Forumi Horizont
Trego 41 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ceshtja kosovare dhe me gjere (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=162)
-- Shqiptar ne USA kujdes! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15480)

Postuar nga IQVLORA datë 25 Shkurt 2008 - 20:50:

Shqiptar ne USA kujdes!

Flitet qe zezaku qe pretendon te behet president ka shprehur keqardhje per serbet.Ky djale prej Etiopie nuk e njeh fare Ballkanin.Ai nuk di asgje per historine dhe vuajtjet e shqiptareve nen Serbine ,prandaj zgjedhja e tij ne postin me te larte mund t'i sjelle probleme shtetit te ri kosovar.Duket se stafi i zezakut kokegorrice qenka i mbushur me vicer serb.Qe tani e tutje duhet te jeni te kujdesshem karshi deklaratave qe bene ky kokegorrice.Mendimi im eshte qe nqse eleminohet nga gara zonja Klinton,gje te cilen une nuk e deshiroj,asnje vote nga komuniteti prej 1/2 milioni i shqiptaresh zezakut nga Etiopia.Qendrimet e tij jane teper te rrezikeshme ne lidhje me Kosoven.Do ishte teper e favoreshme nqse shteti i ri kosovar do te pranohej anetar i UN qe para zgjedhjeve ne USA.

Postuar nga back4ever datë 25 Shkurt 2008 - 21:33:

Qe kur je ber zedhenesi jon ti more IQ,flas per ne qe kemi te drejt te votojme ne USA,rri mor plak se si di gjerat ti,jo po te votojm per ate lesbiken qe 5 dite ne muaj i kalon duke uleritur,ose te votojm per ate idiotin tjeter qe nuk rri dot ne kembe,

ps: na trego nga i ke mar keto lajme per Obaman qe eshte pro serbve.

Postuar nga kotka datë 25 Shkurt 2008 - 21:42:

Nuk e kuptoj perse cdo grua qe ka ambicje dhe ego, qe ngre zerin per te drejtat e njerezimit e konsiderojne lesbie dhe nje burre qe mjaftohet me pak konsiderohet gay.

Ketu kemi te bejme me teper me ceshtje personaliteti, se sa orientim sexual.
Cfare duhet te beje ajo qe te reklamoje kandidaturen e saj, te flase si miza ne qyp.

It doesn't work that way.. Now she is down on the roads, she started something and she is trying to finish till the end.

Anyone can make their own choices.

Postuar nga IQVLORA datë 25 Shkurt 2008 - 21:58:

Ashtu si ke emrin,ashtu ke per te ngelur, gjithmone mbrapa.Ke nje fare te drejte kur shkrova kete mesazh duhet te te kisha perjashtuar ty dhe nje tjeter,por une e kam patur fjalen per ata qe e ndjejne veten shqiptar.Ketu perjashtohen komunistet sepse ,ata dihet qe jane pro serb.Ata arrijne gjer atje sa te garantojne agjentet serb se ;do ta shifni se cdo ti beje ne artikujt e mij( presidentit te vendit te tij pra) vizites se tij ne Kosove.Nuk habitem aspak qe kulisha te serbise ka edhe midis shqiptareve.Nuk duhet harruar se si u nxuar dhe u be publike ne shtypin e tyre humbja e ores se Presidentit Bush.
Burimet e informacionit o pioner 40 vjecar jane nga ajo media qe zbuloi se Bushit i kishin vjedhur oren.Edhe njehere ti nuk hyne ne thirrjen time,prandaj mos u shqeteso.Ti mund te votosh edhe per Koshtunicen dhe per Nikolicin une te kam hequr vize ty.Te lutem mos u kruaj me mua.ti e di qe nuk na hahet muhabeti..

Postuar nga lezhjani-82 datë 25 Shkurt 2008 - 22:24:

IQVlora, nese eshte e vvertete se ai ka thene ashtu per Serbet, domethene qe nuk ka humbur vetem votat shqiptare por edhe votat e shume amerikaneve te tjere. Ambasada amerikane ne serbi po dhunohet nga Serbet dhe kjo deklarate e tij e ben vetem qe te duket i paformuar politikisht.
Ai nuk ka bere nje llogari te thjeshte qe votat qe do te fiytoje tani nga serbet e usa-s jane shume te pakta ne preporcion me votat qe do humbasi nga komuniteti Shqiptar dhe nga populli America. Po e bej kete vezhgim vetme duke menduar se e ka bere deklaraten me ndonje qellim strategjik, se ndoshta aj edhe ja ka futur si kau peles e ska ditur gje c'po i nxjerr goja. Nejse perfundimisht vetes ja ka ber. Sidoqe te jete mendoj qe ai sdo ti fitoje zgjedhjet e demokrateve; Ne long run mundesia qe te zgjidhet nje president i zi eshte shume e vogel.

Postuar nga kotka datë 25 Shkurt 2008 - 22:31:

Ne Amerike cdo gje mund te ndodhe. You never know.
Eshte vendi i Demokracise dhe ne fund flet vetem vota. Mos u nxito te dalesh ne konkluzione te shpejta lezhjani.

