janari ne maj, cke ndryshu zotrote? Apo mos tani nuk kercen me ndaj islamit, pas nje periudhe te kujdesshme te shkruarit diplomatik??
![]()
Frymezuesi mua me duket sikur personi i lartpermendur kerkon difekte ne krishterim dhe fillon e permend prifterinj homoseksuale per ti dhene idene lexuesve te mesazhit te tij se krishterimi eshte duke vdekur dhe Evropa po kthehet ne muslimane. Si do ti vinte atij po te behesha dhe une aq mendjevogel dhe te ulesha ne ate nivel sa te thosha qe islami eshte fe terroriste? Cdo fe ka ekstreme te papelqyeshme dhe nuk me duket gje e bukur nxitja e urrejtjes fetare nga tolstoy, sidomos per nje popull si populli yne.
do thosha me shum se pjestaret e fes nuk jan imazhi i fes 100 %.Keshtu nuk mund te hedhesh posht nje fe vetem se ka njerez te paaft te paskrupull apo te pamoralshem ne ate fe .Njerzit gaboin keshtu qe per te percaktuar ne eshte fe e rrem apo jo gabimi duhet par ne librin e zotit ,sepse vec ai nuk duhet te gaboi
moret vesh sa ca ben 4 shqiptare ne dix new jersy
na moren ftyren, ne emer te jihad, allah me vra amerikan
ptuuuuuuuuu injorantat..
shume e sakte
Citim:
Po citoj ato që tha dreqja shkodrane
moret vesh sa ca ben 4 shqiptare ne dix new jersy
na moren ftyren, ne emer te jihad, allah me vra amerikan
ptuuuuuuuuu injorantat..
Ore, une pergjigje i ktheva cowboysit dhe e njejta pergjigje qe i ktheva atij vlen edhe per dreqen, edhe per cdo provokator e injoprant qe lidh islamin me te keqen.
Padyshim qe nje fe nuk e perfaqeson cdokush qe thote se eshte pjese e kesaj feje. Por puna eshte se ato qe permenda i bejne njerez qe i mbani si perfaqesues tuajt, duke fillu me ate ish nazistin plak. (ketu eshte dallimi se ne nuk perfaqesohemi nga njerez raciste, kush na ve ne krye Bin Ladenin pastaj, skemi ci bejme, ti beje vetes derman)
Dreqes i paskan marre fytyren ca budallenj qe paskan vrare ne emer te xhihadit. Po ai trapi qe vrau 32 studenta para ca javesh, ne emer te kujt e beri???? Apo nuk e di kete dreqja.. te pakten i thote injorante, se vertet ashtu jane, injorante. (ka edhe raste me te erreta njerezish qe i shplahet truri ne menyra te ndryshme, zakonisht nga sherbimet sekrete, menyra te vjetra te kgb-se dhe CIA-se, por duhet ti dini me siguri, se ska mbetur kush pa degju per keto pune, por ca akoma merren me lidhje islam-terror PTUUUUUUUUUUUUUUUU INJORANTET)
Smaa, personi i permendur te duket se kerkon difekte ne krishterim e.. po pse i ben gjithmone bisht muhabetit ore, thuaj pra se cilat ishin shpifje, meqe te djegu puna e homove, thuame qe nuk eshte nder problemet me serioze me te cilat i duhet te merret Ratzingeri.. a perfaqesojne mesazhin e krishtit ato??? Sigurisht qe jane antikrisht ne kuptimin e plote, ashtu sic jane antikrisht ato qe shpifin ne lidhje me te. Jam shume i zene qe te merrem me difekte te krishterimit, te cilat nuk eshte se duan ndonje pune te madhe te gjinden. Ketu eshte gjithe problemi, se islami ka probleme imazhi, te atyre qe thone se e perfaqesojne, por si fe eshte perfekte, te mos besoja kete zdo pranoja fare ate si fe te zbritur nga Zoti (dhe te ruajtur te pa korruptuar), ckuptim ka fundja qe nje fe e zbritur nga Zoti (dhe e pa korruptuar nga njerezit) te kete gabime..
e ne thelb islami me krishterimin, kane shume gjera te kunderta, te cilat sme bejne fare te shoh ndryshe nje te krishtere nga nje musliman, por thjesht te kem te qarte rrugen time.