Askush nuk qe i pergatitur qe Bushi do te udhehiqte per 8 vjet Ameriken, por ja qe ndodhi per cudine e te gjitheve.

Mos harro se Amerika ka Lobby dhe jo President

Postuar nga lezhjani-82 datë 25 Shkurt 2008 - 23:13:

Kotka te them te drejten se kuptova se ku jam nxituar ne konkluzione. Kur thashe qe nuk do zgjidhet nje president i zi, qe thashe qe hillary do fitoje zgjedhjet e demokrateve, apo qe Obama me ate deklaraten do humbase vota ? Tregohu pak me e qarte te lutem.

Ndersa ate shprehjen you never know ata qe jetojne ketu e dine shume mire qe eshte aludim. Po te ecesh me You never know ketu ngel ne mes te rruges e sta jep doren kush.
Me ate shprehjen You never Know ky shtet ben miliona e miliona dollar me Mega Million. I ke pare ndonjehere rreklamat e mega-million . E gjithe rreklama eshte "Hey You Never Know", po te ecim me shpresen se do na bjere ndoj dite...eshte vetem injorance.
Me fal se dola pak jashte teme, por you never know ma ka sjelle ne maje te hundes.

Te jesh e sigurt se president te zi sdo te kemi se shpejti...e kam thene dhe e them se populli Amerikan s'eshte i pergatitur psikologjikisht qe te kete nje president te zi, duke mos harruar edhe forca te tjera te jashtme qe ne asnje menyre nuk kane interes qe nje president te jete me ngjyre. Dhe besome keto forca kane shume presion dhe ndikim kur vjen puna ne zgjedhjen e presidentit te shetit me te fuqishem ekonomikisht ne planet.

Per punen e presidentit nuk e mora vesh ku doje te dilje, nese amerika ska president atehere kushe eshte ai personi qe shkoi ne Shqiperi dhe hiqej si Bushi ? Mos doje te me tregoje qe presidenti eshte institucion?

Postuar nga kotka datë 25 Shkurt 2008 - 23:18:

Persa i perket asaj injorances... se "You never know"... po te pergjigjem une, qe sekretarja e shtetit Amerikan per me se 8 vjet eshte Condolisa.

Postuar nga lezhjani-82 datë 25 Shkurt 2008 - 23:27:

Degjo por zgjedhja e Condoliza, Coffi Annan e te tjere ne vende kyce qeveritare apo misione behet per ballancim. Kuptohet qe nese nje vend ka gjithe punonjesit ne shtete kyce te bardhe atehere, nga pikepamjet demokratike humb pike dhe amerika se do kte. Keshtu vepron per ti mbyllur gojen edhe komuniteteve te ndryshme qe bertasin per te drejtat e te zinjve. Pastaj ne fund te fundit nje i zi mund edhe ta marre me zotesi vendin e punes por kur vjen puna per presidence jane shkallet shume te larta, ndoshta edhe per ca kohe.

Postuar nga back4ever datë 25 Shkurt 2008 - 23:44:

Ik Q  ty dhe te ha dhe te djeg,per kete seshte faji im.ti je nje nga ato pislliqet qe mbajn ere tere jeten ,un ste quajta komunist dhe ste ofendova,deri tani te kam duruar se i ke gocat nje mosh me mua dhe prandaj ste jam vene,ti e do si puna e atij mikut qe dhe kur ka (beberonin)ne goje prap mundohet te flasi dhe te haje,e hape temen dhe do besh mire ti permbahesh,

kotka Hillary ka humbur 10 votime ne row,sa me shum duhet te humbi ajo qe te mbushet mendja ty qe ajo seshte per presidente,e vetmja gje qe mund ta rendoj Obamen eshte menyra se si e shpreh ai patriotizmin qe amerikanve nuk i pelqen,nje menyr qe keta se pelqejn eshte qe ai se ve doren ne zemer kur kendohet hymni amerikan,dhe nje tjeter eshte qe ai si mban ato Pinet me flamur amerikan ne kostumin e tije si gith (patriotat e tjere),

moderatore ju lutem mos e lini IQ te ofendoj se pastaj behet lesh fare..

Postuar nga kotka datë 25 Shkurt 2008 - 23:46:

ok, koha do te flase me mire se ne te dy...

Por megjithate une e shoh shume interesante kete gare presidenciale kesaj radhe, per vete faktin se "kush jane kandidatet, pikerisht ata qe kane te drejte te kandidojne" dhe jo ata qe zgjidhen random per te patur ne senate te bardhe, te zinj, te verdhe apo te kuq, grua, burre apo plak (megjithate edhe plaku po luftohet se filluan ti numerojne te dashurat)

Postuar nga daedal datë 26 Shkurt 2008 - 00:06:

Une nuk e shoh fare pa vend shqetesimin e vlores po mendoj se nuk duhet harruar qe ky barakja ka te ngjare qe jo vete Shqiperine nuk e njeh por as edhe ndonje shtet te madh europian. Partite qe perfaqesojne kandidatet ne USA jane te stermedha. Le te mos e masim USA-n me kutin shqiptar.
Mua me duket mendje shkurtesi te besosh se nese fiton barako do ti ndodhi gje kosoves. Te nderuar forumiste; shume prej jush jetojne ne USA dhe e dine qe presidenti atje perballet me nje kongres qe eshte ne permasa jo te vogla. Askuj mos ti shkoj ndermend se per kosoven deshen demokratet dhe sdeshen republikanet. USA reagoi ne bllok dhe fitoi.

Tani persa i perket zgjedhjeve une medoj se te dy kandidaturat ne thelb perbejne nje refolucion social. Te dya palet pretendojne diskriminim ne te gjithe boten. banoret me ngjyre dhe femrat. Kushdo qe te fitoje lodren ne amerike e luajne duar te fshehta qe ne fakt jane fuqia e vertete e saje. Te gjithe e dinin qe G.W.Bush nuk ishte aq inteligjent po kishte babin dhe lobin e madh te superboseve te cilet po te duan zgjedhin edhe psikopat Ramen tone si president

Pershendetje te gjitheve dhe faleminderit USA-ve per gjthckabene me lirine e kosoves

Postuar nga back4ever datë 26 Shkurt 2008 - 01:12:

daedal mir e the po disa te vobekte e din si ne shqiperi qe presidenti ben punen e gjyqtarit-kryeprokurorit-policit etj,amerika  ska interes te bej te pakenaqur te tjer se eshte FULL,puna Kosoves mori fund eshte shtet tani dhe kete sja marrin dote do rusi ose kina apo jo,kina ka te drejt te bej gam gam se ka hall se i iken Taiwani,

Postuar nga IQVLORA datë 26 Shkurt 2008 - 22:03:

Mbrapa karros une nuk te kam ofenduar ne asnje fraze te mesazhit tim,por ti si shpirtlig e me karakter te dobet mundohesh te fyesh te tjeret.Behu burre e kuptoje se je teper,teper i vogel e meskin e pa vlera njerezore.Une per fatin tim te mire apo te keq nuk kam asnje vajze,por edhe po te kisha ne familjen time pret miza hekur.Vlonjatet nuk jane pufer dhe ti e di ku jane keta lloj robesh.Ne te marrim gjak ne vetull balle per balle.Nuk jemi nga ata qe te zeme pusi,por reston ta japim aty per aty.

Lezhjani kete lajm e degjova nga TOPCHANEL ne lajmet e drekes dje dhe me te vertete qe me shqetesoi.Meraku im eshte se ky fjashkua i zi e koke mi, mos na bene ndonje pune me ndarjen e Kosoves.Serbet e dine qe e humben Kosoven,por duke mbajtur gjithmone ne protesta serbet ne veri ata kerkojune te shkepusin pjesen me te pasur te shtetit te ri kosovar.Nje fjale e nje presidenti amerikan; le te ndahet Kosova,ka shume peshe.Per te ruajtur ekuilibra te tjere me qelbaniket rus pjesa me e pasur e Kosoves mund te behet kurban.Llogariten ne miliarda ton minerale te cmuara ne veri te Kosoves,prandaj serbet jane bere si te terbuar.Atyre nuk ju intereson fare pjesa e maleve.Kosova dhe pasurite e saj jane Mitrovica jo rrafshi i Dukagjinit.Jo pa qellim francezet e Shqirakut, si miq te shkijeve i mesuan serbet qe te grumbullohen ne veriun e pasur te Kosoves.Sarkozi nuk mund te vazhdonte ''armiqesine'' me USA dhe u detyrua ta njihte shtetin Kosovar me pare se gjithe te tjeret.Per Z Klinton nuk kam dyshime,sepse burri i saj beri qe shkijet te qeroheshin nga Kosova.Gjer me sot nuk ka dale ndonje burre i mire e me kurajo nga ata si Osama,me falni Obama.Te gjithe jane lekundur si gjethe,keshtu qe duhet te jemi te shqetesuar.Nqse eshte e vertete ajo thenie e tij eshte 100 here me mire te votohet per heroin e Luftes se Vietnamit.

Postuar nga back4ever datë 26 Shkurt 2008 - 23:47:

Ah i shkreti qe je ber per gjynah,e dij qe e ke gjoksin grope dhe kete e ke treguar ketu ne forum disa here se ne vend tjeter ske bith ta tregosh,ti je nje i lajthitur qe pa pike karakterri dhe pa pik njerezimi i ndan njerzit ne nga ngjyra-feja-dhe bindjet pilitike,ti je nje i prapambetur qe jeton akoma ne vitin 1943 duke haruar qe eshte viti 2008,koha per ndryshim gjysho ka ardhur ketu ne US dhe i vetmi qe mund ta bej kete ndryshim eshte ai (zezaku qe ti e urren),amerikanet jan te lodhur me politiken e vjeter te WHITE HOUSE,ketu ne US nuk te shikojn ca ngjyre ke po te shikojn ca truri ke dhe ca mendimesh ke per te ardhmen e Amerikes,ty o plakush ti thin keto qe shkruan se per te par ske si i shikon gjerat nga anglija ne US,shko gjej ndo nje te moshes tende dhe futi ndo nje domino dhe lere politiken e huaj,US deri tani ka humbur me shume se 1000.000 vende pune o i moshuar,kur nuk di gje me mir lexo dhe mos na bej punen e zedhenesit apo ciceronit,kur te ndalosh se ofenduari do ndaloj dhe un te merrem me ty,