(p.s, smaa, je nje provokator i vogel, asgje me shume)
tolstoy86 une spo ofendoj fene muslimane zemra sepse nga ajo fe kam shume njerez te zemres por po them qe ca injoranta si puna e ktyre shqiptarve perdorin fene dhe emerin e allahut per akte terroriste... nuk e di nese e keni pa ne TV per kto shqiptaret ne video kasete bertasin si kafshet jihad, allah per te vra njerez.. pastaj jo shume njerez kan lexu kuranin apo e njohin fene muslimane, ka nga ato qe mendoje me vertet kjo fe eshte nxihtese per terror. perkundrazi mua me vjen shume keq sesi po perdoren njerezit me besim musliman, apo me mire te them ato qe kan dhe emera musliman...kam nej shoqe nga pakistani e zot i madh ca i ban ne airport kur ishim tu shku me nje vend per pushime... mua me lan te dal direkt ajo e shkreta 3 ore ne kontrolll vetem pse kishte emer/mbiemer musliman. nejse shpresoj qe ne shqiptaret mos te shihemi me ate sy se na hangri dreqi ateher..
Citim:
Po citoj ato që tha dreqja shkodrane
tolstoy86 une spo ofendoj fene muslimane zemra sepse nga ajo fe kam shume njerez te zemres por po them qe ca injoranta si puna e ktyre shqiptarve perdorin fene dhe emerin e allahut per akte terroriste... nuk e di nese e keni pa ne TV per kto shqiptaret ne video kasete bertasin si kafshet jihad, allah per te vra njerez.. pastaj jo shume njerez kan lexu kuranin apo e njohin fene muslimane, ka nga ato qe mendoje me vertet kjo fe eshte nxihtese per terror. perkundrazi mua me fjen shume keq sesi po perdoren njerezit me besim musliman, apo me mire te them ato qe kan dhe emera musliman...kam nej shoqe nga pakistani e zot i madh ca i ban ne airport kur ishim tu shku me nje vend per pushime... mua me lan te dal direkt ajo e shkreta 3 ore ne kontrolll vetem pse kishte emer/mbiemer musliman. nejse shpresoj qe ne shqiptaret mos te shihemi me ate sy se na hangri dreqi ateher..
Tolstoy qe nga menyra si shprehesh dukesh qe te kane bere lavazh truri. Thua islami feja perfekte e zbritur nga zoti. cdo fe eshte perfekte dhe e zbritur nga zoti, sje ti zoti qe ta dish se cila eshte me e mira. sa per fyerjet ndaj papes Benedikt XVI ato tregojne thjesht injorancen tende, sepse nqs nje njeri ka qene pioner i Hitlerit ne moshen 10 vjecare, kjo nuk e ben ate nazist. femija 10 vjec ska ndonje bindje te theksuar politike. Ty te mungon horizonti mendor te pranosh fete e tjera dhe te mos u besh lufte ashtu sic po ben. Thua krishterimi eshte fe jo e zbritur nga zoti meqe dolen ca prifterinj homo. Ashtu si te them dhe une tani per qejfin tim qe islami ska zbritur nga zoti meqe shume islamiste jane terroriste. Te duket e arsyeshme kjo? Thirri mendjes me degjo mua, mos ler nam me shume
P.S. tek mesazhi i dreqes nuk pashe ndonje provokim une, ishte thjesht koment dhe se si ndihet ajo per kete lajm. Je ti ai qe kerkon te gjesh provokime dhe sulme edhe aty ku nuk ka.