sa per ate (heroin)e vjetnamit te takon te thuash me mire ai se eshte mosha jote dhe kendej nga US thone po i kalove te 70tat te ka len mendja dhe shko dil ne pencion,ai(heroi)jote eshte per luften ne Irak te vazhdoj deri ne fund dhe te vriten akoma me shume te pafajshem civilian dhe ushat amerikan,ika se me nxore thinjat,kusurin do ta shkruaj mbasi te me kthesh pergjigje per se mbari....

Postuar nga kotka datë 27 Shkurt 2008 - 00:16:

If Obama WINS, first of all that name "White House" is going to be changing......

Nuk eshte e imja, humor amerikan

Postuar nga varka datë 27 Shkurt 2008 - 01:29:

O iq vlora edhe une e degjava lajmin dje ne top chanel rreth deklarates se obamait dhe me beri pershtypje vertet.Ka disa miq dhe bashkepuntore te ngushte serbe obamai prandaj ka dhe ndjenja simpatie per ta.Megjithate shpresoj qe mbeshtetesit e hillarit do votojne per mc cain nqs obammai zgjidhet kandidati demokrat.

ps.leri jevgjit e rogozhines te votojne per obamain se kane pigment te njejte.

Postuar nga IQVLORA datë 27 Shkurt 2008 - 01:50:

A ndreqet bishti i qenit?

Edhe une ate shpresoj varka qe ai ate fat do pesoj.Une nuk kam ndonje problem se ai eshte zezak,por duke qene shqiptar e jo brekushexhi me shtatin gjer tek opingat me shqeteson deklarata e tij proserbe.Presidenti Bush tha ne nje konference per shtyp se kandidati jone do te fitoj.Nqse elektorati demokrat zgjedh callmaxhiun patjer ata qe duan zonjen Klinton do te votojne per ish pilotin e Luftes ne Vietnam.
Sa per ato qe thote ky mesoburri me gjykim sa nje 7 vjecar as qe me behet vone.Ai e ka treguar veten qe eshte person qe nuk ja vlen te merresh me te.Keshtu e kane edukuar dhe ai nuk ndryshon dot.Kur ke tru sa nje zog eshte veshtire qe te dish te jetosh ne nje shoqeri te caktuar e te zbatosh rregullat e pashkruara te mirsjelljes.
Uroj qe callmaxhiu te eleminohet nga gara!

Postuar nga ~Enigme~ datë 27 Shkurt 2008 - 01:52:

U bera kurioze me kete teme pasi synimi i temes zhduket e fillon theksimi i dallimit per grate dhe per ata me ngjyre.  Sot do jete debati ne Ohio midis Clinton dhe Obama...te shohim cdo ndodhe..
Perderisa lajmet ne shqip nuk i ndjek po vendos deklaraten qe ka shkrojtur Obama ne lidhje me temen. Burimi vjen nga "mbulimi e fushates zgjedhore". Nuk kam kohe ta perkthej por perderisa thirja ne kete teme behet per ata qe jetojne ne shtetet e bashkuara besoj se do te kuptojne thelbin e deklarates!

Senator Barack Obama today released the following statement on the independence of Kosovo and its implications for Serbia…
Today’s announcement of independence by the leadership of Kosovo ends a chain of events that began with the bloody break-up of the former Yugoslavia.  Kosovo’s independence is a unique situation resulting from the irreparable rupture Slobodan Milosevic’s actions caused; it is in no way a precedent for anyone else in the region or around the world.

Kosovo’s independence carries with it important responsibilities. The international community has devoted enormous resources to Kosovo’s political, economic and social development for nearly a decade, with results not always meeting expectations. I hope that Kosovo’s government and people act with urgency to ensure that Kosovo becomes a positive example of democratic governance and the rule of law.  All the people of Kosovo, be they of Albanian, Serb or other origin, must be able to live in a free, tolerant and prosperous society where minority rights and religious sites are fully protected, and the people of Kosovo have a stake in one another’s success.

Serbia and its people have also suffered terribly over the past two decades. Serbs deserve a more peaceful, prosperous, and hopeful future.  This month’s re-election of President Boris Tadic was a critical step in moving Serbia closer to the goal of full integration into the democratic West, including membership in Euro-Atlantic institutions that can help bring more stability and prosperity to the people of Serbia.  Serbia ultimately belongs in the European Union. The EU and Serbia should rapidly deepen their ties, a move that would help demonstrate to the Serb people that they are indeed genuinely part of the West.

I honor the service of all Americans, military and civilian, who have worked so hard to bring peace to the Balkans. The United States must continue to work with our European allies on behalf of the security and prosperity of the entire region. I am convinced that, with our support, Serbia and Kosovo can emerge as models of democratic and economic growth, and their people can know a bright future.[/BLOCKQUOTE]

Postuar nga IQVLORA datë 27 Shkurt 2008 - 02:17:

Enigme a mund te na thuash kohen e berjes se kesaj deklarate te Obames?Kjo deklarte eshte normale,por dyshoj se mos e ka bere ndoshta para se te shpallej pavaresia e Kosoves e pa u djegur ambasada e USA nga ultranacionalistet serb te Koshtunices.
Une e kam degjuar lajmin para dy ditesh ne Topchanel.

Postuar nga varka datë 27 Shkurt 2008 - 02:24:

Barak Hussein Obama

Obama's father, Barack Hussein Obama, Sr. was a radical Muslim who migrated from Kenya to Jakarta, Indonesia. He met Obama's mother, Ann Dunham-a white atheist from Wichita, Kansas-at the University of Hawaii at Manoa. Obama, Sr. and Dunham divorced when Barack, Jr. was two.

Obama's spinmeisters are now attempting to make it appear that Obama's introduction to Islam came from his father and that influence was temporary at best.

Postuar nga varka datë 27 Shkurt 2008 - 02:27:

obama hussein,marre nga www.aljazeera .com

Postuar nga Ari. datë 27 Shkurt 2008 - 02:50:

ku nuk ka lidhje fare per te qene president i amerikaneve

se pari
amerikanet jane patriota...dhe e dine shume mire ke duan

se dyti amerikanet kane shume "Yçe"per te mbyllur neper bote,dhe ne ballkan,
keshtu qe ky njeri as ka lidhje fare me politiken amerikane..

sikur bushi te kete te drejt per nje mandat te trete,jame shume i sigurt qe e fiton prape...

e vetmia gje qe i ben konfuze amerikant eshte HILLARY....

sepse amerikanet duan nje njeri te forte si bushi ,,packah qe duket sikur ne publik bushi nuk ka popullaritet...po hunden rusve nuk ja thyen dot as obama,dhe as HILLARY..PER KETE KA PER TE NDRYSHUAR POLITIKA AFER FUNDIT DHE KANE PER TE NXJERRE NJE TJETER KANDIDAT..TE AFTE PER POLITIKEN E JASHTEME ASHTU DHE PER VET AMERIKANET

sepse sic dihet amerikanet pa nje politik te jashtem te fort,as brenda saja nuk ka se si te jete e fort.

pra ky "fshati i djegur"shpresojme se mbase i thyhet "luga"

Postuar nga ~Enigme~ datë 27 Shkurt 2008 - 03:38:

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Enigme a mund te na thuash kohen e berjes se kesaj deklarate te Obames?Kjo deklarte eshte normale,por dyshoj se mos e ka bere ndoshta para se te shpallej pavaresia e Kosoves e pa u djegur ambasada e USA nga ultranacionalistet serb te Koshtunices.
Une e kam degjuar lajmin para dy ditesh ne Topchanel.

17 Shkurt, 2008!!!!

Postuar nga daedal datë 27 Shkurt 2008 - 03:53:

ore te nderuar forumiste. Nuk doni ta kuptoni apo jo?!

Obamat nuk kane as peshen e mizes ne USA.
Ms valle jane banoret me ngjyre te USA-s apo serbo amerikanet qe paguajne fondet dhe fushatat e demokrateve???

Le te mos jemi naive. Kosoven e bene se deshen dhe nuk do na vine te na thone ne se pse e bene. Patjeter qe eshte strategjia e tyre po te mos harrojme se pervec sherbimeve informative te sofistikuara ne usa ka institute strategjike qe shpenzojne miliarda per gjopolitika dhe gjestrategi.

Eshte shteti me i forte ne bote dhe M.L. Kingu ka vdekur me kohe...

Postuar nga IQVLORA datë 27 Shkurt 2008 - 17:34:

Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~

17 Shkurt, 2008!!!!

Very long time dear Enigme.
Une do te thosha se keniani ja thote per te vrapuar e jo per president.Kane tradite per te bredhur ata skeletet e Kenias.

Postuar nga ~Enigme~ datë 27 Shkurt 2008 - 18:06:

Dallimi eshte dicka qe nuk eshte pjese e natyres time dhe u largohem atyre qe e theksojne dhe pikerisht prandaj po shkruaj ne kete teme.  Jo per te sjelle "shkendia" por ne ndryshim te postimeve me siper, qe duket haptazi se secili mezi pret shansin per te leshuar klithma urretjesh, paragjykimesh dhe injorimesh, ketu duhen faktet.  Prandaj per te hedhur poshte perseri ceshtjen qe eshte ngritur ketu po vendos me poshte cfare tha Obama ne lidhje me Kosoven mbreme ne debati ne shtetin e Ohio.

Nese kjo eshte teme per t'u shfryre nga dhimbjet e kokes qe jep shtypi atehere with all due respect jemi keqkuptuar!

"Obama noted how Bush looked the other way as Russia escalated human rights violations and rattled sabres against its European neighbours. He said that any threat by Russia to the newly independent Kosovo would prompt him to turn to the international community, since Kosovo's defence was 'anchored in NATO.' "

Postuar nga AIR-FORCE-ONE datë 27 Shkurt 2008 - 21:40:

Date of birth: January 15, 1929(1929-01-15)
Place of birth: Atlanta, Georgia, USA
Date of death: April 4, 1968 (aged 39)

Martin Luther King

Back4ever.... lexoi keto....... ka dite lindje ........dhe ka dite vdekje......