Citim:
Po citoj ato që tha SEND_ME_AN_ANGEL
Tolstoy qe nga menyra si shprehesh dukesh qe te kane bere lavazh truri. Thua islami feja perfekte e zbritur nga zoti. cdo fe eshte perfekte dhe e zbritur nga zoti, sje ti zoti qe ta dish se cila eshte me e mira. sa per fyerjet ndaj papes Benedikt XVI ato tregojne thjesht injorancen tende, sepse nqs nje njeri ka qene pioner i Hitlerit ne moshen 10 vjecare, kjo nuk e ben ate nazist. femija 10 vjec ska ndonje bindje te theksuar politike. Ty te mungon horizonti mendor te pranosh fete e tjera dhe te mos u besh lufte ashtu sic po ben. Thua krishterimi eshte fe jo e zbritur nga zoti meqe dolen ca prifterinj homo. Ashtu si te them dhe une tani per qejfin tim qe islami ska zbritur nga zoti meqe shume islamiste jane terroriste. Te duket e arsyeshme kjo? Thirri mendjes me degjo mua, mos ler nam me shume
P.S. tek mesazhi i dreqes nuk pashe ndonje provokim une, ishte thjesht koment dhe se si ndihet ajo per kete lajm. Je ti ai qe kerkon te gjesh provokime dhe sulme edhe aty ku nuk ka.
ke goxha material seriozisht e kam ,por vec ndrysho menyren e te folurit se te ishit afer do kishte kercit kacavida :p :p :p :p .Mos harro jo te gjith din gjera qe i di edhe ti keshtu qe gjej rrug te mesme se kaq agresiv sa je baaaaaaa kam frik se duhet te grasatoj topabuzin
Jepi tolstoy se bukur e ke nisur. Ti fjalen tolerance fetare nuk do qe nuk do ta fusesh ne fjalor me duket. Akoma me idene se fete e tjera jane inferiore se qenkan modifikuar. (e di qe nuk e ke thene fjalen "inferiore por e ke nenkuptuar shume here, dhe me kete ke treguar mendjengushtesine tende)
Nickname im nuk ka lidhje me engjejt ne qiell, po ta njihje pak me shume muziken do ta kishe kuptuar se eshte titulli i nje kenge te Scorpions. Sa per sqarim jo per gje tjeter. Une gjithmone i lutem Zotit per mend dhe e falenderoj per kaq mend sa me ka dhene, heren tjeter do ti lutem te te japi dhe ty ca se te duhen.
Feja myslimane e pranon qe edhe bibla teurati etj jan librra te Zotit,por jan disa gjera qe Zbatohet kurani:
1-Secili liber ka zbritur per kohen nga ai profet qe libri doli e deri te pasardhsi ,dmth me zbritien e librit tjeter libri i par nuk ishte me liber qe duhej te zbatohej
2-Keto libra si Bibla e Teurati me kalimin e kohes jan modifikuar nga njeriu per qellime perfitimi etj keshtu qe nuk quhen me libra te zotit.
Nqs ke paqartesi per ndonje nga keto ateher pyet.Po te shpjegoi icik pyetjen e par.Ne fillim sic e di kan qen vec 2 persona ne tok e me pas gjerat ndryshuan.keshtu qe nuk mund te dergonte Zoti biblen ne tok ,sepse bibla flet per gjera qe ateher njerzit si njihnin.Librat kan zbritur njeri pas tjetrit duke u pershtatur me jeten aty.Psh nuk mund te shkruhej ne teurat mos perdorni drogen kur ateher nuk njihej droga ,por prap droga dihet qe ndalohet nga feja.Duke qen se eshte libri i fundit ai qe besimtaret duhet ti binden ateher ngelet KURANI duke qen se Muhamedi a.s eshte profeti i fundit ne tok pra KURANI libri i fundit
Trego 40 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.