Persa i perket IQVlores ato qe shkruajti ,me vend:The ajo lesbikja the ato heronjte e Vietnamit the qe ka dhe te pa pune ,mos kerko te konkurosh gje me ZOTIN ,sepse amerikanet din ku e japin voten din dhe ku ja marin ,din dhe ku ta cojne me te shumtit nese nuk bene politiken amerikane , me nje fjale faji amerikes eshte qe njerez si puna jote duan te mburren duke marr pashaporten dhe bejne sikur i vjen gjynah per Ameriken ,por cmimin e lirise ata e kan fituar me gjak dhe me gjak do ta lejne ,nese don me ate voten tende shko voto Jevgun ,sepse erdhe ketu dhe na the qe ne Amerike jane te gjithe njisoj jo jevgu ka lindur skllav dhe nuk eshte koha te behet President .....

Dhe te them te drejten figur te forte nga Republikanet nuk ka tashti ,i kemi bere ato pazare e mer Hilari per nje grusht votsha dhe jevgu nuk fitoi ,mbas 4 vjetesh do ta mari Xhep Bush,se eshte dinasti dhe presidenca ........

I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal."

I have a dream that one day on the red hills of Georgia, the sons of former slaves and the sons of former slave owners will be able to sit down together at the table of brotherhood.

I have a dream that one day even the state of Mississippi, a state sweltering with the heat of injustice, sweltering with the heat of oppression, will be transformed into an oasis of freedom and justice.

I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.

I have a dream today!

I have a dream that one day, down in Alabama, with its vicious racists, with its governor having his lips dripping with the words of "interposition" and "nullification" -- one day right there in Alabama little black boys and black girls will be able to join hands with little white boys and white girls as sisters and brothers.

I have a dream today!

I have a dream that one day every valley shall be exalted, and every hill and mountain shall be made low, the rough places will be made plain, and the crooked places will be made straight; "and the glory of the Lord shall be revealed and all flesh shall see it together."²

Dhe ai te endrrat e veta shkoi......

Postuar nga IQVLORA datë 27 Shkurt 2008 - 23:07:

Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
Dallimi eshte dicka qe nuk eshte pjese e natyres time dhe u largohem atyre qe e theksojne dhe pikerisht prandaj po shkruaj ne kete teme.  Jo per te sjelle "shkendia" por ne ndryshim te postimeve me siper, qe duket haptazi se secili mezi pret shansin per te leshuar klithma urretjesh, paragjykimesh dhe injorimesh, ketu duhen faktet.  Prandaj per te hedhur poshte perseri ceshtjen qe eshte ngritur ketu po vendos me poshte cfare tha Obama ne lidhje me Kosoven mbreme ne debati ne shtetin e Ohio.

Nese kjo eshte teme per t'u shfryre nga dhimbjet e kokes qe jep shtypi atehere with all due respect jemi keqkuptuar!

"Obama noted how Bush looked the other way as Russia escalated human rights violations and rattled sabres against its European neighbours. He said that any threat by Russia to the newly independent Kosovo would prompt him to turn to the international community, since Kosovo's defence was 'anchored in NATO.' "

Po mbreme ai duke vrapuar mori nje kthese te papritur dhe ja drodhi guvernatorit te Ohajo-s duke deklaruar ate qe ju keni sjelle me mesazhin tuaj.Pra kokethari eshte njeri pa bythe,cfare thote sot nuk thote neser.Ne asnjemenyre nuk mund t'i besohet vrapuesit nga Kenia.Nqse ai behet president ai e dredh perseri ae eshte njeri pa bazament.Prandaj kujdes.
Une nuk jam nga ata qe mendoni ju zonjushe Enigme.Dikush tjeter po.Une e dua vendin tim i dua te gjithe shqiptaret ane e mbane kudo qe ata jetojne.Eshte e shqetesim i ligjshem per ne qe te kujdesemi qe shtetin e sapokrijuar te na i mbysin qe ne djep ashtu sic ndodhi me 1912.Per te mos ndodhur ajo qe ndodhi 95 vjet me pare ne duhet te bejme ate qe kemi ne dore.

Postuar nga Ari. datë 27 Shkurt 2008 - 23:59:

Citim:

Eshte e shqetesim i ligjshem per ne qe te kujdesemi qe shtetin e sapokrijuar te na i mbysin qe ne djep ashtu sic ndodhi me 1912.Per te mos ndodhur ajo qe ndodhi 95 vjet me pare ne duhet te bejme ate qe kemi ne dore.

po kujt i thua.....
"" duhet te njohesh pulat e tua ku rrine dhe jo ti qash hallin gjitonit se nuk ka qymec"

o iqvlora... kane rruge akoma per te ber bota...

Postuar nga back4ever datë 28 Shkurt 2008 - 07:48:

Citim:
Po citoj ato që tha AIR-FORCE-ONE
Date of birth: January 15, 1929(1929-01-15)
Place of birth: Atlanta, Georgia, USA
Date of death: April 4, 1968 (aged 39)

Martin Luther King

Back4ever.... lexoi keto....... ka dite lindje ........dhe ka dite vdekje......

Persa i perket IQVlores ato qe shkruajti ,me vend:The ajo lesbikja the ato heronjte e Vietnamit the qe ka dhe te pa pune ,mos kerko te konkurosh gje me ZOTIN ,sepse amerikanet din ku e japin voten din dhe ku ja marin ,din dhe ku ta cojne me te shumtit nese nuk bene politiken amerikane , me nje fjale faji amerikes eshte qe njerez si puna jote duan te mburren duke marr pashaporten dhe bejne sikur i vjen gjynah per Ameriken ,por cmimin e lirise ata e kan fituar me gjak dhe me gjak do ta lejne ,nese don me ate voten tende shko voto Jevgun ,sepse erdhe ketu dhe na the qe ne Amerike jane te gjithe njisoj jo jevgu ka lindur skllav dhe nuk eshte koha te behet President .....

Dhe ai te endrrat e veta shkoi......

air what ever,se ca shkruaj un eshte puna ime,ty po ste pelqyen mos i lexo dhe mos mu drejto me ayo lloj (fakte leshi)qe na sjell se te gjith e din kur ka lind dhe kur ka cdek MLK,as kam shkruar ndonjeher per MLK,ty po te erdhi gjynah per ate qe un e thash eshte lesbike seshte faji im,amerika kete gje ka ndryshe nga vendet e tjera se voton per ate qe ke deshir dhe thua ate qe ke deshir,ti apo ndo nje plere tjeter sme tregon dot se per ke te votoj,sa per pashaporten se mora vesh ku e kishe llafin se e ke ngateruar mesazhin,as kam permendur gjynah ndonjeher,nejse varja se ti qenke si keta 2 kllufat e tjere me mendjen se( jevgu) eshte sherbetori i te bardhit,un personalisht skam ndo nje simpati per njerzit me ngjyre po per kete Obaman eshte ndryshe se e ka te jemen te bardhe biles eshte kushurira e Vice president Dick C,lexo me shum dhe mos me caj trapin duke mu drejtuar mua,dhe nje tjeter shkruajta qe amerika ka humbur 1000.000 vende pune o toç.

Postuar nga briseide datë 28 Shkurt 2008 - 12:50:

Kjo teme te shkrin

Kuptohet qe derisa te kete njerez si puna e disave qe shkruajne ketu,pra RACISTE,po jo sa per tu cilesuar,raciste ne sensin e mirefillte te fjales,atehere edhe ai i shkreti president i Ardhshem do kete shume veshtiresi qe te coje perpara politiken e gjithanshme amerikane,por sidomos ate te jashtme.Po pse kush e perfaqesoka ameriken?Te gjithe e dini si lindi ajo cope amerike,zbraz burgjet europiane,kap dhe disa gra te mira,e dergo.Po te mos ishte per popullsite qe u deportuan,edhe ata qe vinin nga Kenya pse jo,s'do ishte ndertuar shteti qe sot udheheq vendimet me te rendesishme ne plan boteror.U bene dhe shqipetaret te behen xenofobe,apo kane qene?

Postuar nga IQVLORA datë 28 Shkurt 2008 - 19:11:

AIR-FORCE ONE,NUK JA VLEN TE DEBATOSH ME ATE PERSON.SHIKOJI MENDIMET E TIJ SE SA VLEJNE.AI DI VETEM TE FYEJE.NGA KJO NXIRR KONKLUZIONE.

NE NUK DUHET TE MERZITEMI SEPSE AMERIKANET JANE POPULL FISNIK TE CILET DIJNE TE ORIENTOHET SHUME MIRE E KUJT T'JA JAPIN VOTEN.A TE KA ZENE SYRI APO TE KA DEGJUAR VESHI NDONJE KRYEMINISTER OSE PRESIDENT ME NGJYRE, DUKE FILLUAR NGA AUSTRALIA E PERFUNDO NE EUROPE?
TE PERSHENDES.

Briseide,patriote me ke ''pelqyer shume'' ne ato qe thua,por sidomos avatari jot.

Postuar nga briseide datë 28 Shkurt 2008 - 19:17:

Citim:

Briseide,patriote me ke ''pelqyer shume'' ne ato qe thua,por sidomos avatari jot.

Faleminderit .Me cilen pjese te nderhyrjes sime nuk jeni dakort,dhe...ju shqeteson avatari im?

Postuar nga IQVLORA datë 28 Shkurt 2008 - 19:53:

Nuk me shqeteson fare avatari juaj,ajo eshte zgjedhja juaj.
Gjer me sot qe ta dish ti moj vajze,asnje burr i zi nuk ka qene i zoti te udheheq.Po te jap nje shembull Afriken dhe shikoje se sa bukur dijne te ndertojne ekonomine,rendin dhe ligjin.E pra keta jane udheheqesit,te paret e te cileve zbarkuan per te punuar ne Amerike.Do te kujtoj nje proverb qe e perdorim ne ne Vlore-Evgjiti kur u be mbret vrau te jatin.Me i mencmi i lagjes Partizani ne Vlore ka arritur te behet kovac ose bojaxhi.Ah po ka qebne edhe nje dentist i quajtur dr Haliti,te cilit nuk ja varte askush.Une i kam ketu rreth e rrotull dhe i shoh se c'jane te zotet te bejne.Edhe aty ne Itali ka nga keta sojllinj apo jo.Me trego ndonje shembull pozitiv per ta.
Te uroj te kalosh nje dite te mire!

Postuar nga briseide datë 29 Shkurt 2008 - 02:09:

Smile

Citim:
Nuk me shqeteson fare avatari juaj,ajo eshte zgjedhja juaj.
Gjer me sot qe ta dish ti moj vajze,asnje burr i zi nuk ka qene i zoti te udheheq.Po te jap nje shembull Afriken dhe shikoje se sa bukur dijne te ndertojne ekonomine,rendin dhe ligjin.E pra keta jane udheheqesit,te paret e te cileve zbarkuan per te punuar ne Amerike.Do te kujtoj nje proverb qe e perdorim ne ne Vlore-Evgjiti kur u be mbret vrau te jatin.Me i mencmi i lagjes Partizani ne Vlore ka arritur te behet kovac ose bojaxhi.Ah po ka qebne edhe nje dentist i quajtur dr Haliti,te cilit nuk ja varte askush.Une i kam ketu rreth e rrotull dhe i shoh se c'jane te zotet te bejne.Edhe aty ne Itali ka nga keta sojllinj apo jo.Me trego ndonje shembull pozitiv per ta.
Te uroj te kalosh nje dite te mire!

Iqvlora,sapo pohuat qe dhe nje doktorr qe kishet nuk ja varte njeri sepse ishte me ngjyre,duke anashkaluar aftesite e tij profesionale.Po Obama te zgjidhej,per ke do ishte me keq?Per ju?Per amerikanet apo per boten?

Sikur Obama te fitonte,do fitonte sepse i votuar nga mazhornanca e popullates.Duke llogaritur qe 75% e popullsise eshte e bardhe dhe vetem 13 me ngjyre,pa llogaritur te tjeret qe kane prejardhje nga backgrounds te ndryshem...ju do mendonit do ishte gabim gjithsesi?Pra ate qe vendosi nje popull kaq i fuqishem i statusit boteror te sotem,per ju do ishte e drejte apo jo?Do ndryshonit mendimet tuaja te pjekura nga vitet dhe eksperienca?

Postuar nga kotka datë 29 Shkurt 2008 - 02:21:

Megjithate une vetem dicka dua te shtoj, Hillary nuk trembet as nga media sic pretendon, as nga suporters, por nga votuesit, qe jane pjese e popullit. Mos harroni ne te njetjen kohe edhe indiferencen e votuesve me ngjyre te bardhe, kur ne nje kohe te gjithe ata me ngjyre jane turrur neper kutiat e votimit per te perkrahur Obamen. Mos harroni ne te njejten kohe, se asnje senator nuk i do me prape Klintons' ne Shtepine e Bardhe, qofte republikan, qofte demokrat.

Kemi te bejme me demokraci ne USA dhe tete vjet jane mjaft per nje cift presidencial te qeverise Shtepine e Bardhe.

Hillary po te mos ishte e shoqja e Bill-it do te kish fituar me unanim votash edhe pse eshte femer, ketu del me fat Obama..... deri tani ne kete moment, se akoma nuk i dihet. Ja qe edhe fati ndonjehere luan rol te rendesishem........

Megjithate une nuk i shoh politikanet me syrin e racistit, se Qeveritari jone aktualisht eshte me ngjyre ne shtetin tone dhe fitoi me vota jo me media dhe suporters, mbasi njerezit me ngjyre ngrihen te gjithe nga kanapete kur eshte fjala per rracen e tyre.

Postuar nga Enya datë 21 Prill 2008 - 03:50:

Talking

John McCain perfundimisht, dhe pse ka fytyr majmunit, -hahahahaha-Zot me fal.

Postuar nga lezhjani-82 datë 21 Prill 2008 - 10:03:

Citim:
Po citoj ato që tha Enya
John McCain perfundimisht, dhe pse ka fytyr majmunit, -hahahahaha-Zot me fal.
Se kuptoj pse i kam githmon mendimet e ndryshme me ty ?!
F*** John Mccain

Postuar nga X-File datë 19 Nëntor 2008 - 21:46:

si duket edhe kesaj teme i ka ardh fundi, megjithse qe nga muaji prill nuk paska levisur kush nga keto ane....

Postuar nga IQVLORA datë 20 Nëntor 2008 - 16:26:

Citim:
Po citoj ato që tha X-File
si duket edhe kesaj teme i ka ardh fundi, megjithse qe nga muaji prill nuk paska levisur kush nga keto ane....

Me shume pritet qe te shkruash ti, sepse Kosova eshte me shume halle e probleme,sidomos keto dite.

Trego 41 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.